《创新设计-课堂讲义》2016-2017学年高中英语(外研版必修三)配套文档单元检测(四) WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 创新设计-课堂讲义
- 资源描述:
-
1、单元检测第卷第一部分听力(略)第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AEach year,500 million people from 164 countries celebrate World Environment Day on 5 June.It may seem like there is not much that an individual can do to save the world,but there is.One of the first steps is
2、to understand the problems and their solutions.Try to learn about your ecosystem,endangered animals and pollution.If you are wellinformed,you can make better decisions about how to save energy and produce less waste.You can also learn how to be a better consumer and not buy products made from endang
3、ered animals or which have too much packaging.Also share your concerns with others and find ways to promote environmental education.Help educate people in your community about ways in which they can help protect the environment.The Earth is our only home.We should take good care of it.RecycleMake a
4、list of all the things you can recycle at home and at school and start recycling.In some cases,you can sell the things you recycle.In others,you can turn unwanted items into something useful for another purpose,such as using old plastic bottles for growing plants.Most bottles and jars contain at lea
5、st 25% recycled glass.And recycling aluminum cans saves 95% of the energy needed to make aluminum from bauxite ore.Recycling one ton of paper saves 17 trees,26,000 liters of water,1,700 liters of oil,266 kilograms of air pollution and 2.3 cubic meters of rubbish dump space.Use less energyThe easiest
6、 way to save energy is to cycle or walk whenever possible instead of using public transportation.At home and at school,you should only use electric lights and electrical appliances when you need them.There are many other less obvious ways of saving energy.For example,try to ask your mum to buy food
7、which has been grown locally.Why? When people buy food from far away,it takes extra energy to package and ship it by boat,train,truck or plane.Save waterYou can save water by helping your dad repair leaking pipes and toilets.Take short showers instead of baths.Some waste water from baths can be used
8、 for other purposes,such as watering plants or washing outdoor spaces.It is important to help preserve the local water quality by not pouring dangerous household chemicals down the drain or into the ground.Dispose of them properly.21.The target readers of this passage could mostly probably be .A.hou
9、sewives B.car driversC.businessmen D.students答案D解析读者对象题。根据第三段的“Make a list of all the things you can recycle at home and at school and start recycling.In some cases,you can sell the things you recycle.”和最后一段第一句中的“You can save water by helping your dad repair leaking pipes and toilets.”不难推断出,这篇文章的目标读
10、者是学生。故选D。22.Which of the following is NOT mentioned to protect the Earth?A.Dont buy products made from endangered animals.B.Dont buy food produced in faraway places.C.Dont order more than you can eat at a restaurant.D.Dont buy goods with heavy packaging.答案C解析细节理解题。根据第二段的“You can also learn how to be
11、 a better consumer and not buy products made from endangered animals or which have too much packaging.”可知A、D 两项是对的;由第四段最后一句“When people buy food from far away,it takes extra energy to package and ship it by boat,train,truck or plane.”可推知B项正确。只有C项文章没有提到。故选C。23.According to the passage,the underlined
12、words “bauxite ore” in the third paragraph refer to .A.a metal which can be used to make cansB.a mineral from which a certain metal can be obtainedC.a container in which a certain material can be storedD.a matter which can be used to produce energy答案B解析词义猜测题。根据 aluminium cans 可推知,这是我们日常生活中常见的铝罐,再根据
13、“.make aluminium from bauxite ore.”可知,铝是从bauxite ore 中提取出来的,由此推断bauxite ore 是一种可以从中获得某种金属的矿物质,故选B。24.Which of the following is the best title for this passage?A.You Can Do These!B.Recycling to Save the EarthC.Celebrate the World Environment Day!D.Use Less Water and Energy答案A解析标题归纳题。根据第一段第二句“It may s
14、eem like there is not much that an individual can do to save the world,but there is.One of the first steps is to understand the problems and their solutions.”以及下文介绍的几种环保方法可知选A。BTornadoes are natures most violent storms,which can cause deaths and destroy a neighborhood in seconds.A tornado appears as
15、 a rotating,funnelshaped(漏斗形的) cloud that extends from a thunderstorm to the ground with whirling winds that can reach 300 miles per hour.Damage paths can be over one mile wide and 50 miles long.Every state is at some risk from this disaster.Some tornadoes can be seen clearly,while rain or nearby lo
16、whanging clouds obscure others.At many times,tornadoes develop so rapidly that little,if any,advance warning is possible.Before a tornado hits,the air may become very still.A cloud of debris(散片) can mark the location of a tornado even if a funnel can not be seen.Tornadoes generally occur near the ed
17、ge of a thunderstorm,when the strong wind may die down.It is not uncommon to see clear,sunlit skies behind a tornado.The following are facts about tornadoes:The average forward speed of a tornado is 30 MPH,but may vary from still to 70 MPH.Debris is picked up or a cloud forms in the funnel.The avera
