分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 25

类型【2024年一轮复习模拟卷】第三模拟(全国甲卷)- 2024年高考英语一轮复习讲练测(新教材新高考)(解析版).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:795951
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:25
  • 大小:42.20KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2024年一轮复习模拟卷
    资源描述:

    1、2024年高考英语一轮复习模拟卷第三模拟(全国甲卷)注意事项: 1. 答题前, 考生先将自己的姓名、准考证号码填写清楚, 将条形码准确粘贴在考生信息条形码粘贴区。2. 选择题必须使用2B铅笔填涂; 非选择题必须使用0.5毫米黑色字迹的签字笔书写, 字体工整、笔迹清楚。3. 请按照题号顺序在答题卡各题目的答题区域内作答, 超出答题区域书写的答案无效; 在草稿纸、试卷上答题无效。4. 作图可先使用铅笔画出, 确定后必须用黑色字迹的签字笔描黑。5. 保持卡面清洁, 不要折叠, 不要弄破、弄皱, 不准使用涂改液、修正带、刮纸刀。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满

    2、分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1(2023湖南长沙高三长沙一中模拟测试)What month is it now?AAugust.BSeptember.COctober.【答案】B【原文】W: August was warm, but now its getting colder. Do you think we should stay longer in the mountains, or go back to the city?M: Let

    3、s stay another two weeks, until October. I feel really good in the pure air.2(2023湖南长沙高三长沙一中模拟测试)What does the man suggest the woman do?AClose the window.BBuy a new sweater.CPut on more clothes.【答案】C【原文】W: Would you please close the window? I feel a bit cold.M: Oh, Im sorry, but maybe you should put

    4、 on your sweater. We need some fresh air.3(2023福建泉州福建省德化第一中学校联考)What was damaged in the storm?AThe car.BThe roof.CA window.【答案】C【原文】M: Was your roof all right after the storm? I saw a workman there today.W: That wasnt a problem. The workman was putting some new glass in an upstairs window. It was br

    5、oken by a tree branch. Luckily it didnt damage my car.4(2023福建泉州福建省德化第一中学校联考)When will the speakers meet?AAt 2:50.BAt 3:00.CAt 4:00.【答案】C【原文】W: The concert starts at three. Shall I meet you there at about ten to three?M: Well, I dont like the first band, so Im not planning to get there until four.W:

    6、 OK. Ill see you then near the entrance.5(2023福建泉州高三福建省永春第一中学校模拟测试)How does the woman feel finally?AEncouraged.BDefeated.CDepressed.【答案】A【原文】M: How was your exam?W: I really messed up, Uncle. I couldnt answer a lot of the questions. I already know that I failed.M: Everybody makes mistakes. Auntie an

    7、d I will always support you!W: Thank you, Uncle. I will try again.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话。每段对话或独白后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你将时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的做答时间。每段对话或独白读两遍。(2023江苏扬州高三校联考)听下面一段较长对话,回答以下小题。6Where does the conversation take place?AAt a studio.BAt a concert hall.C

    8、At a radio station.7What is the man going to do?ASing his song.BWrite a new song.CListen to some singers.【答案】6A 7A【原文】M: This is amazing! I get to record my song in the same studio where so many famous artists have recorded.W: Yes, the Center Room here in London is a pretty special place. Weve had e

    9、veryone from Paul Simon and Paul McCartney to Ed Sheeran, more recently.M: I saw Eds video of the song he did here. Hes a special guy. I dont know how he does all the recordings like thatW: Its great to watch him record. Hes a good performer.M: One of the best of this generation, in my opinion. I ho

    10、pe Im half as good as him!W: Heydid I just see Ed pass by the studio window?M: Where? Where?W: Just kidding. Now, lets get to work.(2023浙江杭州校联考模拟预测)听第7段材料,回答第8至9题。8What does the woman probably want the man to do?ADo some cleaning.BBe careful in his job.CTake out the trash in turn.9What is the probab

    11、le relationship between the speakers?AMother and son.BBrother and sister.CManager and new worker.【答案】8B 9C【原文】W: We care about quality here, not just about doing enough work to get by. When you work at Trader Joes, youre more than an employee. Youre like family!M: In my family, we usually argue over

    12、 things like whose turn it is to take out the trash. We also complain a lot when theres no dessert. Is working here like that? W: OK. Let me give you a better idea. Working here is like being in a family in some ways. You know how children get punished when they dont clean their rooms, or when they

    13、go out with friends before they finish their homework? M: Yes, I can relate to that. W: Well, thats more like how it is to work at Trader Joes. The employees are the children . and Im the mother. M: Are you the only parent at this store? I think Id rather be adopted by someone else.(2023江苏无锡高三统考)听第8

    14、段材料,回答第10至12题。10Whats the possible relationship between the man and the woman?AClassmates.BBrother and sister.CTeacher and student.11How will they remember the facts about the human body?ABy copying some notes.BBy studying with brother.CBy making study cards.12How long can they work in the library?A

    15、About 206 minutes.BMore than 100,000 minutes.CLess than 45 minutes.【答案】10A 11C 12C【原文】M: Next weeks test wont cover all the chapters weve learned this term. Itll just be about our lessons on the human body. Did you have any notes about it?W: Oh, no. M: Ill get you a study guide. We are in the same s

    16、tudy group. So Ill make sure were both well prepared. W: Thanks, Gene. Mr. Nielsons class has been so challenging, and my team did quite poorly on our last group project. My four teammates felt so upset. M: Luckily, we are in pairs for this test. Now, look at this list. Humans have around 206 bones

    17、in their bodies. Your heart beats over 100,000 times per day, and W: Those facts are hard to remember! M: Dont worry. Im going to write these facts down on cards, so we can review them wherever we go. Can you help me with that? W: Sure, but my brothers picking me up in 45 minutes. So, Ill have to le

    18、ave the library around then. M: Well, then, wed better get to work.(2023江苏南京南京市第一中学校考模拟预测)听第8段材料,回答第13至16题。13Who might the woman be?AThe mans wife.BThe mans neighbor.CThe mans landlady.14What does the woman think of Leo Norris?ALazy.BCompetitive.CAmusing.15When does Leo Norris want to move in?AOn Se

    19、ptember 28th.BOn September 30th.COn October 1st.16What can we learn from the conversation?AThe man likes cycling very much.BThe woman never gets up until noon on weekends.CLeo Norris made a good impression on the woman.【答案】13A 14C 15A 16C【原文】M: Did anyone phone about seeing the spare room?W: Yeah, L

    20、eo Norris, a university student.M: Right. What did he sound like?W: Well, actually he was really funny. I couldnt stop laughing when I was talking to him. He said he was very lazy and never got up until noon on weekends. But actually I suspected he was joking. Hes certainly not competitive or stress

