分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 11

类型Unit 1 单元话题阅读回答问题练习-2022-2023学年八年级英语下册单元重难点易错题精练(牛津译林版).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:779967
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:11
  • 大小:260.82KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit 单元话题阅读回答问题练习-2022-2023学年八年级英语下册单元重难点易错题精练牛津译林版 单元 话题 阅读 回答 问题 练习 2022 2023 学年 年级 英语 下册 难点 易错题
    资源描述:

    1、Unit 1 Past and present.单元话题阅读回答问题练习(2022春江苏徐州八年级单元测试)In the pastWhat year was it? 2004.Who is in the photo?Robyn Wexler and Yang Bing.What were you doing there?We were taking a photo together.What did you do in Beijing?I was a DJ. I also organized parties and events. My wife Robyn planned to open a

    2、 yoga (瑜伽) studio in Beijing. She taught yoga in a gym on Monday evening, and worked full-time for a Chinese organization.NowWhat year is it? 2014.Who is in the photo?Zachary Yang, Robyn Wexler, Ethan Yang and Yang Ring.What do you do now in Beijing?I have just opened a new club and a cafe. I also c

    3、ontinue to organize parties throughout China. Robyn owns a yoga studio which she opened in 2005. She teaches weekly classes in the studio.What has changed for you?Weve gone from two to four, Our first son Ethan was born in November 2007, and Zachary was born in September 2010. We eat at home a lot m

    4、ore than we did in 2004. We dont get to sleep in on the weekend like before because of two little children.1When was the first photo taken?_2What part-time job did Robyn use to do?_3What does Yang Bing keep doing?_4Who is younger, Ethan or Zachary?_5What is the material above mainly about?_(2022秋江苏淮

    5、安八年级校考开学考试)阅读下面短文,回答问题,每小题不超过6个单词。Here are some clothes for women from different times. Women in the 1940s dressed up in cheong-sams (旗袍). Cheong-sams were made of cotton or silk. They were colourful. Some of them had beautiful flowers on them. Women in them looked slim and really good. During that

    6、time, these clothes could help us to know whether (是否) you were rich or poor. Form the 1950s to the 1960s, women was interested in coats and trousers. They were more comfortable than cheong-sams. These clothes were made of cotton. They were blue or grey. More and more women began to work. Women felt

    7、 proud (骄傲的) and comfortable because it was their first time to have the same right (权利) as men.Young girls in the 1980s thought they should wear colourful clothes. They liked the clothes that film stars wore. They tried hard to make some clothes like the stars. Now people like designing their own c

    8、lothes. These clothes are made of fur or even paper. But many people dislike using leather and fur because it will hurt animals.根据上面短文的内容回答下列问题。(每题答案不超过6个单词)6How did the women in cheong-sam look?_7 What can we know from women in cheong-sam during that time?_8Why was women interested in coats and tro

    9、users from the 1950s to the 1960s?_9Who liked the clothes that film stars wore in the 1980s?_10Do all people like using leather and fur to design their own clothes?_(2022春江苏淮安八年级统考期中)A father and his son went to a kite-flying festival. The son was full of joy when he saw the sky filled with colorful

    10、 kites. He wanted to fly a kite, too. The father then bought a kite for him.The son started to fly the kite. Soon, his kite was high up in the sky. After a while, he said, “Father, it seems that the string (线) is stopping the kite from flying higher. If we cut it, the kite will fly even higher. Can

    11、we cut it?” The father cut the string. The kite started to go higher. This made the little boy happy.But then, slowly, the kite started to come down. And finally, it fell to the ground. The son was surprised to see this. He asked his father, “I thought that after cutting the string, the kite would f

    12、ly higher. Why did it fall down?”The father explained, “The string was not stopping the kite from going higher, but was helping it stay in the sky. You helped the kite go up in the right direction using the string. But when you cut the string, it could no longer support the kite.”Sometimes, we may f

    13、eel like there are certain things that are holding us back and stopping us from growing. But in fact, these might be the things that support us the most. That is, control can also be support.根据短文内容回答问题(每小题答案不超过6个单词)。11How did the son feel when he saw the colorful kites?_12Where did the son see the c

    14、olorful kites?_13Why did the son want to cut the string? _14According to the passage, what happened to the kite in the end after the string was cut?_15What can we learn from the passage?_(2022春江苏徐州八年级统考期中)阅读短文,按要求回答问题。Last weekend, the four members of my family spent an enjoyable holiday at the Magi

    15、c KingdomDisneyland. And one thing made our visit seem truly magical. We got to the front of the line at Space Mountain, only to find out that our little daughter Gloria couldnt take her ice-cream on the ride. We were so excited that we all forgot ice-cream was not allowed on the ride.Gloria broke i

