分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型2021-2022学年高中英语 Unit 3 Underthesea Section Ⅲ—Grammar课后篇巩固提升(含解析)新人教版选修7.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:605310
  • 上传时间:2025-12-11
  • 格式:DOCX
  • 页数:5
  • 大小:18.98KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021-2022学年高中英语 Unit Underthesea Section Grammar课后篇巩固提升含解析新人教版选修7 2021 2022 学年 高中英语 Grammar 课后 巩固
    资源描述:

    1、Unit 3 UndertheseaSectionGrammar课后篇巩固提升一、单句填空1.(1)Dont forget (take)your umbrella when you go out.(2)I will never forget (take)by my parents to visit the Great Wall when I was young.答案(1)to take(2)being taken2.(1)(expose)to the strong sunlight,your eyes will be harmed.(2)(expose) to this tech cultur

    2、e allowed me to realise at an early age the impact of innovation.答案(1)Exposed(2)Being exposed3.(1)After dinner I sit behind the motel by myself,(watch) the sun drop behind the bluffs.(2)(watch) your teacher carefully and you will know how to do the experiment.答案(1)watching(2)Watch二、翻译句子1.I heard thi

    3、s song being sung in English then.答案那时,我听过有人在用英语唱这首歌。2.The area is being flooded because of the continuous heavy rain.答案由于持续的强降雨,那一地区正被洪水围困。3.他受不了别人那样开他的玩笑。答案He could not bear being made fun of like that.4.在建的大楼是一座新的购物中心。答案The large building being built is a new shopping mall.5.他的迟到让他的老师非常生气。答案His b

    4、eing late made his teacher very angry.6.他成为我们足球队的带队者,这让我们很高兴。答案His having been made leader of our football team was a pleasure to us.三、阅读理解AIt was a Sunday and the heavy storm had lasted all night.The morning after the storm,though,was beautiful:warm air and a calm,inviting sea touching the shore ge

    5、ntly.My father realised it was a good day for fishing and invited my sister and me to go with him.I was only 14 and fishing had never been my thing,but I decided to go all the same.Im so glad I did.On the road to the harbour we could see the terrible destruction on the coast,but the harbour itself w

    6、as in fairly good shape.After all,it was protected by the arms of a bay that had only one tiny channel to the sea.As we got on board,we noticed two big humps(脊背) in the distance.On approaching them,we saw it was a mother whale with her baby.We couldnt believe itthere arent any whales along the coast

    7、 here.The storm must have driven them across the ocean into the bay,in which the still water was so badly polluted that nothing could survive.The little baby whaleactually as big as our boatwas obviously stuck and could not move.The mother dived under the water and came up suddenly,making big whirlp

    8、ools(漩涡)and waves.“Shes trying to help her baby,but on the wrong side,” my father said.At this point,my father moved our boat in a semicircle to the other side and,heading the boat towards the baby whale,pushed it gently.With our several gentle pushes the big hump turned over and disappeared under w

    9、ater.Then it swam up right beside its mum.They struggled in their desperate attempts to escape but missed the exit and started heading in the wrong direction.We hurried up to the whales and tried to lead them towards the bay channel.Slowly,they let us lead them,sometimes rising from the water right

    10、beside us to breatheand to give us a trusting look with those huge eyes.Once they hit their first part of clean water flowing straight from the sea,the mum gave us a wave with her tail and off they swam into the distance.In the excitement it had felt like only a few minutes,but we had been with thos

    11、e wonderful animals for almost an hour and a half.That was the simple and lasting beauty of the day.Nearly four decades later,I still look back fondly to that golden day at sea.1.The author says “Im so glad I did.” (in Para.2) because .A.he witnessed the whole process of fishingB.he enjoyed the beau

