吉林省榆树市第一高级中学2020-2021学年高一英语上学期期末备考卷(B).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省 榆树市 第一 高级中学 2020 2021 学年 英语 学期 期末 备考
- 资源描述:
-
1、吉林省榆树市第一高级中学2020-2021学年高一英语上学期期末备考卷(B)注意事项:1.答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2.选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3.非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。4.考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。第卷(选择题)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有
2、一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What did the woman plan to do this weekend?A. Have a swim.B. Camp in the mountains.C. Go hiking. 2. Who catches the fish?A. Jason. B. The man. C. The woman. 3. How many people will go to the park?A. 2. B. 3. C. 4. 4.
3、 What are the speakers mainly talking about?A. A festival. B. Foods. C. TV programs. 5. What does the woman suggest the man do?A. Buy neither of the two items. B. Save money for a better laptop. C. Make a quick decision. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选岀最佳选项。听每段对话
4、或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给岀5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. What happened to the man?A. He had a terrible weekend.B. He was hit by a car.C. He fell off his bike. 7. How is the bike now?A. It is in good shape.B. It is under repair.C. It is completely damaged. 听下面一段对话,回答第8至第9两个小题。8. H
5、ow does the woman help the man?A. By opening the door for him. B. By carrying the box for him. C. By putting the books into the box. 9. What will the speakers do in the evening?A. Do some shopping.B. Visit their aunt.C. Go to the cinema. 听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. Whats the date today?A. August 17th.
6、 B. August 27th. C. September 5th. 11. Why is the woman going to China?A. To be on business. B. To take a vacation. C. To visit her relatives. 12. What surprises the woman?A. Amandas visit. B. The first-class flight. C. An amazing travel book. 听下面一段对话,回答第13至第16三个小题。13. What does the woman want to fi
7、nd out?A. The suitable work for the man.B. The information on building.C. The nearby workplace. 14. What are the mans interests?A. Buying and selling things. B. Building and repairing things. C. Repairing and collecting things. 15. What has the man been doing this year?A. Delivering newspapers. B. H
8、elping build a house. C. Selling advertising space. 16. In which column does the woman write down “sales”?A. Education.B. Interests.C. Experience. 听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. What is the most important in looking for an apartment?A. Enough time. B. Lots of patience. C. A little preparation. 18. What d
9、oes the speaker suggest people do first?A. Spare some time. B. Decide the price range. C. Think about the facilities. 19. What should people consider first when picking out apartments?A. Location. B. Price. C. Traffic. 20. What may disappoint people?A. All the great apartments are expensive. B. It w
10、ill take a long time to find a perfect apartment. C. Apartments dont look as good as described on the website. 【答案】1-5 CBBAA6-10 ABACA11-15 BBABC16-20 CBABC第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AAn earthquake is a trembling or shaking of the ground c
11、aused by the sudden release(释放) of energy stored in the rocks below the surface. Generally, earthquakes last only seconds. Strong ground shaking during a medium(中等的) to large earthquake generally lasts about 10 to 30 seconds. Aftershocks(余震) can occur once in a while for weeks or even months.Many pe
12、ople think that there is an “earthquake season” or a kind of “earthquake weather”. As a matter of fact, there isnt. Earthquakes can occur at any time of the year and at time of day or night. Earthquakes occur under all weather conditions sunny, wet, or cold without any special weather tendency(倾向).A
13、lso, you dont need to worry that the ground will open up and swallow people when earthquakes occur. Open ground cracks may form during an earthquake, for example, to land sliding or ground falling. However, such cracks tend to be open gaps(they dont “swallow”) that a person could stand in afterwards
14、.The safest place in an earthquake is an open field because buildings and falling objects can injure or kill you. If you are indoors, when you feel the ground start to shake, take cover immediately under a table or strong piece of furniture, placing something between falling objects and yourself. Do
15、nt attempt to use the stairs or an elevator to get out of the building.21. Which of the following is TRUE according to the passage?A. Earthquakes usually last 10 to 30 seconds.B. After a big earthquake, there are many more quakes.C. Cracks in an earthquake are very dangerous.D. What usually injures
16、people during an earthquake are falling buildings.22. The reason why there isnt “earthquake weather” is that _.A. an earthquake only lasts seconds and doesnt happen frequently.B. an earthquake can happen at any time and in any kind of weather.C. when an earthquake happens is related to the weatherD.
