2020-2021学年外研版英语选修8阶段综合检测2 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年外研版英语选修8阶段综合检测2 WORD版含解析 2020 2021 学年 外研版 英语 选修 阶段 综合 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、阶段综合检测(二).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AWondering which New York City museums to see first?These four Manhattan institutions are the citys most visited.Metropolitan Museum of ArtVisitors per year:more than 6 millionThe draw:one of the worlds most comprehensive art museums,with nearly 2 million works of ar
2、t from five millennia of human history.Highlights:popular permanent exhibitions include the American Wing,Egyptian Artespecially the cavernous room devoted to the Temple of Dendurand Medieval Art.Best time to beat the crowd:around 11 am.,once the opening lines have dissipated.American Museum of Natu
3、ral HistoryVisitors per year:almost 5 millionThe draw:a science museum with dinosaur fossils,exhibitions chronicling virtually all known animal and human history and,yes,some eyepopping IMAX movie action.Highlights:the Butterfly Conservatory features hundreds of live butterflies in a heated environm
4、ent that feels like an oasis(绿洲) in winter.Best time to beat the crowd:late afternoons or early on Sunday mornings.Museum of Modern ArtVisitors per year:3 millionThe draw:modern works that,in some cases,push the boundaries of what many people think of as art.Highlights:Pablo Picasso,Claude Monet and
5、 Vincent van Gogh are among the many wellknown artists whose work is on display at MoMA.Best time to beat the crowd:first thing when it opens.Intrepid Sea,Air & Space MuseumVisitors per year:1 millionThe draw:a reallife aircraft carrier that saw service in World War and the Vietnam War and is now a
6、museum moored(停泊) along the Hudson River.Highlights:among the sights are the USS Growler submarine,a British Airways Concorde supersonic jet and the Enterprisea space shuttle used in test flights that may be the most aweinspiring attraction of all.Best time to beat the crowd:first thing when it open
7、s.【语篇解读】本文是一篇应用文,介绍了位于纽约市的四个博物馆的一些信息。1Which is the most visited museum per year?AMetropolitan Museum of Art.BAmerican Museum of Natural History.CMuseum of Modern Art.DIntrepid Sea,Air & Space Museum.A细节理解题。根据每个博物馆介绍中的Visitors per year可知,每年参观Metropolitan Museum of Art的游客数量居于首位。2Which is the best time
8、 to see live butterflies in a museum?AAround 11 am.BEvery early morning.CIn the late afternoon.DAs soon as the museum opens.C细节理解题。根据American Museum of Natural History介绍中的“Highlights:.features hundreds of live butterflies”和“Best time to beat the crowd:late afternoons or early on Sunday mornings.”可知,
9、选C。3What can visitors enjoy on the Hudson River?AFlight vehicles.BModern works of art.CIMAX movies.DEgyptian Art.A细节理解题。根据Intrepid Sea,Air & Space Museum下的介绍可知,这里有:USS Growler号潜艇、英国航空公司的协和式超音速喷气飞机、航天飞机等。由此可知,在这里可以看到飞行器。BHannah McKeand was born in Bristol in 1973.She got a degree in Classics at Lampe
10、ter University. After working as a marketing manager,she decided at the age of 31 to devote herself entirely to her primary passions(热情), exploring,adventure and the outdoors. She would take part in various expeditions(探险),in the Egyptian desert first, then in the remote valleys of northeast of Afgh
11、anistan,and then in Antarctica.In 2001 her urge to explore began to develop with a trip to the Western Desert on the borders of Egypt,Libya and Sudan in search of prehistoric rock art. This trip took Hannah to the center of the second biggest wilderness on the planet,an uninhabited area the size of
12、India.In 2004 Hannah joined a British expedition to explore the Wakhan Corridor in the northeast of Afghanistan in search of the source of the River Oxus. The upper(上部的) areas of this mountain valley had rarely been visited by Westerners.Later that year Hannah turned to a cold desert in a 56day expe
