2020版高考英语(译林)新探究大一轮复习练习:必修5 UNIT 3 知能演练 轻松闯关 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语译林新探究大一轮复习练习:必修5 UNIT 3知能演练 轻松闯关 WORD版含答案 2020 高考 英语 译林 探究 一轮 复习 练习 必修 知能 演练 轻松 闯关 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、课时练1阅读理解提速练学生用书P303(单独成册) 阅读理解A(2019湖南部分重点中学考前演练)WELCOME TO THE RONALD REAGANPRESIDENTIAL LIBRARY AND MUSEUMVisit the limitedtime “Interactive! The Exhibition” at the Ronald Reagan Presidential Library and Museum and save more than 30% on museum admission tickets with an audio tour.WHENThrough Feb.
2、28WHATS INCLUDEDD|S19(reg.D|S28). Admission for one person to the Ronald Reagan Presidential Library and Museum, including “Interactive! The Exhibition”with an audio tour. Please note: the virtual reality(虚拟现实) experience will be an additional cost and participants must be 10 years old or above.WHY
3、WE LOVE ITThe exhibition is a handson experience focusing on movies, TV, music and the artsExperience virtual reality, 1980s video games, robots, 3D printingClimb aboard Air Force One, view the expensive comfortable presidential car and a Marine One helicopterExplore Reagans legacy(遗产):Step into an
4、Oval Office copy and see a piece of the Berlin WallThe audio tour has more than 50 stops and original material not copied in the exhibitsWHAT YOU NEED TO KNOWThis is a seasonspecific event. All sales are final. No refunds(退款) or exchanges. Not valid after the expiration date. Valid any regular museu
5、m operating day through Feb. 28. Museum hours are 10 am.5 pm., seven days a week. Valid for one person. Cannot combine with other offers. Must use in one visit. Tickets include admission to “Interactive! The Exhibition” and the entire museums galleries and grounds.【解题导语】本文是一篇应用文,介绍了罗纳德里根总统图书馆和博物馆的开放
6、时间、游览内容、票价优惠等信息。1What can visitors do while visiting the library and museum?AFly on Air Force One.BExperience virtual reality for free.CApproach technology of different times.DLearn about the presidents daily routine.C解析:细节理解题。根据WHY WE LOVE IT部分中的“Experience virtual reality, 1980s video games, robot
7、s, 3D printing”可知,在参观该地时,游客可以体验虚拟现实、20世纪80年代的电子游戏、机器人、3D打印,即他们可以体验不同时期的科技。故选C。2What does the author say about the admission ticket?AIt can be enjoyed with other offers.BIt allows limitless visits to the museum.CIt isnt accessible to children.DIt cannot be changed once sold.D解析:细节理解题。根据最后一段中的“All sal
8、es are final. No refunds(退款) or exchanges.”可知,所有的门票出售都是最终的、不可改变的,不提供退款或更换服务。故选D。3What type of writing is this passage?AA notice.BAn official report.CAn advertisement.DA tour review.C解析:推理判断题。根据文章的形式和内容可以判断出,本文是有关罗纳德里根总统图书馆和博物馆的广告。故选C。B(2019武汉武昌区调研)Every now and then, a product comes along that prove
9、s itself a complete gamechanger, as is the case with a new British brand and invention, Eyejustersthe reading glasses that you can focus yourselffor less than 70!With 6 in 10 people wearing glasses in the UK, those with perfect vision are increasingly in the minority. And of those who do require gla
10、sses, many find themselves requiring two or three pairs of glasses in order to complete different tasks throughout the day. As well as being an added expense on top of everything else, this also means carrying around (and trying not to lose) those extra pairs!Eyejusters allow you to instantly change
11、 the lens(镜片) strength of your glasses with hidden dials, tucked just inside the frames themselves. Eyejusters work by the wearer simply turning the concealed eyeDials to change the focus to fit your needs. The lenses adjust from0.00 to3.00 D They also have antiscratch technology and are lightweight
12、 in design so you arent paying the price of comfort for convenience.The creator of Eyejusters, Owen Readingwho came up with the idea for Eyejusters with friend David Crosby, who studied physics at Oxford with him, explained, “Lots of people need reading glasses but they need glasses with lots of dif
13、ferent strength. They might have a pair with1 prescriptionstrength lenses for the computer,2s for reading and3s for really closeup stuff. Eyejusters replace the need for multiple pairs of reading glasses, by covering the whole range from zero to3, which is the strongest you will find in overthecount
14、er products.” He added, “If you wear reading glasses, these are a much more flexible alternative. You can put them on and just turn the dial until what you want to see comes into focus. They are much like using binoculars(双筒望远镜)” 【解题导语】本文是一篇说明文,介绍了一种视力调节器,人们可以调整镜片焦距以达到不同的目的。4Which has the closest me