    12、ty of the calm seaC.he experienced the rescue of the whalesD.he spent the weekend with his family答案C解析推理判断题。根据下文内容可知,作者说“我很高兴自己跟父亲一起去钓鱼了”,是因为他有机会经历拯救鲸鱼的过程,对于作者来说这是一段十分美好的回忆。2.The harbour survived the storm owing to .A.the shape of the harbourB.the arms of the bayC.the still water in the channelD.the

    13、 long coastline答案B解析细节理解题。根据第三段第二句可知,作者去钓鱼的港口没有受到暴风雨的袭击是因为有狭长的海湾保护着。3.The mother whale failed to help her baby because .A.she had stayed in the polluted water for too longB.the whirlpools she had made were not big enoughC.she had no other whales around to turn to for helpD.the waves pushed her baby

    14、in the wrong direction答案D解析细节理解题。根据第五段第三句,也就是父亲说的那句话可知,鲸鱼妈妈掀起的波浪把她的孩子推向了错误的方向,所以没能帮助自己的孩子摆脱困境。4.What is the theme of the story?A.Saving lives brings people a sense of happiness.B.Fishing provides excitement for children.C.Its necessary to live in harmony with animals.D.Its vital to protect the envir

    15、onment.答案A解析主旨大意题。文章用大量篇幅描述了作者与父亲一起拯救鲸鱼的过程。根据最后一段可判断,作者认为挽救生命能带给人一种快乐的感觉。BAbout 97% of the worlds water is salty and is found in our oceans and seas.But,as we cant drink sea water,how can it be important?Every part of our seas and oceans contains an amazing number of animals that live at different o

    16、cean depths.Most of the different species of animals and fish depend on simple plants for their food.These simple plants called algae(海藻) drift near the surface of the ocean and use sunlight to turn carbon dioxide and water into food and oxygen.In fact,algae produce over half of the oxygen people br

    17、eathe.How important sea water is!Each plant or animal in our seas and oceans is an important link in a food chain.The algae are eaten in large amounts by microscopic(微小的) animals,which are in turn consumed by larger animals.These food chains are delicately balanced.The bad news about the food chains

    18、 in the oceans is that they are under threat because of man.People once thought that the oceans were so big that it didnt matter if we dumped rubbish into them or caught huge quantities of fish and whales for food.But we now know this is not true and fish stocks in the oceans have started to drop.Th

    19、ankfully,the world is taking steps to protect the future of our oceans by introducing international agreements to protect marine habitats (海域).Most countries have introduced fishing restrictions to protect fish stocks in the oceans and new techniques are being pioneered(提倡) to cope with pollution.Fi

    20、nally,the importance of protecting oceans is being made known to more people.This is just the beginning of a long process to protect the oceans for our future.We depend on the oceans for fish which are an important part of the human diet.How important sea water is!5.Which of the following is the pro

    21、per order of the food chain?A.small animalsalgaemicroscopic animalslarge animalsmanB.algaemicroscopic animalslarge animalslarger animalsmanC.small animalsalgaelarge animalsmicroscopic animalsmanD.microscopic animalsalgaelarge animalslarger animalsman答案B解析细节理解题。根据第三段“Eachplantoranimalinourseasandocea

    22、nsisanimportantlinkinafoodchain.Thealgaeareeateninlargeamountsbymicroscopic(微小的)animals,whichareinturnconsumedbylargeranimals.Thesefoodchainsaredelicatelybalanced.”可知,B项是食物链的正确顺序。故选B项。6.People used to think that the rubbish thrown into the sea .A.wouldnt harm the fish in the seaB.would change the ba

    23、lance of the food chainC.would be broken down in the seaD.wouldnt do much harm to the sea答案D解析细节理解题。根据文章第四段“Peopleoncethoughtthattheoceansweresobigthatitdidntmatterifwedumpedrubbishintothemorcaughthugequantitiesoffishandwhalesforfood.”可知,以前人们认为向海洋里扔垃圾是没有关系的,故选D项。7.From the passage,we learn that .A.m

