分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2022版新教材英语人教版选择性必修第二册基础训练:UNIT 5 FIRST AID SECTION Ⅲ USING LANGUAGE WORD版含答案.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:726651
  • 上传时间:2025-12-13
  • 格式:DOCX
  • 页数:6
  • 大小:18.61KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022版新教材英语人教版选择性必修第二册基础训练:UNIT FIRST AID SECTION USING LANGUAGE WORD版含答案 2
    资源描述:

    1、课时评价作业基础达标练. 单句填空1. Faced(face) with such a tough situation, he has no one to turn to.2.Seeing an old man lying on the ground, the boy ran to help him to his feet.3.Whether you work hard or not, theres no point panicking(panic) about the exams.4.Well, I am a bit out of shape because of hard work. Im

    2、 thinking about exercising to keep fit.5.I tried to step back, but he held my upper arms too tightly(tight).6.My alarm clock failed to go off and I slept in for nearly an hour.7.The country is desperate for more houses, and the key to the problem is money.8.She has kept up practical training for sev

    3、eral years without interruption. (practice)9.After 4-hour walking without a rest, he hurt his knees, ankles(ankle) and some of his toes.10.John was studying in his room when he heard his neighbor screaming(scream). 同义替换desperate for;fellow;grab;motion;inpanic;screaming;tightly;welfare1.Everyone in t

    4、he building was frightened when the fire alarm went off. in panic2.The kids were shouting with excitement. screaming3.She has a very good reputation among her companions. fellows4.With the situation getting worse and worse, we are dying for your help. desperate for5.She tried to grasp the rope but i

    5、n vain. grab6.I held the rope firmly in case I might fall off. tightly7.The swaying movement of the ship was making me feel seasick. motion8.We are concerned about the childs happiness. welfare. 完成句子1.每一天他都按时交他的家庭作业。(have sb. done.)Every day he has his homework handed in on time .2.像很多其他女孩一样, 她渴望在英语

    6、上取得很大的进步。(desperate)Like many other girls, she is desperate to make great progress in her English .3.他做的面人是如此漂亮,以至于我们迫不及待地想亲自试一试。(sothat)The dough figurine he made was so beautiful that we couldnt wait to have a try ourselves.4.很快, 茶室变得热闹起来,每个国际学生都试图自己泡茶。(with的复合结构)Soon the tea room became lively wi

    7、th every international student trying to make their own tea .5.在恶劣的环境下长时间的努力工作使他的健康状况不佳。(out of shape)Working hard and long in a bad situation makes him out of shape .素养综合练. 阅读理解Bethany Simpson, a pupil at St Columb Major Academy, Cornwall, bravely stepped in when her stepfather Robert Hoskins stopp

    8、ed breathing on March 15. She delivered CPR(心肺复苏术) before the ambulance arrived.Bethanys mother Jane and Robert were watching TV in bed when both of them had fallen asleep, but Jane woke up and noticed Roberts breathing had become weak and hard. Jane quickly called 999 and followed the operators adv

    9、ice, including moving him onto his side to make him more comfortable. But when Robert stopped breathing completely and the operator told her to give CPR, Jane completely froze.“I panicked and said I cant do it,” said Jane. “Fortunately, Bethany heard me scream, came into the bedroom and said Its OK,

    10、 Mum. I know what to do. She was so confident and took charge.” Bethany performed CPR that kept Robert alive.Robert, who is now recovering at home, said, “I would just like to sincerely thank St John Ambulance for teaching the children first aid. If it wasnt for them and Bethany, I wouldnt be here.”

    11、 The ten-year-old says she doesnt believe she is a hero. “Im just glad my dad is still here,” she added.Both Robert and Jane believe the government should ask all schools to teach first aid.“This incident just shows why its important to teach everyone first aid-especially in schools,” said Jane.“Wit

    12、hout my daughter and the training St John Ambulance gave her, Robert would be dead and I would be heartbroken. Im so proud of Bethany and so grateful.”1.When the operator told Jane to give CPR, she .A.followed the adviceB.called an ambulanceC.didnt know what to doD.asked her daughter for help答案:C解析:

