分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 20

类型Unit 2 单元测试(A卷·夯实基础)-2023-2024学年高一英语必修第一册单元重难点易错题精练(人教版2019).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:780746
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:20
  • 大小:712.29KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit 单元测试A卷·夯实基础-2023-2024学年高一英语必修第一册单元重难点易错题精练人教版2019 单元测试 夯实 基础 2023 2024 学年 英语 必修 一册 单元 难点 易错题
    资源描述:

    1、Unit 2 Travelling Around单元测试(A卷夯实基础)(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2回答第卷时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。3回答第卷时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。4考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共30分,略)第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题

    2、所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AIf you really want a taste of the everyday swing of Dutch life, a bike tour through Amsterdam is the way to go.What is included in an Amsterdam bike tourThe bicycle is of course provided and included in the price of the tour. Some tours offer coffee and tea after the tour fini

    3、shes. Every tour especially has its own theme and route. You can compare them by visiting webpages dedicated to a particular tour.A tour itself is a beautiful experience. Amsterdams architecture, markets, bridges, plazas and street atmosphere are memorable and comfortable to see from a bike seat. Se

    4、e them like most citizens of Amsterdam do.Amsterdam bicycle tour basicsThese tours are usually between one and two hours long. They are guided by friendly and knowledgeable tour guides who are well capable in Amsterdam information. Whats more, the tour guides usually know many languages and are used

    5、 to overcoming language barriers(障碍).Important during the bicycle tour of AmsterdamPlease dont become so Dutch that you ignore( 忽视) the traffic laws. It is a fact that some Amsterdammers often cross a street or a bridge when they feel like doing it. That is why staying alert (警惕的) and a little bit o

    6、f biking experience can help you to go through the small city streets during an Amsterdam bike tour. Also, unless you are 100% sure that the weather will be sunny, youd better bring a jacket. When you start moving on the bike, the wet Amsterdams air can get quite cold.1What is special about an Amste

    7、rdam bike tour?AIt provides a free bike.BIt offers coffee and tea.CIt has its theme and route.DIt is a green tour.2Which of the following is suggested in the last paragraph?APaying no attention to the traffic rules.BBringing warm clothing.CDoing as the Dutch do.DAvoiding bad weather.3Where can the t

    8、ext be found?AIn a history book.BIn a research paper.CIn an art magazine.DIn a travel guide.BJust approximately 50 years ago, needing money to support family my novels werent bestsellers I had the idea of taking the longest train trip imaginable and writing a travel book about it.The trip would be i

    9、mprovisational no credit card, no idea where Id be staying, nor any idea of how long this trip would take. Never had I written a travel book, though Id read many of them. My favorites were those giving a vivid and detailed description of a difficult and unpleasant experience, with ups and downs. But

    10、 I hoped my trip wouldnt be that, despite the fact that it was obviously an adventure.I set off with one small bag containing clothes, a map of Asia, and some travelers cheques, I made it to Mashhad, travelled by bus through Afghanistan and rode the rails again. Sometimes threatened, now and then ti

    11、red, occasionally laying up with food poisoning, I had a narrow escape all of these vivid details for my story.I came across an Indian in Afghanistan who said I should pay a visit to him in Kanpur, and he gave me his address: “I live in Railway Bazaar,” as a consequence of which I had my title early

    12、 on The Great Railway Bazaar on my return in 1974, appearing the following year to go viral and sell well and its still in print, in many languages. A few years later, an idea flooding into my mind, I took a similar trip, mostly by train, from my home in Boston to Patagonia, and wrote about it in Th

    13、e Old Patagonian Express.Thats the past. Nothing is the same now. All such trips are unique and unrepeatable. Its not just that the steam trains of Asia are gone. Much of the peace and order is gone. Whod risk an Iranian train now or take a bus through Afghanistan? All travel books are out of fashio

    14、n, but they preserve something of the past that would otherwise be lost.4What does the underlined word “improvisational” in paragraph 2 mean?AImpressive.BUnprepared.CInteresting.DUnforgettable.5Which word can best describe the authors trip?AExhausting.BAdventurous.CFrightening.DFrustrating.6What gav

    15、e the author inspiration for the title The Great Railway Bazaar?AThe Indian friend he met.BThe train rides he experienced.CThe details for his narrative.DThe idea of taking a similar trip.7What did the author want to tell us in the last paragraph?AHis travel books are outdated.BJourney by train is n

    16、ot popular.CHis travel books conserve what may be lost.DHe is unwilling to take the train or bus to travel.CAlong Kalymnos coastline, high cliffs (悬崖) rise from the sea. They caught the eye of Italian climber Andrea Di Bari when he vacationed on the island in 1996. Attracted by the rock s high quali

    17、ty, he returned the following year with climbing partners to open up 43 routes (路线) .Images by photographer Andrea Gallo attracted more climbers attention. Then Aris Theodoropoulos, a mountain guide, climbing instructor, and author of the Kalymnos Climbing Guidebook, worked with the locals to see th

    18、e Aegean island developed into one of the greatest sport climbing spots (地点) in the world.“In 1999 we noticed some strange people, carrying some tools, then we saw them hanging from the rocks,” says George Hatzismalis, head of the local governments Tourist Office. “Shortly we started looking for wha

