分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型南陵县(安徽)2016高考英语(二轮)阅读理解初练题(5)附答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:392448
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:60.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    南陵县 安徽 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 初练题 答案
    资源描述:

    1、南陵县(安徽)2016高考英语(二轮)阅读理解初练题(5)附答案阅读下列短文,从每题所给的A, B, C和D项中,选出最佳选项。Dear Michelle, Why cant my daughter manage her life better? She is 17 and an honor student, but she seems to be wasting her life away with a boyfriend who is holding her back. He consumes every waking minute of her precious time and smo

    2、oth-talks her as well. His goal is to get her to agree to go to the college of his choice, not her choice, and because his grades are lower, his choice will be limited. I feel like I want to rescue her, but she pushes me away and shuts me out. She has only brought us pride and joy; and now this! Hel

    3、p! A worried motherDear Mother of a 17-year-old Girl, Hmmmmm. Whats the matter with kids today? Remember that song from Bye Bye Birdie? Well if you do not, let me fill you in about teenagers and their life-management skills. Do not expect too much too soon because at the ripe age of 17, life-managem

    4、ent is not within their reach, nor should it be. Life experience creates both the conditions and the skills for management, and if management went before experience, there would be little of it. Your daughter is an honor student for good reasons. She is smart, studies with intelligence and you have

    5、given her good values. When the time comes for her to apply for college, and she visits the ones that are specifically designed for students at the top of their grade, she will most likely break away from her boyfriends influence. It is rare for an honor student to change the path of their academic

    6、career for puppy love. That being said, there might be some adolescent wisdom in her behavior after all. Perhaps she is choosing to worry you, her parents, for unconscious reasons. Being such a good girl and being a steady source of joy might have become a bit too much for her. Let your daughter hav

    7、e her own private moment of 11th grade rebellion. She deserves a break from perfection. Michelle【文章大意】本文叙述了两封信第一份信是一位母亲认为17岁的女儿不听自己的建议,会听她男朋友的话,选择一个不理想的大学而求助于编辑。第二封信是编辑就此事给出的建议,认为她的女儿是一个优秀生,会做出正确的决定的。26. From the mothers letter we can learn that her daughter .A. is being fooled by the boy B. has fal

    8、len behind in her studiesC. doesnt talk much with her mother D. has chosen which college to attend【答案】C【 解析】推理判断题。根据He consumes every waking minute of her precious time and smooth-talks her as well可知女儿的男朋友消耗了她醒着的每一分钟,用花言巧语哄骗她的女儿,因此可推断这位母亲和她的女儿之间的谈话不多。故选C。27. According to Michelle, 17-year-old teenag

    9、ers .A. are too young to manage their life B. are old enough to live their own lifeC. should have management before experience D. have reached the age of an adult【答案】A【 解析】推理判断题。根据Do not expect too much too soon because at the ripe age of 17, life-management is not within their reach, nor should it

    10、be.可知Michelle认为17岁的青少年没有能力管理好自己人生。故选A。28. The underlined word puppy-love refer to . A. false love B. foolish love C. pure love D. adolescent love【答案】D【 解析】词义猜测题。根据there might be some adolescent wisdom in her behavior after all.可知这位母亲的女儿在青春期谈恋爱,应是早恋。故选D。29. Michelle seems to believe that the daughter

    11、 will finally .A. come up with the right decision B. follow her boyfriends advice C. worry her parents for unconscious reasons D. influence her boyfriends behavior【答案】A【 解析】推理判断题。根据she will most likely break away from her boyfriends influence.可知那位女儿最终会不受她男朋友的影响,自己会做出正确的决定。故选A。30. The best title for

    12、the passage would be . A. College of kids own choice B. How can I help my girl?C. How to manage teenagers life? D. A 17-year-old girl and her mother【答案】B【 解析】标题归纳题。根据全文的两封信可知一位母亲认为17岁的女儿不听自己的建议,会听她男朋友的话,选择一个不理想的大学而求助于编辑,编辑就此事给出的建议。因此本文的标题应是如何帮助我的女儿。故选B。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。One night, I

    13、 was partying in central London, near Piccadilly Circus. Running short of money, I set off to find the nearest ATM to withdraw some cash. At Shaftesbury Avenue, I saw a huge queue for one ATM machine, but no one was using the neighboring “hole in the wall”. Assuming that the second machine was broke

    14、n, I asked one queuing man if it was out of order. He replied, “Its working, but this one pays out twenties for tenners!”So the reason for the weirdly long queue is that these folks wanted to “double their money” by getting 20 notes for each 10 note requested. Being an honest man, I didnt hang about

    15、; I simply used the idle machine and walked off.Last week, customers took similar advantage of Commonwealth Bank in Sydney, Australia. Following overnight maintenance, a computer virus caused CommBanks ATMs to fail to function properly and begin paying out extra money, with unrestricted withdrawals.

