2021-2022学年新教材高中英语 Unit 4 Exploringpoetry单元测评(含解析)牛津译林版选择性必修第一册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Exploringpoetry单元测评含解析牛津译林版选择性必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 Exploringpoetry 单元
- 资源描述:
-
1、第四单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:Lets go for a nice walk into the country this afternoon.W:I certainly could enjoy the exercise,but Ive agreed to go with Alice to buy some cloth
2、es.1.What will the woman do this afternoon?A.Do some exercise.B.Go shopping.C.Wash her clothes.答案BM:When I got to school this morning,the English class was over and the teacher of math was there waiting for giving his class.W:What about your Chinese class?M:Oh,its on the third class.2.Which class di
3、d the man miss this morning?A.The math class.B.The English class.C.The Chinese class.答案BW:Hello,sir,what can I do for you?M:Hello,I need a new suit.I have an important interview next week,so I really need to look sharp.W:We have many formal suits.Have a look,please.3.Where does this conversation pro
4、bably take place?A.In a clothes shop.B.In an office.C.In a hotel.答案AM:Sara has been away on business for one week.Hasnt she told you when she will be back?W:She called me up this morning.She said there remained another five days.4.How long is Sara on business in total?A.5 days.B.7 days.C.12 days.答案C
5、M:Hi,Jessie.How is it going?W:Im a little disappointed.Amanda said shes going to visit me,but she cancelled her trip at the last minute!M:She had to accompany a very important client.You should try to put yourself in her shoes.5.Why did Amanda call off the appointment?A.To make a trip.B.To visit ano
6、ther friend.C.To deal with work affairs.答案C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:Mum,this is going to take forever!AnimalWorld will be on in 20 minutes.Its my favourite program.You know I
7、cant miss it!W:I know,honey.But we have to wait in line to pay for these things we need.M:You promised wed be home in time.W:Be a little patient,Jack.Well get out of here soon.6.What does Jack want to do?A.Watch TV.B.Play outside.C.Go to the zoo.答案A7.Where does the conversation probably take place?A
8、.At home.B.In a cinema.C.In a supermarket.答案C听第7段材料,回答第8、9题。M:Can you give me a ride to the library?W:Studying at the library again?I take just as many classes as you do,but I have only about an hour of studying to do every day.And I can get all my work done either here at home or at the caf down th
9、e road.M:Well,Im majoring in physics.I have several projects due each month,and thats after I spend ten to fifteen hours a week in the lab.Youre a psychology major.You have one mid-term and one final exam for each class,right?W:Yeah.M:Youve got it so easy!8.Where does the man usually study?A.At the
10、library.B.At the caf.C.At home.答案A9.What does the man imply about the woman?A.Her exams are usually very easy.B.She has less work to do than he does.C.She should choose a more serious major.答案B听第8段材料,回答第10至12题。W:Hello,Mark.I hear that you have several ways to make a living.M:Yes.First,Im a beekeeper
11、.I learned to raise bees when I was about 17.And I got my own bees when I was about 18.And now Im 48.W:Raising bees?It sounds like such interesting work.M:Exactly.Bee-keeping is definitely seasonal.And I also do other jobs while raising bees.W:So whats that?M:I am also the host of a bluegrass radio
12、show.I am a musician too.I often play the guitar in my spare time.W:Wow!Thats awesome.M:And now,I start to raise donkeys.I dont want to use them to carry goods.I just want to give people rides on the trails.W:Well,you are really a kind guy.10.How long has Mark raised bees?A.17 years.B.30 years.C.48
13、years.答案B11.Why does Mark raise donkeys?A.To give people rides.B.To amuse the audience.C.To carry goods.答案A12.What does Mark often do in his spare time?A.He hosts a TV show.B.He plays the guitar.C.He performs magic.答案B听第9段材料,回答第13至16题。M:So,whats new in the kitchen?That refrigerator is new,isnt it?W:
14、Yes.I needed a larger one.Before,I had a separate refrigerator and freezer,but this has both combined into one.M:Thats usual nowadays.Youve added a few shelves too.W:Yes.You know Ive been cooking more kinds of food recently.M:Did you buy new cupboards too?W:No,I didnt.I gave them a really good clean
15、,so they just look new.The working table was in poor condition,so I had a new one added.I have also bought several new pots and pans.M:Looking at the spice rack.Id say youve been learning how to make Asian food.W:Yes.I always like Indian and Thai food,so Ive been trying to make dishes from those cou
16、ntries.Im pretty good at making curries now,but I still need practice at making Thai food.M:Both kinds of food are becoming popular.Nowadays,its very easy to pick up the materials at the supermarket.W:I hope you can stay for dinner.All the dishes will be finished in 5 minutes.M:Great!13.What items a
17、re new in the womans kitchen?A.The fridge and the working table.B.The fridge and the shelves.C.The working table and the shelves.答案A14.What is the woman trying to do?A.Make new dishes.B.Taste Chinese food.C.Design a new cooker.答案A15.What kinds of food are becoming popular?A.Asian and Italian food.B.
