分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 18

类型Unit 8 Detective stories-【教材同步拓展阅读】2022-2023学年九年级英语上册(牛津译林版).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:783180
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:18
  • 大小:193.58KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    教材同步拓展阅读
    资源描述:

    1、2022-2023学年 九年级英语上册单元话题拓展阅读 Unit 8 Detective stories一、 任务型阅读根据短文内容,完成表格。Early this morning, something terrible happened in East Town. Mr Raymond Johnson has lived in East Town for many years and works there as a manager. He is fortytwo years old, unmarried, and he lives in a big wooden house on Moon

    2、light Road. The people of East Town know Mr Johnson as an unusual man. He does not often leave his house, but his business has made him very rich. Last night, at about midnight, a man who was out walking saw that one of Mr Johnsons rooms was on fire. He immediately called the fire station, and the f

    3、iremen arrived soon after. It took them half an hour to put out the fire. The firemen were surprised that Mr Johnson did not come out of the house, and two of them went inside to look for him. But Mr Johnson was not in the house. In the bedroom the two firemen found an open safe(保险箱) which was empty

    4、. There were papers on the floor. The windows of Mr Johnsons bedroom on the ground floor of the house were open. The firemen also found a set of keys in the room. The police then found out that the keys belonged to Mr Paul White who visited Mr Johnson at his home yesterday evening. The police are su

    5、re that they know the motive(动机) for the crime and they are looking for Mr White. But the police are puzzled because nobody knows where Mr Johnson is. A Report on Mr Raymond Johnsons CaseWhen this morning Mr Raymond Johnsons home on Road, East TownWhoVictim: Mr Raymond Johnson (a single, 42yearold o

    6、f great wealth)Suspect: Mr Paul WhiteWhat At about midnight, one of Mr Johnsons rooms fire.It took the firemen minutes to put out the fire.In the bedroom on the ground floor: an open safe; papers on the floor; open bedroom windows; Mr Paul Whites The police are trying to Mr White.Mr Johnson is , whi

    7、ch puzzles the police.二、完形填空A few years ago, the company I work for sent my wife and me to live in New York for a year. Ive always loved running, so I was really (1) when I found out the apartment they had rented for us was next to Central Park. This meant that I could go to the park to (2) every mo

    8、rning before I went to work.A lot of people had told me to (3) robbers(抢劫者) in the park, so I usually didnt take any (4) with me. What could robbers do to me? But one morning, my wife gave me a $10 bill and asked me to buy some bread on the way. (5) I was running through the park, another jogger(慢跑者

    9、) knocked me down. Just as I was (6) what happened, he said sorry to me and (7) running. I thought it was kind of (8) , and suddenly it reminded me of my money, so I checked my pocket and found that the money was (9) . Without thinking twice, I ran after that jogger. The minute I held him by the arm

    10、, I (10) , Give my money back! Now! I am not usually a hotheaded person, (11) I got really angry this time. This seemed to frighten(使害怕) him, and he (12) the money and gave it to me. Then he ran away as (13) as he could.I bought the bread and went home. As soon as I got home, I began to tell my wife

    11、 my (14) . You wont believe what happened to me, I started. She immediately stopped me, I know, you (15) the money for the bread on the kitchen table.(1)AfreeBproudChappyDpatient(2)ArunBchatCreadDdance(3)Abe mad atBbe strict withCbe careful ofDbe afraid of(4)AdrinkBmoneyCfoodDmedicine(5)ABeforeBAfte

    12、rCSinceDWhile(6)AwatchingBwonderingCreportingDreviewing(7)AstoppedBforgotCpractisedDcontinued(8)AstrangeBscaryCcrazyDdangerous(9)AsafeBbrokenCmissingDremaining(10)AexplainedBlaughedCthoughtDshouted(11)AbutBuntilCunlessDalthough(12)Aused upBtook outCput downDgave away(13)AangrilyBquietlyCquicklyDcare

    13、fully(14)AstoryBtimeCsecretDtour(15)AgotBleftCtookDbrought三、阅读理解,选出最佳选项A When you go on a vacation, the hotel you choose and the room you stay in are important. There are many cool theme hotel rooms around the world. Here are some of them. The Harry Potter RoomThe George Castle Hotel in England give

    14、s its guests the experience of staying in Harry Potters world.This 19th-century castle hotel is beside Harry Potter tour bus stop. The bus will take you to the Making of Harry Potter studio tour. Ice Theme RoomAn ice theme can be found at Hotel de Glace in Canada. In winter, you can get a fireplace

