分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 18

类型Unit 6 单元话题完形填空练习-2022-2023学年八年级英语下册单元重难点易错题精练(牛津译林版).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:782826
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:18
  • 大小:209.17KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit 单元话题完形填空练习-2022-2023学年八年级英语下册单元重难点易错题精练牛津译林版 单元 话题 填空 练习 2022 2023 学年 年级 英语 下册 难点 易错题 精练 牛津 译林版
    资源描述:

    1、Unit 6 Sunshine for all单元话题完形填空练习(2021秋江苏南通八年级统考期中)Once there was a rich and clever boy who had everything he wanted, but he was only interested in the rarest things. One day he saw an old _1_ , which was said to be very mysterious(神奇的). So he asked his parents to buy it. When the mirror arrived hom

    2、e, the boy looked at _2_ in it. His face looked unhappy indeed. He tried smiling and making funny faces, but he still saw his sad expression in it. “What a terrible mirror! Its the first time. Ive seen a mirror that doesnt _3_ well!” Finally he put the mirror in the corner. Later that day, he went i

    3、nto the street to buy toys. On the way he saw a little girl who was crying sadly. The boy went over to see _4_ had happened. The little girl told him that she couldnt find her parents. Together they went to search for the girls parents. As the little girl _5_ crying, the boy spent all his money buyi

    4、ng her presents to cheer her up. Finally, after much walking, they found her parents who were also much _6_ and were looking for their daughter everywhere. They thanked the boy very much. As it was getting late, the boy decided to _7_ for home. As soon as he arrived home, he _8_ noticed a shining li

    5、ght in the corner, where he had left the mirror. Seeing this, he went over to the mirror, and realized that the _9_ was coming from his own body, so radiant(闪亮的)with happiness. Then he understood the _10_ of that mirrorit was the only mirror in the world which could reflect(映出)the true happiness of

    6、its owner. He felt very happy at having helped that little girl.1AtoyBsweetCmirrorDgift2AhimselfBherselfChimDher3AknowBlearnCrememberDwork4AhowBwhatCwhyDwhich5Agot onBgot upCkept onDkept up6AexcitedBworriedCsurprisedDbored7AheadBlookCwaitDcare8AquicklyBsuddenlyCcarefullyDslowly9AsightBbeautyCshineDj

    7、oy10AinterestBmeaningCfunDsecret(2022春江苏淮安八年级统考期末)Once there was a poor boy in India. He lived with his mother. One day, Mother asked the boy, “Would you like something from the market?” “I just want a _11_!” the boy said. Mother sold some vegetables at the market, but there was _12_ not enough mone

    8、y for a drum (鼓) . Instead, Mother gave the boy a strong stick. The boy decided not to be disappointed (失望的) . “Thank you,” he said. He tapped (击打) on everything with his new stick. As he went tapping along, he saw his neighbor trying to light _13_ stove (炉子) . “Use my stick to heat your stove,” he

    9、said. The woman _14_ the boy. When the stove got _15_, she made him a soft cake. The boy was about to eat his cake when he heard a _16_ baby crying. The babys mother had no food. “You need this cake more than I do,” the boy said. The woman fed the cake to her baby. “Take this as thanks,” she said, _

    10、17_ the boy a large metal jug (罐子) . What a gift! The boy tapped the jug as if it were a drum. He almost didnt hear the old man groaning (呻吟) from a nearby house. “_18_!” the man cried. The boy ran to the well (水井) and _19_ his jug with water. The man drank. “I am a business man, but robbers _20_ my

    11、 goods (货物) ,” the man said. The boy held out the jug for him. The old man drank and became calm. “You can have my jug to _21_ ,” the boy offered. “For your kindness, take one of my horses,” said the business man. “What a rich gift!” the boy said. He climbed on the horse and rode down the street. He

    12、 passed a group of men _22_ under a big tree. They looked unhappy. “Whats the matter?” asked the boy. One young man said, “Im going to my wedding (婚礼) , and this band (乐队) will play. _23_ if I go there on foot, my bride (新娘) will laugh at me”. The boy hopped off the horse and handed him the horse. “

    13、You need this horse more than I do!” he said. “Thank you so much,” said one of the musicians (乐师) . He handed the boy a beautiful drum. The boy shouted with _24_. He trapped his new drum. When he got home, the boy told his mother the whole story. “When you are _25_ your good deeds come back to you,”

    14、 Mother said.11AdrumBstickCcakeDjug12AagainBalwaysCstillDeven13AherBhisCyourDmy14AhelpedBthankedCrefusedDwarned15AdryBwetCcoldDhot16AthirstyBshyChungryDfriendly17AlendingBfeedingChandingDmaking18AWaterBRainCFireDWind19ApickedBfilledCthrewDcaught20AgaveBstoleCshowedDcarried21ArideBdrinkCgrowDsit22Ala

