分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 25

类型2022年新教材高考英语一轮复习 综合测试卷十七(含解析)新人教版.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:705376
  • 上传时间:2025-12-13
  • 格式:DOCX
  • 页数:25
  • 大小:42.45KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022年新教材高考英语一轮复习 综合测试卷十七含解析新人教版 2022 新教材 高考 英语 一轮 复习 综合测试 十七 解析 新人
    资源描述:

    1、综合测试卷十七(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What will the woman do after lunch today?A.Attend a class.B.Practice soccer.C.Go to the library.2.How much does one ticket cost?A.$1.60.B.$4.20.C.$

    2、8.40.3.What is the weather like now?A.Rainy.B.Sunny.C.Cloudy.4.Where does the conversation probably take place?A.At a bank.B.At a hotel.C.At a restaurant.5.What is the probable relationship between the speakers?A.Classmates.B.Colleagues.C.Neighbours.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题

    3、, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What day is it today?A.Tuesday.B.Thursday.C.Saturday.7.Who told the man the news?A.His mother.B.His sister.C.His father.听第7段材料,回答第8、9题。8.What is the main subject of this conversation?A.Saturdays

    4、game.B.Getting into the coachs office.C.A ping-pong game.9.Where does the woman tell Fred to go?A.To the hospital.B.To his home.C.To her office.听第8段材料,回答第10至12题。10.Why does the woman change the first overcoat?A.Its too expensive.B.Its large for her.C.Its small for her.11.What does the woman buy?A.An

    5、 overcoat.B.Silver and wool.C.An overcoat and a jacket.12.How much does the woman pay?A.$170.B.$220.C.$390.听第9段材料,回答第13至16题。13.What is the man doing?A.Interviewing the woman.B.Planning for next term.C.Looking for a part-time job.14.Which place is in need of cleaners?A.A business building.B.A middle

    6、school.C.A market.15.What does the man think of the job in the Centre Zoo?A.The pay is good.B.The working hours are long.C.The task is challenging.16.What does the man plan to do next term?A.Work part-time.B.Become a guide in a zoo.C.Focus on his schoolwork.听第10段材料,回答第17至20题。17.How many foreign stud

    7、ents are visiting the school?A.35.B.27.C.20.18.Why does the school organise the music week?A.To attract more foreign students.B.To help foreign students enjoy their time.C.To exchange ideas about different cultures.19.When should students sign up for the activities?A.At the beginning of September.B.

    8、In the last week of September.C.No later than September 15.20.Where will the music week be held?A.In the library.B.In the school hall.C.In the garden.第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ASmartKidsFestivalEvents“Smart Kids” is a collection of one hundred events

    9、 scheduled in October. This year, it is experimenting with Pay What You Decide (PWYD). That is, you can decide to pay for what you want or can afford, after you have attended an event. You can pre-book events without paying for a ticket in advance. Here are some of the directors picks.WalkontheWildS

    10、ideNot ticketed, FreeJoin storyteller Sarah Law to hear science stories about animals. Along the way youll meet all sorts of beautiful creatures and discover life cycles and the food chain. Its best suited to children aged 5-9. Children under 8 must be accompanied by an adult.IntroductiontoWavesPre-

    11、book, PWYDSubjects range from sound waves to gravity waves, and from waves of light to crashing waves on the ocean. Mike Goldsmith explores the fundamental features shared by all waves in the natural world.ScienceintheFieldNot ticketed, FreeThis storytelling night features a scientist sharing his fa

    12、vourite memories of gathering first-hand data on various field trips. Come along for inspiring and informative stories straight from the scientists mouth. Join Mark Samuels to find out more in this fun-filled workshop.FestivalDinnerPre-book, 25 per personWhether you want to explore more about food,

    13、or just fancy a talk over a meal, join us to mark the first science festival in London. Which foods should you eat to trick your brain into thinking that you are full? Find out more from Tom Crawford.21.In which event can you decide the payment?A.Walk on the Wild Side.B.Introduction to Waves.C.Scien

