分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 20

类型Unit 1单元测试(A卷·夯实基础)-2023-2024学年高一英语必修第一册单元重难点易错题精练(人教版2019).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:780409
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:20
  • 大小:682.32KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit 1单元测试A卷·夯实基础-2023-2024学年高一英语必修第一册单元重难点易错题精练人教版2019 单元测试 夯实 基础 2023 2024 学年 英语 必修 一册 单元 难点 易错题
    资源描述:

    1、 Unit 1 Teenager Life单元测试(A卷夯实基础)(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2回答第卷时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。3回答第卷时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。4考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共30分,略)第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的

    2、A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AThe best books for kidsHilo: The Boy Who Crashed to EarthHilo doesnt know where hes from, why he fell out of the sky, what hes doing on Earthor why he cant go to school in only his underwear. This series by Judd Winick is as funny as it is exciting, and tells the action-packed ad

    3、ventures of the boy robot who cares deeply about his human friends.Ages 5-12.Who Was? and What Was? seriesThink of each volume in this series as a history lesson for a child. The books cover everything from the Constitution to the Colosseum, and Paul Revere to Pele. The already detailed series conti

    4、nues to add titlesyour little one can read up on just about any person, place or historical event. Ages 8 and up.Encyclopedia Brown seriesA childrens version of Sherlock Holmes, this series by Donald J. Sobol satisfies curious readers through the stories of a young detective, Leroy Brown. Nicknamed

    5、“Encyclopedia“ for his vast range of knowledge, he welcomes neighborhood kids to present their cases in his garage before setting out to solve the mystery.Ages 8-12.HolesOne of the rare books to win both a Newbery Medal and a National Book Award, the story by Louis Sachar follows Stanley Yelnats as

    6、he fights with the curse that has followed his family for generations. The book with a mystery at its core is by turns funny, heartbreaking and deeply thoughtful. Ages 8-12.1What kind of book is the one suitable for 6-year-olds?AA romance story.BA folk tale.CScience fiction.DA horror story.2Which of

    7、 the following should kids read if they want to learn some history?AHilo: The Boy Who Crashed to EarthBWho Was? and What Was? series.CEncyclopedia Brown series.DHoles.3Whose book won two prizes?AJudd Winicks.BDonald J. Sobols.CLeroy Browns.DLouis Sachars.BWhen my daughter Sara was in the fifth grade

    8、, she came to me with a problem. “Marcy hates me!” she cried. “Because Kathy is my friend, too. She wants me to be her friend and nobody elses. You talk to Marcy. You tell her that I want to be her friend, but I can have other friends, too!”Oh! I looked at her for a few moments, wondering how I got

    9、into this mess (困境), when suddenly an idea came to me.Picking up two baskets from the living room, I explained, “When everyone is born, he or she has a little basket. This little one here is yours. The big one is mine. As you grow, so does the basket. You can see your little basket is inside mine be

    10、cause when you were born, there were too many things you couldnt do for yourself. I did everything you couldnt do on your own.”She nodded.“Well, as you grew older and began to do some things on your own, I began placing a few more things in your basket. When you learned to tie your shoes, that went

    11、in your basket.”She said softly, “I can tie my own shoes.”“Right. As you grow older, there will be more and more things you must do on your own.” As I spoke, I gradually took her basket out of mine and handed it to her. “You will finally carry your own basket with things only you can do.”She looked

    12、up at me and said, “I understand. There are some things that I have to do for myself because they are in my basket.”4What was Saras problem?AShe didnt have a basket.BShe didnt want her own basket.CShe couldnt deal with her friendship.DHer mother was too hard on her.5What did the author think of Sara

    13、s problem at first?AInteresting.BExciting.CMoving.DChallenging.6We can infer that Sara _.Awould talk to Marcy herselfBwouldnt make friends with KathyCwas too young to deal with anythingDmanaged to persuade her mother to help her7The baskets mentioned in the passage refer to _.Agifts given by God whe

    14、n everyone is bornBsomething that people use to keep vegetablesCgrowing abilities as you grow upDfriendship that needs repairingCResearchers in Australia, who studied 1,500 people and their lifestyles, have found that having good friends can help you live longer. An American study of 10,000 students

    15、, over a period of 35 years, also found that if you make more friends than the average (普通的) person at school, youll receive a higher salary (工资) in later life. People need good social skills at work to manage people and work in a team successfully. These are the same skills we use to make friends a

    16、t school.On average, teenagers aged between 15 and 17 have 500 “friends” on their favourite social networking site. Adults (成年人) have 130. So if you believe this research, you might live for a long time and be very rich.However, according to Professor Robin Dunbar from the University of Oxford, it p

