分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 13

类型Unit 5 单元测评卷-2022-2023学年高中英语人教版(2019)选择性必修第二册.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:782462
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:13
  • 大小:166.18KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit 单元测评卷-2022-2023学年高中英语人教版2019选择性必修第二册 单元 测评 2022 2023 学年 高中英语 人教版 2019 选择性 必修 第二
    资源描述:

    1、Unit 5 单元测评卷第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ABurns from fire or other sources of heat can be mild or life-threatening.Some burns can be treated at home,while others need emergency medical care.What to do if you get burned.First,decide if you can take care o

    2、f the burn yourself.If you cant get to a hospital right away or wait for an ambulance,follow these steps:1.Remove clothes from the burned area.But do not remove clothes that are sticking to the skin and dont break any blisters.2.Run cool rather than cold water over the burn until the pain lessens.Do

    3、 not put butter,oil or ice on the burn.3.Lightly cover the burn with a bandage.4.Remove jewelry thats close to the burn.Seek emergency medical care if:the burn is serious.the burned area is large (cover the area with a clean,soft cloth or towel).the burn is caused by fire,electrical wire or chemical

    4、s.the burn looks infected.Precautions first!Be careful when using candles,heaters and curling irons.Do not allow children to play in the kitchen while someone is cooking.Children can easily get burned in the kitchen.1.What should you do first if you get burned?A.Call the doctor.B.Check the burn.C.Go

    5、 to the hospital.D.Clean the burned area.2.Which is the correct way to deal with burns?A.Run cold water over the burn.B.Put some butter on the burn.C.Cover a bandage gently over the burn.D.Break the blisters quickly on the burn.3.What is advised to avoid getting burnt?A.Preventing possible problems

    6、in advance.B.Staying away from the kitchen.C.Reducing the use of candles.D.Wearing no jewelry at all.BFew people realize that it takes the army of volunteers for one young child to have a half-hour riding lesson.I volunteer at Valley Therapeutic Equestrian Association (VTEA) in Alder woods,close to

    7、the Washington State border.It takes a few paid staff and an army of volunteersapproximately eightyto take care of a dozen horses and help with eighty or more children during the week.There is a large barn to clean,and hay nets and water buckets to brush and fill.Specific feeds for each horse must b

    8、e prepared twice daily.The list is endless.To prepare a horse for a ride,someone has to bring it in from outside,at times sinking into inches of black,sticky mud during the winter months.Usually,two volunteers groom (刷洗梳毛) the horse and put on the special saddle.Then they lead the horse to where the

    9、 lesson takes place.There,one volunteer leads the horse,and usually two walk alongside for safety,one on each side.Then the horse must be returned to the barn,unsaddled,cleaned and fed.Yet so many people willingly give their timebecause the children need us.Ranging in age from two upwards,the childr

    10、en have varying degrees of mental disabilities.Some have severe physical disabilities.Riding strengthens their muscles and bones,enabling them to enjoy a more fruitful life.Throughout my past life as an accountant,business author and speaker,I volunteered on many levels and in many organizations.How

    11、ever,a terrible motor-vehicle accident changed my life in a split second when my car was hitas was my headcausing severe brain injury.It was hard to accept a new “me” and her often-frustrating limitations,until I discovered that I needed to do something that I have a passion for.Id loved horses from

    12、 childhood,and working with them and with the children has helped turn my life around,making me warm from the inside out.The journey back has been painful but worthwhile.Now,fourteen years later,I am a different,more simplified person.4.What is the main idea of paragraph 2?A.Horses for riding lesson

    13、s are cared for carefully.B.Horse-riding lessons bring children many benefits.C.Volunteers have much to do for a horse-riding lesson.D.Disabled children are taught horse-riding in a different way.5.What does the author think of her voluntary work in VTEA?A.Risky and thrilling.B.Tiring but worthwhile

