分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 17

类型Unit 10If you go to the party, you'll have a great time!语言能力把关练-2023-2024学年八年级英语上册把关练(人教版).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:780146
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:17
  • 大小:682.25KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit 10 If you go to the party you'll have great time! 语言能力把关练-2023-2024学年八年级英语上册把
    资源描述:

    1、Unit10 语言能力把关练一、完形填空Life and study are hard for all of us. And junior middle school students have every reason to say so. Besides, 48.8 percent of middle school students show signs of mental (精神的) health problems. Recently, Zhejiang Province did a survey of 1 peoples mental health. It found that jun

    2、ior middle school students in Zhejiang feel the 2 stress (压力) from schools among teenagers. What do students 3 ? “ First, the class ranking (排名) after exams. Second, students are afraid that they cant 4 their parents expectation,” Youth Times reported. This is not only true with Chinese students. Th

    3、e American Psychological Association recently did a similar survey. The 5 are surprising: in the US, teenagers have a higher level of stress than adults. For them, one of the big 6 for stress is also schoolwork. What can we do to 7 ? “To begin with, you can live your life 8 . Sleep for 9-10 hours a

    4、day, find someone to exercise with every day, and eat 9 ,” said Norman BAnderson, executive vice president of the association. “Also, try to keep away from mobile phones and computers. If you 10 too much time on them, you will more likely feel terrible,” said experts.1AoldBsimilarCyoungDforeign2Awor

    5、stBeasiestCbestDbiggest3Atalk aboutBworry aboutClearn aboutDknow about4AmakeBreachCimproveDwatch5AonesBwaysCresultsDplans6AreasonsBmattersCideasDquestions7Aact outBbring outChelp outDblow out8AcarefullyBactivelyCbeautifullyDquietly9AloudlyBsuddenlyChealthilyDhardly10AleaveBagreeCturnDspend二、阅读单选Ange

    6、r is a kind of feeling. Many things can make you angry. When your teacher gives you too much homework, when a friend borrow your favorite thing and then breaks it, when your team loses an important game, you may get really angry. Usually, your body will tell you when you are angry. For example, you

    7、breathe (呼吸) faster, your face turns red, and you may want to break something or hit (打) someone, but sometimes you hide your anger. For example, you are really angry, but you may keep it to yourself. The worst thing is to do nothing but keep quiet. The problem is that if you do this, you may get a

    8、headache or your stomach may get hurt. In fact, its normal for you to get angry sometimes. But anger must be let out in the right way. When you get angry, you can talk about it with other people and share your problems with them, such as your parents, a teacher, etc. If you talk about anger, those b

    9、ad feelings can start to go away. So you are halfway to solving a problem just by talking to someone about it. Here are some other things you can do when you start to feel angry: talk to a good friend; count from 1 to 100; give someone a hug (拥抱); think about good things, etc. Remember that how you

    10、act when you are angry can make everything better or worse. It is not a good way to run away from your anger. You should always try to solve it.11You may not get angry when _.Aa friend breaks your favorite thingByour parents dont let you watch TVCyour favorite basketball team wins the gameDThere is

    11、too much homework on the weekend12_ shows that you are angry.ASpeaking slowlyBGetting a coldCHaving a red faceDTrying to protect someone13What does the word “hide” in Paragraph 2 mean in Chinese?A隐藏B爆发C展示D诉说14According to the passage, you can do everything when you get angry EXCEPT_.Atalking to othe

    12、rsBcounting numbersCthinking about good thingsDsaying bad things to people around you15What is the main purpose of the passage?ATo teach people how to share feelings.BTo show why people get angry.CTo help people understand bad feelings.DTo ask people to solve their anger actively.Asking for HelpDear

    13、 Paul,My best friend John moved to another city because his father found a good job there. I miss him very much. What shall I do? Can you give me some advice?Alex, lonely in GainesvilleDear Paul, I listen to your program every night. My friends birthday is coming soon. I want to buy her something sp

    14、ecial but I dont have enough money and I am not good at making things. Whats your advice, please?Maggie, in ChicagoDear Paul, I have a problem. My cousins dog just has babies and I really want to have one as a pet. But my parents wont let me do that! I really need your help. James, helpless in Seatt