    15、ughingBsleepingCdancingDsitting23AAndBButCOrDFor24AnoiseBangerCjoyDsadness25AhonestBhappyCquietDkind(2022春江苏扬州八年级统考期末)Wang Yueyue works at a supermarket in Yangzhou. The story of her cellphone that _26_ from Yangzhou to Shanghai for a day without its owner has brought a smile to lots of Chinese neti

    16、zens.Wang Yueyue _27_ her cellphone on Monday. After that, she didnt _28_ to see the cellphone again. Wang was packing _29_ into boxes to be sent to Shanghai to help with the citys food supply during the lockdown.Wearing a sweater with _30_ pockets, she had already dropped her phone on the floor thr

    17、ee times _31_ the phone disappeared. After looking around, Wang couldnt find her phone. All her _32_ didnt see it, either. She guessed that she _33_ it in one of the boxes. Her sister posted on Sina Weibo, “_34_ in Shanghai who got a cellphone in a delivery box please contact me. My sister was busy

    18、packing the supplies and _35_ left her phone in one of the boxes.”The post was quickly _36_ online. Wang Yongyong, a supply chain manager in Shanghais Hongqiao township, saw the post on _37_. She together with some volunteers helped to search the _38_. At last, they managed to find the cellphone in

    19、a truck.Many local people in Shanghai said in their WeChat groups that _39_ should try to find the cellphone in order not to fail the people who were _40_ them.It was an interesting experience for Wang Yueyue and her cellphone.26AtravelledBsentCworkedDposted27AlostBfoundCboughtDreceived28AwantBexpec

    20、tClikeDchoose29AclothesBbooksCvegetablesDphones30AbeautifulBdarkClightDsmall31AafterBbeforeCbecauseDso32AclassmatesBrelativesCworkmatesDneighbours33AhidBputCdroppedDthrew34ASomebodyBAnybodyCNobodyDEverybody35AquicklyBslowlyCcarefullyDcarelessly36AarrivedBspreadCusedDlost37AMondayBTuesdayCThursdayDFr

    21、iday38ApacksBphoneCtruckDsupermarket39AweBICtheyDshe40AhelpingBcallingCvisitingDmissing(2022春江苏泰州八年级统考期末)Most of us may have never thought about making an educational toy by ourselves. If we need a learning toy, we simply go to _41_ one. However, things are not so easy in poor countries. Most famili

    22、es have no enough food, so toys, even the educational ones, are the _42_ on the families shopping list. How can we get these kids interested in science? This was a _43_ question. An Indian engineer, Mr. Gupta, who loves science, hoped to do something for this, but how? While still a(n) _44_ at the I

    23、ndian College of Technology, Mr. Gupta used to volunteer to teach the children who could not _45_ to go to school. After finishing college, he found a good job at Indias Tata Motors, and spent the next five years _46_ cars, which made him well-known. He once won first in Car of the Year Design Compe

    24、tition. However, he soon realized that this may be not something that he _47_ wanted to do for the rest of his life. So, he took part in the Hoshangabad Science Teaching Program and _48_ to spare some time to take the training course. The purpose of the project was to make _49_ fun and exciting for

    25、poor children. The project drew Mr. Gupta so deeply that he decided to _50_ his high-paying job and put all his effort into it. He designed plenty of educational toys, which were not only _51_ and easy to make, but also full of scientific principles(科学原理). Also, Mr. Gupta tried to make toys from _52

    26、_ else. Through reading simple _53_ that Mr. Gupta offers, more children can make their own toys and become more interested in science.Since the Internet has become a more widely learning tool, Mr. Gupta set up a _54_ named Toys from Trash and also recorded over 250 guide videos. More than 50,000 ch

    27、ildren and teachers have visited the website, watching or downloading the videos, _55_ it was set up. Some young children have become so inspired (鼓舞) that they have even won international science competitions with the help of Mr. Guptas creations.41AmakeBbuyCdesignDprint42AfirstBbestClastDworst43Ae

    28、xcitingBboringCworryingDsurprising44AstudentBteacherCdoctorDengineer45AacceptBaffordCrefuseDsupport46AdesigningBsellingCmendingDwashing47AreallyBhardlyCnearlyDsimply48AallowedBstoppedCfailedDmanaged49AengineeringBscienceClessonsDvideos50Atake upBput upCgive upDmake up51AcheapBslowCclearDdanger52Anow

    29、hereBanywhereCsomewhereDeverywhere53AconclusionsBquestionsCconversationsDinstructions54AmagazineBwebsiteCprojectDorganization55AwhenBbeforeCsinceDuntil(2021秋江苏南京八年级南京钟英中学校考期中)One day, a gentleman was traveling on a _56_. He felt thirsty and got off at a station in search of water. However, before he

    30、 got back to the coach, it had left. It was getting dark. He decided to find a place to _57_ for the night. He went to a nearby hotel to ask for a room, but they were full. At last, he _58_ a small house belonging to a local villager. He asked the owner of the house whether be could stay for a night

