2020版《试吧》高中全程训练计划英语练习:话题二十 自然生态 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 试吧 2020版试吧高中全程训练计划英语练习:话题二十自然生态 WORD版含解析 2020 高中 全程 训练 计划 英语 练习 话题 自然生态 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、话题二十自然生态A2019太原市高三阶段性测评Where there are humans, there are house sparrows. But despite their suggestive species name, Passer domesticus, they arent officially domesticated. The bold, tiny and grayandbrown birds are found on every continent except Antarctica, hopping around cities, pecking(啄)at leftove
2、r food on sidewalks, and sometimes chasing away native bird species. The house sparrows have adapted to living alongside humans, but this friendly behavior to humans is legendary. No one knew what set them apart from the other wild members of the sparrow family.Looking for a genetic explanation, Mar
3、k Ravinet, an evolutionary biologist and his colleagues caught dozens of sparrows at sites across Europe. They set up mist nets that harmlessly trapped the birds as they flew inside measured and tagged the birds, drew blood samples, and then released them. Back in the lab, they sequenced the birds D
4、NA. They found that the house sparrows genes of many regions appeared to have experienced positive selection, helping the birds live alongside humans. The evolutionary process of natural selection may have favored genetic changes that altered their skull shape and allowed them to eat food with starc
5、h (淀粉) similar to domesticated animals like dogs. The most significant sign of positive selection in the birds DNA was found in a region with two known genes: one is linked to skull development and another helps create the amylase(淀粉酶), which helps break down starch in humans, dogs and other domesti
6、cated animals. Changes to both genes might have helped the house sparrows eat humancultivated foods.Another evolutionary biologist Samuel Andrew says the work is an exciting new step for bird researchers that could answer many questions about how sparrow species adapted to different conditions. But
7、he and Ravinet agree there may be changes to other genes that were missed in this initial analysis, yet still helped the birds take advantage of humans.“If you live in a major city, there are more animals around you than you realize,” Ravinet says. “They have a history and a story to tell.”体裁:说明文题材:
8、自然主题:家雀的基因与进化【文章大意】本文是一篇说明文。通过积极的基因选择,家雀适应了现在的生存环境。【难句分析】No one knew what set them apart from the other wild members of the sparrow family.分析:本句是一个主从复合句,其中包含一个what引导的宾语从句,作knew的宾语,what在从句中作主语。译文:没有人知道是什么把它们和麻雀家族的其他野生成员区分开来。1What do we know about the house sparrows from Paragraph 1?AThey are domestic
9、ated. BThey are very friendly.CThey are welladapted.DThey are a rare species.答案与解析:C考查推理判断。根据第一段中的“The bold,tiny. on sidewalks”和“The house sparrows have adapted to living alongside humans”可推知,家雀的适应能力很强。2What is the purpose of Ravinets research?ATo experience positive selection.BTo confirm the specie
10、s name of house sparrows.CTo compare house sparrows with other domestic animals.DTo genetically explain house sparrows friendly behavior.答案与解析:D考查推理判断。根据第一段中的“but this friendly behavior to humans is legendary.No one knew what set them apart from the other wild members of the sparrow family”及第二段第一句中的
11、“Looking for a genetic explanation”可推知,Ravinet的研究的目的是想从基因上解释家雀具有友好行为的原因。3Why is the amylase important to genetic change?ABecause it helps digest starch.BBecause all animals can create it.CBecause it promotes skull development.DBecause it can sequence animals DNA.答案与解析:A考查细节理解。根据第二段中的“which helps bre
12、ak down. eat humancultivated foods”可知,这种淀粉酶对基因改变重要的原因是它有助于消化淀粉。4What can we conclude from the text?AHouse sparrows history is legendary.BHouse sparrows take advantage of humans.CThe skull shape determines animals evolution.DPositive selection in DNA leads to biological evolution.答案与解析:D考查推理判断。根据第二段中
13、的“They found that the house sparrows genes of many regions appeared to have experienced positive selection. similar to domesticated animals like dogs”和倒数第二段中的“the work is an exciting new step for bird researchers that could answer many questions about how sparrow species adapted to different conditi
14、ons”可推知,积极的基因选择会引起生物的进化。B2019安徽示范高中高三考试试题Have you ever wondered when dogs first became “mans best friend” and the worlds favourite pet? If you have, then youre not alone. When and where dogs first began living side by side with humans are questions that have stirred hot debate among scientists. Ther
15、e are a few hard facts that all agree on. These include that dogs were once wolves and they were the first animal to be domesticated(驯养) by humans. They came into human lives some 15,000 years ago, before the dawn of agriculture.Beyond that, there is little agreement. The earliest bones found that a
16、re unquestionable dogs and not wolves date from 14,000 years ago. However, 30,000yearold skulls have been discovered in France and Belgium that are not pure wolves and some scientists think could be dogs.With such puzzling evidence, many scientists are now turning to DNA to find out when and where d
17、ogs were first domesticated. In one research project, tens of thousands of blood samples have been taken from street dogs around the world. The plan is to compare them with those of wolves. Its even possible to analyse DNA from ancient bones. Tiny pieces of the 30,000yearold skulls mentioned earlier
18、 are currently being studied, and another DNA study has already shown that ancient dogs preserved in the Alaskan ice fields evolved from Asian wolves, not American ones.Indeed, the ancient DNA may turn out to be more informative than the DNA of living dogs. Because dogs have accompanied humans aroun
19、d the world for thousands of years, their current distribution may tell us very little of their origins. This is why different groups of scientists believe that dogs variously originated in eastern Asia, Mongolia, Siberia, Europe or Africa.But why were the animals domesticated in the first place? Th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-393636.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