    15、leAdvice from PaulDear Alex, Face the problem bravely! Try to be friendly and find other kids with the same interest as you. In that way, you will have a lot of things to talk about with other kids. Surely, you will make new friends with others. Dear Maggie, When your friend knows what youre thinkin

    16、g, she will be happy. Write a letter to her or buy her a gift that you can afford(负担得起). A true friend never cares how much a gift costs. Dear James, Your parents have their reasons for not having a pet. Maybe they dont have time to look after it. So, talk with them and make them believe you can loo

    17、k after the pet. 16According to the passage, Paul maybe works at a _.AbankBlibraryChospitalDradio station17According to the passage, we can know that Maggie _.Ais in SeattleBdoesnt have too much moneyCis good at making things by herselfDis getting ready for her mothers birthday18James has a problem

    18、that _.Ahe cant find his dogBhe doesnt know how to look after a dogChe has no money to buy a dogDhe cant have a dog at home19Pauls advice for Alex is _.Alooking after himselfBmaking friends with other kidsCgoing to Johns city to see him once a weekDwriting letters to his best friend John20Which of t

    19、he following is true?AJohn is Pauls best friend.BJames parents dont like animals.CMaggie misses her friend so much.DPaul thinks that a true friend doesnt care too much about how expensive a gift is.Were often in difficult times or meet difficult problems. They are hard to solve and they are common i

    20、n our life. When were in difficult times, just stopping isnt enough. We need to ask for help. When Im in difficult times, I never turn to someone for help. In fact, I am lucky enough to have a helpful group. They always support me when I meet some problems. First, I have a good relationship with my

    21、parents. They always give me good advice. So when Im in difficult times, my parents are usually the first ones I turn to. As teenagers, many of us dont think our parents know us. However, they have gone through more situations(情况)as hard as or maybe even harder than those we are having now. So why n

    22、ot listen to them and learn from their experiences?There are quite a few different situations. But we dont want to ask our parents for advice. For those, we can turn to our friends. Its great to get advice and help from a peer(同龄人). Dont be shy to ask for help when youre in difficult times. The help

    23、 from others can often solve your difficulties!21Its clear that _.Adifficult problems are part of lifeBstopping in difficult times is enoughCsolving difficult problems is easyDnobody can help solve our difficulties22What does the word “support” in the second paragraph mean in Chinese?A反馈B影响C援助D变化23F

    24、or some difficult situations, parents have more _ than teenagers.AmoneyBexperienceCluckDadvice24What can we learn from the passage?AYou should only listen to your parents.BPeople can ask for help at any time.COther peoples help must be useful.DMany teenagers dont like to ask their parents for help.2

    25、5The best title of this passage is _.AWhat to Do in Difficult TimesBWhat to Do If We Have PeersCWhere to Find Help in Difficult TimesDWhen to Ask for Help in Difficult Times第II卷(非选择题)请点击修改第II卷的文字说明三、阅读回答问题Im Dr. Martin. A few days ago, I made a survey (调查) on children in Shanghai. The result shows t

    26、hat 18% of the young students in Shanghai have mental (心理的) problems. They often have a lot of worries and feel very unhappy. Some students feel worried because they have problems with their schoolwork. Others have problems getting on well with their parents or classmates. Here are two examples of t

    27、hem. Su Mei, a 14-year-old school girl, is very afraid of exams. Though she studies the hardest in her class, she cant pass the exams. She cant think of anything while she is having an exam. Now she is so worried about the coming exam that she cant fall asleep for days. Lucy is a middle school stude

    28、nt who comes from a poor family. She does well in her studies. But she doesnt have enough money to buy beautiful clothes and her classmates always laugh at her. She hardly has a friend. So she always feels quite sad. She says that one day she might leave her home without telling her parents. Those c

    29、hildren who have mental problems wont go and ask for help. They worry that others will laugh at them if they go to see a doctor. How to help those children? Mr. Ma, a famous expert, says that the most important thing that parents and teachers should do is to care more about children. And trying to b