    15、and a private spa in the rooms.The ice hotel has new rooms each year. This winter, it will build a room with the theme of Disneys movie Frozen. Pirate(海盗) Theme RoomIf you want a more attractive theme room, the Adventure Island Hotel in America is the best choice.In their pirate theme rooms, youll f

    16、eel like youre on a pirate ship in a world of sea adventures. Night at the Movie RoomAt the Wensley Hotel in Australia, guests are crazy about the Night at the Movie Room. There they can see different things of Hollywood, such as Hollywood signs over the door, and hand-painted actors pictures above

    17、the bed. (1)What can guests do during their stay at the George Castle Hotel? AVisit a movie studio.BHave a private spa.CEnjoy a movie night.DPlay an adventure game.(2)Who is most likely to choose the Adventure Island Hotel? AKids who love Disneyland.BKids who love pirate stories.CAdults who love cas

    18、tle tours.DAdults who love movies.(3)What is the possible choice for a super fan of Hollywood movies? AThe Wensley Hotel.BHotel de Glace.CThe George Castle Hotel.DThe Adventure Island Hotel.B A high school bus driver stopped the bus in a gas station because he had to use the bathroom. Instead of tur

    19、ning off the engine( 引擎 ) and taking the key with him, the driver left the bus running. And he forgot to set the brake( 制动器 ) because he was in a hurry. It was cold outside, and I didnt want the kids to get cold while I was using the bathroom, he told a police officer. The bus slowly started moving

    20、away from the gas station. As the bus picked up speed, the kids began shouting and crying. A boy ran forward to the drivers seat and held the steering wheel( 方向盘 ). He pressed hard on the brake pedal( 踏板 ) and managed to stop the bus as it came nearer to a river bed. He turned off the engine at last

    21、. After the police arrived at the scene, they praised the boy for his great effort. That cool kid named Jack, said the police officer. I told him he would make a great police officer when he graduated. Jack wasnt very excited with what he had done. He said that stopping the bus was easy just like pl

    22、aying Grand Theft Auto V, which was his favourite action video game. The bus driver was taken to the police station. He was at first charged( 指控 ) with leaving a child alone while motor is running. The police officer said he hoped to upgrade the charge because of the number of children( twenty ) on

    23、the bus. Whatever he is charged with, the police officer said, I see that he will never drive a bus again. (1)The driver didnt turn off the engine when he went to the bathroom because . Ahe was in a hurryBhe forgot to do itChe didnt want the kids to get coldDhe thought he would be back in a minute(2

    24、)What do we know about Jack? AHe could drive.BHe was 17 years old.CHe wanted to be a police officer.DHe liked playing GrandTheftAutoV.(3)What does the underlined word upgrade mean in Chinese? A改变B加重C取消D减轻(4)The bus driver will most probably . Anot be chargedBface the most serious chargeCnot be allow

    25、ed to drive a bus againDonly be charged with leaving a child alone while motor is runningC Basic first aid(急救) allows you to quickly learn about a persons physical condition and the correct course of treatment. You should always look for professional medical help as soon as you can. Im glad to give

    26、the speech here. Its useful to have some first aid knowledge in life. When someone is injured(受伤), you should always give help as soon as possible. The following right first aid ways can be the difference between life and death. Its very important to do the Three Cs.First, check the situation carefu

    27、lly. Are there things that might put you at risk of getting hurt? Are there cars, fire or other dangerous things? Dont put yourself into a situation where you can be injured.Then, call for help. If you cant help a lot, find professional help right away. They know how to work out these situations. Th

    28、ey have higher levels of training and know how to control these situations. If you think someone is seriously injured, call professional people for help. If you are the only person there, try to keep the person alive before you call for help. Dont leave the person by himself or herself for a long ti

    29、me.Finally, care for the person who hurts. Remember to try to be relaxed. Let the person know that help is on the way and that everything will be all right.(1)When someone is injured, you dont need to check first. Aif there are things that might put you in dangerBif there are cars, fire or other dan

    30、gerous thingsCif the injured person can get professional helpDif you may put yourself into a situation where you can be injured(2)What should you do when you find someone is seriously injured? ACall for professional help.BJust stay with him or her.CTry to make him or her fall asleep.DHelp him or her

    31、 by yourself.(3)What can we learn from the passage? AYou should let the injured person know everything will be okay.BThe professional helpers can deal with any situation well.CYou neednt to keep yourself safe first when you help the injured person.DIf you cant help much, you should keep away from th

