2020版高考英语大一轮复习UNIT1LIFESTYLES题型组合训练北师大版必修1 WORD版含解析 (2).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语大一轮复习UNIT1LIFESTYLES题型组合训练北师大版必修1 WORD版含解析 2 2020 高考 英语 一轮 复习 UNIT1LIFESTYLES 题型 组合 训练 北师大
- 资源描述:
-
1、 Unit 1Lifestyles阅读理解阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2018课标全国)Washington, D.C. Bicycle ToursCherry Blossom Bike Tour in Washington, D.C.Duration:3 hoursThis small group bike tour is a fantastic way to see the world-famous cherry trees with beautiful flowers of Washington, D.C. Your guide will pro
2、vide a history lesson about the trees and the famous monuments where they blossom. Reserve your spot before availabilityand the cherry blossomsdisappear!Washington Capital Monuments Bicycle TourDuration:3 hours(4 miles)Join a guided bike tour and view some of the most popular monuments in Washington
3、, D.C. Explore the monuments and memorials on the National Mall as your guide shares unique facts and history at each stop. Guided tour includes bike, helmet, cookies and bottled water.Capital City Bike Tour in Washington, D.C.Duration:3 hoursMorning or Afternoon, this bike tour is the perfect tour
4、for D.C. newcomers and locals looking to experience Washington, D.C. in a healthy way with minimum effort. Knowledgeable guides will entertain you with the most interesting stories about Presidents, Congress, memorials, and parks. Comfortable bikes and a smooth tour route(路线)make cycling between the
5、 sites fun and relaxing.Washington Capital Sites at Night Bicycle TourDuration:3 hours(7 miles)Join a small group bike tour for an evening of exploration in the heart of Washington, D.C. Get up close to the monuments and memorials as you bike the sites of Capitol Hill and the National Mall. Frequent
6、 stops are made for photo taking as your guide offers unique facts and history. Tour includes bike, helmet, and bottled water. All riders are equipped with reflective vests and safety lights.1.Which tour do you need to book in advance?A.Cherry Blossom Bike Tour in Washington, D.C.B.Washington Capita
7、l Monuments Bicycle Tour.C.Capital City Bike Tour in Washington, D.C.D.Washington Capital Sites at Night Bicycle Tour.2.What will you do on the Capital City Bike Tour?A.Meet famous people.B.Go to a national park.C.Visit well-known museums.D.Enjoy interesting stories.3.Which of the following does the
8、 bicycle tour at night provide?A.City maps.B.Cameras.C.Meals. D.Safety lights.答案语篇解读本文的题材为旅游类。文章为那些自行车爱好者介绍了四个骑自行车探索美国首都华盛顿的项目。1.A细节理解题。根据第一个项目中的Reserve your spot before availability可知,第一个游玩项目需要预订,所以答案为A项。其他三个项目都没有提及需要预订。2.D细节理解题。根据第三个游玩项目中的第二句话(知识渊博的导游会给你讲关于总统、国会、纪念碑和公园的最有趣的故事,让你开心。)可知,在这个游玩项目中你会享受
9、到有趣的故事,所以答案为D项。3.D细节理解题。根据文章最后一段的最后一句话(所有的骑手都配备了反光背心和安全灯。)可知答案为D项。BChinese colleges have come up with an unusual way to help freshmen settle in. They turn their gyms into campsites for Moms and Dads, some of whom have traveled thousands of miles across the country, to say goodbye.For the past five y
10、ears, Tianjin University in northern China has provided free accommodation for parents in what it calls “tents of love”. Other schools let parents sleep on mats in school gymnasiums.“Going to college is a life moment and my parents didnt want to miss that,” said Zhang Jinqi, a freshman at Tianjin Un
11、iversity majoring in applied chemistry. His parents traveled with him on the 19-hour train journey from Jiangxi Province in southern China.Images of school gyms packed with parents have been widely shared on Chinese social media prompting a debate on whether Chinas only children are too coddled.Some
12、 have voiced criticisms of Tianjin University, saying that they think both the parents and the children should be more independent.Xiong Bingqi, deputy director of think-tank 21st Century Education Research Institute,thinks the problem is overstated. “It has always been a problem in China that at th
13、e start of every school year, colleges are packed with parents who come along to drop off their children and stay with them,” he said. “For some families, its their way to celebrate the first-ever family member whos able to go to college,”Xiong added. “Theres nothing wrong with sharing the happiness
14、.”Zhangs father said the decision to escort their son was a no-brainer. He and his wife are among the many “campers” who sleep in the 550 temporary tents set up in Tianjin Universitys gym.“My child has lots of luggage and we also want to go traveling,” said his father Zhang Yonghui. “The hotels near
15、by are fully booked so I have to sleep in the tents.”Their son also shrugged off the criticisms although he said he was looking forward to living on his own for the first time. “Being accompanied by my parents doesnt mean Im spoiled.”4.Zhang Jinqi thought his parents accompanied him to his universit
16、y mainly because.A.they wanted to help him with his luggageB.they wanted to go to travel in TianjinC.they doubted his independenceD.they wanted to witness his important life moment5.Xiong Bingqi thinks going to college in the company of parents.A.is a chance for freshmen to travel with their parents
17、B.is not such a serious problem as people thinkC.is a long-lasting problem to solveD.is not good for freshmen to build up their independence6.The underlined phrase “shrugged off” probably means.A.was in favor ofB.was ashamed ofC.thought nothing ofD.was concerned about7.Whats the main idea of the pas
18、sage?A.“Tents of love” is widely criticized.B.Chinese only children are too spoiled.C.Chinese college education is faced with a big challenge.D.There are different opinions on “tents of love”.答案语篇解读文章介绍了中国大学开学季父母陪伴孩子上学,许多高校为家长提供免费的“爱的帐篷”,以及对此引发的不同的看法。4.D细节理解题。根据第三段中的“Going to college is a life momen
19、t and my parents didnt want to miss that,” said Zhang Jinqi可知,Zhang Jinqi认为父母陪他来大学报到是想见证他一生中的重要时刻,故选D项。5.B推理判断题。根据第六段中的.thinks the problem is overstated.和“For some families, its their way to celebrate the first-ever family member whos able to go to college,”Xiong added. “Theres nothing wrong with sh
20、aring the happiness.”可知Xiong Bingqi认为父母陪伴孩子上大学并不是什么大事,并不像人们想的那么严重,分享快乐没错。故选B项。6.C词义猜测题。根据最后一段中的“Being accompanied by my parents doesnt mean Im spoiled.”可知他认为由父母陪伴并不意味着被宠坏了。由此推断shrugged off意为“对不予理睬”,与thought nothing of同义,故选C项。7.D主旨大意题。文章介绍了大学开学季父母陪伴孩子上学,许多高校为家长提供免费的“爱的帐篷”,以及对此引发的不同的看法。故选D项。C(2018吉林实验
21、中学考前模拟)When I was in the fourth grade, I worked part-time as a paper boy. Mrs. Stanley was one of my customers. Shed watch me coming down her street, and by the time Id biked up to her doorstep, there would be a cold drink waiting. Id sit and drink while she talked.Mrs. Stanley talked mostly about h
22、er dead husband. “Mr. Stanley and I went shopping this morning,” shed say. The first time she said that, soda (汽水) went up my nose.I told my father how Mrs. Stanley talked as if Mr. Stanley were still alive. Dad said she was probably lonely, and that I ought to sit and listen and nod my head and smi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390742.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
