Unit 1 Section B Learning About Language-2020-2021学年高二英语同步课堂帮帮帮(人教版2019选择性必修第一册).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- Unit Section Learning About Language-2020-2021学年高二英语同步课堂帮帮帮人教版2019选择性必修第一册 Language 2020 2021 学年 英语
- 资源描述:
-
1、UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT1.2 Learning About Language重点词汇1.conclusionn.结论;推论2.penicillin n.青霉素;盘尼西林3.fleevi.&vt.迅速离开;逃跑4.circumstancen.usually pl.条件;环境;状况5.novelistn.小说家6.noveln.(长篇)小说7.flow n.流;流动;流畅;供应 vi.流;流动8.chartn.图表 vt.记录;制订计划重点短语1.wear and tear 磨损;损耗 2.flow chart 流程图3.with great effort 努力地
2、4.be distinct from 与.不同5.be well known for以.而著名e to a conclusion得出结论7.with the objective of带着.的目的8.change ones mind 改变某人的主意9.care about 关心;在乎10.show promise in 在.显示出潜力 11.beyond ones control 失去控制12.under construction在建设中重点句式It struck him that the other Chinese men in the photo apparently did not car
3、e about what was happening to their fellow countrymen.Id like to try that Chinese herbal medicine again,which seems to work best for my cough.重点语法非限制性定语从句跟先行词的关系并不十分密切,只是做一些附加说明,不起限制作用,这类从句往往用逗号与主句分开。限制性定语从句与非限制性定语从句的区别(1)形式不同限制性定语从句与其先行词之间不用逗号隔开,非限制性定语从句与其先行词之间一般有逗号隔开。She heard a terrible noise com
4、ing from the ancient tower,which brought her heart into her mouth.(2)意义不同限制性定语从句与其先行词关系十分密切,如果去掉从句,剩余的部分意思往往不完整,甚至失去意义;非限制性定语从句只是其先行词的附加说明,如去掉,句子剩余部分意思仍然完整。We will never forget the happy days when we rebuilt the wooden tower.His sister,who works in an antique shop,is coming to see him tomorrow.(3)翻译
5、不同翻译限制性定语从句时,一般先翻译从句,后翻译先行词;翻译非限制性定语从句时,一般先翻译先行词,后翻译从句,形成两个并列分句或其他类型的分句。I have a son who is now studying in the USA.我有一个现在在美国学习的儿子。(可能还有儿子在别处)I have a son,who is now studying archaeology in the university.我有一个儿子,他现在在大学学习考古学。(含有“我只有一个儿子”之意)(4)先行词不同限制性定语从句的先行词一般为单个的名词或代词;非限制性定语从句的先行词既可以是单个的名词或代词,也可以是整
6、个句子。Mike sold the old house which came down from his father.(先行词是 house)迈克卖掉了从他父亲手里传下来的老房子。Mike sold the old house,which made his father very angry.(先行词为逗号前的整个句子,即:卖房子这件事)迈克把老房子卖了,这使得他的父亲很生气。I.重点词汇1.conclusion n.结论;推论例:Your information is inaccurate and your conclusion is therefore wrong.你的信息不准确,所以你
7、的结论是错误的。I drew a conclusion from my own experiences that a friend in need is a friend indeed.我从我自己的经历中得出结论:患难见真情。2.circumstance n.条件;环境;状况例:Obviously we cant deal with the problem until we know all the circumstances.显然,我们只有了解全部情况后才能处理这个问题。I wish we could have met under happier circumstances.我真希望我们是在
8、更愉快的情况下相识的。II.重点句式1.It struck him that the other Chinese men in the photo apparently did not care about what was happening to their fellow countrymen.他感到惊讶的是,照片中的其他中国男人显然不在乎同胞们发生了什么。【句式剖析】it是形式主语,that引导的句子是真正的主语,what引导的句子作介词about的宾语。 It strikes sb that.某人突然想到,某人感到惊讶的是It struck me that playing agains
9、t the other team was a great learning moment for all the girls on the team.我突然意识到和另一支球队比赛对队里所有的女孩来说都是一个很好的学习机会。2.Id like to try that Chinese herbal medicine again,which seems to work best for my cough.我想再试一次那种中草药,它似乎对我的咳嗽最有效。【句式剖析】本句是一个复合句。主句是Id like to try.,which引导的是非限制性定语从句。would like意为“愿意;想要”,后接名
10、词、代词或动词不定式作宾语。She asked me what I would like to do and mentioned a particular job.她问我想干什么,然后提到了一份特别的工作。I would like to thank them for allowing me to develop their original idea.我想感谢他们允许我深入完善他们最初的想法。.用适当的关系词填空1. His best movie, _won several awards, was about the life of Gandhi. 2. Kate, _sister I sha
11、red a room with when we were at college, has gone to work in Australia. 3. During the Spring Festival Gala of 2020, did you see Wang Yuan, _is now a famous youth actor. 4. The famous actor, Guo Donglin, _name was known, became a little depressed recently. 5. But my connection with pandas goes back t
