分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2021-2022学年新教材高中英语 Unit 5 Into the unknown Section Ⅲ Developing ideas & Presenting ideas课时作业(含解析)外研版选择性必修第四册.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:392740
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOCX
  • 页数:6
  • 大小:20.11KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021-2022学年新教材高中英语 Unit Into the unknown Section Developing ideas Presenting ideas课时作业
    资源描述:

    1、Uunit 5SSection Developing ideas& Presenting ideas阅读理解AI believe in the power of science fiction, not only for its capacity to transform dreams into reality, but also for its power of bonding together those who share a common vision of the future. For me, thats true for my relationship with my dad.

    2、Some fathers and sons bond over sports, fishing or hunting, but my dad and I bond over StarTrek. We tried a trip to Walt Disney World, but one of my earliest memories wasnt Mickey, but a Klingon battle cruiser (战列巡洋舰) on the screen.Over the years, nearly every setting and situation has become far aw

    3、ay for my dad and me. When its warm at night, were not driving along some dark streets in Indiana, but walking at slow speed with stars dimly shining. Both of us are thinking of them, without needing to say a word. All these visions of other universes have together created a private universe for my

    4、dad and me.Gene Roddenberry, creator of StarTrek, once said,“Science fiction is a way of thinking, a way of logic that bypasses (绕过) a lot of nonsense. It allows people to look directly at important subjects.” A lifetime of science fiction has influenced more than just my relationship with my dad, b

    5、ut has also helped me shape my own hopes for the future. Im now a science writer.Yes, science fiction has made me into a “nerd (书呆子)”, and it also has been a source of joy for my family, making me an optimist while enabling me to think critically about the danger of technology. Thank those authors w

    6、ho have shared their visions; the world and my family are better for it. Thank my dad, who is both the best storyteller and the best man I have ever known because he helped me realise the truth of Tennysons words, “Since I dipped into the future, I saw the vision of the world, and all the wonders th

    7、at would be.”1What is the special bond between the author and his father?ATheir similar dreams.BTheir love for each other.CTheir common interest.DTheir hatred for science.2What does the author mainly show in Paragraph 2?AHis deep impression of his dad.BHis feeling of staying with his dad.CHis earlie

    8、st memory of his dad.DHis good relationship with his dad.3How does science fiction help the author at present?AIt leads him to pursue a desirable career.BIt brings him the courage to live better.CIt helps him sense the danger of technology.DIt makes him become a source of his familys joy.4What may b

    9、e the best title for the text?AThe Wonders of ScienceBThe Power of Science FictionCThe Versions of Science FictionDThe Time Spent Together With My FatherBMy father loves his garden. He planted some seeds in it. But at that time, I didnt understand why working in the dirt excited him so much.Unfortun

    10、ately, in early May, my father was seriously injured in an accident. He had to stay in bed for a while. My mother had several business trips, so she couldnt take care of the garden. I didnt want my father to worry, so I said that I would take care of his garden until he recovered. I assumed that the

    11、 little plants would continue to grow as long as they had water, and luckily it rained fairly often, so I didnt think much about the garden.One Saturday morning, my father said to me, “Christine, the vegetables should be about ready to be picked. Lets have a salad today!” I went out to the garden an

    12、d was upset to see that many of the lettuce leaves and carrots had been half eaten by bugs. There were hundreds of bugs all over them!I panicked for a moment but then I quietly went to the nearest store to buy some vegetables. When I gave the salad to him, he said, “Oh, Christine, what a beautiful s

    13、alad! I cant believe the carrots are this big already. You must be taking very good care of my garden.” I felt a little bit guilty.Coming home, my mother saw the bag from the supermarket in the kitchen. I was embarrassed, and I admitted Dad wanted a salad but the garden was a disaster. I didnt want