    14、.C.Funny and enjoyable.D.Demanding but fruitless.6.What can be inferred about the author from the last paragraph?A.The accident transformed her thoroughly.B.Volunteering has brought her a win-win result.C.Shes never recovered from the injury.D.She wasnt interested in voluntary work before.7.What cou

    15、ld be the best title for the passage?A.Helping Children in NeedB.Surviving the Brain InjuryC.Volunteering:A Journey BackD.Horse-riding:Toughest LessonsCRescue workers found a family in their RV(野营车)on Tuesday after 17 days in the mountains near the Oregon Coast.Peter Stivers,Marlo Hill-Stivers,their

    16、 two children Sabastyan 9 and Gabrayell 8 and Hill-Stiverss mother and stepfather,Elbert and Becky,were in the vehicle.On their way home from a trip to the coast,the family got lost in the mountains at an elevation of about 3,800 feet.Whats worse,they were trapped in four feet of snow.“We had fuel a

    17、nd food,but we were running short,” said Elbert.“We were rationing(定量配给).”When the family was reported missing,rescue teams from Oregon and California searched likely routes to the coast.But with no leads and no idea where the family was heading,those conducting the unsuccessful search eventually ca

    18、lled it off.In the evenings,Sabastyan and Gabrayell entertained the adults by reading jokes from Readers Digest aloud.The family members survived mostly on dehydrated(脱水的)food.On Monday,Hill-Stivers and her husband decided to go for help.They packed a tent,wool blankets,tuna,honey,and hand warmers t

    19、o take into the wilderness with them.The children stayed safe in the RV with their grandparents.The couple was found the following day by a US Bureau of Land Management worker.A rescue team in a helicopter located the rest of the family.The family was driven out of the snowbound area on snow machine

    20、s.Parents and children were happily reunited.“They enjoyed it,” Peter said of his childrens experience.“They didnt know we were in trouble.” For the adults,it was quite an ordeal(严酷的考验).They had to worry about survival and rescue,and about keeping everyone calm.“Im so proud of my family,” said Elber

    21、t.“They stuck together;they didnt lose it.”8.According to the passage,the number of the troubled family members is .A.5B.6C.7D.89.What is the main cause of the familys bad situation?A.They ran short of fuel.B.Their RV couldnt move in the snow.C.They couldnt find their way.D.It snowed heavily.10.If t

    22、here is a good lesson from the story,it can be that .A.people should know how to save themselves when facing troubleB.when traveling,people should keep in touch with rescue teamsC.children can cause much trouble in travelD.travel in the mountains should be avoided11.This passage is probably chosen f

    23、orm a newspapers column of .A.educationB.healthC.newsD.economyDAs new technology is introduced,there are many who worry about its influence on our current and future lifestylesparticularly when it comes to jobs.It is a current belief that with the rise of automation and artificial intelligence (AI),

    24、many peoples jobs,and therefore their livelihoods,are likely to be lost.Automation in the workplace is nothing new.Machines have been performing dull tasks on our behalf for years,allowing us to escape many repetitive jobs.A recent report from the McKinsey Global Institute states that nearly two thi

    25、rds of all jobs could have at least 30% of their activities automated by 2030.However,McKinsey also believes that this new technology will also create new occupations that do not exist today,much as technologies in the past have done.As the horse gave way to the car,hostlers(马夫)became mechanics and

    26、mechanised fields drove up wages and created more long-term roles than it destroyed.“Its an evolution of work,” says Ian Barkin,a robotic process automation specialist.As low-skilled jobs are taken on by AI,people will need to learn new skills.“This calls on us to focus on upskilling.Technology can

    27、lead to job reductions but it doesnt have to,” says Barkin.Whether or not robots and AI will leave us all jobless remains to be seen.Current views on the subject are mixed.Increased automation could indeed lead to a loss of some jobs,but at the same time is likely to create many more as new skills a

    28、re required.Will they balance out?12.How do many people feel about the influence of AI?A.Quite delighted.B.Quite surprised.C.A sense of fear.D.A sense of pride.13.What might be McKinseys attitude to the rise of automation?A.Doubtful.B.Negative.C.Critical.D.Approving.14.What does the underlined word

