分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 14

类型2021届高三下学期5月(全国卷版)高考预测猜题卷英语试题 WORD版含答案.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:611831
  • 上传时间:2025-12-11
  • 格式:DOCX
  • 页数:14
  • 大小:46.01KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021届高三下学期5月全国卷版高考预测猜题卷英语试题 WORD版含答案 2021 届高三 下学 全国卷 高考 预测 猜题卷 英语试题 WORD 答案
    资源描述:

    1、2021 年高考英语预测猜题卷全国卷版本试卷满分 120 分,考试时间 100 分钟。第一部分 阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。AWere stuck inside because of social distancing. Were keeping up with friends, with family, with the community and with the news as best we can. It is a lot to manage for

    2、 anyone. But, were going to get through it. And NEWS TODAY wants to help.Welcome to Staying Apart, Together, a newsletter (简报) from NEWS TODAY. Our team will share with you whatever tips, tricks, insights and moments of joy we can. That might mean some funny social media videos to get you through th

    3、e day, advice on making the most of distance learning for your kids, or mental health resources. Every Saturday and Tuesday well be in your email inbox, offering you a virtual hug and a little bit of comfort in these difficult times.Sign up here to get Staying Apart, Together.Im Kelly, NEWS TODAYs T

    4、V critic, and Im writing to you from my apartment in Vienna, Virginia, while my dog wanders by and my husband works in the bedroom. I hope that our teams efforts make sure you dont feel alone.If you are interested in more newsletters, NEWS TODAY has you covered: Tech Tips: Latest international news

    5、about science and technology delivered every day. The Short List: A guide to the day9s news every day, in short. Financial News: The latest breaking news on our countrys and the worlds economy. The Daily Money: Money on your mind? This newsletter offers stories about how to make money, spend it wise

    6、ly, and invest it smartly.1. How often are the newsletters of Staying Apart, Together delivered?A. Once a week.B. Once two weeks.C. Twice a week.D. Twice a month.2. What can we know about Kelly?A. She is working from home.B. She is a colleague of her husband.C. She always criticizes NEWS TODAY.D. Sh

    7、e teaches people social distancing.3. Which newsletter is suitable for those needing financial tips?A. The Daily Money.B. Financial News.C. The Short List.D. Tech Tips.BIt was at midnight, when Janice Esposito arrived at the train station, jumped into her car, and began the 20-minute drive home. She

    8、 had traveled the route so many times. A car out of nowhere crashed into Espositos minivan, pushing her backward some 100 feet onto the railroad tracks. She sat in the minivan, bruised but mostly just stunned by the impact and by the vehicles airbags.As it happened, Pete DiPinto was getting ready fo

    9、r bed. A volunteer firefighter and retired teacher, DiPinto, 64, never stopped to think. He grabbed a flashlight and, still in his pajamas, ran out the door.The first car he came upon was the one that had hit Esposito. Once DiPinto concluded the driver was OK, he looked around and spotted Espositos

    10、minivan stuck on the railroad tracks. And then he heard a sharp sound: the bells signaling an oncoming train.I even see the headlights of the train, he told Newsday. DiPinto rushed to Espositos minivan and banged on the drivers side window. She just looked at him, her eyes unfocused. I dont know whe

    11、re I am, she said.Honey, youre on the railroad tracks, DiPinto shouted. We have to get you off right now! He yanked (猛拉) on the handle, but the door was jammed shut. The train was hurtling toward them. DiPinto ran to the passenger side and threw open the door. Please, dont let her be trapped, he tho

    12、ught. He pushed aside the deflating airbags, grabbed Espositos arms, and pulled her toward him across the passenger seat until he could help her out and speed her to safety. Within six seconds, he estimated, the train crashed into the Minivan. It was like a Hollywood movie, DiPinto told reporters th

    13、e next day.But this one had a twist. Last night, Esposito told CBS, the hero arrived in pajamas, not in a fire truck.4. What do we know about Janice Esposito from the first paragraph?A. She fell off the train.B. She was familiar with the route.C. She was hit deliberately.D. She was conscious after t

    14、he crash.5. Why did DiPinto hurry to rescue Esposito from her minivan?A. She was hurt badly.B. He felt it was his duty.C. The other driver was OK.D. The train was to hit her car.6. Why did DiPinto say It was like a Hollywood movie?A. It was a clip from a movie.B. The story happened in Hollywood.C. T

