重庆市2022-2023学年高三英语上学期11月期中调研试卷(PDF版有答案).pdf
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 重庆市 2022 2023 学年 英语 上学 11 期中 调研 试卷 PDF 答案
- 资源描述:
-
1、11 月调研测试卷(英语)参考答案第 1页共 7 页2023 年普通高等学校招生全国统一考试11 月调研测试卷英语参考答案15 CABBB610 BCBAC1115 ACACB1620 ACABC2123 CDB2427 ACDB2831 CDAB3235 ABBA3640 BAFGE4145 BDABC4650 DCADB5155 BACDC56greatly57from58making59relations60to fall61a62where63has discovered/discovers64limitless/unlimited65us书面表达:第一节Dear Rebecca,Kn
2、owing that you are heading back to Britain very soon,I hate to say that parting is truly hardBut I amdelighted that you have enjoyed yourself here and grown attached to Chinese cultureAs a small token of appreciation,I picked a pair of bamboo chopsticks for youSpanning thousands of years,chopsticks
3、are a kind of tableware with distinct national features,being an important component that fully reflectsthe intelligence of Chinese peopleThey always come in a pair and look identicalAs an ancient Chinese saying goes,good things come in pairsChopsticks embody the beauty of symmetry and harmony of re
4、lationshipsThey areadored by their lightness,flexibility and convenienceHope you will like the little giftWish you a pleasant journey homeKeep in touchYours,Li Hua第二节The sailor leant over(弯下身子)and kissed the old woman on the cheekHe said with a smile,“Maam,keepthe change and this is my Christmas pre
5、sent to you.”Straightening up,he came to our table holding the othercorsage in front of him“Sir,”he said to me,“may I have permission to present these flowers to your beautiful wife?”In one quick motion,he gave my wife the corsage,wished us a Merry Christmas,and leftMy wife waved her corsage to the
6、music with a delighted smileAmazed and ashamed,I didnt respond to theyoung man in timeMusic echoing off the restaurant,the sailors smile flooded backThanks to the sailor,it was hewho released the love and joy that had been replaced within us by anger and disappointment He gave us awonderful and warm
7、 Christmas which was like a shining star on our journey home11 月调研测试卷(英语)参考答案第 2页共 7 页答案详解21根据第三段 In Finland,say tour guides,people pour molten lead into cold water to predict the year ahead fromthe shape the metal forms可知 C 选项正确。22根据第六段 in some countries of South America people put on brightly colo
8、ured underwear to attract fortunered for love and yellow for financial success可知 D 选项正确。23根据最后一段 This is a holiday that is about celebration and letting go可知 B 选项正确。24根据第一段 It ripped her heart out所以 A 选项正确。25根据第三段 As a result,Abbey and her pilot husband Robert,also 34,decided to have a live birth so
9、 that theycould spend time with their daughter and donate her organsmaking Annie the first newborn baby donor inthe state可得知 C 选项正确。26根据第五段 Her organs were not available for transplant(移植)because her oxygen levels were too low可得知 D 选项正确。27这是一篇故事报道,讲述了一对父母因为婴儿天生无法治愈的疾病,不得不接受这个事实,同时也积极行动,捐赠了自己小孩器官的感人故
10、事,这属于故事分享,所以 B 选项正确。28根据第一段 This low-lying watery landscape is weak to changes in our climatewith predictions that the sealevel here could rise by as much as half a metre over the next few decades推理判断,可知 C 选项正确。A 选项错在 All,B 选项错在 predictable,D 选项错在 by 5 metres in decades。29根据第二段 And you have the grea
11、t difficulty in a very low-lying environment of removing that water可知 D选项正确。30根据第三段Andy Mackinnon,an artist told us,“So,the line represents a symbolic level that the sea will rise toIhope that it does make people think about what were doing.”所以 A 选项正确。AConcerned担心,BIndifferent无动于衷,CPessimistic悲观的,DR
12、elieved感到宽慰的。31 第 三 段 提 到 了 一 部 分 救 助 措 施,第 四 段 hopes and fears are being sent to the UN climate summit inGlasgow “Stop sea levels rising We could be under the water soon.”These small islands hope for bigcommitments from world leaders to lessen the worst that climate change might bring可得知 B 选项正确。32根
13、据第二段 However,they also have the advantage that they may enjoy a certain degree of brand recognition inChina可得知 A 选项正确。33根据第三段 The majority choose a simple transliteration(音译),choosing a series of characters with sounds thatare closely similar to the pronunciation of the brands original nameFor examp
14、le,Diors Chinese name is“迪奥”(diao)The two characters,while meaningless in combination,respectively mean“to enlighten”and“mysterious”,a smart choice for this brand,所以 B 选项正确。34根据第四段 brands might wonder whether it is even necessary to spend considerable time and energy comingup with an official Chines
15、e name“Although brands only use their English name on their shop front,they stillneed a Chinese name,as their customers,sales assistants and floor managers usually wont use the Englishname,”根据第五段 Houdart adds that it is important for brands to establish and popularise their Chinese name所以 B 选项正确。35第
16、一二三段的第一句话 They say there is power in names and nowhere is that truer than China,where Chinesecharacters often carry a deep significanceIn choosing their Chinese name,brands should consider somethingthat is memorable,easy to pronounce and with no negative meaning in the multiple Chinese dialectsBrand
17、shave three main options when it comes to choosing a Chinese name都是每一段的中心意思表达,可知 A 选项正确。11 月调研测试卷(英语)参考答案第 3页共 7 页36B 选项中的 benefits 对应上一句 look on the bright side。37A 选项的前后两句话都是关于好处 After years of doing the same job,some feel adding new knowledge to theirlocker may open up new opportunitiesOr they wi
18、ll have more new ideas38F 选项中的 skills 对应上一句 learning new skills that you can bring into the workplace can make you more of anauthority in your area and a go-to person for advice39G 选项中的 courses 对应下一句 Some courses can even be done partly or entirely online,which means that youcan manage your time mor
19、e easily studying from home40E 选项 All in all 进行归纳总结。41model 指的是会飞的汽车模型。42practical 实际的;真实的;客观存在的,指这种飞行汽车没有实际生产出来。43根据下一句 we are now at the very last stage of processing,说明停止梦想,开始付诸实践。44vehicle 交通工具,指的就是会飞的汽车。45下一句 which is nearing the end of the long process to get everything licensed 说明结果越来越近了。46ap
20、proved 对应前面的 permissions for flight。47order 订单,对应前面一句话 who is going to buy one?48买一辆飞行汽车就可以成为一名飞行员,所以这是最快的方式。49Theres always a small James Bond seat in every heart of every guy and every girl。每个男人和女孩的心中都有一个小小的詹姆斯邦德的一席之地,这就是我们的卖点。James Bond 詹姆斯邦德是007系列小说、电影的主角。在故事里,他是英国情报机构军情六处的特工,代号 007,经常开飞机。50It t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-749553.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
