分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 11

类型2023年高考英语一轮复习 UNIT 1 阅读理解题组——练速度(含解析)新人教版必修第二册.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:762415
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:11
  • 大小:28.11KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2023年高考英语一轮复习 UNIT 阅读理解题组练速度含解析新人教版必修第二册 2023 年高 英语 一轮 复习 阅读 理解 速度 解析 新人 必修 第二
    资源描述:

    1、高考题型组合规范练4阅读理解题组练速度(35mins).阅读理解ASan Francisco Bay Area is a great place to be if youre a sports fan,as youll find several events all year round and plenty of team pride.If you are anywhere close to the area during a game,these fantastic sports events are here for you.SanFranciscoGiantsBaseballThe S

    2、an Francisco Giants baseball team plays in SF at Oracle Park.This is a fun ballpark because its always packed with great energy and offers views of the bay.Its one of the most popular San Francisco sports events.The Giants are part of the National League West Division.Since their arrival here in 195

    3、8,they have been World Series Champions three times.GoldenStateWarriorsBasketballThe fan base of the Golden State Warriors distributes the whole San Francisco Bay Area as this regions only NBA team.Their regular season runs from late October through mid-April,and all home games are played at the Cha

    4、se Center in San Francisco.In total,the Warriors has won six NBA championships.SanFrancisco49ersFootballThe 49ers are San Franciscos NFL team,though they have recently moved to Levis Stadium in Santa Clara,about an hour south of SF.The football team was named for the prospectors(探矿者)who arrived in t

    5、he area in 1849 for the Gold Rush.Theyve won 5 Super Bowl championships,all between 1981 and 1994.SanJoseSharksHockeyThe San Jose Sharks represent the Bay Area in hockey(冰球).They were founded in 1991 as the only Bay Area team to compete in the NHL.Sharks fans love going to these San Francisco sports

    6、 events at the SAP Center,which they call the Shark Tank,located about an hour southeast of SF.1.Which team once won world championships?A.The Giants.B.The Golden State Warriors.C.The 49ers.D.The San Jose Sharks.2.Which of the following is basketball fans favourite?A.The Oracle Park.B.The Chase Cent

    7、er.C.Levis Stadium.D.The SAP Center.3.Who is the text intended for?A.Tour guides.B.Coaches.C.Team leaders.D.Sports fans.BDonavia Walker of Winter Haven,Florida,doesnt have arms,but shes spent her entire life proving she doesnt need them!The 18-year-old girl was born with Bilateral Amelia,a rare birt

    8、h defect.People assumed the condition would hold her back,but it hasnt one bit!Growing up,Donavia heard the words “you cant” many times,but she didnt listen because she knew she could do whatever she wanted,just in a different way.So she learned how to do everything with her feet,from getting dresse

    9、d to brushing her teeth and even driving later on!“I can get it with my feet.I will find a way,” she said.While her mom,Tisa Jones,said she was scared when she first saw Donavia as a newborn,she couldnt be prouder of all her daughters accomplishments.In school,Donavia played soccer,joined the cheeri

    10、ng squad(拉拉队),and became a role model to her peers.At 16,she stepped into a leadership role as the squad commander of the Junior Reserve Officers Training Corpsone of her proudest achievements.Her Army instructor,Sgt.Major Rudy Carter,has been constantly amazed by her resilience and determination.In

    11、 fact,he said she inspired him to stay positive after being diagnosed with cancer.“Its people like Donavia that make my job worth getting up in the morning,” Carter said.“Cant feel sorry for yourself when you have a student who doesnt find any reason to give up.”This year,Donavia reached another mil

    12、estone when she graduated from high school!As for the future,the sky has the limit as far as shes concerned.As long as she believes in herself,she knows shell succeed.“I would say to anyone with a physical condition that you should love yourself and find people who make you feel comfortable with you

    13、rself,” she added.4.What do people assume about Donavia Walker?A.She can do things well without arms.B.There is no need for her to have arms.C.She will be greatly affected by her physical disability.D.She can overcome her physical problems with great efforts.5.What do you think of Donavia Walker?A.S

    14、he is smart.B.She is strong.C.She is warm-hearted.D.She is generous.6.What did Carter think of Donavia?A.She deserved the title of the squad commander.B.She set a good example for other disabled people.C.She was his proudest student in his training career.D.She gave him the courage and power to stay

    15、 positive.7.What can we learn from Donavias story?A.If you smile at life,life will smile at you.B.Success will be close to you if you strive for it.C.Everyone needs goals and pursuits to go further.D.Physical differences dont mean being limited in action.CClocking 16 hours,46 minutes,nine seconds,th

