广东省佛山市顺德区2020届高三英语第三次教学质量检测试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 佛山市 顺德 2020 届高三 英语 第三次 教学质量 检测 试题 解析
- 资源描述:
-
1、广东省佛山市顺德区2020届高三英语第三次教学质量检测试题(含解析)注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、考号等信息填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AMcEvans Supermarket to Mark its Twentieth
2、Anniversary on October 24!We would like you to join us on October 24. On this special day, we will be giving you even more ways to save. And there will be music, some free food, and games for children throughout the day. There are more reasons than ever to come to McEvans on October 24.We will offer
3、: great discounts on hundreds of things from nearly every department, including the bakery, the dairy (奶制品) farm, fruit corner, the vegetable garden and electronics center.Discount vouchers (代金卷) for $10.00, $15.00, or $20.00 to the first 100 customers.McEvans Supermarket games for children whose pa
4、rents are shopping that include free T-shirts and other giveaways.To learn more about the special events planned for October 24, go to our website at www.mcevan- or ask any one of our 200 employees for more information.Please tear the voucher out.Happy 20th!Me Evans Supermarket$20.00 discountOctober
5、 24 onlyPlease present to cashier at time of shoppingTitle _1_First Name _2_ Last Name _3_Mailing Address(including apt.number) _4_City _5_State _6_Zip Code _7_Specials and Information through Email? _8_Yes _9_noE-mail Address _10_We promise to keep your information to ourselves.It will not be sent
6、to any third party.1. What is the text about?A. A supermarket sale.B. A thank-you party.C. A food exhibition.D. A new product.2. Who can get a discount voucher?A. The new customers of McEvans.B. The employees of the supermarket.C. The first 100 shoppers on October 24.D. The winners of the games on O
7、ctober 24.3. What can children get at Mc Evans for free?A. Fruit.B. Milk.C. Vegetables.D. T-shirts.【答案】1. A 2. C 3. D【解析】这是一则广告,主要讲的是超市的20周年店庆的一些相关优惠活动。【1题详解】主旨大意题。由第一段“On this special day, we will be giving you even more ways to save.”可知,在这一天,我们将给你更多的省钱的方式。结合这篇文章的标题和下文内容,我们知道这其实是一家超市的20周年店庆的优惠活动。故选
8、A项。【2题详解】细节理解题。由第三段“Discount vouchers (代金卷) for $10.00, $15.00, or $20.00 to the first 100 customers.”可知,$10.00,$15.00或$20.00的打折代金券发给到店的前100位顾客。故选C项。【3题详解】细节理解题。由第四段“McEvans Supermarket games for children whose parents are shopping that include free T-shirts and other giveaways.”可知,超市给父母在购物的孩子们提供的活动
9、包括免费的T恤和其他赠品。故选D项。BIn my time here at Carleton College, Ive picked up many valuable pieces of advice from others, and have come up with a few of my own. With my time here drawing to a close, heres two of the most valuable ones I wish I had known as a freshman .First, dont expect to join all the club
10、s here. Taking part in them is good, but the workload here is too heavy and time with your friends is too limited to devote yourself to a million and one clubs. Find a couple of things you dig, and youll find yourself much happier than if you had spent your time joining every single organization tha
11、t sounds somewhat interesting to you. Also, dont always think of your free time in terms of organizations you can join. Getting really good at something - an instrument, creative writing, cooking - is just as good a use of your free time, even if it might never be taken into any resume(简历).Second, w
12、hen Socrates said “Know Yourself”, he was talking about your sleep schedule. You can fool yourself into thinking that an 8:30 a. m. class in the winter is the perfect way to get your day started, but you soon may find yourself emailing the teacher with excuses for being absent. Scheduling all your c
13、lasses afternoon is sometimes equally deadly; you might just end up going out the night before knowing you can safely sleep in. Ive found that the way to take classes is to load them in the middle of the day; nothing before 9:50 a. m., nothing after 3:10 p. m.4. Who is probably the author of the tex
14、t?A. A school headmaster.B. A graduating student.C. A university teacher.D. A freshman at Carleton.5. Which of the following can replace the underlined word“dig”in paragraph 2?A. make a hole inB. work hard onC. research intoD. are fond of6. What does the author suggest doing in ones free time at col
15、lege?A. Getting apart-time job.B. Join clubs that seem interesting.C. Take up a few hobbies.D. Prepare a resume as early as possible.7. What is the best t me for taking classes according to the author?A. In the evening.B. In the afternoon.C From8:30a.m.to9:50a.m.D. From9:50a.m.to3:10p.m.【答案】4. B 5.
