分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 25

类型Unit 2【刷速度】(模块过关检测练)-2022-2023学年九年级英语上册单元模块满分必刷题(牛津译林版).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:781021
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:25
  • 大小:182.63KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    刷速度 Unit 2【刷速度】模块过关检测练-2022-2023学年九年级英语上册单元模块满分必刷题牛津译林版 速度 模块 过关 检测 2022 2023 学年 九年级 英语 上册 单元 满分
    资源描述:

    1、2022-2023学年九年级英语上册单元模块满分必刷题(牛津译林版)Unit 2【刷速度】(模块过关检测练)一、单项填空(共15小题,每小题1分,满分15分)请认真阅读下列各题,从题中所给的A.B.C.D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。1Which _ you rather _,tea or coffee?Awould;to drinkBwould;likeCwould;drinkDwould;/2Green represents _ and nature. When you feel tired,you can wear green.ApowerBenergyCjoyDwi

    2、sdom3-The green coat looks good _ you. - Thank you.AonBinCwithDat4I will choose _ black _ blue. I like yellow best.Aeither;orBneither;norCboth;andDnot only;but also5-Do you know _ I met one of my old friends on the street yesterday?-Really?You are lucky.AwhenBwhereCwhetherDthat6I think _ important t

    3、o pay attention to table manners,especially while eating with guests.AusBitCthisDthat7Write it in your notebook,_ you will forget it.AandBbutCsoDor8Which colour _ purity?White.AprefersBrequiresCrepresentsDdiscovers9Do you know we will have the sports meeting tomorrow or not?It depends on the weather

    4、.AifBthatChowDwhether10Before I went home,I _ the meeting to be held that eveningAwas reminded ofBwas cheered upCwas hoped forDwas preferred to11They wont go to the Great Wall if it tomorrow.ArainBrainingCrainsDwill rain12All the students had gone out.There was in the classroom.AsomebodyBanybodyCnob

    5、odyDeverybody13Lily is sad because she didnt pass the examination.Lets .Acheer up herBcheer her upCcheer for herDcheer her for14At weekends Millie prefers_at home to_out.Astay; goingBstaying; goCstaying; goingDto stay; go15Your son is old enough to_himself.Dont always do everything for him.AwearBdre

    6、ssCput onDhave on二、完形填空(共10小题,每小题1分,满分10分)请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A.B.C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。“Good morning,everybody!said the teacher,Donna. “Is everybody here?Oh,where is Tom?“He is ill at home,Miss Donna, one student said. “Sorry to hear that. Oh,well. Lets get started,okay?Today were studying par

    7、ticiples(分词)as adjectives.Students are _16_ confused(困惑的)about the present and past participle when they _17_ about them at first,so we will practice this a lot. Now were just going to practice the present participle. The present participle tell us what feeling the subject is causing. For example, G

    8、rammar is boring means that the _18_-grammar-causes a feeling of boredom. If we say, The roller coaster is exciting, we are saying that the roller coaster causes a feeling of _19_ Any questions?The classroom was _20_. Donna looked at the students faces. They were confused. She knew this would _21_ a

    9、 while. But finally, the faster students _22_, and then they helped the slower students. By the end of the class, most of the students had felt _23_using the present participle. Donna cleaned the blackboard and put some new _24_ on it. She felt a little bit excited _25_ the look of understanding cam

    10、e to their faces.16AhardlyBneverCalwaysDforever17AlearnBknowChearDread18AfeelingBparticipleCpracticeDsubject19AhappinessBexcitementCinterestDfear20AdirtyBwarmCemptyDquiet21AtakeBwaitCholdDspend22AsawBunderstoodCheardDwoke23AconfusedBnervousCluckyDcomfortable24ApicturesBgrammarsCexamplesDwords25Aunti

    11、lBso thatCwhenDthough三、阅读理解(共15小题,每小题1分,满分15分)请认真阅读下列材料,从材料后各题所给的A.B.C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AI bought a jasmine plant for my office. When I bought it, I was told it would bloom(开花) and the sweet smell would fill my office. I had the plant for two months, and every day I looked at it, but there

    12、werent any flowers or pleasant smell. I was not happy, so I gave the plant to my friend Linda.One day, another friend Mary called and invited me to her office. When I walked in, her jasmine flowers surprised me. I reached out to touch the flowers. Mary cut some and gave them to me. I couldnt help sm

    13、elling them. Surrounded by the sweet smell of only a handful of these flowers, I suddenly understood something. Mary bought her plant the same time I did. It took a year for her jasmine to bloom. I was so impatient for mine to bloom; regretfully, I gave it away. In a way my life is like the jasmine

