分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 20

类型Unit 1单元易错综合练习-2022-2023学年高二英语选择性必修第一册单元重难点易错题精练(外研版2019).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:780407
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:20
  • 大小:150.59KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit 1单元易错综合练习-2022-2023学年高二英语选择性必修第一册单元重难点易错题精练外研版2019 单元 错综 练习 2022 2023 学年 英语 选择性 必修 一册 难点 易错题 精练
    资源描述:

    1、Unit 1单元易错综合练习(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2回答第卷时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。3回答第卷时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。4考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共30分,略)第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

    2、AIceland is Europes westemmost country,with the worlds most northerly capital city. Reykjavik. Iceland has a population of about 340,000, spreading over more than 100,000 square kilometers. Despite its small size, there are many reasons to visit this amazing country.City of CultureMost visitors firs

    3、t destination is Reykjavik, a small and clean city known for its colorful and stylish buildings. The citys downtown area is lined with shops, art galleries,cafes and bookstores. In 2000, Reykjavik was awarded the title of Europes City of Culture, thanks to its art museums for true art lovers.Hot Spr

    4、ingsIceland has a number of hot springs around the island. All are heated naturally by underground volcanic activity. In fact, this energy is tumed into electricity, which powers and heats peoples homes and businesses. As a result, Iceland burns very little fossil fuel, such as oil and gas. Iceland

    5、has some of the cleanest air in the world.Caves and MonstersIn Iceland, one of the most popular outdoor activities to enjoy is caving. Exploring Icelands special lava caves or ice caves is challenging and requires special clothes and hiking tools. The best-known ice caves are in Vatnajkull, which, a

    6、t 8,000 square kilometers, is Europes largest ice cave. Outside the town of Reykjavik, the huge rocks were once believed to be monsters. These are dramatic scenery on a magnificent black-sand beach.The Golden CircleNo trip to Ieeland would be complete without a visit to the Golden Circle, which conn

    7、ects Gullfoss, the hot springs region of Geysir, and Thingvellir National Park. The Mid-Atlantic Fault that runs through Iceland is literally pulling the island apart. No place is more obvious than Thingvellir Valley, where the land is actually separating and the stony ground frequently changes.1Wha

    8、t made Reykjavik win the name of Europes City of Culture?AIts typical art museums.BIts creative buildings.CIts special ice caving.DIts dramatic scenery.2What contributes to Icelands cleanest air according to the text?AIts geographical feature.BThe less need for electricity.CPlenty of fossil fuel.DTh

    9、e use of volcanic energy3Which part of the Mid-Atlantic Fault can be most easily seen?AGullfoss.BVatnajkull.CGeysir.DThingvellir Valley.B“Have you checked the oil in the car?” my father used to say to me, his version of “Hello, hope you are well.” Sometimes our phone calls would begin with an inquir

    10、y about the oil and end with an inquiry about the oil, with not a lot in between.Fathers have a lot of love to give, but its often supplied through the medium of practical advice. The affectionate phrase “You made my life better from the moment you were born” may be rarely heard, but there is the mo

    11、re common “Ill hold the ladder while you get the leaves off the roof.”Why cant we fathers just say “I love you” or “Its great to see you” ? The point is: That s exactly what we are saying. You just have to translate from the language that is Fatherlish. Listen closely enough and the phrase “I love y

    12、ou” can be heard in the lengthier “I could come around Saturday and replace the silicon seal around the base of your toilet because I reckon that thing is getting really smelly.”When I was 17, I went on my first road trip. My father stood on the corner in the predawn of a cold morning to bid us fare

    13、well. “Highways are dangerous,” he said, “so dont try overtaking anything faster than a horse and buggy. And take a break every two hours. And every time you stop for gas, you really should check the oil.” At the time we thought his speech was funny and would chant “horse-and-buggy” every time I flo

    14、ored the accelerator.Dads long gone now. But after all these years, I realize that had I owned a copy of the Fatherlish-to-English dictionary, Id have understood that the speech my friend and I so casually mocked was simply Dads attempt at affection.4According to the passage, how do fathers usually

    15、show their affection?ABy inquiring their kids car.BBy doing rather than saying.CBy offering helpful advice.DBy accompanying their kids.5Why does the author mention his first road trip?ATo exemplify the unique parental concern.BTo provide some background knowledge.CTo explain the reasons for my mocki

    16、ng.DTo present my fathers funny speech.6What can we infer from the last paragraph?AMy father has gone somewhere faraway.BI regretted making fun of my fathers speech.CI owned a copy of Fatherlish-to-English dictionary.DMy fathers speech got across to me when I was 17.7Which words can best describe th

    17、e authors father?ACaring and considerate.BDevoted and generous.CTalkative and humorous.DKnowledgeable and diligent.CApart from psychological illness, we are all largely responsible for our own emotional health. What we say to ourselves over and over for days, weeks, months, and sometimes years, has

    18、a great effect on how we see ourselves. This also contributes to many mental health disorders.Many of us have problems with negative thoughts playing on the channel of our minds, but if youre buried in them and believe them, they could be wearing your sense of self-esteem. Here are a few beliefs tha

    19、t indicate you may need to switch the channel: Im not good enough?/ I dont deserve.?/No one likes me?/Im a failure?Negative thoughts remind you of your bad feelings and they bring your focus on your failures, and they get you nowhere.What can you do? Here are some suggestions:Switch the channel when

    20、 negative thoughts appear. Self-talk is not so obvious that we often dont notice its effect on our mood and belief systems. Key things to notice are “if only” or “what if” statements: the former keeps you caught in the past with regret, while the latter keeps you fearful of the future. There is noth