    32、e injured person.(4)The passage is mainly about . Ahow to take care of yourself in the accidentBhow to help others in the accidentChow to do basic first aidDhow to learn about some first aid knowledgeDBy Anna Matteo28 January 2019 A 3-year-old boy who was lost in the woods for two days is now safe a

    33、t home with his family. But Casey Hathaway told his rescuers(救援者) that he was not alone in the rainy, freezing cold woods. He said he was with a frienda bear. The child went missing on 22 January while playing with friends near his grandmothers house in North Carolina. When the other children return

    34、ed but Casey did not, the family searched the area for almost an hour before calling the police. Police formed a search team to look for the young boy in the nearby woods. But two days went by andno Casey. Then on 24 January, someone called the police saying he heard a child crying in the woods. Pol

    35、ice followed up on the information and found Casey at about 9:30 that night. He was in good health. Casey told the rescuers he had hung out with a black bear for two days, a bear he called his friend. The police officer Chip Hughes spoke with reporters from several news agencies. He said Casey did n

    36、ot say how he could survive in the woods for two days in the cold, rainy weather. However, the police officer said, he did say he had a friend in the woods that was a bear with him. Hundreds of people helped in the search and rescue efforts, including some 600 volunteers, police and members of the a

    37、rmy. Doctors at the medical centre gave Casey some examination. He was then sent to his family on 25 January. His mother talked with reporters and thanked everyone who joined the search for her son. We just want to tell everyone that were very thankful that you took the time out to search for Casey,

    38、 said his mother. He is up and talking. Hes already asked to watch cartoons. (1)Who stayed with Casey in the woods during the two days? AA bear.BThe police.CHis mother.DThe volunteers.(2)The underlined word survive in Paragraph 6 probably means . Agive upBget lostCfall asleepDremain alive(3)What is

    39、the correct order in which these happen? a. Someone heard a child crying. b. The family started to look for Casey. c. Casey played with his friends. d. The police found Casey was in good health. Ab-c-a-dBb-c-d-aCc-b-a-dDc-b-d-a(4)After Casey was sent back home, he was AscaredBnervousCrelaxedDsurpris

    40、edE Sir, I think I will tell you what happened last night. My husband Mr Smith went to bed at about half past ten. The servants had already gone to their rooms. Only my housekeeper stayed in her room at the top of the house until I needed her. I read a book in this room until after eleven. Then I wa

    41、lked round to make sure that all was right before I went upstairs(楼上). I went into the kitchen, the storeroom, the living room and finally the dining room. As I came near the window, which was covered with thick curtains(窗帘), I suddenly felt the wind blow on my face and realized that it was open. I

    42、pulled the curtain to one side, and found myself face to face with a man who had just walked into the room. By the light of my bedroom candle, I saw two other men entering behind the first.I was so scared, walking back quickly, but the man was on me in a minute.He caught me first by the wrist(手腕) an

    43、d then by the throat.I tried to shout, but he hit me heavily over the eyes, and I fell to the ground. I must have been unconscious for a few minutes. When I woke up, I found they had tied me to the chair, and a scarf round my mouth stopped me from making any sound. At this time, my unlucky husband c

    44、ame into the room. He had certainly heard some suspicious(令人怀疑的) sounds, and he came prepared. When he rushed at one of the bad men, another man took the poker(拨火棍) out of the fireplace quietly and hit him heavily as he passed. My husband fell without a sound and never moved again.(1)When did the ba

    45、d men go into the house? ABefore Mr Smith went to bed.BWhile Mrs Smith was reading a book.CBefore the servants went to their rooms.DWhen Mrs Smith was checking the rooms.(2)Where did the event take place? AIn the kitchen.BIn the dining room.CIn the living room.DIn the storeroom.(3)The underlined wor

    46、d “unconscious” means “ ” in Chinese. A昏迷的B疼痛的C窘迫的D发狂的(4)What did the bad men NOT do after they went into the house? AThey caught Mrs Smith by the hair.BThey hit Mrs Smith heavily.CThey tied Mrs Smith.DThey killed Mr Smith.FFacial recognition technology(人脸识别技术) is widely used today. For example,poli

    47、ce use it to search for bad guys (家伙). Its also used to unlock phones or doors. Now, a similar technology, known as facial detection (探测), is entering a new field: the business of advertising.Such systems are going through tests in a small number of stores. One facial detection system can tell a per

