分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 16

类型2024年高考英语模拟试题(新高考版)(三)(全析全解版).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:767600
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:16
  • 大小:46.09KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2024 年高 英语 模拟 试题 新高 全析全解版
    资源描述:

    1、2024年高考英语模拟试题(三)(新高考卷)全析全解(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2回答第卷时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。3回答第卷时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。4考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分 30 分)注意回答听力部分时,请先将答案标在试卷上。录音部分结束前,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5

    2、小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1What does the man want his pie served with?ACream.BCheese.CNothing.【答案】C【原文】M: Im in a hurry. Could I have a piece of apple pie and a coffee please?W: Certainly, sir. Would you like your pie served

    3、 with cream or cheese? M: Oh, Ill take it just as it is. I really need to watch my weight.2Who is the woman probably?AA customer.BAn eye specialist.CAn online shop owner.【答案】B【原文】M: I really like this pair but I can get them cheaper from an online shop, or even a supermarket.W: Yes, but were profess

    4、ional. Its best to get your glasses here, where your eyes were tested.3Which jeans will the boy wear?AThe white ones.BThe black ones.CThe blue ones.【答案】C【原文】M: Mom, have you seen my new white jeans?W: I put them in the washing machine. They were dirty. Your black ones are in the drawer and your blue

    5、 ones are in the cupboard. M: Im next to the cupboard, so Ill wear the ones in there.4What does the man think of the womans hair?AShort hair suits her.BShe should grow it long.CHer hair grows slowly.【答案】A【原文】W: I miss the long hair I had when I was 13. Im going to grow it out again.M: Your hair grow

    6、s fast, so it wont take long to get it long again. But I really think you look better with short hair.5How many times has the man seen the singer?AOnce.BTwice.CThree times.【答案】C【原文】W: That singer you like is performing at the stadium in January. Are you going?M: Id like to, but the tickets are so ex

    7、pensive and I did see him in London and Birmingham. W: You also saw him in Manchester. We went with you.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6Where are the speakers?AIn Sco

    8、tland.BIn Italy.CIn. India.7What are the speakers mainly talking about?ATravel tips.BGestures in different cultures.CInteresting traditions in Europe.【答案】6A 7B【原文】W: Isnt it interesting that some things have good meanings in some cultures and bad meanings in others?M: What do you mean? W: Well, for

    9、example, if you give somebody the “thumbs up” sign here in Scotland, it means “good” or “OK”. But if you do it in some parts of Italy or Eastern Europe, it means something bad. M: What does it mean? W: Trust me, you dont want to know! But that reminds mewhen Indians shake their head from side to sid

    10、e, it means “yes”. M: Wow, thats confusing. What if you want to say “Hello” or “Goodbye” there? W: I think you just wave normally.听第7段材料,回答第8至10题。8Where do abandoned bikes become a major problem?AOutside the subway station.BOutside the shopping mall.CIn the park.9How is the woman related to the man?

    11、AShes his mother.BShes his sister.CShes his neighbor.10What bike did the woman have as a child?AA hired one.BA new oneCA used one.【答案】8A 9B 10C【原文】M: Its great that you can scan a bike with your phone and ride it anywhere you want. But abandoned bikes are a real problem.W: I know. The area outside t

    12、he subway station is terrible because of them. M: The shopping mall and the park dont have as many, but they are still a problem. W: Its such a shame because its so much better than the way things used to be. Do you remember when we were kids, mom and dad bought us second-hand bikes? It was all they

    13、 could afford, but they still made the neighbors children envious. M: Yes, and now you can just pick up a new one whenever you like and abandon it wherever you want. W: People should have a more responsible attitude when using the bikes.听第8段材料,回答第11至13题。11What is the relationship between the speaker

    14、s?AWriter and reader.BSchoolmates.CTeacher and student.12How does Neil go to school on Fridays?ABy carBOn foot.CBy bus.13Which troubles Neil most?AEnglish.BScience.CPhysical education.【答案】11B 12A 13B【原文】W: OK, Neil. I am a student journalist from senior grade. I know you just came to this new school

    15、 a few months ago. Can I interview you for the school newspaper?M: OK. Im ready. W: Neil, how do you usually get to school in the morning? M: I usually go to school with my friends. We live very close to the school, so we dont have to take the bus. But on Fridays, my mother drives me to school. W: G

    16、ood answer. What are your favorite subjects? M: I really enjoy physical education class. I love to go outside, play games, and have fun. I like English, too, but some of the words are hard to read and the grammar is hard, too. Science is the most difficult for me. W: Thats OK. Youre doing well. One

    17、last question: how do you feel about going to school in America? M: I like it here. At first I was scared, but I like my friends and my teachers. I hope that one day I can speak English fluently. W: Well, I believe you will. Keep up the good work, Neil.听第9段材料,回答第14至17题。14What will Russell most likel

    18、y get to eat?AA cheeseburger.BA milk shake.CA salad.15Why does Russell change his diets?ATo feel less sick.BTo keep fit.CTo lose more weight:16What is the womans attitude to the mans idea?AIntolerant.BFavorable.CSkeptical.17What is the conversation mainly about?ADiets.BSports.CMenus.【答案】14C 15B 16C

    19、17A【原文】W: I want a cheeseburger for lunch, and maybe some French fries and a milk shake.M: Thats way too much food, Lucy. Im going to order something healthy with vegetables. W: Why are you now eating healthier, Russell? Are you trying to lose weight, or do you feel sick? M: I feel fine. I am actual

    20、ly thinking of participating in a race this autumn and I want to be as fit as possible. W: Thats a long time from now. Will changing what you eat actually affect your performance? My brother only eats fried food and he plays soccer all the time without a problem. M: What you eat can change a lot of

    21、things, but it also affects everyone differently. Your brother is five years younger than us, so he still can process food quickly. Now that we are older, I really feel different when I eat bad food. W: So because you feel better, you will be able to run much faster? Is it because you will be lighte