    21、ing you can do about the past, and the future isnt here yet, so stay in the present moment.Recognize that actions always follow beliefs. Youll find yourself behaving in ways that are consistent to your beliefs. So, start believing the best about yourself, act as if you believe that youre a valuable

    22、and worthy person.Develop positive self-talk rather than negative self-talk. Instead of always looking down upon yourself in your head, think of some things you actually like about yourself. What are your strengths? What are you good at? Instead of saying “Im a loser”, try saying, “I am capable./Im

    23、good at./I accept myself the way I am.”Thinking poorly about ourselves gets us nowhere and is extremely self-limiting. Decide today to turn off the negative self-talk channel in your mind and develop your true potential.8The underlined word “wearing” in Paragraph 2 is closest in meaning to_.Astrengt

    24、heningBprotectingCweakeningDreplacing9What do the suggestions in the text tell us?AOur beliefs always come after actions.BPositive self-talk does good to our mental health.CLooking down upon ourselves is a sign of modesty.D“What if” keeps you stuck in the past with regret.10The text encourages us to

    25、 _.Aget rid of negative thoughtsBget anywhere we likeCthink highly of othersDturn off the self-talk channel11This text is most likely to appear in _.Aa recreation guideBa medical journalCa science textbookDa travel brochureDPeople say money doesnt buy happiness, but how much money you make can affec

    26、t the way you experience it? While its true that money cant buy happiness, having money has certain benefits. For example, money can buy you time to do things that make you happier, and giving away some of your money can make you happier as well. Now scientists from the University of California at I

    27、rvine have found that how much money you make may impact (影响) how you experience happiness; higher earners are more likely to experience positive emotions focused on themselves, while lower earners are more likely to experience positive emotions focused on connecting with other people. Scientists us

    28、ed data from an existing survey of 1,519 U.S. adults between the ages of 24 to 93, to be representative of the entire U.S. population. From the survey, scientist collected the household income of each person and analyzed how each person experienced the seven emotions that are believed to cause happi

    29、ness: amusement, admiration, compassion, satisfaction, enthusiasm, love, and pride. What they found was that higher earners were associated with the happiness-related emotions of satisfaction, pride, and amusement, all of which are self-focused in nature. Lower earners were associated with more othe

    30、r-oriented (他人指向) happiness-related emotions: compassion, love, and admiration. There were no differences observed with enthusiasm. As to reasons for the difference, the researchers suppose that while pride and satisfaction may reflect upper class individuals desire for independence, increased love

    31、and compassion may help lower class individuals form more harmonious (和谐的), interdependent bonds to help deal with their more threatening environments. In other words, the researchers are not saying that one way of getting happiness is better than another, but rather that the way one obtains happine

    32、ss may be a product of existing and coping within ones particular circumstances.12What do higher earners prefer to do?ALong to connect with others.BSpend more money on the poor.CBuy things to make them happier.DPay more attention to themselves.13Why did the scientists study the seven emotions?AThey

    33、can make people happy.BThey can be bought with money.CThey are the most common feelings.DThey are results of an existing survey.14Which emotions do lower-income people have based on the study?APride and satisfaction.BEnthusiasm and amusement.CAdmiration and compassion.DCompassion and satisfaction.15

    34、What can be inferred from people with different incomes?AThose with lower income live a hard life.BThey have different ways to get happiness.CRicher ones are happier than poorer ones.DTheir happiness has nothing to do with money.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。The

    35、human mind suffers from a lot of stress and anxiety in daily life. There are many sounds that can help the people to concentrate on current situation or matters. _16_ The following is the best relaxing music to improve your concentration.Classical music is music played with instruments including orc

    36、hestra, sitar, etc. _17_ It is best for introverts (内向的人) as well as for the people who want to focus on their studies and want to be quiet.Spa music is the music that is used in spa centers. This music has special slow beats which arouse the relaxing cells. It feels relaxing and good to the mind an

    37、d ear. These sounds are used as a soul spa therapy in many countries._18_ Sounds of whispering grass, the hustle of leaves, the humming of birds, sound of the raindrop, a cool breeze, a wind, etc. These sounds greatly affect the ability to do work and provide relaxation to mind and soul.Electrical m

    38、usic is also instrumental music, but it is different from classical. Classical is Sufi music. On the other hand, this music is produced with the help of new digital instruments and devices. _19_ Mostly, it is composed of beats or instrumental sounds.These mentioned sounds are those few that help the

    39、 people to rebuild their concentration. _20_ Some introverts like slow and rhythmic music while some like sounds with lyrics (歌词). Hence, it depends on the mental ability and nature of the people.AThis music has no or fewer lyrics.BNature beat consists of natural sounds.CMost of the music have unkno

    40、wn original authors.DMusic isnt just a means of entertaining ourselves.EThe selection of music varies from person to person.FThis music is also related to the soul of religious music.GSo many people do music therapy to stabilize their minds.第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B

    41、、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。In a land far away, once upon a time there was great poverty(贫困), and only the rich could manage without great problems. Three of those rich men and their servants were _21_ together on a road when they came to a very poor village. The first could not stand seeing the poverty

    42、, _22_ he took all the gold and jewels from his waggons(四轮载重马车)and shared _23_ out among the villagers. He wished them all the best of luck, and he left. The second rich man, seeing the _24_ situation, stopped for a short time and gave _25_ all his food and drink, since he could see that money would

    43、 be of little _26_ to them. He made sure that they each _27_ their fair share and would have enough food to last for some time. Then, he left.The third rich man, on seeing such poverty, _28_ and went straight through the _29_ without stopping. The two other rich men saw this from a distance and comm

