2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:正误判断3 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:正误判断3 WORD版含解析 2021 届高三 英语 二轮 复习 阅读 拆分 训练 正误 判断 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021届高三阅读专项拆分训练正误判断类【3】【1】 Its a popular belief that a fishs memory lasts for only seven seconds. It may seem sad to think that they dont remember what theyve eaten or where theyve been, and they dont identify you or any of their friends. But dont be so quick to feel sorry for them. A new study has
2、found that fish have a much better memory than we used to think. In fact, certain species of fish can even remember events from as long as 12 days ago. In the study, researchers trained a kind of fish called African cichlids to go to a certain area of their tank to get food. They then waited for 12
3、days before putting them back in the tank again. Researchers used computer software to monitor the fishs movements. They found that after such a long break the fish still went to the same place where they first got food. This suggested that they could remember their past experiences. For a long time
4、, fish were placed far below chimpanzees, dolphins and mice on the list of smart animals. But this study has given scientists a new understanding of their intelligence.Which of the following is TRUE according to the passage?A. African cichlids always treat other fish aggressively.B.African cichlids
5、can remember things for 12 days.C.African cichlids dont belong to the list of smart animals.D.Only African cichlids have a good memory.【答案】B【解析】 根据第二段In fact, certain species of fish can even remember events from as long as 12 days ago.they could remember their past experiences.可知,非洲慈鲷可以记住12天的事情。故选B
6、。【2】 Big trees are incredibly important ecologically. For a start, they provide food for countless other species and shelter for many animals. With their tall branches in the sun, they capture vast amounts of energy. This allows them to produce massive crops of fruit and flowers that sustain much of
7、 the animal life in the forest. Only a small number of tree species have the genetic ability to grow really big. The biggest are native to North America, but big trees grow all over the globe, from the tropics to the forests of the high latitudes (纬度). To achieve giant size, a tree needs three thing
8、s: the right place to establish its seedling, good growing conditions and lots of time with low adult death rate. Lose any of these, and you will lose your biggest trees.All the following factors are a must for making big trees EXCEPT _.A. no deadly damageB. genetic contributionC. ideal environment
9、for growthD.high-latitude location【答案】D【解析】 根据第二段中的“To achieve giant size, a tree needs three things: the right place to establish its seedling, good growing conditions and lots of time with low adult death rate.”可知,只有D项没有提到,故选D。【3】 Betty is not traditional American beauty. She is unfashionable, has
10、 thick red glasses, untidy hair and large metal braces (牙套) on her teeth. But this hasnt stopped her from becoming one of Americans favorite TV characters. So how did she manage to do it? The answer is that charm can be more attractive than beauty. Betty is the main character in a TV show Ugly Betty
11、. The show is about her life as an office worker at a fashion magazine in New York. The TV show has just started. Betty has many exciting experiences and romantic stories. Betty is often looked down on and laughed at by the people around. But she manages to do better than others with her hard work,
12、charm and wisdom. The show tells us about how a girl goes from an ugly young duck into a beautiful swan.Which of the following is NOT true according of the show?A. Betty is a girl of wisdom.B.Betty acts as a beautiful swan on the show.C.Betty is an American favorite TV character.D.Betty is often loo
13、ked down on by the people around.【答案】B【解析】 根据第三段中的The show tells us about how a girl goes from an ugly young duck into a beautiful swan.可知,这个节目告诉我们一个女孩如何从一只丑小鸭变成一只美丽的天鹅。这是个比喻,在节目里Betty不是一只美丽的天鹅。故选B。【4】 St Andrews & the Fishing Villages of Fife An ancient university, breathtaking medieval ruins, and
14、old-fashioned coastal villages: explore all this and more on our adventure through Fife. Places youll explore Forth BridgeAn incredible engineering achievement, and a UNESCO World Heritage sight. AnstrutherBe charmed by the cobbled lanes and quaint (古色古香的) buildings of this traditional fishing villa
15、ge. St Andrews CathedralThis ruined cathedral was once one of Scotlands most splendid buildings. Important information Pack your waterproof clothing and walking shoes Falkland Palace is closed from November to Easter Tour inclusions Transport in a 16 seat Mercedes mini-coach Air conditioning as stan
16、dard The stories and services of a Rabbies driver-guide Tour exclusions Entry fees to visitor attractionsWhich of the following statements is TRUE about the tour?A. Tour guide services are provided.B.Falkland Palace is open in December.C.The tour lasts for two days.D.Entry fees to all attractions ar
17、e included.【答案】A【解析】 根据Tour inclusions部分中的The stories and services of a Rabbies driver-guide可知,这次旅游提供导游服务。故选A。【5】 Today, we are told, children dont spend enough time in the fresh air. Many of them are addicted to a screen either on a computer or a TVthey seem to be living in a virtual world. They ha
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
《新步步高》高一语文(语文版)必修2同课异构课件:第6课 琵琶行(并序)2 .ppt
