分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:细节理解类-WHAT CAN WE LEARN3 WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:612069
  • 上传时间:2025-12-11
  • 格式:DOCX
  • 页数:6
  • 大小:16.96KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:细节理解类-WHAT CAN WE LEARN3 WORD版含解析 2021 届高三 英语 二轮 复习 阅读 拆分 训练 细节 理解 WHAT WORD 解析
    资源描述:

    1、2021届高三阅读专项拆分训练细节理解类【3】What can we learn 题型训练【1】 When others get off the train to finally go home, Leonie Muller stays behind. Thats because she is already home: the train is her apartment, and she says she likes it that way. The German college student gave up her apartment in spring. It all started

    2、 with a quarrel I had with my landlord, Muller told The Washington Post via e-mail. I immediately decided I didnt want to live there anymore and then I realized: actually, l didnt want to live anywhere anymore.What do we know about the direct reason for Mullers choice to live on trains?A.She planned

    3、 to act against tradition.B.She had an argument with her landlord.C.She wanted to visit more people on the way.D.She had to finish her graduate paper on the topic.【答案】B【解析】 根据the train is her apartment. It all started with a quarrel I had with my landlord可知,Muller选择住在火车上的直接原因是与房东的争吵。故选B。【2】 To find

    4、out if the special quality was more widespread in birds, the researchers sought the red-backed fairy wren, another species of Australian songbird. First they collected sound data from 67 nests in four sites in Queensland before and after hatching. Then they identified begging calls by analyzing the

    5、order and number of notes. A computer analysis compared calls produced by mothers and chicks at random, ranking them by similarity.What are Kleindorfers findings based on?A. Similarities between the calls moms and chicks.B.The observation of fairy wrens across Australia.C.The data collected from Que

    6、enslands locals.D.Controlled experiments on wrens and other birds.【答案】A【解析】 根据最后一句 A computer analysis compared calls produced by mothers and chicks at random, ranking th em by similarity.可知,计算机随机分析比较鸟妈妈和小鸟发出的叫声,并根据相似性对它们进行排序。故选A。【3】 I am reading a novel at the moment, a story set in Britain and Ind

    7、ia in the 19th century. It was written by an Indian author who now lives in Denmark, but neither in the language of Hindi nor Danish. Although the paperback edition Im holding was published in New Delhi, India, four years ago, I (an American) purchased it recently from a second-hand bookshop in Toky

    8、o, Japan. Thats quite a history already. But theres more. The novel is a tale of various mysteries, all expertly (巧妙地) put into a well-structured story by a very skillful author. Yet my particular copy presents even more mysteries than the tale.What can we learn about the novel?A.It is well written.

    9、B.It is about a world trip.C.It was written in an American restaurant.D.It was first published in the 19th century.【答案】A【解析】 细节理解题。根据文中的The novel is a tale of various mysteries, all expertly (巧妙地) put into a well-structured story by a very skillful author.可知,这部小说是一个关于各种神秘事件的故事,所有这些都由一位技巧高超的作家巧妙地编成一个

    10、结构良好的故事。故可推出,这本小说写得很好。故选A。【4】 Grandparents who help out occasionally with childcare in their community tend to live longer than seniors who do not care for other people, according to a study from Berlin, Germany. Having no contact with grandchildren at all can negatively impact grandparents health.

    11、This link could be deeply rooted in our evolutionary past when help with childcare was important for the survival of the human species, said Sonja Hilbrand, one of the researchers. The findings are drawn from data on more than 500 people over age 70. Overall, after accounting for grandparents age an

    12、d general state of health, the risk of dying over a 20-year period was one-third lower for grandparents who cared for their grandchildren, compared with grandparents who provided no childcare. What is the childcare study based on?A. Human evolutionary history.B.Demand modern society.C.Social contact

    13、 between relatives.D.Data on many elderly people.【答案】D【解析】 细节理解题。根据第三段The findings are drawn from data on more than 500 people over age 70.(研究结果来自500多名70岁以上老人的数据。)可知,研究是以老年人的数据为基础,故选D。【5】 I am reading a novel at the moment, a story set in Britain and India in the 19th century. It was written by an I

    14、ndian author who now lives in Denmark, but neither in the language of Hindi nor Danish. Although the paperback edition Im holding was published in New Delhi, India, four years ago, I (an American) purchased it recently from a second-hand bookshop in Tokyo, Japan. Thats quite a history already. But t

    15、heres more. The novel is a tale of various mysteries, all expertly put into a well-structured story by a very skillful author. Yet my particular copy presents even more mysteries than the tale.What can we learn about the novel?A.It is about a world trip.B.It is well written.C.It was written in an Am