18、Thai and Chinese food.C.Indian and Thai food.答案C16.What will the man do?A.Have dinner with the woman.B.Help the woman cook.C.Go back home.答案A听第10段材料,回答第17至20题。Costa Rica,a small country located in Central America,is quickly gaining a good reputation for being one of the most family-friendly travel d
19、estinations in the world.Rather than leaving their kids behind,parents come to Costa Rica with their kids because the country offers many chances that both parents and children will enjoy.Costa Rica has a well-developed travel industry,so even travelers who dont speak Spanish will find it easy to ge
20、t around.Visitors will discover white sand beaches,tropical fish,and places for the kids to check out animals like monkeys which might be liked by children.For an exciting hike,the family can climb up one of the countrys active volcanoes.Last but not least,Costa Rica is easy on the budget!Because th
21、e dollar is still strong in Latin America,families can have an amazing Costa Rican experience for about half the cost of a trip to Disneyland.They will find nice hotels for every budget.For 185 dollars per night,families can stay at an ocean-side hotel that has water slides and a butterfly garden.Fo
22、r a cheaper alternative,80 dollars per night will get you a nice,cozy room in a hotel with hiking trails nearby and friendly staff available 24 hours a day.Planning your next vacation soon?Consider Costa Rica!17.What is the main purpose of the speaker?A.To complain about the terrible experiences in
23、Costa Rica.B.To introduce the advanced travel industry in Costa Rica.C.To persuade visitors to spend their holidays in Costa Rica.答案C18.What do we know about Costa Rica?A.Its family-friendly.B.Its suitable for old people.C.Its suitable for newly-married couples.答案A19.What can travelers see in Costa
24、Rica?A.Sand beaches.B.Dead volcanoes.C.Fish farms.答案A20.How much will it cost a family to travel in Costa Rica?A.80 dollars.B.185 dollars.C.Half the cost of a trip to Disneyland.答案C第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AWelcome!We look forward to welcoming you th
25、is summer.Below you will find a list of forms for students accepted to our 2021 Salisbury Summer School.Please review the documents and fill out and return any applicable forms.Should you wish to spend overnight in the area when you drop off your child,please make arrangements well in advance as sum
26、mer is a busy time of year in Conriecticuts northwest corner.(A list of area hotels is found here.)Both the elective course enrollment(登记)and the questionnaire are very important because we will be unable to design your childs academic schedule without them.We would also like to draw your attention
27、to the form regarding students leaving on weekends during summer school.Accepted Student Forms(ASFs):Elective EnrollmentQuestionnaireWeekend PermissionTravel FormPharmacy(用药) FormE&R Laundry Registration FormThe Salisbury School Health Center works with Magnus Health which is a secure and easy-to-us
28、e website for online submission and storage of your childs medical information.You must access your childs Magnus Health account in order to get and submit the required health forms before registration(Access the Pharmacy Form here).Health forms must be completed and submitted to Magnus Health by Ju
29、ne 15,if not,summer school classes and activities may not be accessible to your kid.For questions regarding Salisbury School required health forms or your Magnus Health account,please email healthcentersalisburyschool.org.Alternatively,you may call the Health Center at 860-435-5748.【语篇解读】本文是一篇应用文(告示
30、)。本文的主要内容是告知2021年Salisbury暑期学校录取学生需要用的表格。21.What should they do if parents want to spend one night in the area?A.Complete all the forms.B.Book a room as early as possible.C.Apply to Magnus Health.D.Tell the summer school in advance.答案B解析细节理解题。根据第一段中的“Shouldyouwishtospendovernightintheareawhenyoudrop
31、offyourchild,pleasemakearrangementswellinadvance”可知,如果父母想在这住一晚的话,他们需要尽可能早地预订房间,故选B项。22.Which form should parents fill in if their kids leave on weekends during summer school?A.Elective Enrollment.B.Questionnaire.C.Weekend Permission.D.Travel Form.答案C解析细节理解题。根据第二段中的“Wewouldalsoliketodrawyourattention
32、totheformregardingstudentsleavingonweekendsduringsummerschool.”可知,如果孩子在暑期学校的周末离开,家长应该填写“周末许可表”。23.What may cause students to miss some classes and activities?A.Incomplete health forms.B.Not returning ASFs by June 15.C.Failing to register ahead of time.D.Loss of Magnus Health account.答案A解析细节理解题。根据倒数第
33、二段中的“HealthformsmustbecompletedandsubmittedtoMagnusHealthbyJune15,ifnot,summerschoolclassesandactivitiesmaynotbeaccessibletoyourkid.”可知,健康表格必须在6月15日前完成并提交给马格努斯健康中心,否则,孩子可能无法参加暑期学校的课程和活动。BWilliam Butler Yeats,a most famous Irish writer,was born in Dublin on June 13,1865.His childhood lacked the harmo
