分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2022届高三英语二轮复习练习:题型针对练(三)——段中句类 WORD版含答案.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:683207
  • 上传时间:2025-12-12
  • 格式:DOCX
  • 页数:7
  • 大小:32.67KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022届高三英语二轮复习练习:题型针对练三段中句类 WORD版含答案 2022 届高三 英语 二轮 复习 练习 题型 针对 段中句类 WORD 答案
    资源描述:

    1、题型针对练(三)段中句类Test 1(2021山东泰安二模)When I was seven, my parents explained to me that my sister would be different. 1 But now I realise I see the world in a much different way, all thanks to her. Throughout our lives, my sister has often got stared at because she has Downs syndrome(唐氏综合征), which makes her

    2、 appear abnormal. There were times when I had to struggle with her. 2 I simply thought, “Everyone else is just staring and that is wrong. They should offer us help instead of staring at us like its a circus act(马戏表演).”I had this in mind when I was travelling alone recently and saw a mother and her s

    3、on with special needs at the airport gate. 3 They were heading towards the gate of their second departure of the day. The mother was obviously stressed out and trying to keep her son calm while some items were falling out of her unzipped(拉开拉链的) backpack. The son was pulling strangers clothes, and sh

    4、e appeared to be embarrassed about it. Then the boy began to scream, looking very scared and confused. Some people gave the son and mother strange look, the same kind of look my sister and I would sometimes get. 4 I tried to help calm the boy down by assuring him he was going to see his grandmother

    5、as his mum kept telling him. When the boy finally calmed down, I returned to my seat. At the time, an older gentleman turned around and said to me,“I thought about doing what you did, but I just thought about it. You did it.”To be honest, I didnt even really regard what I did as something different

    6、or good. 5A.They had got off another plane. B.People would stare at us even more. C.I dont know what I should do to help. D.But I stood up and asked if I could lend a hand. E.I just consider it as the only choice in that situation. F.I was so angry that I shouted loudly at the strangers. G.I had no

    7、idea what impact she would have on my daily life. Test 2(2021广东佛山4月质量检测)Why Do Movie Theatres Serve Popcorn?The delicious smell. The crunchy(爽脆的) bite. The buttery finish. People will recognise the smell and flavour of their favourite moviegoing snacks anywhere. Why is it that we feast our taste bud

    8、s on these crisp kernels while our eyes focus on the big screen? 1 The main reason is the snacks price, convenience, and timing. Popcorn was cheap for sellers and for customers, and making it didnt require special equipment. 2 That is how popcorn got introduced to the silver screen. Popcorn does not

    9、 refer to the popped kernel alone. 3 It was originally grown in Central America and became popular in the US in the mid-1800s. Compared with other snacks at the time, it was super easy to make, and it got easier when the mobile steam power popcorn-maker was invented. In the late 19th century a large

    10、 number of independent popcorn suppliers became widely available. 4Since popcorn was cheap to make, it was also cheap to buy, which increased the popularity of this snack during the Great Depression. The Depression increased consumer spending on cheaper luxury items such as popcorn and movies, and t

    11、he two industries teamed up. 5 By the mid-1940s, however, movie theatres began to have their own concession stands in the lobby. The introduction of the popcorn-driven concession stand to movie theatres kept the movie theatre industry running smoothly, and popcorn has been a basic movie-watching foo

    12、d ever since. A.A few aspects made popcorn the typical movie snack. B.They were like the great-great-grandfathers of food trucks. C.Therefore, movie theatres attracted more and more customers. D.The secret of popcorns pleasant taste lies in the special material. E.Its also the name for the specific

    13、type of corn that is used to make the snack. F.Theatres would allow a popcorn salesman to sell popcorn outside for a daily fee. G.Popcorn also got popular at a time when theatres badly needed an economic increase. Test 3(2021湖北武汉高三4月质检)How to Choose the Right University Degree for YouChoosing the ri

    14、ght university degree is perhaps one of the biggest decisions that you might make in your life. If you are in the process of applying to a university and arent sure which degree to choose, here are some things you can do to help you make the right choice. 1Many teens who are in the process of applyi