16、D 6. C 7. D【解析】这是一篇说明文,主要谈的是作者作为“过来人”给大一新生的一些建议。【4题详解】推理判断题。由第一段“With my time here drawing to a close, heres two of the most valuable ones I wish I had known as a freshman”可知,随着我的(在校)时间即将进入尾声,这里有两则我希望我大一刚入学时就知道的最有价值的建议。作者在校时间即将结束,由此可见,作者是即将毕业的一名学生。故选B项。【5题详解】词义猜测题。分析划线词所在句可知,祈使句Find a couple of thin
17、gs you dig是条件,下文youll find yourself much happier than if you had spent your time joining every single organization that sounds somewhat interesting to you.(然后你会发现如果花时间加入听起来多少会让你感兴趣的组织,你会更加的开心。)是结果,由此我们可以推知“发现的几件事”是让自己感兴趣的事,是你喜欢的事情。故dig与be fond of“喜欢”意思相近,故选D项。【6题详解】推理判断题。由第三段“Getting really good at
18、something - an instrument, creative writing, cooking - is just as good a use of your free time, even if it might never be taken into any resume(简历).”可知,变得真正擅长一些事,比如乐器,创作,烹饪,好好利用你的的空余时间,即使这种事也许不会写到简历里。因此推断作者让读者空余时间真正地做好一些事,这些事又不一定写到简历里,结合所举例子,可知这些事是一些兴趣爱好。故选C项。【7题详解】细节理解题。由最后一段“Ive found that the way
19、 to take classes is to load them in the middle of the day; nothing before 9:50 a. m., nothing after 3:10 p. m.”可知,我发现选课的方式就是要将课选在不早不晚的时候:不要在早上9:50之前,也不要在下午3:10之后。所以在作者看来,最好的时间就是9:503:10。故选D项。CWhile car sharing is a concept thats catching on, old-fashioned carpooling where a group of people take turn
20、s driving each other to work has always faced a resistance (抗拒). In a study on traffic problems by ABC News, 84% of those who drive to work say that they still do it alone. More than half of those lone riders insist that carpooling is just too inconvenient, and 18% say they simply dont know anyone t
21、o share a ride with.Now technology makes carpooling easier and more fun. NuRide, a company provided an online carpooling service last year, offers daily travelers in the Washington area not just a web-based list of would-be carpoolers but also a way to arrange a trip online. Here,s how it works: rid
22、er seekers enter the positions where their trip will begin and end, the time they want to leave and if theyre willing to drive or just ride in someone elses car. The websites search engine then looks for matches and makes lists of the names of traveling companions, along with the car model and the e
23、xact time and place to meet for each trip. People who want to share the ride can show their interest in joining in online and then meet their car mates when its time to go.NuRide users arent riding with total strangers. They are required to provide the name of their employer and a work e-mail addres
24、s,both of which need to be checked before being listed on the website.To attract users, NuRide offers a frequent rider prize: anyone who shares a ride gets a $1 credit. So far, 2, 300 people have signed up. NuRide GEO Rick Steele said that more than 50, 000 rides have been arranged on the website, r
25、esulting in 1.4 million fewer miles driven and 650 fewer tons of automobile emissions (排放).8. What has the study found about drivers opinions on carpooling?A. Many think it is inconvenient.B. 84%of them accept the idea.C. Some consider it dangerous.D. 18%of them drive to work alone.9. What can NuRid
26、e do for its users?A. Decide car models for them.B. Help them arrange a shared cart trip.C. Give them a list of car owners.D. Find out their car mates true names.10. What information is a NuRide user asked to provide?A. His age.B. His home address.C. His hobbies.D. His employers name.11. It can be i
27、nferred that NuRide has helped in _.A. improving air qualityB. increasing job opportunitiesC. promoting driving safetyD. making people know each other【答案】8. A 9. B 10. D 11. A【解析】这是一篇说明文,本文写了现在的拼车文化,有人支持有人反对,拼车更加方便而且便宜,还可以改善空气质量。【8题详解】细节理解题。由第一段“More than half of those lone riders insist that carpoo
28、ling is just too inconvenient, and 18% say they simply dont know anyone to share a ride with.”可知,一半以上的独自驾车者认为拼车太不方便了,18%的人说他们不知道跟谁拼车。【9题详解】推理判断题。由第二段“NuRide, a company provided an online carpooling service last year, offers daily travelers in the Washington area not just a web-based list of would-be
29、 carpoolers but also a way to arrange a trip online.”可知,NuRide是一家提供网上拼车的公司。它给华盛顿地区的日常通行者,不仅以网络为基础提供可能会一起拼车的人员名单,而且也会在网上帮忙设计路线。也就是说这家公司可以帮助使用者安排拼车相关的人员和路线的设计。故选B项。【10题详解】细节理解题。由第三段“They are required to provide the name of their employer and a work e-mail address,both of which need to be checked befor
30、e being listed on the website.”可知,他们被要求提供雇主名字和一个工作邮箱地址,这两项在发布到网上之前都需要审核。结合选项,故选D项。【11题详解】推理判断题。由最后一读“more than 50, 000 rides have been arranged on the website, resulting in 1.4 million fewer miles driven and 650 fewer tons of automobile emissions (排放).”可知,已经有超过5万次拼车安排,产生的结果是:少开车140万英里,减少汽车排放650吨。因此推
31、断NuRide有助于改善环境。故选A项。DYour dog is as smart as any two year old, according to a new study. Dogs bring much happiness to their owners, and even improve human health. Most two-year-olds keep us busy in life - an important part of living a long and happy life. According to Stanley Coren, Ph.D.of the Univ