    16、e athlete Chris Nikic didnt finish with the shortest time when he recently completed his first Iron Man Race,but he did quite well.After swimming 2.4 miles,the 21-year-old Floridian cycled 112 miles.Even after suffering a fall from his bike during the second leg of the race,he called on his inner st

    17、rength to get back up,keep going and get the job done.And then he ran a 26.2-mile marathon to become the first competitor with Downs Syndrome (唐氏综合征) in the world to successfully cross the finish line in the history of the Iron Man Race.For his efforts,Nikic also earned himself a place in TheGuinnes

    18、sBookofWorldRecords.“To Nikic,this race was more than just a finish line and a celebration for the success,” his dad said.The race has served as a chance to become one step closer to his goal of living a normal life.Its about being an example to other kids and families that face similar difficulties

    19、.Those with Downs Syndrome will be prompted to live a life like normal persons.Nikic trained between four and six hours a day to prepare for the event,and that training paid off.Goal set and achieved,Nikic posted on Instagram,where he has 33,000 new followers.“Time to set a new and bigger goal for 2

    20、022.”One of Nikics biggest fans,all-time tennis great Billie Jean King,tweeted the perfect response:“No limits.No boundaries.Keep dreaming big and going for it!”As for that medal he won for completing the race,he gifted it to his loving mom.With hope of competing in the 2022 Special Olympics schedul

    21、ed in Orlando,it looks as if Chris Nikic has plenty of big dreams yet to come true.8.What did Nikics performance during Iron Man Race prove?A.He is strong.B.He is confident.C.He is kind.D.He is careful.9.What does the underlined word “prompted” in Paragraph 3 mean?A.Praised.B.Surprised.C.Supported.D

    22、.Encouraged.10.Why did Billie Jean King write those words?A.He wanted to make Nikic famous.B.He wanted to encourage Nikic.C.He wanted to show respect for Nikic.D.He wanted to show his relationship with Nikic.11.What can be the best title for the text?A.Chris Nikic encourages people to exerciseB.Chri

    23、s Nikic won first place in Iron Man RaceC.Athlete with Downs Syndrome makes historyD.Special Iron Man Race was held for special athletesDWhat about your emotions?How do they help you to understand what you are reading?In Jane Yolans OwlMoon,a girl explores with her father on a snowy night.She longs

    24、for this special night.And shes amazed when she sees an owl.Have you felt longing before?Amazement?Well,if you have,it helps you have a sense of agreement.When we can put ourselves inside a story we can understand it better.Our brain tells us,“Oh,this girls experience is a bit like mine.” And boom!W

    25、e can relate to her.But this skill is not born in us.So young kids have to learn it.Pictures and images help young readers to understand and recognize feelings.Readers feel joy when seeing the smiling faces of friends.They feel fear when turning the page to find a scary monster.They are just picture

    26、s,but the feelings are real.This skill,to understand the thinking and feeling of others,is what researchers call “theory of mind”.For example,think about the faces of people and animals in stories.TheBigBadWolfs scary teeth.The o shape of a surprised characters mouth.Or big,wide eyes like the girl i

    27、n OwlMoon.By noticing the faces,readers can start to figure out what it feels like to be that character.And that helps to figure out how people feel and think in real life.But most young readers dont go into deep,scary woods.And some may not go to the beach or play basketball.In the book Yo!Yes? two

    28、 kids meet and play ball.The kids start the story on opposite pages.But as the story goes on,they get closer until they are together.Some young readers might not play basketball,but they can read the clues on the page to figure out how the kids are feeling.And some readers might not like the game,bu

    29、t they can feel excited for the characters because of how the characters look and move.12.What can we learn from the second paragraph?A.OwlMoon talks about the exploration of the Moon.B.The feeling of “amazement” is a sense of agreement.C.Readers are blessed with the ability to interpret others.D.Re

    30、aders with similar experience understand the story better.13.Which of the following might help readers develop “theory of mind”?A.True feelings.B.Smiling faces.C.Picture books.D.Reading skills.14.Young readers can go deeper into a story by .A.tracking the plotB.developing new skillsC.sharing similar

    31、 hobbiesD.analyzing the background15.What is the text mainly about?A.How thinking influences reading.B.How readers improve reading skills.C.How emotions help enhance reading.D.How kids figure out the clues of stories.阅读七选五Imagine yourself in a small airplane 3,300 meters above the ground.The engines

    32、 roar in your ears as you move towards the open door.Then youre outside,falling with the wind whipping past your ears.As the ground rushes up at you,you open your parachute(降落伞).1 All in all,you are in free fall for only 30 secondsthe longest 30 seconds of your life.2 However,a growing number of adv