    14、to disappoint him so I went to the store. She laughed but promised to help me in the garden and weeks later I was finally able to pick some vegetables.I carefully made a salad and took it to my father. He looked at it with a hint of a smile,“Christine, the carrots are smaller in this salad, but they

    15、 taste better.”Now, I better understand how putting a lot of effort into caring for something can help you appreciate the results more, however small they may be. Perhaps this was one of the reasons for my fathers love of gardening.5Why did Christine originally promise she would do the gardening?ASh

    16、e was asked by her father to do it.BShe was interested in growing vegetables.CShe knew it was important to her father.DShe wanted to improve her gardening skills.6Which of the following was a problem in the garden?AInsects destroyed the lettuce and carrots.BAnimals often dug holes in the garden.CThe

    17、 plants were given too much water.DThe vegetables were marked incorrectly.7Why could Christine secretly use the storebought vegetables to make the salad?AHer mother helped her to buy the vegetables.BHer mother regularly helped her to make a salad.CHer father couldnt see the progress of the vegetable

    18、s in his garden.DHer father went on a business trip at that time.8What did Christine learn from her experience of gardening?AAlways get ready for a rainy day.BDont be disappointed by bugs.CWorking alone produces results.DHard work can often be rewarding.CSeveral EyeOpening Facts About TearsHumans ma

    19、ke three different versions of tears. Basal tears help our eyes move smoothly, reflex tears form in response to irritants (刺激物) such as smoke and dirt, and emotional tears flow when were sad or overjoyed. Onion tears are obviously of the reflex varietybut whats the irritant? It turns out onions prod

    20、uce a chemical to defend themselves. To cut down on its release, freeze the onion before slicing, then use a sharp knife to reduce the damage to the onion and the release of the chemical.Crying can be good for you. Some studies have shown a good cry can cause the release of certain chemicals that ma

    21、ke us feel better. Crying can also improve peoples sense of wellbeing by bringing about social support. On the other hand, crying can sometimes make you feel worse than if you havent cried at all. One study found that people who tend to cry in general more often feel worse after crying during a movi

    22、e than people who seldom cry.According to EntertainmentWeekly, the biggest Hollywood tearjerker of all time is TermsofEndearment, about how a family deals with a cancer diagnosis. Number 2 is Bambi. According to MerriamWebster, the term tearjerker first appeared in 1912, which happens to be the same

    23、 year the Titanic sank. (The movie Titanic is 16th on EWs tearjerker list.)In medieval (中世纪的) times, crying was perfectly acceptable, even manly. In the AngloSaxon poem Beowulf, when Beowulf was killed by a dragon, his soldiers were extremely sad and cried aloud for his death. King Arthur was also k

    24、nown to turn on the waterworks.Speaking of war, tear gas was banned on the battlefield via the Chemical Weapons Convention of 1993, which was made to happen by Iraqs use of chemical weapons in Iran in the 1980s. That said, American police can still legally use tear gas for crowd control.9Why do peop

    25、le have tears while cutting onions?ABecause they are sad.BBecause their eyes are affected by a chemical.CBecause they are overjoyed.DBecause their eyes cant move smoothly.10The underlined word “tearjerker” in Paragraph 3 probably refers to _.Aa popular newspaperBa touching movieCa deadly diseaseDan

    26、interesting book11What can we learn from the passage?ACrying is always beneficial to people.BTear gas is strictly forbidden in any case after 1993.CEmotional tears only form in response to negative feelings.DIt is socially acceptable for men to cry in medieval times.12Where does the text probably co

    27、me from?AA guidebook. BA chemistry paper.C. A medical report. DA science magazine.课时作业(十五)阅读理解A【语篇解读】本文是一篇记叙文。讲的是作者和父亲都热爱科幻作品,科幻作品不仅帮助作者和父亲培养了深厚的感情,而且帮助作者追求了理想的职业。1答案与解析:C细节理解题。根据第一段中的Some fathers and sons bond over sports, fishing or hunting, but my dad and I bond over Star Trek.可知有些父亲和儿子通过运动、钓鱼或打猎

