2020版高考英语新课标大二轮专题辅导与增分攻略 专题三 阅读理解专题强化训练19 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语新课标大二轮专题辅导与增分攻略 专题三阅读理解专题强化训练19 WORD版含答案 2020 高考 英语 新课 二轮 专题 辅导 攻略 阅读 理解 强化 训练 19 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、专题强化训练(十九).阅读理解A(2019河南林州第一中学检测)Everyone needs friends. We all like to feel close to someone. It is nice to have a friend to talk,laugh and do things with. Surely,there are times when we need to be alone. We dont always want people around. But we would feel lonely if we never had a friend.No two peo
2、ple are the same. Sometimes friends dont get along well,which doesnt mean that they no longer like each other. Most of the time they will go on being friends. Sometimes friends move away,then we feel very sad. We miss them much,but we can call them and write to them. Maybe we would never see them ag
3、ain,and we can make new friends. It is surprising to find out how much we like new people when we get to know them. Families sometimes name their children after a close friend. Many places are named after men and women,if they are friendly to people in a town. Some libraries are named this way. So a
4、re some schools. We think of these people when we go to these places.Theres more good news for people who have friends. They live longer than those people who dont. Why? It could be that they are happier. Being happy helps you stay well. Or it could be just knowing that someone cares. If someone car
5、es about you,you take better care of yourself.语篇解读:本文是一篇议论文,主要讨论朋友在我们生活中的作用。1The first paragraph tells us _.Anone needs friendsBwe need to be aloneCwe always need friends around usDmaking friends is the need in peoples life解析细节理解题。根据文章第一段内容Everyone needs friends. We all like to feel close to someone
6、.以及这一段的内容,是说每一个人都需要朋友,可知答案为D。答案D2Which of the following is the most probable place people name after friendly people?AA house. BA room.CA library. DA village.解析细节理解题。根据第二段中Many places are named after men and women,if they are friendly to people in a town. Some libraries are named this way.可知,“一个图书馆”
7、最有可能以一个友好人的名字命名。故选C。答案C3If people have friends,they would live longer,because _.Athey feel happier and healthierBthey get a lot of help from their friendsCthey take better care of themselvesDboth A and C解析细节理解题。根据文章第三段的内容可知答案,故选D。答案D4This passage tells us _.Athat people are all friendsBthat people n
8、eed friendsChow to get to know friendsDhow to name a place解析主旨大意题。综合整篇文章的内容,从第一段、第二段的内容可知文章告诉我们人们需要朋友。故选B。答案BB(2019新乡市期中考试)The sharing economy has grown in recent years to include everything from apartment sharing to car sharing to community tool sharing. Since 2000, a new form of sharing economy ha
9、s been emerging in neighborhoods throughout the US and around the worldLittle Free Library. The libraries are boxes placed in neighborhoods from which residents can take out and put in books. Little Free Libraries come in all shapes and sizes. Some libraries also have themes, focusing on books for c
10、hildren, adults or tour guides.In 2009, Tod Bol built the first Little Free Library as a gift to his mother, who was a devoted reader. When he saw the people of his community gathering around it, exchanging conversation as well as books, he knew he wanted to take his simple idea further.“I think Lit
11、tle Free Libraries open the door to conversations we want to have with each other,”Bol said.Since then, his idea has become a movement, spreading from state to state and country to country. According to Little Free Library. org, there are now 18, 000 of the little structures around the world, locate
12、d in each of the 50 US states and 70 countries in Europe, Africa and Asia.The Internet has helped to spread Little Free Libraries. But an Atlantic article says the little structures serve as a cure for a world of ereader downloads. The little wooden boxes are refreshingly physical and human. For man
13、y people, the sense of discovery is Little Free Libraries main appeal.“A girl walking home from school might pick up a graphic novel that gets her excited about reading; a man on his way to the bus stop might find a volume of poetry that changes his outlook on life,”says the Atlantic article,“Every
14、book is a potential source of inspiration”语篇解读:本文是一篇说明文。主要介绍了从共享经济中诞生的一种新型共享形式:迷你图书馆,以及它的诞生原因、发展历程和给人们带来的影响。5What was Bols purpose of building Little Free Library?ATo help people in the community communicate often.BTo make reading books spread around the world.CTo help neighbors develop the habit of
15、 building libraries.DTo give his mother a birthday present.解析细节理解题。由第二段最后一句“I think Little Free Libraries open the door to conversations we want to have with each other,”Bol said.(Bol说,我认为迷你图书馆打开了我们想要彼此沟通的大门。)可推断他的目的是为了帮助社区的人们经常能够沟通,故选A。答案A6How do Little Free Libraries get their books?AThe communiti
16、es bought them.BUS government provided them.CTod Bol donated them.DLocal people shared them.解析细节理解题。由第一段第三句“The libraries are boxes placed in neighborhoods from which residents can take out and put in books.”可知,图书是由市民放入的,即当地人互相分享书籍,故选D。答案D7What do we know about Little Free Library?ACalls for people
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391640.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