    22、r from eating less? M: Its more like because I feel better all the time, I am able to work out and train for longer. If I train harder, I will be able to get better results and become faster than before. W: Having the energy to do that is important, but I want to enjoy my meal more than anything els

    23、e.听第10段材料,回答第18至20题。18What are the arguments based on?ALanguage researches.BAcademic journals.CMedical interviews.19What is the benefit of speaking more languages?ATo improve your memory.BTo make you stronger.CTo save more languages.20What can improve a researchs accuracy?AAccepting whatever the Int

    24、ernet says.BMastering more than one language.CReferring to more previous studies.【答案】18A 19A 20C【原文】According to an article in The Telegraph, learning a foreign language is not only great for your resume and for traveling, but it will make you smarter and better at coming to a decision. The article

    25、refers to several studies from medical journals published by the top universities in the U. S. These studies have shown that the brains of people who speak more than one language function differently from those who only speak one language. There are three major benefits of speaking more than one lan

    26、guage. First, you become better at performing more than one task at a time. Your memory improves and your ability to observe things gets better. You can still gain those benefits as an adult but not as strongly as a younger person could. At the same time, the more languages you know, the stronger th

    27、ose benefits become no matter how old you are.Since several informed studies are mentioned in the article, it shows that the conclusions made about learning different languages are truthful. It is important to have different views when discussing a topic. The more scientific studies are repeated, th

    28、e more accurate they are. If a scientist only tried their experiment one time, they cannot ensure the accuracy of their results.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AIntroduction to Life Is SimpleLife Is Simple is a book that has affected the course of science,

    29、 and it tells us an important principle.Price: 25.00Weight:600gDimension: 236 mm X 160 mm x 40 mmSupply: Hardcover |384 pagesDescription:Life Is Simple tells a remarkable story of how a thirteenth century mans search for simplicity led to the development of the modern world. The book begins with the

    30、 hero at the Middle Ages, William Occam, who devoted himself to exploring philosophy, and first expressed clearly the principle that the best answer to any problem is the simplest. The famous theory from him cut through the bushes of the Middle Ages philosophy dealing with the nature of existence, t

    31、ruth and knowledge to clear a path for modern science.We follow the theory in the hands of the giants of science, from Copernicus to Kepler, Galileo, Newton, Darwin, Einstein, Rubin and Higgs. Its success suggests that we live in the simplest possible habitable universe and supports the revolutionar

    32、y theory that our universe has gradually formed. By highlighting the very human passion, curiosity, mistakes and struggles of those who were inspired by the theory to create the modern world, Johnjoe McFadden provides new understanding into what science is really about. And the principle of simplici

    33、ty is as practical today as ever.21. What do we know about Life Is Simple?A. Its topic is about modern science.B. Its main character loves philosophy.C. It regards giants of science as its heroes.D. It has a large size with six hundred pages.22. Who is the author of Life Is Simple?A. William Occam.B

    34、. Johnjoe McFadden.C. Newton.D. Einstein.23. Who is most probably interested in Life Is Simple?A. A student majoring in art.B. A doctor expert at child psychology.C. A singer crazy about western culture.D. A teenager curious about science and life.【解析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了一本影响科学进程的书Life Is Simple。21. B细节

    35、理解题。根据文章Description部分中第一段中的“The book begins with the hero at the Middle Ages, William Occam, who devoted himself to exploring philosophy, and first expressed clearly the principle that the best answer to any problem is the simplest.”可知,本文的主人公热爱哲学。故选B。22. B细节理解题。根据文章最后一句“By highlighting the very huma

    36、n passion, curiosity, mistakes and struggles of those who were inspired by the theory to create the modern world, Johnjoe McFadden provides new understanding into what science is really about. And the principle of simplicity is as practical today as ever.”可知,此书的作者是Johnjoe McFadden。故选B。23. D推理判断题。根据此

    37、书名和文中的关键词science可知,一个对科学和生活充满好奇的少年最有可能对Life Is Simple感兴趣。故选D。BStudents at Summit Elementary School in Butler, Pennsylvania are growing more than their minds. Under the guidance of teacher Angela Eyth, theyve created a productive garden. “The kids are in charge of everything,” Eyth says.Eyth and her

    38、students launched the gardening project in 2020 after the teacher attended a conference on how to include lessons about farming in the classroom. Then came the garden. With 16 acres of school district-owned land. around their building, there was plenty of room.The project is now two years old, and g

    39、oes beyond planting and growing: Eyth and her fellow educators structure lessons in science, math and more around their garden.“When we grew cabbages my students noticed something was eating the leaves,” Eyth recall. “This led to an investigation on figuring out what was eating it and how to stop it

    40、: the kids analyzed the evidence they found and acted as engineers in creating ways to keep insects out of the cabbage beds. In 4th grade, we lake the students outside to estimate the number of bean pods (豆荚) they find.” Eyth continues, “People think gardening should be separate from core subjects b

    41、ut its far from the truth. The kids curiosity keeps it rolling.The kids also keep the produce rolling - SO much so that with a $70,000 donation from Remake Learning/Grable Foundation, theyre using that money to build a greenhouse at their school. The funds help them launch an outdoor classroom and o

    42、pen a farm stand at Broad Street that brings fresh fruits, vegetables, herbs and more to an area of their community where affordable fresh produce is hard to find there. Such areas are often called “food deserts.”“Our students discover the value of sharing their harvest with the community surroundin

    43、g nearby Broad Street Elementary School.” says Eyth. “Theyre so proud of what were doing here.”24. What is the purpose of the project?A. To prepare students for career planning.B. To seek new ways of vegetable growing.C. To allow students to learn by gardening.D. To encourage students to get close t

    44、o nature.25. What do the teachers do with the project at present?A. Expand the farming land.B. Integrate relevant subjects.C. Investigate insects activities.D. Estimate the number of vegetables.26. What can we know about the project?A. It was launched by the school board.B. Its experience was introd