    29、“upskilling” in paragraph 3 mean?A.Taking risks.B.Improving ourselves.C.Adapting to the world.D.Thinking positively.15.Which can best express the authors view on automation?A.Every coin has two sides.B.Where there is life,there is hope.C.Its better to do well than to say well.D.A bad workman quarrel

    30、s with his tools.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Almost all of us are guilty of spending too much time on our devices so we dont have enough time to enjoy the world around us.We know that little bit of truth might be hard to take in and you might be thinking of shu

    31、tting off your device now out of guilt.16Weve got some tips on limiting your screen time so you can improve your quality of life.Set time out to physically lock your phone.One of the keys to cutting down your screen time is to be disciplined.Picking out a period of time each day to step away from yo

    32、ur device is a great way to limit screen time.17Of course,this wont prevent you from picking up your phone to scroll through social media or play games.You may also turn your phone off and place it in another room for the amount of time youd like to stay off of it.Monitor screen time reports on appl

    33、e devices.On iPhones and other Apple devices,you may have noticed that a Weekly Screen Time Report is provided,which gives you the average hours you spend per day on your screen.It even shows you which apps you are using and how frequently you use them.Monitoring this will help you be aware of the a

    34、mount of time you spend on your device.1819The apps like Meta,Instagram and YouTube will send you a reminder when its time to log off.This feature is easy to set up and definitely holds you accountable for managing your time.20If so,youre sure to be on the right track for success in your academic an

    35、d personal life!A.But wait and dont turn off your device yet!B.Start managing your screen time more efficiently.C.Discipline is a better key for you to lock your phone.D.Most devices today have a “Do Not Disturb” setting.E.Set a time limit for browsing through social media apps.F.Reducing screen tim

    36、e will help you stay in a good mood.G.It will help you better plan for spending less time on it as well.第二部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。One morning,Chand,working as an assistant in an Indian hospital,spotted me outside the ward(病房).I was then 21 tryin

    37、g to find out about my brothers 22.But it was a terrible day for doctorssome patients had died,and new 23 were being wheeled in throughout.So Chand 24 to me and asked if he could help.I told him it had been three days since my brother was put on a ventilator (呼吸器),and no one came to update us.Chand

    38、25 help and told me that there had been no turn for the 26 in the last 10 hours.I was 27 because it was just what I needed to hear while I waited for an hour outside the ward,anxious and 28.I told Chand how depressed I had felt until his 29 cut through my panic.Later,I often 30 Chand and his colleag

    39、ues to take messages,bringing support and 31.His hopeful words gave me some relief.In the most difficult times in my life,such kind,calming words 32 a lot to me.When my brother was discharged after nearly a month,I sent a message,expressing my gratitude to him for his 33 help and endless efforts.And

    40、 I was so impressed by his 34 under such circumstances.He is a 35 in this fight like doctors and nurses.21.A.desperatelyB.awfullyC.normallyD.kindly22.A.surgeryB.instructionC.conditionD.medicine23.A.patientsB.doctorsC.nursesD.assistants24.A.rose upB.attendedC.walked upD.replied25.A.called forB.accept

    41、edC.shouted forD.offered26.A.betterB.strongerC.sadderD.worse27.A.annoyedB.satisfiedC.dizzyD.grateful28.A.scaredB.hurtC.sensitiveD.envied29.A.supplyB.wordsC.influenceD.choices30.A.turned inB.called inC.relied onD.took on31.A.comfortB.ideasC.cautionD.solutions32.A.changedB.meantC.conveyedD.benefited33

    42、.A.technicalB.enjoyableC.timelyD.previous34.A.movementB.devotionC.decisionD.achievement35.A.boyB.friendC.manD.hero第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。What is the weather like up on Mount Qomolangma today?Last year a bunch of 36.(courage) scientists and Sherpas installed(安装) the w

