2021版高考英语(北师大版)一轮复习限时规范练17(必修3 UNIT 9A) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语北师大版一轮复习限时规范练17必修3UNIT 9A WORD版含解析 2021 高考 英语 北师大 一轮 复习 限时 规范 17 必修 UNIT WORD 解析
- 资源描述:
-
1、限时规范练17(必修3Unit 9A)核心素养关键词:培养学生人与社会、健康旅游的思维意识限时规范练第34页一、阅读理解AYa Ting had taken me under her wing after hearing me speaking Chinese in a hotel in Lijiang.She had been hitchhiking (搭便车旅行) around China for months.She invited me to travel with her,which was how we ended up on the side of the road lookin
2、g for a ride to the Tiger Leaping Gorge.Within 20 minutes,we had our first ride.The driver couldnt take us all the way and ended up dropping us at a freeway crossroads.As a new hitchhiker,I thought that would be the end of our luck,but almost immediately we got another ride.Our most unforgettable ri
3、de was when a twenty-something kid picked us up.He couldnt take us the whole way so his uncle bought us lunch and a bus ticket for the rest of the journey.He felt it was his duty to help us find a way to complete our trip.It brought tears of joy and thankfulness to my eyes.This was the first time I
4、understood how guests are respected in China.A few weeks later,we said goodbye.I thought we had been so lucky because we had been a local and a foreigner traveling together.But now Ya Ting was no longer around to do the talking,nor did I have someone to depend on if something went wrong.When I stood
5、 by a highway in Sichuan,I knew all about the difficulties before me.Now I was just a strange foreigner on her own who suddenly had to manage with poor Chinese.After about 30 minutes,a couple picked me up and took me the whole eight hours to Chengdu.We ate lunch on the way,and they refused to allow
6、me to pay for any of it,which I had come to learn was typical of Chinese culture.This made me believe that people werent being friendly because of Ya Ting.【篇章导读】本文是记叙文。文章叙述了一名外国女士描述她在中国搭便车旅行的经历。1.What do the author and Ya Ting have in common?A.They both are hitchhikers.B.They both are foreigners.C.T
7、hey both live in Lijiang.D.They both speak Chinese well.答案A解析细节理解题。由第一段中作者对Ya Ting的描述“She had been hitchhiking around China for months.”和对她自己的描述“As a new hitchhiker.”可知,她俩都是搭便车旅行者。2.What can we learn about the authors trip to the Tiger Leaping Gorge?A.It was rather tiring.B.It was very smooth.C.It w
8、as full of danger.D.It was heartbreaking.答案B解析推理判断题。由作者在前两段描述她们去虎跳峡搭便车的经历“Within 20 minutes,we had our first ride.almost immediately we got another ride.Our most unforgettable ride.”可知,作者和Ya Ting很幸运地搭上便车到达虎跳峡。由此可推断,她们的这趟旅行很顺利。3.What was the main cause of the authors difficulties mentioned in Paragra
9、ph 3?A.She lost her way.B.She had little money left.C.She was unable to find her friend.D.She was a lone foreign traveler in China.答案D解析细节理解题。由第三段中的“Now I was just a strange foreigner on her own who suddenly had to manage with poor Chinese.”可知,与Ya Ting分手后,作者面临的困难是:她是一名独自在中国搭便车旅行的外国人。BCharles Darwin
10、lived an unusually quiet life.In 1842,Darwin and his wife Emma moved from London to Kent in southern England to have as little disturbance (烦扰) as possible.They already had two children then,and would go on to have eight more in the country.Darwin had very regular habits.He rose early and went for a
11、 walk.After breakfast he worked in his study until 9:30 am,his most productive time of the day,and then read his letters lying on the sofa before returning to work.At midday he would go for another walk with his dog,stopping at his greenhouse to inspect his experiments.Then he would go for another w
12、alk around an area of woodland.While walking on his “thinking path”,Darwin would consider his unsolved scientific problems.After lunch he read the newspaper and wrote letters.His network of friends provided information from all corners of the world.The Darwins were not very strict parents and the ch
13、ildren were always seen running wild.Their father worked patiently with a background of playful shouts and little footsteps walking past his study door.After dinner Darwin played backgammon (a game for two people to play) with his wife.He once wrote,“Now the result with my wife in backgammon stands
14、like this:she.has won only 2,490 games,while I have won,hurrah (a cheer of joy or victory),hurrah,2,795 games!”Although he had poor health,Darwin continued to publish a lot of creative works until his final book in 1881.He died the following year,aged 73.Rather than a quiet space in the local church
15、yard,which he called “the sweetest place on Earth”,Darwin was given a state funeral (国葬) in Londons Westminster Abbey.【篇章导读】本文是记叙文。文章描述了英国著名科学家达尔文宁静的个人生活。4.Why did the Darwins move to Kent?A.To do more experiments.B.To cut their cost of living.C.To enjoy more peacefulness.D.To be together with their
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-626651.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
六年级英语上册 Module 10 Unit 2 Go straight on习题课件1 外研版(三起).ppt
