2022届高考统考英语北师大版一轮复习课时提能练:选修8 UNIT 22 ENVIRONMENTAL PROTECTION WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考统考英语北师大版一轮复习课时提能练:选修8UNIT 22ENVIRONMENTAL PROTECTION WORD版含解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家课时提能练(四十三)选修8Unit 22Environmental Protection(A).阅读理解A(2020绵阳市第一次诊断性考试)Wheat is a main source of food for people across the planet,accounting for a fifth of the calories consumed globally.But as a result of climate change,scientists believe most parts of the world where the crop is gr
2、own will be hit by water shortages by the end of the century.And the US.could be among the countries worst affected,the authors of the research published in the journal Science Advances told Newsweek.If climate change isnt dealt with,by the year 2100,60 percent of areas that grow wheat will be hit b
3、y water scarcity up from the current level of 15 percent,according to the international team of scientists. Coauthors Miroslav Trnka and Song Feng told Newsweek that in their previous research,they had shown climate change may cause soil to become less moist (湿润的)across most mainland US.states,inclu
4、ding those where wheat is grown.As a result,the US.could be “one of the top most affected wheat producers” in terms of the increase in areas affected by severe droughts,they said in a joint statement. Worryingly,existing research has predicted a 4.0 to 6.5 percent drop in global wheat production per
5、 1 degree Celsius of warming if climate change isnt eased.And its unlikely that wheat can be replaced if water becomes scarce,as its not as thirsty as other crops and can do without water for a relatively long period of time.“If multiple regions are affected by drought at the same time,it might be d
6、ifficult to meet the demand even if the trade routes stay open and are not restricted by governmental measures,” warned Feng and Trnka.However,they said,“Studies show that if we continuously improve the sustainability and technologies in the coming decades and allow for international trade,we may ov
7、ercome the negative impacts of climate change.”【语篇解读】科学家认为由于气候变化,到本世纪末,世界上大部分种植小麦的地区将受到缺水的影响,而如果气候变化得不到缓解,全球小麦的产量将会减少。1How will climate change hurt wheat production?ABy lowering the temperature.BBy reducing the water supply.CBy polluting the soil.DBy flooding the field.B细节理解题。根据第一段第二句可知,由于气候变化,小麦种植地
8、将受到缺水的影响;又根据第四段可知,缺水会影响小麦产量,故选B。2What can we learn from Paragraph 3?AWheat production caused droughts in most mainland US.states.BThe United States is the biggest wheat producer in the world.CThe United States will suffer a lot from climate change.DClimate change is closely watched by American scien
9、tists.C推理判断题。根据第三段的内容,尤其是“the US.could beone of the top most affected wheat producers”可推知,美国将在气候变化中受到很大影响,故选C。3Why is wheat unlikely to be replaced by other crops in a drought?AIt is the primary food for most countries.BIt is not influenced by global warming.CIt is widely grown in most countries.DIt
10、 needs less water than other crops.D细节理解题。根据第四段最后一句可知,小麦不像其他作物那样那么需要水,在相当长的一段时间内没有水也能生存,因此小麦不太可能被其他作物取代,故选D。4In which section of a newspaper may this text appear?AHealth.BScience.CEducation.DEntertainment.B推理判断题。通读全文可知,这是一篇有关气候变化对小麦产量影响的文章,由此可推知,本文可能出现在报纸的科学版块,故选B。B(2020“四省八校”第二次教学质量检测)Fires sweepin