    43、orlds 37.(high) weather station at 8,430 metres,just 400 metres short of Qomolangmas summit(顶点).But it almost didnt happen.Having been stuck behind a line of climbers,the team were dangerously cold when they reached their destination.“We paced around to avoid getting frostbite(冻伤) as the temperature

    44、 38.(stay) close to -30 and our drill batteries became too cold to work,” said Loughborough Universitys Tom Matthews on the Conversation.39.(lucky) team member Phutasi Sherpa had enough body heat 40.(warm) up the batteries and get the drill going 41.The team was able to install 42.(they) weather sta

    45、tion to the side of the mountain.The data from this extreme weather station is enabling scientists to directly keep 43. close eye on the jet stream and understand 44. Himalayan climate is changing.Early-stage measurements 45.(publish) in the Bulletin of the American Meteorological Society are alread

    46、y overturning assumptions.They showed that melting may even be possible on the summit.第三部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)今年的5月1日3日你和班级同学参加了一次野外生存训练 (wildness survival program)。请根据下表提供的信息,用英语写一篇短文来描述一下这次活动并谈谈自己的感受。时间5月1日3日活动1.携带物品:指南针、帐篷、手电筒、地图、急救包、火柴、食品和衣物等。2.途中翻过三座山,经过了两个小山村。在穿越森林时迷了路,最后靠指南针找到了正确的方向。3.在营地,

    47、支起帐篷,自己生火、做饭。4.学习紧急救护。你的感受注意:1.文章必须包括以上要点,但不能逐字翻译,行文要流畅,可增加细节使句子连贯;2.词数80左右;3.参考词汇:指南针compass;手电筒 flashlight;急救包first-aid kit;宿营地campsite。_第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。A Narrow EscapeThere was a huge three-acre pond just a few kilometers from where we stayed.Since moving into our n

    48、ew home in the countryside,my brother,Jim and I used to steal out to the pond where we would meet another friend.Dad had warned us not to venture anywhere near the pond area,especially after a friend informed him that a crocodile had been spotted there.We took no notice of his advice though.This was

    49、 our favorite hideout and we were certainly not going to give it up.On this particular afternoon,the three of us had just finished swimming.Jim and Syed were reluctantly making their way towards the spot where they had left their clothes.I stayed back and was bathing in the waist-deep water when I s

    50、uddenly became aware of ripples(波纹)forming on the surface of the water.I looked at the ripples and my eyes caught a motion in the water.A crocodile,I thought.Then I saw itits mouth and its two terrible eyes.“Jim.” I whimpered.Then I screamed with all my strength.Jim turned his head in my direction a

    51、nd immediately recognized the danger.“Get out of the water,Jeff.Hurry!Its just behind you.”I struggled clumsily in the water.After a few ups and downs,I reached the edge of the pond.I looked over my shoulder.Moving swiftly towards me was an enormous crocodile.I froze.Then suddenly I felt a burning p

    52、ain in my leg.Meanwhile,Jim and Syed screamed and started throwing stones at the crocodile and managed to distract it.The crocodile went for them now.As it opened its jaws,I could see its jagged teeth.I tried to move but a fierce pain shot through me.With the last strength,I struggled out of the pon

    53、d.注意:续写词数应为150左右。I fell onto the ground,lying in a pool of blood._When I came to myself,I found myself in an unfamiliar environment. _参考答案【语篇导读】本文是一篇针对烫(烧)伤的急救科普指南,主要介绍了如何实施急救及一些预防措施。1.B细节理解题。根据What to do if you get burned部分中的“First,decide if you can take care of the burn yourself.”可知,被烫(烧)伤后,应先检查一下

    54、受伤处,判断自己能否处理。2.C细节理解题。根据“3.Lightly cover the burn with a bandage.”可知,C项“在烫(烧)伤处轻轻地缠上绷带”是正确的做法。根据“2.Run cool rather than cold water over the burn until the pain lessens.Do not put butter,oil or ice on the burn.”可知A、B两项错误。根据“But do not remove clothes that are sticking to the skin and dont break any bl