    19、t action should be taken for this to grow: opening new routes, protecting them, organizing a climbing festival.” The first festival took place in 2000, and since then there have been 13 more.Today there are about 3,900 routes. “The numbers are continuously growing,” says Lucas Dourdourekas, a top sp

    20、ort climber. “The combination (结合) of the huge walls, the cliffs, the routes with pockets, the great variety and all close to each other and the amazing sea view while climbing,” he says, “is amazing for climbers from around the world.”Usually some 12,000 climbers arrive each year to challenge their

    21、 skills and courage. Some have bought houses on the island. “The connection between climbers and islanders is strong,” says Hatzismalis. “Personal relationships are developed; visitors are not strangers.”The government understands the importance of making the rising industry sustainable (可持续的) in th

    22、e long term. Officials set up the New Route Protocol in 2018 to lower the bad influence on the environment.The islanders see a great future for climbing in Kalymos. They believe visitors will help safeguard the natural heritage on the island. “The climbers, being environmentally aware, appreciate th

    23、e untouched natural things,” says Hatzismalis.8What did both Bari and Theodoropoulos do for Kalymnos?AThey took many pictures of its coastline.BThey made efforts to protect its high cliffs.CThey helped make it a popular climbing spot.DThey wrote guidebooks on climbing on the island.9What did the loc

    24、al government do soon after seeing the strange climbers?AThey provided strong support.BThey warned them about danger.CThey made new laws to protect them.DThey stopped opening up new routes.10What do Dourdourekas words about Kalymnos show?AHis surprise at the large number of routes.BHis praise for so

    25、me climbers achievements.CHis satisfaction with the local climbing conditions.DHis confidence in the future of sport climbing.11What do local people think of the climbers?AThey have broken the peace of the island.BThey have become part of the community.CThey are damaging the environment.DThey help t

    26、o develop local industries.DIreland has had a very difficult history. The problems started in the 16th century when England tried to rule Ireland. For hundreds of years, the Irish people fought against the English. Finally, in 1921, the British government was forced to give independence to the south

    27、 of Ireland. The result is that today there are two “Irelands”. Northern Ireland, in the north, is part of the United Kingdom. The Republic of Ireland, in the south, is an independent country.In the 1840s the main crop, potatoes, was affected by disease and about 750,000 people died of hunger. This,

    28、 and a shortage of work, forced many people to leave Ireland and live in the USA, the UK, Australia and Canada. As a result, the population fell from 8.2 million in 1841 to 6.6 million in 1851.For many years, the majority of Irish people earned their living as farmers. Though many people still follo

    29、w the routine nowadays, more and more people are moving to the cities to work in factories and offices. Life in the cities is very different from life in the countryside, where things move at a quieter and slower pace.The Irish are famous for being warm-hearted and friendly. Oscar Wilde, a famous Ir

    30、ish writer, once said that the Irish were “the greatest talkers since the Greeks”. Since independence, Ireland has revived its own culture of music, language, literature and singing. Different areas have different styles of old Irish songs which are sung without instruments. Other kinds of Irish mus

    31、ic use many different instruments such as the violin, whistles, etc.12What can we learn from Paragraph 1?AEngland ruled Ireland in the 16th century.BThe Irish people fought for the English.CNorthern Ireland belongs to the UK.DIreland is an independent country.13Why did the population of Ireland once

    32、 decrease greatly?AThe Irish were killed by the English rulers.BThe Irish were affected by a deadly disease.CThe Irish were not eager to give birth to babies.DThe Irish suffered from food and work shortage.14How did most Irish people make their living?ABy working on the fields.BBy working in offices

    33、.CBy working in factories.DBy performing instruments.15What can be a suitable title for the text?AThe History of IrelandBThe Introduction of IrelandCThe People of IrelandDThe Independence of Ireland第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Zibo city in Shandong province has

    34、unexpectedly gone viral (流行) on Chinese social media since late February for its local barbecue specialty, and continues to trend as the local government takes the chance to promote tourism and spending.The latest promotion gives visitors free admission to 10 scenic spots in the city with their trai

    35、n ticket as long as their final destination is Zibo, according to the citys culture and tourism bureau. This move follows another on March 31. 16 Passengers who board the train are greeted by a banner (横幅) reading “Welcome to the Special BBQ Train” at the entrance of the carriage. They receive items

    36、 including leaflets about Zibos culture and tourism draws, as well as small souvenirs and snacks. 17 Barbecue is popular in China, but Zibos barbecue is different on three aspects. 18 Besides, the skewers (烤肉串) are 70-80 percent cooked before they are brought to the table, where diners can finish co

    37、oking them on their own stoves, which lends a sense of participation. Then, diners are served flatbread, scallions and other dressings (调料) at the table so they are able to assemble (组装) their own barbecue parcels. 19 These factors make the barbecue appealing and distinctive. 20 They shot videos of

    38、themselves enjoying a meal and posted them on social media in late February. Since then, many people, mostly young, have flocked to the city from all over the country to try the dish. According to local media reports on Wednesday, searches for “barbecue” increased by 370 percent in March, and search

    39、es for “Zibo barbecue” on the Internet platform as a whole have increased by 770 percent year-on-year.ATo large extent, it is the same way Peking duck is eaten.BOn several streets, lines can be seen outside barbecue restaurants.CFirst, its made on a stove, and is served with flatbread and dressings.