    13、语篇解读 一位10岁的小女孩在继父呼吸停止时,给他实施心肺复苏术,使继父得救。【命题立意】细节理解题。【解题思路】由第三段中的“I panicked and said I cant do it,” said Jane. 可知,简不知道如何实施心肺复苏术。2.We can infer from the text that Bethany .A.had trouble performing CPRB.hadnt learned CPR before the incidentC.was taught how to perform CPR by phoneD.had some knowledge of

    14、 CPR before the incident答案:D解析:【命题立意】推理判断题。【解题思路】由第四段中的“I would just like to sincerely thank St John Ambulance for teaching the children first aid”以及最后一段最后一句可推知,Bethany在继父的事发生之前接受过CPR的培训。3.What does Jane learn from the incident?A.Its easy for one to master first aid.B.First aid is especially useful

    15、to kids.C.Everyone should be equipped with first-aid knowledge.D.Children should be taught first aid as early as possible.答案:C解析:【命题立意】细节理解题。【解题思路】分析最后一段内容可知,从这个事件中体会到急救知识的重要性,并强调所有学校都应该教给孩子这项技能。深度解析词汇积累1. deliver v.给予2. scream v.尖叫3. confident adj.自信的4. heartbroken adj.心碎的5. grateful adj.感激的难句分析原句:

    16、Bethanys mother Jane and Robert were watching TV in bed when both of them had fallen asleep, but Jane woke up and noticed Roberts breathing had become weak and hard.句意:Bethany的母亲Jane和Robert在床上看电视时睡着了,但Jane醒来后发现Robert的呼吸变得又弱又艰难。分析:并列连词but前的句子结构为:be doingwhen意为“正在做某事,就在这时”;but后的句子中noticed后接宾语从句。. 七选五(

    17、2021河南新乡高二期中)How to protect yourself against the flu?Now we are frightened by the flu all over the world. 1 . But how can we avoid it? Here are some ways. 2 .“Wash your hands” is practically what we often hear these days. Make sure to wash your hands with soap for a minimum of 20 seconds and dry you

    18、r hands on a clean towel. In public restrooms, avoid air dryers, which blow dirty dust all over the place.Exercise can help you prevent the flu. 3 . Regular exercise, which can include taking fast walks, has been shown to improve your immune system, thus decreasing your likelihood of developing a co

    19、ld or the flu.Drink green tea.According to an explanation published in Molecules, green tea may boost immunity(免疫力), helping fight both cold and flu viruses. 4 . Drinking green tea regularly may also help prevent infections happening again-and could make you less likely to get one in the first place

    20、.Dont count on herd immunity.You may have read that you can skip getting vaccinated(接种疫苗的)if you live in a place where most people have had the disease, allowing you to take advantage of herd immunity. But effective herd immunity requires that more than 90% of the population be vaccinated against a

    21、disease. The exact percentage depends on the infection of the disease, and the flu is highly infectious. People should not count on herd immunity to protect them. 5 .A.I dont think soB.Herd immunity protects nobodyC.Dont skip your regular workoutD.Many people have been infected with itE.It can wipe

    22、out all the bacteria easilyF.Soap and water really are the best defenseG.Drinking green tea regularly helps you recover from a cold1. 2. 3. 4. 5. 答案:1.D解析:1.语篇解读本文是一篇说明文。文章主要介绍了预防流感的方法。【解题思路】过渡句。根据前句“Now we are frightened by the flu all over the world.”可知,我们害怕流感是因为好多人感染上流感。D项符合上下文语境。D项中的代词it指代前句中的fl

    23、u。答案:2.D解析:2.【解题思路】主题句。根据下文“Make sure to wash your hands with soap for a minimum of 20 seconds and dry your hands on a clean towel.”及本段其他内容可知,本段主要介绍用肥皂洗手来防御流感,所以F项符合上下文语境。F项中的“Soap and water”和下文中的“wash your hands with soap”一致。答案:3.C解析:3.【解题思路】细节句。本段内容介绍的是经常锻炼的好处,C项中的“regular workout”和后句中的“Regular ex

    24、ercise”一致。答案:4.G解析:4.【解题思路】细节句。本段内容介绍的是喝绿茶的好处,G项中的“green tea”与空后的“green tea”一致,并且根据空后句中的also也可判断设空处选G。答案:5.B解析:5.【解题思路】根据本部分的小标题及设空处前一句“People should not count on herd immunity to protect them.”可知,群体免疫不一定奏效。B项中的“Herd immunity”和小标题及空前句中的“herd immunity”一致。. 语法填空(2021河北秦皇岛第一中学高二月考)No matter your age, y