    16、nto tears and we all had no idea what to do. Then Murphy, one of the staff(员工)members, came over. She bent down and told Gloria that she would hold the ice-cream for her and give it to her when she finished the ride. Gloria said, “Really?” Then she gave Murphy her ice-cream, and she completely enjoy

    17、ed the ride.Sure enough, as we walked out the exit, there was Glorias new friend with “her” ice-cream.Now you and I both know what happened, because we know that an ice-cream wont last twenty minutes on a summer afternoon in Florida. Murphy knew what time we would get off the ride. She went to the n

    18、earest shop and bought a brand-new ice-cream thirty seconds before we walked out of the exit. Gloria said, “Thank you,” but Im sure she thought it was the same ice-cream.We know that someone tried hard to make our visit special. Thanks so much for going above and beyond! Thanks so much for giving us

    19、 help and make our visit pleasant!16Why did Gloria cry at the Space Mountain?_17Where was Murphy waiting for Gloria after the ride?_18Who does the underlined word “someone” refer to?_19Did Gloria have the same ice-cream after the ride?_20What do you think of Murphy?_(2022春江苏淮安八年级校考期末)A few years ago

    20、, my husband and I were on an island for a weekend with our 3- and 4-year-old daughters. As we went back and thought about what to do next, our girls jumped in and told us exactly what they wanted to do. “We want to go to the butterfly museum,” said Ariella and Eliana.As soon as we walked into the m

    21、ain area of the museum, we saw thousands or beautiful butterflies all flapping (拍打) their coloful wings.My girls were jumping up and down and I knew we had made the right decision to come to the museum. They were having so much fun. I turned to our museum tour guide because I was curious and asked,

    22、“How long do butterflies live?” She said, “About ten days.” “What can butterflies do in ten days?” I asked. The guide sopped, looked at me and said, “They make the world a more beautiful place.” “Wow,” I said, “I never thought about butterflies like that. Thank you.” After we said goodbye, I couldnt

    23、 stop thinking about what the guide had said. She was right. We all have something to offer the world with the time we have. When we focus our gifts on taking care of each other every day, we can make a difference.Appreciate (感激) the influence you can have on your family, friends, co-workers and nei

    24、ghbors. Like a butterfly, you have your own way of making the world a little better for everyone.根据上面短文内容回答问题,每小题答案不超过6个单词。21How many members are there in the writers family?_22Were they on an island for a weekend?_23Where did Ariella and Eliana go after the weekend?_24Why did the writer ask their g

    25、uide some questions?_25Who can you have influence on in your life?_(2022秋江苏扬州八年级校联考期末)请根据短文内容,回答下面问题,每题答案不超过6个单词。“Every worker coming to Beijing has their own reasons. No one lives here without a dream,” said Chen Jianguo, a 35-year-old food deliveryman (送餐员) from a small city called Songyuan. Chen

    26、Jianguo dreamed of having his own business in Beijing about 16 years ago when he graduated (毕业) from senior high school. But his father asked him to take his place as a truck driver at the oil field. Although Chen disliked the job, he didnt want to let his father down. He took the job as a truck dri

    27、ver. Then he got married and had a son.“I got quite good pay, but life was boring there during those years. Most of the time I had nothing to do, because the trucks were not often used,” said Chen.Two months ago, Chen decided to give up his job and come to Beijing. His wife agreed that he should go

    28、for his dream.Chen has been a food deliveryman for a month. He works 15 hours every day and hardly has time for lunch at noon. Chen spends only 10 yuan on each meal to cut the cost of living in Beijing. “I want to give a better life to my wife and little son.” he said. “I must work harder and try to

    29、 become the best food deliveryman at my station.” Chen likes his job because he can meet many different people. Every “thank you” from a customer is like praise for his work.Chen plans to start his own restaurant in the future, so he always writes down what food people have ordered. In this way, he

    30、gets a better knowledge of peoples tastes.26Where does Chen Jianguo come from?_27What did Chen do before he came to Beijing?_28Who supported Chens decision?_29How long does Chen work in Beijing every day?_30Why does Chen want to get a better knowledge of peoples tastes?_参考答案:1In 2004.2She used to te

    31、ach yoga in a gym.3He keeps organizing parties.4Zachary.5Its mainly about a couples past and present changes.【导语】本文通过两张照片对比,介绍了一对夫妇过去在做什么,现在在做什么,以及他们在这些年中的变化。1根据第一框里的内容“What year was it? 2004.”以及“What were you doing there? We were taking a photo together.”可知第一张照片是在2004年拍的,故填In 2004.2根据第一框里的内容“My wif

    32、e Robyn planned to open a yoga (瑜伽) studio in Beijing. She taught yoga in a gym on Monday evening,”可知,她过去在健身房教瑜伽。故填She used to teach yoga in a gym.3根据第一框里的内容“I also organized parties and events.”以及第二框里的内容“I also continue to organize parties throughout China.”可知,杨冰一直在组织聚会。故填He keeps organizing partie