    14、plant. I need to be patient and let things happen. Last Sunday Linda told me that she was going abroad the next week. Before she left, she returned the plant to me. This time I am going to wait. I have learned that when we want something in our life, we have to be patient. I am slowly learning to ha

    15、ve that patience to wait for my jasmine to bloom.26Before she gave the jasmine away, the writer had it for.Aone dayBone year C . two weeksCtwo months27When the writer saw Marys jasmine, she felt_ .AunhappyBpeacefulChopefulDsurprised28What has the writer learned from her experience?APatience is neede

    16、d in life.BFlowers can make life better.CFriendship is necessary for us.DJasmine can be a wonderful plant.BDid you ever wonder why leaves change colors in autumn, or how it happens? Heres a quick explanation.First of all, youve probably noticed that not all trees lose their leaves. There are two maj

    17、or kinds of trees: deciduous (落叶) trees and evergreens. Evergreens keep their leaves and stay green all year long. The deciduous trees are the ones that lose their leaves each year. In autumn, the days begin to get shorter. The sun is also lower in the sky at noon, which causes temperatures to be co

    18、oler. Less sunshine and lower temperatures are what causes the deciduous trees to drop their leaves. In winter, deciduous trees “go to sleep”, sort of like a bear goes into hibernation (冬眠).Leaves are the food factories for a plant. Unlike animals, plants make their own food by taking energy directl

    19、y from the sun. Plants do this by using a chemical in their leaves called chlorophyll (叶绿素).Chlorophyll is green. During the spring and summer, the leaves of a deciduous tree look green because there is a lot of chlorophyll there. In autumn, however, the sunshine becomes more scarce (缺乏) and the lea

    20、ves on the trees stop making new chlorophyll. As the old chlorophyll starts to break down, the green color of the leaf begins to go away. Youve probably also noticed that the leaves of different kinds of trees change different colors. The leaves of some trees turn yellow or orange, while the leaves

    21、of other trees turn bright red or purple. The different colors are caused by the different chemical reactions (反应) that are happening in the leaves.So next time you see the beautiful colors of autumn you will also know the science behind that beauty.29According to the passage the _ trees lose their

    22、leaves in the autumn.AevergreensBdeciduousCchlorophyllDchemical30Which of the following is NOT mentioned as a cause of trees dropping their leaves?AA change in temperature.BThe sunlight.CMore chlorophyll.DChemical changes in the leaves.31If there are 50 evergreens and 10 deciduous trees in a forest,

    23、 in autumn what color are most of the leaves in the forest likely to be?AGreen.BRed and purple.CYellow.DDifferent colors.CWhat is your favourite colour?Do you like yellow,orange and red?If you do,you must be an optimist(乐观的),a leader or an active person who enjoys life. Do you prefer grey and blue?T

    24、hen you are probably quiet,shy,and you would rather follow than lead. You tend to be a pessimist(悲观主义者). At least,this is what psychologists(心理学家)tell us,and they should know,because they have been seriously studying the meaning of colour preference(喜好)as well as the effect that colours have on huma

    25、n beings. They tell us,among those facts,that we dont choose our favourite colour as we grow up-we are born with our preference. If you happen to love brown,you did so,as soon as you opened your eyes,or at least as soon as you could see clearly. Colours do influence our moods. There is no doubt abou

    26、t it. A yellow room makes most people more cheerful and more relaxed than a dark green one. And a red dress brings warmth and cheer to the saddest winter day. On the other hand,black is depressing(使人沮丧的). A black bridge over the Thames River near London,used to be the scene of more suicides(自杀)than

    27、any other bridge in the area until it was repainted green. Light and bright colours make people not only happier but more active. It is a fact that factory workers work better,harder,and have fewer accidents when their machines are painted orange rather than black or grey.32If you enjoy life,you are

    28、 sure to prefer _.Ared to yellowBblue to orangeCred to greyDblue to yellow33Those who tend to be pessimists preferred the bridge over the Thames River near London to others because of _.Aits shapeBits structureCits colourDits building materials34Which of the following is TRUE?APeoples preference of

    29、one colour to another is instinct(天性的,本能的).BPeoples preference of one colour to another is learned as we grow up.CMore people love brown because they saw brown when they were born.DColours have little influence on our moods.35If the bridge over the Thames River near London in painted yellow or orang

    30、e,perhaps the number or suicides will _. Arise a lotBfall quite a lotCbe the same as beforeDbecome largerDOn Dec. 9, 2021, PANTONE chose blue as the colour of the year for 2022. This means that there will be a lot of clothing and products in this colour that will be popular in 2022. In ancient China