    48、sons happiness or fear level. That helps businesses see how people feel as they look at products or advertisements in the store. Another system can detect whether someone is wearing eyeglasses. If so, stores can send advertisements for new glasses to him. Facial detection technology is also placed i

    49、nside some large advertising boards. Cameras in those boards can detect information like peoples ages and five levels of feelings-from very happy to very unhappy. Supporters of the technology say it could improve buyers experience by showing products they might like or by offering them products at l

    50、ower prices. Some are against the idea of using such systems. Pam Dixon, the head of a privacy (隐私) group, is one of them. She thinks the strange actions may cause something unfair. For example, a business could raise the price of a product according to a persons age and feelings. However, one store

    51、 testing the technology explained they wouldnt store peoples information like names or ages. And the advertising board system maker said it didnt keep any personal information or record any videos. (1)Facial detection technology can tell peoples according to the passage. AweightBfeelingsCheightDjobs

    52、(2)What does the underlined word they in paragraph 2 refer to? ABusinessesBSystems.CCustomers.DAdvertisements.(3)We can infer from the text that facial detection technology . Acan detect buyers names and record themBcant store personal informationCmay be used to sell cheaper goods in all storesDmay

    53、need some time before being widely used(4)The structure of the text is . ABCD(5)The text is mainly about . Afacial recognition technology entering a new fieldBfacial recognition technology looking for bad guysCfacial detection technology going into advertising fieldDfacial detection technology impro

    54、ving buyers experience参考答案一、【答案】Early;Where;Moonlight;manager;caught;thirty/30;empty;keys;find;missing/lost/gone【解析】文章大意:今天一早,东镇发生了可怕的事情。 Raymond Johnson先生住在东镇月光大道的一所大木屋里。东镇的人都知道约翰逊先生是个不寻常的人。他非常富有。昨晚大约午夜时分,一个外出散步的人看到约翰逊先生的一个房间着火了。他立刻给消防局打电话。他们花了半个小时才把火扑灭。消防队员很惊讶,约翰逊先生不在家里。卧室里发现一个空的保险箱。警察很迷惑,因为没有人知道约

    55、翰逊先生在哪里。(1)根据文章开头“early this morning, something terrible happened in East Town.,可知,故事发生的时间是今天凌晨,故答案是 Early。(2)根据表格所分的其他几个类别和此栏后面内容可知,这里介绍的是事件发生的地点。故答案为Where。(3)根据短文语句“he lives in a big wooden house on Moonlight Road.可知,他住在月光大道的一所大木屋里。故答案是 Moonlight。(4)根据短文语句“He does not often leave his house, but hi

    56、s business has made him very rich.”可知,他的生意使他很富有。同时,本空前是介词of,后接名词有 ,所以,答案是wealth,意思是财富;富,故答案为wealth。(5)根据短文语句“Last night, at about midnight, a man who was out walking saw that one of Mr Johnson rooms was on fire.”,可知,昨晚大约午夜时分,一个外出散步的人看见约翰逊先生的一个房间着火了。catch fire,着火,caught,是其过去式,故填caught。(6)根据短文语句“It to

    57、ok them half an hour to put out the fire.,可知,他们花了半个小时才把火扑灭。故答案为 thirty。(7)根据短文“In the bedroom the two men found an open safe(保险箱), which was empty.”可知,保险箱是空的,故答案是 empty。(8)根据短文“The firemen also found a set of keys in the room. The police then found out that the keys belonged to Mr Paul White, who vi

    58、sited Mr Johnson at his home yesterday evening.”可知,警察发现属于约翰逊先生的钥匙,故答案是keys。(9)根据短文“The police are sure that they know the motive(动机)for the crime and are looking for Mr White.,可知,警方确信他们知道了犯罪动机并寻找 White先生。故答案是find。(10)根据短文最后一句“The police are puzzled because nobody knows where Mr Johnson is.”,可知,警察很迷惑

    59、,因为没有人知道约翰逊先生在哪里。故答案是missing/lost。【点评】考查任务型阅读。认真阅读原文,把握文章大意,对文章脉络有整体的了解,能仔细查找文中细节,并能根据文章内容进行合理的推测判断。二、【答案】(1)C;(2)A;(3)C;(4)B;(5)D;(6)B;(7)D;(8)A;(9)C;(10)D;(11)A;(12)B;(13)C;(14)A;(15)B【解析】文章大意:作者在中央公园慢跑时误以为自己买早餐的钱被刚才撞到自己的慢跑者偷走了,于是愤怒地追上他并要回了钱,但回到家才发现自己原来出门前忘记拿钱了。(1)句意:“我”喜欢跑步,因此当“我”发现公司为“我们”租的公寓紧挨着

