分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型Unit 2 单元加餐练(二).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:780738
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:8
  • 大小:29.55KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit 单元加餐练二 单元 加餐
    资源描述:

    1、单元加餐练(二).完形填空(2019扬州中学高一上检测)When Dunstan Cass left the cottage,Silas Marner was only a hundred meters away.He was walking home from the village,where he had 1 to buy what he needed 2 his next days work.His legs were tired,but he felt almost happy.He was looking forward to 3 ,when he would bring out

    2、his gold.Tonight he had an extra reason to hurry home.He was going to eat hot meat,which was 4 for him.And it would 5 him nothing,because someone had given him a piece of meat as a present.He left it 6 over the fire.The door key was needed to hold it safe in place,but Cass was not at all 7 about lea

    3、ving his gold in the cottage with the door 8 .He could not imagine that a thief would 9 his way through the mist,rain and darkness to the little cottage by the quarry(采石场)When he reached his cottage and opened the door,he did not notice that 10 was different.He 11 his wet coat,and pushed the meat 12

    4、 the fire.No sooner had he become warm again 13 he began to think about his gold.It seemed a long time to wait until after supper,when he usually brought out coins to look at. 14 he decided to bring out his gold immediately,while the meat was still cooking.But when he 15 the floorboards near the loo

    5、m,and saw the 16 hole,he did not understand 17 .His heart beat violently as his trembling hands 18 all round the hole.There was nothing!He put his hands to his head and tried to think.Had he put his gold in a different place,and forgotten about it?He 19 every corner of this small cottage,until he co

    6、uld not pretend to himself any more.He had to accept the truthhis gold had been 20 !语篇解读Dunstan Cass因为不担心自己的金子被人偷,所以门没锁,就出去买东西了。当他回到家后,在准备吃晚饭时,发现金子竟然被人偷走了1A.arrived BbeenCleft Dgone答案B解析他从村子走回家,在村子里他买了第二天工作需要的东西。had been to sp.曾经去过某地;had gone to sp.到某地去了。2A.to BinCfor Dwith答案C解析句意参考上题解析。for 为了。3A.ho

    7、liday BsuppertimeChome Dmeat答案B解析根据下文中的“It seemed a long time to wait until after supper”可知答案。4A.unusual BordinaryCnormal Dcommon答案A解析根据下文中的“And it would him nothing,because someone had given him a piece of meat as a present.”可知,这次有些不寻常。unusual不寻常的。5A.pay BspendCtake Dcost答案D解析根据下文的“because someone

    8、had given him a piece of meat as a present”可知,他没有花什么钱。cost花费某人。6A.boiling BcookingCsmoking Dmaking答案B解析他把肉放在火上烤着。cook食物烘烤、煎炸等。7A.interesting BworryingCinterested Dworried答案D解析根据下文的“He could not imagine that a thief would his way through the mist,rain and darkness to the little cottage by the quarry(

    9、采石场)”可知,他一点也不担心。be worried about.担心。8A.unlocked BuncoveredCdiscovered Dlocked答案A解析因为不担心,所以门都没锁。故选A。9A.go BleadCfind Dlose答案C解析他无法想象一个小偷会在这样的大雾、大雨里摸黑找到他在采石场边上的小屋。find ones way找到的路。10A.something BanythingCnothing Deverything答案B解析根据第二段的描述可知,当时他并没有发现什么异常。11A.threw off Bthrew intoCturned off Dgot off答案A解

    10、析他脱掉湿外套。throw off脱掉。12A.away from Bfarther onCon to Dcloser to答案D解析让烤的肉距离火近一些。13A.than BwhenCthen Dbefore答案A解析此处是no sooner.than.句型,意为“一就”。14A.But BAsCSo DFor答案C解析所以他决定立刻把金子拿出来。根据上文的“It seemed a long time to wait until after supper,when he usually brought out coins to look at.”可知答案。15A.took down Btoo

    11、k afterCtook over Dtook up答案D解析他拿起了地板块。take up 拿起。16A.dark BemptyCsmall Ddeep答案B解析他看到空空的洞。根据下文的介绍可知答案。empty空的。17A.at last Bat onceCat most Dat least答案B解析他没有马上明白过来。at once立刻。18A.dug BfoundCfelt Dsearched答案C解析他的心狂跳,颤抖的手在洞里摸索。feel摸索。19A.searched Bsearched forClooked into Dfound答案A解析他找遍了小屋的每个角落。search后接

    12、搜寻的范围,而search for后接具体的目标。故选A。20A.gone BmissedClost Dstolen答案D解析他不得不接受现实他的金子被偷了。steal偷。.阅读理解AAbout three decades ago,China was known as the “Bicycle Kingdom”But later on,bikes were replaced by their fuelpowered competitors.But recent months have seen a recovery of the humble bikes across China,with a

    13、n increasing number of people choosing cycling instead of driving to schools,to workplaces or to do sightseeing.The introduction of bikesharing schemes,pioneered by startups like Ofo and Mobike,has brought the trend to a new level.People can unlock the shared bikes by simply using their smartphones.