    31、, there were popular colours during different dynasties (朝代).PurpleDuring the Spring and Autumn Period, Duke Huan of Qi liked the colour purple. He always dressed in purple. So his people all wore purple clothes. Purple clothes cost a lot at that time. People had to catch sea snails to make the colo

    32、ur purple. But these animals were hard to catch.BlackIn the Qin Dynasty, peoples favorite colour was black. From emperors (皇帝) to soldiers, everyone wore black. Even their flags were black. The Qin people believed that black was the colour of water. People thought that water brought them good luck.W

    33、hiteThe Song Dynasty was famous for its white china. White was also part of everyday life. Young girls liked to wear white flowers in their hair. They also did white makeup to make themselves beautiful.RedThe Forbidden City was built during the Ming Dynasty. The palaces and walls are all red. Red wa

    34、s only owned by noble people at that time because of the first Ming emperor, Zhu Yuanzhang. His last name is Zhu. It means “red” in Chinese. So he liked the colour red. He asked people to build red houses and make red china.36How did people in the Spring and Autumn Period get purple colour?ABy using

    35、 stones.BBy using painting.CBy using sea snails.DBy using plants.37Why did people in the Qin Dynasty like black?ABecause they thought it so expensive.BBecause this colour was hard to get.CBecause this colour was so beautiful to paint clothes.DBecause they thought it would bring good luck.38What kind

    36、 of people could wear red clothes in the Ming Dynasty?ANoble people.BCommon people.CGovernment soldiers.DRelatives of the emperor.39In what order is the article written?ATime.BImportance.CPlace.DSize.40What does the passage mainly talk about?AThe importance of colours in our life.BDifferent popular

    37、colours in ancient China.CThe meaning of different colours.DThe development of these colours.四、填空(共15小题,每小题1分,满分15分)A)请根据括号中所给的汉语写出单词,使句子意思完整正确,并将答案填写相应横线上。41Dont give yourself up to _ (悲伤). Theres still hope!42I dont know what _ (决定) he has made, so I must wait.43They let the lights down to _ (营造)

    38、a comfortable atmosphere.44If you want to be successful, you must try and not worry about other peoples _ (感觉).45The police _ (要求) him to keep it a secret.B)请根据句子意思,用括号中所给单词的适当形式填空,并将答索填写在相应横线上。46Mr. Green_ (work) in our school ten years ago.47The _ (warm) of the campfire made the team almost forget

    39、 they were in the wilderness.48Thanks to the “double reduction policy(双减政策)”, students feel _ in their spare time.(relax)49 Ive prepared hand-made chocolate for Lucy as a birthday present. But what if she doesnt like it? Dont worry. When your gift is full of love, your friend will _ (certain) be hap

    40、py to receive it.50Daisy! Since you _ (promise) to study hard, you are supposed to put your effort into it, or you will regret sooner or later.C)请根据短文内容,从下面方框中选择适当的单词或短语填空,使短文内容完整正确,并将答案填写在答题卡标号为51-55的相应横线上。feel bluecheer. . . uphope formake a decisionprefer. . . to51Mary _ because her boyfriend lef

    41、t for Europe.52She is very traditional. She _dressing school uniform _ wearing sport clothes.53I thought she seemed unhappy so I took her some flowers on purpose to _ her _.54We all _ a better life.55Think twice before you _五、阅读填空(共20小题;每小题1分,满分20分)A)请认真阅读下面短文,并根据所读内容在文章后表格中第56- 65小题的空格里填入一个最恰当的单词。注

    42、意:每个空格只填1个单词。请将答案填写在答题卡标号为56-65的相应横线上。What colour is your name?What colour is Wednesday?These questions might sound strange to most people, but some can answer right away. One person says her name is the colour red. For another person,Wednesday is blue. These people have a condition called synesthes

    43、ia(联觉). This means they experience two senses at the same time. For these people,the senses of smell,sound,sight,touch,and taste are not separate(分开的). They might see and also hear colours,for example,or hear as well as feel sounds. The most common form of synesthesia is to hear sounds as colours. A

    44、 person with synesthesia might hear the number three as blue or the letter D as red. Someone might always see green upon hearing the word April. Another person might see different colours while listening to music. Some people also taste colours. To one person,beef might taste blue and to another,yel

    45、low. Some people experience feelings in colour. For example,one person with synesthesia reports feeling pain as the colour orange. Another form of synesthesia is to experience sounds or tastes as shapes. Some people see music as squares and circles. Some people taste a sweet as a smooth ball. There

    46、are other forms of synesthesia,as well. For one man,different words have different tastes. Some words taste like pork;others taste like potatoes or eggs. Synesthesia is not a common condition. Perhaps only one person in every 5,000 has it. For these people,the everyday world can be a colourful and i