    60、中央公园时,“我”很高兴。A 空闲;吧 自豪;C happy,开心的;D 耐心。根据上文语句Ive always loved running, 可知,我应该开心,故选C。(2)句意:在上班之前我可以去公园跑步。run跑;chat闲谈;read读; dance跳舞。根据上文的loved running,结合本题干: This meant that could go to the park to (17) every morning before went to work。可知每天早上,在上班之前我可以去公园跑步。又因to后面加动词原形,故选A。(3)句意:许多人告诉“我”要小心抢劫者。 be m

    61、ad at对发疯; be strict with对要求严格; be careful of小心,当心; be afraid of害怕根据题干lot of people had told me torobbers(抢劫者) in the park。中关键词 robbers(抢劫者),可知很多人告诉作者要小心,结合选项意思,故选C。(4) 句意:所以我经常不随身带钱,drink饮料; money钱;food食物; medicine药。根据上一句关键词 robbers(抢劫者),可以推断该题干: so usually I didnt take any (19) with me。的句意,结合选项意思,故

    62、选B。(5)句意:当我正在沿着公园跑的时候,一个慢跑者撞在我的身上。before在之前; after在之后; since自从; while当时候。根据题干was running through the park, another jogger(慢跑者) knocked into me。再结合选项可知 while引导的时间状语从句表示主句的动作和从句的动作在同一时期发生,故选 D。(6)句意:想知道正在发生着什么事情。 watch观看,动名词 watching; wonder想知道,弄明白,动名词是 wondering; report报道,动名词是reporting; review复习,动名词是

    63、 reviewing。根据题干 Just as was what was happening中的关键词 what was happening正在发生什么事情可知与之搭配的是动词wonder想知道,其现在分词wondering,故选B。(7)句意:他对我说对不起,然后继续跑。stopped停止;forgot忘记; practiced练习; continued继续。根据题干 he said sorry to me andrunning中的关键词 running承接了上文中的 running,是同一个动作,此处表达的意思是继续跑。又根据and前面的动词said是过去式,所以该空填continue的过

    64、去式continued,故选C。(8)句意:我觉得有点奇怪。strange奇怪的; scary害怕的; crazy疯狂的; dangerous危险的。根据上下文可知被撞是有预谋的,再结合题干thought it was kind of可推知所以我认为很奇怪,故选A。(9)句意:于是我检查了一下口袋,发现钱不见了。safe安全的; broken坏掉的; missing失踪的; remaining剩下的。根据下一句语境Give my money back!,再结合题干 so checked my pocket and found that the money was。可知钱不见了,故选C。(10)

    65、句意:当我抓住他的胳膊时,我大叫:“把钱还给我!现在!”explained解释; laughed笑; thought想,认为; shouted呼喊。根据前文的语境:钱不见了,再结合题干The minute held him by the arm, Give my money back!可知我很生气,我朝他大喊。结合选项意思,故选D。(11)句意:我通常不是一个头脑冲动的人,但是这次我真的很生气。but但是; until直到;unless除非; although然而!根据题干am not usually hot-headed- person,I got really angry this tim

    66、e可知前后两个分句构成了逻辑上的转折关系,故选A。(12)句意:这似乎吓坏了他,于是他把钱给了我。used up用完;took out掏出; put down记下; gave away分发,赠送。根据题干and hethe money and gave it to me。可知再结合选项意思,故选B。(13)句意:然后他尽可能快地跑开了。angrily生气地; quietly安静地; quickly迅速地; carefully仔细地根据上文语境他把钱还给我后,再结合题干Then he ran away asas he could可知他尽快地离开,结合选项意思,故选C。(14)句意:我一回家,我就

    67、告诉了妻子我经历的事情。story故事; event事件; secret秘密;tour旅行,根据题干As soon I got home, I began to tell my wife my可知我告诉了我的妻子这个故事,再结合选项意思,故选A。(15)句意:你把买面包的钱留在了厨房的桌子上。got得到;left留下;took带走; brought拿来。 I know you the money for the bread on the kitchen table。可知固定搭配leave sth+地点意思是:把遗忘在了某地,又因把钱留在桌子上这件事发生在过去,所以用过去时态, leave的过去

