分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 13

类型Unit 8 单元话题阅读理解专项练习-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(人教版).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:783273
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:13
  • 大小:137.80KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit 单元话题阅读理解专项练习-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练人教版 单元 话题 阅读 理解 专项 练习 2022 2023 学年 年级 英语 上册 难点 易错题 精练
    资源描述:

    1、Unit 8单元话题阅读理解专项练习(2021全国七年级课时练习)Dear grace,We will have a really fun term. Do you love volleyball? On September 7th, we have a volleyball game at four in the afternoon. Its interesting for me. My teacher says we can see some great volleyball stars. In October, we have a school trip. Its relaxing fo

    2、r us. In November, we have an art festival and an English party. The art festival is on November 3rd. The English party is on November 18th. Its in our classroom. Sallys birthday is on December 11th. I want to buy a white model plane for her. Tim wants to buy her a book. You can buy a birthday cake

    3、for her. She must be happy.Yours,Bob1Bobs school has _ on September 7th.Aan English DayBa School DayCa volleyball gameDa tennis game2The school trip is _ for Bob.AboringBinterestingCeasyDrelaxing3The art festival is on _.ASeptember 7thBOctober 5thCNovember 18thDNovember 3rd4The English party is _.Ai

    4、n the libraryBin the classroomCin Bobs roomDin the store5How is Bobs term?AIts really funBIts really boringCIts really difficultDIts really easy(2021全国七年级课时练习)Today is November 8th. Its Ginas birthday. She is twelve. Jim, Kate and Bill are her friends. They want to buy some presents(礼物)for Gina. The

    5、y go to the shop near the school. There are a lot of things in the shop. They buy a big cake, two boxes of color pencils, a pencil case and some nice exercise books. They want to buy two dolls(玩具)for Gina. But all the dolls are too dear (贵的).6How old is Gina today?A12.B13.C11.D10.7Gina has _ friends

    6、.AthreeBfourCtwoDonly one8_ is near the school.ATheir homeBA factoryCThe shopDThe farm9They buy _ for Gina.Aa big cakeBtwo boxes of color pencilsCa pencil case and some nice exercise booksDA, B and C10When is Ginas birthday?AToday.BIts Ginas birthday.CNovember 8th.DSorry, I dont know.(2022全国七年级课时练习)

    7、Im Sally. Im ten. There are twelve months in a year. I like May because (因为) my birthday is May. On that day, Mum and Dad give me a birthday gift. My sister Annas birthday is in the next month. But she is only 3. Dad likes October very much because there are lots of ball games in this month and dad

    8、likes sports. Mum doesnt likes sports but she likes September and October because Mid-autumn Day (中秋节) is usually (通常) in those two months.11There are _ months in a year.AOneBfourCsevenDtwelve12Annas birthday is in _.AMayBJuneCSeptemberDOctober13There are many ball games in _.AMayBJuneCSeptemberDOct

    9、ober(2022安徽单元测试)My name is Dan and I have two good friends, Nick and Robert. Robert and I are twelve years old. Nick is eleven. My birthday is on November 10th, 2006, and Robert was born on September 10th. I like red but they like green. Robert and Nick are in the same school. They have a Sports Day

    10、 and a school trip, but my school only has School Day every year.14Nick was born in _.A2006B2007C2000D200115Robert was born on _.ASept.10th, 2007BSept.10th, 2006CSept.10th, 2002DSept.10th, 200316I was born on _.ANov. 10th, 2004BNov. 10th, 2006CNov. 10th, 2002DNov. 10th, 200017What events do they hav

    11、e at Roberts school?AA Sports Day.BSchool Day.CA Sports Day and a school trip.DSchool Day and a Sports Day.18What color does Nick like?ARed.BGreen.CYellow.DBrown.(2020浙江七年级单元测试)Sally was born on August 12th, 2005. She is a student of Blue Sky Middle School. Sallys school has some activities this ter

    12、m. Sally has many clothes, and she likes to wear different clothes for different activities.Sally has a school trip on May 8th, and she wears a T shirt, jeans and shoes for the trip. School Day is on June 12th. Sally wears a red dress(连衣裙) on that day. The baseball game is on September 21st. Sally w

    13、ears a pair of shorts and a blue hat to watch the game. The speech contest(演讲比赛) is on October 28th. That day Sally wears a green jacket and a pair of blue trousers. The New Year party is on December 31st. Sally wears a sweater and a skirt for the party.19How old is Sally?ATwelve.BFifteen.CFourteen.