    44、ented with each other _30_ the third rich wan lacked sympathy. It was _31_ that they themselves had been there to offer help. However, three days later, they _32_ the third rich man, who was coming in the opposite direction. He was still travelling quickly, but his wagons, _33_ the gold and valuable

    45、s they had been _34_, were now full of farming tools and bags of _35_. He was rushing back to help them out of poverty.21AstandingBtravellingCgatheringDrunning22AunlessBbecauseCsoDif23AthemBanythingCnothingDthose24AcuriousBworryingCdangerousDpuzzling25Athe villagersBhis servantsCthe othersDthe rest2

    46、6AinterestBconcernCuseDattraction27AreturnedBgainedCofferedDreceived28Aturned backBset outCshowed offDspeeded up29AvillageBlandCfieldDroad30AwhetherBhowCwhereDwhen31AgoodBcertainCtrueDstrange32AwelcomedBmetCacceptedDpersuaded33Aexcept forBinstead ofCapart fromDalong with34AloadingBtreasuringCcarryin

    47、gDearning35AfoodBjewelsCmoneyDseeds第二节(共10小题;每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。What is the definition of “happiness”? Is it material wealth filled _36_ fancy cars, a dream house and jewelry? Or does happiness simply mean having a roof over your head? Love? Money?For a child of divorce,

    48、 maybe the _37_ (big) happiness is for Mom and Dad to get back together again. Then as he gets older, he will be full of happiness if he _38_ (give) a chance to a party. During college, good passing grades are bound to delight him, _39_ (make) him feel happy for a short while.We work hard to accumul

    49、ate things so we can pay our rents, credit card debts, car payments and the list goes on and on. At some point, _40_we have most of what we want, we still arent happy. Now since weve learned to adapt to new standards which weve created for _41_, we find that we have less time, less patience, less sl

    50、eep, _42_ leads to more stress and more anxiety. Therefore, dont stupidly make a conclusion that happiness is just the “things”_43_ (base) on material wealth.Happiness is a part of love, and love is an ocean. Go dive in and get some, and then share_44_with everyone, which can be an _45_ (end) supply

    51、 of happiness.第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)46假定你是李华。上周你校邀请外教Jackson做了一场关于“如何建立良好人际关系”的讲座,请你给他写一封感谢信,内容包括:1表达感谢:2总结收获;3你的期待。注意:1词数80左右;2请在答题卡的相应位置作答。Dear Jackson,_Yours sincerely,Li Hua第二节(满分25分)47阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。My six-year-old boy Jonathan broke a limb of my azalea (杜鹃花) bush a

    52、nd asked me, “Can I take this to school today, mom”? With a wave of my hand, I sent him off. And then I turned my back so he couldnt see the tears in my eyes.I was in low spirits all day, washing and drying clothes, and thinking how love had disappeared from my life. As hanging up the last of my hus

    53、bands shirts, I looked at the clock4:30. Jonathans class ended at 3:15. It was late and I hurriedly drove to the school.I was out of breath by the time I knocked on the teachers door. I peered through the glass. She opened the door and let me in.“I want to talk to you about Jonathan,” she said. I pr

    54、epared myself for the worst. Nothing would have surprised me. “Did you know Jonathan brought flowers to school today?” she asked. I nodded, thinking about my favorite bush and trying to hide the hurt in my eyes.“Let me tell you what happened yesterday,” the teacher continued. “See that little girl?”

    55、 I saw a bright-eyed child laugh and point to a colorful picture taped to the wall. “Well, yesterday she was almost crazy. Her mother and father are going through a divorce. She told me she didnt want to live. She wished she could die. I did all I could to comfort her, but it only seemed to make mat

    56、ters worse.”“Today I watched your son walk to that child and hand her some pretty pink flowers, whispering something.”注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。I knew at once what had happened and felt my heart swell with pride._In the evening, my husband and I sat in the sitting room, talking about the

    57、bush._参考答案:1A2D3D【解析】这是一篇应用文。文章主要讲述了冰岛这个神奇的国家为什么值得人们参观。1细节理解题。根据City of Culture部分最后一句“In 2000,Reykjavik was awarded the title of Europes City of Culture, thanks to its art museums for true art lovers.(2000年,雷克雅未克因其面向真正艺术爱好者的艺术博物馆而被授予欧洲文化之城的称号)”可知,雷克雅未克因为它是典型的艺术博物馆赢得了欧洲文化之城的称号。故选A项。2细节理解题。根据Hot Sprin

    58、gs部分“Iceland has a number of hot springs around the island. All are heated naturally by underground volcanic activity. In fact, this energy is tumed into electricity, which powers and heats peoples homes and businesses. As a result, Iceland burns very little fossil fuel, such as oil and gas. Iceland

    59、 has some of the cleanest air in the world. (冰岛岛周围有许多温泉。所有这些都是由地下火山活动自然加热的。事实上,这种能源被转化为电力,为人们的家庭和企业提供动力和热量。 因此,冰岛几乎不燃烧石油和天然气等化石燃料。冰岛拥有世界上最清洁的空气)”可知,冰岛由于火山能源的使用才拥有世界上最清洁的空气。故选D项。3细节理解题。根据The Golden Circle部分“The Mid-Atlantic Fault that runs through Iceland is literally pulling the island apart.No plac