    68、式是left,故选B。【点评】考查词汇在篇章中的运用能力,答题时首先要读懂全文,弄清文章要表达的思想,注意文中前后段落之间的关系。答题中,一定要认真分析,注意选项与上下文的关系,与前后单词的关系。对于一时没有太大的把握的题可以放到最后再来完成,因为有时答案可以从下文内容体现出来。答完后再通读一篇文章,看看所选选项能不能是语句通顺,语意连贯。三、A【答案】(1)A(2)B(3)A【解析】文章大意:当你度假时,你选择的宾馆很重要。本文主要介绍了四种主题宾馆。(1)细节理解题。在第一个宾馆中,由 The bus will take you to the Making of Harry Potter

    69、studio tour. 可知公交车带你去制作哈利波特的工作室旅行,故选A。(2)推理判断题。在第三个宾馆中,由 In their pirate theme rooms, youll feel like youre on a pirate ship in a world of sea adventures. 可知他们有海盗主题房间,因此可以判断喜欢海盗故事的孩子们会喜欢这样的宾馆,故选B。(3) 细节理解题。在第四个宾馆中,由 There they can see different things of Hollywood, such as Hollywood signs over the d

    70、oor, and hand-painted actors pictures above the bed. 可知这里可以看到好莱坞的不同事物,因此好莱坞电影的超级粉丝会喜欢这个宾馆,故选A。【点评】考查阅读理解。先分析问题中的关键词,然后通读表格,再分析关键词所在句子的信息,选出正确答案。B【答案】(1)C(2)D(3)B(4)C【解析】文章大意:本文主要讲的是一个校车司机忘了刹车,车子自己开走了,一个男孩跑到了司机的座位上救了孩子们,校车司机终身不能开车了。(1)细节理解题。根据原文第一段 It was cold outside, and I didnt want the kids to ge

    71、t cold while I was using the bathroom 可知外面很冷,校车司机不想让孩子们受冻,故选C。(2)细节理解题。根据原文第三段 He said that stopping the bus was easy just like playing Grand Theft Auto V, which was his favourite action video game. 可知他最喜欢的动作电子游戏是侠盗猎车手V,故选D。(3) 词义猜测题。根据原文第三段 because of the number of children( twenty ) on the bus. 因为

    72、有20人在车上,可知如果车子没被刹住,将是一场大的灾难,因此要加重惩罚,故选B。(4)细节理解题。根据原文第五段 I see that he will never drive a bus again. 可知他不会再开车了, 故选C。【点评】考查阅读理解。先把短文浏览一遍,搞清楚所讲的大概意思,再看问题,在文中寻找相关的信息作为依据,最后确定答案。C【答案】(1)C(2)A(3)A(4)C【解析】文章大意:本文主要介绍了一些急救知识和方法,并且强调了急救的重要性。(1)细节理解题。根据原文第三段 First, check the situation carefully. Are there th

    73、ings that might put you at risk of getting hurt? Are there cars, fire or other dangerous things? Dont put yourself into a situation where you can be injured. 可知选项A、B、D都不是正确选项,故选C。(2)细节理解题。根据原文第四段 If you think someone is seriously injured, call professional people for help. 可知如果有人伤得很严重,就寻求专业救助,故选A。(3

    74、)细节理解题。根据原文最后一段 Let the person know that help is on the way and that everything will be all right.可知出事后,让受伤的这个人知道一切都会好的,这样可以让他放松,故选A。(4)主旨大意题。根据原文第一段 The following right first aid ways can be the difference between life and death. 可知下文主要讲救助的方法, 故选C。【点评】考查阅读理解。先通读一遍短文,理解大概意思,再读懂问题和选项,在文中找到重要的事实和细节,最后

    75、选出答案。D【答案】(1)A(2)D(3)C(4)C【解析】短文大意:本文介绍了三岁男孩凯西在森林里迷了路,两天他和一只熊在寒冷的森林里要求度过的。文章还介绍了救援和他的一些情况。(1)细节理解题。根据 He said he was with a frienda bear. 和下文Casey told the rescuers he had hung out with a black bear for two days, a bear he called his friend. 可知凯西在森林里两天是和一只熊在一起,故答案为A。(2)词义猜测题。give up放弃;get lost迷路,丢失;

    76、fall asleep睡着,入睡;remain alive仍然活着;根据He said Casey did not say how he could survive in the woods for two days in the cold, rainy weather. 可知这里是仍然活着的意思,故答案为D。(3 )综合判断题。a. Someone heard a child crying.有人听到小孩在哭。b. The family started to look for Casey.全家人开始寻找凯西。c. Casey played with his friends.凯西和他的朋友们一起