    15、he plot was as thrilling as a movie.D. Esposito was a film star in Hollywood.7. What could be the best title for this passage?A. A Thrilling Ride HomeB. A Serious Car AccidentC. Help People in NeedD. The Hero in PajamasCHappiness is not a warm phone, according to a new study exploring the link betwe

    16、en young life satisfaction and screen time. The study was led by professor of psychology Jean M. Twenge at San Diego State University (SDSU).To research this link, Twenge, along with colleagues Gabrielle Martin at SDSU and W. Keith Campbell at the University of Georgia, dealt with data from the Moni

    17、toring the Future (MtF) study, a nationally representative survey of more than a million U.S. 8th-, 10th-, and 12th-graders. The survey asked students questions about how often they spent time on their Phones, tablets and computers, as well as questions about their face-to-face social interactions a

    18、nd their overall happiness.On average found that teens who spent more time in front of screen devices playing computer games, using social media, texting and video chatting were less happy than those who invested more time in non-screen activities like sports, reading newspapers and magazines, and f

    19、ace-to-face social interactions.The key to digital media use and happiness is limited use, Twenge said. Aim to spend no more than two hours a day on digital media, and try to increase the amount of time you spend seeing friends face-to- face and exercising two activities reliably linked to greater h

    20、appiness.Looking at historical trends from the same age groups since the 1990s, its easy to find that the increase of screen devices over time happened at the same time as a general drop-off in reported happiness in U. S. teens. Specifically, young peopled life satisfaction and happiness declined sh

    21、arply after 2012. Thats the year when the percentage of Americans who owned a smartphone rose above 50 percent. By far the largest change in teens lives between 2012 and 2016 was the increase in the amount of time they spent on digital media, and the following decline in in-person social activities

    22、and sleep.8. Which method did Twenges team use for the study?A. Calculating students happiness.B. Asking students certain questions.C. Analyzing data from a survey.D. Doing experiments on screen time.9. How does the author develop the finding of the study in paragraph 3?A. By making a comparison.B.

    23、By giving an example.C. By making an argument.D. By introducing a concept.10. What is the purpose of the last paragraph?A. To draw a conclusion from the study.B. To offer some advice to the readers.C. To prove social activities importance.D. To support the researchers finding.11. Which of the follow

    24、ing can be the best title for the text?A. Quitting Phones Equals HappinessB. Screen Time Should Be BannedC. Teens Lives Have Changed SharplyD. Screen-addicted Teens Are UnhappierDCoffee chains create a lot of waste, from disposable takeaway cups to the used grounds that are sent to landfills. Starbu

    25、cks has started to try recyclable alternatives to the disposable cups. But the used coffee is often unnoticed.The world drinks around 2 billion cups of coffee a day, producing 6 million tons of used grounds every year. When they go to landfills, the grounds release greenhouse gases into the atmosphe

    26、re, contributing to global warming.U.K. Bio-bean has found a way to turn that waste into valuable resources. At Bio-bean, used coffee grounds are processed to remove paper cups or plastic bags, and then passed through a dryer and a further screening process. They are finally processed into the fuel,

    27、 Coffee Log.Coffee is highly calorific and lends itself to being a really fantastic fuel, says George May, director of Bio-bean. Coffee Log bums about 20% hotter and 20% longer than wood logs do.While the fuel releases greenhouse gases when burned, if it replaces other carbon-based fuels, Bio-bean e

    28、stimates that the recycling process reduces emissions by 80% compared with sending the grounds to landfills.Founded in 2013, Bio-bean grew rapidly, launching coffee collection services across the U.K. and building the worlds first coffee recycling factory only two years later. In 2016, they launched

    29、 their first product, Coffee Log, and in 2019 their first natural flavor ingredient into the food and drink industry.Weve really managed to succeed with our innovation because weve managed to get to scale. What started as a good idea is today the U.K.s largest recycling plant of coffee grounds. We a

    30、re turning 7,000 tons of those grounds per year into the fuel, says May. Despite being delayed by the COVID-19, we plan to expand our operation into northwestern Europe within the next five years.12. What do the first two paragraphs suggest?A. Its necessary to limit coffee consumption.B. Drinking co

    31、ffee is popular around the world.C. Measures should be taken to recycle coffee waste.D. Coffee grounds are the main cause of global warming. 13.What is the Bio-beans Coffee Log?A. A solid fuel.B. A natural food.C. A cup of hot coffee.D. A tree trunk. 14.What do we know about Bio-bean?A. It is a high