    14、ce in the Field.D.Festival Dinner.22.Who will talk about experiences of collecting direct data?A.Sarah Law.B.Mike Goldsmith.C.Mark Samuels.D.Tom Crawford.23.What do the four events have in common?A.Family-based.B.Science-themed.C.Picked by children.D.Filled with adventures.BParis is the city of drea

    15、ms. If you plan to head for Paris for a study period, perhaps a little reality check is in order. But my experience was a romantic one.I paved(铺路) my path to Paris through an exchange programme. On arrival in Paris, I was constantly reminded of the official processes I had to completeforms to fill i

    16、n, meetings to attendthe list seemed endless.Then the real work began. Once classes were underway, I found myself volunteering to do oral presentations and assignments first rather than last. This method proved to be very helpful.Once I had finished classes for the week, I had an ever-increasing lis

    17、t of museums to visit, neighbourhoods to explore, and cafs to sit in. Maybe you can read books about Paris and talk to locals and other foreigners living there. But the one thing that reading a book or talking to someone cannot do is to provide you with the experience of wandering(闲逛) Paris on foot.

    18、 The people, the sounds of the city, and the colours as the seasons change, they all add to the ecstasy that I experienced in Paris as an exchange student.After spending five months wandering through the charming neighbourhoods, I fell in love with the atmosphere that came out from every open door a

    19、nd every spoken word. There is something comforting about walking to the market each Sunday to enjoy the beautiful display of fruits, vegetables and dairy products. There is warmth in saying “Bonjour” to the passers-by.On my last day in Paris, I confidently said “Bonjour Monsieur” as I passed the li

    20、ttle store down the street. I guess the best part about going on exchange in Paris is falling in love with the city in your own way. And I know mine is unique and special to memy own little pieces of Paris.24.What does the underlined word “ecstasy” in paragraph 4 probably mean?A.Courage.B.Imaginatio

    21、n.C.Happiness.D.Depression.25.According to the passage, what left the author the deepest impression?A.The friendly people he met in Paris.B.The special culture he experienced in the city.C.The academic achievement he made in his study.D.The presentations and assignments he did in class.26.Why did th

    22、e author like walking to the market?A.Because of the romantic locals.B.Because of the pleasant weather.C.Because of the fresh vegetables.D.Because of the warm atmosphere.27.What does the passage mainly tell us?A.An exchange students experience.B.Charmingneighbourhoods.C.An exchange programme.D.A tra

    23、veling experience.CProcessed foods like chips, sodas and frozen pizzas are full of salt, sugar and fat. Now, scientists are trying to understand if there is something else about such foods that may be bad for humans.Scientists have already lined low-cost, packaged foods to rising obesity rates aroun

    24、d the world. Obesity increases the risk of many health problems. Three recent studies offer more clues on how our increasingly industrialised food supply may be affecting our health.The researchers created a system that places foods into four groups. The system says highly processed foods are made m

    25、ostly of industrialised materials and additives(添加剂). Sodas, packaged cookies, instant noodles and chicken nuggets(鸡肉块) are some examples of highly processed foods. But also included are products that can seem healthy, such as morning cereals, energy bars and some kinds of yogurt.Researchers conduct

    26、ed a four-week study involving 20 people. They found that people ate about 500 more calories a day when fed mostly processed foods. That is compared to when the same people were given less processed foods. The researchers permitted the 20 participants to eat as much or as little as they wanted. They

    27、 were taken to a medical centre so their health and behaviour could be observed. In another study, researchers in France found people who ate more processed foods were more likely to have heart disease. A similar study in Spain linked eating more processed foods to a higher risk of death in general.