    60、e is more obvious than Thingvellir Valley, where the land is actually separating and the stony ground frequently changes. (贯冰岛的大西洋中部断层实际上正在将该岛拉开。没有什么地方比Thingvellir山谷更明显了,那里的土地实际上是分离的,石头地面经常变化)”可知,大西洋中部断层的Thingvellir Valley最容易被看见。故选D项。4C5A6B7A【导语】本文属于夹叙夹议的文章。文章主要讲述了作者的父亲用实用的建议和实际行动来表达对作者的爱。4细节理解题。根据文

    61、中“Fathers have a lot of love to give, but its often supplied through the medium of practical advice.”(父亲们有很多爱可以给予,但通常是通过实用的建议来给予的。)可知,父亲是通过给作者提供许多使用的建议来表达他的爱。所以“By offering helpful advice. ”(通过提供有用的建议。)符合题意。故选C项。5推理判断题。根据第三段中“Why cant we fathers just say “I love you” or “Its great to see you” ? The

    62、point is: That s exactly what we are saying. You just have to translate from the language that is Fatherlish. ”(为什么我们的父亲就不说我爱你或者很高兴见到你? 其本质在于:这正是我们所说的。你需要从父亲式的语言中进行领悟。)可知,父亲们是在间接表达他们的孩子的关心;作者讲述自己17岁的那次旅行,目的就是为了表达父亲隐藏的爱。所以“To exemplify the unique parental concern.”(举例说明父母特有的关心)符合题意。故选A项。6推理判断题。根据最后一段

    63、“Dads long gone now. But after all these years, I realize that had I owned a copy of the Fatherlish-to-English dictionary, Id have understood that the speech my friend and I so casually mocked was simply Dads attempt at affection. ”(爸爸去世很多年了。但过了这么多年,我才意识到,如果我有一本父亲式语言的英语字典,我就会明白,我和朋友如此随意地嘲笑的那句话,只不过是父

    64、亲想表达爱意的一种尝试。)可知,作者在文中使用了虚拟语气“had I ownedI would have done”,可推断出作者是在表达一种遗憾和后悔情感。所以“I regretted making fun of my fathers speech. ”(我后悔嘲笑父亲的话。)符合题意。故选B项。7推理判断题。从文中“Have you checked the oil in the car? ”(你检查过车里的油了吗?);“Hello, hope you are well. ”(希望你一切安好);“Ill hold the ladder while you get the leaves off

    65、 the roof.”(去取屋顶上的树叶,我帮你扶着梯子。)等这些语言里,可知父亲对孩子很关心,并且为孩子考虑的很周到。所以“Caring and considerate. ”(关心和体贴。)符合题意。故选A项。8C9B10A11B【解析】本文属于说明文。主要讲述消极思想对人的不利影响,以及培养积极思想的方法策略。8词句猜测题。根据第二段“Many of us have problems with negative thoughts playing on the channel of our minds, but if youre buried in them and believe them

    66、, they could bewearingyour sense of self-esteem. (我们中的许多人都有消极思想占据我们思维通道的问题,但如果你深陷其中并相信它们,它们可能会wearing你的自尊)”和后文列举的消极思想的例子“Im not good enough?/ I dont deserve.?/No one likes me?/Im a failure? (我不够好吗?我不配吗?没有人喜欢我吗?我是个失败者吗?)”可以感受到这些消极想法让人们对自己产生了怀疑,降低了人们的自信和自尊,因而可以猜测出划线词wearing在本句中的意思与weakening最接近,表示“减弱”。

    67、故选C。9推理判断题。根据倒数第二段第一句“Develop positive self-talk rather than negative self-talk. (发展积极的自我暗示而不是消极的自我暗示)”以及文章最后四段的内容可推知,积极的自我暗示对我们的心理有益。故选B。10推理判断题。根据第三段“Negative thoughts remind you of your bad feelings and they bring your focus on your failures, and they get you nowhere. (消极的想法会让你想起你的坏心情,让你把注意力集中在你的

    68、失败上,而这些想法让你一事无成)”和第四段“What can you do? Here are some suggestions(你能做什么?这里有一些建议)”及后文具体的建议可知,这些建议都是告诉我们如何避免消极思想的,因而可以推知本文鼓励大家摆脱消极思想。故选A。11推理判断题。根据文章第一句“Apart from psychological illness, we are all largely responsible for our own emotional health.(除了心理疾病,我们都对自己的情绪健康负有很大责任)”及文章主要说明的是消极思想和积极思想对人们所产生的影响,可

    69、知本文所讲述的与心理健康有关,因而最有可能出现在医学杂志上。故选B。12D13A14C15B【解析】这是一篇说明文。主要介绍了金钱是否影响幸福。研究发现高收入者更有可能体验到专注于自己的积极情绪,而低收入者更有可能体验到专注于与他人沟通的积极情绪,即一个人获得幸福的方式可能是一个人在特定环境中生存和应对的产物,无好坏之分。12细节理解题。根据第二段的最后一句“ higher earners are more likely to experience positive emotions focused on themselves.”(高收入者更有可能体验到专注于自己的积极情绪.)可知,挣钱多的人

    70、更喜欢关注自己。故选D项。13细节理解题。根据第三段的“From the survey, scientist collected the household income of each person and analyzed how each person experienced the seven emotions that are believed to cause happiness: amusement, admiration, compassion, satisfaction, enthusiasm, love, and pride.”(从调查中,这位科学家收集了每个人的家庭收入,

    71、并分析了每个人是如何体验到七种被认为会带来幸福的情绪的:娱乐、钦佩、同情、满足、热情、爱和骄傲)可知,科学家研究7种情感是因为他们与人们的幸福感有关。故选A项。14细节理解题。根据第四段的第二句“Lower earners were associated with more other-orientedhappiness-related emotions: compassion, love, and admiration.”(收入较低的人更容易产生与他人相关的快乐情绪:同情、爱和钦佩)可知,收入较低的人们具有感情是敬佩和同情。故选C项。15推理判断题。根据最后一段第一句的内容“As to re