    14、The bikes are equipped with GPS and can be left anywhere in public for the next user.Theyre popular among many Chinese people as they provide an effective solution to the “last mile” problem,which refers to the final leg of a persons journey.“In places where the subway doesnt extend,where its diffic

    15、ult to change from one kind of transport to another,its so easy to get where you want to go with Mobike,” Hu Hong,29,told AFP.She pedals(骑车) to her Shanghai realestate job.However,the schemes have also led to problems such as illegal parking,vandalism(故意毁坏) and theft.Last month,two nurses in Beijing

    16、 were placed under administrative punishment for five days for putting locks on two shared bikes.And in December,a man who stole a shared bike was sentenced to a 3month detention(拘留),and fined 1,000 yuan by the Shanghai Minhang Peoples Court.“Bikesharing is a greener method of transportation and pro

    17、vides a userfriendly experience,” said Liu Xiaoming,viceminister of transport.“But its a combination of online and offline business.Operators are usually strong in online services,but lack offline business experience,which causes problems.”Now,Chinese service operators are trying to solve the proble

    18、ms.For example,a bikesharing company called Mobike sets a 100point credit score for each user,with points taken in the case of bad behavior.Once a score drops below 80,bike rental is increased to 100 yuan per 30 minutes,up from 0.51 yuan.语篇解读本文讲述了近期在中国流行的“共享单车”现象并分析了其受欢迎的原因、初期出现的问题及解决办法。21Which of t

    19、he following belongs to the “last mile” problem?AMissing the business plane for the traffic jam.BTo get to somewhere the subway can reach.CHaving trouble in changing from bus to taxi.DTo remove the last rock in the way.答案C 解析推理判断题。根据第四段内容可知,共享单车可以帮助人们解决地铁到达不了的地方,以及换乘交通工具有困难等“最后一公里”的问题。故选C。22What rea

    20、son causes many problems in bikesharing?ASome people make damage to the bikes on purpose.BOperators lack offline business experience.CThe bikesharing business is too complicated to run.DThere are no relative laws on this business.答案B解析细节理解题。根据倒数第二段中的“Operators are usually strong in online services,b

    21、ut lack offline business experience,which causes problems.”可知,导致共享单车系统出现问题的原因是缺乏线下运营经验。故正确答案为B。23Why are the bikesharing systems popular?AThey are very effective.BThey can be picked up anywhere.CThey are equipped with GPS.DThey help solve the last mile problem.答案D解析推理判断题。根据第三段内容可知,共享单车之所以受欢迎是因为它有效地解

    22、决了人们最后一英里的问题。24Whats the best title for this passage?ABikes Pedaling Back into StylesBA New Way of TransportationsCRiding a Bicycle for FreeDBicycle Kingdom Became Famous Again答案A解析标题归纳题。本文先叙述自行车曾被燃油动力所取代。但最近在中国出现了共享自行车。使用共享单车既简单又方便,是一种更环保的交通方式,为用户提供了友好的体验,所以日渐流行。分析选项可知A项(自行车时代的回归)符合题意,故选A。B(2019扬州中

    23、学高一上期末)Automated carsonce a faroff dreamhave in recent years left the field of science fiction and come closer to the American garage.Leading US.automakers say that real selfdriving cars are coming within two decades and theyre fighting to stay competitive.These advances promise relief to people sic

    24、k of twohour driving and heavy traffic,but they leave open questions for a society shaped around the automobile for the past century.Perhaps no area is more uncertain than the environmental impact of automated vehicles.One report from the Department of Energy found that automated vehicles could redu

    25、ce fuel consumption(油耗) for passenger cars by as much as 90%,or increase it by more than 200%.Thats a huge difference considering that more than a quarter of US.greenhousegas emissions(排放) come from transportation,according to an expert.And scientists say reducing that figure will be the key to deal