    21、ed, but he likes cycling and things like that. Anyway, I thought he sounded as if hed fit in.M: And does he want to move in straight away? The room needs sorting out.W: Well, hes paid his rent for his present place up to the 30th of September, but he said that if possible hed like to move in a bit b

    22、efore then he said the 28th of September. Oh, Ive told him we would take the room back when we had our baby and he said thats no problem.M: Thats great.(2023重庆重庆市育才中学模拟测试)听第8段材料,回答第17至20题。17How old is Davyon?A13 years old.B11 years old.C7 years old.18What did Davyon do for Bill?AHe helped Bill leave

    23、 the burning house.BHe got the bottle cap out of Bills throat.CHe called the fire department.19What was Davyon doing when he saw smoke?ASitting in his mothers car. BPlaying basketball.CPlaying with his RC car.20What is the speaker likely to do next?AGive more examples of young people.BPresent Davyon

    24、 with a certificate.CPlay a video of Davyon.【答案】17B 18B 19A 20C【原文】Davyon Johnson, 11, from Muskogee, doesnt understand what all the attention is about. In his words, he just “did the right thing”. And while that is true, saving not just one, but two people on the same day is kind of a really big de

    25、al.First off, Davyon was at school and heard a boy say “Im choking.” A 7th grader called Bill was choking on a water bottle cap. Having learned some first-aid techniques from a video, Davyon took immediate action, and after 3 tries, was able to get the bottle cap to pop out of the boys throat.Then,

    26、later the same day, he and his mom were driving home when they saw smoke coming from a house. He asked his mom to stop and he approached the house. He found an elderly woman having trouble leaving the burning house. Davyon stopped and helped her safely exit the house. The fire department soon arrive

    27、d to take over.Davyons amazing actions caught the attention of The Muskogee Police Department who presented him with a certificate naming him an honorary member of their force.When he is not saving people, Davyon enjoys wrestling, basketball and RC cars.Davyon is a great example of the young person.

    28、 Check out this video and then learn how you can prepare to help others just like Davyon.第二部分 阅读(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2023浙江校联考模拟预测)Temples have long served an important role since the early years of civilization. Whether you are seeking a sense of spi

    29、ritual enlightenment or looking to learn more about a certain religion, these beautiful temples are worth a stop on your vacation.Paro Taktsang in the Paro Valley, BhutanSituated on a steep cliff in Bhutans Paro Valley, the “Tigers Nest” earned its nickname from an 18th-century tale detailing Buddhi

    30、st master Padmasambhava arriving to the site on a flying tiger. The journey to the cliffside is quite the challenge, requiring guests to climb two hours on a steep trail.Seiganto-ji in Nachikatsuura, JapanNeighboring the tallest waterfall and set against the lush trees of Nachi, Seiganto-ji dates ba

    31、ck to the 4th century. Seiganto-ji is now the first stop on the Saigoku Kannon Pilgrimage, where individuals travel to 33 Buddhist temples throughout the Kansai region of Japan.Man Mo Temple in Hong KongThis Buddhist and Taoist temple was built to honor the god of literature and the god of war, and

    32、the inscriptions found in the temple hall imply its construction may have taken place around 1847. It is still highly active and visited by local worshippers, so its asked that any visitor coming to the temple is prohibited from taking photos out of respect.Kek Lok Si Temple, MalaysiaPenang is often

    33、 touted(吹捧) for its sandy beaches and emerald blue waters, but its also home to the largest Buddhist temple in Malaysia. A melting pot of cultures, the temples architecture showcases Chinese, Thai, and Burmese styles throughout its stunning seven stories. Its estimated there are 10,000statues of Bud

    34、dha depicted throughout its main pagodas(宝塔).21If you hope to enjoy a sea view, which temple is the best choice?AParo Taktsang in the Paro Valley, Bhutan.BSeiganto-ji in Nachikatsuura, Japan.CMan Mo Temple in Hong Kong.DKek Lok Si Temple, Malaysia.22What do we know from the text?AKek Lok Si Temple i

    35、s the largest temple in Malaysia.BParo Taktsang earned its nickname due to its unique location.CSeiganto-ji is a time-honored temple with magnificent surroundings.DVisitors tend to take photos to show their respect for Man Mo Temple.23Where is the text probably taken from?AA travel journal.BA touris

    36、t brochure.CA geography textbook.DAn academic article.【答案】21D 22C 23B【导语】这是一篇应用文。文章主要介绍了几个来自世界各地的著名寺庙景点。21细节理解题。根据文章Kek Lok Si Temple, Malaysia中的“Penang is often touted(吹捧) for its sandy beaches and emerald blue waters, but its also home to the largest Buddhist temple in Malaysia.(槟城经常以其沙滩和碧蓝的海水而闻名,

    37、但它也是马来西亚最大的佛教寺庙的所在地。)”可知,槟城以其沙滩和碧蓝的海水而闻名,也是马来西亚最大的佛教寺庙所在地。因此如果想看海景,可以去马来西亚的Kek Lok Si寺庙。故选D项。22细节理解题。根据Kek Lok Si Temple, Malaysia中的“Penang is often touted(吹捧) for its sandy beaches and emerald blue waters, but its also home to the largest Buddhist temple in Malaysia.(槟城经常以其沙滩和碧蓝的海水而闻名,但它也是马来西亚最大的佛教

    38、寺庙的所在地。)”可知,槟城是马来西亚最大的佛教寺庙所在地,但没有说Kek Lok Si Temple是马来西亚最大的寺庙,A项错误;根据Paro Taktsang in the Paro Valley, Bhutan 中的“the “Tigers Nest” earned its nickname from an 18th-century tale detailing Buddhist master Padmasambhava arriving to the site on a flying tiger.(“虎穴”得名于一个18世纪的故事,讲述了佛教大师莲花生乘飞虎来到这里的故事。)”可知,

    39、Paro Taktsang的外号来自于一个18世纪的故事,而非其位置,B项错误;根据Seiganto-ji in Nachikatsuura, Japan 中的“Neighboring the tallest waterfall and set against the lush trees of Nachi, Seiganto-ji dates back to the 4th century. (Seiganto-ji的历史可以追溯到4世纪,它毗邻最高的瀑布,与Nachi郁郁葱葱的树木相映成趣)”可知,Seiganto-ji风景优美,历史悠久,C项正确;根据Man Mo Temple in H

    40、ong Kong中的“so its asked that any visitor coming to the temple is prohibited from taking photos out of respect.(出于尊重,任何来寺庙的游客都被禁止拍照。)”可知,来参观Man Mo Temple的游客禁止拍照,D项错误。故选C项。23推理判断题。根据文章第一段“Temples have long served an important role since the early years of civilization. Whether you are seeking a sense

    41、of spiritual enlightenment or looking to learn more about a certain religion, these beautiful temples are worth a stop on your vacation.(自文明早期以来,寺庙一直扮演着重要的角色。无论你是在寻求精神上的启蒙,还是想要了解更多关于某种宗教的知识,这些美丽的寺庙都值得你在假期里停下来。)”及小标题可知,文章主要介绍了几个来自世界各地的著名寺庙景点,本文最有可能出自旅游指南手册。故选B项。B(2023四川校联考模拟预测)Frane Selak, a music te