    28、When fed less processed foods, people in the study produced more of a hormone that controls hunger, and less of a hormone that causes hunger. The reason for the reaction is not clear. The scientists also found that people ate processed foods more quickly. Kevin Hall is one of the researchers who led

    29、 the study. He said that processed foods were usually “softer and easier to chew and swallow”. Hall noted the source of nutrients might make a difference. For example, fiber from fruit and vegetables may be better for making people feel full than fiber added to packaged foods such as energy bars and

    30、 yogurt.Avoiding processed foods can be hard, especially for people with limited time and money. Processed foods can also take many forms. In addition, companies continually re-engineer products to make them seem healthier. The newest studies may provide more reasons to avoid processed foods. But, t

    31、hey also call attention to the difficulty of coming up with ways to do that.28.What kind of food do energy bars belong to?A.Fairly health-friendly foods.B.Especially beneficial foods.C.Relatively high-cost foods.D.Highly processed foods.29.What can we know about eating more processed foods in paragr

    32、aph 4?A.It does harm to people potentially.B.It can often result in death.C.It makes people get less calories.D.It makes little difference to peoples health.30.What is more likely to make people feel full?A.Fiber added to packaged foods.B.Fiber from fruit and vegetables.C.Highly processed foods like

    33、 instant noodles.D.Foods made mostly of industrial materials and additives.31.Which of the following can be the best title for the text?A.Different Kinds of Processed FoodsB.Recent Studies on Processed FoodsC.How Bad Processed Foods AreD.Advantages and Disadvantages of Processed FoodsDAuckland is Ne

    34、w Zealands largest urban area with a population of just over a million. It is not, however, the capital, although it was at one time, until the capital moved to Wellington. Auckland is the centre of commerce and industry, and is perhaps the most energetic, prosperous and multicultural city in New Ze

    35、aland.The citys landscape is decided by volcanos, the twin harbours, bays, beaches and islands. Its nickname “the city of sails” is very suitable. Auckland has more boats for each person than anywhere else in the world.Auckland has many volcanos, many of which currently afford great views of the cit

    36、y. And Aucklands shiny waters seem to attract people from every point. It is a water-lovers best place, with some of the best beaches, for swimming, diving, fishing, sailing, windsurfing and water sports in the country.Wellington is the capital city of New Zealand. It is also the cultural, administr

    37、ative and political centre of the country. Two aspects of the city that will immediately strike any visitor are the harbour and hilly landscape. Everywhere you go, the sounds and the smell of the ocean hang in the air, and green hills and valleys wrap you in a bear hug. At night, Wellington offers a

    38、 spectacular, shimmering cityscape that is unlike almost anywhere else in the world. Even after seeing it for a hundred times, it still takes your breath away.Wellington is a scenic, windy and diverse place. It has some of the best museums, art galleries, restaurants and coffee houses in the country

    39、. It is the storehouse for the nations historic, cultural and artistic treasures. Being the first place where European settlers arrived, it also boasts lots of historic streets and buildings.Wellington plays host to an excellent festival of the arts every two years.32.From the passage, we know that

    40、Auckland used to .A.host a festival of the artsB.afford great views of the cityC.be the capital of New ZealandD.have more boats than any other country in the world33.Auckland is the best city in New Zealand for people to .A.see green hillsB.do water sportsC.study New Zealand cultureD.visit historic

    41、streets and buildings34.Whats the authors attitude towards the cityscape in Wellington?A.Critical.B.Neutral.C.Favourable.D.Indifferent.35.What would be the best title for the passage?A.Auckland and WellingtonB.Welcome to New ZealandC.The Capital of New ZealandD.The Landscape of New Zealand 第二节(共5小题;

    42、每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Imagine that you are in a remote village somewhere with no medical clinic.36 Once the doctors get to you, they examine you and take blood samples, but they wont be able to help you until they take the samples back to the hospital to find out

    43、 what is wrong.37 Thanks to engineer Andy Ozcan, many people may never be in this situation. He has invented an app that turns your mobile phone into a diagnostic(诊断的) tool.Ozcans invention is important because it is very accurate and easy to use. In many remote places, even if doctors have microsco

    44、pes and other instruments to help them make diagnoses, there may still be other problems. Many doctors, for example, dont have enough training to accurately interpret what they see.38 With Ozcans mobile phone app, health workers can take a special photo of a blood sample and send it to a central com

    45、puter at a hospital. The computer will then automatically interpret the photo and send a diagnosis back in a few minutes.39 His technology only requires a mobile phone and an Internet connection. As more than four billion people already have cell phones, the cost of establishing the diagnostic syste