    45、uced at a conference.C. It built a greenhouse in the “food desert” areas.D. Its produce benefits the community around.27. What do the students think of the project?A. It is tiresome.B. It requires creativity.C. It is rewarding.D. It needs more donations.【解析】本文是一篇记叙文。文章主要介绍宾西法尼亚州巴特勒市顶峰小学的学生们通过种植花园获取了

    46、更多的知识,并帮助了周边社区,他们对自己所做的感到骄傲。24.C细节理解题。根据文章第四段中的“When we grew cabbages my students noticed something was eating the leaves,” Eyth recall. the kids analyzed the evidence they found and acted as engineers in creating ways to keep insects out of the cabbage beds. ”可推知,该项目的目的是让学生通过种植学习更多的知识。故选C。25.B细节理解题

    47、。根据文章第三段中的“The project is now two years old, and goes beyond planting and growing: Eyth and her fellow educators structure lessons in science, math and more around their garden.”可知,目前老师们把该项目和其他科目整合。故选B。26.D细节理解题。根据文章倒数第二段中的“The funds help them launch an outdoor classroom and open a farm stand at Bro

    48、ad Street that brings fresh fruits, vegetables, herbs and more to an area of their community where affordable fresh produce is hard to find there. ”可知,孩子们种出的农产品惠及周边的社区。故选D。27.C推理判断题。根据文章最后一段中的“Our students discover the value of sharing their harvest with the community surrounding nearby Broad Street

    49、 Elementary School.” says Eyth. “Theyre so proud of what were doing here.”可知,让他们发现了收获的价值,并为自己在那里所做的一些感到骄傲。由此推知,学生们认为这个项目是值得的。故选C。CYouve heard an old Chinese saying before: Give a man a fish and you feed him for a day; teach a man to fish and you feed him for a lifetime. You may even be nodding your

    50、head in agreement right now. However, we can have a different understanding about it.When a person is starving, thats not the time to fill their head with knowledge but to first give the person a fish-eradicating their hunger-and only then teach them to fish. Far too often, people ignore this common

    51、 sense first step. They see someone who is struggling, and they rush to offer wisdom. “Let me tell you what Id do in your position,” a well-meaning individual might offer.But few of us understand the anxiety, confusion and uncertainty that come with overwhelming need. People meeting with personal di

    52、sasters dont have the ability to think straight. Their nerves may be shot. Their confidence may be non-existent. Can you imagine what it would be like to be in that persons situation?Rushing to offer a struggling person long-term advice is a waste of time. Instead, it makes far more sense to help th

    53、em regain their emotional balance. Once their ears, heart and mind open, youll have an opportunity to teach a new skill.But how do we know whether a person needs a fish before a fishing lesson? Two things: One is the ability to pay attention. We need to know whether the other person is open and rece

    54、ptive, or looking at the world through narrowed eyes? You cant just take their words but have to look at how the person acts and what they dont say. The other is empathy (共情).The more successful you are, the harder it is to imagine what it must be like to be the opposite. Try to create a safe enviro

    55、nment for emotional acceptance before the fishing lesson.28What is the function of the first paragraph?ATo illustrate a concept.BTo bring in a new viewpoint.CTo introduce the background.DTo put up an example.29What does the underlined word “eradicating” mean in paragraph 2?AGetting rid of.BPaying at

    56、tention to.CMaking up for.DPutting up with.30What should we do first for those in disasters?AGet them to think straight.BEnhance their confidence.CSatisfy their primary needs.DTeach them a new skill.31Which does the author probably agree with according to the last paragraph?ALive and learn.BNever te

    57、ach a fish to swim.CPut yourself in others shoes.DDont teach old dogs new tricks.【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了对“授之以鱼不如授之以渔”的不同理解,即在别人挨饿时,不是给他灌输知识,而是先给他一条鱼,让他消除饥饿。文章解释了这么做的原因以及建议。28B推理判断题。根据文章第一段中的“Youve heard an old Chinese saying before: Give a man a fish and you feed him for a day; teach a man to fish and

    58、you feed him for a lifetime. You may even be nodding your head in agreement right now. However, we can have a different understanding about it. (你以前听过一句中国古话:授之以鱼不如授之以渔。你现在甚至可能在点头表示同意。然而,我们可以有一个不同的理解。)”可推知,第一段是为了引入新的观点对“授之以鱼不如授之以渔”的不同理解,故选B。29A词句猜测题。根据划线单词上文“When a person is starving, thats not the t

    59、ime to fill their head with knowledge but to first give the person a fish (当一个人在挨饿的时候,那不是给他灌输知识的时候,而是先给他一条鱼)”可知,当一个人挨饿时,先给他一条鱼,这样能消除他的饥饿,由此可知,划线单词“eradicating”意为“消除”,与A项“Getting rid of. (摆脱)”意思相近,故选A。30B细节理解题。根据文章第三段中的“People meeting with personal disasters dont have the ability to think straight. T

    60、heir nerves may be shot. Their confidence may be non-existent. Can you imagine what it would be like to be in that persons situation? (遇到个人灾难的人没有直接思考的能力。他们的神经可能会受到刺激。他们的信心可能根本不存在。你能想象处在那种情况下会是什么样子吗?)”和第四段中的“Instead, it makes far more sense to help them regain their emotional balance. Once their ears

    61、, heart and mind open, youll have an opportunity to teach a new skill. (相反,帮助他们恢复情绪平衡更有意义。一旦他们的耳朵,心灵和头脑打开,你将有机会教一个新的技能。)”可知,那些处在灾难中的人们没有信心,所以为了帮助他们,我们首先要做的是帮助他们恢复情绪,即增强他们的信心,故选B。41C推理判断题。根据文章最后一段中的“The other is empathy (共情).The more successful you are, the harder it is to imagine what it must be lik

    62、e to be the opposite. Try to create a safe environment for emotional acceptance before the fishing lesson. (另一个是共情。你越成功,就越难想象成为失败的人是什么样子。试着在授之以渔课之前为情感接受创造一个安全的环境。)”可推知,作者建议我们要产生共情,即要换位思考,站在别人的角度考虑。故选C。DSchools in the US and elsewhere are announcing bans on the recently released AI powered ChatGPT ou