    42、acher in Croatia, was born in 1929. He is probably the unluckiest and luckiest man in the world, whose story is so incredible that it will leave you speechless.The first time he was on the verge of death was on a cold January day in 1962, when he was traveling by train to Dubrovnik. The train sudden

    43、ly derailed in a frozen river, killing 17 passengers. He managed to escape with only a broken arm, a few scratches, and bruises. A year later, he was flying from Zagreb to Rijeka, when suddenly a door came off and the teacher flew out of the plane. We dont usually hear much about survivors when it c

    44、omes to plane crashes, as evidenced by the 19 people who lost their lives in the crash. With one exception Frane Selak, who was lucky enough to land on a haystack and woke up a few days later in hospital with minor injuries.The series of unfortunate events did not stop here. Or are they fortunate? I

    45、n 1966, Frane Selak was traveling in a bus that crashed and fell into a river. There were four casualties, but Selak cheated death again. In 1970, Selak was driving when suddenly his car caught fire. He was lucky to get out of the car just before it exploded. Three years later, another of Selak scar

    46、s caught fire. He lived moments of horror, caught fire, and lost almost all his hair, but again he survived without major injuries.In 1995 he was in Zagreb and one day he was hit by a bus, but miraculously survived and was left with only a few injuries. The following year, Frane Selak drove into a p

    47、arapet to avoid a truck coming from the opposite direction. He was thrown out of the car and left hanging from a tree, only to see his car explode 100 meters below.To make the picture complete and the characters luck unquestionable, in 2003, Selak won 1 million dollars in the Croatian lottery. In 20

    48、10, the 81-year-old retiree decided that “money cant buy happiness”, and decided to live a modest life with his fifth wife.Frane Selak is now world-famous for escaping death.24What is the text mainly about?AHow to survive when you are in a traffic accident.BCourage is a weapon against death.CA man w

    49、ith fabulous good luck.DPlane crashes can be deadly.25How many times has Frane Selak escaped death?A6.B7.C8.D9.26What can we learn about Frane Selak?AHe wanted a peaceful retirement.BHe was involved in three plane crashes.CHe was proud of his fortunate experiences.DHe suffered serious injuries all o

    50、ver his body in 1973.27Which of the following events highlights Frane Selaks dramatic story?AHe fled just before the car exploded in 1970.BHe was the only survivor of a plane crash in 1963.CHe was hit by a bus but almost uninjured in 1995.DHe won 1,000,000 dollars in the Croatian lottery in 2003.【答案

    51、】24C 25B 26A 27D【导语】这是一篇记叙文,讲述了一个被誉为“世界上最不幸又最幸运的人”的人生经历。24主旨大意题。根据全文内容,结合第一段中“He is probably the unluckiest and luckiest man in the world(他可能是世界上最不幸和最幸运的人)”和最后一段“Frane Selak is now world-famous for escaping death.(Frane Selak现在以死里逃生闻名于世)”可知,文章讲述了Frane Selak与死亡擦肩而过的多次幸运经历,C项“一个非常幸运的男人”能够总结文章大意。故选C。25

    52、细节理解题。根据文章内容可知,Frane Selak经历了1次火车脱轨、1次飞机失事和5次车祸,一共是7次死里逃生,故选B。26细节理解题。从倒数第二段“In 2010, the 81-year-old retiree decided that “money cant buy happiness”, and decided to live a modest life with his fifth wife.(2010年,这位81岁的退休老人认为金钱买不到幸福,决定和他的第五任妻子过着朴素的生活)”可以看出他想要一个低调的退休生活,故选A。27细节理解题。根据倒数第二段“To make the

    53、picture complete and the characters luck unquestionable, in 2003, Selak won 1 million dollars in the Croatian lottery.(2003年,Selak在克罗地亚的彩票中赢得了100万美元的奖金,这让这个画面更变得完整和这个人物的运气变得无可置疑)”可得知,让这跌宕起伏的故事更加完整、证明他戏剧化的幸运无可置疑的,正是后文所提到的“.in 2003, Selak won 1 million dollars in the Croatian lottery.”。故选D。C(2023湖北沙市中

    54、学校考模拟预测)Most of us spend our lives surrounded by screens, which offer us convenience as well as connection and an ocean of information. But since its easy to feel pressured to keep up with every notification, technology may feel more like a burden than a blessing. Thus, the idea of “digital detox” i

    55、s becoming increasingly inviting. The phrase “digital detox” describes getting rid of TV, phones, computers and other forms of technology that control our lives for a period of time. Some experts advocate completely avoiding unnecessary screen time for 30 years. Others suggest using an app that will

    56、 limit the amount of time one can spend on certain websites. A third option is logging out in evenings or on weekends. Others simply turn their phones off at scheduled times. Some even pay high prices to take vacations in places where they can unplug from their digital routine. Why might you want to

    57、 take a digital detox? Perhaps you find that you are spending longer than you intend on certain apps or that they distract you from more important things. Perhaps social media is depressing because you compare yourself to others or you fear missing out on things that other people are enjoying. Const

    58、ant negative news can also give rise to a lot of stress. Technology can also have physical effects. Many people experience back or neck pain as a result of bending over screens. The blue light coming from most screens can also affect peoples sleep by preventing production of melatonin (褪黑素) . Giving

    59、 up all screens may not be realistic, but strategic breaks from technology may be good for your body, mind, emotions and relationships. It is high time that you picked a time to turn off your devices and focus on really important things.28Why does the author say “technology may feel more like a burd

    60、en than a blessing” in paragraph 1?ATo confirm a concept.BTo present a problem.CTo explain a rule.DTo make a prediction.29What does the underlined word “unplug” in paragraph 2 mean?ARecover.BBenefit.CEscape.DSuffer.30Which could be the reason for one to start “digital detox”?AApps selection difficul

    61、ty.BFear of missing important things.CExposure to false news.DPressure from social comparison.31What is the purpose of the text?ATo recommend healthy lifestyles.BTo call for reducing the use of digital devices.CTo give instructions on starting digital detox.DTo present different attitudes to digital

    62、 products.【答案】28B 29C 30D 31B【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了“数字排毒”,以及数字产品给我们带来的影响。28推理判断题。根据第一段“Most of us spend our lives surrounded by screens, which offer us convenience as well as connection and an ocean of information. But since its easy to feel pressured to keep up with every notification(我们大多数人的生活都被屏幕包围着

    63、,它给我们提供了便利、联系和信息的海洋。 但因为要跟上每一个通知很容易感到压力)”可知,科技带来了便利,但也会容易感到有压力,所以作者说“技术可能更像是一种负担,而不是一种祝福”是为了呈现问题,引出话题“数字排毒”。故选B项。29词句猜测题。根据第二段“The phrase “digital detox” describes getting rid of TV, phones, computers and other forms of technology that dominate our lives for a period of time. (数字排毒这个短语描述的是摆脱电视、电话、电脑