    47、nteresting place. SynesthesiaThe _ of synesthesiaSome people can experience one _ with another at the same time. The forms of synesthesiaThe most common form is to experience what they hear, see,_ and taste as colours. Another form is to experience what they _or taste as shapes. ExamplesA person who

    48、 _synesthesia might see _when he or she feels pain. Another person with synesthesia might taste a _as a smooth ball. ConclusionSynesthesia is not a common condition. _ for these people, the_world can be a place which is full of _and interest. 56_57_58_59_60_61_62_63_64_65_B)请根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,并将答案

    49、填写在答题卡标号为66-75的相应位置上。Colour is a part of life. The whole world is f_66_ of colours. Almost e_67_ has a colour. Some things are yellow like lemons and bananas. L_68_of things are red. For example,warning signs are usually red. Green is the colour of spring leaves and grass. W_69_ is blue?Blue is the

    50、colour of water. We can also see the blue sky,blue eyes,blue birds and blue jeans. There are many o_70_ colours as well,such as orange,brown,purple,white and black. The world changes its colour w_71_ the seasons of the year. Spring is green. Summer is red. It turns gold in autumn and then white. Whe

    51、n winter is g_72_ and spring comes back,the world turns green a_73_. A_74_ a rainstorm you may see something that has many different colours in the sky. It is rainbow. Without different colours,can you i_75_,what the world looks like?六、书面表达(满分15分)76假如你是Amy,你看到Rainbow女士颜色治疗中心的一份招聘启事。你想去推荐自己做这份工作,请根据招

    52、聘启事的内容用英语写一封信。注意:1.词数:100 词左右(文章开头已给出,不计入总词数) 2.文中不能出现真实姓名、校名等信息。3.文章必须包含所提供的主要信息,并做适当发挥。Dear Miss RainbowI am writing to recommend myself to be the assistant of your Colour Therapy Center._Yours,Amy参考答案:1C【解析】【详解】句意:茶或咖啡,你愿意喝哪种?考查句型。would rather do sth“宁愿做某事”是固定句型,变成特殊疑问句的时候,would提到主语的前面放在特殊疑问词之后,r

    53、ather的位置不变。故选C。2B【解析】【详解】句意:绿色代表着能量和自然。当你感到累的时候,可以穿绿色服装。考查名词。power意为“力量”;energy意为“能量”;joy意为“高兴”;wisdom意为“智慧”。根据When you feel tired,you can wear green.可知,你累的时候,可以穿绿色,因此绿色代表着能量。故选B。3A【解析】【详解】句意:绿色外衣穿在你身上很好看。谢谢。考查介词搭配。on在上面,in在里,with和一起,at在。look good on意为“在身上很好看”。故选A。4B【解析】【详解】句意:我既不选黑色,也不选蓝色。我最喜欢黄色。考查

    54、连词。eitheror意为“或者或”;neithernor意为“既不也不”;bothand意为“既又”. ;not onlybut also意为“不而”。根据“I like yellow best. ” 我最喜欢黄色,因此我既不喜欢黑色,也不喜欢蓝色,两个颜色都否定。故选B。5D【解析】【详解】句意:你知道吗?我昨天在街上遇见一位老朋友。真的啊?你真幸运。考查宾语从句。引导宾语从句时,when意为“何时”;where意为“在哪儿”;whether意为“是否”,引导一般疑问句;that引导宾语从句,没有中文含义。根据on the street yesterday,宾语从句中不缺少时间和地点状语,

    55、故不用when和where。根据You are lucky可知,你是幸运的,因此此处叙述一件事,用陈述句,故用that。故选D。6B【解析】【详解】句意:我认为注意餐桌礼仪非常重要,特别是和客人一起用餐时。考查代词。us我们,it它,this这个,that那个。根据句型I think it+形容词+to do sth“我认为做某事是”,it在此作形式宾语,不定式to do sth作真正宾语。故选B。7D【解析】【详解】句意:把它写在笔记本上,否则你会忘掉的。考查特殊句型。and而且,but但是,so所以,or否则。结合句意,把它写在笔记本上,后半句表示如果你不写下来,你会忘了它的,故选D。8C

    56、【解析】【详解】句意:哪种颜色象征着纯洁?白色。考查动词。 prefer 意为“宁愿”;require意为“要求”;represent意为“代表”;discover意为“发现”。颜色和纯洁是象征的关系,此处表示白色象征着纯洁。故选C。9D【解析】【详解】句意:你知道我们明天是否开运动会吗?视天气而定。考查宾语从句。if如果,that那个,how如何,whether是否。一般疑问句的宾语从句可以用if/whether引导,whether or not是固定搭配, 意为“是否”。故选D。10A【解析】【详解】句意:我回家之前,有人提醒我,会议当晚召开。考查动词短语。remindof意为“提醒”;c