    31、. The owner quickly _59_. Then the owner provided him with food and gave him a room and did not ask or expect anything _60_.At 10 p.m. that night, a man _61_ in colorful clothing entered the room and asked the villager to pay his debts(债)immediately(立即). He was so rude that the villager felt frighte

    32、ned. The man realized that his host was in _62_ of money. The next morning, he put an envelope on the table in the room and left.When the villager came back and saw it, he opened it with _63_. He looked inside and found a note with his name on it. The note said “Yesterday, I heard the conversation(对

    33、话)between you and the stranger. You helped me, and you asked for _64_ from me. It is time for me to help you.” Money fell from it onto the floor, and the poor villager picked it up with tears in his eyes. He said in a low _65_, “Thank you, my guest.”56AcoachBbusCtrainDplane57AenjoyBwaitCprepareDstay

    34、58AgotBreachedCarrivedDarrived in59AansweredBdecidedCstoppedDagreed60Ain factBin additionCin changeDin return61AworeBwas wearingCwasDdressed62AneedBshortClessDneeding63AjoyBsurpriseChappinessDsadness64AsomethingBnothingCanythingDeverything65AnoiseBsoundsCvoiceDsmile(2021春江苏常州八年级校考阶段练习)Although the C

    35、OVID-19 outbreak, Yamazaki Yumiko decided to return to China early from her hometown in Japans Sendai city in late January.Yamazaki, 57, runs a foreign language institute with her _66_ in Changchun, capital of Chinas Jilin province.“I had planned to return on Feb 3 after spending Spring holiday with

    36、 my son, who is studying in a college in Japan. I _67_ to come back to take online classes for my students,” she said.Dream realized.Yamazaki came to Changchun in October 1995 to learn Chinese language in Jilin University, and got _68_ to a Chinese man in June 1996. In 2003, the couple started their

    37、 institute, where Japanese language was taught.“Sendai and Changchun are sister cities,” she said. “I was born in Sendai _69_ Changchun has become my second hometown, where I realized my dream of becoming a teacher.”“I must do something for the city I have deeply loved,” she said. “Although I cant f

    38、ight _70_ the virus on the front line like medical workers. I hope I can give my students more power and confidence.”Yamazaki spends six hours every day _71_ online classes in pronunciation, grammar and spoken Japanese for her students. She has also added a lot of content about COVID-19 in her lesso

    39、ns.Community supportAfter her return from Japan, Yamazaki has received a lot of _72_ from the local foreign affairs office and the community where she lives.“They sent me masks and disinfectant(消毒剂), and provided me with help whenever I needed,” she said.Yamazaji said she was _73_ to the work done b

    40、y the community workers. “I decided to become a volunteer, helping them in epidemic control and prevention work during my spare time.”Together with the community workers and other volunteer, she joined indisinfecting(消毒), patrolling(巡逻) and _74_ residents temperature in the community.“Since the outb

    41、reak, my students have sent me countless messages by WeChat and QQ, as _75_ as email, asking me to wear masks and gloves when stepping outside as a precautionary(预先警戒) measure,” she said “When we finally defeat the epidemic, I want to return to my classroom,” she said “I am so eager to have face-to-

    42、face classes and give a big hug to all my students.66AfriendBhusbandCteacherDsister67AdecidedBhopeCrefusedDhelped68AstartedBclosedCknownDmarried69AandBorCsoDbut70AforBwithCagainstDto71AgivingBhavingCmakingDwatering72AadviceBinformationChelpDattention73AhelpfulBthankfulCcarefulDwonderful74AtakingBred

    43、ucingCraisingDchecking75AfarBwellCsoonDlong参考答案:1C2A3D4B5C6B7A8B9C10D【导语】本文讲述了一个什么都不缺的男孩子在一面镜子里发现自己并不快乐,最后通过帮助一个小女孩找到父母得到了真正的快乐的故事。1句意:一天,他看到一面据说非常神秘的旧镜子。toy玩具;sweet甜食;mirror镜子;gift礼物。根据“When the mirror arrived home”可知,此处是镜子,故选C。2句意:当镜子回到家时,男孩在镜子里看着自己。himself他自己;herself她自己;him他;her她。根据“the boy looke

    44、d at .in it”可知,男孩看的是镜子中的自己,所以用himself。故选A。3句意:我见过一面不好用的镜子。know知道;learn学习;remember记得;work工作。根据“What a terrible mirror!”可知,男孩抱怨镜子不好用,故选D。4句意:男孩走过去看发生了什么事。how如何;what什么;why为什么;which哪一个。根据“On the way he saw a little girl who was crying sadly. The boy went over to see . had happened”可知,应是过去看发生了什么事,故选B。5句意