13、dition from the coast of Antarctica to the South Pole. Crossing one of the harshest(最严酷的) environments in the world,the team of five battled with physical and mental exhaustion,injury,hunger and some of the lowest temperatures on earth.In 2006 Hannah returned to Antarctica and once again skied from
14、Hercules Inlet to the South Pole,but this time alone and unsupported. She set a new world record for the journey of 39 days 9 hours and 33 minutes.In October 2007 Hannah began her first full adventure season traveling from Australia across to Chile and from there around Cape Horn and down to Antarct
15、ica.Hannah hopes that by writing and speaking about her experiences in the world and sharing them with those who care to read or listen,she will inspire people to go after their own dreams and achieve their own goals.【语篇解读】 本文是记叙文。文章介绍了Hannah McKeand的探险生涯。4What did Hannah decide to do at 31?AGo expl
16、oring.BApply for a job.CReturn to college. DWork on Classics.A细节理解题。根据第一段中的“she decided at the age of 31 to devote herself entirely to her primary passions, exploring, adventure and the outdoors.She would take part in various expeditions”可知,Hannah决定在她31岁的时候开始探险之旅。 5Why did Hannah go to the Wakhan Co
17、rridor?ATo guide Westerners.BTo study prehistoric rock art.CTo find the source of the River Oxus.DTo explore the worlds second biggest wilderness.C细节理解题。根据第三段中的“Hannah joined a British expedition to explore the Wakhan Corridor in the northeast of Afghanistan in search of the source of the River Oxus
18、”可知,Hannah去Wakhan Corridor是为了寻找Oxus河流的源头。 6What do we know about Hannahs expedition from Antarctica to the South Pole in 2004?AIt was smooth.BIt was completed alone.CShe stood up to the test of extreme environments.DShe achieved a world record during the expedition.C推理判断题。根据第四段中的“Later that year Han
19、nah turned to a cold desert in a 56day expedition from the coast of Antarctica to the South Pole.the team of five battled with physical and mental exhaustion”可知,Hannah经受住了极端环境的考验。 7Whats the best title of the text?AA female adventurerBA life in AntarcticaCA polar expedition DA life of hardshipA标题归纳题
20、。文章主要讲述了女探险家Hannah McKeand的探险历程,故A female adventurer最符合文章主题。CIts hardly an exaggeration(夸张):The Black Death in the 14th century gave rise to the Renaissance. I came across this curious information in A History of Knowledge, a wellwritten book by Charles Van Doren.Of course,the key tool in this revol
21、ution(革命) was the printing press, which Johannes Gutenberg had perfected by 1450,when he started printing his first books.But for printing to become a mass industry there would have to be enough people and a demand for books,and of course,the people would also need to have the money to buy those boo
22、ks. On the other hand,printers would have to make sure that the supply of books could keep up with the demand.The Black Death gave rise to those conditions that would speed up the growth of publishing. Since around 1 355,the plague(瘟疫)had been forcing people to flee to Western Europe from Byzantium,
23、one of the cities where the plague started. It so happened that Byzantium was an important seat of power,and also of culture. So among the refugees(难民) were a lot of people educated through Greek and Roman works.They also brought along manuscripts of those works.By 1450,these refugees had aroused a
24、desire for learning among the people in their adopted lands. So that took care of the demand.Then,with so many people dead,so many worldly possessions were left without owners. These included land,houses, jewelry,and clothes. Of course,those who survived the plague got hold of these things,because t
25、here was so much to go around for everyone.As for sources of works to print, plenty of manuscripts had been brought by refugees. As for paper, spare clothes could be used to make rag paper,a cheaper and better alternative than vellum or parchment, both of which would have to be made from animal skin