12、o my days on a TV show in the mid-1980s, _I was the first Western TV reporter permitted to film a special unit caring for pandas rescued from starvation in the wild. 6. When it comes to the majority of the latest technologies in the next 20 years, none has greater potential than the technology being
13、 developed in these young peoples company, _in my eyes will lead to a revolution. 7. Like anything, it is possible to have too much of both, _is not good for the health. 8. Everyone knows that Zhong Nanshan _serves as a medical scientist, has devoted himself to hard work again. 9This is the same dic
14、tionary _ I lost last week.10Last Sunday they reached Nanjing, _ a conference was to be held.答案:1. which 2. whose 3. who 4. whose 5. when 6. which 7. which 8. who 9. as/that 10. where.完成句子1. Now Irene Astbury works from 9a. m. to 5p. m. daily at the pet shop in Macclesfield, _. 现在 Irene Astbury 每天上午
15、9点到下午5点在Macclesfield她和她已故的丈夫 Les一起开的宠物店工作。2. We can send e-mails to our friends _ as well. 我们可以发送电子邮件给和我们一样住的离家乡也很远的朋友。3. There lives an old man near the school, _. 学校附近住着一位老人, 他的儿子在国外工作。4. During traveling, one can meet various people, _. 在旅游期间, 可以见到形形色色的人, 和他们结交新朋友。5. Some students are very busy,
16、_. 有些学生太忙了, 没时间阅读。6. Last Friday we went to the farm, _. 上周五我们去了农场, 帮助农民们采摘西瓜。7. On the platform of 2020 Spring Festival Gala, some famous actors were absent, _. 在2020年春晚舞台上, 一些在过去很著名的演员却未到场。 8. Tom suddenly fell ill, _. 汤姆突然生病了, 这使我们很伤心。9. He didnt pass the exam, _. 他没有通过考试, 这使他的老师感到失望。10. His elde
17、r brother, _, will come to see him tomorrow. 他的哥哥在北京工作, 明天要来看他。答案:1. which she opened with her late husband Les.2. who live so far away from their hometowns.3. whose son is working abroad.4. with whom they can make new friends.5. who dont have time to do reading.6. where we helped farmers to pick wa
18、termelons.7. who had been popular in the past.8. which made us very sad.9. which disappointed his teacher.10. who works in Beijing.用定语从句合并句子1. Ive never heard of the people and things. You talked about them just now._2. You are asking a question. The question is the only one that hasnt been answered
19、._3. We visited the museum last Sunday. The museum is being decorated now. _4. That evening I ended up working very late. I will tell you more about it later. _5. I wish to thank Professor Smith. Without Smiths help I would never have got this opportunity. _答案:1. Ive never heard of the people and th
20、ings which you talked about just now. 2. The question you are asking is the only one that hasnt been answered. 3. The museum (that) we visited last Sunday is being decorated now.4. That evening, which I will tell you more about later, I ended up working very late. 5. I wish to thank Professor Smith,
21、 without whose help I would never have got this opportunity.一、阅读理解AA bull bison(野牛)in Yellowstone National park charged at a 9-year-old Florida girl. Luckily, the girl was left with only relatively minor injuries. Eyewitnesses say that a group of around 50 peopleincluding the unidentified girlwere s
22、tanding within 5 10 feet of the bison for at least 20 minutes near Observation Point Trail before the animal decided to charge. We saw through the trees some people petting the bison, super close,” Hailey Dayton, 18, an eyewitness who filmed the incident. Because it was agitated by all the people an
23、d noise, it just attacked.In Yellowstone, there are about 4 ,500 bison, the nations largest and most important bison population on public land. Yellowstone is the only place in the lower 48 states where free-ranging bison have lived continuously since prehistoric times, according to a statement from