    17、robably wont make any difference. Dunbar studied the number of messages between users of a popular social networking website, each of whom had between 200 and 2,000 friends. He found that they always communicate with a maximum (最大量) of 150 people.Among these 150, Dunbar believes that around five peo

    18、ple are close friends. Youve most likely known them for a long time; they are probably old friends and you share all your good and bad experiences with them. Then there are ten more friends. Although theyre close to you, you may not keep in touch with them every week. Next there are 35 people who yo

    19、u might spend time with because of a shared interest. You arent close. And finally, theres a large group of 100. You see or speak to these people at least once a year, but you dont know them well. Beyond (超过) this number, Dunbar says, its impossible to make any relationship meaningful.If you have a

    20、lot of online “friends”, try this experiment: First take away anyone you havent been in touch with for a year. Then remove people you cant remember and, finally, take away friends who you wouldnt mind losing touch with. How many do you have left? How many of these people are actually good friends? A

    21、ccording to the research, these are the only people that really matter.8What are the studies mentioned in the first paragraph mainly about?AThe number of friends you should have.BThe advantages of having a lot of friends.CSome social skills you may need at work.DSome useful advice on how to make fri

    22、ends.9According to the American study, the most popular students at school _.Aare likely to spend more moneyBmay not be as popular at workCseem to get betterpaid jobsDwill work harder in later years10What does the underlined part “this number” in Paragraph 4 refer to?A10.B35.C100.D150.11What does th

    23、e text mainly want to show?AYou need to spend more time with your friends.BThere is a lot of research on the influence of friends.CFriends are sometimes more important than family.DIts more important to have good friends than lots of friends.DAs you are growing and changing, you have more responsibi

    24、lities and also more freedom to spend time with other people. While you may feel ready to make your own decisions about where and when to go, your parents will put limits on you. So you may find you are arguing with your parents more than you used to. The reason why your parents do this is that they

    25、 care about you and want to protect you from danger.Here are some tips for how to avoid and handle arguments with your parents:(1)Discuss the rules ahead of time and not at the last minute. This way you will be able to learn their opinions before you make plans. Your parents can also explain to you

    26、why each rule is in place. Ask them to give you the chance to explain how the rules make you feel and suggest what you think are right rules. Your parents may be willing to listen to your ideas and use them when making rules that you both agree on.(2)Try to remain calm when your parents say no to so

    27、mething. You will show your parents that you are responsible and mature(成熟的) by talking instead of shouting.(3)Spend time with your family. Some teens argue with their parents over the amount of time they spend with their friends. Communicate with each other and make some special family time so that

    28、 you can all enjoy the time you spend at home. Suggest activities that your whole family will enjoy together such as going on a hike, taking a bike ride, or going to the beach.12Your parents limit your activity mainly because they .Aare worried about your safetyBare afraid it will affect your studyC

    29、think the thing youll do is badDwant you to be with them at home13We can learn from the passage that the right rules are those .Ayou have to obeyByou and your parents have discussedCyour parents makeDyou and your parents can both accept14When your parents prevent you from doing something, you should

    30、 .Aargue with themBcontrol yourselfCfight for your freedomDnot listen to them15Whats the purpose of the family activities in the last paragraph?ATo build up their bodies.BTo visit more places of interest.CTo make parents happy.DTo make children and their parents get along better.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分1

    31、2.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Online scams (骗局) are targeted at people from all walks of life. 16 And no one can stay safe without learning how to avoid them. Here are some of the tips to keep you safe from online scams.Accept that online scams exist.Every time you start dealing wit

    32、h an uninvited contact online, you must consider the possibility that youre dealing with a scammer. 17 Theres no such thing as a free lunch. So, if one fine morning you receive an email message about winning a million dollar in prize money, chances are very high that its a trap.Choose passwords care

    33、fully.You must choose difficult passwords while updating them from time to time. 18 And always avoid using the same password for different accounts.Dont click on suspicious (可疑的) links or pop-ups.A classic style followed by scammers is to share malicious (恶意的) messages via emails or links. 19 In add

    34、ition, you can use a virtual private network (VPN) that blocks access to malicious pages and pop-ups. 20 If you ever have doubts in your mind about the intentions of an unknown person, you should first carry out an in-depth search online based on the basic information they share. If you ever receive

    35、 a request for money from a friend, always call them up to check first.ADont trust strangers.BDig deeper before transferring money.CDont share private information online.DAll of us are equally open to online scams.EDont believe something that sounds too good.FThus, you must avoid opening anything yo

    36、u are not sure about.GIts better to use a mix of numbers, letters, and special symbols.第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。For long, a question disturbed a little boy. He couldnt understand why his next-desk-pal (同伴) could rank 1st whenever he wanted to