    72、asons for the difference, the researchers suppose that while pride and satisfaction may reflect upper class individuals desire for independence, increased love and compassion may help lower class individuals form more harmonious , interdependent bonds to help deal with their more threatening environ

    73、ments.”(至于造成这种差异的原因,研究人员认为,虽然骄傲和满足感可能反映了上层阶级个人对独立的渴望,但增加爱和同情可能有助于下层阶级个人形成更和谐的关系,相互依存的纽带有助于应对更具威胁性的环境)可知,挣钱多的人与挣钱少的人用不同的方法获得幸福。故选B项。16G17F18B19A20E【导语】本文为一篇说明文。文章介绍了几种不同风格的可以帮助人们缓解焦虑并专注于当前事物的音乐形式。人们偏爱某一种音乐,这取决于人们的心理能力和性格。16根据上文“The human mind suffers from a lot of stress and anxiety in daily life. Th

    74、ere are many sounds that can help the people to concentrate on current situation or matters. (人类的大脑在日常生活中承受着很多压力和焦虑。有很多声音可以帮助人们专注于当前的情况或事情。)”和下文“The following is the best relaxing music to improve your concentration.(以下是最好的放松音乐,以提高你的注意力)”可知,上文指出人类有压力、焦虑时,可以用过一些声音来让人静下心来,专注做事。下文提出有提高注意力的好音乐。由此可知,音乐可以

    75、让人们稳定心态。根据G项“So many people do music therapy to stabilize their minds. (很多人通过音乐疗法来稳定自己的心态)”符合语意。故选G项。17根据上文“Classical music is music played with instruments including orchestra, sitar, etc. (古典音乐是用管弦乐队、锡塔琴等乐器演奏的音乐。)”可知,本段关键词为Classical music,F项“This music is also related to the soul of religious musi

    76、c.(这种音乐也与宗教音乐的精髓有关。)”可知,This music指代上文的Classical music,下文“It is best for introverts (内向的人) as well as for the people who want to focus on their studies and want to be quiet. (它最适合内向的人,以及那些想要集中精力学习和想要安静的人。)”,此处It依旧指代Classical music,F项和下文展现了古典音乐的特点,上下文语意一致,F项符合语意。故选F项。18根据下文“Sounds of whispering grass

    77、, the hustle of leaves, the humming of birds, sound of the raindrop, a cool breeze, a wind, etc. These sounds greatly affect the ability to do work and provide relaxation to mind and soul. (草地的低语,树叶的喧扰,鸟儿的嗡嗡声,雨滴的声音,一阵凉爽的微风,一阵风,等等。这些声音会极大地影响人们工作的能力,并让人们的思想和灵魂得到放松。)”可知,下文中描述了自然界的声音能使人们放松;B项“Nature bea

    78、t consists of natural sounds. (自然节拍由自然声音组成。)”中关键词为natural sounds,下文是对natural sounds的具体化。B项符合语意。故选B项。19根据上文“Electrical music is also instrumental music, but it is different from classical. Classical is Sufi music. On the other hand, this music is produced with the help of new digital instruments and

    79、devices. (电子音乐也是器乐,但它不同于古典音乐。古典音乐是苏菲派音乐。另一方面,这种音乐是在新的数字乐器和设备的帮助下产生的。)”可知,上文阐述了电子音乐的与古典音乐不同之处,A项“This music has no or fewer lyrics. (这首音乐没有歌词或歌词更少)”,以及下文“Mostly, it is composed of beats or instrumental sounds. (它大多是由节拍或器乐声音组成的。)”可知,this music指代Electrical music,根据句中的fewer lyrics,说明电子音乐和古典音乐的另一个不同之处:电子

    80、音乐主要有节拍或器乐声组成,相对来说歌词很少,甚至没有歌词。下文与A项为顺接关系。上下文衔接顺畅,语义一致。故选A项。20根据上文“These mentioned sounds are those few that help the people to rebuild their concentration. (以上提到的几个声音都能帮助人们重新集中注意力。) ”可知,此处为对上面各种能助人集中注意力的音乐的总结;E项“The selection of music varies from person to person. (音乐的选择因人而异。)”承接上文;下文“Some introvert

    81、s like slow and rhythmic music while some like sounds with lyrics (歌词). Hence, it depends on the mental ability and nature of the people. (一些内向的人喜欢慢节奏的音乐,而一些人喜欢有歌词的声音。因此,这取决于人们的心理能力和性格。 )”指出,下文是对E项的音乐选择因人而异的原因分析。故E项在此段中起到承上启下的作用。故选E项。21B22C23A24B25A26C27D28D29A30B31A32B33B34C35D【导语】本文是一篇寓言故事。讲述了三位富人

    82、面对贫穷所采取的不同的行动,告诉人们“授人以鱼不如授人以渔”的道理。21考查动词词义辨析。句意:三个富人和他们的仆人一起走在路上,来到了一个非常贫穷的村庄。A. standing站立;B. travelling长途行走;C. gathering聚集;D. running跑步。根据后文“they came to a very poor village”可知,他们来到村庄,所以是长途行走过来。故选B项。22考查状语从句连接词。句意:第一个人看不下去这里的贫穷,就把车上所有的黄金和珠宝分给了村民们。A. unless除非;B. because因为;C. so所以;D. if如果。根据前文“The f