    40、DThe barbecue suddenly became a hit because of a group of college students.EMany also took videos and posted them on social media, drawing more passengers and visitors.FThe local government needs to think about how to promote the city as a whole, its culture and tourism.GThe local government added a

    41、 weekend special round-trip “barbecue tour” train between Jinan and Zibo.第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。I had an interesting childhood, filled with surprise and delight, all because of my mother loving, sweet, yet absent-minded and forgetful. One 2

    42、1 family trip we took when I was eleven tells a lot about her. My two sets of grandparents lived in Colorado and North Dakota, and my parents decided to spend a few weeks 22 to those states and seeing all the sights along the way. As the first day of our trip 23 , David, my eight-year-old brother, a

    43、nd I 24 said good-bye to all of our friends. Who knew if wed ever see them again? Finally, the moment of our departure (启程) arrived, and we 25 our luggage into the car and bravely drove off. We bravely drove off again two hours later after wed returned to get the purse and travelers checks Mom had 2

    44、6 at home. David and I were always a little 27 when using gas station bathroom if Mom was driving while Dad slept: “You stand outside the door and play lookout (放哨) while I go, and while you go, I will do the 28 . ” We reminded each other. I 29 terrible pictures in my mind: “Honey, where are the kid

    45、s?” “What?! Oh, Gosh. . . I thought they were being awfully 30 .” My brother and I were never actually left 31 in a strange city, but we werent about to take any chance. We drove through several states and saw lots of great 32 along the way. But what made this trip never fade away (逐渐消失) from our me

    46、mories were those 33 troubles. As my dad 34 it, adaptation and tolerance were what a trip was really about, which means, whatever you come across, dont forget to laugh and then 35 it.21ApleasantBstrangeCboringDmeaningful22AdrivingBwalkingCflyingDriding23Awent,BpassedCapproachedDflew24AexcitedlyBanxi

    47、ouslyChappilyDunwillingly25AlayBloadedCliftedDdrove26AforgottenBputCleftDthrown27AupsetBpuzzledCembarrassedDnervous28AdifferentBfamiliarCsameDspecial29AhadBtookCdrewDheld30AnoisyBterribleCenergeticDquiet31AoffBforCbehindDover32AsightsBmuseumsCparksDstations33AboringBunexpectedCdoubtfulDfantastic34As

    48、aidBtoldCspokeDput35AchangeBsolveCstudyDfinish第二节(共10小题;每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文,在空白处填入 1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Have you ever considered backpacking? With 36 spirit of adventure and curiosity about different cultures, more and more students in China are backpacking 37 the country. According to the China Yo

    49、uth Travel Service, Hainan, Dalian, Zhangjiajie and Qingdao were among the most popular places 38 were visited by young Chinese backpackers in 2014.Backpacking allows the traveler a greater sense of 39 (independent). “I can no longer put up with the instructions of a tourist guide, 40 I feel upset a

    50、bout.” said Huang Ye, 41 is a 19-year-old college student in Beijing. “They are always driving you to places 42 you do not want to go and trying to make you 43 (buy) things you dont need.” Because of this, Huang likes to backpack all over the country. She preferred an independent trip that she took

    51、with two friends to Jiuzhaigou in Sichuan Province, 44 scenery attracted them most. In this way, they avoided 45 (visit) the overcrowded areas.第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)46假设你是某国际学校学生李华,你的美国朋友John来信说要来北京游玩。请根据下面提供的信息,给John写封回信,内容包括:1. 表示欢迎;2. 推荐游览故宫及理由;3. 建议的交通方式。参考词汇:故宫the Palace Museum注意:1. 词数80

    52、左右;2. 可以适当增加情节,以使行文连贯。Dear John,_Yours,Li Hua第二节(满分25分)47阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。The cheerful girl, Jenny, with golden hair was almost five. Waiting with her mother at the checkout stand, she saw a necklace of shining white pearls in a pink metal box. Quickly the mother checked the back

    53、 of the little metal box and then looked back into the begging blue eyes of her little girls upturned face. “A dollar and ninetyfive cents. Thats almost $2. If you really want it, Ill think of some extra housework for you and in no time you can save enough money to buy it for yourself. Besides, you

    54、might get another dollar bill from Grandma on your birthday a week away.”After dinner back home, she did more housework and even she asked the neighbor for housework for ten cents. On her birthday, Grandma did give her another new dollar bill and at least she had enough money to buy the cheap neckla

    55、ce from the dime store (廉价商店). Jenny loved her pearl necklace. She wore it everywhere. The only time she took it off was when swimming.Jenny had a very loving daddy and every night when she was ready for bed, he would stop whatever he was doing and come upstairs to read her a story. One night when h

    56、e finished the story, he asked Jenny, “Do you love me?”“Oh, daddy. You know that I love you.”“Then give me your necklace.”“Oh, daddy, not my pearl necklace. But you can have my Barbie doll the one you gave me. Shes my favorite.”“Thats okay, Honey. Daddy loves you. Good night.” And he brushed her che

    57、ek with a kiss.Daddy repeated the same request about a week after the story time. However, Jenny refused and wouldnt give up her necklace to her daddy.注意:1. 所续写短文的词数应为150左右;2. 续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好。A few nights later when her daddy came in, Jenny was sitting on her bed, waiting for her father._With t