    14、DForty.20What does Sally wear on School Day?AA red dress.BA T-shirt.CA pair of shorts.DA skirt.21When is the baseball game?AOn May 8th.BOn June 12th.COn September 21st.DOn October 28th.22Which of the following is TRUE?AThe speech contest is on December 31st.BSallys school doesnt have a school trip t

    15、his term.CSally wears a sweater for the New Year party.DSallys school has four activities this term.23Whats the best title for this passage?AMy good friend SallyBSallys birthday partyCSallys School DayDSallys clothes for school activities(2022山东七年级单元测试)Here are some great activities in a school. Wel

    16、come to take part in them!Activity: volleyball gameTime: October 10thPlace: school playgroundPeople: all the students in Class TwoActivity: book saleTime: November 19thPlace: school libraryPeople: all the studentsActivity: Miss Zhangs birthday partyTime: December 1stPlace: Classroom 5BPeople: some o

    17、f her friends and studentsActivity: English partyTime: December 27thPlace: school hall (大厅)People: all English lovers24 What activity is in October?A The volleyball game.BThe book sale.CMiss Zhangs birthday party.DThe English party.25_ can go to Miss Zhangs birthday party.AAll her friendsBAll the st

    18、udentsCAll English loversDSome of her friends and students26Where is the English party?AIn the school hall.BOn the playground.CIn the school library.DIn Classroom 5B27How many activities are there in December?AOne.BTwo.CThree.DFour.28Which of the following is NOT true?AThe book sale is after the vol

    19、leyball game.BThe school has four activities in all.CThere is no Sports Day in the school.DMiss Zhang has her birthday party at home.(2022全国单元测试)School Events Open Day (开放日): May 16th, 2014 9: 00 a.m.12: 00 noon.All parents can come to our school, have a cup of coffee, and meet our teachers and othe

    20、r parents. Parents can go to the classrooms of 1215 years old, have a talk with the principal (校长), have a look at the clubs and ask any questions.All requirements (要求) for a happy school are welcome.Lunch time: 11: 30 a.m.12: 00 noon.Please go to Room 305 for lunch.All parents are welcome. Please c

    21、ontact (联系) us.Contact: Melodie Lezar, the principalTel: 461-7431E-mail: disaparkSchool: Goodwin Middle School29When is the schools Open Day?AOn July 16th.BOn May 16th.CIn August.D11: 30 a.m.12: 00 noon.30The parents can be in the school for _ hours.AoneBtwoCthreeDfour31All parents can have a look a

    22、t _ on the Open Day.Aother parentsBthe teachers officesCRoom 305Dthe classrooms and clubs32Where do the parents have lunch on the Open Day?AIn a park.BIn Room 305.CAt home.DIn the classroom.33Whats the name of the school?AGoodwin Middle School.BMelodie Lezar.Cdisapark.D461-7431.(2022全国单元测试)Dear Davi

    23、d, Thank you for your present for my sixteenth birthday.I have three friends this term. The first one is Lucy. Her birthday is on December 12th. The second one is Mike. He is fat, but he is fun. His birthday is on June 1st. The last one is our English teacher, Ms. Smith. Her birthday is on November

    24、9th. Next month is Teachers Day. Lucy wants to make a card for Ms. Smith. Ms. Smith likes baseball, so Mike wants to buy a baseball bat for her. Ms. Smith likes blue. I think a blue T-shirt is a good present for her.Yours,Jane34How old is Jane?A11.B13.C14.D16.35When is Lucys birthday?AOn June 1st.BO

