2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 4 NATURAL DISASTERS单元测评练习(含解析)新人教版必修第一册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT NATURAL DISASTERS单元测评练习含解析新人教版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 DISASTERS 单元 测评 练习
- 资源描述:
-
1、UNIT4单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:When did you get to the airport?M:I got there at 3 but the plane didnt leave until 5,so I had to wait.1.How long did the man wait at the airport?A.T
2、wo hours.B.Three hours.C.Five hours.答案AM:Which country has the most earthquakes in the world,the United Kingdom or the United States?W:Neither.Japan has the most earthquakes.2.Which country has the most earthquakes?A.America.B.England.C.Japan.答案CM:Have you heard the news about the earthquake?W:Yes.T
3、wenty-four people were killed including five children.3.How many grown-ups were killed in the earthquake?A.Five.B.Nineteen.C.Twenty-six.答案BM:Just hold the string and it will fly high in the sky for a long time.W:Sounds easy.But if it drops down a little.M:Dont worry.If it does,you just run a little
4、and then the wind will help it fly higher.4.What are the speakers doing?A.Having sports.B.Making a model plane.C.Flying a kite.答案CW:Its too late.The bus has stopped.M:I think so.Its a pity there is no subway to your home.W:Im afraid my only choice is the taxi.5.How will the woman go home?A.By taxi.B
5、.By bus.C.By subway.答案A第二节(共15小题;每题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:Can I have your ticket and passport please,sir?M:Yes,here you are.W:Do you have any check-in luggage?M:Yes,two pieces.Theyre hea
6、vy.I hope theyre not overweight.W:Theyre just all right.Where would you like to sit,sir?M:A window seat if possible.And I forgot to ask before.Could I order a meal,please?W:OK,no problem.Have a good flight,sir.6.What do we know about the mans luggage?A.They are overweight.B.They arent overweight.C.T
7、hey are very large.答案B7.How is the man travelling?A.By air.B.By train.C.By bus.答案A听第7段材料,回答第8、9题。M:You told me youre going to have a holiday in July.Where are you going?W:Im going to Hawaii with my parents for a couple of days.We have some relatives there.M:Where are you staying,at a hotel or at one
8、 of your relatives?W:We are planning to stay at my cousins.He has a big house not far from the beach.M:I really envy you.I wish I could get away for a while.W:Cant you have a holiday this summer?M:Not until the end of August.8.Who is living near the beach?A.The woman.B.The womans cousin.C.The mans c
9、ousin.答案B9.When will the man have a holiday?A.At the end of June.B.At the end of July.C.At the end of August.答案C听第8段材料,回答第10至12题。W:Mr Atkins,would you please tell the court what you were doing and what you saw when the accident happened?M:Yes.I was driving home from work.It was about 5:15 p.m.and th
10、ere was a blue car in front of me.We were both driving along the Harbour Road when a small white Ford suddenly shot out of a side road.It shot right in front of the blue car.The driver tried to stop,but it was impossible.He ran into the white Ford.W:I see.Now,how fast was the car in front of you goi
11、ng when the accident happened?M:The blue car?30 miles an hour.Certainly no more than that.W:And the white Ford shot out without any warning?M:Yes,thats right.W:Thank you,Mr Atkins.10.What was the man doing when the accident happened?A.Driving home.B.Driving to work.C.Driving to a shop.答案A11.Who was
12、to blame for the accident?A.The man.B.The driver of the blue car.C.The driver of the white Ford.答案C12.What does the woman do?A.A judge.B.A lawyer.C.A driver.答案B听第9段材料,回答第13至16题。W:What did you do during the earthquake?M:Stayed in bed.W:What do you mean?Didnt you try to get out?M:No,I had a bad cold,s
13、o I just stayed in bed.W:So what happened?M:Well,I must have slept through the first earthquake although nobody believes me.Then I woke up at about four in the morning,still feeling bad with the cold,eyes running,nose running.I decided to get up and make a cup of tea.Id just get into the kitchen whe
14、n I started to feel the floor shaking under my feet.W:So what happened then?M:Well,I slowly realised it was an earthquake.I heard people upstairs crying.W:Well,didnt you try to get out?M:No.I was feeling so terrible with the cold.So I just stayed in bed and hoped for the best.13.What was the man doi
15、ng when the quake happened?A.Staying in bed.B.Having his meal.C.Lying on the floor.答案A14.What was the matter with the man?A.His legs were hurt.B.He had a cold.C.He couldnt see.答案B15.What did the man want to do in the kitchen?A.To get some food.B.To make some coffee.C.To make some tea.答案C16.What were
16、 the people upstairs doing?A.Laughing.B.Crying.C.Running.答案B听第10段材料,回答第17至20题。On June 12,2013,Peter had a surprise when he woke up in the morning.He found that the floor of his room was flooded.When he looked out of the window,he saw many cars upside down in the street.It was a sad day for Peters ho