26、s. So thousands of works that only the rich could have bought in the form of expensive manuscripts became available to a lot more people in the form of cheaper books.【语篇解读】本文是说明文。黑死病从某种意义上促进了出版业的发展,为文艺复兴奠定了基础。 8Whats the purpose of the text?ATo recommend a book.BTo introduce a historical figure.CTo
27、show the great harm of a plague.DTo explain the role of an awful disaster.D写作目的题。根据第一段中的“Its hardly an exaggeration: The Black Death in the 14th century gave rise to the Renaissance.”及第四段中的“The Black Death gave rise to those conditions that would speed up the growth of publishing.”和下文中黑死病是如何促进出版业发展并
28、为文艺复兴奠定基础的介绍可知,该文的目的是介绍黑死病对文艺复兴的影响。9What do we know about the Byzantium refugees?AA lot of them were educated.BMost of them were wealthy people.CThey led a hard life on the new land.DThey brought with them new printing skills.A细节理解题。根据第四段中的“So among the refugees were a lot of people educated through
29、 Greek and Roman works.”可知,这些拜占庭的难民很多都受过教育。10Why did the survivors of the Black Death become rich?AThey found a lot of jewelry.BThey got a lot of ownerless things.CThey worked hard after the plague.DThey were offered more chances than others.B细节理解题。根据倒数第二段中的“Then, with so many people dead, so many w
30、orldly possessions were left without owners.”和“those who survived the plague got hold of these things”可知,由于当时很多人死于黑死病,所以活下来的人就拥有了这些财产,从而变得富有。11What role did clothes play in the history of the Renaissance?AThey created the demand for reading.BThey helped lower the costs of books.CThey helped people s
31、urvive the plague.DThey inspired the invention of rag paper.B细节理解题。根据最后一段中的“a cheaper and better alternative”和“became available to a lot more people in the form of cheaper books”可知,大量的衣服被用来造纸,所以书的成本就降低了。DEnergy drinks are as harmful as drugs and should be banned from schools,according to a British g
32、overnment adviser.Drinks such as Monster,Red Bull and Relentless combine sugar and caffeine (咖啡因) in such high quantities that children are becoming hyperactive (过度活跃的) and difficult to control.Some 500ml cans contain the equivalent of more than 13 teaspoons,of sugar and 160 mg of caffeinewhich is a
33、bout the same as in four cans of cola.Yesterday,government adviser John Vincent warned,“Energy drinks are effectively another form of drugs.It has a hugely damaging effect on childrens ability to concentrate,how they feel and it is having health effects.”Evidence from teachers and pupils is that chi
34、ldren who drink these cans may report feeling sick,shaky and dizzy.Claire Duggan,a school public health adviser,said some children report feeling unwell after downing the drinks.Ian Fenn,headmaster of Burnage Media Arts College in Manchester,has banned the drinks following requests from staff.He tol
35、d BBC,“Staff came to me and said at a school where we are very conscious about the nutritional value of what students eat.We cant allow boys to bring in drinks that are really unhealthy for them and consume not one,but two or three.”Some children even choose to have an energy drink for breakfast rat
36、her than a bowl of cereal.A survey published recently found that one in twenty teenagers goes to school on a can of energy drink.A British Soft Drinks Association spokesman said,“We are clear that energy drinks are not recommended for children,and we want to get that message across to young people a
37、nd parents.”【语篇解读】本文是一篇说明文。英国政府顾问近日警告称,功能性饮料中含有大量糖分和咖啡因,对青少年的危害极大,建议相关部门禁止未成年人饮用功能性饮料。12What do we know about drinks like Red Bull from the text?AThey contain about four times as much sugar and caffeine as CocaCola.BThey bring about health benefits as well as side effects.CThey distract children fro
38、m other kinds of drinks.DThey make children more energetic and active.A细节理解题。根据第二段中的“Some 500ml cans contain the equivalent of more than 13 teaspoons,of sugar and 160 mg of caffeinewhich is about the same as in four cans of cola.”可知像红牛这样的饮料当中所含的糖和咖啡因的量是可乐的四倍。13According to the text,some British scho
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