    45、:由于小女孩不停地哭,男孩花光了所有的钱给她买礼物让她高兴起来。got on上车;got up起床;kept on继续;kept up跟上。根据“As the little girl . crying, the boy spent all his money buying her presents to cheer her up”可知,应是小女孩一直哭,所以用keep on doing sth的结构,故选C。6句意:最后,走了很长一段路,他们找到了她的父母,他们也很担心,到处寻找他们的女儿。excited激动的;worried担心的;surprised意外的;bored无聊的。根据“were

    46、looking for their daughter everywhere”可知,小女孩的父母也在找小女孩,说明他们应是很担心,故选B。7句意:由于天色已晚,男孩决定回家。head朝(某方向)行进;look看;wait等待;care关注。根据“the boy decided to . for home. As soon as he arrived home”可知,应是决定回家,也就是朝家走去,故选A。8句意:他刚到家,就突然注意到屋角有一束亮光,在他放镜子的地方。quickly快速地;suddenly突然地;carefully小心地;slowly缓慢地。根据“noticed a shining

    47、 light in the corner”可知,应是突然注意到墙角的亮光,故选B。9句意:看到这里,他走到镜子前,意识到亮光来自自己的身体,因为幸福而闪闪发光。sight视力;beauty美丽;shine光亮;joy欢欣。 根据上文“noticed a shining light in the corner”可知,此处是说亮光的来源,故选C。10句意:于是他明白了这面镜子的秘密这是世界上唯一能反映主人真正幸福的镜子。interest兴趣;meaning意思;fun乐趣;secret秘密。根据“it was the only mirror in the world which could ref

    48、lect (映出) the true happiness of its owner”及男孩的经历可知,此处指他明白了镜子的秘密,故选D。11A12C13A14B15D16C17C18A19B20B21B22D23B24C25D【导语】本文是记叙文,讲述了一个印度小男孩无私帮助别人,最终得到了自己梦寐以求的鼓的故事。11句意:“我只想要一面鼓!”男孩说。drum鼓;stick木棍;cake蛋糕;jug水壶。根据下文“not enough money for a drum(鼓)”,可知想要个鼓,故选A。12句意:母亲在市场上卖了一些蔬菜,但还不够买一面鼓的钱。again又;always总是;sti

    49、ll仍然;even甚至。根据题干“Mother sold somevegetables at the market, but there wasnot enough money for a drum”,可知买鼓的钱还是不够;still符合语境,故选C。13句意:就在他敲敲打打地走着的时候,他看见他的邻居正试着点燃她的炉子。her她的;his他的,your你的,my我的。由下文“The woman”可知是女性,所以点她的炉子,故选A。14句意:那个女人感谢了男孩。helped帮助;thanked感谢,refused拒绝,warned警告。根据上文男孩的话“Use my stick to heat

    50、 your stove”可知,邻居得感谢他,故选B。15句意:炉子烧热了,她给他烤了一块松软的蛋糕。dry干的;wet湿的;cold冷的;hot热的。根据上文“Use my stick to heat your stove”和“ she made him a soft cake”可知炉子热了,故选D。16句意:这个男孩正要吃蛋糕,这时他听到一个饥饿的婴儿在哭。thirsty渴的;shy害羞的;hungry饿的;friendly友好的。根据下文“The babys mother had no food”可知婴儿是饿哭的,故选C。17句意:说着,她递给小男孩一个大金属罐子。lending借;fee

    51、ding喂;handing递;making使/让。根据“Take this as thanks,”和“.the boy a large metal jug (罐子).”可知,应该是递给男孩一个金属罐,作为感谢。故选C。18句意:“水!”那人叫道。Water水;Rain雨;Fire火;Wind风。根据下文“his jug with water.”可知,此处指水,故选A。19句意:男孩跑到井边,把罐子灌满了水。picked捡;filled装满;threw扔;caught抓。根据上文男人想喝水,可知是用水装满了罐子,故选B。20句意:我是一个商人,但是盗贼偷走了我的货物。gave给;stole偷窃,

    52、盗窃;showed表现;carried携带。根据“robbers”可知,应是盗贼偷走了货物。故选B。21句意:“你可以拿我的罐子去喝水。”男孩提议。ride骑;drink喝;grow生长;sit坐。根据上文“ drank”以及小男孩用罐子打水可知,此处是让商人拿着罐子喝水,故选B。22句意:他经过一群坐在大树下的人。laughing笑;sleeping睡觉;dancing跳舞;sitting坐。由“under a big tree.They looked unhappy.”结合选项可知,前面三项不合语境,应该是坐在一棵大树下,故选D。23句意:但如果我步行去,我的新娘会笑话我的。And和,表并

    53、列;But但是,表转折;Or或者,表选择;For为了。根据“Im going to my wedding, where this band will playif I show up on foot, my bride will laugh at me”可知前后是转折关系,故选B。24句意:那男孩高兴得大叫起来。noise噪声;anger愤怒;joy开心;sadness伤心。根据上文“He handed the boy a beautiful drum”可知,小男孩有了鼓,当然很高兴,故选C。25句意:“当你善良的时候,你的善行就会回报给你,”妈妈说。honest诚实的;happy开心的;qu

