【word 答案解析】2023年广州一模英语试题.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- word 答案解析
- 资源描述:
-
1、2023年广州市普通高中毕业班综合测试(一)英 语第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。ASummer is coming.Are you looking for a part-time job? Here are some possible options.LifeguardAre you a strong swimmer and a good communicator? Would you like a challenge? We are looking for lifegu
2、ards for our busy summer season. No experience is necessary as you will get two weeks of training before you start the job.As well as being physically fit, you need to be available for work Mon-Fri,7- 11 a.m.Store assistantWe are looking for store assistants for our busy gift store. Applicants need
3、to be reliable, friendly, and enjoy speaking to customers. A second language is preferred as many of our customers are tourists from other countries. The positions are part-time and you need to work from Thursday to Sunday, 10 a.m.-4 p.m.Fashion designerAre you interested in the latest styles? Are y
4、ou creative and good at art? If so, Dresswise is looking for a young person to create new looks for our teen department. This is a great opportunity to gain experience in the clothing industry. You will need to work four days a week and well pay you for each design we use. Well also give you samples
5、 of your designs to wear.Game testerAre you into technology and creative? Would you like to play and test educational games and get paid for it? This is an exciting part-time job for somebody who loves playing games. We offer flexible hours. If this is for you, write a description of your favorite g
6、ame and why you like it in no more than 150 words.If you are interested in any of the above jobs, please contact us at studentunrion .21.What is a shared requirement for lifeguard and store assistant?A.Communicative ability. B. A second language.C.Professional experience. D. A strong body.22. Which
7、job can you apply for if you can only work on weekends? A.Lifeguard. B.Store assistant.C.Fashion designer. D.Game tester.23.What can you get from the job as a fashion designer?A. Samples of the latest styles.B. Payment for each of your designs.C.Experience in the fashion industry.D. Chances to desig
8、n clothes for adults.21.A 细节题。通过小标题Lifeguard小标题里的Are you a strong swimmer and a good communicator?以及Store assistant小标题里的and enjoy speaking to customers. 可知for lifeguard and store assistant两个岗位都需要有很好的沟通能力,故选A。22. D,推断题。题目假设你只能申请在周末工作的岗位,那么可以定位每个岗位的工作时间,从Gametester这段 We offer flexible hours.得知,工作时间是fl
9、exiblehours,也就是可以选择周末工作的。故选D。23.C,推断题。定位fashiondesigner这段,根据thisisagreatopportunity togainexperienceintheclothingindustry.可知,可以获得时尚业的工作经验。故选C。BDella Steward got the standard well-wishes on her blog on her 53rd birthday, but she got some unusual messages too. One was about the Smith family who had ju
10、st lost their four-year-old son to cancer. His older brother was in deep sorrow. Could Della help?That message and the 30 or so others like it were exactly what Della was looking for. To celebrate her 53rd, the long-time social service professional had put out a call on her blog.She wanted to commit
11、 53 random acts of kindness by the end of her birth month, and she needed information on people who could use one. When she got the note about the Smith family,she sent a wind chime(风铃)with the message“Listen to the wind and know that I am near”written on it. It now hangs in the four-year-olds bedro
12、om, where his older brother can go to listen to it whenever he wants.This is not the first time that Della has decided to give gifts for her birthday. For her 47th, in 2016, she founded Love in Action, an organization committed to doing something good near her home and beyond. Its aim is simple: Do
13、Your Best, Show Your Love!Over the years, the organization has reached out and touched well over 100 strangers, some found via Dcllas blog, others with help from her grandkids. The organization also shares inexpensive and creative gift ideas for others to help people in need.Della pays for everythin
14、g herself: gift cards, pay-it-forward purchases at drive-throughs, and care packages, as well as the gas it takes to play fairy. Her family often gives her some extra birthday cash with a serious warning against spending it on anyone else, which she naturally ignores.“I got a couple of gift cards fo
15、r my birthday this year and was like YESSS!”Its Dellas party, and shell give if she wants to.24.What were the unusual messages Della got on her 53rd birthday?A.Help requests. B.Gift ideas.C.Donation offers. D. Birthday wishes.25.What can we learn about Della from her gift to the Smith family?A.She i