    33、enturers are taking the risk.Obviously skydiving isnt something you can just try,like fishing or bowling.So,if you want to attempt the sport,youll need to go to ground school.3 The course is taught by licensed skydiving instructors who have been jumping for years.Theyll teach you how to keep your bo

    34、dy position stable.Youll also learn to be constantly aware of your altitude and,most importantly,when to open your parachute.Once youre through with ground school,its time to get up in the air.4 Two instructors always jump with the person,ready to pull the students parachute open if he or she freeze

    35、s up.5 It certainly seems dangerous when someone is falling at 50km/hr.But,if you believe the statistics,skydiving is actually safer than driving,with one fatality(死亡) occurring in approximately 60,000 jumpers.Moreover,most enthusiasts agree all fear stops the second your feet leave the plane,and wh

    36、en you land,the only thought in your mind is,“Wow!I want to do that again!”A.However,a new jumper never jumps alone.B.It takes years to forget the taste of fear from skydiving.C.No doubt,youre thinking skydiving is a dangerous sport.D.It explodes over your head,pulling you back and upwards.E.For mos

    37、t of us,skydiving is something we only see in the movies.F.Ground school is where you learn to jump,without leaving the ground.G.Skydiving is the sport of jumping out of an airplane and falling freely through the air.高考题型组合规范练4必修第二册UNIT1阅读理解题组练速度.【语篇导读】本文是一篇说明文。文章介绍了旧金山湾区四种体育赛事。1.A解析细节理解题。根据SanFranc

    38、iscoGiantsBaseball中的“Sincetheirarrivalherein1958,theyhavebeenWorldSeriesChampionsthreetimes.”可知,TheGiants曾经获得过世界冠军。2.B解析细节理解题。根据GoldenStateWarriorsBasketball中的“TheirregularseasonrunsfromlateOctoberthroughmid-April,andallhomegamesareplayedattheChaseCenterinSanFrancisco.NBAchampionships.”可知,TheChaseCe

    39、nter是篮球迷最喜欢的。3.D解析推理判断题。根据第一段中的“SanFranciscoBayAreaisagreatplacetobeifyoureasportsfan,asyoullfindseveraleventsallyearroundandplentyofteampride.”可知,这篇文章是写给体育爱好者的。【语篇导读】本文是一篇记叙文。美国佛罗里达州18岁的少女多纳维亚沃克患有一种罕见疾病,导致她出生时便没有双臂。她学会了用脚做任何事情,努力奋斗,成为小军官。4.C解析细节理解题。根据第一段的最后一句“Peopleassumedtheconditionwouldholdherba

    40、ck”可知,人们认为她的残疾会影响到她,所以选C项。5.B解析推理判断题。根据第二段中的“butshedidntlistenbecausesheknewshecoulddowhatevershewanted,justinadifferentway”可知,多纳维亚沃克意志坚强。6.D解析推理判断题。根据第四段中的“Infact,hesaidsheinspiredhimtostaypositiveafterbeingdiagnosedwithcancer.”可知,她给了他保持乐观的勇气和力量。7.D解析推理判断题。通读全文可知,多纳维亚沃克出生时便没有双臂,但她学会了用脚做任何事情。她通过努力奋斗

    41、,成为小军官。她的成功向别人证明了身体上的差异并不意味着行动上受到限制,所以选D项。【语篇导读】本文是一篇新闻报道。克里斯尼克第一次完成了铁人三项,成为世界上第一个在铁人三项比赛的历史上成功地冲过终点线的患有唐氏综合征的选手。8.A解析推理判断题。根据第二段最后一句“Forhisefforts,NikicalsoearnedhimselfaplaceintheGuinnessBookofWorldRecords.”可知,尼克在铁人三项比赛中的表现证明了他的坚强。9.D解析词义猜测题。根据第三段中的“Itsaboutbeinganexampletootherkidsandfamiliesthat

    42、facesimilardifficulties.”可知,尼克的成功为其他面临类似困难的孩子和家庭提供了动力,使他们努力过上正常人的生活。所以prompted意为“被鼓励”。10.B解析推理判断题。根据倒数第二段中的“Nolimits.Noboundaries.Keepdreamingbigandgoingforit!”可知,BillieJeanKing写下这些话是为了鼓励尼克。11.C解析主旨大意题。通读全文可知,尼克成为世界上第一个在铁人三项比赛的历史上成功地冲过终点线的患有唐氏综合征的选手。C项“患有唐氏综合征的运动员创造了历史”可作为文章的标题。【语篇导读】本文是一篇说明文,文章主要介绍