    46、m is fairly low.By inventing a medical tool that uses existing technology, Ozcan has developed a medical tool that is both practical and economical. Therefore, it can be effectively almost anywhere.40A.As a result, they may diagnose illnesses incorrectly.B.People are trying to reduce the cost of thi

    47、s new medical tool.C.This tool has become much more popular all around the world.D.Another reason why Ozcans invention is important is that it is inexpensive.E.Ozcans simple and effective tool might just save millions of lives around the world.F.Even though you may only have a simple infection, you

    48、might die because of the delay.G.You become very sick and must wait days until a mobile medical unit arrives to help.第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。It was a strange choice for a holiday. I like sitting by the pool with a cola, not flies or frogs. I

    49、like being 41 and quiet, not a group of kids. The trip sounded good when I 42. We were told that guides would take us into the heart of the place and I would see a new part of Australia and learn about local 43.In Darwin we got onto a bus. It quickly became tiresome. The kids were 44 and kept on tal

    50、king but I hate making small talk.But later when I looked out at the large empty land, I was surprised at and moved by its 45. Our local guide told us about the land and its culture. I felt far from home.At a national park, we 46 a natural swimming hole having a great time. Finally we reached our 47

    51、. There I shared a small room with my daughter. It didnt 48. I didnt care about it. The next nine days were 49. Waterfalls, lakes, community visits, and a trip around Katherine Gorge where we 50 saw giant crocodiles(鳄鱼)!On our last night, a water pipe(管子) 51. We awoke to a mess, everything in water.

    52、 Usually I would have 52, but it just seemed 53 to be dirty.Indeed, it was 54 to stay clean. We were hiking in red dirt with the temperature of 35 degrees. Still, I felt a kind of energy I hadnt 55 in years.41.A.noisyB.busyC.aloneD.shy42.A.signed upB.showed upC.stood upD.woke up43.A.guideB.businessC

    53、.cultureD.resource44.A.silentB.encouragedC.moodyD.excited45.A.coldnessB.beautyC.enthusiasmD.emptiness46.A.enjoyedB.broadenedC.missedD.constructed47.A.goalB.agreementC.destinationD.decision48.A.matterB.workC.appearD.happen49.A.killedB.packedC.wastedD.booked50.A.stillB.alreadyC.evenD.ever51.A.cutB.exp

    54、andedC.shortenedD.broke52.A.scaredB.complainedC.laughedD.cried53.A.normalB.strangeC.unbelievableD.perfect54.A.impossibleB.probableC.easyD.important55.A.testedB.storedC.valuedD.experienced第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(2020全国)DecoratingwithPlants,FruitsandFlowersforChineseN

    55、ewYearChinese New Year is a 56.(celebrate) marking the end of the winter season and the beginning of spring. This is why decorating with plants, fruits and flowers 57.(carry) special significance. They represent the earth 58.(come) back to life and best wishes for new beginnings.These are some of th

    56、e most popular in many parts of the country:Oranges: Orange trees are more 59.decoration; they are a symbol of good fortune and wealth. They make great gifts and you see them many times 60.(decorate) with red envelopes and messages of good fortune.Bamboo: Chinese love their “Lucky Bamboo” plants and

    57、 you will see them often in their homes and offices.61.(certain) during the holiday period, this plant is a must. Bamboo plants are associated 62.health, abundance and a happy home. They are easy 63.(care) for and make great presents.Branches of Plum Blossoms(梅花): The 64.(beauty) long branches cover

    58、ed with pink-colored buds (蓓蕾) make fantastic decorations. The plum trees are 65. first to flower even as the snow is melting (融化). They represent the promise of spring and a renewal of life.第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)你校正在组织英语作文比赛。请以身边值得尊敬和爱戴的人为题, 写一篇短文参赛, 内容包括: 1.人物简介; 2.尊敬和爱戴的原因。注意: 词数80左右。第二节(满分2