    37、, while he himself 21 to. At home, he despondently asked his Mom, “Mom, am I more 22 than others? I feel I study as hard as him,but why do I 23 lay behind?” Staring at him, she went 24 , not knowing how to explain. She felt an impulse (冲动) to say, “You are too 25 . You are not really as hard-working

    38、 as others.” .But she stopped, 26 she knew her son was suffering from the pains of 27 grades and rankings. She thought it cruel to add any additional burden to his son and was trying to find out a 28 answer. Time went by quickly, the son finished primary school. Although his studying was harder and

    39、better, he was still unable to 29 his pal. To show her pride of him, Mom decided to take him to the sea. During the trip, she managed to give out an answer. Now, the son no longer 30 his rankings, because, with the 1st ranking, he was 31 to Harvard University. Back home in winter vacation, he was in

    40、vited to give a speech to the students and parents in his high school. In the speech, he mentioned a(n) 32 experience in his childhood. “When my mother and I were lying on the beach, she pointed to the front and said, Do you see the seabirds flying for food over there? When the 33 come near, little

    41、birds can escape quickly 34 “clumsy” seagulls would take more time to complete the process. However, have you noticed birds that 35 fly across the endless ocean are none other than “clumsy” (笨拙的) seagulls?”21AfailedBdecidedCrefusedDafforded22AfoolishBrudeCstupidDcareless23AneverBalwaysChardlyDeven24

    42、AwrongBworriedCwordlessDcrazy25AyoungBenergeticCsmartDlazy26AalthoughBforCasDbecause27AworryingBsurprisingCdoubtingDunsatisfying28AperfectBharmoniousCnaturalDordinary29Aget throughBkeep up withCcompare withDcome across30Acares aboutBworries aboutCwonders aboutDdoubts about31AinvitedBwelcomedCadmitte

    43、dDquit32AvaluableBmeaningfulCinterestingDunexpected33AtimeBfoodCwindDwave34AandBwhileCbutDsince35AfinallyBimmediatelyCeventuallyDgradually第二节(共10小题;每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文,在空白处填入 1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Adam is a freshman in senior high school. He found going from junior high school to senior school 36 (b

    44、e) a little challenging. Some things 37 (real) got him confused.First, he had to think about the courses he should take. He hoped to be fluent 38 Chinese. So his adviser recommended that he should sign up for literature. Also, he had to choose extra-curricular 39 (activity). He was interested in foo

    45、tball, but the coach told him that he didnt play football well enough. However, he didnt want to quit. He decided to find a way 40 (improve) on his own in order that he could make 41 team. Every Wednesday Adam volunteered to hand out food to the homeless in the community. 42 was obvious that he was

    46、learning to take more responsibilities in society.At first, Adam felt a little worried about his 43 (advance) courses because he found it was difficult to get used to 44 (do) all the homework. But by now he has realized that if he works hard enough he will be well prepared for 45 comes in the future

    47、.第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)46假如你是李华。你的美国网友Mike最近因学习压力太大患上了轻度焦虑症(anxiety disorders),他写信向你求助。请你用英文给他回信,就如何处理压力提出一些建议。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Mike,_Yours,Li Hua第二节(满分25分)47阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。It was difficult to be in school on Tuesday, Jan. 24, 1967. Every child wanted t

    48、o be outside to enjoy an unseasonably warm day.It was65 degrees in Chicago. We tried to steal a few hours of outdoor fun after school.We awoke the next day to a more normal(正常的)temperature of31 degrees, but that was short-lived since the temperature continued to drop. Our Channel 2 weather man P.J.H

    49、offon his evening broadcast of Jan. 25, told us to expect freezingrain(冻雨),but the snow started falling in the early morning hours of Thursday,Jan. 26.We were told to prepare for 4-8 inches of snow - not the 23 inches that would finally arrive.The city was paralyzed(瘫痪)by the snowstorm Mayor Daley o

    50、rdered the city workers to work around the clock to clear the streets. but the snow fell faster than they could plow(清扫). By Friday the whole city was shut down.No one at our house went to work or school.Ten feet of snow blocked our door. At first it was fun to be free of school, but we soon earned

    51、we would be locked in our home Little did we know that our snow day would grow into four days of being trapped inside our house.After a good 24 hours of staying at home, my sister, brother and I were all very bored and driving the adults in the house crazy.They suggested we take our shovels(铲) and g

    52、ooutside challenging us to dig a way to the street.We were excited to have something to do.Before we made it out the door, our mother asked us to take our brother Robert, who was only about 4 years old at the time.We began digging, but not thinking ahead we threw each shovel full of snow over our sh