18、ge tornado moves southwest to northeast,but tornadoes have been known to move in any direction.Tornadoes are most often reported east of the Rocky Mountains during spring and summer months.Tornadoes can happen together with tropical storms and hurricanes as they move onto land.Waterspouts(水龙卷) are t
19、ornadoes that form over water.Peak tornado season in the southern states of America is March through May; in the northern states,it is late spring through early summer.Tornadoes are most likely to occur between 3 pm and 9 pm,but can occur at any time.25.The underlined word “obscure” in the second pa
20、ragraph probably means “ ”.A.produce B.reduceC.hide D.raise答案C解析词义猜测题。文章第二段的句子“Some tornadoes can be seen clearly,while rain or nearby lowhanging clouds obscure others.”中的while表示“而,可是”,前后为对比关系,故obscure的意思应与“can be seen clearly”相对,由此可猜测obscure意为“隐藏”。故选C。26.Which of the following scenes may NOT be see
21、n before the coming of a tornado?A.The wind may die down.B.A clear and sunlit sky may appear.C.The air may become still.D.Its position may be marked by clouds.答案B解析细节理解题。根据文章第三段的内容可知,在龙卷风要来的时候,风可能会渐渐平息;空气会静止;它的位置可能有云,由此可知A、C、D三项正确。由最后一句“不常见晴朗的、有阳光的天空”可知B项错误。故选B。27.According to the passage,tornadoes
22、.A.may form over sea waterB.only move from southwest to northeastC.only happen in the late hours of the dayD.often move at a speed of 70 MPH 答案A解析细节理解题。根据文章倒数第二段的句子“Waterspouts(水龙卷) are tornadoes that form over water.”可知,龙卷风可能会在海面上形成。故选A。28.The passage makes us believe that .A.tornadoes warning syst
23、ems are welldeveloped in many countriesB.of all the natural disasters,tornadoes cause the greatest damageC.tornadoes may strike so quickly that there is often little or no warning D.tornadoes are mostly seen in the southern states of America答案C解析推理判断题。根据文章第二段的句子“At many times,tornadoes develop so ra
24、pidly that little,if any,advance warning is possible.”可知,龙卷风席卷速度很快以致经常没有预警就到来了。故选C。CIn the 1930s,the people of the southern Great Plains suffered(遭受痛苦) through one of the worst disasters in history.That April Sunday in 1935 started out beautiful.But later the wind picked up earth,and it looked like
25、a huge black cloud.By the time it got to an area called No Mans Land,the cloud was thousands of feet high.Close by in Liberal,Kansas,11yearold Lila Lee and a friend sought refuge(藏身处) from the angry mountain of dust in a house.“I was sure I was going to die,” she told historian Paul Bonnifield. That
26、 day was known as Black Sunday.Robert Geiger,a reporter,knew how the areas farmers had already suffered from the long drought(旱灾).In his article,Geiger made up a phrase that gave a name to the area: the Dust Bowl. The disaster had a number of causes.But most experts say it was the actions of humans
27、that made it so bad.Early in the 20th century,a lot of people began to settle there,encouraged by the building of new railroads.The worst thing that settlers did was to plow up(铲掉) the areas grass to plant wheat.The grass,which had been there for centuries,was the material that kept the soil togethe
28、r.Without it,trouble was certain to come.At first,things went the settlers way.During World War , there was good rain and wheat prices were high.But after the war,prices dropped.Some people gave up their land and the rains stopped.But because so many people had plowed up so much grass,the results we
29、re disastrous.The crisis(危机) didnt pass until the end of the 1930s.The government developed methods to fight dust storms.Finally,in 1939,the rains returned.29.Which of the following describes the situation of Black Sunday?A.There were no clouds in the sky.B.The rain was extremely heavy.C.It was hott
30、er than ever before.D.The earth was on the move.答案D解析推理判断题。根据文章前两段对这个黑色星期日的描述可知,尘土被风卷起来,像移动的黑云,故选项D正确。30.Lila Lee who experienced Black Sunday felt .A.fearless B.calmC.frightened D.ashamed答案C解析推理判断题。根据文章第三段Lila Lee所说的话“我想我要死了”可知她觉得害怕。31.The underlined word “it” in Paragraph 5 refers to “ ”.A.the soi
31、l B.the grassC.the rain D.the cloud答案B解析代词指代题。根据画线词所在句前一句“The grass,which had been there for century,was the only material that kept the soil together.”可知it在本句中指代the grass。32.Why did some people give up their land after World War ?A.There was too much grass in the farmland.B.They earned little money
32、 by selling wheat.C.Their land was too wet to plant wheat.D.Their land was used to build railroads.答案B解析细节理解题。根据文章倒数第二段第三句可知他们放弃土地是因为战后麦子价格下降,卖麦子收入太少。故选B项。DThe phrase “live,love and laugh” was one my cousin Roger lived by every day of his life.Even in his sickness,he found the positive in what some
33、would see as a negative situation.He enjoyed life.He loved to laugh and most importantly,he lived life to the absolute fullest.He loved to travel,learning new things about different people and their culture.Roger was born and raised in Alabama,and he then moved to Buffalo,New York where he lived for
34、 many,many years until he relocated to Atlanta,Georgia,his final resting place.Whether his travels were long visits or short visits,large cities or small towns,his favorite souvenir item was Tshirt.Everywhere he went he would buy a Tshirt to remind him of his travels.Every Tshirt he owned had a stor
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-787787.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
浅析搭建继续教育终身学习“立交桥”发展策略.pdf