    24、ost fish and sea animals live at the surface of the seasB.it is very difficult to break the balance of a food chainC.excessive fishing has caused the decrease in fish stocksD.it wont be long before the problems concerning oceans are solved答案C解析细节题。根据文章第四段最后一句“Butwenowknowthisisnottrueandfishstocksin

    25、theoceanshavestartedtodrop.”可知,现在人们已经知道过度捕捞让海洋里的鱼变少了。故选C项。8.Which of the following is NOT a way being used to protect the oceans?A.The use of international agreements.B.Forbidding fishing to protect fish stocks.C.The use of new techniques.D.Raising peoples awareness of protecting the oceans.答案B解析细节理

    26、解题。根据文章最后一段可知A、C、D三项都是本文所讲述的保护海洋的方法。B项文章没有提及。故选B项。四、七选五阅读理解In the winter months,most children spend their time on video games.Spending their time on video games for a long time is harmful to them.How you can try your best to get them active and keep their minds and bodies healthy is very necessary a

    27、nd important.1.Here are some ideas:Take out some old gamesAfter hours of being indoors,kids will quickly get tired of their own games and toys.Take this opportunity to teach them the old games from your childhood.Make up new rules to refresh the games and make them original to your family.2.Cook tog

    28、etherCooking is a great activity because the whole family can get involved.3. Kids can even practice their reading skills by reading the recipe aloud from a cookbook.Cooking with children also encourages them to try new foods because theyve had a hand in making the finished product.Make use of that

    29、big projectYou may have spring cleaning plans,but get a head start on that big clean-out project this winter.4. Get your kids involved in cleaning the garage or painting the guest room.Once the project is complete,all of you will feel satisfied to work together.Go on an indoor adventureStaying at ho

    30、me day after day is really dull and you may take part in other activities with your kids.5. Take a trip to an indoor ice skating or roller skating rink.You can also start a bowling tournament with other families from school and the neighbourhood.A.Encourage your kids to join in the project.B.Set asi

    31、de more hours for your work.C.Assign everyone a job,like mixing or frying.D.Most kids enjoy outdoor activities in winter.E.Go to a swimming pool in a local gym.F.Record the game ideas to pick out a fun activity later.G.With a little creativity,you can prevent the winter blues.答案15 GFCAE五、选词创境运用下列词汇,