    26、ing with manmade climate change.“Theres a great energy influence possible,” says Jeff Gonder,a transportation researcher.“But there remains great uncertainty in the degree and even direction.”Depending on various factors,it remains to be seen how a future with automated cars will take shape.Most imp

    27、ortantly,researchers expect that automated cars will lead to a sharp increase in the average miles traveled by a given vehicle.Key problems with driving a car,such as tiredness,age or drunkenness(醉酒),will disappear,and car owners will be free to travel further and more frequently.Workers may choose

    28、to live even further away from the office,deciding to sleep in the car or use that time to work out in it.And,once in the city,car owners might guide their vehicles to drive around in circles rather than pay for parking.“A lot of the uncertainty comes from not knowing how the value of peoples time i

    29、s going to change,” says Don MacKenzie,a researcher at the University of Washington.“There will be some kind of cost connected with the travel,but its much less than it is today.”Researchers have tried to create a model of how humans might respond to automated driving using surveys,driving data and

    30、lab experiments,but eventually the great number of choices and assumptions involved in transportation has made reaching exact conclusions about driving behavior difficult.Engineers say that the largely accidentfree vehicles can remove safety equipment,such as antilock brakes and airbags,which has in

    31、creased the weightand fuel consumptionof vehicles.Automated cars can also travel closer together,allowing them to take advantage of aerodynamics(气体力学)Trucking fleets(车队) are already trying to take advantage of this fuelsaving measure.25What message can we get from the underlined sentence in Paragrap

    32、h 2?ASome automated cars have better qualities than others.BOne automated vehicle may consume much less fuel than another.CWe are not sure about the environmental impact of automated cars.DWe cannot make sure of the quality of automated cars.答案C解析推理判断题。画线句子意为:一份来自美国能源部的报告发现,自动化汽车可以减少乘用车高达90%的燃料消耗,或增

    33、加超过200%。根据两个数字对比和上句“Perhaps no area is more uncertain than the environmental impact of automated vehicles.”可知自动化汽车的油耗不稳定,对环境的影响也不确定。故选C。26Which is NOT the reason for a sharp increase in the miles run by a certain selfdriving car?AMore convenient roads and fewer traffic jams.BWorkers living further a

    34、way from the office.CChoosing not to pay for parking but to drive around.DThe disappearance of various limits on drivers.答案A解析细节理解题。第五段第三、四、五句列举了自动化汽车的优点,A项不包括在内,故选A。27The missing sentence “Besides changed driving behaviors,simple technology advances will reduce the environmental damage of automated

    35、 cars.” should be put at the beginning of .APara.5 BPara.6CPara.7 DPara.8答案D解析推理判断题。该句句意为:除了改变驾驶行为,简单的技术进步也会减少自动汽车的环境损害。第七段末尾提到了driving behavior,第八段中“remove safety equipment.which has increased the weightand fuel consumptionof vehicles”和“take advantage of this fuelsaving measure”指出减轻重量减少油耗,利用空气动力学等设

    36、计减少对环境的损害。故选D。28The author writes this passage in order to .Aremind us of a bright future about the future of automated carsBexplain to us why selfdriving cars might not need less fuelCargue that selfdriving cars are beneficial to the environmentDadvise the readers not to be in a rush to buy an automated car答案B解析写作意图题。文中作者介绍了自动驾驶汽车的环保设计及在能源影响(程度和方向等)方面的不确定性。故选B。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 2 单元加餐练(二).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-780738.html
    相关资源 更多
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案(b卷).docx六年级下册数学期末测试卷含答案(b卷).docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案(a卷).docx六年级下册数学期末测试卷含答案(a卷).docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案解析.docx六年级下册数学期末测试卷含答案解析.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案下载.docx六年级下册数学期末测试卷含答案下载.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【黄金题型】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【黄金题型】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【预热题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【预热题】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【达标题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【达标题】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【轻巧夺冠】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【轻巧夺冠】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【能力提升】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【能力提升】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【考试直接用】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【考试直接用】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【综合题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【综合题】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【综合卷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【综合卷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【精练】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【精练】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【突破训练】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【突破训练】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【研优卷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【研优卷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【满分必刷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【满分必刷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【模拟题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【模拟题】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【最新】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【最新】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【新】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【新】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【巩固】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【巩固】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【实用】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【实用】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【完整版】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【完整版】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【夺分金卷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【夺分金卷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【基础题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【基础题】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【培优】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【培优】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【培优b卷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【培优b卷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【培优a卷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【培优a卷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【名师推荐】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【名师推荐】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【典型题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【典型题】.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1