    54、iet安静的;kind善良的。根据下文“your good deeds come back to you”并结合小男孩的经历可知人需行善;前面三项不合语境,故选D。26A27A28B29C30D31B32C33C34B35D36B37B38A39C40A【导语】本文是一篇在上海疫情封控期间,王月月不小心把手机落在救助物资里面,最终在大家的帮助下找回手机的故事。26句意:她的手机在没有主人的情况下从扬州飞到上海一天的故事给很多中国网民带来了笑容。travelled旅行;sent发送;worked工作;posted邮寄。根据“cellphone thatfrom Yangzhou to Shang

    55、hai”可知,此处指手机从扬州飞到上海的“旅行”。故选A。27句意:王月月在周一的时候丢了手机。lost丢失;found发现;bought带来;received接收。根据“the phone disappeared”可知,是把手机丢了。故选A。28句意:在那之后,她没有想到能再次看到手机。want想要;expect期望,预料;like喜欢;choose选择。根据“She guessed that sheit in one of the boxes.”可知,她推测手机可能掉在箱子里,因此是没有想到能找回手机。故选B。29句意:在封锁期间,王当时正在将蔬菜装箱运往上海帮助城市的食品供应。cloth

    56、es衣服;books书;vegetables蔬菜;phones手机。根据“help with the citys food supply”可知,是把食物装箱,结合选项,只有vegetables符合。故选C。30句意:她穿着一件有小口袋的毛衣,在手机消失之前,已经掉在地上3次了。beautiful美丽的;dark黑暗的;light轻的;small小的。根据“dropped her phone on the floor three times ”可知,能掉在地上3次,因此装手机的口袋是个小口袋。故选D。31句意:她穿着一件有小口袋的毛衣,在手机消失之前,已经掉在地上3次了。after在之后;bef

    57、ore在之前;because因为;so所以。根据“she had already dropped her phone on the floor three times ”可知,手机掉在地板是在手机消失之前发生的。故选B。32句意:她所有的同事也没有看到手机。classmates同学;relatives亲戚;workmates同事;neighbours邻居。根据“ang Yueyue works at a supermarket”以及“Wang was packinginto boxes to be sent to Shanghai”可知,王是在工作的时候丢的手机,因此是问的是同事。故选C。33

    58、句意:她猜想她把手机掉在其中一个箱子了。hid隐藏;put放;dropped掉;threw扔。根据“she had already dropped her phone on the floor three times ”可知,之前手机一直掉在地上,因此此处指手机可能掉在箱子里面了。故选C。34句意:有人在上海拿到一个有手机的送货箱,请联系我。Somebody某人;Anybody任何人;Nobody没有人;Everybody每个人。根据“in Shanghai who got a cellphone in a delivery box”可知,此处指捡到手机的任何人。故选B。35句意:我的妹妹忙着

    59、打包供应品时,不小心把手机落在一个箱子里了。quickly快地;slowly慢地;carefully仔细地;carelessly马虎地。根据“left her phone in one of the boxes”可知,是不小心把手机落在里面。故选D。36句意:这篇帖子很快在网上传播开来。arrived到达;spread传播;used使用;lost丢失。根据“The post was quicklyonline.”可知,此处指帖子的内容快速在网上传播。故选B。37句意:王勇勇在星期二看到了这个帖子。Monday星期一;Tuesday星期二;Thursday星期四;Friday星期五。根据“her

    60、 cellphone on Monday”和“from Yangzhou to Shanghai for a day”可知,手机是在星期一丢的,而这个手机是从扬州到上海“一日游”,因此王是在星期二看到的帖子。故选B。38句意:她和其他的志愿者帮忙寻找这个包裹。packs包裹;phone手机;truck货车;supermarket超市。根据“in Shanghai who got a cellphone in a delivery box please contact me.”可知,是寻找装有手机的包裹。故选A。39句意:许多上海当地的人们在微信群里说,他们应该尽力找到手机,以免让帮助他们的人失

    61、望。we我们;I我;they他们;she她。根据“Many local people in Shanghai”可知,此处指上海当地的人们,因此用they代指。故选C。40句意:许多上海当地的人们在微信群里说,他们应该尽力找到手机,以免让帮助他们的人失望。helping帮助;calling打电话;visiting参观;missing想念。根据“help with the citys food supply during the lockdown”可知,王是在帮助他们。故选A。41B42C43C44B45B46A47A48D49B50C51A52C53D54B55C【导语】本文主要讲述了许多来自贫