    25、ou may consider My Neighbor Totoro an 1 (impress) movie. Delighted, heartwarming, and just plain beautiful, Totoro is one of Hayao Miyazakis most beloved 2 (work). A creative couple in Takaharu, Japan wanted to bring that magic to life in the real world. So they 3 (create) the immediately recognizab

    26、le Totoro bus stop for their grandchildren. The life-sized 4 (construct) quickly turned into a local tourist attraction.I dont know about you, but I want to go there immediately, even if its raining.Wood, bricks, and cement(水泥) might not sound like a magical mixture, but in the hands of an 5 (experi

    27、ence) worker, they became a real-life Totoro. 6 old grandparents re-painted the bus stop for their grandchildren. And then they decided 7 (open) it to the sightseeing public. Thanks 8 their hard work, Totoro takes shape from a large, wooden bus stop to a painted masterpiece.A local hotel which just

    28、steps away from the statue has been recording visitors from around the world. No matter 9 theyre from, every visitor has a look of joy on their face as they stand next to the statue. Totoro might be made from cold cement 10 no one can resist(抗拒) a warm hug.1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 答案:1.impress

    29、ive解析:1.语篇解读 本文是一篇记叙文。文章讲述一对年迈的夫妻为他们的孙子孙女们设计了一个一眼就能认出的龙猫车站并因此成为了当地的旅游景点。考查形容词。此处需用形容词修饰名词movie。impressive作形容词时意为“给人深刻印象的”。答案:2.works解析:2.考查名词的数。work作为名词“作品”时是可数名词。one of表示“其中之一”,后接名词的复数形式。答案:3.created解析:3.考查动词的时态。根据上下文内容可知,文章的整体时态为一般过去时。答案:4.construction解析:4.考查名词。life-sized意为“同原物一样大的”,是形容词,修饰名词。动词co

    30、nstruct的名词形式为construction。答案:5.experienced解析:5.考查形容词。此处需将提示词变为形容词修饰名词worker。experienced意为“有经验的”。答案:6.The解析:6.考查定冠词。设空处的“old grandparents”指代上文提及的“A creative couple”。上文已经提及过的,下文再次提及,需用定冠词the表示特指。答案:7.to open解析:7.考查非谓语动词。根据固定搭配decide to do sth. (决定做某事)可知,此处需用不定式。答案:8.to解析:8.考查介词。短语thanks to 意为“由于, 因为”。

    31、答案:9.where解析:9.考查状语从句。此处表示“无论来自哪里”,故填where。答案:10.but解析:10.考查并列连词。设空处连接两个并列分句,并且为转折关系,因此用并列连词but。. 应用文写作1.假设你和你班同学李华从锅炉房打完开水,在回寝室的路上,李华的热水瓶突然破裂,开水烫伤了李华的脚。你对此进行了必要的急救。请你结合此事, 用英语写一篇80词左右的短文,向学校英文报(Energetic Teens)投稿,主要内容包括:1. 事情发生的经过;2. 你是如何实施急救的(冷水冲洗、送医院做进一步处理等);3. 简要谈谈你对掌握一定急救知识重要性的认识。参考词汇:锅炉房 boile

