2020版高考英语大二轮专题复习新方略专练:专题一 阅读理解 阅读提速练(二) WORD版含解析 (2).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语大二轮专题复习新方略专练:专题一 阅读理解 阅读提速练二 WORD版含解析 2 2020 高考 英语 二轮 专题 复习 方略 阅读 理解 提速 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、阅读提速练(二)(限时:40分钟)授课提示:对应学生用书120页阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A2019武昌调研Here we introduce some rental houses to you.Apartment Levant in Komia Overlooking one of the most beautiful fishing villages in Croatia, our twostorey house also gives you a full view of Ko
2、mia bay as well as the neighbouring island of Bievo. The apartment has a wide, covered balcony and a small garden with lemon trees. It is only 10 minutes walk from the centre of the village, although it is on the edge of the village, with forests behind the house.Apartment DominaLocated in the centr
3、e of the city, the apartment is protected as a historical site. All other facilities are at your fingertips such as restaurants, shops and museums. The apartment is fully equipped and airconditioned, having a kitchen with a dishwasher, a satellite TV and the free Web access. It contains a bedroom wi
4、th a double bed and antique furniture. Besides, the apartment offers petfriendly accommodation.Apartment TonkaThe apartment is located in an old stone house in the centre of Komia. It offers two bedrooms, each with a separate bathroom, and a living room with a furnished kitchen. The house is only a
5、couple of minutes away from the old harbour, along the old towns street where you can enjoy Komias rich cultural history. The bus stop is less than 200 metres away, near the fruit and vegetable market.Pearl of Issa This twobedroom apartment is only a few minutes walk from beautiful beaches, shops, r
6、estaurants, cafs and bars. It consists of two bedrooms, a fully equipped modern kitchen, a dining room and a resting area with a sofa, which can be used as an extra sleeping place for one person, a bathroom and a balcony with comfortable garden furniture and barbecue equipment.体裁:应用文题材:广告主题:四个出租公寓【语
7、篇解读】本文是一篇应用文,介绍了四个不错的出租公寓的相关情况。【难句分析】It consists of two bedrooms, a fully equipped modern kitchen, a dining room and a resting area with a sofa, which can be used as an extra sleeping place for one person, a bathroom and a balcony with comfortable garden furniture and barbecue equipment.分析:这是一个复合句。w
8、hich引导非限制性定语从句,修饰先行词a sofa; fully equipped是过去分词短语作定语,修饰modern kitchen。译文:它由两间卧室、一个设备齐全的现代厨房、一个餐厅、一个带有可以作为一个人额外睡眠场所的沙发的休息区、一个浴室和一个带有舒适花园家具和烧烤设备的阳台组成。1What can we learn about Apartment Levant in Komia?AIt is the most beautiful fishing village in Croatia.BIt offers a chance to admire the whole Komia ba
9、y.CIts inconvenient to go to the centre of the village.DIt lies in the centre of the village with forests around.答案与解析:B考查细节理解。根据Apartment Levant in Komia部分中的“gives you a full view of Komia bay as well as the neighbouring island of Bievo”可知,这个公寓可以让租客有机会欣赏到整个Komia湾(的景色),故B项正确。2Which of the following
10、does Apartment Domina provide?APortable washing machines.BModern furniture.CFree Internet use.DFriendly pets.答案与解析:C考查细节理解。根据Apartment Domina部分第三句中的“a satellite TV and the free Web access”可知,这个公寓提供免费的网络应用,故C项正确。3Which of the following apartments contain two bedrooms?AApartment Levant in Komia and Ap
11、artment Domina.BApartment Domina and Apartment Tonka.CApartment Domina and Pearl of Issa.DApartment Tonka and Pearl of Issa.答案与解析:D考查推理判断。根据Apartment Tonka部分第二句中的“It offers two bedrooms”和Pearl of Issa部分第一句中的“This twobedroom apartment”可知,这两个公寓都有两个卧室,故选D项。B2019深圳市高三第一次调研Kevin, diagnosed with dyslexia
12、(诵读困难症), rarely spoke a word in class, and if he did, it would be a “Yes”, “No”, or “Maybe” in response to questions. He always scored badly in tests and saw no hope for the future. That was until he met Sarah, an advisor at a youth center Kidpreneur. In 2012, Kevin attended a course called Ready Se
13、t Go in that center. The course was for disadvantaged kids in Kingswood a lowincome area in Sydneys western suburbs and its goal was to teach the kids how to create businesses and offer value to the neighborhood. At the end of the course, Sarah took the kids to the local area. She asked volunteers t