    32、-tech company with a long history.B. It is a promising recycling plant of coffee grounds.C. It is started to produce coffee and fuels.D. It is developing faster than Starbucks.15.What does the underlined phrase get to scale in the last paragraph mean?A. Give accurate measurement.B. Cover a wide rang

    33、e.C. Classify different resources.D. Go into mass production.第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Its a place like no other in the world. At the center of the Antarctic continent, the South Pole is a desert of snow. Although the conditions may be harsh and unwelcoming,

    34、 the daily life of someone at the South Pole Station is exciting and interesting. During construction, we sent over 100 people to the station each year.16Before you are allowed to go to the South Pole, you have to go through a physical examination to make sure you are healthy enough to travel and ha

    35、ndle the conditions. Getting to the South Pole as a member ofthe IceCube Project requires a lot of time in the air.17Everyone headed to Antarctic is offeredspecial clothing to protect against the cold, including parkas, mittens, boots, and more.The South Pole Station houses approximately 200 people.

    36、 more. 18It also has a gym, a greenhouse, and 19The hose(软管) is driven into an ice cave lo melt the ice. The melted water is then siphoned(用虹吸管) out for drinking and other uses. When the melted area becomes too low for the hose to reach, the hose will be moved to create a new hole. 20People form clu

    37、bs, start bands, attend classes and events that reflect their interests from learning about the other projects going on at the station to learning Scottish dancing! In fact, it often seems like theres too much to do and too little time.Working at the South Pole changes your perspective on the world.

    38、 It is extremely beautiful.A. Fresh water is made by using a hot water hose.B. It has a kitchen and a dining room for daily use.C. Hot water is not available at the South Pole Station.D. Here is a little taste of what their experience was like.E. Faced with the freezing weather, they need to be prep

    39、ared.F. There are always things to do at the South Pole for recreation.G. Traveling from the Northern part of the globe typically takes 72 hours or more.第二部分 语言知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。I spent many years doing things seemingly im

    40、portant to me. I was told that college is great and that all that 21 in life is to get a good job, a partner. . . These 22 , just like for many of you, were so 23 fixed in my mind from childhood.During one of my summer holidays, I finally realized my 24 I already studied for a couple of years, and I

    41、 spent almost no time 25 what I would actually want. I studied throughout weekdays and did things 26 me nowhere at weekends.The last year of my studies was 27 . Something was bound to change in difficulty. I had already begun 28 going to the gym to make the 29 that I was after. Doing physical exerci

    42、se, I can not only 30 my body, get rid of stress, but most importantly, I can 31 my willpower. By having decided to go to the gym 3 times a week, I was already making 32 changes in life.Taking care of my body also 33 me to look after what I was 34 I no longer ate fatty and sugary food. To my 35 , I

    43、wasnt leading a bad lifestyle anymore. So I was becoming 36 . The best part about it was that I didnt even have to try hard, so I enjoyed the 37 ! It might be a paradox (矛盾) to some, but I feel more 38 by doing intense (剧烈的) exercise. 39 , exercise keeps me cheerful and I realize ones 40 begins with

    44、 physical health.21. A. succeedsB. appearsC. countsD. functions22. A. thoughtsB. commentsC. introductionsD. decisions23. A. quicklyB. quietlyC. easilyD. heavily24. A. unconcernB. passivityC. doubtD. uncertainty25. A. giving awayB. looking atC. worrying aboutD. putting up26. A. throwingB. catchingC.

    45、takingD. pulling27. A. meaningfulB. lightC. ordinaryD. tough28. A. suddenlyB. occasionallyC. activelyD. practically29. A. transformationB. connectionC. explanationD. determination30. A. operateB. strengthenC. adjustD. support31. A. considerB. realizeC. shareD. improve32. A. significantB. sensitiveC.

