南昌市2014高考英语完形填空训练(30)及答案或解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 南昌市 2014 高考 英语 填空 训练 30 答案 解析
- 资源描述:
-
1、南昌市2014高考英语完形填空训练(30)及答案或解析完形填空训练The school was across the street from our home and I would watch the kids as they 36 during the break. She seemed so small as she, 37 her way through the crowd of boys on the playground. She stood out from them all. I began to notice her at other times, basketball in
2、 hand, playing 38 . She would practice dribbling(运球)and shooting over and over again, sometimes until dark. One day I asked her 39 she practiced so much. She looked 40 in my eyes and without a moment of 41 she said, I want to go to college. The only way I can go is if I get a(an) 42 . I am going to
3、play college basketball. I want to be college. My Daddy told me if the dream is big enough, the facts dont 43 . ” Well, I had to give it in to hershe was 44 . One day, I saw her sitting in the grass, head 45 in her arms. I walked toward her and quietly asked what was the matter. Oh, nothing, came a
4、soft reply. I am just too 46 . ”The coach told her that at her height she would probably 47 get to play for a top ranked team much 48 offered a scholarship. So she should stop dreaming about college. She was heartbroken and I 49 her disappointment. I asked her if she had talked to her dad about it y
5、et. She told me that her father said those coaches were 50 . They just did not understand the 51 of a dream. He told her that if she really wanted to play for a good college, if she truly wanted a scholarship, 52 could stop her except one thingher own 53 . The next year, as she and her team went to
6、the Northern California Championship game, she was seen by a college coach. She was indeed 54 a scholarship. She was going to get the college education that she had dreamed of and worked 55 it for all those years. 36. A. studied B. relaxed C. played D. enjoyed 37. A. pushed B. cleared C. lost D. gav
7、e 38. A. well B. freely C. together D. alone 39. A. how B. why C. where D. whether 40. A. brightly B. bitterly C. directly D. casually 41. A. argument B. glance C. panic D. hesitation 42. A. scholarship B. reputation C. occupation D. graduation 43. A. disappear B. occur C. exist D. count 44. A. admi
8、red B. determined C. ashamed D. ignored 45. A. showed B. nodded C. turned D. buried 46. A. unique B. flexible C. short D. nervous 47. A. never B. always C. ever D. still 48. A. more B. less C. too D. as 49. A. removed B. sensed C. reduced D. imagined 50. A. wrong B. strict C. cautious D. important 5
9、1. A. nature B. complex C. power D. result 52. A. something B. anything C. everything D. nothing 53. A. skill B. attitude C. champion D. award 54. A. offered B. required C. promoted D. gained 55. A. out B. with C. toward D. at 参考答案 36.C 37.A 38.D 39.B 40.C 41.D 42.A 43.D 44.B 45.D 46.C 47.A 48.B 49.
10、B 50.A 51.C 52.D 53.B 54.A 55.C*结束典型例题 When I was in seventh grade, I was a candy striper(志愿护士长)at a local hospital in my town. Most of the time I spent there was with Mr. Gillespiel He never had any 1 , and nobody seemed to care about his 2 I spent many days there holding his hand and talking to hi
11、m, 3 anything that needed to be done. He became a close friend of mine, 4 he responded with only a (n) 5 squeeze of my hand. Mr. Gillespie was in a coma(昏迷). I left for a week to vacation with my parents, and when I came back, Mr. Gillespie was 6 . I didnt have the 7 to ask any of the nurses where h
12、e was, for fear they might 8 me he had died.Several 9 later, when I was a junior in high school, I was at the gas station when I noticed a familiar face. When I 10 who it was,my eyes filled with tears. He was 11 ! I got up the nerve to ask him if his name was Mr. Gillespie, With a (n) 12 look on his
13、 face, he replied yes. I 13 how I knew him,and that I had spent many hours talking with him in the hospital. His eyes welled up with tears, and he gave me the warmest hug I had ever 14 . He began to tell me how, 15 he lay there comatose,he could hear me talking to him and could 16 me holding his han
14、d the whole time. Mr. Gillespie 17 believed that it was my voice and 18 that had kept him alive.Although I havent 19 him since, he fills my heart with 20 every day. I know that I made a difference between his life and his death. 1. A. visitors B. relatives C. patients D. friends答案:A 指导:根据never和nobod
15、y seemed to care about可知没有人去医院探望他。 B项表示“亲戚”,一个人不可能没有亲戚,所以此项不恰当; C项意为“病人”,MrGillespie本身就是病人,因此C项显然不正确;根据常识可知由于种种原因朋友不一定去看望病人,所以D项不恰当。2. A. interest B. requirement C. condition D. thought 答案:C 指导:MrGillespie病情严重,昏迷不醒,但好像没有人关心他的“状况”。 interest兴趣;爱好”,文中没有信息支持,所以A项错误;由于病人严重昏迷,不会有什么“要求”、“想法”,所以可将B、D两项排除。3.