    77、玩。d. The police found Casey was in good health.警方发现凯西健康状况良好。根据第二段的句子 The child went missing on 22 January while playing with friends near his grandmothers house in North Carolina. 可知c排在第一;根据第二段句子 When the other children returned but Casey did not, the family searched the area for almost an hour befo

    78、re calling the police. 可知他丢失后,全家人开始找,b排在第二;根据第四段句子 Then on 24 January, someone called the police saying he heard a child crying in the woods. 可知a应排在第三;根据第四段的句子 Police followed up on the information and found Casey at about 9:30 that night. He was in good health. 可知d排在第四,c-b-a-d,故答案为C。(4)推理判断题。scared

    79、害怕的;nervous紧张的;relaxed放松的;surprised吃惊的;根据最好一段的句子 said his mother. He is up and talking. Hes already asked to watch cartoons. 可知他已经站起来说谎话,看卡通片,可以推测他放松了,故答案为C。【点评】考查故事类阅读。推理判断试题要求考虑文中全部信息或事实,在通篇理解文章的基础上领会作者的言外之意,并作出正确的推理和判断。E【答案】(1)D(2)B(3)A(4)A【解析】本文是一篇记叙文。 文章主要是作者回忆几个坏人是如何进入到她的家里,她是被坏人抓住手腕并且击昏,他闻讯赶来

    80、的丈夫也惨遭坏人伤害致死。(1)细节理解题。根据第二段句子As I came near the windowfound myself face to face with a man who had just walked into the room.可知,当史密斯夫人检查房间的时候坏人进入了房子。故选D。(2)细节理解题。根据第二段第三句I went into the kitchen, the storeroom, the living room, and finally the dining-room.可知史密斯夫人最后来到餐厅,绑架事件发生在这里。故选B。(3)细节理解。根据下句When

    81、I woke up, I found they had tied me to the chair, and a scarf round my mouth stopped me from making any sound.中的关键词woke up可知斯密斯夫人昏迷了。故选A。(4)细节理解题。根据文章第二段句子He caught me first by the wrist(手腕) and then by the throat.可知坏人首先抓住斯密斯夫人的手腕,然后是喉咙。并没有抓住头发,所以A项错误。根据第二段句子I tried to shout, but he hit me heavily o

    82、ver the eyes可知B项提到了;根据第二段句子When I woke up, I found they had tied me to the chair可知C项提到了;根据第二段最后句子My husband fell without a sound and never moved again.可知斯密斯现在被坏人杀死了,所以D项提到了。故选A。【点评】考查阅读理解。首先通读全文,了解全文大意,其次分析问题,抓住问题关键词,在文中寻找相关信息,确定答案,最后再检查一遍,确保答案正确。F【答案】(1)B(2)C(3)D(4)A(5)C【解析】本文主要介绍了人脸识别技术进入了广告界。【点评】

    83、考查阅读理解,包含细节理解题、推理判断题、主旨大意题,注意先略读文章,掌握文章大意,再分析题干和选项,到文章找到相关内容并进行理解。(1)细节理解题。根据One facial detection system can tell a persons happiness or fear level.可知面部检测技术可以根据文章来判断人们的感受,故选B。(2)推理判断题。根据That helps businesses see how people feel as they look at products or advertisements in the store.这有助于企业了解人们在商店里看产