    64、和其他形式的技术,这些技术在一段时间内主导了我们的生活)”可知,“数字排毒”是指摆脱电视、电话等数字生活,所以此处unplug from their digital routine是指“摆脱”数字生活,即unplug是“摆脱、脱离”的意思。故选C项。30细节理解题。根据第三段“Perhaps social media is depressing because you compare yourself to others or you fear missing out on things that other people are enjoying. (也许社交媒体让人沮丧是因为你把自己和别人

    65、比较,或者你害怕错过别人喜欢的东西。)”可知,一个人可能开始“数字排毒”的原因是把自己和别人比较,也就是来自社会比较的压力。故选D项。31推理判断题。根据最后一段“Giving up all screens may not be realistic, but strategic breaks from technology may be good for your body, mind, emotions and relationships. It is high time that you picked a time to turn off your devices and focus on

    66、 really important things.(放弃所有的屏幕可能不现实,但有策略性地脱离科技可能对你的身体、思想、情感和人际关系有好处。 现在是时候关掉你的设备,专注于真正重要的事情)”可知,作者认为是关掉你的设备专注于重要的事情的时候了,可以推测出文章的目的是呼吁减少使用数码设备。故选B项。D(2023河北沧州高三校考阶段练习)There are all electric cars, boats, trains, and small planes that are a sustainable way to travel. Larger airplanes have not been a

    67、ble to make the transition because the lithium-ion (锂离子的) batteries are too heavy and not strong enough to provide the power for the airplane to take-off. NASA is working on a new innovative solid-state battery that can be used by the aviation(航空) industry. The batteries, called Solid-state Architec

    68、ture Batteries for Enhanced Recharge ability and Safety (SABERS) do not suffer from any of the limitations of lithium-ion batteries and can outperform the batteries that are available now. The solid-state batteries that NASA researchers are working on carry more energy, and are considerably lighter,

    69、 and much safer to use. Thats because solid-state batteries do not contain liquids which can lead to overheating, fires, and charge loss. Battery performance is the key to making aviation sustainable and practical. The batteries must be able to store large amounts of energy without being too heavy.

    70、And the battery must be able to rapidly release that energy. Thats where solid-state technology comes in. Liquid batteries require each cell to be inside its own steel casing. Solid-state batteries can be stacked in a single casing and that reduces the weight. The battery can also run at much higher

    71、 temperatures that require much less cooling. All of this makes NASAs new battery very promising. Now that NASA has demonstrated the new batterys properties, the agency is looking at all its potential uses. SABERS is cooperating with researchers from Georgia Tech. “Georgia Tech has a big focus on mi

    72、cro mechanics of how the cell changes during operation. That helped us look at the pressures inside the battery, which then helped us improve the battery even more,” Viggiano said in the news release. “It also led us to understand from a practical standpoint how to make a cell like this.”He added th

    73、at SABERS has grown from an idea discussed around a lunch table to a possible solution for sustainable aeronautics (航空学). A fully electric airplane is more likely to appear on the market.32Why are electric transports mentioned in paragraph 1?ATo present their advantages.BTo introduce the topic.CTo c

    74、ompare their batteries.DTo praise their sustainable transportation.33What can we infer about liquid batteries?AThey are lighter than solid-state batteries.BAll electric transports are making using of them.CThey can stand over-heated conditions.DEach cell has a separate steel case.34Which of the foll

    75、owing statements might Viggiano agree with?AThe new battery has come into use.BGeorgia Tech is a helpful partner.CGeorgia Tech invested a lot of money.DThe new batterys properties are hard to understand.35In which section of a newspaper can we read the text?ATechnology.BEducation.CCulture.DLifestyle

    76、.【答案】32B 33D 34B 35A【导语】这是一篇说明文。主要讲述了新型电池可以让电力飞机飞上天。32推理判断题。由第一段“There are all electric cars, boats, trains, and small planes that are a sustainable way to travel. Larger airplanes have not been able to make the transition because the lithium-ion (锂离子的) batteries are too heavy and not strong enough

    77、to provide the power for the airplane to take-off.(所有的电动汽车、船、火车和小型飞机都是可持续的出行方式。大型飞机未能实现转型,因为锂离子电池太重,强度不足以为飞机起飞提供动力)”以及后文对可以让飞机飞行的新型电池推知,第一段提及电动交通方式是为了引人话题。故选B项。33细节理解题。由第五段中“Liquid batteries require each cell to be inside its own steel casing. Solid-state batteries can be stacked in a single casing

    78、and that reduces the weight.(液体电池要求每个电池都在自己的钢外壳内。固态电池可以堆叠在单个外壳中,从而减轻了重量)”可知,每节液态电池都需要一个单独的钢质的箱子。故选D项。34推理判断题。根据第六段“Georgia Tech has a big focus on micro mechanics of how the cell changes during operation. That helped us look at the pressures inside the battery, which then helped us improve the batte

    79、ry even more(Georgia Tech非常关注电池在运行过程中如何变化的微观力学。这有助于我们观察电池内部的压力,从而帮助我们进一步改进电池)”以及“It also led us to understand from a practical standpoint how to make a cell like this.(它也让我们从实践的角度理解了如何制造这样的电池)”可知,Georgia Tech主要关注电池的变化,从而可以让人们看到电池内部压力的变化。而这可以让研究人员知道怎样更好地研发电池。所以Georgia Tech是一个有帮助的合作伙伴。故选B项。35推理判断题。由第一

    80、段“There are all electric cars, boats, trains, and small planes that are a sustainable way to travel. Larger airplanes have not been able to make the transition because the lithium-ion (锂离子的) batteries are too heavy and not strong enough to provide the power for the airplane to take-off.(所有的电动汽车、船、火车

    81、和小型飞机都是可持续的出行方式。大型飞机未能实现转型,因为锂离子电池太重,强度不足以为飞机起飞提供动力)”以及后文可知,本文的主要内容是研发新型电池从而让电动飞机飞上天,所以这篇文章最可能出现在报纸的科技版块。故选A项。第二节(共5小题; 每小题2分, 满分10分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2023辽宁实验中学校考模拟预测)For most people, nothing is better than having an iced beer after you are back home in hot summer. 36 Why?