    30、e their friends is also necessary. 26Where did Dr. Martin make a survey? 27What is Su Mei very afraid of? 28How does Lucy always feel? 29Why dont children with mental problems go to see a doctor? 30What does Mr. Ma think is the most important thing for parents and teachers? 四、阅读匹配左栏是五个人遇到的问题,右栏是相应的建

    31、议,请为每个人选择合适的建议。 31 These days, Kate spends lots of time studying on computers. Its helpful for her study, but her parents think it could be dangerous to use the computer. 32 Cindy, an organizer of an English club meeting, works hard for the club. But many members still feel unhappy about the meeting

    32、s. 33 The Spring Festival is coming. Jacky and Ella are going to do some outdoor activities. But they are afraid there will be a lot of people outside. 34 Judy, a leader of a group at school, needs to explain(解释)lots of things to her group members. But they couldnt understand her sometimes. 35 John

    33、feels upset these days. He isnt as playful as usual and doesnt like to talk much.AWhen you feel unhappy, accept the feeling. You can find a comfortable way to let it out. For example, you can talk to someone you trust to or write down your problems on your diary.BStay where you are. This way, your p

    34、arents can find you more easily. Ask people around you to call your parents or the police. But dont go with them to other places to make a call.C Each member could take turns(轮流)to organize the meetings.This way, they could learn how hard you work and you could also know how they think about things.

    35、DIf you feel scared or nervous around someone, dont talk to them. Sometimes, you might not know why you feel like this, but just believe your feelings. They might tell you that someone is dangerous.E. Dont click(点击)the ads that show up on the screen. They seem to be interesting but they could be dan

    36、gerous, too. Also, do not give out your personal information easily online.F. Stay away from the crowded places. Wherever you go, watch your feet and try not to fall. When people around you begin to push, stand still and try to hold onto something.G. Try to speak more slowly and clearly. Also, you c

    37、ould try to use different ways to help others understand better, such as drawing a mind map(思维导图).左栏是五个人遇到的问题,右栏是七条相应的建议,请为每个人选择一条合适的建议。 36 Kate lost her wallet on her way home. Shes afraid to tell her parents about it. she doesnt know what to do 37 Jerry is upset these days because the math exam is

    38、 coming. She is afraid she may fail. 38 May always feels lonely. She thinks her classmates dont want to play with her. She really wants to get on well with her classmates. but she doesnt know how to do it. 39 Bill got an invitation from Jerry to go to see a movie with her this Friday night. He doesn

    39、t have time to go but he doesnt know how to turn down her invitation politely. 40 Nina is very upset because her parents make her practice playing the violin every day. They dont allow her to go out and play with her friends.ABe friendly to others. Try to have some interests in common with your clas

    40、smates. And help them when they are in trouble. And share your stories with them. You may become a popular person.BIf your parents always make you do something you dont like to do, you should try to talk to them and tell them what you really want to do. Having a good conversation with them is very I

    41、mportant.C If you have any problems, dont always keep them to yourself. For example, losing a wallet is not a serious problem. Try to talk to your parents. They will understand you.DIf you want to refuse an invitation from someone, tell him or her the truth that you really want to go, but you have n

    42、o time Maybe you can invite them next time.E. Ask for help from your teachers and classmates. If you have any problems at school, you should ask them for help. They may give you some useful advice.F. Try to spend more time with your family. Eat at home and sometimes travel with your family when you

    43、are free. Thats very Important.G. Just relax and be prepared. If you work really hard before the exam, you neednt be worried. Believe in yourself and tell yourself you can make it.五、短文语境提示填空There is a telephone hotline called tens Talking to Teens in Ljubljana, Slovenia. Some young people in the cit

    44、y help at 41 telephone hotline for teenagers with problems. Whats special about the hotline? Well, the people who answer the phone are fourteen to eighteen-year-olds. They arent expert, 42 they try to help others. Most teenagers who phone in are high school 43 with problems. Jane says, “They often t

    45、alk about teachers, exams, and problems with parents. We 44 to them and try to help.” “Everybody knows our phone 45 632180,” says Tina, “When parents dont 46 how to solve the problems with their teenage daughters or sons, they will call us for help. Kids call us because they find it 47 to talk to th