    25、n November 9th.COn December 12th.DOn December 20th.36What does Lucy want to do for Ms. Smith?ATo make a card for her.BTo buy a baseball bat for her.CTo buy a T-shirt for her.DTo buy a present for her.37What color does Ms. Smith like?ARed.BBlue.CYellow.DWhite.38Which of the following is TRUE?ALucy is

    26、 not Janes friend this term.BMikes birthday is on November 12th.CMs. Smith is an English teacher.DTeachers Day is next week.(2022全国七年级课时练习)There are many festivals (节日) in our school. This month is October. In October, there is a Sports Festival. We have a basketball game and a volleyball game durin

    27、g (在之间) the festival. In the middle of this month, we have an English test during the English Festival. October the nineteenth is the day for a school trip; we go to Beijing with the teachers. On the last day of this month, there is a Music Festival. On that day we can enjoy beautiful songs, dances

    28、and piano music. It is really wonderful. Next month, there is an Art Festival. Students often display(展示) their pictures on that day.39How many festivals are there in October?ATwo.BThree.CFour.DFive.40The English test is on _.AOctober 10BOctober 15COctober 31DNovember 1541The Music Festival is on _.

    29、AOctober 15BOctober 30COctober 31DNovember 142Which of the following is in November?AA volleyball game.BA school trip.CAn Art Festival.DThe English test.43Which one is NOT true (正确的)?AWe can see many pictures during the Art Festival.BStudents play the piano during the Music Festival.CStudents go to

    30、Beijing on October 19.DThere are many festivals in November.参考答案:1C2D3D4B5A【分析】本文主要介绍了鲍勃所在学校本学期的活动。1细节理解题。根据文中“On September 7th, we have a volleyball game at four in the afternoon.”可知,9月7日下午4点鲍勃的学校有一场排球比赛。故选C。2细节理解题。根据文中“In October, we have a school trip. Its relaxing for us.”可知,对鲍勃来说,学校旅行是令他放松的。故选D

    31、。3细节理解题。根据文中“The art festival is on November 3rd.”可知,艺术节在11月3日。故选D。4细节理解题。根据文中“The English party is on November 18th. Its in our classroom.”可知,英语聚会在教室里举行。故选B。5细节理解题。由文中“We will have a really fun term.”可知,这学期会非常有趣。故选A。6A7A8C9D10C【分析】短文讲了11月8日是吉娜的十二岁生日,她的朋友吉姆,凯特和比尔给她买了一个大蛋糕,两盒彩色铅笔,一铅笔盒和一些漂亮的练习册作为生日礼物。

    32、6细节理解题。根据“She is twelve.”可知,吉娜12岁了,故选A。7细节理解题。根据“Jim, Kate and Bill are her friends.”可知,吉娜有三个朋友,故选A。8细节理解题。根据“They go to the shop near the school.”可知,商店在学校附近,故选C。9细节理解题。根据“They buy a big cake, two boxes of color pencils, a pencil case and some nice exercise books.”可知,他们买了一个大蛋糕,两盒彩色铅笔,一个铅笔盒和一些漂亮的练习本。

    33、故选D。10细节理解题。根据“Today is November 8th. Its Ginas birthday.”可知,11月8日是吉娜的生日,故选C。11D12B13D【导语】本文主要介绍了Sally一家人喜欢的月份。11细节理解题。根据文中“There are twelve months in a year.”可知,一年有十二个月。故选D。12推理判断题。根据文中“I like May because (因为) my birthday is May. My sister Annas birthday is in the next month.”可推理出,安娜的生日在六月。故选B。13细节

    34、理解题。根据文中“Dad likes October very much because there are lots of ball games in this month and dad likes sports.”可知,十月有许多球类比赛。故选D。14B15B16B17C18B【导语】本文Dan介绍了他和好朋友Nick和Robert的生日和所在的学校。14推理判断题。根据“Robert and I are twelve years old. Nick is eleven. My birthday is on November 10th, 2006”可知Nike比作者小一岁,作者2006年