    55、isters.”可知D项错误。3.A推理判断题。根据“Precautions first!”部分内容可知预防第一,即提前防止可能出现的问题,避免被烫(烧)伤,故选A项。【语篇导读】本文是一篇记叙文。作者经历严重车祸后造成脑部损伤,通过志愿者工作,照顾马并帮助孩子们骑马。这些经历给作者带来温暖,让作者找回了自我。4.C段落大意题。由第二段可知,为了骑马课程,志愿者需要做很多工作,故选C项。5.B推理判断题。由第一段中的“It takes a few paid staff and an army of volunteers.to take care of a dozen horses and he

    56、lp with eighty or more children.”可知,志愿者工作很辛苦、很累;再由第三段中的“Riding strengthens their muscles and bones,enabling them to enjoy a more fruitful life.”可知,骑马给这些身体有残疾的孩子带来了积极的影响,即他的志愿者工作是“值得的”,故选B项。6.B推理判断题。由最后一段中的“Id loved horses from childhood,and working with them and with the children has helped turn my

    57、life around,making me warm from the inside out.”可知,志愿者工作不仅能帮助孩子们,而且让作者车祸后无论是心态还是生活上都有了积极的改变,由此推知:志愿者工作带来了“双赢”的结果,故选B项。7.C标题选择题。由最后一段中的“The journey back has been painful but worthwhile.Now,fourteen years later,I am a different,more simplified person.”可知,是志愿者工作让作者在车祸后接受了自己,找回了自己,志愿者工作对作者的意义重大。文章前面的段落也

    58、是围绕着车祸后作者的志愿者工作展开,介绍了其具体工作及意义,故选C项。【语篇导读】本文是一篇新闻报道。文章讲述了一家人在驾驶野营车旅游的过程中被困俄勒冈海岸附近的山中,17天后才被营救脱险的故事。8.B细节理解题。由第二段首句“Peter Stivers,Marlo Hill-Stivers,their two children Sabastyan 9 and Gabrayell 8 and Hill-Stiverss mother and stepfather,Elbert and Becky,were in the vehicle.”可知,外出旅游被困的一家人是Peter Stivers、

    59、Marlo Hill-Stivers、他们的两个孩子、Hill-Stivers的母亲和继父,一共六口人。故选B项。9.B细节理解题。由第二段最后两句“On their way home from a trip to the coast.they were trapped in four feet of snow.”可知,在从海边回家的路上,这家人在海拔约3,800英尺的山上迷了路。更糟的是,他们被困在四英尺深的雪中。因此,这家人陷入困境的主要原因是他们的野营车被困在雪中无法行驶。故选B项。10.A主旨大意题。由文中最后一段可知,对成年人来说,面对这种困境是一个相当严峻的考验,但他们一家人一直很

    60、团结,一直在沉着应对。故选A项。11.C推理判断题。本文是一篇记叙性的新闻报道,因此最有可能出自报纸的“新闻”专栏。故选C项。【语篇导读】本文是一篇议论文。随着科技的飞速发展,人工智能和自动化的发展是否会造成大规模的失业?是否会危及人类的生存呢?作者认为,自动化有两面性,一方面自动化会取代一些简单重复性的人工劳动工作,另一方面又创造了新的工作。12.C推理判断题。由第一段可知,随着新技术的引进,很多人担心它会对我们当前和未来的生活方式产生影响尤其是在工作方面,许多人担心人工智能和自动化会危及自己的工作与生计,因而心中充满恐惧。故选C项。13.D推理判断题。根据第二段中的“However,McK

    61、insey also believes that this new technology will also create new occupations that do not exist today,much as technologies in the past have done.”可知,McKinsey还认为新科技也会创造出如今不存在的工作,因此McKinsey对于自动化的兴起持赞同的态度。故选D项。14.B词义猜测题。由第三段中的“As low-skilled jobs are taken on by AI,people will need to learn new skills.