    46、 commonD. natural33. A. persuadedB. forcedC. motivatedD. intended34. A. seekingB. consumingC. experiencingD. approaching35. A. annoyanceB. disappointmentC. confusionD. amazement36. A. healthyB. independentC. competentD. mature37. A. resultB. benefitC. processD. freedom38. A. energizedB. excitedC. sa

    47、tisfiedD. stressed39. A. By chanceB. In additionC. By contrastD. In short40. A. careerB. dreamC. possessionD. happiness第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)阅读下面短文,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。The level of electrification in Chinas rural areas41(improve) in recent years, with more rural residents having ac

    48、cess to cleaner energy options.In 2012, clean energy accounted 42 13.2 percent of total energy consumption in Chinas rural regions while this year, the percentage is 20. 3. Electrification in Chinas rural regions has reached 18 percent, 7 percentage points 43 (high) than that in 2012.According to Zh

    49、ang Jianhua, 44energy expert from the National Energy Administration, energy development and construction has not only brought greater access to power in poverty-stricken regions but has also created more45(employ) opportunities.Electric power development in rural regions has been the top priority i

    50、n poverty-relief work, and 46_ is necessary to transform its advantages in resources, 47(include) coal and natural gas, into favorable economic conditions. As part of poverty-relief work, China has set up solar power stations with a total installed capacity reaching 26.36 million kilowatts, 48has be

    51、nefited 4.15 million households in 60,000 villages. The annual power generation income has reached 18 billion yuan, which has also created1.25 million jobs.49(compare) with other options for poverty-relief work, this project combines the development of clean energy with poverty-relief work, and is m

    52、ore 50(easy) accessed and maintained.第三部分 写作(共两节,满分 35 分)第一节 短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。Knowing y

    53、ou were interested in the coming Chinese Ballad (民谣) Festival of our city, Im glad to introduce them to you. The festival is scheduled to held at Peoples Art Theatre this Sunday where most people are away from work or duty. Various activity will be arranged. Some famous Chinese ballad masters will p

    54、ut on excellent shows, following by an interaction between the audience and performers. However, a talk on Chinese ballads will be given. An evening is bound to be a feast ballad-lovers. This being a greatly chance to appreciate Chinese culture, would you like to join in us? Looking forward to your

    55、reply.第二节 书面表达(满分 25 分)假定你是李华,将参加校学生会组织的中学生英语演讲比赛,请以“节约粮食,反对浪费” 为主题写一篇演讲稿,内容包括:1. 粮食的重要性;2. 如何厉行节约;3. 发出呼吁。注意:1. 词数 100 左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。第一部分 阅读理解第一节答案:1-3 CAA2021 年高考英语预测猜题卷全国卷版参考答案A解析:1.由第二段中的Every Saturday and Tuesday well be in your email inbox可知,该简报一周被推送两次,故选 C。2. 由文中的Were stuck inside bec

    56、ause of social distancing Im Kelly, NEWS TODAYs TV critic, and Im writing to you from my apartment in Vienna, Virginia可知,Kelly 在家工作,写了这份订阅邀请。3. 由The Daily Money: Money on your mind? This newsletter offers stories about how to make money, spend it wisely, and invest it smartly可知,寻求财务方面建议的人可以看 The Dai

    57、ly Money 简报。B答案:4-7 BDCD解析:4.推理判断题。根据第一段中的She had traveled the route so many times.可推知,她对路线应该很熟悉了,故选 B 项。5. 细节理解题。根据第三段中的.and spotted Espositos minivan stuck on the railroad tracks. And then he heard a sharp sound: the bells signaling an oncoming train.可知,他看到车卡在了铁轨上,并且听到火车即将到达的铃声,即火车将撞上埃斯波西托的车,故选D 项

    58、。6. 推理判断题。根据常识可知,好莱坞电影的情节通常都是惊险刺激的,结合倒数第二段描述的惊险救人场景可知,迪平托之所以这样说,是因为当时情况紧急,千钧一发,宛如电影情节,故选 C 项。7. 主旨大意题。通读全文可知,此篇文章讲的是义务消防员化身英雄,英勇救人的故事,而这位英雄是穿着睡衣的。故D 项最适合作为本文的标题。C答案:8-11 CADD解析:8.由第二段中的To research this link, Twenge. dealt with data from the Monitoring the Future (MtF) study, a nationally representat

    59、ive survey12th-graders可知,Twenge 的团队通过分析一项调查的数据的方式来进行这项研究。故选 C。9. 第三段的内容是研究发现:花更多时间在屏幕设备前的青少年,比那些花更多时间在非屏幕活动上的青少年不快乐。由此可知,作者是通过作比较的方式来阐述研究结果的。10. 最后一段提到历史上的一些发展趋势屏幕设备的增长和美国青少年幸福感的下降同时发 生;青少年的生活满意度和幸福感在 2012 年之后急剧下降等。这些内容主要是为支持研究发现服务的。故选D。11 .通读文章可知,本文主要介绍了一项研究发现那些沉迷于电子屏幕的青少年明显更不快乐。故选D。D答案:12-15 CABD解

