2020年高考英语模拟卷五pdf含解析.pdf
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 年高 英语 模拟 pdf 解析
- 资源描述:
-
1、2020 年高考英语模拟卷及答案解析(五)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。EVENTSLong March exhibitionThe Shanghai History Museum is putting on an exhibition to mark the60th anniversary of the Long March.On show are more than 220 photosand 40 items that explain with pictures how the communist Red Armydrew back from
2、its besieged(被围困的)bases in Jiangxi Province andfought its way to northern Shanxi Province in the mid-1930s.Explanationsare all in Chinese.The show will end on November 20.Time:10:00 am-4:00 pmAddress:1286 Hongqiao RoadAdmission:8 yuan for Chinese/15 yuan for foreignersThai elephantsEightelephantsfro
3、mThailandareentertainingvisitorsatChangfeng Park by riding bikes,playing basketball,balancing on apole,dancingandblowingamouthorgan(口 琴).Peopleareencouraged to have a tug-of-war(拔河比赛)with the animals or lie onthe ground and have the elephants walk over them.The elephants givethree shows a day at 9:3
4、0 am,3:30 pm and 8:00 pm and there is anadditional show at l:30 pm at weekends.The show will end onNovember 15.Address:189 Daduhe RoadAdmission:30-40 yuanDancing dolphinsDolphins jumping from the water to touch a ball,swaying theirbodies to music,kissing people and doing math by tapping their tailsh
5、ave made the dolphinarium(海豚馆)in Peace Park an attraction forchildren.Seals and sea lions also perform.Hours:10:30 am,4:00 pm,and 7:30 pmAdmission:20 yuan for adults and 10 yuan for children.(252 words)1.If you go to visit the Long March exhibition with an Australian,howmuch will you pay altogether
6、for the admission?A.16 yuan.B.30 yuan.C.23 yuan.D.20yuan.2.Which of the following is NOT done by the Thai elephants?A.Riding bicycles.B.Blowing a mouth-organ.C.Having a tug-of-war with people.D.Doing math.3.The dolphinarium in Peace Park is a hall where you can see_.A.only seals and sea lions perfor
7、mB.only dolphins performC.not only dolphins but also seals and sea lions performD.only seals perform1.C 细节题.根据 Admission:8 yuan for Chinese/15 yuan for foreigners 可知,中国人 8 元,外国人 15 元,故你和一个澳大利亚人一共 23 元,故选 C.2.D 细 节 题.根 据 这 部 分 的 内 容 Eight elephants from Thailand areentertaining visitors at Changfeng
8、Park by riding bikes,playingbasketball,balancingonabeam,dancingandblowingamouth-organ 可知,大象可以做很多事,如骑自行车、打篮球、吹口风琴等,只有 D 没有提到.3 C.细节题.通过该段介绍可知,Seals and sea lions also perform 除了海豚还有海狮、海豹等表演,故选 A.BCharlotte Hollins faces a battle.The 23-year-old British farmer andher 21-year-old brother Ben are fighti
9、ng to save a farm that their fatherworked on since he was 14.Although confident they will succeed,shelists farmings many challenges:“You dont often get a day off.Supermarkets put a lot of pressureon farmers to keep prices low.With fewer people working on farms itcan be isolating,”she said.“There is
10、a high rate of suicide andfarming will never make you rich!”Like others around the world,Charlottes generation tend to leavethe farm for cities.Oliver Robinson,25,grew up in Yorkshire.But he never consideredstaying on his father and grandfathers land.“Im sure dad hopedId stay,”he said.“I guess its a
11、 nice,straightforward life,but itdoesnt appeal to me.For young,ambitious people,farm life is hard”.For Robinson,farming doesnt offer much“in terms of money orlifestyle”.Hollins agrees that economic factors stop people fromenjoying the rewards of farming.He describes it as a career thatprovides“forav
12、italhumanneed”,allowingpeopletowork“outdoors with nature”.Farming is a big political issue in the UK.The“Buy British”campaigns urge consumers not to purchase cheaper imported foods.The 2001 foot and mouth crisis closed thousands of farms,stoppedmeat exports,and raised public consciousness about the
13、troubles on UKfarms.Celebrity chef Jamie Olivers 2005 campaign to get childreneating healthily also highlighted the issue.This national concern gives hope to farmers competing withpowerful supermarkets.While most people buy food from the bigsupermarkets,hundredsofindependentFarmersMarketsarebecoming
14、 popular.“I started going to Farmers Markets in direct defiance of the bigsupermarkets.I seriously objected to the super-sizing of everything what exactly do they put on our apples to make them so big and red?Its terrible,”said Londoner Michaela Samson,31.4.What are the challenges that British farme
