2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:细节理解类-WHAT CAN WE LEARN3 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:细节理解类-WHAT CAN WE LEARN3 WORD版含解析 2021 届高三 英语 二轮 复习 阅读 拆分 训练 细节 理解 WHAT WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021届高三阅读专项拆分训练细节理解类【3】What can we learn 题型训练【1】 When others get off the train to finally go home, Leonie Muller stays behind. Thats because she is already home: the train is her apartment, and she says she likes it that way. The German college student gave up her apartment in spring. It all started
2、 with a quarrel I had with my landlord, Muller told The Washington Post via e-mail. I immediately decided I didnt want to live there anymore and then I realized: actually, l didnt want to live anywhere anymore.What do we know about the direct reason for Mullers choice to live on trains?A.She planned
3、 to act against tradition.B.She had an argument with her landlord.C.She wanted to visit more people on the way.D.She had to finish her graduate paper on the topic.【答案】B【解析】 根据the train is her apartment. It all started with a quarrel I had with my landlord可知,Muller选择住在火车上的直接原因是与房东的争吵。故选B。【2】 To find
4、out if the special quality was more widespread in birds, the researchers sought the red-backed fairy wren, another species of Australian songbird. First they collected sound data from 67 nests in four sites in Queensland before and after hatching. Then they identified begging calls by analyzing the
5、order and number of notes. A computer analysis compared calls produced by mothers and chicks at random, ranking them by similarity.What are Kleindorfers findings based on?A. Similarities between the calls moms and chicks.B.The observation of fairy wrens across Australia.C.The data collected from Que
6、enslands locals.D.Controlled experiments on wrens and other birds.【答案】A【解析】 根据最后一句 A computer analysis compared calls produced by mothers and chicks at random, ranking th em by similarity.可知,计算机随机分析比较鸟妈妈和小鸟发出的叫声,并根据相似性对它们进行排序。故选A。【3】 I am reading a novel at the moment, a story set in Britain and Ind
7、ia in the 19th century. It was written by an Indian author who now lives in Denmark, but neither in the language of Hindi nor Danish. Although the paperback edition Im holding was published in New Delhi, India, four years ago, I (an American) purchased it recently from a second-hand bookshop in Toky
8、o, Japan. Thats quite a history already. But theres more. The novel is a tale of various mysteries, all expertly (巧妙地) put into a well-structured story by a very skillful author. Yet my particular copy presents even more mysteries than the tale.What can we learn about the novel?A.It is well written.
9、B.It is about a world trip.C.It was written in an American restaurant.D.It was first published in the 19th century.【答案】A【解析】 细节理解题。根据文中的The novel is a tale of various mysteries, all expertly (巧妙地) put into a well-structured story by a very skillful author.可知,这部小说是一个关于各种神秘事件的故事,所有这些都由一位技巧高超的作家巧妙地编成一个
10、结构良好的故事。故可推出,这本小说写得很好。故选A。【4】 Grandparents who help out occasionally with childcare in their community tend to live longer than seniors who do not care for other people, according to a study from Berlin, Germany. Having no contact with grandchildren at all can negatively impact grandparents health.
11、This link could be deeply rooted in our evolutionary past when help with childcare was important for the survival of the human species, said Sonja Hilbrand, one of the researchers. The findings are drawn from data on more than 500 people over age 70. Overall, after accounting for grandparents age an
12、d general state of health, the risk of dying over a 20-year period was one-third lower for grandparents who cared for their grandchildren, compared with grandparents who provided no childcare. What is the childcare study based on?A. Human evolutionary history.B.Demand modern society.C.Social contact
13、 between relatives.D.Data on many elderly people.【答案】D【解析】 细节理解题。根据第三段The findings are drawn from data on more than 500 people over age 70.(研究结果来自500多名70岁以上老人的数据。)可知,研究是以老年人的数据为基础,故选D。【5】 I am reading a novel at the moment, a story set in Britain and India in the 19th century. It was written by an I
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-612069.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