    46、eir mom or dad. It seems not easy for 48 to understand each other. Kids listen to us because were kids, 49 .”Tina and Jana love their work. “Its really interesting to talk to other teenagers about their problems. I think all the hotline helpers are good 50 listening and talking. They can often give

    47、some useful advice to help those in trouble (处于困境中)” says Jana.六、语法选择通读下面短文,掌握其大意,然后按照句子结构的语法和上下文连贯的要求,从每题所给的四个选项中选出一个最佳答案。If you are going to study in a foreign country, what can you do to feel less lonely(孤独的)? Well, here I will give some advice 51 you. First, always say yes. Of course, 52 you fee

    48、l uncomfortable in some way, dont agree. I mean, try not to refuse 53 invitation. By saying yes, you get the chance(机会)to meet lots of people and learn a lot 54 them. Second, find a hobby or try something new. Join a dance class, a chess club or a cooking class! This is a good way to make your life

    49、55 than before. Third, take language classes. By taking them, you 56 improve your language and you will meet a lot of people who are also looking forward to making new friends. Fourth, get out of your house! Spending long hours in front of 57 computer will make you more lonely. Go out to find new an

    50、d exciting places in your neighborhood. Lastly, dont just stand there 58 . When you are at a party, dont be shy. Be friendly with 59 . Try to talk with them. Its OK to ask your friends to introduce new friends to you. If you follow the above, Im sure you 60 a good time in a foreign country.51Ahelpin

    51、gBto helpChelpedDhelp52AifBorCuntilDthough53AtheB/CanDa54AintoBforCfromDwithout55AinterestingBmore interestingCthe most interestingDmost interesting56AneedBmustCcanDshould57AyouByourCyoursDyourself58AquietlyBquietCquieterDquietest59AotherBthe otherCanotherDothers60AhaveBhasChadDwill have参考答案:1C 2D 3

    52、B 4B 5C 6A 7C 8B 9C 10D【导语】本文主要讲述了青少年的压力问题以及一些建议。1句意:最近,浙江省做了一项关于年轻人心理健康的调查。old老的;similar相似的;young年轻的;foreign国外的。根据“It found that junior middle school students”可知是指年轻人,故选C。2句意:调查发现,在青少年中,浙江初中生感受到的学校压力最大。worst最坏的;easiest最容易的;best最好的;biggest最大的根据“stress (压力) from schools among teenagers.”可知初中生的压力最大,故选

    53、D。3句意:学生们担心什么?talk about谈论;worry about担心;learn about得知关于;know about知道。根据“First, the class ranking (排名) after exams”可知班级排名是他们所担心的,故选B。4句意:其次,学生们害怕自己达不到父母的期望。”make制作;reach达到;improve提高;watch观看。根据“they cant.their parents expectation”可知是指达不到父母的期望,故选B。5句意:研究结果令人惊讶:在美国,青少年的压力水平高于成年人。ones一个;ways方式;results结果

    54、;plans计划。根据“in the US, teenagers have a higher level of stress than adults.”可知在美国,青少年的压力水平高于成年人,这是调查的结果,故选C。6句意:对他们来说,压力的一大原因也是课业。reasons理由;matters事情;ideas主意;questions问题。根据“one of the big.for stress is also schoolwork.”可知压力的原因之一是学校功课,故选A。7句意:我们能做些什么来帮助他们?act out表演;bring out生产;help out帮助;blow out吹灭。根

    55、据“To begin with, you can live your life.”以及下文可知这些都是帮助青少年的方法,故选C。8句意:首先,你可以积极地生活。carefully仔细地;actively积极地;beautifully美丽地;quietly安静地。根据“you can live your life.”结合语境可知应该要积极地生活,故选B。9句意:每天睡9-10个小时,找个人每天一起锻炼,吃得健康。loudly大声地;suddenly突然地;healthily健康地;hardly几乎不。根据“someone to exercise with every day, and eat.”