    32、自己创设一个小语境,形成一个小语段。witness,urge,abandon,help.out,relationship,opposite,dive,flee参考范文Tom is one of the top five students in our class,and we have a good relationship.We have a lot in common.For example,we both like swimming and diving.He often helps me out with my maths.He says that we wont abandon each other whatever the situation is.Yesterday Tom told me that he witnessed a car accident but the woman driver fled to a shop opposite.He first called the police and then ran to look for the driver.He soon found the driver and urged her to go back.Im proud to have such a good and kind friend.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021-2022学年高中英语 Unit 3 Underthesea Section Ⅲ—Grammar课后篇巩固提升(含解析)新人教版选修7.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-605310.html
    相关资源 更多
  • 人教版七年级生物上册教学设计:第一单元 生物和生物圈 第一章 认识生物》第一节 生物的特征.docx人教版七年级生物上册教学设计:第一单元 生物和生物圈 第一章 认识生物》第一节 生物的特征.docx
  • 人教版七年级生物上册导学案:第一单元 生物和生物圈 第一章 认识生物》第一节 生物的特征(无答案).docx人教版七年级生物上册导学案:第一单元 生物和生物圈 第一章 认识生物》第一节 生物的特征(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册同步练习:第二单元 第一章第一节 练习使用显微镜.docx人教版七年级生物上册同步练习:第二单元 第一章第一节 练习使用显微镜.docx
  • 人教版七年级生物上册同步练习:2.1.1练习使用显微镜.docx人教版七年级生物上册同步练习:2.1.1练习使用显微镜.docx
  • 人教版七年级生物上册同步练习:1.2.2生物与环境组成生态系统.docx人教版七年级生物上册同步练习:1.2.2生物与环境组成生态系统.docx
  • 人教版七年级生物上册同步练习1.1.2调查周边环境中的生物.docx人教版七年级生物上册同步练习1.1.2调查周边环境中的生物.docx
  • 人教版七年级生物上册3.5.2绿色植物的呼吸作用练习(含解析).docx人教版七年级生物上册3.5.2绿色植物的呼吸作用练习(含解析).docx
  • 人教版七年级生物上册3.5.2绿色植物的呼吸作用导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.5.2绿色植物的呼吸作用导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册3.5.1光合作用吸收二氧化碳释放氧气练习(含解析).docx人教版七年级生物上册3.5.1光合作用吸收二氧化碳释放氧气练习(含解析).docx
  • 人教版七年级生物上册3.5.1光合作用吸收二氧化碳释放氧气导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.5.1光合作用吸收二氧化碳释放氧气导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册3.4绿色植物是生物圈中有机物的制造者练习(含解析).docx人教版七年级生物上册3.4绿色植物是生物圈中有机物的制造者练习(含解析).docx
  • 人教版七年级生物上册3.4绿色植物是生物圈中有机物的制造者导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.4绿色植物是生物圈中有机物的制造者导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册3.3绿色植物与生物圈的水循环练习(含解析).docx人教版七年级生物上册3.3绿色植物与生物圈的水循环练习(含解析).docx
  • 人教版七年级生物上册3.2.3开花和结果导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.2.3开花和结果导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册3.2.3 开花和结果练习(含解析)教师用卷.docx人教版七年级生物上册3.2.3 开花和结果练习(含解析)教师用卷.docx
  • 人教版七年级生物上册3.2.2植株的生长导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.2.2植株的生长导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册3.2.1种子的萌发导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.2.1种子的萌发导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册3.1.2种子植物练习(含解析)教师用卷.docx人教版七年级生物上册3.1.2种子植物练习(含解析)教师用卷.docx
  • 人教版七年级生物上册3.1.1藻类蕨类苔藓植物同步练习.docx人教版七年级生物上册3.1.1藻类蕨类苔藓植物同步练习.docx
  • 人教版七年级生物上册3.1.1藻类、苔藓和蕨类植物导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.1.1藻类、苔藓和蕨类植物导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册2.2.3植物体的结构层次导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册2.2.3植物体的结构层次导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册2.2.2动物体的结构层次同步练习.docx人教版七年级生物上册2.2.2动物体的结构层次同步练习.docx
  • 人教版七年级生物上册2.1.3第三节 观察动物细胞 教学设计.docx人教版七年级生物上册2.1.3第三节 观察动物细胞 教学设计.docx
  • 人教版七年级生物上册2.1.3 动物细胞练习(含解析)教师用卷.docx人教版七年级生物上册2.1.3 动物细胞练习(含解析)教师用卷.docx
  • 人教版七年级生物上册2.1.1 练习使用显微镜练习(含解析)教师用卷.docx人教版七年级生物上册2.1.1 练习使用显微镜练习(含解析)教师用卷.docx
  • 人教版七年级生物上册1.2.3生物圈是最大的生态系统导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册1.2.3生物圈是最大的生态系统导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册1.2.2生物与环境组成生态系统练习(含解析)教师用卷.docx人教版七年级生物上册1.2.2生物与环境组成生态系统练习(含解析)教师用卷.docx
  • 人教版七年级生物上册1.1.1生物的特征练习(含解析)教师用卷.docx人教版七年级生物上册1.1.1生物的特征练习(含解析)教师用卷.docx
  • 人教版七年级生物上册2.1.3第三节 观察动物细胞 教学设计.docx人教版七年级生物上册2.1.3第三节 观察动物细胞 教学设计.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1