    62、”以及“This calls on us to focus on upskilling.Technology can lead to job reductions but it doesnt have to”可知,人们需要学习新的技能,因此画线词upskilling意为“提升技能”。故选B项。15.A推理判断题。由最后一段中的“Increased automation could indeed lead to a loss of some jobs,but at the same time is likely to create many more as new skills are requ

    63、ired.”(自动化程度的提高确实可能导致一些工作岗位的流失,但与此同时,由于需要新的技能,更多的工作岗位可能会被创造出来。)可知,作者认为自动化有两面性,一方面自动化取代了一些简单的工作,另一方面又创造了新的工作。故选A项。【语篇导读】本文是一篇说明文。文章介绍了三个如何限制或减少屏幕使用时间的方法。16.A此处需要一个过渡句,前文提到在线时间太多而产生愧疚感,此处用but笔锋一转引出本文的主旨句:我们有一些方法来限制屏幕使用时间,因此你可以改善你的生活质量。17.D空前句中的device与D项中的devices相呼应,空后句中的this是解题的关键,指代a “Do Not Disturb”

    64、 setting。18.GG项中it指代前一句中的Monitoring this,根据as well可知,该空与前一句都是在说Monitoring this这种做法的好处。19.E所选项应该能作为本段落的主旨句,应该是所列的三个限制屏幕使用时间的方法之一,因此根据空后内容的说明可知,本段主要介绍如何设置浏览社交媒体应用程序的时间。空后句中The apps指代social media apps。20.B前文交代了通过社交媒体的小程序来限制屏幕使用的时间的可行性,此处用祈使句发起倡议“开始更有效地管理屏幕使用时间吧”,空后一句总结这样做的好处。【语篇导读】本文是一篇记叙文。当“我”焦急地在病房外面

    65、等待,想要了解哥哥的病情之时,作为在医院里工作助手的Chand发现了“我”并主动提供了帮助,及时告诉“我”相关情况,从而缓解了“我”的焦虑和恐惧情绪。Chand充满希望的话使得“我”在最艰难的时候有了安慰,直到哥哥出院,“我”向Chand表达了感激之情,Chand和医生、护士一样,是这场与疾病斗争中的英雄。21.A结合常识可推知“我”当时的心情很急切,急于了解哥哥的病情。desperately “极度地”;awfully“可怕地;非常地”;normally“正常地”;kindly“和善地,善良地”,故选A项。22.Csurgery“手术”;instruction“指导;教导”;conditio

    66、n“状况;条件”;medicine“药品”。这里指的是了解病人的健康状况,故选C项。23.A空前说这对医生来说是糟糕的一天,一些病人去世。结合空前的new可知此处意为新的病人被推进医院,故选A项。24.C根据语境可推知,Chand走向“我”并且问“我”他是否能提供帮助。rise up“起身”;attend“出席;照料”;walk up “走上前”;reply“回答”,因此C项正确。25.D根据语境可推知,Chand提供了帮助。call for “要求”;accept “接受”;shout for “为而喊”;offer“提供”,故选D项。26.D根据下文中“because it was jus

    67、t what I needed to hear”可推知,Chand告诉“我”在过去的10个小时中,哥哥的情况没有恶化。27.D因为Chand告诉“我”的情况恰恰是“我”需要了解的,因此“我”对他心存感激。annoyed “惹恼的”;satisfied“满意的”;dizzy“眩晕的”;grateful“感激的”,故选D项。28.A根据常识可推知,“我”当时十分担心哥哥的情况,所以等在病房外时很是焦虑和害怕。scared“害怕的”;hurt“受伤的”;sensitive“敏感的”;envied“受到嫉妒的”,故选A项。29.B根据上文中的“told me that”和下文中的“His hopefu