15、rs face according toCharlotte Hollins?a.lonelinessb.thin profitsc.a lack of good equipmentd.long working hours but slowresultsA.abcB.abdC.acdD.bcd5.Why did Oliver Robinson refuse to stay on the farm?A.He hoped for a simpler life.B.He was fed up with a hard farm life.C.Farm life was too demanding tho
16、ugh he liked it.D.He hoped for something challenging and rewarding.6.Which of the following can be Farmers Markets strong point?A.Lower prices.B.Flexible sizes.C.Convenient location.D.Healthier food.7.What can we conclude from the last two paragraphs?A.Things are improving for independent farms in t
17、he UK.B.Farming in the UK can now match the powerful supermarkets.C.MostBritishpeoplenowfeeldoubtfuloffoodsinbigsupermarkets.D.Most British people have realized the problems facing farms andbegin to save farms.4.B细 节 题。根 据 文 章 2,4 段“You dont often get a day off.Supermarkets put a lot of pressure on
18、farmers to keep prices low.With fewer people working on farms it can be isolating,”she said.“There is a high rate of suicide and farming will never make yourich!”和 For young,ambitious people,farm life is hard.”可知 abd 三项的内容都是现在的农民多面临的挑战。故 B 正确。5.D 细节题。根据第五段 1,2 行 For Robinson,farming doesnt offer muc
19、h“in terms of money or lifestyle”.Hollins agrees that economicfactors stop people from enjoying the rewards of farming.可知农场生活缺乏挑战并没有回报。故 D 正确。6.D 推理题。根据文章倒数第三段 Celebrity chef Jamie Olivers 2005campaign to get children eating healthily also highlighted the issue.可知农场里出产的产品往往是健康的。故 D 正确。7.A 推理题。根据文章最后
20、2段This national concern gives hope to farmerscompeting with powerful supermarkets.和“I started going toFarmers Markets in direct defiance(违抗)of the big supermarkets.I seriously objected to the super-sizing of everything-what exactlydo they put on our apples to make them so big and red?可知现在英国的农场的状况有所好
21、转,人们意识到农场的重要性。故 A 正确。CGold is one of the rarest materials on Earth and has always beenconsidered a valuable and precious resource.Its very likely thatsomeone in your family owns something made of gold,especially sinceChina is one of the worlds biggest buyers of gold jewellery.Its even inour smartpho
22、nes-they contain parts made from this expensivematerial.But where does this beautiful metal actually come from?Theanswer:outer space.This August,Chinese scientists became the first in the world towitness gravitational waves(引力波)caused by the collision of neutron(中子)stars,reported Xinhua News Agency.
23、The sight was witnessed at Chinas Kunlun Antarctic Station at theSouth Pole,and Insight,Chinas first X-ray astronomical satellite,alsocontributed to the discovery.Although collisions of black holes have been recorded before,thiswas the first time that two neutron stars were known to have collided.It
24、sbelieved that such collisions lead to huge explosions of energy,andeven to the creation of precious metals such as gold and silver.“The collision of neutron stars is like a very large gold factory in theuniverse,”JinZhiping,aresearcheratthePurpleMountainObservatory of the Chinese Academy of Science
25、s,told Xinhua.According to an article published by ,scientists havelong believed gold and other materials are created in this way,but itwasnt until the recent collision that their theory was confirmed.“The origin of the really heaviest chemical elements in the universehad confused the scientific com
26、munity for quite a long time,”Hans-Thomas Janka,a senior scientist at the Max Planck Institute forAstrophysics in Germany,said in a news release.“Now,we have thefirst observational proof for neutron star mergers(合并)as sources.”Indeed,therecentlyobservedcollisionisthoughttohaveproduced an amount of g
27、old that would weigh 10 times more thanEarth,according to New ScientistDont expect to be showered in gold any time soon,however.Thecollision actually took place 130 million years ago,taking all that timefor the events light to reach Earth.But at least if you want to see a piece of space up close,all
28、 youhave to do is to look at the ring on your moms finger-or thesmartphone in your pocket.8.Whats the authors purpose of writing the first two paragraphs?A.To emphasize the rareness of gold.B.To list some uses of gold in daily life.C.To explain the reasons for the popularity of gold.D.To interest re
29、aders about the source of gold.9.What would the collision of neutron stars lead to according toXinhua?A.The creation of black holes.B.The death of the stars.C.The disappearance of gravitational waves.D.Thecreation of gold.10.Whats the text mainly about?A.Chinas Kunlun Antarctic Station does research