    56、可知吃得要健康,故选C。10句意:如果你花太多时间在这些事情上,你更有可能感觉糟糕。leave离开;agree同意;turn转变;spend花费。根据“If you.too much time on them”可知是指花费时间在手机电脑上,故选D。11C 12C 13A 14D 15D【导语】本文主要介绍了人生气了应该怎么办。11细节理解题。根据“when your team loses an important game, you may get really angry.”(当你的球队输掉了一场重要的比赛时,你可能会非常生气。)结合常识可知ABCD选项中只有C选项“你最喜欢的篮球队赢得比赛

    57、”发生时不会生气,故选C。12细节理解题。根据“For example, you breathe (呼吸) faster, your face turns red,”可知脸红表明你在生气,故选C。13词义猜测题。根据“For example, you are really angry, but you may keep it to yourself.”(例如,你很生气,但你可能会憋在心里。)可知此处是指隐藏愤怒,故选A。14细节理解题。根据“When you get angry, you can talk about it with other people ”、“Here are some

    58、other things you can do when you start to feel angry: talk to a good friend; count from 1 to 100; give someone a hug (拥抱); think about good things, etc.”可知ABC选项都是可以做的事情,D选项“对周围的人说坏话”错误,故选D。15推理判断题。根据“Remember that how you act when you are angry can make everything better or worse. It is not a good w

    59、ay to run away from your anger. You should always try to solve it.”(记住,你生气时的行为会让一切变得更好或更糟。这不是逃避愤怒的好方法。你应该一直努力解决它。)以及全文内容可知本文作者写这篇文章是为了让人们积极解决他们的愤怒。故选D。16D 17B 18D 19B 20D【导语】本文是三个人遇到了一些困扰,向Paul寻求建议,Paul针对每个情况提出了合理的建议。16推理判断题。根据“I listen to your program every night.”可知,Paul可能在一家广播站工作,故选D。17细节理解题。根据“M

    60、y friends birthday is coming soon. I want to buy her something special but I dont have enough money”可知,Maggie没有钱,故选B。18细节理解题。根据“My cousins dog just has babies and I really want to have one as a pet. But my parents wont let me do that”可知,James家里没有养狗,故选D。19细节理解题。根据“Surely, you will make new friends wi

    61、th others.”可知,给Alex的建议是跟其他人交朋友,故选B。20细节理解题。根据“A true friend never cares how much a gift costs”可知,Paul认为真正的朋友从不在乎礼物多少钱,故选D。21A 22C 23B 24D 25A【导语】本文是作者结合自身的经历告诉读者们,遇到了问题要如何处理。21细节理解题。根据“Were often in difficult times or meet difficult problems.”可知,困难是生活的一部分,故选A。22词义猜测题。根据“In fact, I am lucky enough to

    62、 have a helpful group. They always support me when I meet some problems”可知,在作者遇到困难时,这些人总是支持和援助作者,所以support表示“援助”,故选C。23细节理解题。根据“However, they have gone through more situations(情况)as hard as or maybe even harder than those we are having now”可知,父母比青少年有更多的经验,故选B。24细节理解题。根据“As teenagers, many of us dont

    63、 think our parents know us”可知,许多青少年不喜欢向父母寻求帮助,故选D。25最佳标题题。通读全文可知,本文是作者结合自身的经历告诉读者们,遇到了问题要如何处理,所以A选项“在困难时期该做什么”符合本文标题,故选A。26In Shanghai. 27She is very afraid of exams. 28She always feels quite sad. 29Because they worry that others will laugh at them. 30He thinks the most important thing for parents a

    64、nd teachers is to care more about children.【导语】本文是心理学家马先生通过例举两个例子说明现在很多青少年学生有心理上的问题,并给出了一点建议。26根据“I made a survey (调查) on children in Shanghai.”可知,是在伤害做的调查。故填In Shanghai.27根据“Su Mei, a 14-year-old school girl, is very afraid of exams”可知,她害怕考试。故填She is very afraid of exams.28根据“So she always feels qu

    65、ite sad.”可知,露西总是感到很悲伤。故填She always feels quite sad.29根据“They worry that others will laugh at them if they go to see a doctor.”可知,他们担心如果他们去看医生,别人会嘲笑他们。故填Because they worry that others will laugh at them.30根据“Mr. Ma, a famous expert, says that the most important thing that parents and teachers should