    59、5分)阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。续写词数应为150左右。Alexis, a teenage girl, sat quietly in the passenger seat of her fathers car. She let her eyes lazily scan the landscape for wildlife. Then a deer came into view about 200 yards in front of them.“Dad, theres a deer there!” Alexis said.As the car

    60、moved closer, Alexis saw that the deers head was bent toward the ground. Then she heard a scream and saw an arm fly up near the deers head. Alexis realised the deer was attacking a woman. Sue, a 44-year-old mother, had been out for her morning run. The deer followed her and edged closer.“I know I am

    61、 in trouble,” Sue said. She went to pick up a stick for self-defense, and the deer charged. It lifted her with its antlers(鹿角) and threw her into the air. Sue could feel blood flow down her leg. Within seconds, the deer had pushed her off the road.When Alexis and her father pulled up, the deer was t

    62、hrowing Sue like a doll. Alexis looked into the womans terrified eyes, and before her father had even stopped the car, the teenager jumped quickly out of the car and ran toward the deer.“I am kicking it to get its attention,” she said. Then her father, who had followed his daughter, pushed the deer

    63、away from the woman.AlexishelpedSuegetintothecar, andthenappliedapieceofclothtoSuesinjuredleg.SuddenlyAfterSuewastreated, shetearfullythankedherrescuers.答案:附:听力原文(Text1)M: Hey, could I get a ride to soccer practice? I have to be there at three.W: I dont think I can. I have a class at three thirty, b

    64、ut I was planning to go to the library after lunch to get some studies done.(Text2)W: Excuse me. Heres a 10-dollar bill. Give me two tickets for tonights show please.M: Sure. Two tickets and $1.60 change.(Text3)M: It was clear just half an hour ago. Whats the matter with the weather?W: Dont worry. I

    65、t will stop pouring in a moment. The radio says it will be cloudy tonight.M: The weather here is really unusual.(Text4)M: What can I do for you, madam?W: Yes. Id like to cash this check.M: OK, please write your account number and sign your name on the back of the check.(Text5)M: Good morning! How ar

    66、e you feeling today, Jane? Did you have a good nights rest?W: Yes, thank you. Im feeling much better.M: Our boss, Mr Whiteman, sends his best regards.W: Thanks.(Text6)W: I hear youre going home, arent you?M: Yes. I wanted to go on Tuesday, but I failed to get a ticket for that day. The earliest poss

    67、ible ticket is for Saturday.W: The day after tomorrow?M: Yes.W: Why are you in such a hurry? You must have something urgent, dont you?M: My mother is ill. She is now in hospital.W: Im sorry to hear that. How did you get the news?M: My sister called me this morning. And my father asked me to go back.

    68、W: Oh, I see. Then how long are you going to stay at home?M: Perhaps three or four days.(Text7)W: Fred, how is your knee today? Is it still giving you trouble?M: No, it feels a lot better today.W: Great. But why dont you take it easy today? Maybe just practice throwing. Dont do any running.M: OK. Do

    69、 you have any news about Michigan and what we can expect in Saturdays game?W: Yes, I have some films showing Michigan in the last three games. Theyre in my office. If you want to see them after practice, you can get them.M: Oh, that would be great. Id like to see what were up against.W: Michigan has

    70、 a strong team. Were in for a tough one. Theyre one of the top football teams in the country now since they beat Iowa last weekend. Come to think of it, why dont you go ahead and check out the game films right now? And just rest that knee this afternoon. I want you to be well in three days.M: All ri

    71、ght, Ill be back tomorrow afternoon for full practice.(Text8)M: Good morning, madam. What can I do for you?W: Could you show me the overcoat, the silver grey one in the middle?M: Certainly. Youve got excellent taste. Its very nice and its 100-percent wool.W: Id like it. Could I try it on?M: Certainl

    72、y. It looks good on you, madam.W: I think so. But a slightly larger size would be better.M: Would you like to try this one on?W: This one fits me well. How much does it cost?M: Only a hundred and seventy dollars.W: OK, Ill take it. And Id like the blue jacket on the right. How much is it?M: Its two