    58、ears in his own eyes, Jennys kind daddy reached out one hand to take the cheap necklace._参考答案:1C 2B 3D【导语】这是一篇应用文。文章介绍了阿姆斯特丹自行车旅游信息。1细节理解题。根据What is included in an Amsterdam bike tour 中的“Every tour especially has its own theme and route.(每次旅游尤其会有自己的主题和路线。)”可知,阿姆斯特丹自行车旅游每次都有自己的主题和线路,这就是它的特别之处。故选C项。2细

    59、节理解题。根据文章最后一段“Also, unless you are 100% sure that the weather will be sunny, youd better bring a jacket. When you start moving on the bike, the wet Amsterdams air can get quite cold.(另外,除非你百分之百确定天气会是晴天,否则你最好带一件夹克。当你开始骑自行车时,阿姆斯特丹潮湿的空气会变得很冷。)”可知,开始骑自行车时,阿姆斯特丹潮湿的空气会变得很冷,所以建议最好带一件夹克衣。故选B项。3推理判断题。根据第一段“I

    60、f you really want a taste of the everyday swing of Dutch life, a bike tour through Amsterdam is the way to go.(如果你真的想品尝一下荷兰生活的日常乐趣,那么骑自行车游览阿姆斯特丹就是最好的选择。)”以及阅读文章可知,本文主要介绍了阿姆斯特丹的自行车旅行指南,最有可能出现在旅游手册上。故选D项。4B 5B 6A 7C【导语】本文是一篇记叙文。作者回忆了50年前他在亚洲的一次冒险之旅,感慨一个时代的过去,而他的游记保存了那段历史。4词句猜测题。根据划线词后“no credit card,

    61、no idea where Id be staying, nor any idea of how long this trip would take.(没有信用卡,不知道我会住在哪里,也不知道这次旅行要花多长时间。)”可知,作者的旅行没有任命规划和准备,所以improvisational与unprepared意思相近,意为“无准备的”。故选B项。5推理判断题。根据第二段中“But I hoped my trip wouldnt be that, despite the fact that it was obviously an adventure.(但我希望我的旅行不会是那样,尽管这显然是一次

    62、冒险。)”和第三段中“I set off with one small bag containing clothes, a map of Asia, and some travelers cheques, I made it to Mashhad, travelled by bus through Afghanistan and rode the rails again. Sometimes threatened, now and then tired, occasionally laying up with food poisoning, I had a narrow escape all

    63、of these vivid details for my story.(我带着一个装着衣服、一张亚洲地图和一些旅行支票的小包出发了。我到达了马什哈德,乘公共汽车穿过阿富汗,然后又坐上了火车。有时受到威胁,有时疲惫不堪,偶尔因为食物中毒躺在床上,我死里逃生所有这些都是我故事中生动的细节。)”可推知,这是一次冒险之旅。故选B项。6细节理解题。根据第四段中“I came across an Indian in Afghanistan who said I should pay a visit to him in Kanpur, and he gave me his address: “I live

    64、 in Railway Bazaar,” as a consequence of which I had my title early on The Great Railway Bazaar on my return in 1974(我在阿富汗遇到一个印度人,他说我应该去坎普尔拜访他,他给了我他的地址:“我住在铁路巴扎。”因此,1974年我回国时,我的大铁路巴扎一书的早期就有了标题)”可知,作者在阿富汗遇到一个印度朋友给了他书名大铁路巴扎的灵感。故选A项。7推理判断题。根据最后一段中“Thats the past. Nothing is the same now. All such trips

    65、 are unique and unrepeatable. Its not just that the steam trains of Asia are gone. Much of the peace and order is gone. Whod risk an Iranian train now or take a bus through Afghanistan? All travel books are out of fashion, but they preserve something of the past that would otherwise be lost.(那是过去的事了

    66、。现在什么都不一样了。所有这些旅行都是独一无二的,不可重复的。这不仅仅是因为亚洲的蒸汽火车消失了。大部分的和平与秩序已经不复存在。现在谁会冒险坐伊朗火车或者坐大巴穿过阿富汗?所有的旅行书都过时了,但它们保留了一些过去的东西,否则这些东西就会丢失。)”可知,作者在最后一段想告诉我们他的游记保存了历史,保存了一些可能会丢失的东西。故选C项。8C 9A 10C 11B【导语】这是一篇说明文。文章主要说明了Kalymnos在人们的努力下正在成为一个受欢迎的攀岩地点,攀岩者也得到了当地政府和人民的支持。8细节理解题。根据第一段“They caught the eye of Italian climber

    67、 Andrea Di Bari when he vacationed on the island in 1996. Attracted by the rocks high quality, he returned the following year with climbing partners to open up 43 routes (路线) .(1996年,意大利登山者Andrea Di Bari在岛上度假时,它们引起了他的注意。被高质量的岩石所吸引,第二年,他和攀岩伙伴们再次来到这里,开辟了43条路线)”以及第二段“Then Aris Theodoropoulos, a mountai

    68、n guide, climbing instructor, and author of the Kalymnos Climbing Guidebook, worked with the locals to see the Aegean island developed into one of the greatest sport climbing spots (地点) in the world.(后来,登山向导、登山教练、卡里姆诺斯岛登山指南的作者Aris Theodoropoulos与当地人合作,见证了这座爱琴海岛屿发展成为世界上最伟大的运动攀岩胜地之一)”可知,Bari和Theodorop