    57、heer up意为“使高兴”;hope for意为“希望得到”;preferto意为“宁愿而不愿”。根据宾语 the meeting to be held that evening,那天晚上要召开会议,此处表示“被提醒”的内容,用一般过去时被动语态,故选A。11C【解析】【详解】句意:如果明天天气下雨的话,他们就不去长城了。此题考查if引导的条件状语从句,主句一般将来时,从句用一般现在时。根据句意,应选C。12C【解析】【详解】句意:所有的学生都出去了,教室里没有人了。somebody某人,一些人;anybody任何人;nobody没有人;everybody每个人。根据句意All the st

    58、udents had gone out可知,教室里没有人了,故选C。13B【解析】【详解】句意:莉莉很伤心因为她考试不及格。 让我们使她振作起来。cheer up使振作起来,这是由动词和副词构成的短语,代词宾语要放在两词之间;cheer for为喝彩叫好,为鼓劲加油。这是由动词和介词构成的短语,宾语要放在两词之后。结合语境,所以选B。14C【解析】【详解】句意:在周末,呆在家和出去相比较而言,Millie更喜欢呆在家。此题考查固定短语prefer doing sth to doing sth做某事和做某事,更喜欢前者。根据句意,应选C。15B【解析】【详解】句意:你的儿子年龄够大了可以自己穿衣

    59、服了,不要总是为他做每件事。wear穿戴,主语为人,表示穿的状态,宾语为表示衣服的词;dress穿,后面的宾语是人,不是衣服;put on穿上,表示穿的动作;have on表示穿着的状态。空后himself是人,故应选B。16C17A18D19B20D21A22B23D24C25C【解析】【分析】本文讲述了英语中的分词是初学者学习中的一个难点。通过老师的耐心讲解,同学们明白了分词的用法。16句意:当学生们初学现在分词和过去分词时,他们总是对它们感到困惑,所以我们将多练习这个。A. hardly几乎不,B. never从未,C. always总是,D. forever永远。根据后文的so we

    60、will practice this a lot要多练习,因此表示它们刚开始学习分词的时候,总是感到困惑。故选C。17句意:当学生们初学现在分词和过去分词时,他们总是对它们感到困惑,所以我们将多练习这个。A. learn学习,B. know知道,C. hear听见,D. read阅读。根据“at first”可知,这里指的是初学分词时的情况。故选A。18句意:例如,“Grammar is boring”的意思是这个主语让人感到无聊。A. feeling感觉,B. participle分词,C. practice练习,D. subject主题。根据“Grammar is boring”可知,gr

    61、ammar是主语,是谈论的主题。故选D。19句意:如果我们说“The roller coaster is exciting”,我们的意思是过山车让人兴奋。A. happiness高兴,B. excitement兴奋,C. interest兴趣,D. fear 害怕。根据exciting可知此处表示兴奋,exciting的名词形式是excitement。故选B。20句意:教室很安静。A. dirty脏的,B. warm温暖的,C. empty空的,D. quiet安静的。由于学生仍然感到困惑,故没人能提出任何问题。因此教室很安静。故选D。21句意:老师知道学生理解这些知识要花上一会儿时间。A.

    62、take拿走;B. wait等待;C. hold握住;D. spend花费。表示“花费”时,take的主语可以是表示人的词,也可以是表示物的词;spend的主语则必须是表示人的词。故选A。22句意:但是最后,理解更快的学生帮助更慢的学生。A. saw看见,B. understood理解,C. heard听见,D. woke醒来。根据and then they helped the slower students.可知,他们要帮助反应慢的学生,因此他们是理解更快的学生。故选B。23句意:到下课时,多数学生在使用现在分词时感到轻松自如了。A. confused困惑的,B. nervous紧张的,C

    63、. lucky幸运的,D. comfortable舒服的。根据But finally, the faster students 7, and then they helped the slower students.理解更快的学生帮助理解慢的学生,这样大家都理解了,他们都感到使用现在分词轻松自如了,故选D。24句意:唐娜擦干净黑板,在上面写了一些新例子。A. pictures图片,B. grammars语法,C. examples例子,D. words单词。根据上文“For example”可知,为了让学生理解分词用法,老师举过例子。现在,老师又在黑板上举了几个新的例子。故选C。25句意:当看

    64、到学生们露出理解的表情时,老师感到很开心。A. until直到,B. so that以便,C. when当时候,D. though尽管。结合句意,老师感到开心,应是看见学生脸上理解的表情时,用连词when引导时间状语从句。故选C。【点睛】根据前后文的语境,认真辨析选项里的单词或短语的词义,结合词性,短语,句型,时态,语态和主谓一致,选出正确的选项。例如小题4,句意:如果我们说“The roller coaster is exciting”,我们的意思是过山车让人兴奋。A. happiness高兴,B. excitement兴奋,C. interest兴趣,D. fear 害怕。根据exciti

