分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型安徽省桐城中学2020届高三英语12月月考试题答案(PDF).pdf

  • 上传人:a****
  • 文档编号:680917
  • 上传时间:2025-12-12
  • 格式:PDF
  • 页数:5
  • 大小:195.33KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    安徽省 桐城 中学 2020 届高三 英语 12 月月 考试题 答案 PDF
    资源描述:

    1、1高三英语参考答案听力15 BCABA610 CBACA1115 BACBA1620 CCABB阅读理解21.B 细节理解题。根据第一段中的“Her refusal to hide her strong opinions,even when askingquestions to a president,”可知,Helen Thomas不喜欢隐藏自己的观点。故选B项。22.A 推理判断题。根据文中“She covered the Siege of Homs in Syria”可知,Marie Colvin在叙利亚报道霍姆斯的围攻,由此推测,她非常勇敢。故选A项。23.C 细节理解题。根据第三段中

    2、的“Mary Garber changed that by paving the way for femalesports writers.She first covered high school sports and then reported on college athletics.”可知,Mary Garber改变了大家对女性体育记者的看法,并为女性记者争在体育报道领域获得一席之地。故选C项。24.B 细节理解题。根据第一段中的“as the American poet always kept to herself and lived a lifeof solitude.”可知,人们

    3、对 Emily Dickinson 知之甚少是因为她不善于交际,很少与人往来,鲜少出现在公众视野中。故选 B 项。25.A 推理判断题。根据下文的“In 1847,she studied at the Hadley Female Seminary.and beganher own unique life.After returning from the Seminary,Emily withdrew from all social contactand refused to entertain guests.”可知,她不和社会接触,拒绝接待客人,大部分时间待在房间里。换言之,她开始隐居的生活,

    4、故选 A 项。26.C推理判断题。根据“and Charles Wadsworth was relocated to San Francisco.”可知,她的朋友查尔斯沃兹沃思重新到旧金山定居。由此可知,查尔斯沃兹沃思以前曾在旧金山居住过。故选 C 项。27.D 主旨大意题。通读全文可知,文章讲述了 Emily Dickinson 的出生背景、求学过程、生活方式、创作诗歌的过程、去世以及诗集的出版,也就是诗人的一生,故选 D 项。28.A 细节理解题。根据第一段中的“It is designed to transport one passengerweighing up to100 kilog

    5、ramsand a small piece of luggage.”可知,该遥控飞机是用来搭载一名乘客(不超过 100 公斤)和少量的行李。D 项“代替城市出租车”文中没有提及。故选 A 项。29.B 推理判断题。根据文中第二段“The egg-shaped aircraft can reach a top speed of 160kilometers.It can operate for up to 30 minutes on a single battery charge,”可知它每小时最快飞行速度可达 160 公里,可推知半小时可以飞 80 公里。故选 B 项。30.C 细节理解题。根据

    6、文中第三段“Drones can be requested through an app to arrive at anapproved pickup location.”可知,乘客通过软件提出请求,然后需要在指定的地点等候飞机。故选 C 项。31.D 推理判断题。根据文中倒数第二段“They could also help in emergency rescue operationsor deliver human organs.”可知,该遥控飞机在急救手术和人体器官运送方面也有帮助。故选D 项。32.A 推理判断题。根据文中第一段“But these little pieces of li

    7、tter amount to around 8.8 milliontons of trash in the worlds oceans,poisoning and choking sealife”可知,作者用数字向读者传达了海边的垃圾很多,污染问题非常严重。故选 A 项。33.C 细节理解题。根据文中第二段最后一句的“filled with banana skins,soda cans,and otherdebris”可知,海龟的龟壳里充满了香蕉皮、苏打水瓶子和其他垃圾。故选 C 项。34.B 推理判断题。根据第四段“He reached the shore to find piles of

    8、trash.It was beautiful,the2smell of the air,of the ocean”可知,他看到美丽的海滩上居然有这么多垃圾,因此可以推测他感到很震惊。故选 B 项。35.D细节理解题。根据文章第四段“with a drinking straw stuck up its nostrils”可知,是海龟鼻孔内插的吸管让它难受的。故选 D 项。七选五3640 GEDBC完型填空41.D 根据下文的“when I learned to swim”可知,作者小时候,父亲教作者游泳,他双手托起作者的胸和肚子。raise 意为“举起,托起”。故选 D 项。42.A 根据语境可