17、 earthquakes dont change with the seasons23. The underlined word “swallow” in Paragraph3 probably means “_”?A. take sb. / sth. inB. make sb. frightenedC. make room for sb. to stand inD. make the ground slide【答案】21-23 DBA【解析】本文为说明文。这篇短文主要介绍了地震的特点以及人们对地震存在的一些误区,说明了地震预报的原因是地震可以发生在任何时候,也可以在任何天气情况下发生以及地震
18、逃生的一些注意事项。21.细节理解题。根据最后一段中的“The safest place in an earthquake is an open field because buildings and falling objects can injure or kill you.”可知,根据文章来看,在地震中,让人们受伤的是倒塌的建筑。故D选项正确。22.细节理解题。根据第二段内容可知,没有地震预报的原因是地震可以发生在任何时候,也可以在任何天气情况下发生。故B选项正确。23.词义猜测题。根据“However such cracks tend to be open gaps(they dont
19、 “swallow”) that a person could stand in afterwards.”可知,这些裂口不能吞没人,所以swallow意思是吸收,吞没。故A选项正确。BWhen my family moved to America in 2010 from a small village in Guang Dong, China, we brought not only our luggage, but also our village rules, customs and culture. One of the rules is that young people shoul
20、d always respect elders. Unluckily, this rule led to my very first embarrassment in the United States.I had a part-time job as a waiter in a Chinese restaurant. One time, when I was serving food to a middle-aged couple, the wife asked me how the food could be served so quickly. I told her that I had
21、 made sure they got their food quickly because I always respect the elderly. As soon as I said that, her face showed great displeasure. My manager, who happened to hear what I said, took me aside and gave me a long lecture about how sensitive(敏感) Americans are and how they dislike the description(描述
22、) “old”. I then walked back to the table and apologized to the wife. After the couple heard my reason, they understood that the problem was caused by cultural differences, so they laughed and were no longer angry.In my village in China, people are proud of being old. Not so many people live to be se
23、venty or eighty, and people who reach such an age have the most knowledge and experience. Young people always respect older people because they know they can learn from their rich experience.However, in the United States, people think “growing old” is a problem since “old” shows that a person is goi
24、ng to retire or that the body is not working well. Here many people try to keep themselves away from growing old by doing exercises or jogging, and women put on makeup, hoping to look young. When I told the couple in the restaurant that I respect the elderly, they got angry because this caused them
25、to feel they had failed to stay young. I had told them something they didnt want to hear.After that, I changed the way I had been with older people. It is not that I dont respect them any more; I still respect them, but now I dont show my feelings through words.By Jack24. Jack brought the couple the
26、ir food very fast because _.A. the manager asked him to do soB. he respected the elderlyC. the couple wanted him to do soD. he wanted more pay25. In Jacks hometown, _.A. people dislike being called “old”B. people are proud of being oldC. many people reach the age of seventy or eightyD. the elderly a
27、re the first to get food in restaurants26. After this experience, Jack _.A. lost his job in the restaurantB. made friends with the coupleC. no longer respected the elderlyD. changed his way with older people27. Which of the following is TRUE?A. The more Jack explained, the angrier the couple got.B.
28、Jack wanted to show his feelings through words after his experience.C. The manager went back to the table and apologized to the couple.D. From this experience, Jack learned more about American culture.【答案】24-27 BBDD【解析】这是一篇记叙文。文章通过作者在餐厅做兼职工作时服务一对老人的故事,讲述了东西方文化差异,东方人尊敬老人,西方人不喜欢别人说自己老。24.细节理解题。由第二段中的“
29、I told her that I had made sure they got their food quickly because I always respect the elderly.”可知杰克很快就给这对夫妇上餐,是因为他尊重老人。故选B项。25.细节理解题。由第三段中的“In my village in China, people are proud of being old.”,可知在杰克的家乡,人们以年老为荣。故选B项。26.细节理解题。由最后一段中的“After that, I changed the way I had been with older people.”(从
30、那以后,我改变了以前和老年人相处的方式。),可知杰克改变了和老年人相处的方式。故选D项。27.细节理解题。由第二段中的“My manager, who happened to hear what I said, took me aside and gave me a long lecture about how sensitive Americans are and how they dislike the description “old”.”(我的经理碰巧听到了我的话,他把我拉到一边,给我讲了很长一段时间,说美国人很敏感,他们尤其讨厌被人说“老”。),可知通过这件事,杰克了解到美国人不喜欢
31、谈老,他对美国文化有了更多的了解。故选D项。CMost children have ever heard their parents yell “sit up straight!” or “dont hang your head !” when they eat dinner. Nowadays, it is also heard around another activity video games. Ten-year-old Owaish admits it takes him three to four hours a day to play games on his tablet co