    15、ng to a university end up being pressured by parents or other family members to apply to study subjects that they are good at but dont really enjoy. 2 Remember, its always easier to improve your knowledge and skills around a certain subject if you are truly passionate about it. Get some work experie

    16、nce.Theres nothing like actually experiencing something to help you determine what you might want to do. 3 But you may be able to spend a day in the office or workplace shadowing people who work in those careers and asking them questions. Think about your future goals.When you think about your futur

    17、e goals, dont just think about the work that you want to doconsider the other goals that you have for your life as well. 4 If so, a career as an English teacher or a translator might be the perfect option for you. Perhaps you want a job where you can help others every day, and medicine, nursing or c

    18、ounselling could be an ideal choice. 5 Then degrees in film, art, and architecture are great choices. A.Think about what you like.B.Do you want to travel a lot? C.You dont have to be employed. D.Think about what youre good at. E.Maybe you want to have many fans. F.Try not to let others push this on

    19、you. G.Maybe youre a very creative person. Test 4(2021湖南长郡十五校高三联考第二次考试)Being a teenager can be difficult, since youre dealing with higher expectations and the process of finding your place in the world. 1 The following are things you can do to achieve that! 2 Everyone is different in their teenage y

    20、ears. Some teens prefer to spend time with friends, while others prefer to study and work; some prefer to be quiet wallflowers(待在一旁的人), while others are loud. Saying that theres only one way to enjoy your teenage years is wrong. Develop your sense of self, focusing more on your own thoughts. 3 Stop

    21、paying so much attention to them as many of them are based on what other people think, instead of what you think. Go ahead and do what you want, without factoring others opinions. Work on your work ethic(职业道德). What you accomplish in your teenage years may determine your opportunities in your adulth

    22、ood, so dedicate some time to studying and do your best. Learn how to prioritise, whether its with schoolwork, or any extra-curricular activities. Boost your studying skills. 4Keep good relations with your family as much as possible. 5 Its the building blocks for all relationships you develop, wheth

    23、er theyre friendships, romantic relationships, or a family you choose to have later on in life. And plus, you see them every daywhy not make it nice to spend time with them? A.Avoid rushing to figure out who you are. B.For lots of people, the teenage years are full of worries. C.But that doesnt mean

    24、 you cant enjoy the teenage years. D.Family is one of the most important connections in your life. E.They may not seem enjoyable, but theyre helpful later on in life. F.Understand that theres no invariable way to enjoy your teenager years. G.Being a teenager is not necessarily any easier or more dif

    25、ficult than other life stages. 题型针对练(三)段中句类Test 1【语篇导读】本文是一篇记叙文。作者因妹妹有唐氏综合征, 所以学会了以不同的方式看世界。在机场遇到一对需要帮助的母子时, 作者很自然地伸出了援助之手。1.G解析:根据上文的 “When I was seven, my parents explained to me that my sister would be different.” 可知, 作者的妹妹和常人不一样; 根据下文的 “But now I realise I see the world in a much different way,

    26、all thanks to her.” 可知, 作者现在意识到自己会以不同的方式看世界。G项 “我不知道她会对我的日常生活产生什么影响。” 承接上文, 与下文衔接符合逻辑。故选G项。2.B解析:根据上文的 “There were times when I had to struggle with her.” 可知, 因妹妹有唐氏综合征, 作者不得不与她斗争, B项 “人们会更多地盯着我们看。” 承接上文, 选项中的stare at us even more和下文的staring这一信息语义一致, 上下文通顺合理。故选B项。3.A解析:根据上文的 “I had this in mind when

    27、 I was travelling alone recently and saw a mother and her son with special needs at the airport gate.” 可知, 作者在机场见到一对有特殊需要的母子, 而A项 “他们从另一架飞机上下来。” 承接上文, 后文继续讲述他们两个人的情况。A项中的They指上文的a mother and her son; 选项的another plane和上文的at the airport gate语义相关。故选A项。4.D解析:根据上文的 “Some people gave the son and mother st