    68、l words”“such kind,calming words”可知选 B项。30.C根据语境可推知,后来,“我”经常依赖Chand和他的同事给“我”带来哥哥的情况,下文中的“gave me some relief”也是提示,因此选C项。turn in“上交”;call in“召唤进来”;rely on“依靠;依赖”;take on“呈现;雇用”。31.A根据下文中的relief可推知,此处意为带给“我”支持和安慰,因此选A项。comfort“安慰”;idea“意见;观点”;caution“谨慎;小心”;solution“解答”。32.B根据语境可推知,他充满善意和冷静的话语在“我”人生中最

    69、困难的时候意义重大,因此选B项。change“改变”;mean“打算,意思是”;convey“表达”;benefit“对有益处”。33.C综合文章内容可推知,Chand提供给“我”的帮助十分及时,在“我”最困难的时候,他伸出了援助之手,因此选C项。technical “技术的”;enjoyable“令人喜爱的”;timely“及时的”;previous“先前的”。34.B根据语境可推知,他在那种情况下的付出给“我”留下了深刻的印象。movement“运动”;devotion“贡献”;decision“决定”;achievement“功绩;成就”。35.D根据语境可推知,在“我”看来Chand和

    70、医生、护士一样,是这场与疾病斗争中的英雄。【语篇导读】本文是一篇说明文。文章介绍了一批科学家攀爬山峰,安装气象站来调查如今珠穆朗玛峰气候现状的经历。36.courageous考查词性转换。由句意可知,空格部分表示“一批勇敢的科学家和夏尔巴人”,名词scientists前应使用形容词,故填courageous。37.highest考查形容词的最高级。分析句子成分和句意可知,句中形容词前有the,应使用形容词最高级,故填highest。38.stayed考查时态。由句意可知,空格处表示“气温接近零下30C”,根据上文“Last year”可知,本文讲述的是过去发生的事情,故填stayed。39.L

    71、uckily考查词性转换。由句意可知,空格处表示“幸运的是”,句中应使用副词作状语,修饰整个句子。因在句首,故填Luckily。40.to warm考查非谓语动词。由空前的enough可知,空格部分应使用不定式作结果状语,故填to warm。41.again/on考查介词。根据前文“our drill batteries became too cold to work”可知,此处表示“使钻孔工作继续进行”,应填副词again或on。42.their考查代词。由句意可知,此处表示“他们的这个气象站”,因而应使用形容词性物主代词their作定语,修饰其后的weather station。43.a考

    72、查冠词。此处句意为“来自这个极端气象站的数据使科学家能够直接密切关注喷射气流并了解喜马拉雅气候是如何变化的”。表示“密切关注”使用keep an eye on这一表达方式,因eye前的形容词close以辅音音素开头,故填a。44.how考查连词。分析句子结构,understand后接宾语从句,从句中缺少方式状语,故填连词how。45.published考查非谓语动词。由句意“发表在美国气象学会公报上的早期测量结果已经推翻了一些假设”可知,空格部分应为后置定语,因名词measurements与publish是被动关系,故填过去分词published。第一节My classmates and I

    73、took part in a wildness survival program from May 1st to 3rd.Before we started,we were equipped with a compass,a map,a first-aid kit,tents,flashlights,some food,some clothes and so on.On the way we climbed three hills and passed two small mountain villages.We lost our way in the forest.Luckily we fo

    74、und the right direction with the compass.As soon as we arrived at the campsite,we put up our tents,made a fire and then started cooking.We also learned how to give first aid.It was quite an unforgettable experience for me.第二节I fell onto the ground,lying in a pool of blood.Jim and Syed had no way but

    75、 to scream for help.Meanwhile,our screams were heard by two hunters who were in the near place.On seeing the crocodile,one of them fired a shot in the air.It had the desired effect.The crocodile stopped in its tracks,retreated a few steps,and swam hurriedly into the water.Then,I passed out.When I ca