    63、t of fear that students could use the technology to complete their assignments. However, bans may be practically impossible given how difficult it is to detect when text is composed by ChatGPT. Is it instead time to rethink how students are taught and evaluated?Educators are starting to question wha

    64、t it means to assess student learning if an AI can write an essay or paper similar to, or even better than, a student would and the teacher cant tell the difference. Many teachers believe the time-honored learning tradition will be destroyed from the ground up by Chat GPT. The Los Angeles Unified Sc

    65、hool District in California first blocked the use of ChatGPT on networks and devices in December 2022. However, removing technology from the classroom can mean undesirable consequences, such as creating more obstacles for students with disabilities, says Trust. Additionally, restricting the use of C

    66、hatGPT on school networks and devices cant stop students from using ChatGPT at home and in libraries. It is also unclear if anti-cheating software can reliably detect AI-assisted writing. OpenAI is working to develop a digital watermark that can help teachers and academics spot students who are usin

    67、g ChatGPT to write essays. Open AIs attempts to watermark AI text, however, hit limits. Instead of worrying about how ChatGPT could enable cheating, educators should ask what motivates students to cheat in the first place and work on developing relationships of trust, says Jesse Stommel at the Unive

    68、rsity of Denver in Colorado. “Talk to students really frankly about what ChatGPTs capable of, what its not,” says Stommel. “Have students use it to write an essay about Jane Austen and gender dynamics, and then have them read that essay and peer review it and think about what ChatGPT gets right and

    69、wrong.”32What does the author suggest schools do?AAdjust teaching and assessment.BMeet different demands from students.CProhibit the use of ChatGPT in classrooms.DBreak with the traditional teaching method.33What is paragraph 2 mainly about?ADark future of ChatGPT.BEducators worrying concern.CCrisis

    70、 of traditional learning.DDifficulty in telling AIs writing.34What is the authors attitude toward OpenAIs watermark technology?AAmused.BHopeful.CShocked.DDoubtful.35What can be inferred from Jesse Stommel?AAI helps students tell right and wrong.BStudents should write about famous writers.CEducators

    71、should guide students to use AI properly.DThe trust between teachers and students is hard to form.【解析】本文是一篇说明文。文章主要分析了当前美国很多学校宣布禁止最近发布的人工智能驱动的ChatGPT的原因以及人们对这一问题引发的讨论。32.A细节理解题。根据文章首段中的“However, bans may be practically impossible given how difficult it is to detect when text is composed by ChatGPT.

    72、Is it instead time to rethink how students are taught and evaluated?”可知,作者认为推行禁令实际上不太可能,所以用问句的形式提议,到了该重新调整教学和评估的时候了。故选A。33.B主旨大意题。根据文章第二段中的“Educators are starting to question what it means to assess student learning if an AI can write an essay or paper similar to, or even better than, a student woul

    73、d and the teacher cant tell the difference. Many teachers believe the time-honored learning tradition will be destroyed from the ground up by Chat GPT.”可知,教育者开始质疑,如果老师分不清是AI还是学生写的作文时,评估学生学习情况的意义,且ChatGPT也完全摧毁这种历史悠久的学习传统,由此可知,该段主要讲的是教育者的担忧。故选B。34.D推理判断题。根据文章第四段中的“OpenAI is working to develop a digita

    74、l watermark that can help teachers and academics spot students who are using ChatGPT to write essays. OpenAIs attempts to watermark AI text, however, hit limits.”可知,OpenAI正致力于开发一种数字水印,帮助教师和学者发现使用ChatGPT写论文的学生,但作者认为水印处理技术的尝试有限,由此可推断,作者对OpenAI的水印技术持怀疑态度。故选D。35.C推理判断题。根据文章尾段中的“Talk to students really f

    75、rankly about what ChatGPTs capable of, what its not,” says Stommel. “Have students use it to write an essay about Jane Austen and gender dynamics, and then have them read that essay and peer review it and think about what ChatGPT gets right and wrong.”可知,Stommel建议教育者与学生开诚布公的谈谈ChatGPT,然后让他们使用ChatGPT写

    76、一篇文章,然后对ChatGPT的文章进行评论,由此可推断Stommel建议教育者正确引导学生使用ChatGPT。故选C。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Your Brain Was Made For WalkingIf a president, a legendary philosopher, and one of the bestselling authors of all time credited the same secret for their success, would you

    77、try to follow it too? What if the secret was something you already knew how to do? _36_.Get walking! Its not just some people who made a case for it as a prime creativity booster. _37_ A Stanford University study found that participants were 81 percent more creative when walking as opposed to sittin

    78、g. According to the study, walking outsideversus on a treadmillproduces the most novel and highest quality analogies in participants who walked and then sat down to do creative work.The movement aspect of walking is obviously key. Youve probably heard the phrase “Exercise your creativity”, which ref

    79、ers to the brain as muscle. Our creative mindset is stimulated by physical movement. _38_But the scenery is almost as important as the sweat. The National Human Activity Pattern Survey reveals that Americans spend 87 percent of their time indoors. Being inside, youre more likely to stagnation(停滞), t

    80、he antithesis of energy. _39_ Just by going outside, you are stepping out of your habitual surroundings and your comfort zone, which is necessary if you want to open your mind to new possibilities._40_ Engage more closely with your surroundings for the next four weeks. Turn off your phone and give y

    81、ourself the chance to be present in the world, to hear conversations and natural sounds, to notice the way people move. Walk not just for exercise. Walk for wonder.AIn fact, you probably do it every day.BPhysical movement is unintentional.CWithout energy, you cant wonder or create.DSo why not set a

    82、creativity goal that starts with walking?EThat is why walking- with a friend, or alone feeds creative thinking.FResearchers have traced connections between walking and generating ideas.GDisconnecting from multimedia increases performance on all problem-solving tasks.【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要说明了散步可以有助于创造性思