    53、oulders,filling in the road behind us. When we reached the street, we turned to admire our work only to realize we had filled in the road back to the house.We would need to start shoveling all over again.注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式在相应位置作答。It was then that we realized we had lost little Robert._Then su

    54、ddenly we noticed a little hand sticking up out of the snow._参考答案:1C 2B 3D【导语】本文是一篇应用文,介绍了最适合孩子的四本书。1推理判断题。根据Hilo:The Boy Who Crashed to Earth中的“This series by Judd Winick is as funny as it is exciting,and tells the action-packed adventures of the boy robot who cares deeply about his human friends,A

    55、ges 5-12. (Judd Winick的这部系列剧既有趣又令人兴奋,讲述了这个男孩机器人的动作冒险故事,他非常关心他的5-12岁的人类朋友。)”可知,介绍机器人的书籍属于科幻类,因此科幻类小说适合6岁的孩子。故选C。2细节理解题。根据Who Was? and What Was? series中的“Think of each volume in this series as a history lesson for a child. (将本系列中的每一卷视为儿童的历史课。)”可知如果孩子们想学历史,可以读Who Was? and What Was? series系列丛书。故选B。3细节理解

    56、题。根据Holes中的“One of the rare books to win both a Newbery Medal and a National Book Award, the story by Louis Sachar follows Stanley Yelnats as he fights with the curse that has followed his family for generations. (路易萨哈尔的故事讲述了Stanley Yelnats与家族世代相传的诅咒抗争的故事,这是一本罕见的同时获得纽伯里奖章和国家图书奖的书。)”可知由Louis Sachar所著

    57、的Holes赢得两次大奖。故选D。4C 5D 6A 7C【导语】本文是一篇记叙文。作者在女儿Sara遇到友情的问题时,巧妙地用篮子来给女儿解释随着年龄的增长,人需要自己去独立地完成更多的事情,女儿最终明白了这个道理,决定自己去解决这个问题。4推理判断题。根据第一段中“Marcy hates me!” she cried. “Because Kathy is my friend, too. She wants me to be her friend and nobody elses. You talk to Marcy. You tell her that I want to be her fr

    58、iend, but I can have other friends, too!”(“Marcy讨厌我!”她叫道。“因为Kathy也是我的朋友。她想让我做她的朋友,不做别人的朋友。你和Marcy谈谈。你告诉她我想成为她的朋友,但我也可以有其他的朋友!”)”可知,Sara不懂得如何处理好朋友Kathy要求她只能有一个朋友的情况,所以她的问题是不知道如何处理友谊。故选C项。5推理判断题。根据第二段“Oh! I looked at her for a few moments, wondering how I got into this mess (困境), when suddenly an idea

    59、 came to me.(哦!我看了她一会儿,想知道我是怎么陷入这种混乱的,突然我想到了一个主意。)”可知,刚开始作者面对女儿的问题愣住了,觉得很混乱。由此推知,作者觉得这个问题很有挑战性。故选D项。6推理判断题。根据最后一段中Sara的话“I understand. There are some things that I have to do for myself because they are in my basket.(我明白了。有些事情我必须自己做,因为它们在我的篮子里。)”可知,Sara明白了作者想表达的意思,知道有些事必须自己做。由此推知,她会亲自去和Marcy交谈。故选A项。

    60、7推理判断题。根据第三段中“You can see your little basket is inside mine because when you were born, there were too many things you couldnt do for yourself. I did everything you couldnt do on your own.(你可以看到你的小篮子在我的篮子里,因为当你出生的时候,有太多的事情你不能为自己做。你一个人做不到的事我都做了。)”、第五段中“Well, as you grew older and began to do some thi

    61、ngs on your own, I began placing a few more things in your basket.(嗯,当你长大了,开始自己做一些事情时,我开始在你的篮子里放更多的东西。)”和第七段中“As you grow older, there will be more and more things you must do on your own.(随着年龄的增长,你必须自己做的事情会越来越多。)”可知,作者用篮子来给女儿解释,篮子的大小随着年龄的增长,随着自己可以做的事情的增多而变大,当最终长大了的时候,有些事必须自己去做。由此可知,篮子指的就是随着成长而增长的能力

    62、。故选C项。8B 9C 10D 11D【导语】本文是一篇说明文。短文介绍了有好朋友更重要并同时介绍了得出这项研究发现的过程,以及这项研究发现背后的意义。8推理判断题。根据第一段中“Researchers in Australia, who studied 1,500 people and their lifestyles, have found that having good friends can help you live longer. An American study of 10,000 students, over a period of 35 years, also found