11、g across the Amazon rainforest this year have been a hot topic as scientists and environmental groups are worried that they will worsen the climate change crisis and threaten biodiversity(生物多样性)As the largest rainforest in the world,the Amazon rainforest is often called“the lungs of the world”It is
12、also home to about 3 million species of plants and animals,and 1 million native people.The vast areas of the rainforest play an important role in the worlds ecosystem because they absorb heat instead of it being reflected back into the atmosphere.They also store carbon dioxide and produce oxygen,ens
13、uring that less carbon dioxide is released,mitigating the effects of climate change.“Any forest destroyed is a threat to biodiversity and people,” Thomas Lovejoy,an ecologist at George Mason University told National Geographic.“The overwhelming threat is that a lot of carbon dioxide goes into the at
14、mosphere,”he stressed.“In the midst of the global climate crisis,we cannot afford more damage to a major source of oxygen and biodiversity.The Amazon rainforest must be protected,”U.N.Secretary General Antnio Guterres said.Data from the National Institute for Space Research(INPE)show that the number
15、 of forest fires in Brazil quickly increased by 82 percent from January to August this year compared to the same period last year.A total of 71,497 forest fires were registered in the country in the first eight months of 2019,up from 39,194 in the same period in 2018,INPE said.“We estimate that the
16、forest areas in the Brazilian Amazon rainforest have decreased by between 20 and 30 percent compared to the last 12 months,”Carlos Nobre,a researcher at the University of Sao Paulo,told German broadcaster Deutsche Welle.Brazil owns about 60 percent of the Amazon rainforest,whose degradation (恶化)coul
17、d have severe consequences for global climate and rainfall.The extent of the area ruined by fires has yet to be determined,but the emergency has transcended(超出)Brazils borders,reaching Peruvian,Paraguayan and Bolivian regions.【语篇解读】科学家和环保组织担心席卷亚马逊雨林的火灾将加剧气候变化危机,威胁生物多样性。今年,位于巴西的部分亚马逊雨林火灾数量显著增加。5What
18、does the underlined word“mitigating”in Paragraph 2 probably mean?AIncreasing.BRelieving.CIgnoring.DImproving.B词义猜测题。根据第二段第三、四句可知,大片的热带雨林在世界生态系统中扮演着重要的角色,因为它们吸收热量,而不是将热量反射回大气中;此外,热带雨林还储存二氧化碳并制造氧气,以确保更少的二氧化碳被释放。由此可知,热带雨林能够减轻气候变化带来的影响。故可推知画线词的含义与“relieving”的含义相近,故选B。6What can we learn from Thomass and
19、Antnios words?AThe biodiversity makes the rainforest unique.BThe rainforest fires result in serious consequences.CThe global climate crisis brings more rainforest fires.DThe dry weather leads to the rainforest fires.B推理判断题。根据第三段中Thomas所说的话“Any forest destroyed is a threat to biodiversity and people”
20、以及Antnio所说的话“In the midst of the global climate crisis,we cannot afford more damage to a major source of oxygen and biodiversity”可知,Thomas认为任何森林的破坏都是对生物多样性和人们的威胁,Antnio认为在全球气候危机的情况下,我们承担不起氧气和生物多样性的主要来源(即亚马逊雨林)被更多破坏的后果。由此可推知,两人意在表明,雨林大火导致了严重的后果。故选B。 【干扰项分析】根据上述分析可知,两人并没有强调生物多样性成就了雨林的独特性,故A项表述错误。7Why
21、does the author list the numbers in Paragraph 4?ATo prove the importance of the rainforest.BTo show the reason for forest fires.CTo explain the process of the research.DTo present the reduction in rainforest areas.D推理判断题。根据第四段第一句中的“the number of forest fires in Brazil quickly increased”和第三句中的“the fo