    83、维的培养36A根据上文“If a president, a legendary philosopher, and one of the bestselling authors of all time credited the same secret for their success, would you try to follow it too? What if the secret was something you already knew how to do? (“如果一位总统、一位传奇哲学家和一位有史以来最畅销的作家都认为他们成功的秘诀是相同的你也会尝试遵循它吗?如果这个秘密是你已经

    84、知道怎么做的呢?”)结合后文“Get walking!(去散步)”提到了成功的秘诀是散步,可推测本句是在回答上文的问题,并引出下文散步的话题。与A项“In fact, you probably do it every day. (事实上,你每天都在做)”上下文一致,故选A。37F根据上文“Get walking! Its not just some people who made a case for it as a prime creativity booster. (散步!不仅仅是一些人认为它是一种主要的创造力助推器!”)以及后文“A Stanford University study f

    85、ound that participants were 81 percent more creative when walking as opposed to sitting. According to the study, walking outsideversus on a treadmillproduces the most novel and highest quality analogies in participants who walked and then sat down to do creative work.(斯坦福大学的一项研究发现,参与者走路时的创造力比坐着时高出81

    86、%。根据这项研究,在户外行走与在跑步机上行走相比,在步行后坐下来做创造性工作的参与者中产生了最亲颖和最高质量的类比”)可知,后文提到了大学的户外行走的研究,可见有研究人员在研究走路和产生想法之间的联系。与F选项“Researchers have traced connections between walking and generating ideas. (研究人员追踪了走路和产生想法之间的联系)”上下文一致,故选F。38E根据上文“The movement aspect of walking is obviously key. Youve probably heard the phrase

    87、 “Exercise your creativity”, which refers to the brain as muscle. Our creative mindset is stimulated by physical movement. (走路的动作显然是关键。你可能听说过“锻炼你的创造力”这句话,它把大脑比作肌肉。我们的创造性思维是由身体运动激发的”)可知,上文提到了“创造性思维是由身体运动激发的”,即回答了为什么散步可以培养创造性居维的问题。与E选项“That is why walking- with a friend, or alone feeds creative thinki

    88、ng.(这就是为什么散步和朋友一起,或者独自一人一能培养创造性思维)”上下文一致。故选E。39C根据上文“But the scenery is almost as important as the sweat. The National Human Activity Pattern Survey reveals that Americans spend 87 percent of their time indoors. Being inside, youre more likely to stagnation(停滞), the antithesis of energy. (但风景几乎和汗水一样

    89、重要。全国人类活动模式调查显示,美国人 87%的时间都在室内度过。待在室内,你更有可能停滞不前,这是能量的对立面。)”以及后文“Just by going outside, you are stepping out of your habitual surroundings and your comfort zone, which is necessary if you want to open your mind to new possibilities. (只走出去,你就走出了你习惯的环境和你的舒适区,如果你想打开你的心扉,迎接新的可能性,这是必要的。)可知,上文提到待在室内无法培养创造力

    90、,后文则建议走出去,可知本句属于过渡句,与C选项“Without energy, you cant wonder or create. (没有能量,你就无法好奇或创造。)”上下文一致,故选C。40D根据后文“Engage more closely with your surroundings for the next four weeks. Turn off your phone and give yourself the chance to be present in the world, to hear conversations and natural sounds, to notice

    91、 the way people move. Walk not just for exercise. (在接下来的四周里,要更密切地接触周围的环境。关掉手机,给自己一个融入世界的机会,去倾听对话和自然的声音,去注意人们移动的方式。走路不只是为了锻炼。)”可知,后文主要提出了如何专注地散步,融入世界,且提到“走路不只是为了锻炼。”,即设定创造性的目标。与D选项“So why not set a creativity goal that starts with walking? (那么为什么不从步行开始设定一个创造力目标呢?)”上下文一致,故选D。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共

    92、15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。In my childhood, my family struggled to make ends meet. With three children to feed,my father worked as a janitor(看门人) and farmed our small field until dark. Despite our_41_difficulties, my parents always did their best to_42_for us.One day, M

    93、rs.Harper,my headteacher, brought a box of toys to school to give to _43_children. Everyone was_44_to contribute some of their own toys, but I hardly had any toys of my own. Glued to the toys in the box, my_45_got wide with excitement. Mrs. Harper_46_my expression and allowed me to choose two toys f

    94、or myself. I was so_47_feeling like the luckiest girl in the world.Upon my arrival at home, I couldnt wait to_48_them to my mother. But she gently explained that I couldnt_49_the toys because there were many other children who were less_50_than us. Although I was_51_, I was proud to_52_them to the b

    95、ox because they were for those who needed them more.Despite our financial struggles, my mother taught me to see myself _53_and make me believe that we were rich in_54_. My mothers_55_has remained a constant source of inspiration,reminding me of the importance of empathy(同感能力),generosity,and sympathy

    96、.41AvariousBsevereCfinancialDsocial42AworkBlookCpayDprovide43ApoorBlonelyCsickDhungry44Abrought upBcalled onCcheered upDsent out45AmouthBheartCeyesDhands46AconfirmedBnoticedCimaginedDrespected47AgratefulBhopefulCproudDsurprised48AgiveBdescribeCexplainDshow49AkeepBreceiveChideDfetch50AcapableBfortuna

    97、teCpositiveDsuccessful51AworriedBangryCconfusedDdisappointed52AdonateBreturnCpresentDbring53ApatientlyBcompletelyCdifferentlyDhonestly54AfaithBimaginationCcreativityDlove55AexpectationBexperienceClessonDgift【解析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了在母亲的教导下作者虽然家境贫困但还是把玩具给了那些更需要帮助的人的故事,赞扬了母亲的教诲对作者产生的积极影响。41C尽管我们经济困难,我父母总是尽

