安徽省部分省示范中学2022-2023学年高二英语上学期10月阶段性联考试卷(PDF版含答案).pdf
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 安徽省 部分 示范 中学 2022 2023 学年 英语 上学 10 阶段性 联考 试卷 PDF 答案
- 资源描述:
-
1、英语参考答案第 1页(共 4 页)高二英语参考答案第一部分:1-5 BCBCA6-10 BAACB11-15 ABCAC16-20 BACCB第二部分:第一节:21-25 ABCBA26-30 CDBDB31-35 CBCAD第二节:36-40 CGBEF第三部分:第一节:41-45 DBADC46-50 ABDAC51-55 BDACB第二节:56.wonders57.which58.development59.an60.traditional61.carved62.dates63.its64.from65.best第四部分:第一节:Dear Mr.Mobbs,Greatly honoure
2、d to invite you to attend the coming-of-age ceremony to be held next Monday in our school.Id like to share with you our arrangements and hopefully you can give some advice on it.For the ceremony,first,our headmaster will make an inspiring speech.Then well show to the studentsvideos from parents with
3、 their best wishes.In the end,we will hold a special ceremony where well make apromise to be responsible into adulthood.What do you think of the arrangement?Please let us know as soon aspossible.Looking forward to your early reply and your presence at the ceremony.Yours,Li Hua第二节:Paragraph 1:One day
4、,it was too much to handle when I was getting ready for the sports competition when she asked whyI was not practicing with my loser friends.I told my mother that I was meant to be the first and I had no businessto be with friends who are not ambitious.My mother patiently listened to me and told me t
5、hat in the name ofsuccess I have become like a horse with blinds that makes its vision focus only on what is in front and not botherabout what is around.I have forgotten to enjoy the simple little things in life,spending time and helping myfriends in their difficulty,being their support,learning tog
6、ether.I realized my mistake and decided to change.Paragraph 2:I was on the track field the next day at school ready to run the 200m running race.The race began and in notime,I was in lead.Suddenly,I heard my friend fall to the ground.With no second thoughts I ran to him,liftedhim and helped him fini
7、sh the race.I helped my friend to sit down and relax and while doing so in the corner ofmy eye,I knew there was someone who was looking at me.It was my mother.Her eyes were filled with tears andthere I saw what I have not seen for years.英语参考答案第 2页(共 4 页)【参考答案解析】本文是应用文阅读。全文介绍了四个体育活动。21.A 推理判断题。全文介绍了四
8、项体育活动,因此应该出现在公共健康栏目。22.B 细节理解题。从 while making friends and feeling part of your community 可知,参加这项活动,除了健身外,还可以交朋友和更好地成为社区一员,因此有助于建立良好的交流。23.C 细节理解题。从 Catch and kick 中的 Anyone with kids will know that sometimes entertaining them takespriority over looking after your own health.可知,这是适合家长与孩子一起玩的活动。本文是记叙文
9、。全文讲述了患有唐氏综合症的 Kuehl 不仅完成了自己的大学学业,成为常青州立学院成立 51 年来首位患有唐氏综合症的毕业生。他还建立了自己的企业,还是乐队的鼓手。24.B 细节理解题。从第一段 believes that the more he learns,the more he learns to see the world differently 可知,他觉得一个人知识越多,越能学会不同地看世界,因此他觉得学习是看世界的方式。25.A 推理判断题。从第一段 He has sustained his ability to shine as a unique individual by
10、graduating from TheEvergreen State College in Washington State.Kuehl is the first person with Down syndrome in the colleges51-year history to earn a four-year degree.可以推断出,他实现了别人在他这个状态不可能实现的事情。26.C 推理判断题。从最后一段可知,他创办了自己的企业,而且还是乐队的鼓手,因此他的业余生活很丰富。27.D 推理判断题。从全文所讲述的 Kuehl 故事可知,虽然他患有唐氏综合症,但是他自强不息,完成了大学学业
11、、创办企业,还是乐队鼓手,因此他非常激励人。本文是议论文。全文讲述父母的陪伴在儿童性格养成方面的重要作用。28.B 推理判断题。从第一段 If Johnnys mom and dad have been able to come through with lasting,determining,loving attention,the odds are Johnny is on track to become a productive,compassionate citizen.可知,父母的性格对孩子影响巨大。29.D 代词所指题。从划线单词前一句 If Johnnys mom and dad
12、,因此这里 they 指父母。30.B 推理判断题。从 Steinberg shows that one out of three parents is“seriously disengaged”from his or heradolescents education,and this is the primary reason why so many American students perform below theirpotentialand below students in other rich countries.可知,Lawrence Steinberg 研究的目的是找出父母陪
13、伴的重要性。31.C 推理判断题。从作者运用各个专家对父母的陪伴对孩子影响的看法,可以看出作者是支持父母陪伴孩子的。本文是说明文。全文说明了因为气候变化导致北极发现了有新的寄主被病毒感染。32.B 推理判断题。从第二段 the Arctics largest lake by volume and another location was linked to a greater riskof viral effects,where a virus infects a new host for the first time 可知已经有新的寄主感染了病毒。33.C 主旨大意题。第三段主要讲述如何计算
14、在北极病毒传播的风险。34.A 推理判断题。从 Our main finding is we show that for this specific lake,the spillover risk increases with themelting of glaciers.可知,从发现来看,随着冰川的融化,病毒传播的风险在增加。35.D 主旨大意题。全文主要讲述气候变化带来的冰川融化,因此在北极产生了病毒的风险。本文是说明文。全文说明了缓解压力的几种方法。36.C 从空后的 But actually may add to stress in the long run.可知,这些行为短时间内可能
15、起作用。37.G 从首句 Exercise regularly.可知,这一部分讲述经常锻炼身体。而 G 中的 physical health benefits 是我们最熟悉的锻炼的好处。38.B 从 People who use nicotine often refer to it as a stress reliever.可知,这一段讲述吸烟。39.E 此选项中的 demands 与前面句子的 demands 重合。40.F 从空前的 There are many online and smart phone apps 可知,作者继续讲述这些应用软件的收费问题。本文是记叙文。全文讲述作者奶奶
16、和妈妈从不浪费食物,她们把吃剩的食品做成各种食品或者调味品。之后作者也继承了这一习惯,作者认为食品制作过程的每一步都需要得到尊重。英语参考答案第 3页(共 4 页)41.D 根据空前的 saved,stored 以及空后的 my Nana making a huge pot of brown beans with a large cake ofcornbread 可以推断,吃剩的食品经过储存后,以后又会端上(served)餐桌。42.B 联系文章第一句 When I was a boy growing up 可知,作者讲述过去的事情,因此现在能记起(remember)那时的事情。43.A 从空
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-681880.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
六年级上册语文练习课件-16 古诗三首|语文S版 (共12张PPT).pptx