    35、出生,Nick应是2007年出生。故选B。15推理判断题。根据“Robert and I are twelve years old. Nick is eleven. My birthday is on November 10th, 2006, and Robert was born on September 10th.”可知Robert和作者同一年出生,Robert出生于2006年9月10日。故选B。16细节理解题。根据“My birthday is on November 10th, 2006”可知作者出生于2006年11月10日。故选B。17细节理解题。根据“Robert and Nick

    36、 are in the same school. They have a Sports Day and a school trip”可知Robert的学校有运动会和学校旅行。故选C。18细节理解题。根据“I like red but they like green.”可知Nick喜欢绿色。故选B。19B20A21C22C23D【分析】本文主要介绍了Sally参加的学校组织的活动以及她在不同的活动中所穿的衣服。19细节理解题。根据文中语句“Sally was born on August 12th, 2005.”提示可知,Sally现在15岁了。故选B。20细节理解题。根据文中语句“School

    37、 Day is on June 12th. Sally wears a red dress on that day. ”提示可知,在校庆日,Sally穿了一条红色的裙子。故选A。21细节理解题。根据文中语句“The baseball game is on September 21st.”提示可知,篮球赛在九月二十一号。故选C。22细节理解题。根据文中语句“The New Year party is on December 31st. Sally wears a sweater and a skirt for the party.”提示可知,在新年晚会时,Sally穿了一件毛衣,一条裙子,选项C

    38、的描述正确。故选C。23标题归纳题。通读全文可知,此文主要介绍了Sally参加的学校组织的活动以及她在不同的活动中所穿的衣服。故选D。24A25D26A27B28D【分析】文章大意:表格主要介绍了四项活动的时间、地点和人物。24问题句意:哪个活动在十月份?细节理解题。根据原文第一个表格“Activity: volleyball gameTime: October 10th”排球比赛在十月十号举行,A The volleyball game是“足球比赛”,B The book sale是“图书销售”,C Miss Zhangs birthday party是“张女士的生日聚会”,D the是不定

    39、冠词。故选A。25问题句意:谁能去张女士的生日聚会?细节理解题。根据原文第三个表格“People: some of her friends and students”一些她的朋友和学生。A All her friends所有她的朋友;B All the students所有的学生;C All English lovers所有英文爱好者;D Some of her friends她的一些朋友。故选D。26问题句意:英文聚会在哪举行?细节理解题。根据原文第四个表格“Place: school hall (大厅)”在学校大厅举行,A In the school hall在学校大厅;B On the

    40、playground在操场上;C In the school library在学校图书馆里;D In Classroom 5B.在5B教室。故选A。27问题句意:十二月份有几个活动?细节理解题。根据表格三四可知“Activity: Miss Zhangs birthday party和Activity: English party”张女士的生日聚会和英文聚会在十二月份举行,是两个,A One.一个;B Two两个;C Three三个;D Four四个。故选B。28问题句意:下列哪个是不正确的?细节理解题。A. The book sale is after the volleyball game

    41、.卖书在排球比赛之后,根据原文表格一二“Activity: volleyball gameTime: October 10th” 和“Activity: book saleTime: November 19th”排球比赛是10月10日,卖书在11月19日,所以是对的。B The school has four activities in all学校一共有四项活动,根据表格题目“Here are some great activities in a school.”这是一些学校的活动,一共有四个,所以是对的。C There is no Sports Day in the school.学校没有运

    42、动会,根据原文四项活动分别是排球比赛、卖书活动、张女士的生日聚会和英文聚会,没有运动会,所以是对的。D Miss Zhang has her birthday party at home.张女士在家举行生日聚会,根据原文“Place: Classroom 5B”在5B教室,不是在家,是不对的,故选D。29B30C31D32B33A【导语】本文介绍了古德温中学校园开放日的通知,包括开放日的时间、活动内容、午餐时间、地点和联系方式等信息。29细节理解题。根据“Open Day: May 16th, 2014 9: 00 a.m.12: 00 noon”,可知开放日在5月16日,故选B。30细节理解