    73、hundred and twenty dollars.W: Oh, its too expensive, I dont want it.(Text9)W: Good morning. What can I do for you?M: Well, I want to find a part-time job in the coming vacation.W: OK. Uh, let me see, there are several part-time jobs for you to choose. Cleaner in a business building, teacher of a mid

    74、dle school student, salesman in No.1 Market and guide in a zoo. Which one do you prefer?M: Could you please tell me more about the job as a guide?W: Of course. The Centre Zoo is employing students to work in vacations. The pay is 13 pounds a day.M: 13 pounds a day? It is good. How many days do I hav

    75、e to work per week?W: You need to work from 5:00 p.m.to 9:30 p.m.on Wednesday, Thursday and Friday. And you have to work from 9:00 a.m.to 6:30 p.m.on Saturday and Sunday.M: It sounds acceptable.W: By the way, are you planning to work during the whole vacation?M: Yes.W: Good. Another question, are yo

    76、u interested in continuing to do the job next term?M: No, Im afraid I wont take any job next term, for I need to concentrate on my schoolwork.(Text10)W:Hello, everyone! May I have your attention, please? I have an announcement to make. As you know, we have twenty girls and fifteen boys from America,

    77、 England, Canada and France visiting our school. In order to help them have a good time here, the Students Union has decided to organise a European music week. It will be held during the last week of September. Now it is the beginning of September, and we still have more than twenty days to prepare.

    78、 You can sing pop songs and play musical instruments, so you dont forget to bring along your musical instruments if you have any. There will also be an interesting music contest. During the competition, the visiting students will sing part of a song and you will be required to guess where it comes f

    79、rom. Please come to the school hall to sign up before September 15 if you want to take part in the activities. The music week will be held in the garden. I hope you all will have a great time. Thats all! Thank you.1.C2.B3.A4.A5.B6.B7.B8.A9.C10.C11.A12.A13.C14.A15.A16.C17.A18.B19.C20.C【语篇导读】本文是一篇应用文。

    80、文章主要介绍了SmartKidsFestival在十月份举行的四项以科学为主题的活动,以及各个活动的内容和特色。21.B细节理解题。根据第一段中的“Thisyear,itisexperimentingwithPayWhatYouDecide(PWYD).Thatis,youcandecidetopayforwhatyouwantorcanafford.”可知,PWYD指你可以决定支付你想买的东西,而四项活动中只有IntroductiontoWaves有PWYD。故选B项。22.C细节理解题。根据ScienceintheField活动中的“Thisstorytellingnightfeature

    81、sascientistsharinghisfavouritememoriesofgatheringfirst-handdataonvariousfieldtrips.”可知,MarkSamuels会分享他最喜欢的收集各种实地考察第一手数据的回忆。故选C项。23.B推理判断题。根据第二段、第三段和第四段的第一句话可知,这四项活动的共同点是它们都是以科学为主题的。故选B项。【语篇导读】本文是一篇记叙文。作者讲述了自己在巴黎留学的经历和体验。24.C词义猜测题。根据本段中的“Thepeople,thesoundsofthecity,andthecoloursastheseasonschange.”以

    82、及下一段“我”爱上这里的氛围可以推测,作者认为闲逛增加了他作为留学生的幸福感。故选C项。25.B细节理解题。根据最后一段中的“IguessthebestpartaboutgoingonexchangeinParisisfallinginlovewiththecityinyourownway.AndIknowmineisuniqueandspecialtomemyownlittlepiecesofParis.”可知,给作者印象最深的是以自己独有的方式体验这座城市,再结合全文内容可知,作者在游览这座城市时,接触到的声音、颜色、人都是这座城市独特文化的象征。故选B项。26.D推理判断题。根据第五段中

    83、的“Thereissomethingcomfortingaboutwalkingtothemarket”和“ThereiswarmthinsayingBonjourtothepassers-by.”可知,作者喜欢步行去集市是因为那里有让他感受到温暖慰藉的东西。故选D项。27.A主旨大意题。作者讲述了自己留学巴黎的经历。故选A项。【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了被加工过的食品给人们的健康带来的害处。同时,文章还指出人们要避免这种食品还存在一定的困难。28.D细节理解题。根据第三段中的“Sodas,packagedcookies,instantnoodlesandchickennugg