    63、 that if you make more friends than the average (普通的) person at school, youll receive a higher salary (工资) in later life. People need good social skills at work to manage people and work in a team successfully. (澳大利亚的研究人员对1500人及其生活方式进行了研究,发现有好朋友可以帮助你活得更长。一项在美国对10000名学生进行的为期35年的研究还发现,如果你在学校交的朋友比普通人多,

    64、你在以后的生活中会得到更高的薪水。人们在工作中需要良好的社交技能来管理人员并在团队中成功工作。)” 可知,第一段提到的研究主要是关于有很多朋友的好处。故选B。9推理判断题。根据第一段中“An American study of 10,000 students, over a period of 35 years, also found that if you make more friends than the average (普通的) person at school, youll receive a higher salary (工资) in later life. (一项在美国对100

    65、00名学生进行的为期35年的研究还发现,如果你在学校交的朋友比普通人多,你在以后的生活中会得到更高的薪水。)”可知,根据美国的这项研究,学校里最受欢迎的学生似乎能找到薪水更高的工作。故选C。10词义猜测题。根据第三段中“He found that they always communicate with a maximum (最大量) of 150 people.(他发现他们最多能和150人交流。)”可知,Dunbar发现,人们最多只能和150人交流,超过150这个数字,和其他人的任何关系都没有意义。故划线词“thisnumber” 指的是150。故选D。11主旨大意题。根据第一段中“Rese

    66、archers in Australia, who studied 1,500 people and their lifestyles, have found that having good friends can help you live longer. (澳大利亚的研究人员对1500人及其生活方式进行了研究,发现有好朋友能帮助你长寿。)”可知,本文主要介绍了得出这项发现的研究过程,以及这项研究发现背后的意义。因此,这篇文章主要想表达有好朋友更重要。故选D。12A 13D 14B 15D【导语】本文是一篇说明文。文章介绍了几个和父母相处、避免和父母争吵的技巧。12细节理解题。根据文章第一

    67、段的句子“While you may feel ready to make your own decisions about where and when to go, your parents will put limits on you. So you may find you are arguing with your parents more than you used to. The reason why your parents do this is that they care about you and want to protect you from danger.(虽然你可

    68、能已经准备好自己决定去哪里和什么时候去,但你的父母会给你设限。所以你可能会发现你和父母的争吵比以前多了。你父母这样做的原因是他们关心你,想要保护你免受危险)”可知,父母限制你的活动,主要是担心你的安全。故选A项。13细节理解题。根据第一条建议的最后两句“Ask them to give you the chance to explain how the rules make you feel and suggest what you think are right rules. Your parents may be willing to listen to your ideas and us

    69、e them when making rules that you both agree on.(让他们给你机会解释这些规则让你感觉如何,并建议你认为正确的规则是什么。你的父母可能愿意倾听你的想法,并在制定你们都同意的规则时使用它们)”可知,正确的规则是你和你的父母都能接受的规则。故选D项。14细节理解题。根据第二条建议“Try to remain calm when your parents say no to something. You will show your parents that you are responsible and mature(成熟的) by talking i

    70、nstead of shouting.(当你的父母说反对的时候,尽量保持冷静。你会通过交谈而不是大喊大叫向你的父母展示你是负责任和成熟的)”可知,当你的父母阻止你做某事时,你应该控制自己。故选B项。15推理判断题。这篇文章主要是介绍几个和父母相处、避免和父母争吵的技巧,再结合文章的最后两句话“Communicate with each other and make some special family time so that you can all enjoy the time you spend at home. Suggest activities that your whole fa

    71、mily will enjoy together such as going on a hike, taking a bike ride, or going to the beach.(互相交流,安排一些特殊的家庭时间,这样你们都能享受在家的时光。建议一些全家人都喜欢的活动,比如徒步旅行、骑自行车或去海滩)”可推论出,家庭活动的目的是让孩子和他们的父母相处得更好。故选D项。16D 17E 18G 19F 20B【导语】这是一篇说明文。主要介绍了当下网络诈骗时刻发生在我们的身边周围,以及我们如何去避免网络诈骗并且给出了一些建议。16由上文“Online scams (骗局) are target

    72、ed at people from all walks of life.(网络诈骗针对的是各行各业的人。)”说明网络诈骗的对象是各行各业的人。以及下文“And no one can stay safe without learning how to avoid them. (没有人能在不知道如何避免的情况下保持安全。)”可推知,空格处的内容应与上文意思保持一致,以及下文and一词可知与空格处为递进关系。选项D“我们所有人都同样容易受到网络诈骗的影响。”与上文意思保持一致,以及与下文中的“and”是递进关系。故选D项。17由上文“Every time you start dealing with