    43、题。根据“Open Day: May 16th, 2014 9: 00 a.m.12: 00 noon”,可知从9点到12点是3个小时,所以家长可以在学校待3个小时,故选C。31细节理解题。根据“Parents can go to the classroomshave a look at the clubs and ask any questions”,可知所有家长都可以在开放日参观教室和俱乐部,故选D。32细节理解题。根据“Please go to Room 305 for lunch”,可知在开放日家长们在305房间吃午饭,故选B。33细节理解题。根据“School: Goodwin Mi

    44、ddle School”,可知学校名字是古德温中学,故选A。34D35C36A37B38C【导语】本文作者在信中向戴维介绍了自己的三位好朋友以及计划为英语老师史密斯女生买教师节礼物的事情。34细节理解题。根据称谓和署名可知是简写给戴维的信,结合“Thank you for your present for my sixteenth birthday”,可知简16岁,故选D。35细节理解题。根据“The first one is Lucy. Her birthday is on December 12th”,可知12月12日是露西的生日,故选C。36细节理解题。根据“Lucy wants to

    45、make a card for Ms. Smith”,可知露西想为史密斯女士做一张卡片,故选A。37细节理解题。根据“Ms. Smith likes blue”,可知史密斯女士喜欢蓝色,故选B。38细节理解题。根据“The last one is our English teacher, Ms. Smith”,可知史密斯女士是一位英语老师,故选C。39C40B41C42C43D【分析】本文是一篇记叙文,作者介绍了自己学校的一些节日:十月的体育节、英语节、郊游日和音乐节,十一月的艺术节。39细节理解题。根据短文内容,十月提到了四个节日a Sports Festival; the English

    46、Festival ; a school trip和a Music Festival。故选C。40细节理解题。由“In the middle of this month, we have an English te;st during the English Festival”可知,an English test 是在十月的中旬,约在10月15日左右,October 15符合题意,故选B。41细节理解题。由“On the last day of this month, there is a Music Festival”可知,a Music Festival是在十月份最后一天,即10月31日,October 31符合题意,故选C。42细节理解题。由“Next month, there is an Art Festival.下个月,有一个艺术节”可知,an Art Festival在十一月,故选C。43细节判断题。由“Next month, there is an Art Festival”可知十一月只有一个节日,D项说法错误。故选D。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 8 单元话题阅读理解专项练习-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(人教版).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-783273.html
    相关资源 更多
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》(典优)word版.docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》(典优)word版.docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》(典优).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》(典优).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》(全国通用)word版.docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》(全国通用)word版.docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》(全国通用).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》(全国通用).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》(全优)word版.docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》(全优)word版.docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》(中心小学).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》(中心小学).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》(b卷)word版.docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》(b卷)word版.docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》(b卷).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》(b卷).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》(a卷)word版.docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》(a卷)word版.docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(达标题).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(达标题).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(考试直接用).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(考试直接用).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(综合题).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(综合题).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(综合卷).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(综合卷).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(满分必刷).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(满分必刷).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(实用).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(实用).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(完整版).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(完整版).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(夺分金卷).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(夺分金卷).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(基础题).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(基础题).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(培优).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(培优).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(培优b卷).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(培优b卷).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(培优a卷).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(培优a卷).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(名师推荐).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(名师推荐).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(典型题).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(典型题).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(a卷).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(a卷).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案【预热题】.docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案【预热题】.docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案【达标题】.docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案【达标题】.docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案【轻巧夺冠】.docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案【轻巧夺冠】.docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案【能力提升】.docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案【能力提升】.docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案【考试直接用】.docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案【考试直接用】.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1