    66、do is to care more about children. ”可知,她认为父母和老师应该做的最重要的事情是多关心孩子。故填He thinks the most important thing for parents and teachers is to care more about children.31E 32C 33F 34G 35A【导语】本文是根据五个人的问题选择合适的建议。31根据“Kate spends lots of time studying on computers. Its helpful for her study, but her parents think

    67、 it could be dangerous to use the computer.”可知,该建议与玩电脑时如何避免危险相关,E项“不要点击屏幕上显示的广告。它们看起来很有趣,但也可能很危险。此外,不要轻易在网上泄露你的个人信息。”与之对应。故选E。32根据“Cindy, an organizer of an English club meeting, .But many members still feel unhappy about the meetings.”可知,该建议应是如何解决让英语俱乐部成员不开心的问题,C项“每个成员可以轮流组织会议。这样,他们就能知道你工作有多努力,你也能知

    68、道他们是怎么想的。”与之对应。故选C。33根据“Jacky and Ella are going to do some outdoor activities. But they are afraid there will be a lot of people outside.”可知,该建议是解决户外活动中面对人群害怕该怎么做的问题,F项“不要去人多的地方。无论你去哪里,注意你的脚,尽量不要摔倒。当你周围的人开始推你的时候,站着别动,试着抓住什么东西。”与之对应。故选F。34根据“a leader of a group at school, needs to explain(解释)lots of

    69、 things to her group members. But they couldnt understand her sometimes.”可知,该建议应是回答如何做才能是每个成员都能明白的问题,G项“尽量说得慢一点,清楚一点。此外,你可以尝试用不同的方法来帮助别人更好地理解,比如画思维导图”与之对应。故选G。35根据“John feels upset these days. He isnt as playful as usual and doesnt like to talk much.”可知,该建议应是关于不开心时应该怎么做,A项“当你感到不快乐时,接受这种感觉。你可以找到一种舒服的

    70、方式发泄出来。例如,你可以和你信任的人交谈,或者把你的问题写在日记上。”与之对应。故选A。36C 37G 38A 39D 40B【导语】本文左侧是五个人遇到的问题,将其和右侧的建议匹配。36根据“Kate lost her wallet on her way home. Shes afraid to tell her parents about it. she doesnt know what to do”可知凯特在回家的路上丢了钱包。她不敢告诉父母这件事。她不知道该怎么办。选项C“如果你有任何问题,不要总是憋在心里。例如,丢失钱包并不是一个严重的问题。试着和你的父母谈谈。他们会理解你的。”与

    71、之匹配,故选C。37根据“Jerry is upset these days because the math exam is coming. She is afraid she may fail.”可知杰瑞这几天很不高兴,因为数学考试快到了。她担心她可能会失败。选项G“放松,做好准备。如果你在考试前真的努力学习,你就不必担心。相信自己,告诉自己你能做到。”与之匹配,故选G。38根据“May always feels lonely. She thinks her classmates dont want to play with her. She really wants to get on

    72、well with her classmates. but she doesnt know how to do it.”可知梅总是感到孤独。她认为她的同学不想和她玩。她真的很想和同学相处融洽。但她不知道怎么做。选项A“对他人友好。试着和你的同学有一些共同的兴趣爱好。在他们有困难的时候帮助他们。和他们分享你的故事。你可能会成为一个受欢迎的人。”与之匹配,故选A。39根据“Bill got an invitation from Jerry to go to see a movie with her this Friday night. He doesnt have time to go but h

    73、e doesnt know how to turn down her invitation politely.”可知比尔收到杰瑞的邀请,这个星期五晚上和她一起去看电影。他没有时间去,但他不知道如何礼貌地拒绝她的邀请。选项D“如果你想拒绝某人的邀请,请告诉他或她你很想去的真相,但是你没有时间也许下次可以邀请他们。”与之匹配。故选D。40根据“Nina is very upset because her parents make her practice playing the violin every day. They dont allow her to go out and play wit