30、 into gold.B.Collisions between two neutron stars result in goldC.ollisions between two neutron stars result in goldD.Gold is considered a valuable and precious rescource.11.What can we learn from the article?A.The amount of gold produced by the collision was very small.B.The collision was the large
31、st reported in history.C.China played a big role in the new discovery.D.The collision took place 130 years ago.8.D 细节理解题.根据文章第二段的句子 But where does this beautiful metalactually come from?The answer:outer space.可知,作者写前两段是为了激发读者对金子来源的兴趣.故选 D.9.D 细节理解题.根据文章第五段的句子 Its believed that such collisionslead to
32、 huge explosions of energy,and even to the creation ofprecious metals such as gold and silver.可知,中子星的碰撞产生了黄金.故选 D.10.B 主旨大意题.根据全文和文章第六段的句子 The collision of neutron starsis like a very large gold factory in the universe 可知,文章主要是关于两颗中子星之间的碰撞产生了黄金.故选 B.11.C 细节理解题.根据文章第二段的句子 This August,Chinese scientis
33、tsbecame the first in the world to witness gravitational waves(引 力波)caused by the collision of neutron(中子)stars 可知,中国在新发现中起着重要的作用.故选 C.DThe future of Australias solar industry is looking bright after arecord 3.5m panels(嵌板)were installed on rooftops last year,giving theequal output of a medium-sized
34、 coal-fired power station.The record1,057 MW of capacity(产能)in small scale systems installed across thecountry broke the previous record set in 2012,figures from the CleanEnergy Regulator showed on Tuesday.Australias solar power prosperity could almost double capacityin a year,The data also revealed
35、 that the average system size has alsodoubled since then from three to six kilowatts as average pricescontinued to fall.A fully installed 5KW system costs an average of$5,930in Australia,according to the energy broker Solar .au.Itsrecords show that the price has roughly halved in many capital cities
36、since 2012.The regulators executive general manager,Mark Williamson,said there was increasing interest in renewals as a way to take control ofelectricity bills.But more importantly,he said it was also good news forreducing carbon emissions,“We are seeing a wide cross section of Australianshouseholds
37、,community centers,schools,and small businessesreceiving rewardsunder the small scale renewable energy scheme,”Williamson said,“Our data shows consumers are embracing renewable energy to takecontrol of their electricity bills.”In 2017,there was a 41%increase in installing renewable energycapacity ac
38、ross all states and territories compared to 2016.Queenslandled the way with installed capacity at 295MW,with the AustralianCapital Territory taking top place for the biggest annual increase by 57%.“I he data collected by the Clean Energy Regulator in 2017 reflectsthe industry is going from strength
39、to strength,It looks like 2018 will beanother big year for the solar industry.”The total of installed capacity for last year is expected to rise to1,070MW when all the data is collected.A large coal-fired powerstation such as Loyd Yang A in Victorias Latrobe Valley has acapacity of 2,200MW.12.What d
40、o we know about the Australias solar industry from the firstparagraph?A.Its still risky.B.Its promising.C.Its unpredictable.D.Its within expectation.13.Whats the reason for the Australias solar industrys development?A.The entire decrease of the carbon emissions.B.The autonomous control of the electr
41、icity bills.C.The doubt about the capacity of coal-fired power station.D.The continuous fall of the average price of installing a solar energysystem.14.What does the underlined phrase“from strength to strength”inParagraph 5 suggest?A.Australias solar industry is being accepted.B.Australias solar ind
42、ustry is developing rapidly.C.Australias solar industry is more practical than before.D.Australias solar industry is more advanced than other countries.15.What is the biggest feature of the renewable energy according toMark Williams?A.Reducing pollution.B.Providing enough energy.C.Lowering electrici
43、ty bills.D.Simplifying installed equipment.12.B 推理判断题。由第一段第一句 The future of Australias solar industryhas looked bright since 3.5m panels(嵌板)were installed on rooftopslast year,giving the equal output of a medium-sized coal-firedpower station.可知,澳大利亚的太阳能产业前途光明。promising 有前途的,符合题意。risky 有风险的,unpredict
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