    84、品或广告时的感受。可知they指代在商店里看产品或广告的人,即顾客,故选C。(3)细节理解题。根据Some are against the idea of using such systems.一些人反对使用这种系统,及However, one store testing the technology explained they wouldnt store peoples information like names or ages.一家测试这项技术的商店说他们不会存储人们的姓名或年龄等信息。可知这项技术还存在争议,需要进一步完善才能广泛应用,故选D。(4)推理判断题。通过全文内容,可知第一段为总起段,第二至六段为分段,故选A。(5)主旨大意题。通过全文内容,可知本文主要介绍了人脸识别技术进入了广告界,故选C。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 8 Detective stories-【教材同步拓展阅读】2022-2023学年九年级英语上册(牛津译林版).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-783180.html
    相关资源 更多
  • 人教版七年级生物上册教学设计:第一单元 生物和生物圈 第一章 认识生物》第一节 生物的特征.docx人教版七年级生物上册教学设计:第一单元 生物和生物圈 第一章 认识生物》第一节 生物的特征.docx
  • 人教版七年级生物上册导学案:第一单元 生物和生物圈 第一章 认识生物》第一节 生物的特征(无答案).docx人教版七年级生物上册导学案:第一单元 生物和生物圈 第一章 认识生物》第一节 生物的特征(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册同步练习:第二单元 第一章第一节 练习使用显微镜.docx人教版七年级生物上册同步练习:第二单元 第一章第一节 练习使用显微镜.docx
  • 人教版七年级生物上册同步练习:2.1.1练习使用显微镜.docx人教版七年级生物上册同步练习:2.1.1练习使用显微镜.docx
  • 人教版七年级生物上册同步练习:1.2.2生物与环境组成生态系统.docx人教版七年级生物上册同步练习:1.2.2生物与环境组成生态系统.docx
  • 人教版七年级生物上册同步练习1.1.2调查周边环境中的生物.docx人教版七年级生物上册同步练习1.1.2调查周边环境中的生物.docx
  • 人教版七年级生物上册3.5.2绿色植物的呼吸作用练习(含解析).docx人教版七年级生物上册3.5.2绿色植物的呼吸作用练习(含解析).docx
  • 人教版七年级生物上册3.5.2绿色植物的呼吸作用导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.5.2绿色植物的呼吸作用导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册3.5.1光合作用吸收二氧化碳释放氧气练习(含解析).docx人教版七年级生物上册3.5.1光合作用吸收二氧化碳释放氧气练习(含解析).docx
  • 人教版七年级生物上册3.5.1光合作用吸收二氧化碳释放氧气导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.5.1光合作用吸收二氧化碳释放氧气导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册3.4绿色植物是生物圈中有机物的制造者练习(含解析).docx人教版七年级生物上册3.4绿色植物是生物圈中有机物的制造者练习(含解析).docx
  • 人教版七年级生物上册3.4绿色植物是生物圈中有机物的制造者导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.4绿色植物是生物圈中有机物的制造者导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册3.3绿色植物与生物圈的水循环练习(含解析).docx人教版七年级生物上册3.3绿色植物与生物圈的水循环练习(含解析).docx
  • 人教版七年级生物上册3.2.3开花和结果导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.2.3开花和结果导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册3.2.3 开花和结果练习(含解析)教师用卷.docx人教版七年级生物上册3.2.3 开花和结果练习(含解析)教师用卷.docx
  • 人教版七年级生物上册3.2.2植株的生长导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.2.2植株的生长导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册3.2.1种子的萌发导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.2.1种子的萌发导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册3.1.2种子植物练习(含解析)教师用卷.docx人教版七年级生物上册3.1.2种子植物练习(含解析)教师用卷.docx
  • 人教版七年级生物上册3.1.1藻类蕨类苔藓植物同步练习.docx人教版七年级生物上册3.1.1藻类蕨类苔藓植物同步练习.docx
  • 人教版七年级生物上册3.1.1藻类、苔藓和蕨类植物导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.1.1藻类、苔藓和蕨类植物导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册2.2.3植物体的结构层次导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册2.2.3植物体的结构层次导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册2.2.2动物体的结构层次同步练习.docx人教版七年级生物上册2.2.2动物体的结构层次同步练习.docx
  • 人教版七年级生物上册2.1.3第三节 观察动物细胞 教学设计.docx人教版七年级生物上册2.1.3第三节 观察动物细胞 教学设计.docx
  • 人教版七年级生物上册2.1.3 动物细胞练习(含解析)教师用卷.docx人教版七年级生物上册2.1.3 动物细胞练习(含解析)教师用卷.docx
  • 人教版七年级生物上册2.1.1 练习使用显微镜练习(含解析)教师用卷.docx人教版七年级生物上册2.1.1 练习使用显微镜练习(含解析)教师用卷.docx
  • 人教版七年级生物上册1.2.3生物圈是最大的生态系统导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册1.2.3生物圈是最大的生态系统导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册1.2.2生物与环境组成生态系统练习(含解析)教师用卷.docx人教版七年级生物上册1.2.2生物与环境组成生态系统练习(含解析)教师用卷.docx
  • 人教版七年级生物上册1.1.1生物的特征练习(含解析)教师用卷.docx人教版七年级生物上册1.1.1生物的特征练习(含解析)教师用卷.docx
  • 人教版七年级生物上册2.1.3第三节 观察动物细胞 教学设计.docx人教版七年级生物上册2.1.3第三节 观察动物细胞 教学设计.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1