    69、oulos帮助使Kalymnos成为一个受欢迎的攀岩地点。故选C。9细节理解题。根据第三段“Shortly we started looking for what action should be taken for this to grow: opening new routes, protecting them, organizing a climbing festival.” The first festival took place in 2000, and since then there have been 13 more.(“很快,我们开始寻找应该采取什么措施来促进这一趋势:开辟

    70、新的路线,保护它们,组织一个攀岩节。”首届攀岩节于2000年举行,此后又举办了13届)”可知,当地政府在看到这些奇怪的登山者后提供了强有力的支持。故选A。10推理判断题。根据第四段“The combination (结合) of the huge walls, the cliffs, the routes with pockets, the great variety and all close to each other and the amazing sea view while climbing,” he says, “is amazing for climbers from aroun

    71、d the world.”(他说:“巨大的岩壁、悬崖、有口袋的路线、种类繁多且彼此靠近的路线,以及攀岩时令人惊叹的海景,这些组合对来自世界各地的登山者来说都是惊人的。”)”可推知,Dourdourekas关于Kalymnos的话说明了他对当地登山条件的满意程度。故选C。11细节理解题。根据倒数第三段“The connection between climbers and islanders is strong,” says Hatzismalis.Personal relationships are developed; visitors are not strangers.(Hatzisma

    72、lis说:“登山者和岛民之间的联系非常紧密。人际关系得到了发展;来访者并不陌生。”)”以及最后一段“The islanders see a great future for climbing in Kalymos. They believe visitors will help safeguard the natural heritage on the island. “The climbers, being environmentally aware, appreciate the untouched natural things,” says Hatzismalis.(岛民们看到了Kaly

    73、mos登山的美好未来。他们相信游客将有助于保护岛上的自然遗产。“登山者有环保意识,欣赏未被触及的自然事物,”Hatzismalis说)”可知,当地人认为这些登山者成为了社区的一部分。故选B。12C 13D 14A 15B【导语】这是一篇说明文。文章主要从艰难的历史、爱尔兰人的工作和生活、爱尔兰人的性格与文化这几方面对爱尔兰进行了介绍。12细节理解题。根据第一段倒第二句“Northern Ireland, in the north, is part of the United Kingdom.(北部的北爱尔兰是英国的一部分。)”可知,从第一段可以了解到北爱尔兰属于英国。故选C。13细节理解题。根

    74、据第二段“In the 1840s the main crop, potatoes, was affected by disease and about 750,000 people died of hunger. This, and a shortage of work, forced many people to leave Ireland and live in the USA, the UK, Australia and Canada. As a result, the population fell from 8.2 million in 1841 to 6.6 million in

    75、 1851.(19世纪40年代,主要作物土豆受到疾病的影响,大约75万人死于饥饿。这一点,再加上工作的短缺,迫使许多人离开爱尔兰,生活在美国、英国、澳大利亚和加拿大。结果,人口从1841年的820万下降到1851年的660万。)”可知,爱尔兰的人口曾经大幅减少是因为爱尔兰人饱受食物和工作短缺之苦。故选D。14细节理解题。根据第三段第一句“For many years, the majority of Irish people earned their living as farmers.(多年来,大多数爱尔兰人以务农为生。)”可知,大多数爱尔兰人以务农为生。故选A。15主旨大意题。根据第一段第

    76、一句“Ireland has had a very difficult history.(爱尔兰有一段非常艰难的历史。)”,第三段“For many years, the majority of Irish people earned their living as farmers. Though many people still follow the routine nowadays, more and more people are moving to the cities to work in factories and offices. Life in the cities is v

    77、ery different from life in the countryside, where things move at a quieter and slower pace.(多年来,大多数爱尔兰人以务农为生。尽管现在许多人仍然循规蹈矩,但越来越多的人搬到城市的工厂和办公室工作。城市生活与乡村生活大不相同,乡村的生活节奏更安静、更慢。)”,第四段第一句“The Irish are famous for being warm-hearted and friendly.(爱尔兰人以热情友好而闻名。)”和第三句“Since independence, Ireland has revived

    78、its own culture of music, language, literature and singing.(自独立以来,爱尔兰复兴了自己的音乐、语言、文学和歌唱文化。)”可知,文章主要从艰难的历史、爱尔兰人的工作和生活、爱尔兰人的性格与文化这几方面对爱尔兰进行了介绍。故选B。16G 17E 18C 19A 20D【导语】这是一篇新闻报道。文章主要介绍了淄博烧烤在中国社交媒体上意外走红,当地政府抓住机会促进旅游业和消费。16根据空前“This move follows another on March 31. (这是继3月31日的一次行动之后的又一次行动)”可知,下面要介绍另一个促进

    79、淄博市烧烤的措施。结合空后“Passengers who board the train are greeted by a banner (横幅) reading Welcome to the Special BBQ Train at the entrance of the carriage.(登上这列火车的乘客会在车厢入口处看到一条横幅,上面写着“欢迎乘坐特别烧烤列车”)”可知,空处介绍“烧烤之旅”专列。G项“The local government added a weekend special round-trip “barbecue tour” train between Jinan

    80、and Zibo.(当地政府在济南和淄博之间增加了周末往返“烧烤之旅”专列)”符合语境。故选G。17空处位于段末应承接上文。根据空前“They receive items including leaflets about Zibos culture and tourism draws, as well as small souvenirs and snacks.(他们收到的物品包括有关淄博文化和旅游景点的传单,以及小纪念品和小吃)”推知,这些人除了收到纪念品外,还做了什么事情。E项“Many also took videos and posted them on social media, d