    98、力供养我们。A. various各种各样的;B. severe严重的;C. financial财政的;D. social社会的。根据上文“my family struggled to make ends meet(我的家庭努力维持收支平衡)”可知,作者的家庭状况是财政方面是困难的。故选C。42D句意:同上。A. work工作;B. look看;C. pay支付;D. provide提供。根据上文did their best可知,此处用动词provide for指父母尽力“供养”我们。故选D。【学生易失分点】pay for sb指为付款;provide for指供养;为提供所需要的一切。43A一

    99、天,我的班主任哈珀女士带了一盒玩具到学校给贫困的孩子们。A. poor贫困的;B. lonely孤单的;C. sick生病的;D. hungry饥饿的。根据上文 a box of toys可知,这一盒子玩具应该是送给“贫困的”孩子们的。故选A。44B每个人都被号召贡献一些自己的玩具,但我几乎没有自己的玩具。A. brought up抚养;B. called on号召;C. cheered up使振奋;D. sent out发送。根据下文“contribute some of their own toys(贡献一些他们自己的玩具)”可知,此处是指“被号召”贡献自己的玩具。故选B。45C盯着盒子里

    100、的玩具,我兴奋得睁大了眼睛。A. mouth嘴;B. heart心脏;C. eyes眼睛;D. hands手。根据上文“Glued to the toys in the box(盯在盒子里的玩具上)”以及下文“got wide with excitement”可知,此处应该是指兴奋地睁大“眼睛”。故选C。46B哈帕女士注意到我的表情,让我自己挑两个玩具。A. confirmed确认;B. noticed注意到;C. imagined想象;D. respected尊重。根据空格后的“allowed me to choose two toys for myself. ”可知,此处是指“注意到”我的

    101、表情。故选B。47A我很感激,觉得自己是世界上最幸运的女孩。A. grateful感激的;B. hopeful有希望的;C. proud自豪的;D. surprised感到惊讶的。根据下文“feeling like the luckiest girl in the world.”可知,此处应该是指作者是很“感激的”故选A。48D一到家,我就迫不及待地把它们拿给妈妈看。A. give给;B. describe描述;C. explain解释;D. show展示。根据下文“to my mother. ”以及“But she gently explained that(但她温和地解释)”可知,此处是指

    102、把玩具“展示”给母亲看。故选D。49A但她温和地解释说,我不能留下这些玩具,因为还有很多孩子没有我们幸运。A. keep保持、保留;B. receive受到;C. hide隐藏;D. fetch去取。根据下文“because they were for those who needed them more.(因为它们是为了那些更需要它们的人。)”可知,此处是指我不能“保留”这些玩具。故选A。50B句意:同上。A. capable有能力的;B. fortunate幸运的;C. positive积极的;D. successful成功的。分析句意再根据空格前的less和下文“those who ne

    103、eded them more.(那些更需要它们的人)”可知,此处是指很多孩子还没有我们“幸运”故选B。51D虽然我很失望,但我很自豪地把它们放回盒子里,因为它们是给那些更需要它们的人的。A. worried担忧的;B. angry生气的;C. confused困惑的;D. disappointed失望的。根据上文第9题可知,作者不能留下这些玩具,所以应该是“感到失望的”。故选D。52B句意:同上。A. donate捐赠;B. return归还、放回;C. present呈现;D. bring带来。根据下文“because they were for those who needed them

    104、more.(因为它们是为了那些更需要它们的人。)”可知,此处用return指把玩具“放回”盒子里。故选B。53C尽管我们的经济状况很困难,但母亲教我用不同的眼光看待自己,让我相信我们的爱是丰富的。A. patiently耐心地;B. completely完全地;C. differently不同地;D. honestly诚实地。根据上文可知,母亲温和地解释说,我不能留下这些玩具,因为还有很多孩子没有我们幸运,可知,母亲教我用不同的眼光看待自己。此处用副词differently表示“不同地”看待自己。故选C。54D句意:同上。A. faith信念;B.imagination想象力;C. creat

    105、ivity创造力;D. love爱。根据上文“I was proud to_them to the box because they were for those who needed them more.”和空格前的rich可知,此处指我们的“爱”是丰富的。故选D。55C母亲的教诲一直是我灵感的源泉,提醒着我同理心、慷慨和同情的重要性。A. expectation期待;B. experience经历;C. lesson教训、教诲;D. gift礼物。根据上文分析可知,此处指母亲的“教诲”对我产生了很大影响。根据故选C。第二节(共10小题;每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面材料,在空白处

    106、填入适当的内容(1个单词)或所给单词的正确形式。Tea drinking has been a traditional custom among native Beijingers. Teahouses formed in the Tang Dynasty,took off in the Song Dynasty and were recorded in YuanQu_56_ ( write) in the Yuan Dynasty. As society developed,private teahouses, tea bars and teahouses with diverse feat

    107、ures_57_ ( create). Teahouses often served as centers of social interaction where people came to discuss personal affairs or even_58_ ( politics) issues.There are different types of teahouses including Pure Teahouses, Teahouses for Storytelling, Chess Teouses,etc. In Pure Teahouses, people do nothin

    108、g but drink tea, most of_59_are unoccupied persons or the young from the rich family. Teahouses for Storyelling,_60_( normal) in the afternoon and night, are welcomed by people with an interest in novels, pingshu and storytelling. Chess Teahouses are popular among those interested in playing chess.I

    109、n the Qing Dynasty, there were also Chess Teahouses that served scholars and_61_(official) near Shichahai.The tea culture has regained its popularity after a long term of dcline. In recent years teahouses with local characteristics_62_ ( appear) in Beijing with the performance of Beijing Opera, or t

    110、he combination of tea culture, folk customs_63_arts.Laoshe Teahouse, for example, is widely famous in and beyond China_64_a cultural symbol in Beijing, where a large number of tea fans gather,_65_(enjoy) its rich tea culture.【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了喝茶是北京人的传统习俗。茶馆形成于唐代,兴起于宋代,并在元代的元曲中有记载。随着社会的发展,出现了各种特色