    16、erican restaurant.D.It was first published in the 19th century.【答案】B【解析】 根据The novel is a tale of various mysteries, all expertly put into a well-structured story by a very skillful author.可知,这部小说讲述了一个充满着各种各样奥秘的故事,通过一个技艺娴熟的作家,所有这些都巧妙地融入到一个结构良好的故事中。可知这个小说写得非常好。故选B。【6】 Last year Congress issued a mora

    17、l call to action when it ordered the National Institutes of Health to reevaluate its ethical oversight (伦理上的疏忽) of government-funded primate (灵长类) research. Although the scientific community widely sees nonhuman primates as essential for advances in biomedicine (they have caused major gains in the f

    18、ights against AIDS and neurological diseases such as Parkinsons, for example), researchers agree more can be done to treat the animals more humanely and conduct research less wastefully. To that end, the NIH gathered famous scientists last September to discuss the future of primate-based researchand

    19、 they agreed that data sharing is the way forward.What does Congress think of the primate research?A. It has done a great deal of good to advances in biomedicine.B.Proper attention should be given to treating primates humanely.C.Primate-based research must be stopped for moral reasons.D.It is a huge

    20、 waste of money to conduct research on primates.【答案】B【解析】 根据Last year Congress issued a moral call to action when it ordered the National Institutes of Health to reevaluate its ethical oversight (伦理上的疏忽) of government-funded primate (灵长类) research可知,美国国会认为研究人员应该对灵长类动物更人道一些。故选B。【7】 Peter Maltby, 16,

    21、has traveled from his home to be a keeper for the day at Colchester Zoo. The trip is a present from his parents. We used to take Peter to the zoo and it gave him a love of wildlife, says his mother. Peter heard about the scheme from a school friend. He raved about (热烈谈论) how good it was, he says. Th

    22、e zoo offers two options, and while his school friend chose white tigers, snow leopards (美洲豹) and lions, Peter chose birds, small mammals and elephants. His first session involved feeding monkeys and as he distributed bananas, some sat on his head. Then it was on to the Falconry Centre, where, cauti

    23、ously at first but with growing confidence, he handled several fearsome-looking birds.What can we learn about Peter from this paragraph ?A. His school friends advice was of little help to him.B.He chose the option he thought would be the easiest.C.His parents forbade him to get close to wildlife bef

    24、ore.D.He began to feel more at ease as one of the sessions went on.【答案】D【解析】 根据本段中的Then it was on to the Falconry Centre, where, cautiously at first but with growing confidence, he handled several fearsome-looking birds.可知,彼得开始在猎鹰中心工作时很谨慎,但慢慢地就有了信心,他负责喂养好几只样子凶猛的鸟儿,故选D。【8】 Part-time jobs for students

    25、 Fundraiser (资金筹集人) Here, all you have got to do is try to get money and meet money-raising goals. The job of a fundraiser is best suited for those who are great at persuading people. Party Planner Now this job is as fun as a part-time job can be, but also requires good organization skills and creat

    26、ivity. Party planners begin a theme or an idea for a wedding or a birthday party. Freelance (从事自由职业的) Writer If you are good at the written word, you most probably will enjoy the job of a freelance writer. You may be asked to write on anything under the sun. Its all about doing your research and pre

    27、senting facts and information in a manner that is attractive and in detail. Babysitter/Childcare Worker More girls than boys would be willing to turn into a part-time babysitter for a neighbor or for a family friend. Both jobs are extremely similar in nature.Which job should be based on the truth?A. Party Planner.B.Fundraiser.C.Freelance Writer.D.Babysitter/Childcare Worker.【答案】C【解析】 细节理解题。根据Freelance(从事自由职业的)Writer中的“presenting facts and information in a manner that is attractive and in detail”可知,自由职业作家需要以一种吸引人的方式具体地呈现事实和信息,故选C。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:细节理解类-WHAT CAN WE LEARN3 WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-612069.html
    相关资源 更多
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(综合题).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(综合题).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(综合卷).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(综合卷).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(精练).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(精练).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(突破训练).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(突破训练).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(研优卷).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(研优卷).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(最新).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(最新).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(新).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(新).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(巩固).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(巩固).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(实用).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(实用).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(完整版).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(完整版).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(夺分金卷).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(夺分金卷).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(培优).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(培优).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(培优B卷).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(培优B卷).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(培优A卷).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(培优A卷).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(名师推荐).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(名师推荐).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(典型题).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(典型题).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(B卷).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(B卷).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(A卷).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(A卷).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案解析.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案解析.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【黄金题型】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【黄金题型】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【达标题】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【达标题】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【轻巧夺冠】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【轻巧夺冠】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【能力提升】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【能力提升】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【考试直接用】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【考试直接用】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【综合题】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【综合题】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【综合卷】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【综合卷】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【突破训练】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【突破训练】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【研优卷】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【研优卷】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【满分必刷】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【满分必刷】.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1