    16、 They allowed customers with little or no cash in their accounts to withdraw large sums that they didnt have. After about 5 hours, CommBank managed to restart these ATMs and stop the flood of cash.You stole your own cash!By withdrawing money they didnt have in their accounts, some of these greedy cu

    17、stomers have gone heavily overdrawn. News reports indicate that some people were withdrawing as much as AU$2,500 (1,563) in a single dealing.Alas, both CommBank and the New South Wales police said that they will use ATM records and cameras to track down those who took advantage of the error. As Dete

    18、ctive Superintendent Col Dyson of the New South Wales police department warned, “People should realise that they dont have the right to take that money and are committing a criminal offence if they keep it.”What about overpayments?What about when you key in a 20 withdrawal and you get two 20 notes,

    19、not two 10 notes?In English law (covering England and Wales), you have the right to keep money paid to you in error “under mistake of fact”, but only if you honestly believe that the money is yours. However, if you requested 20, got 40 and 40 was allowed to be lent to you, then the cash is yours to

    20、keep, as neither you nor the bank has suffered any loss. 1. The words “hole in the wall” refer to _.A. a real hole in the wallB. another ATMC. the mouth of a neighbourD. a common machine2. We learn from the passage that the writer _.A. saw a huge queue on his way to a party and joined themB. people

    21、queued up to withdraw money because the other ATMs were brokenC. had to use the unoccupied ATM to get some cash because he was in a hurryD. was critical of what he saw when withdrawing cash from an ATM3. According to the passage, _.A. last week, an ATM in Sydney, Australia paid out AU$10 for every r

    22、equest for AU$20B. an ATM in Sydney, Australia was paying out more money than asked for because the bank owner had lifted the restrictionC. the machine paid out more money than requested even when a person had no money in his accountD. some people have been arrested on charge of getting extra money

    23、in the two happenings4. From the part subtitled “What about overpayments?”, we can know _.A. some English laws dont cover all Britain B. if the money you asked for was more than requested, youd always have to return the extra moneyC. if people kept the extra money they got at a bank they might prete

    24、nd they did not know itD. people committed a crime by getting the extra money even if they had that much in their account【参考答案】14、BDCA阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 Its really true what people say about English politeness: its everywhere. When squeezing past someone in a narrow passage, pe

    25、ople say sorry. When getting off a bus, English passengers say thank you rather than the driver. In Germany, people would never dream of doing these things. After all, squeezing past others is sometimes unavoidable, and the bus driver is only doing his job. I used to think the same way, without ques

    26、tioning it, until I started traveling to the British Isles, and here are some more polite ways of interacting (交往) with people in UK.People thank each other everywhere in England, all the time. When people buy something in a shop, customers and retail assistants in most cases thank each other twice

    27、or more. In Germany, it would be exceptional to hear more than one thank you in such a conversation. British students thank their lecturers when leaving the room. English employers thank their employees for doing their jobs, as opposite to Germans, who would normally think that paying their workers

    28、money is already enough.Another thing I observed during my stay was that English people rarely criticize others. Even when I was working and mistakes were pointed out to me, my employers emphasized several times but none of their explanations were intended as criticism. It has been my impression tha

    29、t by avoiding criticism, English people are making an effort to make others feel comfortable. This also is showed in other ways. British men still open doors for women, and British men are more likely to treat women to a meal than German men. However, I do need to point out here that this applies to

    30、 English men a bit more than it would to Scottish men! Yes, the latter are a bit tightfisted.【文章大意】本文您叙述了英国人讲究礼貌。英国人到处一直在讲礼貌,像英国的老板会因他的职员所做的工作而感谢他们。英国人避免批评别人,他们努力使其他人感到舒适。31. What is the authors attitude towards English politeness?A. He thinks it is artificial. B. He thinks little of it.C. He apprec

    31、iates it very much. D. He thinks it goes too far.【答案】C【 解析】推理判断题。根据Its really true what people say about English politeness: its everywhere.可知作者认为英国人真的非常礼貌,从中可推断他对英国人的礼貌是欣赏的。故选C。32. What can be inferred from the passage?A. The author think its unnecessary to say thank you to the bus driver.B. In Ger