    65、ng可知此处表示兴奋,exciting的名词形式是excitement。故选B。26D27D28A【解析】这篇短文大意为:作者买了盆茉莉花放在办公室,希望它能开出美丽的花,散发出迷人的香气,但是两个月过去了,茉莉花并没有开花,作者失去了耐心,把它送给了好朋友。但有一天作者去朋友Mary的办公室的时候,发现跟他同时买的茉莉花开花了,作者由此明白了一个道理,生活中无论做什么事,都要有耐心。26细节理解题。根据文中第一段I had the plant for two months and every day I looked at it, but there werent any flowers o

    66、r pleasant smell. I was not happy, so I gave the plant to my friend Linda.我保存茉莉花两个月,每天都会看它,但是没有开花,也没有香味,我很不开心,所以把它送给了我的朋友Linda。由此可知答案为D。27细节理解题。根据文章第二段When I walked in, her jasmine flowers surprised me,当我走进Mary的办公室,她的茉莉花让我很吃惊。故选D。28主旨大意题。作者通过他养茉莉花这样一件事想告诉我们,生活中无论做什么事都要有耐心,文中最后一段I have learned that w

    67、hen we want something in our life, we have to be patient可知答案为A。29B30C31A【解析】本文是一篇说明文。文章简要介绍了树叶在秋天变色的原因。29细节理解题。根据第二段“The deciduous trees are the ones that lose their leaves each year.”可知,落叶树是每年落叶的树。故选B。30推理判断题。根据第四段“.plants make their own food by taking energy directly from the sun. Plants do this b

    68、y using a chemical in their leaves called chlorophyll.”可知,植物通过叶绿素从太阳中直接获取能量来制作自己的食物,由此可知叶绿素可以促使植物生长,而不是导致植物落叶。故选C。31推理判断题。根据题目可知,一片森林中有50棵常青树和10棵落叶树,由此可知这片森林中占大部分的树是常青树;根据第二段“Evergreens keep their leaves and stay green all year long.”可知,常青树一年四季都保持着绿色,所以在秋天这片森林中大部分树叶的颜色是绿色。故选A。32C33C34A35B【解析】本文讨论了颜色

    69、与情绪的密切关系。32细节理解题。根据第一段中“If you do,you must be an optimist,a leader or an active person who enjoys life. Do you prefer grey and blue? Then you are probably quiet,shy,and you would rather follow than lead. ”可知,如果你喜爱生活,你肯定选择红色,而不是灰色。故答案为C。33细节理解题。根据第二段中“On the other hand,black is depressing. A black br

    70、idge over the Thames River near London,used to be the scene of more suicides than any other bridge in the area until it was repainted green. ”可知,伦敦附近泰晤士河上的一座黑色的桥上发生自杀案要多些的原因是因为桥梁颜色的问题。故答案为C。34推理判断题。拫椐第一段中“They tell us, among those facts, that we dont choose our favorite colour as we grow upwe are bo

    71、rn with our preference. ”推断,答案为A。35推理判断题。根据第一段中“Do you like yellow, orange and red? If you do, you must be an optimist, a leader or an active person who enjoys life. ”以及最后段中“Light and bright colours make people not only happier but more active. ”可知,黄色和橙色属于浅色,这些色彩使人更加愉快并积极向上。由此推断,泰晤士河上的桥要是涂成黄色或橙色,自杀案

    72、的数量会大大降低。故答案为B。【点睛】用细节定位法来做细节理解题。细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的送分题。但由于中考所占的比例很大,应特别引起注意。事实和细节题的命题特点是:把某词语、某个句子或某具体事实用不同于原文的另一方式或句型表达,即同义改写。解答这类题的窍门是:A)注意掌握英语的多种表达法;B)正确分析词语在句中的作用;C)熟练运用英语的句型转换;D)读懂题干所提出的问题,并准确地找到文中涉及该问题的句子。做细节题具体方法与步骤如下:j 略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨。 k 按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词,如for exa

    73、mple,first,second等预测应该到何处寻找自己所需要的事实。 l 将自己精力放在寻找你所需要的细节上,快速通篇跳读,眼睛自左至右,自上而下呈Z形扫视,直到找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。36C37D38A39A40B【解析】本文主要介绍了中国古代,不同的朝代流行的颜色。36细节理解题。根据“People had to catch sea snails to make the colour purple. ”可知,春秋时期,人们通过海螺把颜色染成紫色。故选C。37细节理解题。根据“The Qin people believed that b