    9、知,曾经强壮的双手,如今被束缚在病床的扶栏上。从此可知,上下文是转折关系。故选 A 项。43.C 根据上文的“they couldnt break away from the bed rails for his cancer once”可知,父亲的双手被绑在病床的扶栏上,目的是为了阻止他拔掉插在手上的管子。故选 C 项。44.D 根据上文的“Continuous injections(注射)”和下文的“how so many things came fromwatching his strong hands”可知,持续的注射让父亲曾经强壮的手变得虚弱无力。故选 D 项。45.B 根据第三段内容

    10、可知,看到父亲变得虚弱的双手,作者想起了许多往事。故选 B 项。46.C 根据语境可知,当作者六岁时,他的父亲一边忙着绑鱼钩,一边对他说话。(be)busydoing 意为“忙于做某事”。故选 C 项。47.A 当作者长大后,他的父亲会确保作者在按照自己以前的方式更换窗玻璃。故选 A 项。48.B 根据下文的“from the X-ray lab”及对话可知,作者和他的姐姐在等待父亲做完 X 光检查回来。故选 return,在此处做名词,意为“返回,回来”。故选 B 项。49.D 根据上文的“Hearing the bed coming toward us”可知,当听到病床轮子的声音,他们抬起

    11、头来朝那边看去。look up“仰望,往上看”。go out“外出”;call up“打电话”;get down“取下,记录下”。故选 D 项。50.C 根据语境可知,父亲举起了手,护士停止推动病床。stop doing sth“停止做某事”;push“推动”,符合语境。故选 C 项。51.A 根据上文的“How are you doing?”及父亲的回答“It could be worse”可知,作者觉得自己问了一个愚蠢的问题。故选 A 项。52.B 根据上文的“It could be worse?”可知,作者在重复父亲的话。故选 B 项。53.D 根据上文的“A little girl f

    12、rom the childrens cancer floor came out of A-ray when I camein.”可知,当作者的父亲进去照 X 光检查时,正好碰到一个患癌症的小女孩从检查室出来。父亲感觉这位小女孩看起来像他的孙女,因此,他认为很糟糕。故选 D 项。54.C 根据下一句“At 7 a.m.the _55_ said he passed away”可知,我和父亲一起度过了他人生中最后一个夜晚。故选 C 项。55.A 根据语境可知,早上 7 点钟,护士告诉作者说父亲去世了。故选 A 项。56.B 根据上文的“watching Dad drive away”可知,作者强忍

    13、着悲痛看着天花板,好像目送父亲看望孙子后开车离开一样。visit 意为“访问,看望”。故选 B 项。57.C 但跟往常不同的是,这次父亲没有挥手告别。wave 在此处做名词,意为“挥手,招手”。故选 C 项。58.A 根据下文的“dying with it”和“his hands were no longer tied down”可知,生前,父亲的双手被绑在床沿上,此时,他的双手不再被绑了。作者认为这是人应得到的尊严,生前如此,死后亦是如此。故选 A 项。359.D 根据语境可知,当护士把父亲推走时,他的双手已经自由了。故选 D 项。60.B 根据语境可知,父亲的双手安静地放在他的胸前。pea

    14、cefully“平静地,平和地”。故选B 项。语法填空61.felt62.Thankfully63.really64.so65.dead66.a67.fall68.equipment69.was sent70.heroes短文改错Dear Leslie,Im glad I can teach you Chinese or also Im happy you have been made great progressandmakingin studying Chinese these days.Im writing to tell you something about your plan fo

    15、r my nextmyChinese class.As is becoming hotter and hotter,and in order to save times,Im planning to have our classittimenext time from 8:00 am to 11:30 am on QQ video.Please to enter QQ on time then.We wouldwillstudy anything about Chinese Tang poetry.However,please spend some time take a brief look

    16、 atsomethingThereforetakingthe history of the Tang Dynasty outside of class in preparation for next class.Yours sincerely,LiHua书面表达One possible version:Dear John,I am writing to invite you to take part in our annual Reading Festival which will be held onMay 1.The festival will begin at 8 in the morn