16、 A. talking about B. looking for C. pointing out D. helping with 答案:D 指导:作者是护士助手,所以应该“帮助”做必要的事情。A、B、C三项分别表示“谈论”、“寻找”、“指出”,显然与作者的身份不符。4. A. so that B. even though C. soon after D. just as 答案:B 指导:even though即使”,根据后面MrGillespie was in a coma(昏迷)”可知此处表示让步。 A项表示“以便”,用在此处逻辑关系不合理;C项表示“此后不久”,如果选择此项,意味着他在同作
17、者成为朋友之前很 正常,显然不正确;D项表示“正如”,前后意思不通顺。5. A. occasional B. tight C. satisfactory D. warm 答案:A 指导:根据下一句可推测病人在昏迷状态下“偶尔”握一下作者的手。 B项表示“紧紧的”,病情严重的人应该是软弱无力;C、D两项分别表示“令人满意的”“温暖的”,带有说话人强烈的感情色彩,但结合病情可将这两项排除。6. A. dead B. mad C. gone D.excited 答案:C 指导:作者度假回来后发现病人不在了。 dead死”,与下文两人重逢矛盾;mad疯的”,脱离实际;excited兴奋的”,下一句提到
18、作者没有问病人在何处,可见二人根本没有见面。7. A. right B. chance C. nerve D. time 答案:C 指导:作者恐怕护士会说出病人已经死亡的消息,所以不敢打听。第四段“I got up the nerve to”也提供了暗示。right权力”,与作者身份不符;B、D两项分别表示“机会时间”,与所给语境不符。8. A. cheat B. tell C. remind D. warn 答案:B 指导:作者担心护士“告诉”自己病人已经死亡的消息。护士没有必要“欺骗”助手,所以A项错误;C项意为“提醒”,如果选择此项,意味着作者已经知道了病人死亡的消息,这与下文两人相见矛
19、盾;wam警告”,与护士的身份不符。9. A. days B. weeks C. months D. years 答案:D 指导:根据第一段第一句“When l was in seventh grade”可知作者当时上七年级,再结合后面whenlwas a junjor in high schoo1”可推测是几年时间。10. A. realized B. wondered C. heard D. asked 答案:A 指导:作者看到了一张熟悉的面孔,才“意识到”他是谁。 B、D两项分别表示“想知道”、“问”,与后面myeyes filled withtears”矛盾;根据whenlnotice
20、dafamiliarface可知作者看到了对方而不是听到了声音,所以C项错误。11. A. great B. alive C. successful D. lucky答案:B 指导:作者原以为再也见不到MrGillespie了,想不到他还“活着”。倒数第二段that had kept himalive也提供了暗示。great伟大的”,MrGillespie只是一位普通病人,文中没有提到他有任何与众不同之处;successful成功的”,文中没有信息支持;lucky幸运的”,与所给语境不符。12. A. happy B. uncertain C. nervous D. proud 答案:B 指导
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