22、rest areas in the Brazilian Amazon rainforest have decreased by between 20 and 30 percent”可推知,第四段列举数字是为了说明,亚马逊雨林由于森林火灾的影响,其面积减少了一些。故选D。8What does this passage mainly talk about?AThe climate change crisis is worsening.BThe forest areas are on the decline.C“The lungs of the world” is burning.DThe worl
23、ds ecosystem is under attack.C主旨大意题。文章第一段为文章的总述部分,表明本年席卷亚马逊雨林的火灾将加剧气候变化危机,威胁生物多样性;第二至第五段介绍了亚马逊雨林火灾对生物多样性以及森林面积等的影响,其中第四段又突出强调亚马逊雨林火灾数量显著增加。由此可知C项符合题意。.完形填空(2020兰州市高三诊断考试)I was standing in a class of wild 14yearold girls as they threw paper and howled (大声叫喊) with laughter.They wouldnt _1_ me.I was 23
24、 and I didnt know what I was doing.I never wanted to _2_.I wanted to be a writer.But when I arrived in London,they were short of teachers,not writers.My efforts to teach were_3_.When the bell finally rang,I rushed to the staff room,red with anger.The other teachers werent _4_ .“Thats 4B,the worst cl
25、ass in school,” one said.I dreaded (害怕) our next _5_ ,but I couldnt give up.I needed the job.So,I _6_ formal lessons.Instead,I brought _7_for class discussions.One of the liveliest talks was about the arguments they had with their parents.They paid attention and shared about their lives.I was _8_.So
26、 I had them write about themselves.Most wrote about families with little money and big problems.As time went on,their essays became a_9_between us.I admired their humor,toughness and insight,and I thought they_10_my interest in their lives.The musical My Fair Lady was playing in the West End,but the
27、y had never seen a _11_stage performance.They lived just a few subway stops from the West End,but none had ever been there.I asked if theyd like to see the musical.They thought I was _12_.No teacher had ever _13_ taking them out.A few weeks later,4B and I were sitting in a_14_.They loved the music,t
28、he costumes and the characters.It was the_15_of their year,and they talked about it for days.Near the end of the semester,someone knocked on the door of the staff room.The two most rebellious (叛逆的) girls in 4B were there with flowers.I was proud to know I had _16_ their lives.I enjoyed teaching and
29、getting along with _17_.When I returned to Australia several years later,I still wanted to be a_18_ .For the first time in my life,I stopped_19_and started writing.My first story was titled My Fair Ladies.Teaching wasnt the _20_of my writing career;it was the beginning.【语篇解读】“我”想做一名作家,但是伦敦缺的是教师,于是“我
30、”做了一名教师。由于带了全校最差的班级,开始时“我”不知所措。后来“我”改变了常规的授课方式,鼓励学生们写自己经历的故事,带她们去欣赏音乐剧。“我”的行为触动了她们的内心1A.listen toBhear aboutCcatch up withDtake care ofA根据上文可知,这些女生扔纸并大声谈笑;根据下文可知,23岁的“我”不知所措;据此可以判断,这些女生不听我讲话;A项意为“听”,故A项正确。2A.communicateBteachCdiscussDworkB根据下文可知,“我”想要当一名作家;上文提到,对这群在教室里高声谈笑的女生“我”一筹莫展,据此可以推知,“我”不打算教学,
31、B项意为“教学”,故B项正确。3A.successfulBpersistentCunforgettableDhopelessD根据下文可知,我气得脸都红了,同事告诉我说这个班是最差的班;据此可以推知,我感到努力毫无希望;D项意为“绝望的”,故D项正确。4A.embarrassedBhappyCsurprisedDworriedC根据后句可知,其中一个老师告诉我说,4B班是全校最差的班级;据此可以推知,对于这种情况,其他老师并不感到奇怪;C项意为“觉得奇怪的”,故C项正确。5A.appointmentBmeetingCtaskDperformanceB根据上文可知,班里的女生高声谈笑不听“我”讲
32、话,据此可以推知,“我”害怕和她们再次见面,B项意为“见面”,故B项正确。6A.abandonedBdesignedCtookDhatedA根据后句中的“for class discussions”可知,“我”放弃了常规教学,以班级讨论的方式取代;A项意为“放弃”,故A项正确。7A.papersBrewardsCtopicsDassistantsC根据该句中的“brought”,并结合语境可知,“我”准备了班级讨论的话题;C项意为“话题”,故C项正确。8A.fascinatedBdisappointedCpuzzledDrelaxedA根据后句可知,“我”让她们写下她们的故事;据此可以推知,“