    28、来培养感情,但作者和他父亲则通过星际迷航来培养感情。由此可知,作者和他父亲之间特殊的感情纽带是他们共同的兴趣。故选C项。2答案与解析:D推理判断题。根据第二段第三句Both of us are thinking of them,without needing to say a word.和第四句中的created a private universe for my dad and me可推知,作者和父亲很有默契,关系很好。故选D项。3答案与解析:A细节理解题。根据第三段中的A lifetime of science fiction. but has also helped me shape m

    29、y own hopes for the future. Im now a science writer.可知,科幻作品不仅影响了作者和父亲的关系,还帮助他找到了自己的职业方向。由此可知,科幻作品帮助作者从事了理想的事业。故选A项。4答案与解析:B主旨大意题。根据第一段第一句I believe in the power of science fiction, not only for its capacity to transform dreams into reality, but also for its power of bonding together those who share a

    30、 common vision of the future.点明主旨,文章主要讲述了作者和父亲都热爱科幻作品,它不仅帮助作者和父亲培养了深厚的感情,而且帮助作者找到了理想的职业方向。故“科幻作品的影响力”是本文最合适的标题。故选B项。B【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者通过讲述自己帮助生病的父亲照顾菜园的故事告诉我们:为在乎的事情付出努力可以让你更加欣赏最后的成果,无论成果是多么微不足道。5答案与解析:C细节理解题。根据第一段中的I didnt understand why working in the dirt excited him so much和第二段中的I didnt want my

    31、father to worry, so I said that I would take care of his garden until he recovered.可知,作者答应父亲照顾菜园是因为作者知道菜园对父亲很重要,她不想让父亲担心。故选C项。6答案与解析:A细节理解题。根据第三段中的I went out to the garden and was upset to see that many of the lettuce leaves and carrots had been half eaten by bugs. There were hundreds of bugs all ov

    32、er them!可知,菜园的问题是虫子吃掉了一半的生菜叶和胡萝卜。故选A项。7答案与解析:C推理判断题。根据第四段中的I cant believe the carrots are this big already. You must be taking very good care of my garden.可推知,父亲没有见到菜园的蔬菜的生长情况,所以作者可以偷偷地用从商店买的蔬菜做沙拉。故选C项。8答案与解析:D推理判断题。根据最后一段中的Now,I better understand how putting a lot of effort into caring for somethin

    33、g can help you appreciate the results more, however small they may be.可推知,作者从这次的经历中学到付出努力常常是有回报的。故选D项。C【语篇解读】本文是一篇说明文。主要介绍了三种不同的流眼泪的原因,以及关于眼泪的一些历史知识。9答案与解析:B细节理解题。根据第一段中的It turns out onions produce a chemical to defend themselves.可知,洋葱会释放一种化学物质来保护自己,切洋葱释放的这种化学物质会刺激眼睛导致人流泪。故选B项。10答案与解析:B词义猜测题。通过对第一部电影的简介可知,电影讲的是一个家庭如何面对癌症的故事,肯定是非常感人的,再结合文章主题“眼泪”可推知,画线词意为“催人泪下的电影”。故选B项。11答案与解析:D细节理解题。根据倒数第二段中的In medieval times, crying was perfectly acceptable,even manly.可知,在中世纪的男人哭泣是被社会接受的。故选D项。12答案与解析:D推理判断题。根据本文主要介绍了流泪的原因以及关于眼泪的一些历史知识可知,本文显然是科普性质的文章。故选D项。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021-2022学年新教材高中英语 Unit 5 Into the unknown Section Ⅲ Developing ideas & Presenting ideas课时作业(含解析)外研版选择性必修第四册.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392740.html
    相关资源 更多
  • 内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc
  • 内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx
  • 内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx
  • 内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc
  • 内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc
  • 六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc
  • 六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1