    82、 Just for the sake of your own health and the happiness of your family. Now good news for you. From now on you neednt feel guilty just because you love beer. On the contrary, the benefits of drinking beer are obvious. But there is still one IMPORTANT point I have to make clear. 37 1. Beer reduces ri

    83、sk of heart disease You can easily reduce the risk of heart disease by 30% or more if you are one of the individuals who drink a pint of beer per day. The result is totally opposite if you drink too much beer. Be careful with your portions.2. 38 Beer prevents diabetes due to the alcohol content whic

    84、h increases insulin (胰岛素) sensitivity. Also, beer is rich in dissolvable fiber that is so needed if the individual suffers from diabetes.Beer minimizes risk of cancer Xanthohumol (抗氧化剂黄腐酚) is found in beer, which is very important since it has anti-cancer properties. Drinking beer in moderation spee

    85、ds up chemical reactions that keep off the risk of prostate cancer (前列腺癌) in males. 39 Strange? But it is true. That is because the drink contains components that decrease the risk of breast cancer.4. Beer manages blood pressureAccording to the recent studies carried out by Harvard researchers, midd

    86、le-aged women who drink beer in moderation were much less likely to develop high blood pressure. Other alcoholic drinks do not have the same properties.5. Beer treats dandruff (头皮屑) 40 The high content of vitamin B and yeast (酵母菌) will make your hair smooth and silky. Go and have a try.Youll be surp

    87、rised to find the annoying dandruff finally gone.ABeer lowers risk of diabetes.BBeer improves your oily skin.CBelieve it or not, women should also drink beer.DAt the same time, you may be a little nervous and guilty.ESome people prefer a beer to some pills when they get a cold in summer.FRemember it

    88、 is how much beer you consume that matters to your health.GBeer is much healthier than all the shampoos and conditioners (护发素) that you see on the shelves in the supermarket or in advertisements.【答案】36D 37F 38A 39C 40G【导语】这是一篇说明文。介绍了喝啤酒的好处。36根据空前“For most people, nothing is better than having an ice

    89、d beer after you are back home in hot summer. (对于大多数人来说,在炎热的夏天回到家后,没有什么比来一杯冰啤酒更好的了。)”以及第一段第五六句“Now good news for you. From now on you neednt feel guilty just because you love beer. (现在有个好消息要告诉你。 从现在起,你不必因为爱喝啤酒而感到内疚。)”可知,炎热的夏天,人们喜欢喝冰啤酒,但是会因为担心健康而内疚,但是现在好消息是不必因为爱喝啤酒而感到内疚了。结合选项可知,D项承上启下,符合语意。故选D项。37根据空

    90、前“But there is still one IMPORTANT point I have to make clear. (但有一重点我必须要说清楚。)”可知,空处应为作者想强调的“重点”。结合选项F“Remember it is how much beer you consume that matters to your health. (记住,你喝多少啤酒关系到你的健康。)”可知,作者要强调的“重点”是不是啤酒影响健康,而是喝的量关系到健康。故选F项。38根据设空位置,可推测为小标题。再结合第三段第一句“Beer prevents diabetes due to the alcohol

    91、 content which increases insulin (胰岛素) sensitivity.(啤酒可以预防糖尿病,因为酒精含量会增加胰岛素的敏感性。)”可知,啤酒可以预防糖尿病。故选A项。39根据空前“Drinking beer in moderation speeds up chemical reactions that keep off the risk of prostate cancer (前列腺癌) in males. (适量饮用啤酒可以加速化学反应,从而降低男性患前列腺癌的风险。)”以及空后“Strange? But it is true. That is because

    92、 the drink contains components that decrease the risk of breast cancer. (很奇怪吗? 但这是真的。这是因为这种饮料含有降低患乳腺癌风险的成分。)”可知,适量饮用啤酒不仅可以降低男性患前列腺癌的风险,而且含有降低女性患乳腺癌风险的成分。所以结合选项C“Believe it or not, women should also drink beer. (信不信由你,女人也应该喝啤酒。)”可知,C项承上启下,符合逻辑。故选C项。40根据小标题“Beer treats dandruff (头皮屑) (啤酒治疗头皮屑)”可知,接下来要

    93、讲的是啤酒对头皮屑所起到的作用以及好处。结合选项G“Beer is much healthier than all the shampoos and conditioners (护发素) that you see on the shelves in the supermarket or in advertisements. (啤酒比你在超市货架上或广告上看到的所有洗发水和护发素都要健康得多。)”可知,符合逻辑。故选G项。第三部分语言运用(共两节, 满分45分)第一节(共20小题; 每小题1.5分, 满分30分)阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。(

    94、2023河南郑州统考模拟预测)A warm cup of tea can seem to heal the soul. A new study finds it may be good for your 41 , too. Past studies in China and Japan have suggested that green tea 42 drinkers. Now, scientists say 43 tea may show similar benefits.Scientists from the United States National Cancer Institute

    95、carried out the 44 . They examined years of data gathered about the tea drinking 45 of almost 500,000 adults in Britain for as many as 14 years. The researchers 46 that people who drank two or more cups of tea daily 47 were less likely to have 48 from all causes than those who didnt. The scientists

    96、said the 49 risk of death held true for the 50 with heart diseases and stroke. However, there was no clear finding in connection with deaths from 51 . Researchers were not sure why. “It is 52 that there were too few confirmed cancer deaths to 53 ,” explained Maki Inoue-Choi, who led the study.All ki

    97、nds of teagreen, black, oolong, and whiteare produced from the same tree plant using different 54 methods. Antioxidants(抗氧化物) in black tea are major 55 to health benefits. A group of antioxidants called Flavonoids are thought to be 56 for heart health. Thats why black tea helps drinkers live longer.

    98、The researchers do not offer enough 57 to advise people to start drinking tea or the change how much they are 58 right now. They need more research to 59 the findings. But Inoue-Choi said, “If you are already drinking tea, you can 60 doing so.”41AbrainBfeelingCbodyDwork42AstrengthensBcomfortsCrefres

    99、hesDbenefits43AblackBgreenCwhiteDoolong44AtaskBstudyCexperimentDreform45AbehaviorsBburdensCopinionsDinterests46AadmittedBunderstoodCsuspectedDfound47AmeanwhileBafterwardsCthereforeDotherwise48AsufferedBdiedCescapedDrecovered49AincreasedBremovedCloweredDavoided50ApatientsBsubjectsCChineseDJapanese51A

    100、cancerBheart diseaseCstrokeDcommon illness52AcertainBpossibleCvitalDnecessary53AcureBrecordCmeasureDcount54ApackagingBshippingCmarketingDprocessing55AapproachesBresponsesCcontributorsDentrances56AunacceptableBresponsibleCfamousDready57AknowledgeBguidanceCevidenceDconclusion58AgrowingBpurchasingCstor

    101、ingDdrinking59Around outBpass roundCput downDbring up60AquitBdelayCadvocateDcontinue【答案】41C 42D 43A 44B 45A 46D 47B 48B 49C 50B 51A 52B 53C 54D 55C 56B 57C 58D 59A 60D【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍研究表明,饮茶者可能更健康。41考查名词词义辨析。句意:一项新的研究发现,它可能对你的身体也有好处。A. brain大脑;B. feeling感觉;C. body身体;D. work工作。根据上文“A warm cup of t

    102、ea can seem to heal the soul.”及后文可知,茶对人体有好处。故选C。42考查动词词义辨析。句意:中国和日本过去的研究表明,绿茶对饮用者有益。A. strengthens加强;B. comforts安慰;C. refreshes提神;D. benefits有益。根据下文“Now, scientists say _3_tea may show similar benefits.”可知,过去研究发现喝绿茶对人体有益。故选D。43考查形容词词义辨析。句意:现在,科学家表示,红茶可能也有类似的功效。A. black黑色的;B. green绿色的;C. white白色的;D.