    73、 an unknown person or a contact online, you must consider it a possibility that youre dealing with a scammer.(每次你开始与一个陌生人或在线联系人打交道时,你必须考虑到你在与一个骗子打交道的可能性。)”和下文“Theres no such thing as a free lunch.(世上没有免费的午餐。)”可知,上下文都是在陈述要考虑可能的诈骗,记住世上没有免费的午餐。可推知空格处内容应与上下文保持一致。选项E“不要相信听起来太好的东西”。是与上文意思保持一致,与下文是因果关系。故选E

    74、项。18由上文“You must choose difficult passwords while updating them from time to time.(你必须选择复杂的密码,并不时地更新它们。)”以及下文“And always avoid using the same password for different accounts.(并且要避免在不同的账户上使用相同的密码。)”可推知,空格处内容应与“密码”相关。选项G“最好是混合使用数字、字母和特殊符号”是对上文的具体说明,以及和下文“and”是递进关系。故选G项。19由小标题“Dont click on suspicious

    75、(可疑的) links or pop-ups.(不要点击可疑链接或弹出窗口。)”和上文“A classic style followed by scammers is to share malicious (恶意的) messages via emails or links.(骗子遵循的一种典型方式是通过电子邮件或链接分享恶意信息。)”可推知,下文为介绍如何避免此类诈骗的方法。选项F“因此,你必须避免打开任何你不确定的内容。”和下文“In addition, you can use a virtual private network (VPN) that blocks access to ma

    76、licious pages and pop-ups.(此外,您还可以使用VPN (virtual private network)来阻止恶意页面和弹出窗口的访问。)”为并列关系,且都是对防此诈骗方法的解释说明。故选F项。20由下文“If you ever have doubts in your mind about the intentions of an unknown person, you should first carry out an in-depth search online based on the basic information they share. If you e

    77、ver receive a request for money from a friend, always call them up to check first.(如果你对一个陌生人的意图有疑问,你应该首先根据他们分享的基本信息在网上进行深入的搜索。如果你收到朋友要钱的请求,一定要先给他们打电话核实一下。)”可知,这段主要说明在你继续操作之前,应该先做一个深入的了解。结合选项B“在转账之前,先深入调查一下。”与此段说明大意吻合。故选B项。21A 22C 23B 24C 25D 26B 27D 28A 29B 30B 31C 32A 33D 34B 35A【导语】本文是一篇记叙文。主要讲述了儿

    78、子问妈妈,他为什么没有同桌那么优秀时,这位母亲没有责怪孩子,而是思索着给儿子一个完美的答复,正是因为这个完美的答复,儿子最终解惑,并在学业上有所成就。21考查动词词义辨析。句意:他不明白为什么他的同桌总是能排名第一,而他自己却不能。A. failed失败;B. decided决定;C. refused拒绝;D. afforded买得起。根据上文“his next-desk-pal (同伴) could rank 1st whenever he wanted to” 可知,此处表示对比:他不能做到总是排名第一,while符合句意。故选A。22考查形容词词义辨析。句意:回到家,他问妈妈:“妈妈,我

    79、比别人笨吗?”我觉得我学习和他一样努力,但为什么我总是落后呢?”A. foolish愚蠢的,可笑的;B. rude 粗鲁的;C. stupid笨的,头脑迟钝的;D. careless粗心的。根据上文“He couldnt understand why his next-desk-pal (同伴) could rank 1st whenever he wanted to, while he himself 1 to. ”可知,小男孩因为自己不能得第一而怀疑自己很笨。故选C。23考查副词词义辨析。句意同上题。A. never从不;B. always总是;C. hardly几乎不;D. even甚至

    80、。根据上文“I feel I study as hard as him”和表示转折意义的but可知,此处是指小男孩努力了,但总是落后。故选B。24考查形容词词义辨析。句意:她盯着他,一句话也说不出来,不知道该怎么解释。A. wrong错误的;B. worried担心的;C. wordless无言的,沉默的;D. crazy疯狂的。根据下文“not knowing how to explain.”可推知,妈妈听了小男孩的话后,不知道该说什么,沉默了。故选C。25考查形容词词义辨析。句意:她有一种冲动想说:“你太懒了。你真的没有别人那么努力”。A. young年轻的;B. energetic精力充

    81、沛的;C. smart聪明的;D. lazy懒惰的。根据下文“You are not really as hard-working as others”可知,妈妈认为男孩很懒。故选D。26考查连词词义辨析。句意:但她停止了,因为她知道儿子正在为不满意的成绩和排名而痛苦。A. although尽管;B. for为了;C. as 当时候;D. because因为。根据下文“she knew her son was suffering from the pains of 7 grades and rankings.”是妈妈停止说那句“你太懒了。你真的没有别人那么努力”的原因。故选B。27考查形容词词