    43、了情绪可以帮助我们理解故事,以及怎样学会用情绪帮助我们理解故事。12.D解析细节理解题。由第二段中的“Haveyoufeltlongingbefore?Amazement?Well,ifyouhave,ithelpsyouhaveasenseofagreement.Whenwecanputourselvesinsideastorywecanunderstanditbetter.”可知,有同样体验的人能更好地理解这个故事,故答案为D项。13.C解析细节理解题。由第三段中的“Picturesandimageshelpyoungreaderstounderstandandrecognizefeeli

    44、ngs.Thisskill,tounderstandthethinkingandfeelingofothers,iswhatresearcherscalltheoryofmind.”可知,图片和图像可以帮助读者发展“心理理论”,故答案为C项。14.A解析细节理解题。由第五段中的“Andsomereadersmightnotlikethegame,buttheycanfeelexcitedforthecharactersbecauseofhowthecharacterslookandmove.”这一信息可知,读者可以通过故事中的具体情节,比如角色的表情和动作来深入理解故事,故答案为A项。15.C

    45、解析主旨大意题。由首段“Whataboutyouremotions?Howdotheyhelpyoutounderstandwhatyouarereading?”可知,本文主要讲述了情绪如何帮助我们理解故事,故答案为C项。.【语篇导读】本文是一篇说明文。文章介绍了一种刺激的极限运动高空跳伞,它其实并没有看起来那么危险。1.D解析根据本空前的“fallingwiththewindwhippingpastyourears.Asthegroundrushesupatyou,youopenyourparachute”可知,此处承接上文,说的是从飞机上跳下来给你带来的感觉,所以D项符合语境。2.E解析根

    46、据上文从飞机上往下跳及本空后的“However,agrowingnumberofadventurersaretakingtherisk.”可知,空白处与之在语义上是转折关系,所以E项符合语境。3.F解析根据上一段最后一句“.youllneedtogotogroundschool”及本空后的“Thecourseistaughtbylicensedskydivinginstructors”可知,此处讲的还是关于groundschool的内容,所以F项符合语境。4.A解析根据本空后的“Twoinstructorsalwaysjumpwiththeperson”可知,跳伞初学者不会独自跳,而是由两位指导员陪跳,所以选A项。5.C解析根据本空后的“Itcertainlyseemsdangerouswhensomeoneisfallingat50km/hr.”可知,此处是说跳伞运动具有危险性,所以选C项。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2023年高考英语一轮复习 UNIT 1 阅读理解题组——练速度(含解析)新人教版必修第二册.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-762415.html
    相关资源 更多
  • 人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案(满分必刷).docx人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案(满分必刷).docx
  • 人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案(模拟题).docx人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案(模拟题).docx
  • 人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案(完整版).docx人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案(完整版).docx
  • 人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案(夺分金卷).docx人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案(夺分金卷).docx
  • 人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案(基础题).docx人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案(基础题).docx
  • 人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案(培优b卷).docx人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案(培优b卷).docx
  • 人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案(培优a卷).docx人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案(培优a卷).docx
  • 人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案(名师推荐).docx人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案(名师推荐).docx
  • 人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案(典型题).docx人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案(典型题).docx
  • 人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案(b卷).docx人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案(b卷).docx
  • 人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案(a卷).docx人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案(a卷).docx
  • 人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【黄金题型】.docx人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【黄金题型】.docx
  • 人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【预热题】.docx人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【预热题】.docx
  • 人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【达标题】.docx人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【达标题】.docx
  • 人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【轻巧夺冠】.docx人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【轻巧夺冠】.docx
  • 人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【能力提升】.docx人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【能力提升】.docx
  • 人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【考试直接用】.docx人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【考试直接用】.docx
  • 人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【综合题】.docx人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【综合题】.docx
  • 人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【综合卷】.docx人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【综合卷】.docx
  • 人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【精练】.docx人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【精练】.docx
  • 人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【突破训练】.docx人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【突破训练】.docx
  • 人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【满分必刷】.docx人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【满分必刷】.docx
  • 人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【模拟题】.docx人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【模拟题】.docx
  • 人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【巩固】.docx人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【巩固】.docx
  • 人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【实用】.docx人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【实用】.docx
  • 人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【完整版】.docx人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【完整版】.docx
  • 人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【基础题】.docx人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【基础题】.docx
  • 人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【培优b卷】.docx人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【培优b卷】.docx
  • 人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【培优a卷】.docx人教版一年级下册数学 期中测试卷附参考答案【培优a卷】.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1