    74、h her friends.”可知尼娜很生气,因为她的父母让她每天练习拉小提琴。他们不允许她和朋友出去玩。选项B“如果你的父母总是让你做你不喜欢做的事情,你应该试着和他们谈谈,告诉他们你真正想做的是什么。与他们有一个良好的对话是非常重要的。”与之匹配,故选B。41the 42but 43students 44listen 45number 46know 47difficult/hard 48them 49too 50at【导语】本文介绍一个叫做Talking to Teens的电话热线,倾听青少年的问题并提供帮助。41句意:这个城市的一些年轻人在电话热线上为有问题的青少年提供帮助。此处特指电话

    75、热线,用定冠词the,故填the。42句意:他们不是专家,但他们试图帮助别人。前后两句构成转折关系,用but连接,故填but。43句意:大多数打电话来的青少年都是有问题的高中生。根据“They often talk about teachers, exams, and problems with parents.”可知,打来电话的是学生,student“学生”,此处表示复数含义,使用名词复数形式,故填students。44句意:我们倾听他们的意见,并试图提供帮助。根据“We.to them and try to help.”可知,此处是listen to短语,意为“倾听”,时态是一般现在时,主

    76、语是复数,动词用原形,故填listen。45句意:每个人都知道我们的电话号码:632180。根据“Everybody knows our phone.632180,”可知,此处是phone number短语,意为“电话号码”,故填number。46句意:当父母不知道如何解决他们十几岁的女儿或儿子的问题时,他们会打电话给我们求助。根据“When parents dont.how to solve the problems with their teenage daughters or sons”可知,父母不知道如何解决问题,know“知道”,助动词dont后用动词原形,故填know。47句意:孩

    77、子们打电话给我们是因为他们发现很难和父母沟通。根据“Kids call us because they find it.to talk to their mom or dad”可知,孩子们发现很难和父母沟通时会打电话,difficult/hard“难的”,作宾语补足语,故填difficult/hard。48句意:他们似乎不容易理解对方。此处指前文提到的父母和孩子,表示复数含义,在介词后作宾语,用宾格them,故填them。49句意:孩子们听我们的,因为我们也是孩子。根据“Kids listen to us because were kids, .”可知,都是孩子,所以能听进去建议,用在肯定句句

    78、末,too“也”符合语境,故填too。50句意:我认为所有的热线帮手都擅长倾听和交谈。根据“I think all the hotline helpers are good.listening and talking.”可知,此处是be good at短语,意为“擅长”,故填at。51B 52A 53C 54C 55B 56C 57B 58A 59D 60D【导语】本文作者提出了一些帮助我们在国外开心生活的建议。51句意:这里我会给你一些建议来帮助你。helping帮助,现在分词或动名词;to help不定式;helped过去式或过去分词;help动词原形。给出建议的目的是为了帮忙,用不定式作

    79、目的状语。故选B。52句意:当然如果你感觉不舒服,就不要同意。if如果;or或者,否则;until直到时候;though尽管。表示条件,用if引导条件状语从句。故选A。53句意:我的意思是尽量不要拒绝邀请。the定冠词,特指;/零冠词,泛指;an不定冠词,泛指,后面单词以元音音素开头;a不定冠词,泛指,后面单词以辅音音素开头。不要拒绝任何一个邀请,表泛指,invitation以元音音素开头,用an。故选C。54句意:通过接受邀请,你可以有机会认识更多的人,从他们身上学到很多东西。into进入;for为了,因为;from 从,来自;without没有。learn sth from sb“向某人学

    80、习某事”,固定短语。故选C。55句意:这是一个让你的生活变得有趣的好办法。interesting有趣的,原级;more interesting更有趣的,比较级;the most interesting最有趣的,最高级;most interesting最有趣的,最高级。根据“than before”可知,用比较级。故选B。56句意:通过上语言课,你可以提高你的语言,而且你能遇到很多也想交新朋友的人。need需要;must必须;can能够;should应该。根据“By taking them, youimprove your language”可知,上语言课程能够提高语言能力。故选C。57句意:长