    62、困的家庭孩子们没有学习玩具,有一名印度工程师Gupta上大学时志愿教来自贫困家庭的孩子们。后来辞掉工作去为贫困孩子设计制造玩具,创作一个网站,教孩子自己做玩具,现在许多孩子访问这个网站,他们观看视频创作玩具。41句意:如果我们需要一个学习玩具,我们只需要去买一个。make制作;buy 买;design设计;print印刷。根据“However, things are not so easy in poor countries. Most families have no enough food, so toys, even the educational ones”可知,在贫困的国家,大部分家

    63、庭买不起,此处指的是买一个学习玩具。故选B。42句意:大多数家庭没有足够的食物,所以玩具,甚至教育玩具,是家庭购物清单上的最后一个。first首先;best最好;last最后;worst最坏。根据“Most families have no enough food”可知,玩具应该排在家庭购物清单的最后。故选C。43句意:这是一个令人担忧的问题。exciting令人兴奋的;boring无聊的;worrying担忧的;surprising令人惊讶的。根据“However, things are not so easy in poor countries.”和“question”可知,此处指一个让人

    64、担忧的问题。故选C。44句意:Gupta还是印度理工学院的一名教师时,他曾志愿教那些不能上学的孩子。student学生;teacher教师;doctor医生;engineer工程师。根据“teach the children”可知,他是一位老师。故选B。45句意:Gupta还是印度理工学院的一名教师时,他曾志愿教那些上不起学的孩子。accept接受;afford负担得起;refuse拒绝;support支持。根据“volunteer to teach the children”可知,志愿教的孩子,应该是不能上学的。故选B。46句意:大学毕业后,他在印度塔塔汽车公司(Tata Motors)找到

    65、了一份好工作,并花了五年时间设计汽车,这使他出名。designing设计;selling卖;mending修理;washing洗。根据a good job at Indias Tata Motors”和“He once won first in Car of the Year Design Competition.”可知,此处指的是设计汽车。故选A。47句意:然而,他很快意识到,这可能不是他真正想在余生中做的事情。really确实,真正地;hardly几乎不;nearly几乎;simply仅仅。根据“However, he soon realized that this may be not

    66、something that hewanted to do for the rest of his life. ”可知,此处使用副词really进行强调,指不是他真正想做的。故选A。48句意:因此,他参加了霍桑加巴德科学教学项目,并设法抽出时间参加了培训课程。allowed允许;stopped停止;failed失败;managed设法。根据“After finishing college, he found a good job at Indias Tata Motors”和“spare some time to take the training course”可知,他参加这个项目,应该是设

    67、法抽出时间进行培训的。故选D。49句意:该项目的目的是让贫困儿童享受科学的乐趣和刺激。engineering工程;science科学;lessons课;videos视频。根据“Hoshangabad Science Teaching Program”可知,此处应该是指科学。故选B。50句意:这个项目深深吸引了Gupta,他决定放弃高薪工作,全力以赴。take up占据,开始从事;put up张贴;give up放弃;make up组成,编造。根据“The project drew Mr. Gupta so deeply”和“put all his effort into it”可知,他应该是放

    68、弃自己的高薪工作。故选C。51句意:他设计了大量的教育玩具,这些玩具不仅便宜、容易制作,而且充满了科学原理。cheap便宜的;slow慢的;clear 清晰的;danger危险。根据“which were not only and easy to make, but also full of scientific principles(科学原理)”可知,此处指既便宜又容易制作。故选A。52句意:此外,Gupta还试图从其他地方制造玩具。nowhere哪里都不;anywhere任何地方;somewhere某个地方;everywhere处处。根据“Also, Mr. Gupta tried to

    69、make toys from else.”可知,Gupta不仅设计许多教育玩具,同时也从其他地方制造玩具。故选C。53句意:通过阅读Gupta先生提供的简单说明,更多的孩子可以自己制作玩具,对科学更感兴趣。conclusions结论;questions问题;conversations对话;instructions说明。根据“more children can make their own toys”可知,此处指孩子自己阅读说明,自己制作玩具。故选D。54句意:由于互联网已经成为一种更广泛的学习工具,Gupta先生建立了一个名为“垃圾玩具”的网站,并录制了250多个指导视频。magazine杂志

    70、;website网站;project工程,项目;organization组织。根据“Since the Internet has become a more widely learning tool”可知,此处应该建立了一个网站。故选B。55句意:自该网站建立以来,已有50000多名儿童和教师访问该网站,观看或下载视频。when什么时候;before在之前;since自从;until直到。根据“More than 50,000 children and teachers have visited the website”可知,此处使用since引导时间状语从句,从句为一般过去时,主句为现在完成

    71、时。故选C。56A57D58B59D60D61D62A63B64B65C【导语】本文讲述一位绅士口渴去车站喝水错过火车,便在当地找个小房间睡一晚,房主对他很好,不但给他提供食物还不求回报。绅士听见房主和陌生人对话,得知房主需要钱还债,于是绅士把装有钱的信封留给房主,悄悄离开了。56句意:一天,一位绅士乘长途汽车旅行。coach长途汽车;bus公交车;train火车;plane飞机。根据“However, before he got back to the coach, it had left”可知,句子表达乘长途汽车旅行,用名词“coach”。故选A。57句意:他决定找个地方过夜。enjoy欣