    28、range look, the same kind of look my sister and I would sometimes get.” 可知, 有些人奇怪地看他们, D项 “但我站起来并问我是否能帮上忙。” 承接上文, 且语义转折, 说明作者和别人不同, 不是旁观而是过去帮忙, 也引出下文 “I tried to help calm the boy down.”。D项的lend a hand和下文的tried to help语义相关, 上下文语义通顺。故选D项。5.E解析:根据上文的 “To be honest, I didnt even really regard what I di

    29、d as something different or good.” 可知, 作者帮助他人就像帮助自己, 并不感觉是在做好事, 而E项 “我只是认为这是在那样的情形下唯一的选择。” 承接上文, 继续说明作者的感受, 上下文语义通顺。故选E项。【帮你拓知识】必背单词abnormal adj.反常的assure v.向保证Test 2【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了爆米花的一些特点、制作工艺的发展情况以及爆米花是如何成为一种观影食品的。1.A解析:根据下文的 “The main reason is the snacks price, convenience, and timing. P

    30、opcorn was cheap for sellers and for customers, and making it didnt require special equipment.” 可知, 本段主要在分析爆米花成为电影院零食的原因。句中the snack指代A选项中的popcorn。因而A项 “有几个方面促使爆米花成为典型的电影零食。” 符合语境。故选A项。2.G解析:根据下文的 “That is how popcorn got introduced to the silver screen.” 可知, 本句提到爆米花因为某些原因被引入电影院, 由此推知本句在说明这一原因的具体内容:

    31、 电影院急需经济增长。因而G项 “爆米花在电影院急需经济增长的时候也很受欢迎。” 符合语境。故选G项。3.E解析:根据上文的 “Popcorn does not refer to the popped kernel alone.” 以及下文的 “It was originally grown in Central America and became popular in the US in the mid-1800s.” 可知, 上文提到爆米花不仅指被爆开的果仁, 后文则提到了爆米花品种的情况, 因此设空处应承接上文继续就爆米花的品种展开说明, E项中It指代上文的Popcorn, 因而E项

    32、 “它也是用于制作小吃的特定玉米类型的名称。” 符合语境。故选E项。4.B解析:根据上文的 “Compared with other snacks at the time, it was super easy to make, and it got easier when the mobile steam power popcorn-maker was invented. In the late 19th century a large number of independent popcorn suppliers became widely available.” 可知, 上文提到了一种制作

    33、爆米花的装置, 设空句为本段最后一句, 应承接上文继续就这种装置展开说明, B项中They指代上文a large number of independent popcorn suppliers, 因而B项 “他们就像快餐车的祖先一样。” 符合语境。故选B项。5.F解析:根据上文的 “Since popcorn was cheap to make, it was also cheap to buy, which increased the popularity of this snack during the Great Depression. such as popcorn and movie

    34、s, and the two industries teamed up.” 可知, 爆米花行业和电影行业开始合作, 故本句承接上文说明如何合作, 因而F项 “影院允许爆米花推销员在(电影院)外面卖爆米花, 每天收取一定的费用。” 符合语境。故选F项。【帮你拓知识】必背单词(熟词生义) super adv.特别; 格外(熟词生义) stand n.货摊Test 3【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了选择所学专业的三种方法考虑喜欢什么, 获取工作经验和思考未来的目标。1.A解析:根据下文的you are truly passionate about it可知, 本小标题的相关内容是建议在选

    35、择专业时可以考虑自己的爱好, 因此A项 “考虑你喜欢什么。” 符合语境。故选A项。2.F解析:根据上文的 “Many teens who are in the process of applying to a university end up being pressured by parents or other family members to apply to study subjects that they are good at but dont really enjoy.” 可知, 选择专业要遵从自己的内心, 不要受其他人的影响。由此可知, F项 “不要让别人把这件事强加给你。”

    36、 符合语境。故选F项。3.C解析:根据上文的 “Theres nothing like actually experiencing something to help you determine what you might want to do.” 及下文的 “But you may be able to spend a day in the office or workplace shadowing people who work in those careers and asking them questions.” 可知, 前后文是转折关系, 我们需要亲自体验但不一定要入职, 因此C项