33、我”对她们的讨论很入迷;A项意为“入迷的”,故A项正确。9A.dealBbridgeCguideDsecretB根据该句中的“between us”并结合语境可知,这些文章成了“我”和她们之间联系的桥梁;B项意为“桥梁”,故B项正确。10A.praisedBunderstoodCignoredDappreciatedD根据上文可知,“我”欣赏她们的幽默、坚强和洞察力;结合该句中的“my interest in their lives”可以推知,“我”认为她们也会感谢“我”对她们生活的关注;D项意为“感谢,感激”,故D项正确。11A.goodBfamiliarCfamousDliveD根据该句中
34、的“but”及后一句“They lived just a few subway stops from the West End.there”可知,尽管她们的住处离伦敦西区很近,但是她们没有看到过现场表演;D项意为“现场演出的”,故D项正确。12A.lyingBguessingCjokingDpromisingC根据后句中的“No teacher had ever”可知,没有老师带她们出去过;据此可以推知,当“我”问她们是否要去看现场表演时,她们认为“我”在开玩笑,故C项正确。13A.admittedBdislikedCmindedDsuggestedD根据上文中的“I asked if the
35、yd like to see the musical”可知,“我”提议她们出去看音乐剧;结合该句中的“taking them out”可知,之前没有老师提议带她们出去,D项意为“提议”,故D项正确。14A.bookstoreBtheaterClibraryDclassroomB根据上文中的“I asked if.the musical”可知,“我”提议她们出去欣赏音乐剧;结合该句中的“4B and I were sitting in”可以推知,数周后的一天,“我”和她们坐在了一家剧院里;B项意为“剧院”,故B项正确。15A.highlightBgoalCstoryDachievementA根据
36、该句中的“and they talked about it for days”可知,她们谈论了几天时间;据此可以推知,这是她们一年中最精彩的一天;A项意为“最精彩的部分”,故A项正确。16A.foundBtouchedCcreatedDsavedB根据前句可知,有两位最叛逆的女生拿着花来到教员的办公室,结合上文叙述的“我”和她们欣赏音乐剧可以推知,“我”触及了她们的生活,B项意为“触及”。17A.colleaguesBparentsCteenagersDplayersC根据该句中的“and getting along with”,并结合上文叙述的“我”骄傲地得知“我”触及了她们的生活可以推知,
37、“我”喜欢上了教学,和青少年们相处融洽;C项意为“青少年”,故C项正确。18A.teacherBwriterCperformerDlistenerB根据第一段倒数第二句“I wanted to be a writer”可知,我想要当一名作家;结合后句中的“started writing”可知,“我”开始写作;据此可以推知,“我”仍然想要做一名作家,故B项正确。19A.dreamingBhesitatingCtravellingDlearningA根据该句中的“started writing”,并结合语境可知,第一次“我”不再幻想,而是真正开始写作;A项意为“想象,梦想”,故A项正确。20A.i
38、deaBpartCendDplan C根据该句中的“it was the beginning”可知,教学是“我”写作的开始,据此可知,空处与句中的“beginning”对应,表示“终结”,故C项正确。课时提能练(四十四)选修8Unit 22Environmental Protection(B).阅读理解A(2020江西金太阳联考)Burning coal to provide energy adds planetwarming carbon dioxide, or CO2, to Earths atmosphere. As the planet heats up, experts warn t
39、hat simply cutting greenhouse gas emissions (排放) will not be enough to avoid possibly disastrous levels of global warming. CO2 must also be obliterated from the atmosphere, they say.Existing experimental machines that remove CO2 directly from the air are too costly to be widely used.But a new report
40、 from the US. National Academy of Sciences, Engineering and Medicine says effective carbonremoval technology already exists. It is not costly, or even complex science. Its forests.The report explains that planting trees and overseeing forests are costeffective ways to clean the air. They also work w
41、ell across large areas. Forests used to cover much of the Appalachian Mountains in the eastern United States. In the state of West Virginia, a kind of mining known as strip mining (露天开采) left the land there bare, without trees. Now experts are working to bring back the forests that once covered much
42、 of the state.West Virginias Monongahela National Forest is home to a rare group of trees. They are called virgin (原始的) woods; they have never been touched by humans. Shane Jones, a biologist with the US. Forest Service, says the trees there were missed by mistake when the surrounding forest was cut
43、 down for wood many years ago. That mistake turned out to be a good thing; red spruce (云杉) forests such as those in the Monongahela are extremely effective at taking CO2 out of the atmosphere and locking it into the soil.Experts say, nature offers powerful tools to fight climate change.【语篇解读】这是一篇说明文
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-412270.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