    111、的私人茶馆、茶吧和茶馆。茶馆通常是社会交往的中心,人们来这里讨论个人事务甚至政治问题。56written考查非谓语动词。茶馆形成于唐代,兴起于宋代,并在元代的元曲中有记载。分析句子可知,此处为非谓语动词作后置定语修饰YuanQu,YuanQu和动词write为被动关系,所以为过去分词形式。故填written。57were created考查动词时态语态。随着社会的发展,出现了各种特色的私人茶楼、茶吧和茶馆。此处为谓语动词的填入,主语tea bars and teahouses复数名词和动词create为被动关系,结合上文时态可知,此处应为过去时,所以为一般过去时的被动语态结构。故填were c

    112、reated。58political考查形容词。茶馆通常是社会交往的中心,人们来这里讨论个人事务甚至政治问题。由空后issues为名词可知,此处为形容词形式修饰该名词。故填political。59whom考查定语从句。在纯粹的茶馆里,人们除了喝茶什么都不做,大多是闲人或富家子弟。此处为介词of+关系代词whom引导的非限制性定语从句,先行词people在从句中作of的宾语成分。故填whom。60normally考查词形转换。讲故事的茶馆通常在下午和晚上,受到喜欢小说、评书和讲故事的人的欢迎。此处为副词作状语修饰整个句子。故填normally。61officials考查名词复数。清代什刹海附近还

    113、有棋茶馆,为士大夫服务。由and连接的scholars为复数名词可知,此处也应为名词的复数形式,保持一致。故填officials。62have appeared考查动词时态。近年来,随着京剧的表演,或茶文化、民俗和艺术的结合,北京出现了具有地方特色的茶馆。根据In recent years时间状语可知,此处为现在完成时,主语teahouses为复数名词,所以为动词的复数形式。故填have appeared。63and考查连词。近年来,随着京剧的表演,或茶文化、民俗和艺术的结合,北京出现了具有地方特色的茶馆。根据句意可知,此处为连词and连接的前后名词构成并列关系。故填and。64as考查介词。

    114、以老舍茶馆为例,它作为北京的一个文化象征而闻名中外,大量的茶迷聚集在这里,享受着丰富的茶文化。根据句意以及空后的a cultural symbol名词可知,此处为介词as“作为”后接名词,满足句意要求。故填as。65enjoying考查非谓语动词。以老舍茶馆为例,它作为北京的一个文化象征而闻名中外,大量的茶迷聚集在这里,享受着丰富的茶文化。此处为非谓语动词作状语,enjoy和逻辑主语tea fans为主动关系,所以为现在分词形式。故填enjoying。第四部分 写作(共两节, 满分40分)假定你是李华,外教Ryan给你的作业打了B,但你觉得应得A。请你给外教写一封邮件,内容包括:1. 说明你应

    115、得A的理由(至少两点);2. 提出希望。注意:1. 写作词数应为80左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Dear Ryan,Im Li Hua from Class 3._Yours,Li Hua【参考范文】Dear Ryan,Im Li Hua from Class 3. Im writing to discuss the B grade I received for my recent assignment. While I respect your feedback, I genuinely believe that my work deserves an A grade.T

    116、he reasons are twofold. Firstly, my assignment fulfilled all the requirements. I dedicated a substantial amount of effort and time to this project, conducting thorough research and strictly following all the guidelines. Secondly, not only did my work bring forward innovative ideas, but it also prese

    117、nted well-structured arguments, all in a clear and mistake-free format.It is with these considerations in mind that I respectfully request a reconsideration of my grade. Your earliest reply would be greatly appreciated.Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。In a coastal village n

    118、amed Seaford, lived a courageous young woman named Amelia. Amelia was known throughout Seaford for her adventurous nature. From the moment she could walk, she would eagerly run towards the crashing waves, feeling the sand between her toes and the cool spray of the ocean mist on her face. She was a w

    119、oman with a strong will and possessed a heart full of kindness. Amelias love for the ocean was intense, and she spent most of her days exploring the beautiful beaches and sparkling waters that surrounded her house. One sunny morning, while Amelia was walking along the shore, she noticed a group of r

    120、estless seagulls abnormally circling above the crashing waves. Their unusual calls echoed (回) through the air. Concerned for their well-being, she followed their flight pattern, her instincts guiding her toward danger. As she approached a towering cliff, Amelia gasped in horror. On a narrow ledge (岩

    121、架), high above the violent waves, was a young dolphin trapped in a thick fishing net. Its shiny body shone under the golden rays of the sun, but its freedom was cruelly limited by the trap. With each struggle, the net tightened around its delicate body, leaving painful marks on its skin. Its tail fl

    122、apped helplessly, each movement a request for help, while its desperate cries for assistance echoed through the air. A sense of urgency filled her, pushing her forward with determination and resolve. Realizing that time was tight, Amelia knew she had to act instantly to free this innocent creature f

    123、rom its difficult position before it submitted to exhaustion or the force of the tides. 注意: 1. 续写词数应为150左右; 2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Paragraph 1: Without hesitation, Amelia rushed back to the village. _Paragraph 2: As the dolphin was released into the waters, it hesitated for a moment._【参考范文】Without hes

    124、itation, Amelia rushed back to the village. She gathered the villagers to join her in the rescue. Amelia led the way, carefully moving along the steep cliff edge until she reached the dolphin. As she drew closer, she noticed tears streaming out of the creatures eyes, as if it knew its fate was in th

    125、eir hands. Amelia carefully freed the dolphin from the net. Then Amelia and the villagers guided it down to the waiting boat. Then they made their way back to the shore and treated the injuries of the dolphin.As the dolphin was gently released into the calm, welcoming waters, it hesitated for a mome

    126、nt. Amelia approached the dolphin and gently stroked it. The dolphin touched the girl with the tip of its nose in response and made happy sounds as if to say a final thank you before diving gracefully beneath the surface. The crowd erupted in applause, their hearts filled with joy and gratitude for