    37、 “你不需要被雇用。” 符合语境。故选C项。4.B解析:根据本段小标题 “Think about your future goals.” 以及下文的 “If so, a career as an English teacher or a translator might be the perfect option for you.” 可推测, 做英语教师或翻译和出国旅游有关, 因此B项 “你想旅行更多吗?” 符合语境。故选B项。5.G解析:根据下文的 “Then degrees in film, art, and architecture are great choices.” 可知, 这些工

    38、作与创造力有关, 因此G项 “也许你是个很有创造力的人。” 符合语境。故选G项。【帮你拓知识】必背单词(熟词生义) shadow v.跟随实地学习重点语块be passionate about. 对充满热情Test 4【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了更好地享受青少年时期的多种方法。1.C解析:根据上文的 “Being a teenager can be difficult, since youre dealing with higher expectations and the process of finding your place in the world.” 以及下文的 “

    39、The following are things you can do to achieve that!” 可知, 设空处和上文形成转折关系, 因此C项 “但这并不意味着你不能享受青少年的时光。” 符合语境。故选C项。2.F解析:根据设空处后的 “Everyone is different in their teenage years. Some teens prefer ., while others prefer to.; some., while others. Saying that theres only one way to enjoy your teenage years is

    40、wrong.” 可知, 此段主要提到每个人享受青少年时期的方式不是固定不变的。因此F项 “要明白没有一成不变的方式来享受你的青少年时光。” 符合语境。故选F项。3.B解析:根据下文的 “Stop paying so much attention to them as many of them are based on what other people think, instead of what you think.” 可知, 不要把太多的精力放在焦虑上, B项中的worries和them对应。因此B项 “对于很多人来说, 青少年时期充满了烦恼。” 符合语境。故选B项。4.E解析:根据上文的

    41、 “.dedicate some time to studying and do your best. Learn how to prioritise, whether its with schoolwork, or any extra-curricular activities. Boost your studying skills.” 可知, 上述这些学习行为可能不那么有乐趣, 但是对以后的生活很有帮助, 因此E项 “它们可能看起来没有令人很愉快, 但对以后的生活有帮助。” 符合语境。故选E项。5.D解析:根据上文的 “Keep good relations with your famil

    42、y as much as possible.” 以及下文的 “Its the building blocks for all relationships you develop, whether theyre friendships, romantic relationships, or a family you choose to have later on in life.” 可知, 此处讲家庭的重要性, 因此D项 “家庭是你生活中最重要的联系之一” 符合语境。故选D项。【帮你拓知识】必背单词(熟词生义) plus conj.此外重点语块factor others opinions 把别人的建议包括进去dedicate time to doing. 花时间做boost ones studying skills 提升某人的学习技巧