34、ny(和睦) that was typical of a happy family.Later,Yeats shocked his family by saying that he remembered “little of childhood but its pain”.In fact,he inherited(继承) excellent taste in art from his familyboth his father and his brother were painters.But he finally settled on literature,particularly dram
35、a(戏剧) and poetry.Yeats had strong faith in the coming of new artistic movements.He set himself the fresh task in founding an Irish national theatre in the late 1890s.His early theatrical experiments,however,were not received favorably at the beginning.He didnt lose heart,and finally enjoyed success
36、in his poetical drama.Compared with his dramatic works,Yeatss poems attract much admiring notice.The subject matter includes love,nature,history,time and aging.Though Yeats generally relied on very traditional forms,he brought modern sensibility to them.As his literary life progressed,his poetry gre
37、w finer and richer,which led him to worldwide recognition.He had not enjoyed a major public lift since winning the Nobel Prize in 1923.Yet,he continued writing almost to the end of his life.Had Yeats stopped writing at age 40,he would probably now be valued as a minor poet,for there is no other exam
38、ple in literary history of a poet who produces his greatest works between the ages of 50 and 75.After Yeatss death in 1939,W.H.Auden wrote,among others,the following lines:Earth,receive an honoured guest:William Yeats is laid to rest.Let the Irish vessel(船) lieEmptied of its poetry.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章
39、主要讲述了爱尔兰著名作家叶芝的生平故事以及文学成就。24.Which of the following can describe Yeatss family?A.It filled Yeatss childhood with laughter.B.It was shocked by Yeatss choice.C.It was a typically wealthy family.D.It had an artistic atmosphere.答案D解析推理判断题。根据第一段中的“Infact,heinheritedexcellenttasteinartfromhisfamilybothhis
40、fatherandhisbrotherwerepainters.”可知,叶芝的家庭里具有艺术氛围。25.According to the passage,what do we know about Yeatss life?A.Yeats founded the first Irish theatre.B.Yeats stuck to modern forms in his poetry.C.Yeats began to produce his best works from the 1910s.D.Yeats was not favored by the public until the 19
41、23 Nobel Prize.答案C解析推理判断题。根据第一段中的“.wasborninDublinonJune13,1865.”以及最后一段中的“.whoproduceshisgreatestworksbetweentheagesof50and75.”可知C项正确。26.What kind of feeling is expressed in W.H.Audens lines?A.Envy.B.Sympathy.C.Emptiness.D.Admiration.答案D解析推理判断题。诗歌的第一行把Yeats尊称为“贵宾”,表达了作者对叶芝的敬仰之情,故选择D项。诗歌译文:泥土呵,请接纳一位贵
42、宾,威廉叶芝已永远安寝;让这爱尔兰的大船歇下,既然他的诗已尽倾洒。27.What is the passage mainly about?A.Yeatss literary achievements.B.Yeatss historical influence.C.Yeatss artistic ambition.D.Yeatss national honor.答案A解析主旨大意题。由文章的体裁和内容可知,本文主要介绍了叶芝在文学方面的巨大成就。A项可涵盖文章的主要内容,其他选项都只是文中的部分信息。CA poem is defined as a composition written in v
43、erse.Poems rely heavily on imagery,precise word choice,and metaphor(隐喻),and may take either the form of measures consisting of patterns of stresses or of patterns of different-length syllables.But they dont necessarily make use of rhyme.Poetry appears earlier than other forms of literature;however o
44、ne cannot readily tell the characteristics of early poetry.Typically,as a form of literature,poetry makes great use of the forms of the words it uses.That is to say,it focuses on the features of the written or spoken word,rather than on their meaning.The play,or drama,is another classical literary f
45、orm that has continued to develop over the years.It generally consists chiefly of a dialogue between characters and is usually for theatrical performances rather than for reading.During the eighteenth and nineteenth centuries,opera developed as a combination of poetry,drama and music.An essay consis
46、ts of a discussion of a topic from an authors personal point of view.The word “essay” in English is from the French word meaning “attempt”.In this sense,it could be said to mean the authors attempt to make others accept their view.Prose consists of writing that does not stick to any particular forma
47、l structures.Prose writing can take beautiful forms,but not because of the forms of words it uses.A novel consists simply of a long story written in prose,yet this form has only developed comparatively recently.Early novels in Europe did not,at the time,count as significant literature,perhaps becaus
48、e “mere” prose writing seemed easy and unimportant.It has become clear,however,that prose writing can provide pleasure to those readers even though it doesnt stick to poetic forms.【语篇解读】本文是说明文。文章主要讲述了诗歌、话剧、散文、小说等文学形式。28.What does the passage mainly deal with?A.The writing of poems.B.Different forms
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392668.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2019-2020学年人教版高中语文选修中国小说欣赏学练测 课件 第5单元 第10课 .ppt