    83、irst could not stand seeing the poverty”以及后文“he took all the gold and jewels from his waggons and shared 3out among the villagers”可知,两句之间是因果关系。故选C项。23考查代词词义辨析。句意:第一个人看不下去这里的贫穷,就把车上所有的黄金和珠宝分给了村民们。A. them他们,它们;B. anything任何东西;C. nothing没有什么;D. those那些。根据前文“he took all the gold and jewels from his wagg

    84、ons”可知,他从车上拿出所有的黄金和珠宝,应该是把它们分给村名,应用them来指代前文的“gold and jewels”。故选A项。24考查形容词词义辨析。句意:第二个富人看到了令人担忧的情况,停了一会儿,把他所有的食物和饮料都给了村民,因为他知道钱对他们没什么用。A. curious好奇的;B. worrying令人担忧的;C. dangerous危险的;D. puzzling使为难的。分析可知空后面的situation指的是前文的“the poverty”,贫困应该是“令人忧虑的”。故选B项。25考查名词词义辨析。句意:第二个富人看到了令人担忧的情况,停了一会儿,把他所有的食物和饮料都

    85、给了村民,因为他知道钱对他们没什么用。A. the villagers村民;B. his servants他的仆人;C. the others 其他人;D. the rest其余的。根据前文“ shared 3 out among the villagers”可知,第一个富人是把东西分享给村名,所以第二个富人也是给村名。故选A项。26考查名词词义辨析。句意:第二个富人看到了令人担忧的情况,停了一会儿,把他所有的食物和饮料都给了村民,因为他知道钱对他们没什么用。A. interest兴趣;B. concern关心;C. use使用,用处;D. attraction吸引力。根据前文“The fir

    86、st could not stand seeing the poverty, 2he took all the gold and jewels from his waggons and shared 3out among the villagers.”可知,第一个富人给的是钱,而第二个富人给的是食物和饮料,因为他看到钱对他们没用,be of little use to 意为“对于几乎没有用”。故选C项。27考查动词词义辨析。句意:他确保他们每个人都得到了公平的份额,并有足够的食物维持一段时间。A. returned回来;B. gained获得;C. offered供应;D. received接

    87、到,收到。根据前文“gave 5all his food and drink”可知,富人给村民食物饮料,所以这里是确保他们收到。故选D项。28考查动词短语辨析。句意:第三个富人看到这样的贫穷,就加快速度,径直穿过村子,没有停下来。A. turned back返回;B. set out动身;C. showed off炫耀;D. speeded up加速。根据后文“went straight through the 9without stopping. ”可知,第三个富人没有停下,直接通过,所以应该是加速。故选D项。29考查名词词义辨析。句意:第三个富人看到这样的贫穷,就加快速度,径直穿过村子,没

    88、有停下来。A. village村庄;B. land陆地;C. field田;D. road道路。根据后文“The two other rich men saw this from a distance and commented with each other 10the third rich wan lacked sympathy.”可知,前两个富人说他缺少同情心,所以第三个富人是直接穿过村庄。故选A项。30考查宾语从句连接词。句意:另外两个富人远远地看见了,互相议论说第三个富人缺乏同情心。A. whether是否;B. how多么;C. where哪里;D. when当时。分析可知,空处引

    89、导宾语从句,从句句子结构完整,所以应用连接副词,根据句意,可知是表达“第三个富人多么缺乏同情心”。故选B项。31考查形容词词义辨析。句意:他们自己在那里提供帮助,这是件好事。A. good好的;B. certain肯定的;C. true确实的,真的;D. strange奇怪的。该空后面的“they themselves”指的是前文的“The two other rich men”。根据前文可知,另外两位富人认为第三位富人缺乏同情心,而他们自己提供帮助当然是好的。故选A项。32考查动词词义辨析。句意:然而,三天后,他们遇到了第三个富人,他从相反的方向来了。A. welcomed欢迎;B. met

    90、遇见;C. accepted收受;D. persuaded劝说。根据该空后面的宾语“the third rich man”和上下文可知,此处应该用met,即三天之后他们遇到了第三位富人。故选B项。33考查动词短语辨析。句意:他仍在快速赶路,但他的马车上满载的不是黄金和贵重物品,而是农具和一袋袋种子。A. except for除了;B. instead of代替,而非;C. apart from除了;D. along with随着。根据后文的“were full of farming tools”可知,原来装的金子和有价值的东西没有了,取而代之的是农具和种子,所以应选instead of。故选B

    91、项。34查动词短语辨析。句意:他仍在快速赶路,但他的马车上满载的不是黄金和贵重物品,而是农具和一袋袋种子。A. loading装上;B. treasuring珍视;C. carrying拿;D. earning挣得。根据前文“he took all the gold and jewels from his waggons”可知,富人们之前携带的是金子和有价值的东西。故选C项。35考查名词词义辨析。句意:他仍在快速赶路,但他的马车上满载的不是黄金和贵重物品,而是农具和一袋袋种子。A. food食物;B. jewels宝石;C. money金钱;D. seeds种子。and这个并列连词的前面是“f

    92、arming tools”,所以此空应该是与农耕有关的词语,据此可知,应选seeds。故选D项。36with37biggest38is given39making40though#although41ourselves42which43based44it45endless【导语】这是一篇说明文。文章谈及了什么是幸福,在文章最后告诉我们爱是真正的幸福。36考查固定搭配。句意:是物质财富,充满了豪华汽车,梦想的房子和珠宝吗?固定搭配be filled with (充满)。故填with。37考查形容词最高级。句意:对于一个离婚的孩子来说,最大的幸福或许是父母能重聚。此处表示“最大的”,the+形容词

