2019届高考英语二轮题海特训营:(17)阅读理解-七选五一 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019届高考英语二轮题海特训营:17阅读理解-七选五一 WORD版含解析 2019 高考 英语 二轮 题海 特训营 17 阅读 理解 五一 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2019届高考英语二轮题海特训营(17)阅读理解 七选五一1、 It was August 2, 1927. The news had spread fast. A man named Ralph Peer was coming to the city of Bristol. He wanted to make recordings of local people singing and playing musical instruments. _That was a lot of money in those days. Many people came to Bristol that da
2、y to play for Mr. Peer. But one group seemed to have just the sound that he was looking for. They were a man named A. P. Carter, his wife, Sara, and her cousin, Maybelle. _ Sara sang lead, the loudest and highest notes. A. P. sang bass, the lowest notes. Maybelle sang harmony, somewhere in between.
3、She also played the guitar in a new and unusual way. _She played the main part of the songs on the lowest guitar strings. And then she quickly strummed by playing all the strings at once. This kind of playing became known as the “Carter Scratch”. _They did not sound like they had taken music lessons
4、. But it did not matter. The people in poor rural areas thought they sounded just like their neighbors, or the people who sang in their churches. _They recorded more songs. They traveled to many cities and towns in the eastern United States to perform. Thousands of people heard them sing and bought
5、their recordings. Some people estimate that within three years, the Carter Family sold three hundred thousand recordings.A.The Carter Family sounded different.B.The Carter Family soon became famous.C.They called themselves the Carter Family.D.The Carter Family wanted to have a try.E.No matter where
6、they went, they were well received.F.And he said he would pay fifty dollars for each song recorded.G.It sounded almost like two people were playing at the same time.2、根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Carl Rowan was born in 1925 in the southern city of Ravenscroft, Tennessee. His family was
7、very poor. _ Growing up, Carl had very little hope for any change. There were not many jobs for blacks in the South._Racial tensions were high. Laws were enforced to keep blacks and white separate.It was a teacher who urged Carl to make something of himself. _She urged him to write as much as possib
8、le. She would even get books for him because blacks were banned from public libraries. Carl entered Tennessee State College in 1942. Carl Rowan did so well in college that he was chosen by the United States navy to become one of the first fifteen black navy officers. In 1948, Carl Rowan became a rep
9、orter. He was one of the first black reporters to write for a major daily newspaper. As a young reporter, he covered racial tensions in the South of the USA and the war in the Middle East. He also reported from Europe, India and other parts of Asia._In 1987, Carl Rowan created a program called Proje
10、ct Excellence, which rewards black students who do well in school.Carl Rowan died on September 23, 2000, in Washington, D.C. During the last years of his life, he suffered from diabetes and heart problems. _He worked until the end of his life.A.The schools were not good.B.He won several major report
11、ing awards.C.He said that experience changed his life.D.But he never let bad things slow him down.E. Bessie Taylor Gwynn taught him to believe he could be a poet or a writer.F. The Rowan family had no electricity, no running water, no telephone and no radio.G. The program provided millions of dollar
12、s to help African-American students for college.3、根据短文内容,从短文后的选项中,选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。 Warren Harding was the 29th President of the United States, serving from 1921 until his death in 1923._One was a successful international conference (会议). After World War One, Britain, Japan and the United S
13、tates expanded their navies (海军). They built bigger and bigger ships. Many members of the United States Congress worried about the cost._They asked President Harding to organize a conference to discuss these issues. _President Harding invited representatives from the major naval powers of the time B
14、ritain, Japan, France and Italy. He also invited representatives from countries with interests in Asia and Europe China, Portugal, Belgium and the Netherlands. He did not invite the new Soviet leaders in Russia. Mr Hardings Secretary of State, Charles Evans Hughes, spoke._He proposed that the worlds
15、 strongest nations should stop building warships for ten years. He also proposed that Britain, Japan, and the United States should destroy some ships to make their navies smaller immediately._It involved the misuse of underground oil owned by the federal government. Warren Harding was an honest man.
16、 But he did not have a strong mind of his own. He was easily influenced. And he often accepted bad advice. He explained the problem with these words, “I listen to one side, and they seem right. Then I listen to the other side, and they seem just as right. I know that somewhere there is a man who kno
17、ws the truth. But I do not know where to find him.”A.He is remembered mostly for two events.B.The conference was not a complete success.C.They also worried about increased political tension (紧张) in Asia.D.The conference was held in Washington in November, 1921.E. President Harding appointed several
18、men of great ability to his cabinet (内阁).F. He offered the conference a detailed plan to reduce the size of the worlds major navies.G. The second thing for which President Harding is remembered is the Teapot Dome scandal (丑闻).4、根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。其中有两项为多余选项。The Iron Lady Margaret Thatcher,
19、 known as the Iron Lady, was one of the toughest political women in the world. As the daughter of a businessman and mayor of Grantham, Margaret was educated at a very famous grammar school.Upon graduation, she worked for four years as a research chemist. She then became a lawyer, doing an excellent
20、job in taxation law, in 1954. Miss Margaret stood twice in elections for the Conservative Party before being elected to the House of Commons(下议院) in 1959.After that she quickly became a spokesman for her party, and member of the Shadow Cabinet(影子内阁). Thatcher spent quite a lot of time visiting schoo
21、ls and universities, who encouraged people to be creative. After the Conservatives lost power in 1974, she was appointed to the Shadow Cabinet. She was elected leader of the Conservative Party in the following year. In May 1979, she became Britains first female prime minister, after the Conservative
22、s regained power from Labor. She fought against labor organizations. According to a figure reported by her government, traditional industries were reduced to around 15,000 in total and she also made social housing and public transport private. She left office on November 28, 1990 after she failed to
23、 carry out a fixed rate local tax, which led to huge popular protest from within her party. In 1992, she was appointed to the House of Lords(上议院), as Baroness Thatcher of Kesteven. In the last few years of her life, she has been busy with writing and public speech. This caused her increasingly poor
24、health. A.She got a degree in chemistry at Oxford University.B.Also she built strong association with US President Raegan.C.In June 1970, she became secretary of state for education and science.D.In power, she was best known for her reducing Britains traditional industries.E.Therefore, she had to gi
25、ve up many chances of attending public activities.F.Thatcher was appointed as a Minister in 1961.5、Two hundred years after Charles Darwinsbirth, studies have found new details of his life at the University of Cambridge. Six leather-bound ledgers (皮革账本) discovered in the university show this.He lived
26、 in the most expensive rooms provided for a rich student at his time.He had someone to clean his room, make his bed and take care of the fire in his bright rooms. He hired a dishwasher, a clothes washer and a man who cleaned his shoes. A tailor(裁缝),hatter and barber made sure he was well presented.
27、A chimney cleaner and a coalman kept his fire going. Christs Colleges basic food was meat and beer.Darwins bill topped 636 pounds during his three years of study at Cambridge. Later he described this time as the most joyful of his happy life. That large sum (金额)would have been fairly common for a st
28、udent at Cambridge in the 19th century.In those days Cambridge was full of rich students living a pretty good life and Darwin was just one of them.And thus he had plenty of time for socializing or private study. He would be out shooting, collecting beetles, doing his scientific hobbies or visiting f
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-569853.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