    103、oolong乌龙茶。black tea红茶。根据下文“Antioxidants(抗氧化物) in black tea are major_15_to health benefits.”可知,科学家发现红茶对人体也有益。故选A。44考查名词词义辨析。句意:美国国家癌症研究所的科学家进行了这项研究。A. task任务;B. study研究;C. experiment实验;D. reform改革。根据下文“They examined years of data gathered about the tea drinking _5_of almost 500,000 adults in Britain

    104、 for as many as 14 years.”可知,科学家对喝茶进行了研究。故选B。45考查名词词义辨析。句意:他们研究了英国近50万成年人长达14年的饮茶行为数据。A. behaviors行为;B. burdens负担;C. opinions观点;D. interests兴趣。根据下文“that people who drank two or more cups of tea daily ”可知,科学家研究的是饮茶行为数据。故选A。46考查动词词义辨析。句意:研究人员发现,与不喝茶的人相比,每天喝两杯或两杯以上茶的人以后死于各种原因的可能性更小。A. admitted承认;B. und

    105、erstood理解;C. suspected嫌疑;D. found发现。根据“that people who drank two or more cups of tea daily _7_were less likely to have _8_from all causes than those who didnt.”可知,这是科学家研究发现的结果。故选D。47考查副词词义辨析。句意:研究人员发现,与不喝茶的人相比,每天喝两杯或两杯以上茶的人以后死于各种原因的可能性更小。A. meanwhile其间;B. afterwards以后;C. therefore因此;D. otherwise否则。根

    106、据“were less likely to have _8_from all causes than those who didnt.”可知,这里指每天喝茶对以后的影响。故选B。48考查动词词义辨析。句意:研究人员发现,与不喝茶的人相比,每天喝两杯或两杯以上茶的人以后死于各种原因的可能性更小。A. suffered遭受;B. died死;C. escaped逃离;D. recovered恢复。die from死于。根据下文“The scientists said the 9risk of death held true for the 10”可知,这里指死于各种可能的疾病。故选B。49考查动词

    107、词义辨析。句意:科学家们说,这种降低的死亡风险适用于心脏病和中风患者。A. increased增加;B. removed消除;C. lowered降低;D. avoided避免。根据“less likely to have 8from all causes than those who didnt. ”可知,这种降低的死亡风险适用于心脏病和中风患者。故选C。50考查名词词义辨析。句意:科学家们说,这种降低的死亡风险适用于心脏病和中风患者。A. patients病人;B. subjects 实验对象;C. Chinese中国人;D. Japanese日本人。根据“with heart disea

    108、ses and stroke.”可知,适用的对象是心脏病和中风的实验对象。故选B。51考查名词词义辨析。句意:然而,没有明确的发现与癌症死亡有关。A. cancer癌症;B. heart disease心脏病;C. stroke中风;D. common illness常见病。根据“It is _12_that there were too few confirmed cancer deaths to _13_,” explained Maki Inoue-Choi, whole d the study.”可知,没有明确的发现喝茶与癌症死亡有关系。故选A。52考查形容词词义辨析。句意:该研究的负

    109、责人Maki Inoue-Choi解释说:“有可能确诊的癌症死亡人数太少,无法衡量。”A. certain肯定的;B. possible可能的;C. vital至关重要的;D. necessary必要的。根据上文“Researchers were not sure why. ”和下文“there were too few confirmed cancer deaths to _13_,” explained Maki Inoue-Choi, whole d the study.”可知,这可能是因为确诊的癌症死亡人数太少而无法测量。故选B。53考查动词词义辨析。句意:该研究的负责人Maki In

    110、oue-Choi解释说:“有可能确诊的癌症死亡人数太少,无法衡量。”A. cure治愈;B. record记录;C. measure测量;D. count计算。根据“there were too few confirmed cancer deaths to”可知,因为数据太少,所以无法衡量。故选C。54考查动词词义辨析。句意:所有种类的茶绿茶、红茶、乌龙茶和白茶都是从同一棵树上用不同的加工方法生产出来的。A. packaging把打包;B. shipping装运;C. marketing销售;D. processing加工。根据“All kinds of teagreen, black, oo

    111、long, and whiteare produced from the same tree plant”和常识可知,所有不同种类的茶是因为加工的方法不同。故选D。55考查名词词义辨析。句意:红茶中的抗氧化剂是对健康有益的主要贡献者。A. approaches方法;B. responses回答;C. contributors贡献者;D. entrances入口。根据下文“A group of antioxidants called Flavonoids are thought to be16for heart health. Thats why black tea helps drinkers

    112、 live longer.”可知,抗氧化剂是对健康有益的主要贡献者。故选C。56考查形容词词义辨析。句意:一组被称为类黄酮的抗氧化剂被认为对心脏健康负责。A. unacceptable不能接受的;B. responsible有责任的;C. famous著名的;D. ready准备好的。be responsible for对负责。根据“A group of antioxidants called Flavonoids”可知,类黄酮的抗氧化剂被认为对心脏健康负责。故选B。57考查名词词义辨析。句意:研究人员没有提供足够的证据来建议人们开始喝茶或改变他们现在的饮用量。A. knowledge知识;B

    113、. guidance指导;C. evidence证据;D. conclusion结论。根据“to advise people to start drinking tea or the change how much they are _18_right now.”可知,没有提供足够的证据来建议人们开始喝茶或改变他们现在的饮用量。故选C。58考查动词词义辨析。句意:研究人员没有提供足够的证据来建议人们开始喝茶或改变他们现在的饮用量。A. growing增长;B. purchasing购买;C. storing储存;D. drinking喝。根据“the change how much”可知,研究

    114、人员没有提供足够的证据来建议人们喝茶的饮用量。故选D。59考查动词短语词义辨析。句意:他们需要更多的研究来完善这些发现。A. round out圆满完成;丰满起来;B. pass round传递;C. put down镇压;记下;D. bring up提出;教育。根据上文“The researchers do not offer enough 17to advise people to start drinking tea or the change how much they are 18right now.”可知,研究人员需要更多的研究来完善这些发现。故选A。60考查动词词义辨析。句意:但

    115、是Inoue-Choi说:“如果你已经在喝茶了,你可以继续这样做。”A. quit停止;B. delay延迟;C. advocate提倡;D. continue继续。结合上文提出喝茶有利于身体健康和此处“If you are already drinking tea,”可知,如果已经喝茶了,就继续喝茶。故选D。第二节(共10小题; 每小题1.5分, 满分15分)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(2023辽宁沈阳市第一中学校考模拟测试)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。The five interlocked Olympic ri