15、aning to the underlined part “on top of” in Para. 2?AJoan stays on top of the news by reading newspapers.BA submarine can run under water as well as on top of water.CWhen I turned the corner, I was right on top of the post office.DHe promised to help us and on top of that he lent us many books.D解析:词
16、义猜测题。画线部分上文讲的是,很多人需要两三副眼镜来完成不同的任务,而画线部分所在句子“As well as being an added expense on top of everything else, this also means carrying around(and trying not to lose) those extra pairs!”是说这不但是一笔额外的费用,还意味着到哪里都要带着额外的眼镜(还得注意别把它们弄丢了)。由此可以推断,on top of的意思是“除之外”,所以D项表达的含义与画线部分最接近。5Eyejusters are popular for the
17、following reasons EXCEPT their _Anew brandBantiscratch technologyClight weight Dlow priceA解析:细节理解题。此题可用排除法。题干中的关键词是popular与EXCEPT,这就需要找到文中提到的视力调节器的几个优点,并逐一排除。根据第一段最后的“for less than 70”可知,它的价格低,排除D项;根据第三段最后一句中的“They also have antiscratch technology and are lightweight in design so you arent paying th
18、e price of comfort for convenience.”可知,它有抗抓痕技术,还很轻便,排除B项和C项。故选A项。6How can you make Eyejusters serve different purposes?ABy folding glasses. BBy adjusting lenses.CBy combining glasses. DBy changing lenses.B解析:细节理解题。根据第三段首句“Eyejusters allow you to instantly change the lens(镜片) strength of your glasses
19、 with hidden dials, tucked just inside the frames themselves.”可知,人们通过调整镜片的焦距来达到不同的目的,所以选B。7Who need Eyejusters most according to Owen Reading?APeople having perfect vision.BPeople wearing reading glasses.CPeople changing glasses constantly.DPeople preferring comfortable glasses.C解析:推理判断题。根据第二段第二句可知,
20、为了完成一天之内不同的任务,很多人需要两三副眼镜。Eyejusters这种新型的眼镜正好可以弥补这个缺陷,可以通过调整镜片焦距来达到不同的目的,所以选C。C(2019长春质监)Can exercise during childhood protect you against memory loss many decades later?Exercise early in life seems to have lifelong benefits for the brain, in rats at least.“This is an animal study, but it shows that
21、physical activity at a young age is very importantnot just for physical development, but for the whole lifelong track of cognitive(认知的) development during ageing,” says Martin Wojtowicz of the University of Toronto, Canada. “In humans, it may delay the appearance of Alzheimers disease(阿尔茨海默病), possi
22、bly to the point of preventing it.” Wojtowiczs team divided 80 young male rats into two equal groups, and placed running wheels in the cages of one group for a period of six weeks. Around four months laterwhen the rats had reached middle agethe team taught all the rats to connect an electric shock w
23、ith being in a specific box. When placed in the box, they froze with fear.Two weeks later, the team tested the rats in three situations:exactly the same box in the same room, the same box with the room arranged differently, and a completely different box in a different room.The rats without access t
24、o a running wheel when they were young now froze the same percentage of times in each of these situations, suggesting they couldnt remember which one was dangerous. But those that had been able to run in their youth froze 40 to 50 percent less in both changed box settings.“The results suggest the am
25、ount of physical activity when were young, at least for rats, has influence on the brain and cognitive healthin the form of better memorieswhen were older,” says Arthur Kramer of Northeastern University in Boston, who has found that, in humans, exercise promotes the growth of new brain cells.【解题导语】本
26、文是一篇说明文,介绍了一项科学研究,从而得出早期锻炼对大脑终身有好处的结论。8The study shows that_Aphysical activity is important for physical healthBusing the running wheels is of benefit to the rats growthCphysical activity can prevent humans Alzheimers diseaseDthe more exercise a rat has when young,the better memory it will possess w
27、hen olderD解析:细节理解题。根据第一段内容尤其是第二句“Exercise early in life seems to have lifelong benefits for the brain,in rats at least.”可知,早期锻炼似乎对大脑终身有好处,至少对老鼠来说是这样的。故选D项。9How are Paragraph 3 and 4 mainly developed?ABy analyzing causes.BBy giving an example.CBy describing the process.DBy showing differences.C解析:写作手
28、法题。根据第三段的“Wojtowiczs team divided 80 young male rats into two equal groups.Around four months later.they froze with fear.”和第四段的“Two weeks later,the team tested the rats in three situations”可知,本文第三、四段描述了Wojtowicz的研究小组对老鼠进行实验的过程。C项意为“通过描述过程”,故选C项。10What does the underlined word “it” in Paragraph 2 ref