    82、义辨析。句意同上题。A. worrying令人担心的;B. surprising令人吃惊的;C. doubting令人怀疑的;D. unsatisfying令人不满的。根据上文“Mom, am I more 2 than others? I feel I study as hard as him, but why do I 3 lay behind?”可知,男孩的分数和排名没有令他满意。故选D。28考查形容词词义辨析。句意:她认为给儿子增加任何额外的负担是残酷的,并试图找到一个完美的答案。A. perfect完美的;B. harmonious和谐的;C. natural自然的;D. ordin

    83、ary普通的。根据上文“She thought it cruel to add any additional burden to his son”可知,妈妈试图找到一个完美的答案。故选A。29考查动词短语辨析。句意:尽管他学习越来越努力,但还是赶不上他的同桌。A. get through度过;B. keep up with紧跟,赶上;C. compare with将作比较;D. come across偶遇。根据上文“but why do I 3 lay behind?”可知,尽管男孩努力了,但还是跟不上同桌。故选B。30考查动词短语辨析。句意:现在,儿子不再担心自己的排名,因为他以第一名的成绩

    84、被哈佛大学录取了。A. cares about关心;B. worries about担心;C. wonders about对感到疑惑;D. doubts about怀疑。根据下文“because, with the 1st ranking, he was_11_ to Harvard University”可知,男孩以第一名的成绩被哈佛大学录取了,因此不用担心自己的排名。故选B。31考查动词词义辨析。句意同上题。A. invited邀请;B. welcomed欢迎;C. admitted承认,准许进入;D. quit停止,退出,戒掉。根据上文“with the 1st ranking”可推知,

    85、男孩因成绩优异被哈佛大学录取了。Be admitted to固定短语“被录取”,故选C。32考查形容词词义辨析。句意:在演讲中,他提到了他童年时的一段宝贵经历。A. valuable珍贵的;B. meaningful有意义的;C. interesting有趣的;D. unexpected意料之外的。根据上文“She thought it cruel to add any additional burden to his son and was trying to find out a_8_ answer.”可知,妈妈的“完美”答案解决了困扰男孩的问题,因此和妈妈去海滩的那次经历是珍贵的。故选A

    86、。33考查名词词义辨析。句意:当海浪靠近时,体型小的鸟可以迅速逃离,而“笨拙”的海鸥则需要更多的时间来完成这一过程。A. time时间;B. food食物;C. wind风;D. wave波浪。根据上文“When my mother and I were lying on the beach”可知,此处是指海浪靠近时,体型小的鸟可以快速避开海浪。故选D。34考查连词词义辨析。句意同上题。A. and并且;B. while当,然而;C. but 但是;D. since自从,因为。此处是把体型小的鸟和笨拙的海鸥做对比,用while符合语境。故选B。35考查副词词义辨析。句意:然而,你有没有注意到,

    87、最终飞越无边无际的海洋的鸟不是别人,正是“笨拙”的海鸥?A. finally最后地;B. immediately立即;C. eventually最终地;D. gradually逐渐地。结合上文对妈妈对海鸥的描述可知,虽然海鸥反应稍慢,但最终凭借毅力飞跃了无边无际的海洋。故选A。36was 37really 38in 39activities 40to improve 41the 42It 43advanced 44doing 45whatever【导语】本文是一篇记叙文。讲述了高一新生Adam在学校生活中面临的挑战。36考查动词的时态和主谓一致。句意:他发现从初中到高中有点挑战性。根据foun

    88、d 可知,主句是一般过去时,所以宾语从句也应该用一般过去时;又因从句的主语是动词-ing形式短语,所以谓语动词应该用第三人称单数形式。故填was。37考查副词。句意:有些事情真的让他很困惑。此处应用副词修饰动词got,故填really。38考查介词。句意:他希望能说一口流利的中文。be fluent in是固定短语,意为“在方面流利”。故填in。39考查名词的数。句意:此外,他不得不选择课外活动。activity在此处表示“(出于爱好的)活动”,是可数名词,且其前没有限定词,故应用复数形式。故填activities。40考查动词不定式。句意:他决定找到一种方法来提高自己,这样他才能进入球队。a

    89、 way to do sth.意为“做某事的方式”。故填to improve。41考查冠词。句意:同上。make the team是固定短语,意为“入选球队”。 故填the。42考查代词。句意:很明显,他正在学习在社会上承担更多的责任。It is/was obvious that.是固定句型,意为“显然”,其中It是形式主语,that从句是真正的主语。故填It。43考查形容词。句意:起初,亚当对自己的高级课程感到有点担心,因为他发现很难习惯做所有的家庭作业。空处修饰courses作定语,故可判断此处应填形容词advanced。故填advanced。44考查动名词。句意:同上。get used