    76、me to myself,I found myself in an unfamiliar environment.The smell of medicine told me that I was in the hospital.I later learned from my mother that I was rushed to the emergency room.I was treated for serious wounds on my right ankle and a long and deep cut which required fifty-six stitches(缝针).Mum reminded me of how fortunate I was to have escaped from the jaws of the crocodile.It was a narrow escape.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 5 单元测评卷-2022-2023学年高中英语人教版(2019)选择性必修第二册.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-782462.html
    相关资源 更多
  • 三年级数学下册第六单元分数的初步认识6.5同分母分数的加法课时练北京版.docx三年级数学下册第六单元分数的初步认识6.5同分母分数的加法课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第六单元分数的初步认识6.4练习九课时练北京版.docx三年级数学下册第六单元分数的初步认识6.4练习九课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第六单元分数的初步认识6.3分数的大小比较课时练北京版.docx三年级数学下册第六单元分数的初步认识6.3分数的大小比较课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第六单元分数的初步认识6.1认识几分之一课时练北京版.docx三年级数学下册第六单元分数的初步认识6.1认识几分之一课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第八单元认识方向复习素材北京版.docx三年级数学下册第八单元认识方向复习素材北京版.docx
  • 三年级数学下册第八单元认识方向8.2认识东南东北西南西北课时练北京版202003181167.docx三年级数学下册第八单元认识方向8.2认识东南东北西南西北课时练北京版202003181167.docx
  • 三年级数学下册第八单元认识方向8.2认识东南东北西南西北课时练北京版.docx三年级数学下册第八单元认识方向8.2认识东南东北西南西北课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第八单元认识方向8.1认识东南西北课时练北京版.docx三年级数学下册第八单元认识方向8.1认识东南西北课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元面积第4课时面积单位的换算课堂精练北师大版.docx三年级数学下册第五单元面积第4课时面积单位的换算课堂精练北师大版.docx
  • 三年级数学下册第五单元面积第3课时长方形的面积课堂精练北师大版.docx三年级数学下册第五单元面积第3课时长方形的面积课堂精练北师大版.docx
  • 三年级数学下册第五单元面积第2课时面积单位课堂精练北师大版.docx三年级数学下册第五单元面积第2课时面积单位课堂精练北师大版.docx
  • 三年级数学下册第五单元面积第1课时什么是面积课堂精练北师大版.docx三年级数学下册第五单元面积第1课时什么是面积课堂精练北师大版.docx
  • 三年级数学下册第五单元面积检测卷(拓展卷)(含答案)人教版.docx三年级数学下册第五单元面积检测卷(拓展卷)(含答案)人教版.docx
  • 三年级数学下册第五单元面积检测卷(基础卷)(含答案)人教版.docx三年级数学下册第五单元面积检测卷(基础卷)(含答案)人教版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积复习素材北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积复习素材北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.9围绿地课时练北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.9围绿地课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.8整理和复习课时练北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.8整理和复习课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.7探索规律课时练北京版202003181255.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.7探索规律课时练北京版202003181255.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.7探索规律课时练北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.7探索规律课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.6面积单位的进率课时练北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.6面积单位的进率课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.5练习八课时练北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.5练习八课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.4正方形的面积课时练北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.4正方形的面积课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.3长方形的面积课时练北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.3长方形的面积课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.2练习七课时练北京版202003181246.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.2练习七课时练北京版202003181246.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.2练习七课时练北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.2练习七课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第二单元除数是一位数的除法检测卷(拓展卷)(含答案)人教版.docx三年级数学下册第二单元除数是一位数的除法检测卷(拓展卷)(含答案)人教版.docx
  • 三年级数学下册第二单元除数是一位数的除法检测卷(基础卷)(含答案)人教版.docx三年级数学下册第二单元除数是一位数的除法检测卷(基础卷)(含答案)人教版.docx
  • 三年级数学下册第二单元图形的运动第3课时平移和旋转课堂精练北师大版.docx三年级数学下册第二单元图形的运动第3课时平移和旋转课堂精练北师大版.docx
  • 三年级数学下册第二单元乘法复习素材北京版.docx三年级数学下册第二单元乘法复习素材北京版.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1