    33、s.4根据第二框里的内容“Our first son Ethan was born in November 2007, and Zachary was born in September 2010.”可知,Ethan出生于2007年,而Zachary出生于2010年,因此Zachary更年轻,故填Zachary.5通读全文,可知本文通过两张照片对比,介绍了一对夫妇过去在做什么,现在在做什么,以及他们在这些年中的变化。故填Its mainly about a couples past and present changes.6Slim and (really) good.7Whether the

    34、y were rich or poor.8Because they were more comfortable.9Young girls.10No.【分析】本文讲述了这里有一些不同时代的女人穿的衣服。在1940年代女性穿着旗袍,穿的女人看起来很苗条,真的很好。从20世纪50年代到60年代,女性对外套和裤子很感兴趣,因为它们比旗袍更舒服。20世纪80年代的年轻女孩认为她们应该穿五颜六色的衣服,她们喜欢电影明星穿的衣服。现在人们喜欢设计自己的衣服。这些衣服是用毛皮甚至纸做的。但许多人不喜欢使用皮革和毛皮,因为它会伤害动物。6句意:那些穿旗袍的女人看起来怎么样?根据“Women in them lo

    35、oked slim and really good.”可知看起来很苗条和好看,故答案为Slim and (really) good.7句意:我们能从当时的旗袍妇女身上了解到什么?根据“During that time, these clothes could help us to know whether (是否) you were rich or poor.”可知那人是否富有或贫穷,故答案为Whether they were rich or poor.8句意:为什么20世纪50年代到60年代的女性对外套和裤子感兴趣?根据“They were more comfortable than che

    36、ong-sams.”可知外套和裤子比旗袍更舒适,故答案为Because they were more comfortable.9句意:谁喜欢电影明星在80年代穿的衣服?根据“Young girls in the 1980s thought they should wear colourful clothes. They liked the clothes that film stars wore.”可知是年轻的女孩,故答案为Young girls.10句意:所有人都喜欢用皮革和毛皮来设计自己的衣服吗?根据“But many people dislike using leather and fu

    37、r because it will hurt animals.”可知并不是所有人喜欢,故答案为No.11Happy./Joyful.12(High up) in the sky.13To make/let/help the kite fly higher/go higher/go up.14It fell to the ground/fell down.15Control can also be support.【导语】本文讲述一个父亲和儿子放风筝的故事。父亲带儿子参加风筝节,并一起放风筝,应儿子的要求剪断了风筝线,一开始风筝飞得更高,但是后来风筝就掉下来了。父亲以此告诉孩子,有些东西看似阻碍

    38、了我们,但是正是这些东西支撑着我们前进。11根据“The son was full of joy when he saw the sky filled with colorful kites.”可知,当儿子看到天空中放满了五颜六色的风筝时,他满心欢喜。故填Happy./Joyful.12根据“. the sky filled with colorful kites.”可知,五颜六色的风筝在高空中。故填(High up) in the sky.13根据“Father, it seems that the string (线) is stopping the kite from flying hi

    39、gher. If we cut it, the kite will fly even higher. Can we cut it?”可知,儿子认为风筝线阻止了风筝飞得更高,由此可知他想剪断风筝线是为了让风筝飞得更高。故填To make/let/help the kite fly higher/go higher/go up.14根据“And finally, it fell to the ground.”可知,风筝最后掉到地上了。故填It fell to the ground/fell down.15通读全文和最后一句“That is, control can also be support.

    40、”可知,父亲带儿子参加风筝节,并一起放风筝,应儿子的要求剪断了风筝线,一开始风筝飞得更高,但是后来风筝就掉下来了。父亲以此告诉孩子,有些东西看似阻碍了我们,但是正是这些东西支撑着我们前进。故填Control can also be support.16Because she couldnt take her ice-cream on the ride./Because ice-cream was not allowed on the ride.17At the exit.18Murphy.19No.20Kind/Friendly/Nice/Helpful.【导语】本文主要讲述了上周末,我们一家

    41、四口人在迪士尼乐园度过了一个愉快的假期,一个事件使我们的旅行变得神奇,因此写了一封信表示感谢。16根据“We got to the front of the line at Space Mountain, only to find out that our little daughter Gloria couldnt take her ice-cream on the ride.”可知,在骑行时不允许拿着冰淇淋。故填Because she couldnt take her ice-cream on the ride./Because ice-cream was not allowed on t

    42、he ride.17根据“Sure enough, as we walked out the exit, there was Glorias new friend with her ice-cream.”可知,Murphy拿着冰淇淋在出口等着Gloria。故填At the exit.18根据“Murphy knew what time we would get off the ride. She went to the nearest shop and bought a brand-new ice-cream thirty seconds before we walked out of the