29、er to?AExercise.BDevelopment.CBenefit. DStudy.A解析:代词指代题。根据第二段的“but it shows that physical activity at a young age is very important”及“In humans,it may delay the appearance of Alzheimers disease(阿尔茨海默病)”可知,身体活动很重要,对人类来说,它可能会推迟阿尔茨海默病的出现。因此“it”在文中指的是“physical activity”,A项与其同义,故选A项。11What is the authors
30、 attitude towards the animal study?ANegative. BObjective.CCritical. DDoubtful.B解析:观点态度题。通读全文可知,作者介绍了对老鼠进行实验的过程及其结果,并引用数据进行说明,由此可知作者对动物研究的态度是很客观的。B项意为“客观的”,故选B项。D(2019云南质检)In a science fiction future, well arrive at the hotel in our driverless taxi,check in at the reception desk staffed by androids,
31、and then follow the robot porter(行李员) as it carries our bags to our room.However, this is already a science fact.Robots are already working in some hotelsthe Hennna Hotel in Sasebo,Japan is manned entirely by machines.In a Marriott hotel in Ghent, Belgium, a humanoid robot named Mario has been worki
32、ng since June 2015. He welcomes guests in 19 languages.Another robot has just taken up a concierge(接待员) position at a Hilton McLean hotel in Virginia.So the rise of the hotel machines seems unstoppable, but will guests really want to stay in robotrun hotels? And will it come at the cost of human int
33、eraction and human jobs?US.online booking company Travelzoo gathered some statistics. Of the 6,000 travelers surveyed globally, nearly two thirds said theyd be comfortable with the idea of being looked after by machines.Richard Singer, Travelzoos European president, says he welcomes the day when app
34、s and machines will get us from lobbies(大堂) to rooms.But how to stop a robot stealing your job?“A lot of jobs considered nonautomatable in the past are now automatable,” said Carl Benedikt Frey from University of Oxford, an expert on technology and employment.But Frey says its still too early to say
35、 what effect robots will have on employment levels.In other words, even though robots may soon be checking us in, thats no excuse for us to be out.【解题导语】在宾馆服务的机器人以往只出现在科幻小说中,而如今这种机器人已经存在于现实生活中。这种机器人的服务被大部分顾客所接受。12Three hotels are mentioned in the text to show that _Arobots are already working in hot
36、els in realityBmany common jobs can be done by robotsCrobots can really help people check into hotelsDthere are now some restaurants run by robotsA解析:写作意图题。根据第三段的“Robots are already working in some hotels”并结合文中介绍的三个由机器人提供服务的宾馆可以判断,文中提及这三个宾馆是为了说明在现实中,机器人已经在宾馆工作了,故A项正确。13The company Travelzoo found ou
37、t that _Arobots will put hotel employees out of workBrobots still have a long way to go to replace humansCthe hotel robots are mostly wellreceivedDsome hotel jobs can be automatableC解析:推理判断题。根据第七段的“nearly two thirds said theyd be comfortable with the idea of being looked after by machines”可知,有近三分之二的
38、客户认为由机器人照顾他们是自在的;据此可知,Travelzoo公司的调查结果是宾馆机器人得到了大部分顾客的好评,故C项正确。14What is Richard Singers attitude towards using robots in hotels?ADoubtful. BPositive.CNegative. DCautious.B解析:推理判断题。根据第八段“Richard Singer.says he welcomes the day when apps and machines will get us from lobbies(大堂) to rooms.”可知,Richard S
39、inger欢迎机器人取代人的工作;据此可以判断,Richard Singer对宾馆机器人持积极的态度,故B项正确。15Which of the following can be the best title of the text?AJapan Opens Worlds First Robot HotelBOur Next Hotel Will Be Staffed by RobotsCHow to Compete with Robots for a JobDHow Guests React to Robot ServiceB解析:标题归纳题。通读全文可知,本文首段通过介绍科幻小说中提及的在宾
40、馆服务的机器人来引出本文的话题;接着介绍在现实生活中已经有三个宾馆使用了机器人;最后介绍对宾馆机器人服务的评价及其优点;据此可以判断,B项最适合作本文标题。 七选五(2019 新疆维吾尔自治区适应性检测)Choices Contribute to SuccessThe direction of our lives is determined by the choices we make every day. The following choices will contribute to personal success along with the ability to achieve fi
41、nancial freedom.Choose to be positiveA positive mental attitude will put you miles ahead of your peers. 1._. It is more valuable than skills. Choose a positive attitude and things will start to work for you.2_If you dont know what your bad habits are, your friends and family can always tell you. Tak
42、e the big ones first, then make every effort to break them and always replace them with new positive ones.Choose to work smarterMany people think their lives are out of balance and that they dont have enough time to do everything they want to. 3._. Therefore, learning some good time management techn
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391802.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