    81、rawing more passengers and visitors.(许多人还拍摄了视频并发布在社交媒体上,吸引了更多的乘客和游客)”符合语境。故选E。18根据空前“Barbecue is popular in China, but Zibos barbecue is different on three aspects. (烧烤在中国很受欢迎,但淄博的烧烤在三个方面不同)”可知,下面要从三方面介绍淄博烧烤的不同。以及空后“Besides, the skewers (烤肉串) are 70-80 percent cooked before they are brought to the t

    82、able, where diners can finish cooking them on their own stoves, which lends a sense of participation. (此外,烤串在上桌之前已经煮了70- 80%,食客可以在自己的炉子上完成烤串,这给人一种参与感)”可知,前面先从第一点说起,C项“First, its made on a stove, and is served with flatbread and dressings.(首先,它是在炉子上做的,配上面饼和调料)”符合语境。故选C。19根据空前“Then, diners are served

    83、flatbread, scallions and other dressings (调料) at the table so they are able to assemble (组装) their own barbecue parcels. (然后,用餐者在餐桌上端上面饼、葱花和其他调料,这样他们就可以自己组装烧烤包了)”可知,淄博烧烤与北京烤鸭吃法相似。A项“To large extent, it is the same way Peking duck is eaten.(在很大程度上,这与北京烤鸭的吃法相同)”符合语境。故选A。20根据空后“They shot videos of them

    84、selves enjoying a meal and posted them on social media in late February. (2月底,他们拍摄了自己享受美食的视频,并将其上传到社交媒体上)”可知,这里的they指代前面让淄博烧烤火起来的一群人。D项“The barbecue suddenly became a hit because of a group of college students.(因为一群大学生,烧烤突然火了起来)”符合语境。故选D。21B 22A 23C 24D 25B 26A 27D 28C 29A 30D 31C 32A 33B 34D 35B【导语

    85、】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者十一岁时和弟弟一起,跟爸爸与健忘的妈妈一起去科罗拉多州和北达科他州看两对祖父母,途中出现很多意想不到的麻烦。21考查形容词词义辨析。句意:我十一岁时的一次奇怪的家庭旅行让我了解了她很多。A. pleasant令人愉快的;B. strange奇怪的;C. boring无聊的;D. meaningful有意义的。根据下文“We bravely drove off again two hours later after wed returned to get the purse and travelers checks Mom had6at home.”和“when

    86、 using gas station bathroom if Mom was driving while Dad slept: “You stand outside the door and play lookout (放哨) while I go, and while you go, I will do the8. ” We reminded each other.”可知,旅途中状况百出,这是一次奇怪的旅行。故选B项。22考查动词词义辨析。句意:我的两对祖父母住在科罗拉多州和北达科他州,我的父母决定花几个星期的时间开车去这两个州,沿途看看所有的风景。A. driving驾驶;B. walki

    87、ng走路;C. flying飞行;D. riding乘骑。根据下文“we5 our luggage into the car and bravely drove off.”可知,作者一家是驱车前往。故选A项。23考查动词词义辨析。句意:随着我们旅行的第一天临近,我和8岁的弟弟大卫不情愿地向所有的朋友告别。A. went去;B. passed经过;C. approached临近;D. flew飞。根据句中“said good-bye to all of our friends”可知,出发的日子临近了,要跟朋友们道别。故选C项。24考查副词词义辨析。句意:随着我们旅行的第一天临近,我和8岁的弟弟大

    88、卫不情愿地向所有的朋友告别。A. excitedly兴奋地;B. anxiously焦虑地;C. happily高兴地;D. unwillingly不情愿的。根据根据句中“Who knew if wed ever see them again?”可推知,作者怕再见不到朋友,依依不舍,不愿说再见。故选D项。25考查动词词义辨析。句意:终于,出发的时刻到了,我们把行李装上车,勇敢地开走了。A. lay躺;B. loaded装载;C. lifted举起;D. drove开车。根据句中“our luggage into the car”可知,把行李装上车。故选B项。26考查动词词义辨析。句意:两个小时

    89、后,我们再一次勇敢地开车离开了。因为我们回来取妈妈落在家里的钱包和旅行支票。A. forgotten忘记;B. put放;C. left剩下,落下;D. thrown投掷。根据句中“returned to get the purse and travelers checks”可知,钱包和旅行支票被妈妈忘记在家里了。故选A项。27考查形容词词义辨析。句意:如果爸爸睡觉时妈妈在开车,我和大卫在使用加油站的洗手间时总是有点紧张:“我去的时候,你站在门外放哨,你去的时候,我也这样做。”。A. upset不安的;B. puzzled困惑的;C. embarrassed尴尬;D. nervous紧张的。根

    90、据句中“when using gas station bathroom if Mom was driving while Dad slept: “You stand outside the door and play lookout (放哨) while I go, and while you go, I will do the6 .”可推知,有了之前钱包和旅行支票被妈妈落在家里的经历,作者和弟弟怕自己也被妈妈落在加油站的洗手间,所以去上厕所时感到紧张。故选D项。28考查形容词词义辨析。句意:如果爸爸睡觉时妈妈在开车,我和大卫在使用加油站的洗手间时总是有点紧张:“我去的时候,你站在门外放哨,你