    43、 exit.”可知,是员工Murphy帮助了我们,使我们的旅行变得特殊且愉快。故填Murphy.19根据“Now you and I both know what happened, because we know that an ice-cream wont last twenty minutes on a summer afternoon in Florida.”可知,冰淇淋在一个夏天的下午不可能持续20分钟。故填No.20根据“Then Murphy, one of the staff(员工)members, came over. She bent down and told Glori

    44、a that she would hold the ice-cream for her and give it to her when she finished the ride.”以及“Thanks so much for giving us help and make our visit pleasant”可知,Murphy帮助了这一家人,使他们享受了一次愉快的旅行。故填Kind/Friendly/Nice/Helpful.21(There are) four./4.22Yes(, they were).23(They went to) the butterfly museum.24Bec

    45、ause she was curious.25My family, friends, co-workers and neighbors.【导语】本文讲述了作者和丈夫带着他们的女儿去蝴蝶博物馆的事情,并且得到一个道理,我们都能用自己的时间为这个世界做点事情。21根据“my husband and I were on an island for a weekend with our 3- and 4-year-old daughters”可知他们有两个女儿,所以一共有四个人,故填(There are) four./4.22根据“my husband and I were on an island

    46、for a weekend with our 3- and 4-year-old daughters”可知他们是在岛上度过周末。故填Yes(, they were).23根据“As we went back and thought about what to do next, our girls jumped in and told us exactly what they wanted to do. We want to go to the butterfly museum, said Ariella and Eliana.”可知周末之后,Ariella和Eliana去了蝴蝶博物馆。故填(T

    47、hey went to) the butterfly museum.24根据“I turned to our museum tour guide because I was curious and asked”可知是因为作者很好奇,故填Because she was curious.25根据“Appreciate (感激) the influence you can have on your family, friends, co-workers and neighbors.”可知生活中我可以影响我的家人、朋友、同事和邻居。故填My family, friends, co-workers an

    48、d neighbors.26A small city called Songyuan./Songyuan.27He was a truck driver./A truck driver.28His wife./Chen Jianguos wife.29(For) 15 hours.30To start his own restaurant.【导语】本文主要介绍了来自松原的送餐员陈建国,他以前是一位司机,现在是一名送餐员,他非常喜欢自己的工作。26根据“said Chen Jianguo, a 35-year-old food deliveryman from a small city call

    49、ed Songyuan”可知陈建国来自一个叫松原的小城市。故填A small city called Songyuan./Songyuan.27根据“He took the job as a truck driver.”可知来北京之前是一名卡车司机。故填He was a truck driver./A truck driver.28根据“His wife agreed that he should go for his dream.”可知他的妻子支持他的决定。故填His wife./Chen Jianguos wife.29根据“He works 15 hours every day and hardly has time for lunch at noon.”可知陈在北京每天工作15小时。故填(For) 15 hours.30根据“Chen plans to start his own restaurant in the future, so he always writes down what food people have ordered. In this way, he gets a better knowledge of peoples tastes.”可知他想要更好地了解人们的口味是为了开自己的餐馆。故填To start his own restaurant.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 1 单元话题阅读回答问题练习-2022-2023学年八年级英语下册单元重难点易错题精练(牛津译林版).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-779967.html
    相关资源 更多
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(巩固)word版.docx人教版五年级下册数学期末测试卷(巩固)word版.docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(巩固).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(巩固).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(实验班).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(实验班).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(实用)word版.docx人教版五年级下册数学期末测试卷(实用)word版.docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(实用).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(实用).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(完整版).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(完整版).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(夺分金卷).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(夺分金卷).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(夺冠)word版.docx人教版五年级下册数学期末测试卷(夺冠)word版.docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(夺冠).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(夺冠).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(夺冠系列).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(夺冠系列).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(基础题).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(基础题).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(培优a卷).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(培优a卷).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(含答案)word版.docx人教版五年级下册数学期末测试卷(含答案)word版.docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(含答案).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(含答案).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(名校卷)word版.docx人教版五年级下册数学期末测试卷(名校卷)word版.docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(名校卷).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(名校卷).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(名师系列)word版.docx人教版五年级下册数学期末测试卷(名师系列)word版.docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(名师系列).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(名师系列).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(名师推荐).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(名师推荐).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(各地真题)word版.docx人教版五年级下册数学期末测试卷(各地真题)word版.docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(各地真题).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(各地真题).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(原创题).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(原创题).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(历年真题)word版.docx人教版五年级下册数学期末测试卷(历年真题)word版.docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(历年真题).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(历年真题).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(典型题)word版.docx人教版五年级下册数学期末测试卷(典型题)word版.docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(典型题).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(典型题).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(典优)word版.docx人教版五年级下册数学期末测试卷(典优)word版.docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(典优).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(典优).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(全国通用)word版.docx人教版五年级下册数学期末测试卷(全国通用)word版.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1