    17、ing in the lecture hall with the aim to encouragestudents to do more reading.There will be lectures on the importance of reading,followed bybook reviews presented by student readers.Interestingly,some free books will be offered to theparticipants.Some newly-printed books will be sold at a discount.I

    18、m sure you will have a lot offun.Im looking forward to your participation.Yours,Li Hua听力录音原文Text 14W:Excuse me,please show me your ticket and Identity Card.M:I have no ticket.I just want to see my daughter off.Text 2W:I really dont know what to do on weekends.M:Why not join the Football Club?The clu

    19、b wants boys and girls to play in the local footballteam.Text 3M:I find Americans dont use mobile phones so much as Chinese and Koreans.W:Thats because Americans think its more polite to have a face-to-face talk with others.Text 4W:Did you go boating last Sunday?M:No,the weather wasnt great so we vi

    20、sited the museum.W:Lucky you.I watched TV all day.Text 5M:What are you getting Tom for his birthday?Is he too old for toys now?W:Ive decided to give him a gift card.He can get whatever he wants.M:Good idea.Ill do it as well.I think I can also get him a set of books.Text 6M:Would you like to have din

    21、ner with me tonight,Ann?W:Im sorry I cant.I have to work late.M:Its dangerous to go home alone at night.W:Well,one of my workmates will drive me home.M:Thats good.Do you have to work this Friday?W:No,I dont.We can have dinner on Friday night.M:Fine.Ill book a table for six oclock and Ill pick you up

    22、 at five.Text 7W:Excuse me?M:What can I do for you,madam?W:I want to get some souvenirs for myself.Could you give some advice?M:OK.Many people visiting China will buy silk,fans or Dragon Well Tea.W:Anything else?Is there anything for Chinese paintings?M:Maybe the“Four Treasures of Chinese Study”are

    23、more suitable for you.W:What are they?M:They are the Hu writing brush,Hui ink stick,Duan ink-stone and Xuan paper.W:Thank you very much.Ill get them.Its very kind of you.M:My pleasure.Text 8M:Sarah,what have you decided to research?W:Well,Id like to compare different festivals and see if any of them

    24、 are similar.M:So will you study the origins of the festivals,or the types of celebration,or peoples attitudes tothe festivals?W:Im planning to look at the origins of the festivals,including the time of the year theyrecelebrated,and then look for some similarities.M:Well,did you say you had started

    25、researching into the carnivals?5W:Yes,Ive found a connection between the carnivals and the seasons.For example,in Europe,people used to hold the carnivals at the beginning of the year to celebrate the end of the winter.M:Sounds interesting.Im looking forward to your result.Text 9M:Why are you drivin

    26、g so slowly?W:Im going as fast as the speed limit.M:You can forget the speed limit.Nobody drives that slowly.W:Well,I want to drive carefully.The roads are crowded.M:But they were just as crowded this morning.You drove a lot faster.W:Thats just it.I drove too fast.M:What?You mean something happened

    27、after you left me.W:I was in the centre of the town.I was in a hurry andM:Yes,go on.What happened?W:A child ran out and fell down on the road.M:You meanyou meanW:Wait!Listen!I barked as hard as I could.I stopped,but just in time.M:Well,at least you didnt have an accident.W:No,but thats not the only

    28、reason I am driving slowly.M:Oh,no!Did something else happen?W:No,but there is a police car behind us.Its following us,so we cant forget the speed-limit,canwe?Text 10Today,I will tell you about Max Vernon,the man who had a big influence on modern music.Max Mathews has been called the father of compu

    29、ter music.He created electronic tools sothat people could use computers as musical instruments.He had a huge influence on thedevelopment of electronic music and how it is written,recorded and played.In 1957,Max Mathews wrote the first computer program that enabled a computer to createsound and play

    30、it back.At the time,he was working as an engineer at Bell Laboratories in NewJersey.His computer program was called Music.It enabled a large IBM computer to play aseventeen second piece of music that he had written.The computer was so slow that it would have taken an hour to play the piece of music inseventeen seconds.For that reason,Mathews moved the work to a tape player,which could besped up to play the music at a normal speed.He later said that the sound quality of the musicalnotes was not great,but the technical importance of the music was huge.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:安徽省桐城中学2020届高三英语12月月考试题答案(PDF).pdf
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-680917.html
    关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1