    116、ngs have become fairly familiar at this point. But do you know what they mean and the story behind their 61 (create)?The 1912 Olympic Games, held in Sweden, were the first to include athletes from 62 were then considered the five continents: Africa, Asia, Europe, Oceania, and America. 63 (inspire) b

    117、y what had become a 64 (true) global event, Coubertin designed the symbol of the Games: the Olympic rings. Since 1920, the Olympic rings 65 (use) in every summer and winter Games.Given what we know about colors and their many symbolic 66 (mean), it seems like itd be safe to assume that each color fe

    118、atured in the Olympic rings would stand 67 something specific, like a continent. 68 in reality, thats not the case at all. Coubertin 69 (choose) the six official Olympic colorsblue, yellow, black, green, red and white (featured in the background)because when he introduced the symbol in 1913, every s

    119、ingle flag of the nations 70 (participate) in the games could be reproduced using the colors in the Olympic symbol. Or, in his own words: “The six colors thus combined reproduce those of all nations without exception.”【答案】61creation 62what 63Inspired 64truly 65have been used 66meanings 67for 68But 6

    120、9chose 70participating【导语】本文是一篇说明文。文章主要说明了奥运五环的来历和选择蓝、黄、黑、绿、红和白六种颜色的原因。61考查名词。句意:但你知道它们的含义和它们诞生背后的故事吗?根据句意和空格前的介词behind以及所给动词create分析句子可知,空格处应该填入create的名词形式creation作宾语。故填creation。62考查连接代词。句意:1912年在瑞典举行的奥运会,是第一次有来自当时被认为是五大洲:非洲、亚洲、欧洲、大洋洲和美洲的运动员参加的奥运会。根据句意和空格前的介词from分析句子可知,空格后的部分是一个宾语从句,该宾语从句缺少主语,且意义为“

    121、事物”,所以应该用连接代词what。故填what。63考查非谓语动词。句意:受这一真正的全球盛会的启发,顾拜旦设计了奥运会的标志:奥林匹克五环。根据句意和所给动词inspire分析句子可知,空格处只能用inspire的非谓语形式作状语,因为动词inspire和句子的主语Coubertin之间是逻辑被动关系,所以应该用过去分词inspired作状语。故填Inspired。64考查副词。句意:受这一真正的全球盛会的启发,顾拜旦设计了奥运会的标志:奥林匹克五环。根据句意和所给形容词true以及空格后的global分析句子可知,空格处应该填入true的副词形式truly作状语,修饰后面的global。

    122、故填truly。65考查时态、语态和主谓一致。句意:从1920年开始,奥林匹克五环开始在每年的夏季和冬季奥运会上使用。根据句意和所给动词use分析句子可知,空格处是该句子的谓语部分,由时间状语since 1920可知,该句子应该用现在完成时;句子的主语the Olympic rings和动词use之间是被动关系,所以应该用被动语态;主语the Olympic rings是复数形式,所以谓语动词也应该用复数形式。故填have been used。66考查可数名词单复数。句意:鉴于我们对颜色及其许多象征意义的了解,似乎可以有把握地假设,奥运五环中的每一种颜色都代表着特定的东西,比如一块大陆。根据句

    123、中的介词about和空格前的many以及所给动词mean分析句子可知,空格处应该填入mean的名词形式meaning作介词about的宾语,且应该用复数形式meanings。故填meanings。67考查介词。句意:鉴于我们对颜色及其许多象征意义的了解,似乎可以有把握地假设,奥运五环中的每一种颜色都代表着特定的东西,比如一块大陆。根据句意和空格前的动词stand分析句子可知,此处是考查动词stand和介词for的搭配stand for(代表)。故填 for。68考查连词。句意:但在现实中,情况并非如此。根据句意可知,空格后的内容在意义上和上文的内容是转折关系,所以空格处应该用转折连词but。故

    124、填But。69考查时态。句意:顾拜旦之所以选择蓝色、黄色、黑色、绿色、红色和白色(背景色)这六种奥林匹克官方颜色,是因为当他在1913年引入这一标志时,每一面参加奥运会的国家的国旗都可以用这六种颜色来复制。根据句意和所给动词choose分析句子可知,空格处是该句子的谓语部分,根据后文“when he introduced the symbol in 1913”可知,该句子应该用一般过去时。故填 chose。70考查非谓语动词。句意:顾拜旦之所以选择蓝色、黄色、黑色、绿色、红色和白色(背景色)这六种奥林匹克官方颜色,是因为当他在1913年引入这一标志时,每一面参加奥运会的国家的国旗都可以用这六种

    125、颜色来复制。根据句意和所给动词participate分析句子可知,空格处应该填入participate的非谓语形式作定语,修饰前面的名词nations,因为nations和动词participate之间是主动关系,所以应该用现在分词形式participating作定语。故填participating。第四部分 写作(共两节, 满分35分)第一节 短文改错 (共10小题;每小题1分,满分10分)(2023四川成都七中校考模拟预测)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处

    126、加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。I am fond of my sister but she has one serious shortcoming. She can be real stubborn. Although she didnt know the best way of get to places, but she insisted that she organize the trip prop

    127、erly. Now I know that the proper way is always her way. I kept asking her,When are we leaving and when are we coming back? I asked her that she had looked at map yet. Of course she had not, my sister doesnt care about details.So I told her that the source of the Mekong is in Qinghai Province. She ga

    128、ve me a determined look -the kind that said she would not change her mind. When I told her that our journey would begin in an altitude of more than 5,000 meter, she seemed to be exciting about it. When I told her the air would be hard to breathe and it would be very cold, she said it would be an int

    129、eresting experience. I knew my sister well. Once she has made up his mind, nothing can change it. Finally I had to give in.【答案】1. real really2. get getting3. 去掉but4. that whether/if5. map前加a6. in at7. meter meters8. exciting excited9. knew know10. his her【分析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者的妹妹很固执,认为自己能够把旅行组织好。【详解

    130、】第一处:考查副词。句意:她有时真的很固执。修饰形容词stubborn,前用副词形式。故将real改为really。第二处:考查非谓语动词。句意:虽然她不知道去某地的最佳路线,但她坚持要把这次旅行组织好。介词of后接动名词形式。故将get改为 getting。第三处:考查连词。句意:虽然她不知道去某地的最佳路线,但她坚持要把这次旅行组织好。英语中although不可以与but同时连用。故去掉but。第四处:考查名词性从句。句意:我问她是否看过地图。本句为宾语从句,从句不缺少成分且句意完整,且句意有“是否”之意,所以用连接词whether或if引导。故将that改为whether/if。第五处:

