广东省佛山市2013届高三英语教学质量检测(二)试题(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 佛山市 2013 届高三 英语教学 质量 检测 试题 解析 新人
- 资源描述:
-
1、2013年佛山市普通高中高三教学质量检测(二)英 语 本试卷共10页,满分135分考试时间120分钟I语言知识及应用(共两节,满分45分)第一节完形填空(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从115各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 How can you tell if someones lying? The answer is, theyre probably not. Traditional economics says that people are _1 human beings who will lie if its
2、 to their advantage. A recent university study has shown that, actually, were pretty _ 2 -especially when were at home. Researchers in Germany 3 people at home and asked them to toss(投掷) a coin. There was a strong 4 incentive(刺激) to lie about the result: if the coin landed tails-up, the participants
3、 would receive money, while if the coin landed heads-up, they would get nothing. Because they were on the phone, they knew there was no 5 _ of getting caught if they lied. And yet people told the 6 . Over hundreds of tosses, a coin will land tails-up about 50% of the time. In this 7 0ver half the pe
4、ople asked (55.6%) said that the coin landed heads-up, which meant they would receive nothing. Previous studies had found that people were more 8 . In those laboratory studies, 75% of people reported a - 9 coin and asked for a reward. So the research team thinks its being in our own homes that makes
5、 us play fair, although its not yet clear why. In fact both types of study show people are surprisingly 10 . Even in the laboratory, 25% of people 11 a reward by telling the truth. The researchers say this is because honesty is 12 valued in human society.We care about our 13 and our sense of ourselv
6、es as decent(体面的) people. So lying has a psychological 14 and it seems this cost is more important than the financialbenefits of 15 .l.A.poor B.kind C.generous D.reasonable【答案】D【解析】poor贫穷的;kind有好的;generous大方的;reasonable合理的,公道的。人们是讲道理的人如果对他们有利他们将撒谎,故选D。2.A. honest B. strict C. calm D. afraid【答案】A【解析】
7、honest诚实的; strict 严格的; calm平静的; afraid害怕的。最近的研究表明,我们非常诚实的,尤其在家的时候,故选A。3.A.visited B.saw C.phoned D.caught【答案】C【解析】visit参观;see看见;phone打电话;catch抓住。根据Because they were on the phone可知应是打电话,故选C。4. A. mental B. financial C. technical D. educational【答案】B【解析】mental精神上的;financial财政的; technical科技的; educationa
8、l教育的。根据if the coin landed tails-up, the participants would receive money,有一个财政刺激,故选B。5.A.idea B.need C.evidence D.risk【答案】D【解析】idea主意; need 需要; evidence 证据; risk冒险。因为是在电话。如果他们撒谎了,他们知道也不会冒着被抓住的风险,故选D。6.A.difference B.truth C.story D.secret【答案】B【解析】difference不同; truth 实情; story故事; secret秘密。然而都说了实情,故选B
9、。7.A.case B.interview C.speech D.study【答案】D【解析】case 情况; interview采访; speech 演讲; study学习,研究。根据Previous studies had found that people were more可知在这次调查研究中,故选D。8. A. faithful B. grateful C. disappointed D. dishonest【答案】D【解析】faithful忠实的; grateful感激的; disappointed 失望的; dishonest不诚实的。根Over hundreds of toss
10、es, a coin will land tails-up about 50% of the time. In this 7 0ver half the people asked (55.6%) said that the coin landed heads-up, which meant they would receive nothing.可知以前的研究是不诚实的,故选D。9.A.missing B.losing C.winning D.shining【答案】C【解析】missing失踪的; losing失败的; winning胜利的;shining光亮的。在这次研究中发现75%的人说是赢
11、的那面,故选C。l0.A.reliable B.greedy C.brave D.wealthy【答案】A【解析】reliable可靠的; greedy贪婪的; brave勇敢的;wealthy富有的,充分的。事实上这两种研究表明人们是可以信赖的,故选A。ll.A.received B.refused C.won D.required【答案】B【解析】receive收到; refuse拒绝; win 赢; require要求。25%的人由于讲了实情而赢得了奖金,故选B。12.A.highly B.normally C.formally D.poorly【答案】A【解析】highly 高度地;
12、normally通常地; formally 正式地; poorly不充分地。研究表明在人类社会中诚实是被高度重视的,故选A。13.A.money B.family C.jobs D.reputation【答案】D【解析】money钱; family家庭; jobs 工作; reputation名声。我们在乎我们的名声,故选D。14.A. reason B. effect C. cost D. function【答案】C【解析】reason理由; effect影响; cost费用,损失; function功能。根据it seems this cost is more important than