    60、析:12.推理判断题。根据第一段最后一句 But the used coffee is often unnoticed.以及第二段中的When they go to landfills, the grounds release greenhouse gases into the atmosphere, contributing to global warming.可推知,咖啡渣在一定程度上会导致全球变暖,却常被人们忽视,因此大家必须要釆取措施来解决这个问题,故选 C 项。13. 细节理解题。根据第三段中的 At Bio-bear, used coffee grounds. are finall

    61、y processed into the fuel, Coffee Log. 可知, Bio-bean 公司将咖啡渣加工成类似于原木的燃料,因此,咖啡原木是一种固体燃料,故选A 项。14. 推理判断题。根据第六段中的 Founded in 2013,Bio-bean grew rapidly. building the worlds first coffee recycling factory 以及最后一段中的What started as a good idea is today the U.K.s largest recycling plant of coffee grounds.可知,B

    62、io-bean 公司近几年才成立,是世界上第一家咖啡渣回收工厂,而且已发展成英国最大的咖啡渣回收商。由此 判断出 Bio-bean 是一家充满前景的咖啡渣回收加工厂,故选 B 项。15. 词义猜测题。根据最后一段中的Weve really managed to succeed with our innovation because weve managed to get to scale. We are turning 7,000 tons of those grounds per year into the fuel 可知, Bio- bean 成功实现了创新,成为英国最大的咖啡渣回收商,并

    63、通过 7,000 吨的客观数据说明其生产规模大,且 scale 有规模的意思,因此 get to scale 应与D 项 Go into mass production 意思相近,故选 D 项。第二节答案:16-20 DGBAF解析:16. 语境推断。设空前一句提到在建设南极科考站的过程中,每年要派 100 多人到科考站去。设空处为第一段末句,故应为承上启下的句子,从而引出下文人们在科考站的生活经历。D 项(下面是他们的一些经历)符合语境,且 D 项中的 their 与空前的 over 100 people 相呼应。17. 语境推断。根据设空前一句可知,作为冰立方项目的一员,到达南极需要飞行很

    64、长时间。此处在讲到达南极所需要的时间。G 项(从北半球去通常要 72 个小时甚至更长的时间)与前文形成顺承关系,符合语境。18. 逻辑推断。根据设空后一句 It also has a gym, a greenhouse, and more.可知,本段主要介绍南极科考站的基础设施,B 项(它有厨房和餐厅供日常使用)符合语境,且空后一句中的 It also has 也与B 项中的 It has 相呼应。故选 B 项。19. 复现推断。设空处位于本段段首,应为本段的主题句。根据空后的 The hose is driven into an ice cave to melt the ice. The m

    65、elted water is then siphoned out for drinking and other uses.可推知,本段应与日常用水的来源有关。故A 项(淡水通过热水软管获得)能够概括本段主旨,符合语境。A 项中的 Fresh water 和 hose 对应后文的 for drinking 和hose。20. 语境推断。设空处位于本段段首,应为本段的主题句。根据空后的 People form clubs, start bands, attend classes and events that reflect their interests 可推知,本段应与日常娱乐生活有关。故 F

    66、 项(在南极,总是有些可做之事供消遣)能够概括本段主旨,符合语境。第二部分 语言知识运用第一节答案:21-25 CADBB 26-30 CDCAB 31-35 DACBD 36-40 ACABD解析:21.根据上文的I spent many years doing things seemingly important to me可知,此处表示作者被告知大学很棒,人生中最重要的是找到一份好工作、一个好伴侣等。count重要。22. 根据上文的get a good job, a partner可知,此处指这些想法。thought想法,看法;comment评论;introduction 介绍; de

    67、cision决定。23. 根据空后的from childhood和下文内容可知,这些想法深深地根植在作者脑海中。heavily 在此处表示在很大程度上。24. 根据上下文内容可知,作者之前一直都是被动地学习,不知道对自己真正重要的东西是什么, 几乎没有花费时间来思考自己想要什么。故此处表示在一个暑假,作者终于意识到了自己的被 动。 passivity被动,消极状态。25. 参见上题解析。look at 在此处表示思考,考虑,符合语境。26. 在周末,作者会做一些毫无意义的事情。get/ take sb. nowhere 表示不能给某人带来进步或进展,在此是比喻的用法。27. 根据下文的Some