32、ersity of British Columbia, our dogs are smarter than we thought.Dr. Coren reviewed many studies to find out that dogs are as smart as 2 to 2.5-year-olds. Forget about one word orders - according to Coren, the smartest dogs can learn up to 250 words. Most dogs understand an average of 165 words. “Th
33、e upper limit of dogs, ability to learn language is partly based on a study of a Border Collie named Rico who showed knowledge of 200 spoken words,and fast-track learning, which scientists believed to be found only in humans and language-learning apes (猿).”Dogs are also great at tricking. During pla
34、y, they have the ability to trick humans and other dogs in order to get treats. “And they are nearly as successful in tricking humans as humans are in tricking dogs,” says Coren.Dogs can also count to four or five, which might explain how they know when their toys are missing. Coren explains, “Their
35、 astonishing flashes of smartness and creativity are reminders that they may not be Einsteins, but are sure closer to humans than we thought.”Animals can do much to keep us happy, healthy, and protect us from harm. Stories of dog heroes can be found using a simple Internet search. Pets teach us sens
36、e of duty, keep us from loneliness,and can help with treatment of the disabled.12. How do dogs bring happiness and health to humans according to the author?A. By doing funny tricks.B. By keeping their owners busy.C. By serving their owners.D. By playing with the children.13. In what way is Rico spec
37、ial?A. He understands one-word orders.B. He uses words like a 2.5-year-old.C. He is Corens favorite subject for study.D. He shows a high level of language ability.14. What does Coren say about dogs counting ability?A. It is as good as an apes.B. It is close to that of humans.C. It shows their smartn
38、ess.D. It leaves a lot to be studied.15. What is the main idea of the text?A. Dogs are smarter than we thought.B. Dogs do well in tricking for food.C. Dogs are peoples faithful friends.D. Dogs can speak human language.【答案】12. B 13. D 14. C 15. A【解析】【分析】这是一篇说明文,主要说明了狗狗比人们想象的聪明,它们相当于两岁的孩子那么聪明。【12题详解】推
39、理判断题。由第一段“Most two-year-olds keep us busy in life - an important part of living a long and happy life.”可知,大部分两岁的(生物)让我们一直忙碌着-这是让人健康幸福的一个重要部分。结合上文,狗狗和两岁孩子一样聪明,所以他们跟两岁的孩子一样通过使我们忙碌来让我们保持健康而幸福的生活。故选B项。【13题详解】推理判断题。由第二段“The upper limit of dogs ability to learn language is partly based on a study of a Bor
40、der Collie named Rico who showed knowledge of 200 spoken words,and fast-track learning, which scientists believed to be found only in humans and language-learning apes (猿)”可知,狗学习语言能力的上限部分是基于对一个名叫Rico的边境牧羊犬的研究,这只狗展示了拥有200个口语单词的知识和快速学习能力。这种能力科学家们认为只有人类和学语言的猿才有。由此可见这只名叫Rico的狗狗特别之处就在于它的语言学习能力。故选D项。【14题详
41、解】推理判断题。由第四段“Their astonishing flashes of smartness and creativity are reminders that they may not be Einsteins, but are sure closer to humans than we thought.”可知,它们令人惊讶的聪明和创造力突现提醒我们,它们也许不是爱因斯坦,但是它们肯定比我们所以为的更接近人类。也就是说狗比我们原以为的要聪明。结合上文提到的他们数数的能力,可以推断Coren认为狗的数数能力表明了它们的聪明。故选C项。【15题详解】主旨大意题。由第一段“Your do
42、g is as smart as any two year old, according to a new study.”可知,根据一项新的研究,狗和两岁的孩子一样聪明。结合下文从几个方面说明了狗的聪明程度超出了我们以前的认知。故选A项。【点睛】概括主旨的方法是:先看首尾或各段开头再看全文找主题句,若无明显主题句,就通过关键词句来概括(如议论文中寻找表达作者观点态度的词句,记叙文寻找概括情节和中心的动词或反映人物特点的形容词)。文中出现两种或两种以上的不同观点时,务必牢记作者的观点才是体现全文中心的。该文是介绍一个研究结果的,该类文章的中心一般就在第一段。因此,考生直接抓住第一段中的“Your
43、 dog is as smart as any two year old, according to a new study.”即可找到文章中心。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。You might be surprised to know that bicycles have existed for about two hundred years, but no one is sure who first made this popular two-wheeled machine._16_The
44、 front wheel was much bigger than the back one, and also there werent any pedals (踏板), Riders had to move themselves forward by pushing their feet against the ground._17_ In 1879 an Englishman had the idea of connecting them to the back wheel with a chain. Gears(齿轮), which made things much easier fo
45、r those cycling uphill, first appeared in the 1890s.There are now about one billion bicycles in the world._18_They have to compete with cars on the streets of all the world s cities, and the two forms of transport don t always mix well. In London in 2005, for example, over 300 cyclists were either k
46、illed or seriously hurt in accidents.Because bicycles are much more environmentally friendly than cars, now many governments encourage people to ride rather than drive._19_The number of yearly journeys made by bicycle in London has increased 50% over the last five years.However, although one in thre
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