16、s caring and brave.B.She is loving and helpful.C.She is patient and romantic.D.She is creative and determined.26. Which of the following best describes Love in Action?A.It involves people in acts of kindness.B. It holds the belief that kindness pays off.C.It offers aid within Dellas neighborhood.D.I
17、t mainly aims to educate kids to help out.27.Why does Dellas family give her warnings?A.She thinks little of her familys cancer.B.She treats strangers better than her family.C.She is financially dependent on her family.D.She is too ready to give away her birthday gifts.24.A。细节题。定位题干中unusualmessage以吸
18、53rdbirthday,定位原文第一段One was about the Smith family who had just lost their four-year-old son to cancer. His older brother was in deep sorrow. Could Della help?可知,这个unusualmessage是一个家庭的中的孩子陷入弟弟去世的悲伤中,家人寻求帮助的信息。所以答案应该选helprequests(求助),故选A。25.B。推断题 根据第二段的she sent a wind chime(风铃)with the message“Listen
19、 to the wind and know that I am near”written on it.从Della送出的风铃并附上listentothewindandknowthat Iamnear的纸条可知,Della是个充满爱心,乐于助人的热心肠,所以选B。26.A。推断题。定位题干LoveinAction,定位原文第3段she founded Love in Action, an organization committed to doing something good near her home and beyond. Its aim is simple: Do Your Best,
20、 Show Your Love!,得知这个组织是旨在在家乡附近为身边人做好事,其目标是,做到最好,展示爱心!即希望让人们参与到善行中。故选A。27.D。推断题。定位题干中warnings,定位最后一段的 Her family often gives her some extra birthday cash with a serious warning against spending it on anyone else, which she naturally ignores.“I got a couple of gift cards for my birthday this year and
21、 was like YESSS!”Its Dellas party, and shell give if she wants to.得知Della的家人会提醒她不要把钱花到别人身.上,并且她本人认为,她想怎么给就怎么给,所以可以推出,她总是很乐意在她生日的时候把礼物送给别人。故选D。CBeavers(海狸),like humans, change their surroundings to fit their needs. Known as natures engineers, they tear trees down to build homes to live in and dams to
22、 raise water levels for protection from enemies. Dams also slow waters flow while blocking sediment(沉积物)that would otherwise flow downstream. The resulting wetlands often attract wildlife diversity where none had existed. There are challenges, though. Beaver dams sometimes cause flooding, and most p
23、eople prefer trees alive and upright.Communities face a delicate balancing act, learning to coexist with beavers. Last winter, many people enjoying Winston Path became beaver fans as one furry family transformed Swallow Pond into an oasis for birds, frogs, turtles and deer.Yet such activity caused c
24、oncern. As beavers worked, they raised water levels about five feet. The increased depth allows beavers to survive underwater if the pond ices over. But county officials were concerned about how higher water would affect the soil bank supporting Winston Path.To find a good balance between protecting
25、 the path and the beavers, the county introduced a“ beaver baffle” a pond leveler.Beavers often rush to fill holes in their dams.Baffles stabilize water levels by creating a hidden exit for high water to escape through the dam, unnoticed by the beavers.People love the beavers but they also love the
26、mature trees. Recently, Catherine Jones,18, organized a tree-caging event putting wire cloth around large tree trunks to discourage beavers from biting them. It also protects people from injury due to random trees falling.“We cover the trees we dont want them to eat, while planting periodically othe
27、rs they like,said Jones.“We need-to learn to give up a little of our wants to share the Earths resources.”Swallow Ponds 2023 project will restore proper water depth and improve wildlife habitatwithout creating problems for the path. The balancing act continues.28. What is the first paragraph mainly
28、about?A. Where beavers favorite surroundings are.B. What effects beavers have on their habitat.C.Why beavers are called natures engineers.D.How beavers help attract wildlife diversity.29.Why did the beaver familys activity cause concern?A.Swallow Pond would flood often.B.Sediment would flow downstre
29、am.C. The popular path might be damaged.D. Beavers might have to live underwater.30 .What do the underlined words“beaver baffle”refer to in paragraph 4?A.A block to keep beavers away. B.A tool to fix holes in the dams.C.A device to maintain water level. D.A material to protect the soil bank.31. What
30、 is the theme of Swallow Ponds 2023 project?A. Biological diversity. B.Harmonious coexistence.C.Prevention of natural disasters. D.Preservation of wildlife habitat.28.B,主旨题。 定位首段的结尾句The resulting wetlands often attract wildlife diversity where none had existed. There are challenges, though.Beaver da
31、ms sometimes cause flooding, and most people prefer trees alive and upright.可知(海狸的活动)产生的湿地通常会吸引原本不存在的野生动物多样性。不过,也存在挑战。海狸的水坝有时会引起食物,大多数人更喜欢活的直立的树木。可推测海狸的活动对其栖息地产生正向和负向的两种影响,故选项B (海狸对它们的栖息地有什么影响)为正确答案。29.C,细节题。根据第三段最后一句“But county officials were concerned about how higher water would affect the soil b