    32、r house;热水瓶 thermos bottleLi Hua and I were on our way back from the boiler house when suddenly a sound scared me. Li Huas thermos bottle burst and the spilt boiling water caused severe injuries to his feet. I managed to stay calm, carried him to the water tap nearby and put his feet under the running water until the pain lessened. Afterwards, I rushed him to the hospital for further treatment. Only then was I aware what a difference a basic knowledge of first aid can make especially in such a case.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022版新教材英语人教版选择性必修第二册基础训练:UNIT 5 FIRST AID SECTION Ⅲ USING LANGUAGE WORD版含答案.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-726651.html
    相关资源 更多
  • 人教版七年级生物上册教学设计:第一单元 生物和生物圈 第一章 认识生物》第一节 生物的特征.docx人教版七年级生物上册教学设计:第一单元 生物和生物圈 第一章 认识生物》第一节 生物的特征.docx
  • 人教版七年级生物上册导学案:第一单元 生物和生物圈 第一章 认识生物》第一节 生物的特征(无答案).docx人教版七年级生物上册导学案:第一单元 生物和生物圈 第一章 认识生物》第一节 生物的特征(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册同步练习:第二单元 第一章第一节 练习使用显微镜.docx人教版七年级生物上册同步练习:第二单元 第一章第一节 练习使用显微镜.docx
  • 人教版七年级生物上册同步练习:2.1.1练习使用显微镜.docx人教版七年级生物上册同步练习:2.1.1练习使用显微镜.docx
  • 人教版七年级生物上册同步练习:1.2.2生物与环境组成生态系统.docx人教版七年级生物上册同步练习:1.2.2生物与环境组成生态系统.docx
  • 人教版七年级生物上册同步练习1.1.2调查周边环境中的生物.docx人教版七年级生物上册同步练习1.1.2调查周边环境中的生物.docx
  • 人教版七年级生物上册3.5.2绿色植物的呼吸作用练习(含解析).docx人教版七年级生物上册3.5.2绿色植物的呼吸作用练习(含解析).docx
  • 人教版七年级生物上册3.5.2绿色植物的呼吸作用导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.5.2绿色植物的呼吸作用导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册3.5.1光合作用吸收二氧化碳释放氧气练习(含解析).docx人教版七年级生物上册3.5.1光合作用吸收二氧化碳释放氧气练习(含解析).docx
  • 人教版七年级生物上册3.5.1光合作用吸收二氧化碳释放氧气导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.5.1光合作用吸收二氧化碳释放氧气导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册3.4绿色植物是生物圈中有机物的制造者练习(含解析).docx人教版七年级生物上册3.4绿色植物是生物圈中有机物的制造者练习(含解析).docx
  • 人教版七年级生物上册3.4绿色植物是生物圈中有机物的制造者导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.4绿色植物是生物圈中有机物的制造者导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册3.3绿色植物与生物圈的水循环练习(含解析).docx人教版七年级生物上册3.3绿色植物与生物圈的水循环练习(含解析).docx
  • 人教版七年级生物上册3.2.3开花和结果导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.2.3开花和结果导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册3.2.3 开花和结果练习(含解析)教师用卷.docx人教版七年级生物上册3.2.3 开花和结果练习(含解析)教师用卷.docx
  • 人教版七年级生物上册3.2.2植株的生长导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.2.2植株的生长导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册3.2.1种子的萌发导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.2.1种子的萌发导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册3.1.2种子植物练习(含解析)教师用卷.docx人教版七年级生物上册3.1.2种子植物练习(含解析)教师用卷.docx
  • 人教版七年级生物上册3.1.1藻类蕨类苔藓植物同步练习.docx人教版七年级生物上册3.1.1藻类蕨类苔藓植物同步练习.docx
  • 人教版七年级生物上册3.1.1藻类、苔藓和蕨类植物导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.1.1藻类、苔藓和蕨类植物导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册2.2.3植物体的结构层次导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册2.2.3植物体的结构层次导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册2.2.2动物体的结构层次同步练习.docx人教版七年级生物上册2.2.2动物体的结构层次同步练习.docx
  • 人教版七年级生物上册2.1.3第三节 观察动物细胞 教学设计.docx人教版七年级生物上册2.1.3第三节 观察动物细胞 教学设计.docx
  • 人教版七年级生物上册2.1.3 动物细胞练习(含解析)教师用卷.docx人教版七年级生物上册2.1.3 动物细胞练习(含解析)教师用卷.docx
  • 人教版七年级生物上册2.1.1 练习使用显微镜练习(含解析)教师用卷.docx人教版七年级生物上册2.1.1 练习使用显微镜练习(含解析)教师用卷.docx
  • 人教版七年级生物上册1.2.3生物圈是最大的生态系统导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册1.2.3生物圈是最大的生态系统导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册1.2.2生物与环境组成生态系统练习(含解析)教师用卷.docx人教版七年级生物上册1.2.2生物与环境组成生态系统练习(含解析)教师用卷.docx
  • 人教版七年级生物上册1.1.1生物的特征练习(含解析)教师用卷.docx人教版七年级生物上册1.1.1生物的特征练习(含解析)教师用卷.docx
  • 人教版七年级生物上册2.1.3第三节 观察动物细胞 教学设计.docx人教版七年级生物上册2.1.3第三节 观察动物细胞 教学设计.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1