    81、时间坐在电脑前会让你更加孤独。you你,人称代词主格或宾格;your你的,形容词性物主代词;yours你的,名词性物主代词;yourself你自己,反身代词。空处作定语修饰名词computer,表示你的电脑,用your。故选B。58句意:最后,不要只是安静地站在那儿。quietly安静地,副词;quiet安静的,形容词;quieter更安静,比较级;quietest最安静,最高级。空处修饰动词“stand”,用副词形式。故选A。59句意:对别人友好。other别的;the other(两者中之)另一个;another(三者及以上)另一个;others其他人。空处作宾语,表示对其他人友好,用others。故选D。60句意:如果你遵循上面的建议,我确信你会在国外过得非常开心。have有,动词原形;has第三人称单数;had过去式或过去分词;will have一般将来时结构。句子是if引导的时间状语从句,符合“主将从现”的规则,主句用一般将来时。故选D。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 10If you go to the party, you'll have a great time!语言能力把关练-2023-2024学年八年级英语上册把关练(人教版).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-780146.html
    相关资源 更多
  • 全国通用版2022版高考数学大二轮复习考前强化练2客观题综合练B理.docx全国通用版2022版高考数学大二轮复习考前强化练2客观题综合练B理.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习综合升级练区域可持续发展.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习综合升级练区域可持续发展.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习专题四水体运动和流域综合开发第9讲水循环和洋流练习.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习专题四水体运动和流域综合开发第9讲水循环和洋流练习.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习专题五自然地理环境的整体性和差异性第12讲自然地理环境的差异性练习.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习专题五自然地理环境的整体性和差异性第12讲自然地理环境的差异性练习.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习专题三大气运动和天气气候第7讲常见天气系统练习.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习专题三大气运动和天气气候第7讲常见天气系统练习.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习专题一地理图表和地球运动第3讲地球运动的地理意义专题突破练3练习.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习专题一地理图表和地球运动第3讲地球运动的地理意义专题突破练3练习.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习专题一地理图表和地球运动第2讲统计图表的判读专题突破练2练习.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习专题一地理图表和地球运动第2讲统计图表的判读专题突破练2练习.docx
  • 全国通用版2022版高考化学大二轮复习非选择题专项训练六有机合成与推断.docx全国通用版2022版高考化学大二轮复习非选择题专项训练六有机合成与推断.docx
  • 全国通用版2022版高考化学大二轮复习非选择题专项训练三化学反应原理.docx全国通用版2022版高考化学大二轮复习非选择题专项训练三化学反应原理.docx
  • 全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练四常见元素及其化合物.docx全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练四常见元素及其化合物.docx
  • 全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练十化学实验基础.docx全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练十化学实验基础.docx
  • 全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练五元素周期表及周期律.docx全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练五元素周期表及周期律.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形第18讲相似三角形练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形第18讲相似三角形练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形第14讲三角形的基础知识练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形第14讲三角形的基础知识练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形方法技巧训练四解直角三角形中常见的基本模型练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形方法技巧训练四解直角三角形中常见的基本模型练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形方法技巧训练一与角平分线有关的基本模型练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形方法技巧训练一与角平分线有关的基本模型练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第六单元圆第24讲与圆相关的计算练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第六单元圆第24讲与圆相关的计算练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第六单元圆滚动小专题七与圆有关的计算与证明练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第六单元圆滚动小专题七与圆有关的计算与证明练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第八单元统计与概率第27讲统计练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第八单元统计与概率第27讲统计练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第五单元四边形方法技巧训练五与中点有关的基本模型练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第五单元四边形方法技巧训练五与中点有关的基本模型练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第8讲一元一次不等式组练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第8讲一元一次不等式组练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第7讲分式方程练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第7讲分式方程练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第6讲一元二次方程练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第6讲一元二次方程练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第三单元函数第9讲函数的基础知识练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第三单元函数第9讲函数的基础知识练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第三单元函数第11讲反比例函数练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第三单元函数第11讲反比例函数练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第七单元图形变化滚动小专题八与图形变换有关的简单计算与证明练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第七单元图形变化滚动小专题八与图形变换有关的简单计算与证明练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第一单元数与式第1讲实数及其运算练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第一单元数与式第1讲实数及其运算练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习基础题型滚动组合卷四.docx全国通用版2022年中考数学复习基础题型滚动组合卷四.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习基础题型滚动组合卷二.docx全国通用版2022年中考数学复习基础题型滚动组合卷二.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1