    72、赏;wait等等;prepare准备;stay停留。根据“It was getting dark”可知表达天黑了应该是找个地方过夜,用动词“stay”。故选D。58句意:最后,他来到了一个当地村民的小房子前。got后接“to”表示“到达”;reached到达;arrived到达,后接介词“at+小地点”;arrived in到达,后接大地点。根据“a small house”,可知用及物动词“reached”。故选B。59句意:房主很快同意了。answered回答;decided决定;stopped停止;agreed同意。根据“Then the owner provided him with

    73、food and gave him a room”可知表达店主很快同意了,用动词“agreed”。故选D。60句意:然后主人给了他食物,给了他一个房间,并没有要求或期望任何回报。in fact事实上;in addition另外;in change改变;in return作为回报。根据“did not ask or expect anything”可知表达并没有要求或期望任何回报,用短语“in return”。故选D。61句意:那天晚上10点,一个穿着五颜六色衣服的人走进房间,要求村民立即偿还他的债务。wore穿,动词过去式;was wearing过去进行时;was是,过去式;dressed穿衣

    74、,过去式或过去分词。句子表示“一个穿着五颜六色衣服的人”,用过去分词“dressed”作定语修饰“a man”。故选D。62句意:这个人意识到他的主人需要钱。need需要;short短的;less更少地;needing需要。根据前文“asked the villager to pay his debts”可知句子表达“需要钱”,用短语“in need of”。故选A。63句意:当村民回来看到它时,他惊讶地打开了它。joy快乐;surprise惊讶;happiness幸福;sadness悲伤。根据“The next morning, he put an envelope on the table

    75、 in the room and left”和“Money fell from it onto the floor”,可知表达看到信封和钱很惊讶,用名词“surprise”。故选B。64句意:你帮了我,却没要求我什么。something某物;nothing没什么;anything任何东西;everything一切。根据“did not ask or expect anything in return”可知表达没要求什么,用表示否定意义的不定代词“nothing”。故选B。65句意:他低声说:“谢谢你,我的客人。”noise噪音;sounds声音;voice嗓音;smile微笑。根据“He sa

    76、id in a low , Thank you , my guest”,可知表达说话声音低,用“in a low voice”。故选C。66B67A68D69D70C71A72C73B74A75B【分析】本文是主要讲述了一位日本的语言老师在中国做志愿者抗击疫情的故事。66句意:57岁的Yamazaki和自己的丈夫在中国的吉林省会长春开办了一所语言学院。friend朋友;husband丈夫;teacher老师; sister姐妹。根据下文“In 2003, the couple started their institute, where Japanese language was taught

    77、.”可知,2003年,这对夫妻开办了自己的学院,在此教授日语。故知此处是“丈夫”。故选B。67句意:我决定回来给学生上网课。decided决定;hope希望;refused拒绝;helped帮助。根据“to come back to take online classes for my students”可知,决定回来上网课。故选A。68句意:Yamazaki在1995年10月来长春在吉林大学学习汉语,并在1996年6月嫁给了一个中国人。started开始;closed关闭;known知道;married结婚。根据下文“In 2003, the couple started their ins

    78、titute, where Japanese language was taught.”可知,在2003年,这对夫妇开办了一所学院。可知这里表示嫁给了一个中国人。故选D。69句意:我出生于仙台,长春已成为我的第二故乡,在长春我实现了成为一名老师的梦想。and和;or或者;so因此;but但是。根据“I was born in Sendai.Changchun has become my second hometown”我出生于仙台,但长春已成为我的第二故乡,故知空格前后两句是转折关系,故选D。70句意:虽然我不能像医护人员一样在前线跟病毒做斗争。for为了; with和一起; against反

    79、对; to到。根据句中“fightthe virus”可知,此处是“跟病毒做斗争”之意,即fight against“跟做斗争”。故选C。71句意:Yamazaki每天花费6个小时给学生上课,纠正日语发音、学习语法和口语。giving给予;having有;making制作;watching观看。根据上文“I.to come back to take online classes for my students”可知,我决定回来给学生上网课。give online class这里表示给学生上网课。故选A。72句意:Yamazaki从日本返回后,她得到了当地外事办公室和她所居住地社区的很多帮助。a

    80、dvice建议;information信息;help帮助;attention注意。根据下文“They sent me masks and disinfectant, and provided me with help whenever I needed”可知,他们送给我口罩和消毒剂,并给我提供帮助,故知此处说的是帮助。故选C。73句意:Yamazaki说她对社区工作人员所做的工作表示感谢。helpful有帮助的;thankful感激的;careful小心的;wonderful精彩的。根据上文“They sent me masks and disinfectant, and provided m