13、 the financialbenefits of 15 ,撒谎有心理的损失或伤害,故选C。15. A. studying B. lying C. phoning D. reporting【答案】B【解析】studying研究; lying 撒谎; phoning打电话; reporting报告。这种精神上的伤害比撒谎带来的一些利益要重要的多,故选B。笫二节语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答题卷标号为1625的相应位置上。 Nearly all of
14、us have dreamed about winning the big prize in a lottery(彩票)We dream about 1 6 we would do with the money, but we rarely stop to think about how the money would change us. For most of us, our way of life is closely linked 17 0ur economic circumstances. Thedifferent parts of 1 8 lives fit together li
15、ke a jigsaw(拼板)-work, home, friends, hobbies, and sports make up our world. 19 sudden fortune would change it all and break the jigsaw. For example, most people like the idea 20 not having to work, but winners have found that without work there is no reason to get up in the morning. It seems great 2
16、 1 (move) to a bigger house in a wealthy area, 22 if you do that, you leave old friends behind. Usually, winners 23 (advise) not to publicize their address and phone number, but begging letters still arrive. 24 they are not careful, most of their money will be spent on the 25 (protect) of their home
17、s and swimming pools and their sanity!II阅读(共两节,满分50分)第一节阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分) 阅读下列短文,从每题所给的A. B.C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A James Dean was not very tall-he was less than average height. He had thick, light brown hair and blue eyes. He was so near-sighted that he could hardly see anything without hi
18、s glasses. He came to Hollywood when he was eighteen, hoping to get into the movies. At first, he was not successful at all, and for a time he was so short of money that he had to live entirely on dry oatmeal. Then he went to New York. He got a part in a play and was seen by the great director Elia
19、Kazan. Kazan was planning the movie East of Eden and realized Dean would be perfect for one of the main roles. By this time, Dean already had a reputation for being odd and difficult to work with. He then went back to Hollywood to make East of Eden and then made two more movies, Rebel Withhout a Cau
20、se and Giant. He almost always wore the same overcoat and jeans and he had hardly any friends at all. If he didnt like you, he wouldnt even give you the pleasure of his anger. You could be in the same telephone booth with him, but you wouldnt exist, someone who knew him said later. In spite of his p
21、oor eyesight, he loved driving fast motorcycles and even faster sports cars. A few days after he finished Giant, on September 25, 1955, Dean went for a drive in his new Porsche. It was evening and the light was poor. Dean was not wearing his glasses. Suddenly, he saw a car in front of him. It was sl
22、owing down and trying to turn off the highway. Dean tried to slow down too, but it was too late. He hit the car at high speed and was killed immediately. Two German girls killed themselves when they heard the news because life would beunbearable without him. A few years later, a New York salesclerk
23、wrote a book called Jimmy Dean Returns in which she claimed that she was in contact with Dean from the other side of the grave. Half a million copies of the book were sold. It was only the beginning of a strange legend(传奇) that goes on, even today.26. According to the passage, James Dean _.A. had po
24、or eyesight but wore no glasses B. went to Hollywood to direct a playC. often got his clothes changed D. was once a poor man in Hollywood【答案】D【解析】细节理解题。根据for a time he was so short of money that he had to live entirely on dry oatmeal.故选D。27. Which is the most important to Deans success in his career
25、?A. He directed a successful movie. B. He played a role in Elia Kazans movie.C. He wrote a play for a famous director. D. His odd temper made him very famous.【答案】B【解析】细节理解题。根据He got a part in a play and was seen by the great director Elia Kazan. Kazan was planning the movie East of Eden and realized