    68、thing was bound to change in difficulty可知,最后一年的课程学习是艰难的。tough艰难的。28. 根据下文的go to the gym 3 times a week可知,作者积极地(actively)去体育馆锻炼。29. 根据上文的Something was bound to change in difficulty和下文的changes in life可知,作者去体育馆是想做出他所追求的改变。transformation改变,转变。30. 根据句中的Doing physical exercise和常识可知,参加体育锻炼能让人强身健体。strengthe

    69、n 意为加强,增强。31. 根据语境可知,此处表示体育锻炼不仅能让作者强身健体、摆脱压力,最重要的是,它能让作者提高意志力。improve改善,提升。32. 根据上下文内容可知,作者的生活发生了很大变化。significant显著的。33. 根据上文的I was already making 12 changes in life和本句中的also 可知,此处是一个积极的词汇,故排除 B。persuade说服,intend打算,均与语境不符。motivate 意为激励,激发,符合语境。34. 根据下文的I no longer ate fatty and sugary food可知,关心自己的身体

    70、激励作者关注自己的饮食。consume 在此处表示吃,喝。35. 根据I wasnt leading a bad lifestyle anymore可推断,摆脱过去糟糕的生活方式令作者感到惊喜。to ones amazement让人惊奇/惊喜的是。36. 上文谈到作者已经摆脱不好的生活方式,据此可知,他正变得健康(healthy)。下文的physical health也是暗示。37. 上文提到作者锻炼身体甚至不需要太努力,因此作者享受这个(既不需要太努力又让他身心健康的运动的)过程(process)。38. 剧烈运动后,人通常会累,但是矛盾的是,作者剧烈运动后感觉精力更充沛、更有活力。ener

    71、gize使充满活力。39. 上文谈到参加锻炼给作者带来身体上的变化,空后提到锻炼让作者开心,上下文是顺承关系, 故用 In addition此外,而且。 by chance 偶然;by contrast对比之下;in short简言之。40. 根据上文内容可知,作者以前的生活态度很消极,通过参加锻炼,作者的生活发生了积极的改变, 再结合空前的exercise keeps me cheerful可知,此处指作者意识到一个人的幸福(happiness)始于健康的体魄。第二节答案:41. has improved 42. for 43. higher 44. an 45. employment 46

    72、. it 47. including 48. which 49.Compared 50. easily解析:41. 考查动词的时态、语态和主谓一致。句意为:近几年,中国农村地区的电气化水平已有所提高根据句中的时间状语 in recent years 可知,此处应用现在完成时; improve 通常不用于被动语态,主动形式可以表达被动含义;且主语为 The level,为第三人称单数形式,故填 has improved。42. 考查介词。句意为:2012 年,在中国农村地区,清洁能源占能源消耗总量的 13.2%,而今年这一比例为 20.3%。account for 为固定搭配,意为(数量、比例上

    73、)占。故填 for。43. 考查形容词的比较等级。句意为:中国农村地区电气化率已达 18%,比 2012 年提高了 7 个百分点。根据句意及设空处后的 than 可知,此处含有比较意义,应用比较级。故填 higher。44. 考查冠词。句意为:据国家能源局能源专家章建华介绍,能源开发和建设不仅为贫困地区带来了更大的电力供应,而且创造了更多的就业机会。expert 为可数名词,此处泛指一位能源专家, 且 energy 的发音以元音音素开头,故填an。45. 考查词性转换。句意见上一题解析。设空处作定语,修饰 opportunities,表示就业机会,应用名词,故填employment。46. 考

    74、查代词。句意为:将煤、天然气等资源优势转化为有利的经济条件是有必要的。分析句子结构可知,不定式短 in to transform its advantages in resources, (include) coal and natural gas, into favorable economic conditions 作真正的主语,设空处缺形式主语,故填it is+形容词+不定式结构。47. 考查词性转换。句意见上一题解析。结合语境可知,设空处应填介词,表示包括,故填including。48. 考查定语从句。句意为:作为扶贫工作的一部分,中国已建成的太阳能发电站总装机容量达到2,636 万千