32、ank supporting Winston Path可知:但郡县里的官员担心,更高的水位会如何影响支撑温斯顿小路的土壤库。故C (受欢迎的小路可能会被破坏)为正确答案。30.C,猜词题。根据第四段最后一句“Baffles stabilize water levels by creating a hidden exit for high water to escape through the dam, unnoticed by the beavers.”可知:挡板通过创建一个隐藏的出口来稳定水位,让高水位从大坝中逃逸,而不被海狸发现。故C (一个维持水位的装置)为正确答案。31.B,推断题。根
33、据最后一段“Swallow Ponds 2023 project will restore proper water depth and improve wildlife habit at without creating problems for the path.”可知: Swallow Pond的2023年项目将恢复适当的水深,改善野生动物栖息地,而不会给小路带来问题,故答案选B (和谐共存)。DSome bacteria(细菌)have a superpower that scientists would love to use. These bacteria gain energy
34、from light, just as plants do.Scientists have wanted to use cyanobacteria(蓝藻菌)to make electricity. But in previous research, they didnt survive long on artificial surfaces. Researchers have now moved them to a living surface a mushroom. Their creation is the first mushroom to make electricity.Applie
35、d Physicist Simon Jackson and his team turned that mushroom into a mini energy farm. This bionic(生物电子的)mushroom combines 3D printing, conductive ink and bacteria to generate electricity. Its design could lead to new ways of combining nature with electronics.Like plants, cyanobacteria make their own
36、food from sunlight, releasing electrons(电子). When enough electrons build up in one place, they can create an electric current.The researchers needed to bring a lot of these bacteria together. They decided to use 3D printing to place them precisely onto a surface.Jacksons team chose mushrooms for tha
37、t surface. After all, they realized, mushrooms naturally host communities of bacteria and other microbes. Finding test subjects for their tests was easy. Jackson simply went to the grocery store and picked up white button mushrooms.Printing on those mushrooms, though, turned out to be a real challen
38、ge. 3D printers have been designed to print on flat surfaces, but mushroom caps are curved. The researchers spent months writing computer code to solve the problem. Eventually, they came up with a program to 3D print their ink onto the curved mushroom tops.The researchers printed two“inks”onto their
39、 mushrooms. One was a green ink made of cyanobacteria. They used this to make a spiral pattern on the cap. They also.used a black ink made of graphene, which is great at conducting electricity. They printed this ink in a branching pattern across the mushroom top.Then it was time to shine.“Cyanobacte
40、ria are the real heroes here,”says Jackson. When his team shone light on the mushrooms, the bacteria gave out electrons. Those electrons flowed into the graphene and created an electric current.32.What was the problem in previous research?A. Cyanobacteria didnt produce electrons.B.Cyanobacteria coul
41、dnt get enough light.C.The researchers chose the wrong bacteria.D.No suitable home was made for cyanobacteria.33. Why were mushrooms finally chosen as test subjects?A.They are convenient to find.B.They can produce electric currents.C.They are where bacteria can naturally grow.D.They can be easily co
42、mbined with 3D printing.34. What is the major function of the black ink in this test?A.To feed bacteria.B.To deliver electrons.C.To produce electricity.D.To reshape mushroom tops.35. Which of the following is a suitable title for the text?A.Who are the real heroes? B. New application of 3D printingC
43、.Nature combined with electrons D. Bionic mushroom makes electricity32.D,细节理解题。根据关键词previousresearch可以定位到第一段butin previousresearch,theydidntsurvivelongontheartificialsurfaces”,they指的是前面提到的蓝藻菌,由此可以得出答案选D,没有适合蓝藻菌生存的home.33.C,细节理解题。由题干“mushroomwerefinallychosenastest subjects”可定位到第四自然段,“mushroomnatural
44、lyhostcommunitiesof bacteriaandothermicrobes”可知答案为C选项“蘑菇能自然细菌生长的地方”。34.B,细节理解题。由blackink可定位到倒数第3段倒数第二句话which isgreatatconductingelectricity,此处考察熟词生义,conduct意为传导”conducting electricity 与B选项的deliver electrons同义。注意,本题易错选C,produceelectricity是产生电,但是从原文可看出ink不生产电,产电的是蓝藻菌。35.答案为D,主旨大意题。文章主旨句在第一自然段but转折后,因为
45、原来的研究存在问题,研究学者们给蓝藻菌找了个新家mushroom,接下来全文基本都在介绍mushroom如何被利用来makeelectricity,第二自然段bioticmushroom仿生蘑菇即是整个过程的总结,因此答案选D“仿生蘑菇产电”。其他选项没有抓住本文的关键词及高频词“mushroom”.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Home gardens produce delicious food.But thats not their main virtue.Imagine a plat
46、e holding two strawberries, identical in appearance. One came out of a super-market box, probably harvested unripe. 36 The other was picked from a garden minutes before being eaten. The first one will probably taste like a slightly sour grape while the second is likely to be sweet and rich in flavou
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