    84、etsaresomeexamplesofhighlyprocessedfoods.Butalsoincludedareproductsthatcanseemhealthy,suchasmorningcereals,energybarsandsomekindsofyogurt.”可知,energybars虽然看上去好像是健康的,但也属于被高度加工过的食品。故选D项。29.A推理判断题。根据第四段中的“Inanotherstudy,researchersinFrancefoundpeoplewhoatemoreprocessedfoodsweremorelikelytohaveheartdisea

    85、se.AsimilarstudyinSpainlinkedeatingmoreprocessedfoodstoahigherriskofdeathingeneral.”可知,吃更多的被加工过的食品对人们的健康是有潜在的危害的。故选A项。30.B细节理解题。根据第五段中的“.fiberfromfruitandvegetablesmaybebetterformakingpeoplefeelfullthanfiberaddedtopackagedfoodssuchasenergybarsandyogurt.”可知,水果和蔬菜中的纤维素比添加到能量棒和酸奶等包装食品中的纤维素更能让人感到饱。故选B项。

    86、31.C标题归纳题。纵观全文内容可知,本文主要介绍了被加工过的食品给人们的健康带来的害处,因此C项作为本文标题最为恰当。故选C项。【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了奥克兰和惠灵顿这两个城市的特色以及优美的风景。32.C细节理解题。根据第一段中的“AucklandisNewZealandslargesturbanareawithapopulationofjustoveramillion.Itisnot,however,thecapital,althoughitwasatonetime,untilthecapitalmovedtoWellington.”可知,奥克兰曾经是新西兰的首都。故

    87、选C项。33.B细节理解题。根据第三段中的“Itisawater-loversbestplace,withsomeofthebestbeaches,forswimming,diving,fishing,sailing,windsurfingandwatersportsinthecountry.”可知,奥克兰是新西兰最适合人们进行水上运动的城市。故选B项。34.C细节理解题。根据倒数第二段和倒数第三段内容可知,作者认为惠灵顿是一个风景优美的地方,即对它的城市风光持肯定态度。故选C项。35.A标题归纳题。通读全文可知,本文主要向我们介绍了奥克兰和惠灵顿这两个城市。故选A项。36.G37.F38.A

    88、39.D40.E【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述作者最近的一次旅行,以及她在这次旅行中感受到了什么。41.C根据后面的并列形容词quiet可知,此处表示作者喜欢独处和安静。故选C项。42.A根据Thetripsoundedgood可知,这里指作者报名这次旅行。故选A项。43.C根据下文“Ourlocalguidetoldusaboutthelandanditsculture.”可知,作者一行人在导游的带领下,到一个新地方了解当地的风景和文化。故选C项。44.D根据andkeptontalking可知,孩子们不停地说着话,是因为很兴奋。故选D项。45.B这里指作者被这片空旷土地的美丽震

    89、惊并且打动。故选B项。46.A根据havingagreattime可知,他们在尽情地享受。故选A项。47.C根据下文叙述可知,作者他们到达了目的地。故选C项。48.A根据下文“Ididntcareaboutit.”可知,房间小并不重要。故选A项。49.B根据“Waterfalls,lakes,communityvisits,andatriparoundKatherineGorgewherewesawgiantcrocodiles!”可知,这里指接下来的九天都安排满了。故选B项。50.C句意:我们甚至看到了巨大的鳄鱼!此处用even(甚至)加强语气,突出作者兴奋、惊喜的情绪。故选C项。51.D根

    90、据后句“Weawoketoamess,everythinginwater.”可知,水管坏了。故选D项。52.B根据上文作者对自己的描述可知,作者爱干净,所以说对于这种状况作者通常会抱怨。故选B项。53.A根据上文作者对所到的地方的描述可知,这样的状况下脏是正常的。故选A项。54.A根据上文可知,这样的状况下要保持干净是不可能的。故选A项。55.D句意:尽管如此,我仍然感到一种多年未体验过的活力。故选D项。56.celebration57.carriesing59.than60.decorated61.Certainly62.with63.to care64.beautiful65.the写作第