    90、to doing sth.是固定短语,意为“习惯于做某事”。故填doing。45考查宾语从句。句意:但现在他已经意识到,如果他足够努力,他将为未来的一切做好充分准备。分析句子结构可知,介词for后面的宾语从句中缺少主语,应该用连接代词。根据语境可知此处指“无论什么;一切事物”。故填whatever。46Dear Mike,I am sorry to hear that you are suffering from anxiety disorders due to that great stress of studying. Here Id like to give you some sugge

    91、stions.Firstly, you should learn to relax and dont give yourself too much stress. As an old saying goes, “All work and no play makes Jack a dull boy.” When you are tired, you can go for a walk or do some sports. Secondly, I think it would be beneficial if you could share some of your inner emotions

    92、with your friends, parents or teachers.I hope you will find these suggestions useful.Yours,Li hua【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生给美国网友Mike回信,就如何处理压力提出一些建议。【详解】1.词汇积累由于:due tobecause of建议:suggestionadvice压力:stresspressure散步:go for a walktake a walk2.句式拓展简单句变复合句原句:Firstly, you should learn to relax and dont give

    93、yourself too much stress.拓展句:What comes first is that you should learn to relax and dont give yourself too much stress.【点睛】【高分句型1】I am sorry to hear that you are suffering from anxiety disorders due to that great stress of studying.(运用了that引导的宾语从句)【高分句型2】When you are tired, you can go for a walk or

    94、do some sports. (运用了when引导的时间状语从句)47It was then that we realized we had lost little Robert. We were supposed to be watching him, and now he had disappeared into the snow. With no footprints or any other signs to follow, coupled with the thought that our mother would kill us for losing him, we began

    95、to shout his name. We looked around and waited for a response. However, there was no response at all. With nobody to turn to for help, we were at a loss what to do next.Then suddenly we noticed a little hand sticking up out of the snow. It must be Robert. We looked at one another and realized that w

    96、e must have buried him as we threw the snow over our shoulders. We plowed our way through the snow and quickly uncovered him. Luckily, Robert was safe and sound. We made him promise not to tell Mom we had “lost” him. Robert happily agreed because he thought it was fun to be buried alive and wanted t

    97、o do it again. But for us, it was not fun at all.【导语】本文以人物为线索展开,讲述了由于暴雪整个城市陷入瘫痪,作者以及其兄弟姐妹都不能上学。母亲让作者带上四岁的弟弟铲雪开辟道路,但是由于铲雪方式的不恰当把小弟弄丢了。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“就在那时,我们才意识到我们失去了小罗伯特。”可知,第一段可描写作者发现小弟弟丢了以及作者的反应。由第二段首句内容“然后,我们突然注意到一只小手从雪地里伸了出来。”可知,第二段可描写作者找到了小弟弟之后作者的态度以及小弟弟被雪埋了反应。2.续写线索:意识到把弟弟弄丢了害怕寻找茫然不知所措找到了弟

    98、弟对于被埋起来的反应作者的反应3.词汇激活行为类加上:coupled with/accompanied with认识到:realized/were aware抛,扔:throw/cast情绪类幸运地:Luckily / fortunately快乐地:happily/delightedly【点睛】 高分句型1. With nobody to turn to for help, we were at a loss what to do next.(运用了with复合结构充当伴随状语)高分句型2. Robert happily agreed because he thought it was fun to be buried alive and wanted to do it again.(运用了由because引导原因状语从句)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 1单元测试(A卷·夯实基础)-2023-2024学年高一英语必修第一册单元重难点易错题精练(人教版2019).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-780409.html
    相关资源 更多
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题含完整答案【典优】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题含完整答案【典优】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题含完整答案【全国通用】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题含完整答案【全国通用】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题含完整答案【全优】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题含完整答案【全优】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题含下载答案.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题含下载答案.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题各版本.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题各版本.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及解析答案.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及解析答案.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(网校专用).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(网校专用).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(精选题).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(精选题).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(真题汇编).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(真题汇编).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(最新).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(最新).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(易错题).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(易错题).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(夺冠).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(夺冠).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(名师系列).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(名师系列).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(历年真题).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(历年真题).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(全国通用).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(全国通用).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(全优).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(全优).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案解析.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案解析.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案参考.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案参考.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案免费下载.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案免费下载.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案免费.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案免费.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案下载.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案下载.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【考点梳理】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【考点梳理】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【网校专用】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【网校专用】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【精选题】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【精选题】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【精品】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【精品】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【真题汇编】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【真题汇编】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【有一套】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【有一套】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【最新】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【最新】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【新】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【新】.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1