    74、lack was the colour of water. People thought that water brought them good luck.”可知,因为他们认为黑色会带来好运。故选D。38细节理解题。根据“Red was only owned by noble people at that time because of the first Ming emperor, Zhu Yuanzhang.”可知,只有贵族才能拥有红色,故选A。39推理判断题。根据“During the Spring and Autumn Period,”、“In the Qin Dynasty”、“T

    75、he Song Dynasty”、“during the Ming Dynasty. ”及历史知识可知,本文是按照时间的先后顺序来介绍的。故选A。40主旨大意题。文主要介绍了中国古代,不同的朝代流行的颜色。B项符合主旨大意。故选B。41sadness42decision43create44feelings45required【解析】41句意:不要沉湎于悲伤。还有希望!此处作为介词to的宾语,用名词,故此处为sadness。42句意:我不知道他已经做了什么决定,所以我必须等。what修饰名词,谓语has made是第三人称单数,主语用第三人称单数,故此处为decision。43句意:他们调暗灯光

    76、,以营造一种舒适的气氛。此处是动词不定式表示目的,位于动词不定式符号to后,用动词原形,故此处为create。44句意:如果你想成功,你必须努力,不要担心其他人的感觉。有名词所有格peoples修饰,用名词,表示人们的感觉,用复数名词,故此处为feelings。45句意:警察要求人保密。require sb. to do sth.要求某人做某事,此处表示发生过的事,用一般过去时,故此处为required。【点睛】本题是单词拼写题。根据句意,结合词性、短语、句型、时态、语态和主谓一致,根据汉语提示,填入正确形式的单词。例如小题2,句意:我不知道他已经做了什么决定,所以我必须等。what修饰名词,

    77、谓语has made是第三人称单数,主语用第三人称单数,故此处为decision。46worked【解析】【详解】句意:格林先生十年前在我们学校工作。根据时间状语“ten years ago”可知,该句应使用一般过去时,提示词work是谓语动词,应改为过去式,即worked。故填worked。47warmth【解析】【详解】句意:营火的温暖让队员们几乎忘记了他们在野外。分析句子结构可知,the和of之间应用名词,故填warmth。48relaxed【解析】【详解】句意:由于“双减政策”,学生们在课余时间感到很轻松。feel是感官动词,后应接形容词作表语。且主语是人,应用relaxed“放松的”

    78、修饰,故填relaxed。49certainly【解析】【详解】句意:我准备了手工巧克力给露西作为生日礼物。但是如果她不喜欢怎么办?不要担心,当你的礼物充满爱的时候,你的朋友一定会很开心的接受的。空格处用副词修饰后面的形容词短语“be happy to”,certainly“一定,无疑”。故填certainly。50have promised【解析】【详解】句意:Daisy!既然你已经答应要努力学习,就应该全力以赴,否则迟早会后悔的。根据“Since you.to study hard,”可知,本句是现在完成时(have/has done);主语是“you”,助动词用have。promise的

    79、过去分词为promised。故填have promised。51felt blue52 prefers to53 cheer up54hope for55make a decision【解析】51句意:玛丽感到很沮丧,因为她的男朋友去欧洲了。根据because her boyfriend left for Europe.可知,她的男朋友去欧洲了,因此她感到伤心,根据left,此处用一般过去时,故此处为felt blue。52句意:她非常传统。她更喜欢穿校服,而不喜欢穿运动衣。prefer doing sth to doing sth喜欢做某事,而不喜欢做另一件某事,主语she是第三人称单数,谓

    80、语用第三人称单数形式,故此处为(1). prefers(2). to。53句意:我认为她似乎不高兴,所以我为了让她高兴,给她带来一些花。on purpose to do sth为了做某事,cheer sb up让某人高兴起来。故此处为(1). cheer(2). up。54句意:我们都希望过更好的生活。此处作谓语,用动词短语,根据宾语a better life可知,希望更好的生活,故此处为hope for。55句意:三思而后行。根据习语think twice before you make a decision表示“三思而后行”。故此处为make a decision。56meaning57s

    81、ense58feel59hear60has61orange62sweet63But64everyday / daily65colours【解析】本文介绍了一种人体特殊的状况联觉。对有联觉的人来说,嗅觉、听觉、视觉、触觉和味觉等是不分开的,他们也许能同时看到并听到颜色,或者听到并感觉到声音,联觉最普通的形式是听到的声音有颜色,有联觉的人也许听到的数字三是蓝色的,听到字母D是红色的,有的人也许听到单词April总能看到绿色。另有人听音乐的过程中也许能看到不同的颜色,有的人甚至能品尝到颜色联觉的另一种形式是听到的和尝到的是有形状的每五千人当中有一人存在联觉,对这些人来说,我们日常生活的世界也许是一个