24、 the National Park Service (NPS). The Yellowstone population is also significant for being one of the few herds(群)in the country that has not been inter- bred(杂交)with cattle.While they feed primarily on grass, they can be aggressive if annoyed. Stay 25 yards away from all large animalsbison, bighorn
25、 sheep, deer etc. and at least 100 yards away from bears and wolves, the statement read. If need be, turn around and go the other way to avoid interacting with a wild animal in a close distance. ”Despite the presence of seemingly more dangerous animals such as bears and wolves, bison have injured mo
26、re people in Yellowstone than any other creature. This is what happens when you make fun of wildlife and pay no mind to an animals personal space, Dayton wrote in a tweet. This family was petting the buffalo before it charged. And as you can see the parents saved themselves over their daughter. That
27、 really put me off. ”1.What does the underlined word agitated probably mean?A.Amused.B.Released.C.Comforted.D.Disturbed.2.What is the second paragraph mainly about?A.The remaining population of bison.B.What Yellowstone means to bison.C.How bison survived the hardships.D.Bisons living conditions in Y
28、ellowstone.3.What is the NPS statement in Paragraph 3 meant to do?A.To warn people not to tease bison.B.To inform readers of some large animals.C.To persuade readers to protect the wildlife.D.To urge people to give bison enough space.4.What is Dayton s attitude towards the familys act?A.Positive.B.P
29、itiful.C.Unfavorable.D.Admirable.【答案】1.D 2.B 3.D 4.C【解析】这是一篇新闻报道。文章主要讲述了黄石国家公园的一头野牛向一名9岁的佛罗里达女孩冲去导致她受伤的事件,并再一次强调了野牛的生活习性,公园警示,游客的不当做法等方面。1.词义猜测题。根据划线单词所在句子“Because it was agitated by all the people and noise, it just attacked.”可知,前后句之间为因果关系,结合常识分析,可推知它会攻击人是因为它受到了人类和噪音的干扰。因此可知,划线单词agitated应与选项D. Dist
30、urbed(打扰) 表达含义一致。故选D项。2.主旨大意题。根据第二段内容“In Yellowstone, there are about 4 ,500 bison, the nations largest and most important bison population on public land. Yellowstone is the only place in the lower 48 states where free-ranging bison have lived continuously since prehistoric times, according to a st
31、atement from the National Park Service ( NPS). The Yellowstone population is also significant for being one of the few herds in the country that has not been inter- bred with cattle.( 在黄石公园,大约有4500头野牛,这是美国最大也是最重要的公共土地上的野牛种群。据美国国家公园管理局(NPS)的一份声明称,黄石公园是美国本土48个州中唯一一个自史前时代起就一直生活着自由放养的野牛的地方。黄石公园的种群数量也很可观
32、,因为它是全国为数不多的没有与牛杂交的畜群之一。)”可知,本段陈述的重点是 Yellowstone 之于野牛的重要性。故选B项。3.细节理解题。根据文章第三段内容:“Stay 25 yards away from all large animalsbison, bighorn sheep, deer etc. and at least 100 yards away from bears and wolves,” the statement read. “If need be, turn around and go the other way to avoid interacting with
33、a wild animal in a close distance.”(声明中写道:“远离所有大型动物,如野牛、大角羊、鹿等,并与熊和狼保持至少100码的距离。”“如果有必要,转身走另一条路,避免与近距离的野生动物接触。”)可知声明的目的是警告游客不要密切接触野生动物给以它们以空间。故选D项。4.推理判断题。根据文章末尾句内容“That really put me off.( 那真的让我很反感。)”可知Dayton对这个家庭的行为是感到反感的。故选C项。BThe Internet has become part of modern life, bringing convenient servi
34、ces to everyone who can connect. While it seems hard to live without the Internet, it also brings new problems. For example, individuals, organizations and even governments can become targets of cyber attacks.The past week marked Chinas sixth annual Cybersecurity Week, held from Sept 16 to 22 nation
35、wide. The opening ceremony and major activities were held in Tianjin. First launched in 2014, the event was designed to raise public awareness of the importance of fighting online threats and cyber attacks. The theme of this years event is cybersecurity for the people and by the people.The leaking (