14、o share their business experiences Kevin immediately put up his hand. His challenge was to trade his hot dog selling service for free bread at a bakery. Although scared, Kevin was able to share his entrepreneurial story (创业故事) with the shop owner and asked if he could exchange his service for some b
15、read. Unexpectedly, the shop owner told Kevin how moved he was by his story and handed him some bread for free. By the end of the afternoon, his belief in himself and what was possible was at an alltime high.The following week, Kevin sold 70 hot dogs in two hours and made over $200. Soon after, he d
16、elivered public speeches in 20 schools, and was selected as part of his schools leadership team. Now he heads a business group working on how to increase the potential customer base. All of this would not have been possible if Kevin had not found his passion and perseverance to improve himself, and
17、those around him. The guidance and trust of his advisor also helped to kindle his enthusiasm to go after his goals and dreams in life.体裁:记叙文题材:个人经历主题:迷茫少年成为企业领导人【语篇解读】本文是一篇记叙文,患有诵读困难症的凯文对未来一片茫然,在遇到指导老师萨拉后,他的生活发生了变化,最后成为一个商业集团的负责人。4What were the kids expected to achieve in the Ready Set Go course?ATo
18、 improve their test scores.BTo create a hot dog business.CTo teach in lowincome areas.DTo be beneficial to the local area.答案与解析:D考查细节理解。根据第二段中的“its goal was to teach the kids how to create businesses and offer value to the neighborhood”可知,Ready Set Go这个课程的目标是教孩子们如何创办企业以及如何为社区创造价值,故选D项。5How did Kevin
19、 feel after visiting the local bakery?AScared. BConfident.CTouched. DGrateful.答案与解析:B考查推理判断。根据第三段最后一句“By the end of the afternoon, his belief in himself and what was possible was at an alltime high.”并结合上文可知,刚开始凯文是害怕的,但经过努力,到下午结束时,他对自己及未来的信心空前高涨。由此可推知B项:有信心的,正确。6What does the underlined word “kindle”
20、 in the last paragraph probably mean?AInspire. BShare.CContinue. DExpress.答案与解析:A考查词义猜测。根据最后一段第一句“All of this would not have been possible if Kevin had not found his passion and perseverance to improve himself, and those around him.”可知,如果没有激情和毅力,凯文就无法提升自我并影响周围的人,所有这些也就不可能实现。从上文可知,是凯文的指导老师萨拉对他的指导和信任激
21、发了他追求目标和梦想的热情,故A项最符合文章语境。7What can be a suitable title for the text?AOn the Road to RecoveryBTurning Failure into SuccessCGrowing Wealthy Through Hard WorkDFrom Hopeless Youth to Business Leader答案与解析:D考查主旨大意。通读全文并结合文章第一段第二句“He always scored badly in tests and saw no hope for the future.”以及第四段最后一句“No
22、w he heads a business group working on how to increase the potential customer base.”可知,患有诵读困难症的凯文对未来感到一片茫然,在遇到指导老师萨拉后,他的生活发生了变化。他找到了创业热情,最后成为一个商业集团的负责人,故D项最适合文章标题。C2019山西六校第二次阶段性测试World Environment Day is celebrated annually on June 5th and was created to inspire people around the globe to take an a
23、ctive part in environmental protection and learn more about ways we can help to guarantee the future of our planet is safe. The very first World Environment Day took place in 1974, established by the United Nations General Assembly on the first day of the Stockholm Conference on the Human Environmen
24、t that took place in 1972. Each year the United Nations pick a theme and a host city where anyone who is concerned about the environment can talk about environmental topics with others, followed by different kinds of exhibits to promote environmental awareness. Environmentalists, academics and scien
25、tists come together to bring new ideas on the table concerning the environment. The 2018 World Environment Day is hosted by India, and the theme is Beat Plastic Pollution. It urges people to explore and choose supportable alternatives like paper or cloth bags to reduce the production and use of disp
26、osable plastic, which makes up 10% of all of the waste. Even though the United Nations pick a specific host city every year, people around the world still celebrate World Environment Day in their hometowns with parades (游行), concerts, cleaning up and tree planting and all kinds of green actions to w
27、ork towards having a beautiful planet and battling pollution. World Environment Day is not a public holiday, so you wont be getting the day off work or school, but if you want to celebrate, why not bring it to the attention of your parents, friends, colleagues or classmates? World Environment Day is
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390802.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
【优选】三年级上册语文课件-10风筝_人教新课标.pptx