    91、一节Mr Zhang, aged 50, is my favourite English teacher. He is so knowledgeable, humorous and responsible that I respect and love him so much.Honestly speaking, his great patience and assistance have a great impact on me. It was Mr Zhang who made me realise the importance of learning English well. Had

    92、it not been for his guidance and encouragement, I couldnt have won first prize in the English Contest. Without his aid, I wouldnt have boosted my integrated skills in English. Ill definitely remember his kindness and help forever.Mr Zhang is a very respectable teacher indeed! I do thank him for what

    93、 he did for me.第二节AlexishelpedSuegetintothecar, andthenappliedapieceofclothtoSuesinjuredleg.Suddenly she heard her father shout loudly. He had been knocked to the ground. Alexis took hold of a hammer from the car and ran to where her father lay on his back. She beat the deers head and neck, but the

    94、blows didnt scare it away.“I am losing faith,” she said.“More strikes, Alexis,” said her father,“You can do it.”Turning the hammer around, Alexis closed her eyes and beat the deers neck with all her strength. When she opened her eyes, the deer was running away. Alexis got into the car and sped toward the nearest hospital.AfterSuewastreated, shetearfullythankedherrescuers.“You expect a teenage girl to get on her phone and call for help,” she said,“not to beat up a deer.” Alexis father was also proud of his daughter, for she was so brave.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022年新教材高考英语一轮复习 综合测试卷十七(含解析)新人教版.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-705376.html
    相关资源 更多
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷精品【名师系列】.docx人教版一年级上册数学期末测试卷精品【名师系列】.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷精品【名师推荐】.docx人教版一年级上册数学期末测试卷精品【名师推荐】.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷精品【各地真题】.docx人教版一年级上册数学期末测试卷精品【各地真题】.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷精品【历年真题】.docx人教版一年级上册数学期末测试卷精品【历年真题】.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷精品【典型题】.docx人教版一年级上册数学期末测试卷精品【典型题】.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷精品【典优】.docx人教版一年级上册数学期末测试卷精品【典优】.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷精品【全国通用】.docx人教版一年级上册数学期末测试卷精品【全国通用】.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷精品【全优】.docx人教版一年级上册数学期末测试卷精品【全优】.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷精品【a卷】.docx人教版一年级上册数学期末测试卷精品【a卷】.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷精品.docx人教版一年级上册数学期末测试卷精品.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷精华版.docx人教版一年级上册数学期末测试卷精华版.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷答案免费下载.docx人教版一年级上册数学期末测试卷答案免费下载.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷答案免费.docx人教版一年级上册数学期末测试卷答案免费.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷答案下载.docx人教版一年级上册数学期末测试卷答案下载.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷汇编.docx人教版一年级上册数学期末测试卷汇编.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷汇总.docx人教版一年级上册数学期末测试卷汇总.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷有解析答案.docx人教版一年级上册数学期末测试卷有解析答案.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷有精品答案.docx人教版一年级上册数学期末测试卷有精品答案.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷有答案解析.docx人教版一年级上册数学期末测试卷有答案解析.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷有答案.docx人教版一年级上册数学期末测试卷有答案.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷有完整答案.docx人教版一年级上册数学期末测试卷有完整答案.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷最新.docx人教版一年级上册数学期末测试卷最新.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷新版.docx人教版一年级上册数学期末测试卷新版.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷推荐.docx人教版一年级上册数学期末测试卷推荐.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷必考题.docx人教版一年级上册数学期末测试卷必考题.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷必考.docx人教版一年级上册数学期末测试卷必考.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷往年题考.docx人教版一年级上册数学期末测试卷往年题考.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷带解析答案.docx人教版一年级上册数学期末测试卷带解析答案.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷带精品答案.docx人教版一年级上册数学期末测试卷带精品答案.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1