26、 Dean would be perfect for one of the main roles.由于在Elia Kazan导演的电影里演了角色而出名,故选B。28. Which of the following is probably TRUE about Dean?A. He acted in two plays in Hollywood. B. He was too shy to express himself.C. He committed suicide on a highway. D. He was a crazy fan in fast driving.【答案】D【解析】细节理解
27、题。根据In spite of his poor eyesight, he loved driving fast motorcycles and even faster sports cars.他是一个爱开快车的人,故选D。29. What can we know from the last paragraph?A. People are still interested in Deans story. B. Someone hid Dean in another place.C. Deans death made the whole world sad. D. People can stil
28、l contact Dean now.【答案】A【解析】推理判断题。根据Half a million copies of the book were sold. It was only the beginning of a strange legend(传奇) that goes on, even today.故可推知人们至今都对他的故事感兴趣,故选A。30. What does the passage intend to tell us?A. The death of James Dean. B. James Deans movies.C.The beginning of a legend.
29、 D. The life of an actor.【答案】D【解析】写作意图题。根据整篇文章的内容来看主要叙述了一个James Dean的一生,故选D。B Do you know the open-air art gallery in Londons Blackall Street? Probably -not. Not many Londoners know it either, but Henri does and he is willing to show it to you. Henri used to sleep in parks until he met a charity(慈善机
30、构) that helps homeless people get back on their feet by becoming tour guides. Rather than show traditional London sights, “Unseen Tours take people off the beaten track. Henri has been teaching tourists about the history and architecture of Shoreditch, where he slept on public benches for three year
31、s. When he felt separated from the society, contact with the volunteer network The Sock Mob gave Henri hope. Not everyone just looked down on me, he said. The tours arent the only actions trying to help those who have suffered a misfortune to stand tall again. An innovative(创新的) college for homeless
32、 people in London, the first ofits kind in the country, is attracting hundreds of students. The Recovery College, set up by St Mungos charity, is providing courses designed to improve technical skills and life skills. According to Andy Williams, who helps to organize the college, the most popular co
33、urses have proved to be about raising self-confidence and developing self-pride. Steve, now in his 50s, told a reporter how much of a difference it makes to have a bit of confidence. He had difficulty learning to read and had to leave school when he was 12. Because Steves problem was not recognized
34、at the time, he was seen to be unable to read or write, and suffered with depression and alcohol addiction. He says the status of student is itselfimportant for people who are used to being treated as outcasts(被遗弃者) Some charities aim not only to help the homeless become independent but also to make
35、 them popular. The Homeless World Cup started ten years ago. Today the tournament draws teams from 48 countries made up of players-men and women-who are, or have been, living in the streets. It gives them a chance to become football heroes.31. The underlined part take people off the beaten track mea
36、ns take people to_.”A. famous galleries B. traditional sightsC.unusual places D. public benches【答案】C【解析】词义猜测题。根据Rather than show traditional London sights,使人们不落俗套,故选C。32. How does the Recovery College help the homeless people?A. By training them to be guides, B. By offering them different courses.C.
37、 By keeping in contact with them. D. By asking more students to help them.【答案】B【解析】细节理解题。根据The Recovery College, set up by St Mungos charity, is providing courses designed to improve technical skills and life skills.来给学生提供不同的课程,故选B。33. At the age of 12, Steve _ .A. wasnt treated as a normal student
38、B. had much confidence in himselfC. didnt want to study at school D. left school because of depression【答案】A【解析】细节理解题。根据He had difficulty learning to read and had to leave school when he was 12. He says the status of student is itselfimportant for people who are used to being treated as outcasts .Ste
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