    91、去的时候,我也这样做。”。A. different不同的;B. familiar熟悉的;C. same相同的;D. special特殊的。根据句中“You stand outside the door and play lookout (放哨) while I go, and while you go”和“We reminded each other”可知,兄弟俩相互放哨,做同样的事情:你帮我看着车,我帮你盯着车,怕妈妈把自己落在加油站开车走了。故选C项。29考查动词词义辨析。句意:我的脑海里浮现出可怕的画面:“亲爱的,孩子们在哪里?”。A. had拥有;B. took拿走;C. drew拉;

    92、D. held持有。根据“pictures in my mind”可知,作者脑海里想到这样一个画面;have.in mind“想到”。故选A项。30考查形容词词义辨析。句意:我还以为他们非常安静呢。A. noisy吵闹的;B. terrible糟糕的;C. energetic充满活力的;D. quiet安静的。根据上文“Honey, where are the kids?”可知,作者想象了自己和弟弟被妈妈落在加油站的情景:爸爸发现孩子不见了,不在车上,妈妈却以为孩子们只是特别安静。故选D项。31考查介词词义辨析。句意:我和弟弟从来没有被遗弃在一个陌生的城市,但我们不打算冒任何风险。A. off

    93、离开;B. for为了;C. behind后面;D. over在上面。根据上文可知,作者只是想象了自己和弟弟被妈妈落在加油站的情景,所以他和弟弟并没有真正被“遗弃”在陌生城市。故选C项。32考查名词词义辨析。句意:我们开车经过好几个州,沿途看到了许多美丽的景色。A. sights景点;B. museums博物馆;C. parks公园;D. stations车站。根据一段中“My two sets of grandparents lived in Colorado and North Dakota, and my parents decided to spend a few weeks2 to

    94、those states and seeing all the sights along the way.”可知,作者一家沿途看到了许多美丽的景色;sight是原词复现。故选A项。33考查形容词词义辨析。句意:但让这次旅行从未从我们的记忆中消失的是那些意想不到的麻烦。A. boring无聊的;B. unexpected意外的;C. doubtful怀疑的;D. fantastic奇妙的。根据上文可知,作者一家出发后才发现钱包和旅行支票被妈妈忘在了家里,这些属于意想不到的麻烦。故选B项。34考查动词词义辨析。句意:正如我父亲所说,适应和包容是旅行的真谛,这意味着,无论你遇到什么,别忘了笑着解决它

    95、。A. said说;B. told告诉;C. spoke说话;D. put说,表达。as sb. put it是固定搭配,意为“正如某人所说”。故选D项。35考查动词词义辨析。句意:正如我父亲所说,适应和包容是旅行的真谛,这意味着,无论你遇到什么,别忘了笑着解决它。A. change改变;B. solve解决;C. study研究;D. finish完成。根据句中“adaptation and tolerance”“whatever you come across, dont forget to laugh”可推知,旅途中重要的是适应和包容,遇到问题笑着解决问题。故选B项。36a 37acro

    96、ss/around/throughout 38that 39independence 40which 41who 42where 43buy 44whose 45visiting【导语】这是一篇新闻报道。文章主要讲述了越来越多的中国学生在全国各地背包旅行的现象和原因。36考查冠词。句意:带着冒险精神和对不同文化的好奇,越来越多的中国学生正在全国各地背包旅行。根据句意可知,空处泛指一种精神,空后为辅音音素开始的单词,所以用不定冠词a。故填a。37考查介词。句意:带着冒险精神和对不同文化的好奇,越来越多的中国学生正在全国各地背包旅行。分许句子结构可知,空处需要介词构成介词短语,在句中作状语。根据句

    97、意可知,越来越多的中国学生在全国各地的背包旅行越来越多。across/around/throughout“全国各地”。故填across/around/throughout。38考查定语从句。句意:根据中国青年旅行社的数据,2014年,海南、大连、张家界和青岛是中国年轻背包客最喜欢去的地方。分析句子结构可知,空处引导定语从句,修饰先行词places。先行词指物,在定语从句中作主语,而且先行词前面有最高级修饰,所以只能用that引导。故填that。39考查名词。句意:背包让旅行者有更大的独立感。根据空前的of可知,空处需要名词作介词的宾语。independent为形容词,其名词形式为indepen

    98、dence“独立”。故填independence。40考查定语从句。句意:我再也无法忍受导游的指示了,对此我感到很难过。分析句子结构可知,空处引导非限定性定语从句,指代先行词the instructions of a tourist guide,在从句中作宾语,所以用关系代词which引导。故填which。41考查定语从句。句意:“我再也无法忍受导游的指示了,这让我很难过。”19岁的北京大学生黄烨说。分析句子结构可知,空处引导非限定性定语从句,指代先行词Huang Ye,在从句中作主语,所以用关系代词who引导。故填who。42考查定语从句。句意:他们总是开车送你去你不想去的地方,并试图让你买

    99、你不需要的东西。分析句子结构可知,空处引导定语从句,修饰先行词places。先行词在定语从句中作地点状语,所以用关系副词where引导。故填where。43考查固定搭配。句意:他们总是开车送你去你不想去的地方,并试图让你买你不需要的东西。make sb. do sth.“让某人做某事”。故填buy。44考查定语从句。句意:她更喜欢和两个朋友去四川九寨沟的独立旅行,那里的风景最吸引他们。分析句子结构可知,空处引导定语从句,修饰先行词Jiuzhaigou。先行词在定语从句中作定语,所以用关系代词whose引导。故填whose。45考查非谓语动词。句意:通过这种方式,他们避免了参观过于拥挤的地区。a