    81、e with help whenever I needed”他们送给我口罩和消毒剂,并给我提供帮助。可知Yamazaki很感激这些。故选B。74句意:她与社区工作者和其他志愿者一起参与消毒工作,巡逻并测量社区居民的体温。taking带走;reducing减少;raising举起;checking检查。根据句中“residents temperature”可知,此处用take ones temperature表示“测量体温”。故选A。75句意:自从疫情爆发以来,我的学生通过微信、QQ以及电子邮件发送了无数信息。far远;well好;soon不久;long长的。根据句中“ Wechat and QQ, as.as email”可知,此处用as well as表示“除了之外(还有)”。故选B。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 6 单元话题完形填空练习-2022-2023学年八年级英语下册单元重难点易错题精练(牛津译林版).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-782826.html
    相关资源 更多
  • 人教版二年级下册数学期中测试卷附参考答案(实用).docx人教版二年级下册数学期中测试卷附参考答案(实用).docx
  • 人教版二年级下册数学期中测试卷附参考答案(夺分金卷).docx人教版二年级下册数学期中测试卷附参考答案(夺分金卷).docx
  • 人教版二年级下册数学期中测试卷附参考答案(基础题).docx人教版二年级下册数学期中测试卷附参考答案(基础题).docx
  • 人教版二年级下册数学期中测试卷附参考答案(培优).docx人教版二年级下册数学期中测试卷附参考答案(培优).docx
  • 人教版二年级下册数学期中测试卷附参考答案(培优b卷).docx人教版二年级下册数学期中测试卷附参考答案(培优b卷).docx
  • 人教版二年级下册数学期中测试卷附参考答案(名师推荐).docx人教版二年级下册数学期中测试卷附参考答案(名师推荐).docx
  • 人教版二年级下册数学期中测试卷附参考答案(典型题).docx人教版二年级下册数学期中测试卷附参考答案(典型题).docx
  • 人教版二年级下册数学期中测试卷附参考答案(b卷).docx人教版二年级下册数学期中测试卷附参考答案(b卷).docx
  • 人教版二年级下册数学期中测试卷附参考答案(a卷).docx人教版二年级下册数学期中测试卷附参考答案(a卷).docx
  • 人教版二年级下册数学期中测试卷附参考答案ab卷.docx人教版二年级下册数学期中测试卷附参考答案ab卷.docx
  • 人教版二年级下册数学期中测试卷通用.docx人教版二年级下册数学期中测试卷通用.docx
  • 人教版二年级下册数学期中测试卷精选答案.docx人教版二年级下册数学期中测试卷精选答案.docx
  • 人教版二年级下册数学期中测试卷精选.docx人教版二年级下册数学期中测试卷精选.docx
  • 人教版二年级下册数学期中测试卷精编答案.docx人教版二年级下册数学期中测试卷精编答案.docx
  • 人教版二年级下册数学期中测试卷精编.docx人教版二年级下册数学期中测试卷精编.docx
  • 人教版二年级下册数学期中测试卷精品(考点梳理).docx人教版二年级下册数学期中测试卷精品(考点梳理).docx
  • 人教版二年级下册数学期中测试卷精品(有一套).docx人教版二年级下册数学期中测试卷精品(有一套).docx
  • 人教版二年级下册数学期中测试卷精品(易错题).docx人教版二年级下册数学期中测试卷精品(易错题).docx
  • 人教版二年级下册数学期中测试卷精品(必刷).docx人教版二年级下册数学期中测试卷精品(必刷).docx
  • 人教版二年级下册数学期中测试卷精品(夺冠).docx人教版二年级下册数学期中测试卷精品(夺冠).docx
  • 人教版二年级下册数学期中测试卷精品(夺冠系列).docx人教版二年级下册数学期中测试卷精品(夺冠系列).docx
  • 人教版二年级下册数学期中测试卷精品(含答案).docx人教版二年级下册数学期中测试卷精品(含答案).docx
  • 人教版二年级下册数学期中测试卷精品(名校卷).docx人教版二年级下册数学期中测试卷精品(名校卷).docx
  • 人教版二年级下册数学期中测试卷精品(名师系列).docx人教版二年级下册数学期中测试卷精品(名师系列).docx
  • 人教版二年级下册数学期中测试卷精品(各地真题).docx人教版二年级下册数学期中测试卷精品(各地真题).docx
  • 人教版二年级下册数学期中测试卷精品(历年真题).docx人教版二年级下册数学期中测试卷精品(历年真题).docx
  • 人教版二年级下册数学期中测试卷精品(典优).docx人教版二年级下册数学期中测试卷精品(典优).docx
  • 人教版二年级下册数学期中测试卷精品(全国通用).docx人教版二年级下册数学期中测试卷精品(全国通用).docx
  • 人教版二年级下册数学期中测试卷精品(全优).docx人教版二年级下册数学期中测试卷精品(全优).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1