    93、最高级,故用形容词最高级biggest作定语,修饰名词happiness。故填biggest。38考查时态和语态。句意:然后,随着年龄的增长,如果有机会参加聚会,他将充满幸福。If引导条件状语从句,“主将从现”,从句缺乏谓语,时态用一般现在时表将来,主语he与give之间是被动关系,用一般现在时的被动语态。故填is given。39考查现在分词。句意:在大学期间,好的及格成绩一定会让他高兴,让他在短时间内感到高兴。本句已有谓语are bound to且无连词,动词make用非谓语形式,空后内容是前文“good passing grades are bound to delight him”产生

    94、的自然而然、意料之中的结果,make用现在分词做结果状语。故填making。40考查让步状语从句。句意:在某种程度上,虽然我们拥有了大部分我们想要的,但我们仍然不快乐。用though/although引导让步状语从句,表示“尽管”。故填though/although。41考查反身代词。句意:现在,由于我们已经学会适应我们为我们自己制定的新标准,我们发现我们的时间、耐心和睡眠都变少了,这会导致更多的压力和焦虑。从句主语和从句宾语都指“我们”,从句宾语用ourselves,意为“我们自己”。故填ourselves。42考查定语从句关系词。句意:现在,由于我们已经学会适应我们为自己制定的新标准,我们

    95、发现我们的时间、耐心和睡眠都变少了,这会导致更多的压力和焦虑。此处引导非限制性定语从句,先行词为前面句子指代的一件事,在从句中作主语,用关系代词which。故填which。43考查过去分词。句意:因此,不要愚蠢地得出结论,幸福只是基于物质财富的“东西”。从句已有系动词is且无连词,动词base用非谓语形式,逻辑主语the “things”与动词base是动宾关系,base用过去分词作定语,修饰名词the “things”。故填based。44考查代词。句意:潜入爱的海洋,得到一些爱,然后和每个人分享,这可能是一个无尽的幸福供应。此处指代前文提到的love,用代词it。故填it。45考查形容词。

    96、句意:潜入爱的海洋,得到一些爱,然后和每个人分享,这可能是一个无尽的幸福供应。形容词endless (无尽的)作定语,修饰名词supply。故填endless。46Possible version:Dear Jackson,Hows everything?I am Li Hua, a student who attended the lecture you delivered last Friday. Im writing to tell you how much I learned from it and convey my gratitude.Your lecture on “How to

    97、 build up healthy interpersonal relationship” featured solutions to problems students face every day with each otherI learned that maintaining positive relationships requires mutual understanding, respect and trust. I applied this knowledge to resolving a quarrel with my roommate who had ignored me

    98、for a week. In your next lecture I am expecting to learn more about being on good terms with family membersOnce again, thank you for your enlightening/instructive/helpful lecture, and hopefully I will see you in the near future!Yours sincerely,Li Hua【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生给外教Jackson写一封感谢信,感谢他上周为学校做了一场关

    99、于“如何建立良好人际关系”的讲座。【详解】1.词汇积累表达:conveyexpress解决:resolvesolve保持;维持:maintainkeep参加:attendtake part in 2.句式拓展原句:I learned that maintaining positive relationships requires mutual understanding,respect and trust.拓展句:What I have learned is that maintaining positive relationships requires mutual understandin

    100、g, respect and trust.【点睛】【高分句型1】I am Li Hua, a student who attended the lecture you delivered last Friday.(运用了who引导的定语从句)【高分句型2】Your lecture on “How to build up healthy interpersonal relationship”featured solutions to problems students face every day with each other.(运用了省略关系代词that/which的定语从句)47I kne

    101、w at once what had happened and felt my heart swell with pride. I smiled at the teacher. “Thank you,” I said, reaching for Jonathans hand, “Youve made my day.” While driving back home, I still recalled the love Jonathan showed the little girl and realized that it was what I needed to show my family

    102、members. Therefore, when my husband came back home, I snapped a small limb bristling with hot pink azaleas off the bush. I handed him the flowers. “I love you,” I said.In the evening, my husband and I sat in the sitting room, talking about the bush. We used to love azaleas because they were beautifu

    103、l, but on that day we knew that they could also bring hope and love to others. We decided to plant more azaleas. At this moment, Jonathan came up behind us, apologizing for pulling up our favorite azalea. With tears in my eyes, I hold him in my arms. “You did the right thing, my son,” I said. “We ar

    104、e proud of you.”【导语】本文以人物为线索展开,讲述了作者整天情绪低落,想着爱从自己的生活中消失了,看到儿子乔纳森折了自己的杜鹃花也只是挥挥手,送走了儿子。作者去学校接乔纳森放学时,老师告诉作者,乔纳森将花送给了班级一个非常难过的女孩,使她变得开心起来。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“我立刻知道发生了什么事,感到我的心因骄傲而膨胀。”可知,第一段可描写作者意识到自己也需要像乔纳森一样向家人表达爱,在丈夫回家时送花给他并告诉他自己爱他。由第二段首句内容“晚上,我和丈夫坐在客厅里,谈论着灌木丛。”可知,第二段可描写作者和丈夫决定种更多的杜鹃花,儿子来道歉时,作者和丈夫告诉他因