    127、being witness to such a remarkable rescue. Amelias courage and compassion were an inspiration to all who heard her story.【解析】本文以救援海豚为线索展开,讲述了一位热爱海洋勇敢善良的年轻女子Amelia,召集村民和她一起救援被困海豚的故事,Amelia在悬崖边上发现有一只小海豚被困在渔网里,她立刻跑回村子,召集村民帮忙和她一起救援,她小心翼翼地把海豚救出来,和村民们一起把受伤的海豚带到船上,送海豚去治疗,当海豚重回大海时,感谢Amelia和村民们,对于Amelia的勇气和同情心,大家深受鼓舞。1.段落续写:由第一段首句内容“Amelia毫不犹豫地跑回了村子。”可知,第一段可描写Amelia召集村民,和她一起救援被困海豚的过程。由第二段首句内容“当海豚被轻轻地放进平静、舒适的水域时,它犹豫了一会儿。”可知,第二段可描写海豚对它的恩人Amelia以及村民们表示感激之情。2.续写线索:发现被困的海豚决定救出海豚召集村民帮忙救援成功救出海豚送去治疗海豚重回大海海豚对救援者表示感激升华主题

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2024年高考英语模拟试题(新高考版)(三)(全析全解版).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-767600.html
    相关资源 更多
  • 二年级上数学教案表内乘法和除法(二)9的乘法口诀_冀教版(3).docx二年级上数学教案表内乘法和除法(二)9的乘法口诀_冀教版(3).docx
  • 二年级上数学教案表内乘法和除法(二)9的乘法口诀_冀教版(2).docx二年级上数学教案表内乘法和除法(二)9的乘法口诀_冀教版(2).docx
  • 二年级上数学教案表内乘法和除法(二)9的乘法口诀_冀教版(10).docx二年级上数学教案表内乘法和除法(二)9的乘法口诀_冀教版(10).docx
  • 二年级上数学教案表内乘法和除法(二)9的乘法口诀_冀教版.docx二年级上数学教案表内乘法和除法(二)9的乘法口诀_冀教版.docx
  • 二年级上数学教案表内乘法和除法(二)9的乘法口诀_冀教版 (11).docx二年级上数学教案表内乘法和除法(二)9的乘法口诀_冀教版 (11).docx
  • 二年级上数学教案表内乘法和除法(二)8的乘法口诀4_冀教版.docx二年级上数学教案表内乘法和除法(二)8的乘法口诀4_冀教版.docx
  • 二年级上数学教案表内乘法和除法(二)7的乘法口诀8_冀教版.docx二年级上数学教案表内乘法和除法(二)7的乘法口诀8_冀教版.docx
  • 二年级上数学教案表内乘法和除法(二)7的乘法口诀7_冀教版.docx二年级上数学教案表内乘法和除法(二)7的乘法口诀7_冀教版.docx
  • 二年级上数学教案表内乘法和除法(二)7的乘法口诀6_冀教版.docx二年级上数学教案表内乘法和除法(二)7的乘法口诀6_冀教版.docx
  • 二年级上数学教案表内乘法和除法(二)7的乘法口诀4_冀教版.docx二年级上数学教案表内乘法和除法(二)7的乘法口诀4_冀教版.docx
  • 二年级上数学教案表内乘法和除法(二)7的乘法口诀3_冀教版.docx二年级上数学教案表内乘法和除法(二)7的乘法口诀3_冀教版.docx
  • 二年级上数学教案表内乘法和除法(二)7的乘法口诀2_冀教版.docx二年级上数学教案表内乘法和除法(二)7的乘法口诀2_冀教版.docx
  • 二年级上数学教案表内乘法和除法(二)7的乘法口诀1_冀教版.docx二年级上数学教案表内乘法和除法(二)7的乘法口诀1_冀教版.docx
  • 二年级上数学教案表内乘法和除法(二)7的乘法口诀10_冀教版.docx二年级上数学教案表内乘法和除法(二)7的乘法口诀10_冀教版.docx
  • 二年级上数学教案简单的排列_人教新课标.docx二年级上数学教案简单的排列_人教新课标.docx
  • 二年级上数学教案第三单元 第1课时有多少块糖 北师大版.docx二年级上数学教案第三单元 第1课时有多少块糖 北师大版.docx
  • 二年级上数学教案第七单元 第2课时分苹果 北师大版.docx二年级上数学教案第七单元 第2课时分苹果 北师大版.docx
  • 二年级上数学教案第一单元第2课时秋游 北师大版.docx二年级上数学教案第一单元第2课时秋游 北师大版.docx
  • 二年级上数学教案第一单元第1课时谁的得分高 北师大版.docx二年级上数学教案第一单元第1课时谁的得分高 北师大版.docx
  • 二年级上数学教案看魔术 几个几相加_青岛版.docx二年级上数学教案看魔术 几个几相加_青岛版.docx
  • 二年级上数学教案看杂技表内乘法(一)_青岛版.docx二年级上数学教案看杂技表内乘法(一)_青岛版.docx
  • 二年级上数学教案直角的初步认识_人教新课标.docx二年级上数学教案直角的初步认识_人教新课标.docx
  • 二年级上数学教案用2~5的乘法口诀求商_北京版.docx二年级上数学教案用2~5的乘法口诀求商_北京版.docx
  • 二年级上数学教案用乘法解决问题_人教新课标.docx二年级上数学教案用乘法解决问题_人教新课标.docx
  • 二年级上数学教案用乘法的意义解决问题_人教新课标.docx二年级上数学教案用乘法的意义解决问题_人教新课标.docx
  • 二年级上数学教案用三角板拼角_人教新课标.docx二年级上数学教案用三角板拼角_人教新课标.docx
  • 二年级上数学教案根据四则运算的意义解决问题_人教新课标.docx二年级上数学教案根据四则运算的意义解决问题_人教新课标.docx
  • 二年级上数学教案整理和复习_人教新课标.docx二年级上数学教案整理和复习_人教新课标.docx
  • 二年级上数学教案整理和复习3_人教新课标.docx二年级上数学教案整理和复习3_人教新课标.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1