    100、void doing sth.“避免做某事”,动名词作宾语。故填visiting。46Dear John,Delighted to hear that you are coming to Beijing, I am writing to extend my warmest welcome. Among all the tourist attractions deserving a visit, I would like to recommend the Palace Museum.Established during the Ming Dynasty, the Palace Museum ha

    101、s witnessed the development of China, offering you a deeper insight into Chinese culture. Moreover, you can admire grand architectures and valuable treasures there. As for the transportation, taking the subway will be a wise choice considering the heavy traffic.Hope my recommendation will be of bene

    102、fit to you. Wish you a good trip in Beijing.Yours,Li Hua【导语】本篇书面表达属于应用文写作中的建议信。要求考生给美国朋友John写封回信,为其来北京游玩表示欢迎,向其推荐游览故宫及理由,并推荐交通方式等。【详解】1.词汇积累高兴的:delighted happy/joyful此外:moreover whats more/besides考虑到:considering in consideration of对有益:be of benefit be beneficial2.句式拓展简单句变复合句原句:Among all the tourist

    103、attractions deserving a visit, I would like to recommend the Palace Museum.拓展句:Among all the tourist attractions that deserve a visit, I would like to recommend the Palace Museum.【点睛】【高分句型1】Delighted to hear that you are coming to Beijing, I am writing to extend my warmest welcome.(运用了that引导的宾语从句)【高

    104、分句型2】Hope my recommendation will be of benefit to you.(运用了省略连接词that引导的宾语从句)47A few nights later when her daddy came in, Jenny was sitting on her bed, waiting for her father. As he came home, he noticed her lips were trembling and tears rolled down her cheeks. “Whats it, Jenny? Whats the matter?” Jen

    105、ny didnt say anything but lifted the metal box up with her little hand to her daddy. And when she opened it, there was her little pearl necklace. With a little trembling voice, she finally said, “Here, daddy. Its for you.” She gave her treasure to her father eventually.With tears in his own eyes, Je

    106、nnys kind daddy reached out one hand to take the cheap necklace. Meanwhile, with the other hand he reached into his pocket and pulled out a blue box with a necklace made of natural pearls and gave it to Jenny. He had had it all time. He was just waiting for her to give up the cheap necklace made of

    107、artificial pearls so he could give her a real valuable treasure. Jenny was very glad to take the necklace and a big smile appeared on her face. She said, “Its very kind of you, dad!”【导语】本文以人物为线索展开,讲述了小女孩珍妮(Jenny)在和妈妈一起购物结账时看到了一条很漂亮的项链,妈妈答应买给她,但要求她要自己做家务来挣得这份钱。珍妮同意了,并做到了,最后终于得到了心心念念的漂亮项链。但是她的爸爸却一次次的向

    108、她要那条项链,她很是不舍得。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“几天后的晚上,当她的爸爸进来时,珍妮坐在床上等着她的爸爸。”可知,第一段可描写珍妮决定要把项链给爸爸的事情。由第二段首句内容“珍妮善良的爸爸眼里含着泪水,伸出一只手去拿那条便宜的项链。”可知,第二段可描写爸爸要送给珍妮一条真正的珍珠项链的事情。2.续写线索:不舍送项链给爸爸爸爸感动接受便宜项链送出真正的珍珠项链珍妮很高兴3.词汇激活行为类注意到:notice/see提起:lift up/pick up给:gave/present情绪类颤抖的:trembling/shivering高兴的:glad/happy【点睛】【高分句型1】As he came home, he noticed her lips were trembling and tears rolled down her cheeks.(由As引导的时间状语从句和省略连词that引导的宾语从句)【高分句型2】And when she opened it, there was her little pearl necklace.(由when引导的时间状语从句)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 2 单元测试(A卷·夯实基础)-2023-2024学年高一英语必修第一册单元重难点易错题精练(人教版2019).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-780746.html
    相关资源 更多
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(能力提升).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(能力提升).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(考试直接用).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(考试直接用).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(综合题).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(综合题).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(综合卷).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(综合卷).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(精练).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(精练).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(突破训练).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(突破训练).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(研优卷).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(研优卷).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(满分必刷).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(满分必刷).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(最新).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(最新).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(新).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(新).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(巩固).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(巩固).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(完整版).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(完整版).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(基础题).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(基础题).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(培优b卷).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(培优b卷).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(培优a卷).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(培优a卷).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(名师推荐).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(名师推荐).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(典型题).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(典型题).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(b卷).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(b卷).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(a卷).docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案(a卷).docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案一套.docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案一套.docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【预热题】.docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【预热题】.docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【达标题】.docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【达标题】.docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【能力提升】.docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【能力提升】.docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【考试直接用】.docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【考试直接用】.docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【综合题】.docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【综合题】.docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【综合卷】.docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【综合卷】.docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【精练】.docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【精练】.docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【突破训练】.docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【突破训练】.docx
  • 人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【研优卷】.docx人教版六年级上册数学期末测试卷及参考答案【研优卷】.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1