    105、他而骄傲。2.续写线索:骄傲意识到要表达爱送花给丈夫决定种更多的花儿子道歉因儿子骄傲3.词汇激活行为类意识到:realize/be aware of决定:decide/make up ones mind道歉:apologize/make an apology情绪类喜欢:love/like感到骄傲:be proud of/take pride in【点睛】【高分句型1】While driving back home, I still recalled the love Jonathan showed the little girl and realized that it was what I needed to show my family members.(由连接词while引导时间状语从句的省略,由省略that引导的限制性定语从句,由that引导的宾语从句作realized的宾语,由what引导的表语从句)【高分句型2】We used to love azaleas because they were beautiful, but on that day we knew that they could also bring hope and love to others.(由连接词because引导原因状语从句,由that引导宾语从句作knew的宾语)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 1单元易错综合练习-2022-2023学年高二英语选择性必修第一册单元重难点易错题精练(外研版2019).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-780407.html
    相关资源 更多
  • 全国中考数学试题分知识点汇编:48几何最值.docx全国中考数学试题分知识点汇编:48几何最值.docx
  • 全国中考化学模拟试题分类汇编认识几种化学反应doc初中化学.docx全国中考化学模拟试题分类汇编认识几种化学反应doc初中化学.docx
  • 全国中考化学模拟试题分类汇编微粒构成物质doc初中化学.docx全国中考化学模拟试题分类汇编微粒构成物质doc初中化学.docx
  • 全国中学生英语能力竞赛高一复赛试卷和答案(图片版).docx全国中学生英语能力竞赛高一复赛试卷和答案(图片版).docx
  • 全国中学生数理化创新能力大赛(决赛)数学试题图片版.docx全国中学生数理化创新能力大赛(决赛)数学试题图片版.docx
  • 全国中学生2022年九年级英语能力竞赛试题.docx全国中学生2022年九年级英语能力竞赛试题.docx
  • 全国专用2022版高考生物大二轮总复习增分策略难点聚焦练3遗传规律的综合应用与探究.docx全国专用2022版高考生物大二轮总复习增分策略难点聚焦练3遗传规律的综合应用与探究.docx
  • 全国专用2022版高考生物大二轮总复习增分策略难点聚焦练2细胞分裂与遗传变异的综.docx全国专用2022版高考生物大二轮总复习增分策略难点聚焦练2细胞分裂与遗传变异的综.docx
  • 全国专用2022版高考生物大二轮总复习增分策略专题十二必考点30胚胎工程生物技术的安全性和伦理问题以及生态工程试题.docx全国专用2022版高考生物大二轮总复习增分策略专题十二必考点30胚胎工程生物技术的安全性和伦理问题以及生态工程试题.docx
  • 全国专用2022版高考生物大二轮总复习增分策略专题六必考点18“拨开迷雾”的进化理论试题.docx全国专用2022版高考生物大二轮总复习增分策略专题六必考点18“拨开迷雾”的进化理论试题.docx
  • 全国专用2022版高考生物大二轮总复习增分策略专题六必考点16“千变万化”的生物变异试题.docx全国专用2022版高考生物大二轮总复习增分策略专题六必考点16“千变万化”的生物变异试题.docx
  • 全国专用2022版高考生物大二轮总复习增分策略专题五必考点13“八年耕耘”的孟氏定律试题.docx全国专用2022版高考生物大二轮总复习增分策略专题五必考点13“八年耕耘”的孟氏定律试题.docx
  • 全国专用2022版高考生物大二轮总复习增分策略专题七必考点19“生长靠我”的生长素试题.docx全国专用2022版高考生物大二轮总复习增分策略专题七必考点19“生长靠我”的生长素试题.docx
  • 全国一卷阅读理解真题改编.docx全国一卷阅读理解真题改编.docx
  • 全国I卷五省优创名校高三联考物理试卷(扫描版含答案).docx全国I卷五省优创名校高三联考物理试卷(扫描版含答案).docx
  • 全国2卷 2020-2021学年高二上学期期末备考金卷 英语(B卷) WORD版含答案.docx全国2卷 2020-2021学年高二上学期期末备考金卷 英语(B卷) WORD版含答案.docx
  • 全国2023高考英语冲刺压轴卷(二).docx全国2023高考英语冲刺压轴卷(二).docx
  • 全国2022版高考地理单元检测二宇宙中的地球湘教版.docx全国2022版高考地理单元检测二宇宙中的地球湘教版.docx
  • 全国2022年最新中考英语专题整理 被动语态.docx全国2022年最新中考英语专题整理 被动语态.docx
  • 全国2022年最新中考英语专题整理 感叹句.docx全国2022年最新中考英语专题整理 感叹句.docx
  • 全国2022年最新中考英语专题整理 情态动词.docx全国2022年最新中考英语专题整理 情态动词.docx
  • 全国2022年初中数学竞赛模拟试题(六)(无答案).docx全国2022年初中数学竞赛模拟试题(六)(无答案).docx
  • 全国2022年初中数学竞赛模拟试题(二)(无答案).docx全国2022年初中数学竞赛模拟试题(二)(无答案).docx
  • 全国2022年初中数学竞赛模拟试题(七)(无答案).docx全国2022年初中数学竞赛模拟试题(七)(无答案).docx
  • 全国2022年中考物理110套试题分类汇编电流和电路.docx全国2022年中考物理110套试题分类汇编电流和电路.docx
  • 全国2022年中考物理110套试题分类汇编生活用电.docx全国2022年中考物理110套试题分类汇编生活用电.docx
  • 全国2022年中考物理110套试题分类汇编温度及物态变化.docx全国2022年中考物理110套试题分类汇编温度及物态变化.docx
  • 全国2022年中考物理110套试题分类汇编欧姆定律.docx全国2022年中考物理110套试题分类汇编欧姆定律.docx
  • 全国2022年中考物理110套试题分类汇编机械运动.docx全国2022年中考物理110套试题分类汇编机械运动.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1