17、metown,which is a mountain city.In the twenty-four hours up to noon,nearly seventeen inches of rain fell.Usually about sixteen inches of rain falls in the whole June.Roads were washed away in the peak area.Tons of mud and rocks crashed down on the houses below.11 people died in the flood and more th
18、an 200 people were injured.Sometime after the flood,helicopters flew to the people there.Tractors and lorries worked hard to clear away the big rocks and earth.Many people sent money and basic necessities of life to the victims of the flood and helped them rebuild their hometown.17.What happened tha
19、t day?A.A strong storm was blowing.B.It was snowing hard.C.It was raining heavily.答案C18.What did he see upside down outside his house?A.Buses.B.Cars.C.Bikes.答案B19.How many people were killed and injured?A.11.B.100.C.Over 200.答案C20.What did the people do after the flood?A.They went to the cities.B.Th
20、ey looked for better jobs.C.They rebuilt their homes.答案C第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AAn earthquake is one of the most common natural disasters.It may cause great damage.So it is wise to learn some simple safety tips to protect yourself or your family me
21、mbers.Fragile items like those made of glass are easily broken and should usually be placed on a lower surface,near the ground instead of placing them in the cupboards higher up.Never place them near your bed,sofas and other furniture where you would be sitting or lying down.When there is a strong m
22、ovement,these pieces will fall on the floor directly and not on you.There is a strong chance of short circuits (短路) and fire during an earthquake.Make sure you turn off electrical connections and gas immediately when an earthquake happens.During an earthquake,lie beneath an object that is not easily
23、 damaged.Do not go near objects that could directly fall on you.Never use the elevator to go down.Stay inside until the shaking stops and it is safe to go outside.Research has shown that most injuries happen when people inside buildings try to go out.Use the staircases at all times.If you are outdoo
24、rs,do not take shelter under a tree,streetlights,electric poles or tall buildings.If you are driving,stop your car and stay in a safe place.Do not park your car under a tree or any tall object.If trapped in debris (瓦砾堆),cover your mouth with a handkerchief or clothing.Tap on a pipe or the wall so th
25、at rescuers (营救人员) can find you.Use a whistle (哨子) if one is available.Never shout for help.Shouting can cause you to breathe in dangerous amounts of dust.Do not light a match because you may burn yourself.Do not move about or kick up dust.【语篇导读】这是一篇应用文。文章作者对于如何在地震中保护自己和家人这一问题,给出了一些简单的安全技巧。21.The pu
26、rpose of the passage is to tell readers.A.what to do in earthquakesB.how to prevent earthquakesC.the damage caused by earthquakesD.the rescue work after earthquakes答案A解析推理判断题。根据第一段中“Soitiswisetolearnsomesimplesafetytipstoprotectyourselforyourfamilymembers.”由此可知,这篇文章的目的是告诉读者在地震中该怎么做。故选A项。22.The under
27、lined word “Fragile” in Paragraph 2 probably means “”.A.Easily foundB.ExpensiveC.Easily brokenD.Heavy答案C解析词义猜测题。根据“likethosemadeofglassareeasilybrokenandshouldusuallybeplacedonalowersurface,nearthegroundinsteadofplacingtheminthecupboardshigherup.”故选C项。23.During the earthquake,people are advised to .
28、A.take shelter under a treeB.drive to a safe place quicklyC.go out of the building at onceD.turn off electricity and gas immediately答案D解析细节理解题。根据第三段的“Makesureyouturnoffelectricalconnectionsandgasimmediatelywhenanearthquakehappens.”由此可知,地震期间,建议人们立即关掉电和煤气。故选D项。BIn 2015,Chennai was destroyed by one of
29、the worst floods in over a century,leaving thousands without food,water and supplies.During the flood,many heroes arose,one of whom was Santosh,a young man who owned a take-out restaurant in Chennai.When the first flood hit in November,he got a call from a company called Naga Rava.The company asked
30、him to prepare 5,000 packets of food and give them to the flood victims.He,with his partners,took the order,cooked for 14 hours and delivered them.But that night,as they sat together discussing the event of the day,they actually felt ashamed.“Here was a man not even from Chennai and he was going out
31、 of his way to help the affected people.We,while living here,had not really done anything ourselves for our own people,” said Santosh later.He then began the groundwork for a collection to help cook more dishes.Little did he know that the November flood was just the beginning,and the real show was a
32、bout to begin.The December flood affected them all.His own house got flooded and his family were trapped on the second floor.They lost phone connection and electricity.In spite of this,Santosh went back out into the flood,creating a kitchen and preparing food all by himself for the victims.He did no