    32、many, employers often say thank you to employees for their job.C. German men never treat a woman to dinner.D. Germans think it is unnecessary to thank workers because payment is enough.【答案】D【 解析】推理判断题。根据English employers thank their employees for doing their jobs, as opposite to Germans, who would n

    33、ormally think that paying their workers money is already enough.可知英国的老板会因他的职员所做的工作而感谢他们,但是在德国却相反,德国的老板认为发给职员工资已经过了,没必要感谢他们。故选D。33. We can learn from the last paragraph that Scottish men _.A. are more likely to be involved in a fighting B. are as generous as English menC. treat women in a polite way

    34、D. are unwilling to spend money for women【答案】D【 解析】推理判断题。根据However, I do need to point out here that this applies to English men a bit more than it would to Scottish men! Yes, the latter are a bit tightfisted.可知苏格兰的男人比较吝啬,也就是不愿意为女人花钱。故选D。34. Which of the following statements is true according to the

    35、 passage?A. English drivers often say thank you to passengers when they get off the bus.B. In Germany, passengers sometimes say thank you to bus drivers.C. English people try to avoid criticizing others in the daily life.D. Germans are more considerate and polite than Englishmen.【答案】C【 解析】细节理解题。根据It

    36、 has been my impression that by avoiding criticism, English people are making an effort to make others feel comfortable.可知英国人避免批评别人,他们努力使其他人感到舒适。故选C。35. The author develops the text through the method ofA. making comparisons B. telling storiesC. giving comments D. giving reasons/examples【答案】A【 解析】推理

    37、判断题。作者通过英国人老板对和德国人老板的对比,英国男人和德国男人的对比来阐述英国人比较讲礼貌。故选A。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。TOKYO Lonely astronauts on the International Space Station (ISS) may soon be getting a robot friend from Japan. Japans space agency is considering putting a talking humanoid (有人的特点的) robot on the ISS to watch the

    38、work while astronauts are asleep, monitor their health and stress levels and communicate to Earth through the micro-blogging site Twitter. Japans space agency JAXA announced this week that it is looking at a plan to send a humanoid robot to the space station in 2013 that could communicate with the g

    39、round through Twitter primarily feeding photos, rather than original ideas and provide astronauts with “comfort and companionship”. Following up on US NASAs “Robonaut” R-2 program, which is set for launch on the Discovery shuttle next week, the Japanese robot would be part of a larger effort to crea

    40、te and refine robots that can be used by the elderly, JAXA said in a statement. Japan is one of the leading countries in robotics and has a rapidly aging society with one of the worlds longest life expectancies. Improving robot communication capabilities could help elderly people on Earth by providi

    41、ng a nonintrusive (无干扰的) means of monitoring the robot owners health and vital signs and sending information to emergency responders if there is an abnormality, JAXA said. “We are thinking in terms of a very human-like robot that would have facial expressions and be able to talk with the astronauts,

    42、” said JAXAs Satoshi Sano. The robot was being developed with the advertising and communications giant Dentsu Inc and a team at Tokyo University. The NASA project has a human-like head, hands and arms and uses the same tools as station crew members. The “Robonaut” called R-2 is intended to carry out

    43、 maintenance tasks in the stations Destiny lab. NASA says it hopes that humanoid robots could one day stand in for astronauts during spacewalks or perform tasks too difficult or dangerous for humans. For now, the $2.5 million NASA robot is limited to activities within the lab. 1. According to the pa

    44、ssage, a humanoid robot, put on the ISS, shall carry out the tasks except _.A. take care of the ISS sometimes B. keep an eye on the health of the astronautsC. keep in contact with EarthD. get a friend for astronauts from Japan2. Which of the following statements is TRUE according to this passage?A.

    45、The robot program will eventually benefit the elderly.B. R-2 program is in the charge of Japans JAXA.C. NASA is planning to communicate with the space station through Twitter. D. Japan has the largest number of elderly people.3. From the passage we can know _.A. many Japanese universities joined in the robot programB. future astronauts will become less lonely and more comfortable with the help of the robotC. robots could completely take the place of human astronauts in the futureD. the robot program, having cost $2.5 million, can carry out all tasks【参考答案】13、DAB

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:南陵县(安徽)2016高考英语(二轮)阅读理解初练题(5)附答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392448.html
    相关资源 更多
  • 内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc
  • 内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx
  • 内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx
  • 内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc
  • 内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc
  • 六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc
  • 六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1