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022届高三英语二轮复习练习:题型针对练(三)——段中句类 WORD版含答案.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-683207.html
    相关资源 更多
  • 【金版教程】(全国通用)2022高考历史二轮专题复习热点聚焦 重组检测专题四 14~18世纪西方文明的勃兴5a.docx【金版教程】(全国通用)2022高考历史二轮专题复习热点聚焦 重组检测专题四 14~18世纪西方文明的勃兴5a.docx
  • 【金版教程】(全国通用)2022高考历史二轮专题复习热点聚焦 重组检测专题七 二战后的世界与中国13a.docx【金版教程】(全国通用)2022高考历史二轮专题复习热点聚焦 重组检测专题七 二战后的世界与中国13a.docx
  • 【金版教程】(全国通用)2022高考历史二轮专题复习热点聚焦 重组检测专题七 二战后的世界与中国12a.docx【金版教程】(全国通用)2022高考历史二轮专题复习热点聚焦 重组检测专题七 二战后的世界与中国12a.docx
  • 【金版教程】(全国通用)2022高考历史二轮专题复习热点聚焦 重组检测专题一 先秦及秦汉时期中华文明奠基发展与古代西方文明2a.docx【金版教程】(全国通用)2022高考历史二轮专题复习热点聚焦 重组检测专题一 先秦及秦汉时期中华文明奠基发展与古代西方文明2a.docx
  • 【金版教程】(全国通用)2022届高考地理大二轮复习高效提能训练 第一部分 方法与技能 专题一 高考四大能力要求.docx【金版教程】(全国通用)2022届高考地理大二轮复习高效提能训练 第一部分 方法与技能 专题一 高考四大能力要求.docx
  • 【金版教程】(全国通用)2022届高考地理大二轮复习热身练习 综合类模板及其应用 探究目标3.docx【金版教程】(全国通用)2022届高考地理大二轮复习热身练习 综合类模板及其应用 探究目标3.docx
  • 【金版教程】(全国通用)2022届高考地理大二轮复习热身练习 综合类模板及其应用 探究目标2.docx【金版教程】(全国通用)2022届高考地理大二轮复习热身练习 综合类模板及其应用 探究目标2.docx
  • 【金版教程】(全国通用)2022届高考地理大二轮复习实战演练 第二部分 专题与热点 专题四 区域地理与区域可持续发展4.docx【金版教程】(全国通用)2022届高考地理大二轮复习实战演练 第二部分 专题与热点 专题四 区域地理与区域可持续发展4.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物二轮复习 适考素能特训 2-4-3变异、育种与与进化 新人教版.docx【金版教程】2022届高考生物二轮复习 适考素能特训 2-4-3变异、育种与与进化 新人教版.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物二轮复习 适考素能特训 2-3-2细胞的分化、衰老、凋亡和癌变 新人教版.docx【金版教程】2022届高考生物二轮复习 适考素能特训 2-3-2细胞的分化、衰老、凋亡和癌变 新人教版.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物二轮复习 适考素能特训 2-3-1细胞分裂和受精作用 新人教版.docx【金版教程】2022届高考生物二轮复习 适考素能特训 2-3-1细胞分裂和受精作用 新人教版.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物二轮复习 适考素能特训 2-1-1细胞的分子组成 新人教版.docx【金版教程】2022届高考生物二轮复习 适考素能特训 2-1-1细胞的分子组成 新人教版.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第6章 第1节(含解析) 新人教版必修1.docx【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第6章 第1节(含解析) 新人教版必修1.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第6章 第1、2节 新人教版必修3.docx【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第6章 第1、2节 新人教版必修3.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第5章 第3节 新人教版必修2.docx【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第5章 第3节 新人教版必修2.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第5章 第2、3节(含解析) 新人教版必修1.docx【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第5章 第2、3节(含解析) 新人教版必修1.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第5章 第2、3节 新人教版必修3.docx【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第5章 第2、3节 新人教版必修3.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第5章 第1节 新人教版必修3.docx【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第5章 第1节 新人教版必修3.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第4章 第1、2节 新人教版必修3.docx【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第4章 第1、2节 新人教版必修3.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第3章 第2、3、4节 新人教版必修2.docx【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第3章 第2、3、4节 新人教版必修2.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第3章 第1节 新人教版必修2.docx【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第3章 第1节 新人教版必修2.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第3章 第1、2、3节 新人教版必修3.docx【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第3章 第1、2、3节 新人教版必修3.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第2章 第4节 新人教版必修3.docx【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第2章 第4节 新人教版必修3.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第2章 第2、3节(含解析) 新人教版必修2.docx【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第2章 第2、3节(含解析) 新人教版必修2.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第1章 第2节(含解析) 新人教版必修2.docx【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第1章 第2节(含解析) 新人教版必修2.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第1章 第1节(含解析) 新人教版必修2.docx【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第1章 第1节(含解析) 新人教版必修2.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 专题4 新人教版选修3.docx【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 专题4 新人教版选修3.docx
  • 【金版学案】(广东专用)2022届高考历史总复习 第六单元 苏联社会主义建设和资本主义经济政策的调整总结提升 新人教版必修2.docx【金版学案】(广东专用)2022届高考历史总复习 第六单元 苏联社会主义建设和资本主义经济政策的调整总结提升 新人教版必修2.docx
  • 【金版学案】(广东专用)2022届高考历史总复习 第二单元 古代中国的科学技术与文学艺术 第2课时 古代中国的文学艺术 新人教版必修3.docx【金版学案】(广东专用)2022届高考历史总复习 第二单元 古代中国的科学技术与文学艺术 第2课时 古代中国的文学艺术 新人教版必修3.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1