    75、瓦,已惠及 6 万个村庄的 415 万户家庭。分析句子成分并结合句意可知,设空处引导非限制性定语从句,先行词为整个主句,且关系词在从句中作主语,应用which 引导该从句,故填which。49. 考查非谓语动词。句意为:与其他扶贫项目相比,本项目将清洁能源开发和扶贫工作结合起来,更易落实和维护。分析句子结构并结合句意可知,此处表示与相比,在句中作状语, this project 与compare 之间为逻辑上的被动关系,应用过去分词形式,故填 Compared。50. 考查词性转换。句意见上一题解析。设空处修饰动词 accessed 和 maintained,应用副词,故填easily。第三部

    76、分 写作第一节 短文改错Knowing you wereareinterested in the coming Chinese Ballad(民谣) Festival of our city, Im glad tointroduce themitto you. The festival is scheduled to be held at Peoples Art Theatre this Sunday wherewhenmost people are away from work or duty. Various activityactivitieswill be arranged. Some

    77、 famous Chineseballad masters will put on excellent shows, followingfollowedby an interaction between the audience andperformers.However Besides / Moreover, a talk on Chinese ballads will be given. AnThegreatlyevening is bound to bea feast ballad-lovers. This being agreatchance to appreciate Chinese

    78、 culture, would you like to joininus? Looking forward to your reply.解析:第一处: wereare。时态错误。此处陈述现在的情况,故用一般现在时。第二处: themit。代词错误。此处指代即将到来的中国民谣节,故用 it。第三处: held 前加 be。非谓语动词错误。festival 与动词 hold 之间是被动关系,故用动词不定式的被动形式。第四处: wherewhen。定语从句关系词错误。此处是定语从句,修饰Sunday,表示时间,故关系词用 when。第五处: activityactivities。名词单复数错误。前面

    79、有 Various 修饰,说明此处表示复数概念,故用复数形式activities。第六处: followingfollowed。非谓语动词错误。在那之后是演员和观众之间的互动。shows 与动词 follow 构成逻辑上的动宾关系,故用 followed。第七处: HoweverBesides/Moreover。逻辑错误。前后句之间是递进的关系,不存在转折关系, 故用 Besides/Moreover。第八处: AnThe。冠词错误。此处特指举办中国民谣节的这个晚上,故用定冠词The。第九处: greatlygreat。词性错误。修饰名词chance 应用形容词。第十处: 删除 join 后的

    80、 in。介词多用。join 后跟人或组织时表示和一起,加入到当中;join in 后跟活动,表示参加(某活动)。故此处 in 多余。第二节 书面表达Good morning, everyone! Its my great honor to speak here. As we all know, food is the first necessity for people. It provides our body with energy. But in daily life, too much food is wasted, which makes saving food urgent.The

    81、n what should we do? First, we should always prepare a proper amount of food. Besides, when dining out, we shouldnt order too much food and if any, we should take the leftovers home. Finally, we should help raise peoples awareness of saving, which can be an effective way to stop food waste from its origin.Saving food isnt a slogan; it should take root in our heart. I hope everyone will try their best to save food from now on.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021届高三下学期5月(全国卷版)高考预测猜题卷英语试题 WORD版含答案.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-611831.html
    相关资源 更多
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【巩固】.docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【巩固】.docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【实用】.docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【实用】.docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【完整版】.docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【完整版】.docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【夺分金卷】.docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【夺分金卷】.docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【基础题】.docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【基础题】.docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【培优】.docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【培优】.docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【培优b卷】.docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【培优b卷】.docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【培优a卷】.docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【培优a卷】.docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【名师推荐】.docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【名师推荐】.docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【典型题】.docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【典型题】.docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【b卷】.docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【b卷】.docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【a卷】.docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【a卷】.docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案ab卷.docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案ab卷.docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案.docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案.docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(考点梳理).docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(考点梳理).docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(网校专用).docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(网校专用).docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(精选题).docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(精选题).docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(精品).docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(精品).docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(有一套).docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(有一套).docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(易错题).docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(易错题).docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(必刷).docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(必刷).docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(夺冠).docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(夺冠).docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(夺冠系列).docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(夺冠系列).docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(名校卷).docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(名校卷).docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(名师系列).docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(名师系列).docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(各地真题).docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(各地真题).docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(历年真题).docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(历年真题).docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(典优).docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(典优).docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(全国通用).docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(全国通用).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1