    131、考查冠词。句意:我问她是否看过地图。名词map为可数名词,泛指,且发音以辅音音素开头,所以用不定冠词a。故将map前加a。第六处:考查介词。句意:当我告诉她我们的旅程将从5000多米的海拔开始时,她似乎对此很兴奋。at an altitude of在的高度。故将in改为at。第七处:考查名词的数。句意:当我告诉她我们的旅程将从5000多米的海拔开始时,她似乎对此很兴奋。名词meter为可数名词,根据more than 5,000可知,用复数形式。故将meter改为 meters。第八处:考查形容词。句意:当我告诉她我们的旅程将从5000多米的海拔开始时,她似乎对此很兴奋。be excited

    132、about对感到兴奋。故将exciting 改为 excited。第九处:考查时态。句意:我很了解我的妹妹。陈述客观事实,用一般现在时。故将knew改为know。第十处:考查代词。句意:她一旦下定决心,什么也不能使她改变。根据主语she可知,应用形容词性物主代词her。故将his 改为 her。第二节 书面表达 (满分25分)(2023广东广州实验中学校考阶段练习)假定你是高中生李华,正在伦敦做交换生。大英博物馆(the British Museum)正在招聘兼职导游。请你给招聘负责人史密斯先生写一封信,申请这一职位。内容如下:1. 自我介绍;2. 想做兼职导游的原因;3. 应聘兼职导游的自身

    133、优势。注意:1. 写作词数应为80左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Dear Mr. Smith, _Yours sincerely,Li Hua【答案】Dear Mr. Smith,Being a student from China in senior school and now studying in the UK as an exchange student, Im writing this letter to apply for the part-time tour guide. The position is really appealing to me and t

    134、he British Museum also interests me very much, so Im really expecting to work in the museum. Given that I can speak both English and fluent Chinese and Im outgoing, sociable and responsible, I do believe Im suitable for this position. Your prompt reply will be highly appreciated. Yours sincerely,Li

    135、Hua【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生给大英博物馆的招聘负责人史密斯先生写一封信,申请成为兼职导游。【详解】1.词汇积累学习:studylearn考虑到:givenconsidering外向的:outgoingextroverted适合的:suitablefit2.句式拓展句型转换原句:The position is really appealing to me and the British Museum also interests me very much, so Im really expecting to work in the museum.拓展句:Because the

    136、position is really appealing to me and the British Museum also interests me very much, Im really expecting to work in the museum.【点睛】【高分句型1】The position is really appealing to me and the British Museum also interests me very much, so Im really expecting to work in the museum.(运用了so连接并列句)【高分句型2】Given that I can speak both English and fluent Chinese and Im outgoing, sociable and responsible, I do believe Im suitable for this position.(运用了that引导的宾语从句,do强调谓语动词believe,省略that引导的宾语从句)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:【2024年一轮复习模拟卷】第三模拟(全国甲卷)- 2024年高考英语一轮复习讲练测(新教材新高考)(解析版).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-795951.html
    相关资源 更多
  • 化工安全:另一种“德国制造”.docx化工安全:另一种“德国制造”.docx
  • 化工安全设计的基本概念.docx化工安全设计的基本概念.docx
  • 化工园区污水处理厂工艺改造设计与运行研究.docx化工园区污水处理厂工艺改造设计与运行研究.docx
  • 化工园区VOCs防治现状与对策研究.docx化工园区VOCs防治现状与对策研究.docx
  • 化工厂装置火灾应急响应演练方案.docx化工厂装置火灾应急响应演练方案.docx
  • 化工危险废物焚烧的烟气净化工艺分析.docx化工危险废物焚烧的烟气净化工艺分析.docx
  • 化工企业静电危害与应对措施.docx化工企业静电危害与应对措施.docx
  • 化工企业防汛 、防台风应急救援预案.docx化工企业防汛 、防台风应急救援预案.docx
  • 化工企业防建、构筑物倒塌应急救援预案.docx化工企业防建、构筑物倒塌应急救援预案.docx
  • 化工企业职业卫生管理问题与思考.docx化工企业职业卫生管理问题与思考.docx
  • 化工企业职业卫生管理制度.docx化工企业职业卫生管理制度.docx
  • 化工企业班组安全建设基本标准.docx化工企业班组安全建设基本标准.docx
  • 化工企业检修安全控制.docx化工企业检修安全控制.docx
  • 化工企业动火作业安全管理制度.docx化工企业动火作业安全管理制度.docx
  • 化工企业冬季安全措施.docx化工企业冬季安全措施.docx
  • 化工企业临时用电安全管理制度.docx化工企业临时用电安全管理制度.docx
  • 化学:1.3《化学能转化为电能——电池》ppt课件(鲁科版选修4)(共25张PPT).docx化学:1.3《化学能转化为电能——电池》ppt课件(鲁科版选修4)(共25张PPT).docx
  • 化学:鲁教版九年级上 22水的分解与合成(学案2份).docx化学:鲁教版九年级上 22水的分解与合成(学案2份).docx
  • 化学:第一章《认识有机化合物 归纳与整理》课件PPT(新人教版选修5)(共27张PPT).docx化学:第一章《认识有机化合物 归纳与整理》课件PPT(新人教版选修5)(共27张PPT).docx
  • 化学:湘教版九年级下 72几种常见的酸和碱(教案 课件 同步练习).docx化学:湘教版九年级下 72几种常见的酸和碱(教案 课件 同步练习).docx
  • 化学:沪科版 54《化学肥料中的主角》(教案 学案).docx化学:沪科版 54《化学肥料中的主角》(教案 学案).docx
  • 化学:沪教版九年级上册第五章第一节 金属与金属矿物(课件).docx化学:沪教版九年级上册第五章第一节 金属与金属矿物(课件).docx
  • 化学:旧人教版必修一 54化学键(教案 课件).docx化学:旧人教版必修一 54化学键(教案 课件).docx
  • 化学:1.1《化学反应与能量的变化》第一课时 焓变反应热(备课组)37ppt(人教版选修4).docx化学:1.1《化学反应与能量的变化》第一课时 焓变反应热(备课组)37ppt(人教版选修4).docx
  • 化学:1.1《化学反应与能量的变化》第一课时 焓变反应热(备课组)37ppt(人教版选修4).docx化学:1.1《化学反应与能量的变化》第一课时 焓变反应热(备课组)37ppt(人教版选修4).docx
  • 化学(第七期)(word版).docx化学(第七期)(word版).docx
  • 化学(科粤版)九年级上册同步练习:5.2 组成燃料的主要元素——碳.docx化学(科粤版)九年级上册同步练习:5.2 组成燃料的主要元素——碳.docx
  • 化学(含答案解析版).docx化学(含答案解析版).docx
  • 化学(九省联考真题完全解读河南卷)-2024年1月“九省联考”真题完全解读与考后提升.docx化学(九省联考真题完全解读河南卷)-2024年1月“九省联考”真题完全解读与考后提升.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1