36、泄露)of personal information now stands out. Efforts should be made to raise peoples sense of fulfillment, happiness and security in cyberspace, said President Xi Jinping in an instruction for the event. The country will safeguard the security of personal information and citizens legal rights and inte
37、rests in cyberspace. According to a report from the 2017 China Internet Security Conference, more than 90 percent of Android smartphones for sale in China contained serious safety bugs. Such flaws (缺陷)allow hackers to control entire phones and obtain the users passwords, bank information and more.To
38、 protect personal information, China issued its first cybersecurity law in June 2017. One key part of this law is meant to protect personal information. It rules that network operators are not allowed to leak, change or damage the personal information they gather. They are also not allowed to give p
39、ersonal information to others freely.Apart from China, issuing laws to protect personal information and prevent junk electronic information is a common practice in other countries.5.What is the purpose of the first paragraph?A.To introduce the new Internet-based problems.B.To show readers a new Inte
40、rnet-based trend.C.To make a list of new cybercrimes online.D.To call for protection of personal security.6.What can be inferred from Paragraph 3?A.Android smartphones sales are on the decrease.B.Personal data protection comes into focus.C.Netizens are sensitive to online information.D.Nearly all sm
41、artphones contain security flaws.7.Who does Chinas first cybersecurity law mainly intend to regulate?A.Website designers.B.Illegal hackers.C.Network operators.D.Internet-based companies.8.What will be probably mentioned after the last paragraph?A.Foreign practices to safeguard cybersecurity.B.Countr
42、ies producing laws of national security.C.Effective ways to deal with personal security.D.Advice on how to avoid leaking personal data.【答案】5.A 6.B 7.C 8.A【解析】这是一篇新闻报道。文章主要讲述了互联网带来的新的问题:个人信息泄露,同时提到了中国对此采取的措施。5.推理判断题。根据文章第一段内容“While it seems hard to live without the Internet, it also brings new proble
43、ms(虽然没有互联网似乎很难生活,但它也带来了新的问题)”可知本段的主要目的是引出文章的中心话题:互联网带来的问题。故选A项。6.推理判断题。根据文章第三段首句内容“The leaking of personal information now stands out.( 个人信息的泄露现在引起了人们的注意。)”可知,本段主要在阐述个人信息通过互联网泄露的问题,因此可推知,保护个人信息安全很重要。故选B项。7.细节理解题。根据文章第四段内容“It rules that network operators are not allowed to leak, change or damage the
44、personal information they gather. They are also not allowed to give personal information to others freely.( 它规定,网络运营商不得泄露、更改或损害他们收集的个人信息。他们也不允许向他人免费提供个人信息。)”可知,中国首部网络安全法的主要目的是规范网络运营商。故选C项。8.推理判断题。根据文章最后一段内容“Apart from China, issuing laws to protect personal information and prevent junk electronic in
45、formation is a common practice in other countries.( 除了中国,其他国家也普遍颁布法律保护个人信息,防止电子信息垃圾化。)”提及了除了中国外的其他国家,因此可以推知,后文要讲述其他国家在这方面采取的措施。故选A项。CIts October and you know what that means the return of pumpkin Kit Kats, spooky (幽灵般的,怪异的)costumes for the kids and, of course, homemade Halloween treats. The whole sp
46、ooky season leads up to tricks on October 31, but Halloween as we know it may be changing.Its pretty common knowledge that Halloween takes place on October 31. For a lot of parents, its a night of headaches. Sure enough, parents are fully occupied with an unforgettable Halloween party and have no ti
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-779839.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