33、t sleep for four days,taking a one-hour break every day as he kept on cooking.As word got out about this mans effort,others stepped out to join him.From children to the elderly,strangers came to help him in cooking,packing and transporting food.Up to 300 volunteers worked together to make it all hap
34、pen.By the time the fourth day finally came to an end,Santosh and his team had prepared 170,000 food boxes and delivered them to people in need.【语篇导读】这是一篇记叙文。文章讲述了在金奈发生一个多世纪以来最严重的洪灾期间,Santosh和一些好心人准备了170000份盒饭救援灾区的故事。24.What inspired Santosh to help the affected people?A.A call for help.B.His cookin
35、g skills.C.An act of kindness of a stranger.D.The encouragement from his partners.答案C解析推理判断题。根据第二段的内容“HerewasamannotevenfromChennaiandhewasgoingoutofhiswaytohelptheaffectedpeople.We,whilelivinghere,hadnotreallydoneanythingourselvesforourownpeople”可知,是一个陌生人的善举激励Santosh帮助灾民。故选C项。25.What does “the real
36、 show” in the third paragraph refer to?A.The help and support.B.The severer flood.C.Santoshs familys suffering.D.Santoshs cooking more food.答案B解析词义猜测题。根据第三段中的“LittledidheknowthattheNovemberfloodwasjustthebeginning,andtherealshowwasabouttobegin.TheDecemberfloodaffectedthemall.”可知,12月份的洪水比11月份造成的后果严重,
37、所以此处的“therealshow”指的是12月更严重的洪水。故选B项。26.Which of the following can best describe Santosh?A.Energetic and helpful.B.Determined and clever.C.Selfless and caring.D.Kind and wise.答案C解析推理判断题。根据全文内容可知,Santosh的家也遭受了洪水,但是他依然去帮助其他受灾的人们。这说明他无私且乐于助人。故选C项。27.What is the best title for the text?A.Many Hands Make
38、Light WorkB.Kindness Is Its Own RewardC.Major Floods Brought Challenges To PeopleD.A Man Cooked 170,000 Meals For The Affected答案D解析标题归纳题。本文主要讲述了在金奈发生严重的洪灾期间,Santosh和一些好心人准备了170000份盒饭救援灾区的故事,所以D项适合作本文的标题。故选D项。CIn the summer of 1885,nine-year-old Joseph Meister was very ill.He had been wounded by a si
39、ck dog that had rabies,a very dangerous disease.His parents were told that there was probably only one man who could save Josephs lifeLouis Pasteur.When Pasteur was a young boy in France,he spent many hours every day with the chemist (药剂师) who lived in his small town.At that time,the chemist had to
40、make all the medicines himself.Young Louis enjoyed watching the chemist as he worked and helped those people who came to him each day.As a schoolboy,Pasteur worked slowly and carefully.At first,his teachers thought that young Louis might be a slow learner.Through elementary school,high school,and co
41、llege,Pasteur worked in the same thoughtful way.Then he became a college professor (教授) and a scientist,and he continued to work very carefully.Pasteur was studying about the germs (细菌) that cause rabies when Joseph Meister became ill.In fact,Pasteur believed he had a medical treatment for rabies,bu
42、t he had never given it to a person before.At first,Pasteur was afraid to treat Joseph,but the poor child was dying.Pasteur gave Joseph an inoculation (预防接种) every day for ten days.Slowly,the child became better.During his lifetime,Pasteur studied germs and learned how they cause diseases in animals
43、 and people.He developed vaccinations (疫苗) that prevent many of these diseases.On September 28,1895,Louis Pasteur passed away,at the age of 72.The work of this great man has been of great help to modern medicine.【语篇导读】本文是记叙文。文章主要介绍了法国微生物学家、化学家路易巴斯德。28.The story of Joseph Meister is given to .A.expre
44、ss the authors sadnessB.introduce the subject of the textC.show some common diseases in 1885D.warn children to stay away from dogs答案B解析推理判断题。总览全文可知,作者旨在通过JosephMeister的故事来引入本文的主人公LouisPasteur。故选B项。29.According to the text,young Louis .A.was once badly hurt by a dogB.was very interested in medicineC.
45、made a living by working for a chemistD.had been thought highly of by his teachers答案B解析细节理解题。由第二段的“thechemisthadtomakeallthemedicineshimself.YoungLouisenjoyedwatchingthechemistasheworked”可知,Louis在小的时候就对药物很感兴趣。故选B项。30.We can learn from Paragraph 3 that Louis Pasteur .A.was always patientB.was clever
46、but proudC.was a slow learnerD.was a humorous professor答案A解析推理判断题。由第三段可知,LouisPasteur总是非常认真而且有耐心。故选A项。31.What would be the best title for the text?A.Germs and DiseasesB.Rabies:a Terrible DiseaseC.The Earliest Chemist in FranceD.Louis Pasteur:a Great Scientist答案D解析主旨大意题。总览全文可知,作者主要介绍了法国微生物学家、化学家路易巴斯德
47、。故选D项。DThe American city Anchorage is recovering from a powerful earthquake Friday that damaged public buildings,homes and roads.The 7.0 earthquake caused buildings to shake.But there have been no reports of deaths,serious injuries or damage.Officials say the quake has not affected transportation of
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392724.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