    82、丰富多彩并且有趣好玩的地方。56根据右栏的内容可知,这里指的是共感觉的意思。故填:meaning。57根据第一段中的they experience two senses at the same time.可知,空处是被数词one来修饰的,因此应该用单数形式。故答案为sense。58根据第二段可知,最常见的共感觉形式有“声音颜色”、“味觉颜色”以及“情感颜色”等。故答案为feel。59根据第三段的Another form of synesthesia is to experience sounds or tastes as shapes.可知,sounds在句中为名词,意为“声音”,表格中需填入

    83、与其含义相关的动词。故填:hear。60根据第二段中For example,one person with synesthesia reports feeling pain as the colour orange. 可知,with synesthesia意为:有共感觉的,作person的后置定语。而表格中需要填入谓语动词。故答案为has。61根据第二段中one person with synesthesia reports feeling pain as the colour orange.可知,一个有共感觉的人说感到疼痛时会想到橙色。 故答案为orange。62根据第三段中Some peo

    84、ple taste a sweet as a smooth ball.可知,空处应该填sweet。63这里的前后句之间存在着转折故选。故填:but。64根据最后一段the everyday world can be a colorful and interesting place. 可知答案。everyday为形容词,意为“每天的”,与daily同义。故答案为everyday / daily。65根据文章最后一句可知,原句中的colorful是形容词,做place的定语,而表格中的full of后需接名词。故填:colours。66full67everything68Lots69What70o

    85、ther71with72gone73again74After75imagine【解析】本文介绍颜色是生活的一部分。世界的颜色随着季节的变化而变化。66句意:整个世界充满了色彩。形容词短语be full of充满,故此处为full。67句意:几乎所有的东西都有颜色。根据后文的Some things are yellow like lemons and bananas. L3of things are red.可知,此处表示所有的东西有颜色,故此处为everything。68句意:很多东西是红色的。lots of很多,等同于a lot of后面加可数名词复数或者不可数名词,故此处为Lots。69句

    86、意:蓝色是什么?根据后文的Blue is the colour of water.可知,此处询问蓝色是什么,what在疑问句中可提问主语,宾语和表语。故此处为What。70句意:也有许多其他颜色,例如橙色,棕色,紫色,白色和黑色。此处表示除了蓝色之外的其他颜色,故此处为other。71句意:世界的颜色随着季节的变化而变化。根据Spring is green. Summer is red. It turns gold in autumn and then white.可知,此处表示颜色随着季节的变化而变化,表示伴随着的状态,用介词with。72句意:当冬天走了,春天回来了,世界又变成绿色了。根据

    87、and spring comes back可知,春天来了,因此表示冬天过去了,故此处为gone。73句意:当冬天走了,春天回来了,世界又变成绿色了。结合常识,四季轮回,因此表示冬天结束了,春天来了,世界又一次变成绿色,故此处为again。74句意:暴风雨之后,你可能会看见天空中有许多不同的颜色。根据you may see something that has many different colours in the sky. It is rainbow.可知,要看见彩虹,应是在暴风雨之后,故此处为After。75句意:没有不同的颜色,你能想象出,世界是什么样?根据Without differ

    88、ent colours,可知,此处表示假设没有不同的颜色,这是表示想象,故此处为imagine。76Dear Miss RainbowI am writing to recommend myself to be the assistant of your Colour Therapy Center. Im Li Ming. Im in Class 8, Grade 9. I am kind. I am willing to help others. Im organized. I have learned to use the computer to get myself more organ

    89、ized. I believe colours can change our moods and improve our life. Blue is a calm colour. It can bring peace to our mind and body. Yellow is the colour of the sun. If someone doesnt feel confident enough, use the colour yellow. If I can be your assistant, I think I can learn more about it. I hope you can choose me as your assistant.Thank you!Best wishesYours,Amy【解析】1.题干解读:该题目属于书信作文写作,要求按照所给的要点提示写一篇短文,写一封信推荐自己做这份工作。注意写作时要点要齐全,同时也可进行合理而又紧扣主题的发挥。2.写作指导:本文应该用第一、三人称来叙述;时态采用一般现在时;文章开头已给出,写作时,注意承接上文,根据要点提示具体介绍个人情况以及对颜色的看法;可以运用一些短语和常用句型为文章增添色彩;注意单词书写的准确度,语法运用的准确度,上下文注意连接的流畅度,以及逻辑合理。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 2【刷速度】(模块过关检测练)-2022-2023学年九年级英语上册单元模块满分必刷题(牛津译林版).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-781021.html
    关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1