32、mputer. In addition, he plays for about two hours on the smart phone every day. As a result, he started suffering a serious pain in the neck around June or July. Whats worse, the pain has spread to the hand and back gradually, which makes his mother Mehzabin become concerned.The doctors note the num
33、ber of young children with the chronic pain(慢性病) in their necks, arms and shoulders is on the increase sharp in recent years . They are not aging, they havent had an accident, the blood reports are fine, their X-rays are fine, and their MRIs are fine. Facts have proved that the pain is from the poor
34、 posture(姿势) while they are playing video games on smart phones or other electronic devices. 19-year old student Nida feels pain in the finger which holds the weight of her smart phone most of the day. Nida almost uses her smart phone 24/7, which means 24 hours a day, seven days a week, or all the t
35、ime. Health experts predict there will be not only physical(身体的) but mental(精神的) problems resulting from the overuse of electronic devices. They encourage people to often take breaks and exercise from using computers, smart phones or other devices. Stand up! Stretch(伸展) the legs, back, shoulders and
36、 arms in all the possible directions. Thats the most effective way and maybe the key to solving the problem completely. After all, the medication doesnt help sometimes.28. What is Mehzabin worried about?A. Her son has no table manners.B. Her sons physical problems get worse.C. Her son doesnt work ha
37、rd at school.D. Her son spends much money on games.29. What do we know about the chronic pain?A. Using a heavy smart phone will cause it.B. Adults dont have the problem.C. It is caused by the wrong body positionD. Children with it often have other diseases.30. According to health experts, _.A. best
38、treatment for the chronic pain is exercisingB. people must take medicine to cure the chronic painC. people should stop using smart phonesD. the chronic pain has nothing to do with ones mental health31. What may be the best title for the text?A. To Play Games Well, Sit Up StraightB. Too Much Gaming I
39、s A Pain In The NeckC. How To Avoid The Pain In The NeckD. How To Be More Fit By Playing Games【答案】28-31 BCAB【解析】本文是说明文。现在流行玩电子游戏。玩电子游戏太多,颈部会疼痛。健康专家说最好的治疗疼痛的方法是每天锻炼。28.细节理解题。根据第一段“As a result, he started suffering a serious pain in the neck around June or July. Whats worse, the pain has spread to the
40、 hand and back gradually, which makes his mother Mehzabin become concerned.”可知,他在六七月左右脖子开始疼得厉害,更糟糕的是,疼痛逐渐扩散到手和后背了,这让他妈妈很担忧,可知他妈妈担心的是他的身体状况变差,故选B。29.细节理解题。根据第二段“Facts have proved that the pain is from the poor posture while they are playing video games on smart phones or other electronic devices.”可知事
41、实证明,疼痛是他们在玩手机或其他电子设备游戏时错误坐姿导致的,很显然慢性疼痛是由错误坐姿导致的。故选C。30.细节理解题。根据最后一段内容可知医生建议人们放下手机或其他电子设备,短暂地进行休息锻炼,锻炼才是解决慢性疼痛的办法,故选A。31.主旨大意题。根据第三段中的“Facts have proved that the pain is from the poor posture while they are playing video games on smart phones or other electronic devices.”可知玩电子游戏太多,颈部会疼痛。故选B。DIt seems
42、 that more and more Americans want schools to teach foreign languages to children under five years old. The most popular way to teach young children another language is called immersion(沉浸式语言教学法). Children in the immersion program hear only the new language in the classroom. The children play games,
43、 sing songs and talk to one another in the new language. Some experts say the immersion program is the most effective(有效的) for young children to learn a language. But there can be a problem when children in the United States begin to learn another language at such an early age. Not many elementary s
44、chools continue to teach a foreign language. Only seven of the fifty states require(要求) schools to teach a foreign language to students between the ages of six and twelve. Language experts say it is easier for younger children to learn a language. Still, American schools generally do not begin to te
45、ach foreign languages until secondary school. By then, students are about thirteen years old.American schools face difficult choices about the cost of educational programs. The government has increased support for foreign language study in its Education Law called “No Child Left Behind”.At college,
46、the Modern Language Association says more students than ever are studying foreign languages and more languages are being studied now. Spanish is the most widely taught at American colleges and universities. French, German, Chinese and Italian are also popular.32. Where is Spanish the most widely tau
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392137.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
