分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 18

类型山东省枣庄市第三中学2023届高三英语上学期期中考试试卷(PDF版带答案).pdf

  • 上传人:a****
  • 文档编号:798618
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:PDF
  • 页数:18
  • 大小:653.05KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    山东省 枣庄市 第三中学 2023 届高三 英语 学期 期中考试 试卷 PDF 答案
    资源描述:

    1、1枣庄三中 2022-2023 学年度第一学期高三年级期中考试 英语试题 本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。满分 150 分,考试用时 120分钟。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号、考试科目填涂在答题卡和答题纸规定的地方。第卷(选择题 共 95 分)注意事项:第卷共 55 小题,共 95 分。在每小题给出的四个选项中,只有一项是符合题目要求的。每小题选出答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案。第一部分:听力(共两节,满分 30 分)第一节:(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题

    2、,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What does the man always do on Saturday?A.See a film.B.Have a class.C.Review his notes.2.How does the woman deal with difficult lectures?A.By recording them.B.By talking with lecturers.C.By attending them again.3.Where will the ma

    3、n fetch his notebook?A.In the library.B.In the classroom.C.In the teachers office.4.What kind of music does the man often listen to?A.Jazz music.B.Classical music.C.Rock music.5.What are the speakers mainly talking about?A.Sarahs happy retirement.B.The mans art classes.C.Their hobbies.第二节:(共15小题;每小题

    4、1.5分,满分22.5分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6.Why does the man apologize to the woman?A.He lost her dictionary.B.He made her desk dirty.C.He damaged her glasses.7.What does the woman ask the man to

    5、 do?A.Buy her an ice cream.B.Look up some new words.C.Tidy up her desk carefully.听第 7 段材料,回答第 8、9 题。8.What makes the man change his appointment?A.An unexpected visitor.2B.His urgent problem at work.C.The traffic due to the bad weather.9.When will the man meet Dr.Martin?A.On Wednesday.B.On Thursday.C

    6、.On Friday.听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。10.What can people enjoy in Richmond?A.Local foods.B.Local artworks.C.Local shopping centers.11.How far away is Sun Valley from Richmond?A.5 minutes walk.B.10 minutes walk.C.15 minutes bike ride.12.Where do the speakers decide to stay?A.In a tent.B.In a hotel.C.In a

    7、 villagers house.听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。13.What is the relationship between the speakers?A.Teacher and student.B.Journalist and sportsman.C.Interviewer and job applicant.14.What does the man think of a teachers work?A.Easy.B.Boring.C.Challenging.15.What does the man like doing best?A.Playing sports.

    8、B.Watching sports.C.Teaching sports.16.What does the man value most about doing sports?A.Teach the young important life lessons.B.Try to maintain mental well-being.C.Make efforts to keep physically fit.听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。17.What does Voltermans Smart Wallet focus on?A.The function.B.The design.

    9、C.The security.18.What will inform you of your phone and wallet being apart?A.The alarm.B.The camera.C.The GPS tracker.19.What can you receive if someone opens your wallet secretly?A.A picture of him.B.A voice from the phone.C.A message from the wallet.20.Why is Voltermans Smart Wallet suitable for

    10、travel?A.It doesnt need to recharge.B.It is light and easy to carry.C.It has a large capacity for pictures.第二部分:阅读(共两节,满分 50 分)第一节:(共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)3阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。AThere are around 400,000 students in London.As university can be a costly time,many of these students wi

    11、ll want to look for part-time work.Here are 4 relatively easy jobs to bag yourself in London and ensure a bit of pocket money through your university experience.WaitressingIt is not hard to find waitressing jobs since London has an abundance of pubs and eateries.Gumtree and Indeed are good places fo

    12、r such opportunities.Hospitality UK and Next door are other great websites.However,as many of these positions are advertised on the windows of restaurants and pubs,going inside and asking the staff there about the positions is a much better idea.This will also demonstrate you as active and confident

    13、.Rates are around 12-15 an hour.Mystery(神秘)shoppingIt may not have you laughing to the bank but its extra pocket money.You go at any time as a regular customer and check out the services that the business provides.You report back to the client and they will pay for your purchases alongside 5 10.Care

    14、 AssistantFor those who have a heart of gold and want to help,caring is the way.Theres a huge demand for people to spend your free time with elderly people or help people with disabilities.It can be cooking meals or making sure theyre taking their medicine on time.ReceptionistIf youre a good communi

    15、cator and can act professionally,a receptionist might be a great opportunity for you,which will help you build administrative skills and experience.Receptionist jobs are available at doctors surgeries,dentists,gyms,large offices and more.21.Which is the preferable way to land a waitressing job?A.Ref

    16、erring to Gumtree.B.Inquiring about positions in person.C.Surfing Next door.D.Contacting advertisement company.22.What does a mystery shopper need to do?A.Feeding back service quality.B.Working at fixed times.C.Making purchases for clients,D.Amusing bank staff.23.Which job helps develop your adminis

    17、trative skills?A.Waitressing.B.Mystery shopping.C.Receptionist.D.Care Assistant.BIn order to help discover spoilage and reduce food waste for supermarkets and consumers,researchers have developed new low-cost,smart phone-linked,eco-friendly spoilage sensors for meat and fish packaging.One in three U

    18、K consumers throw away food just because it reaches the use-by date,but 60%of the 12.5 billion-worth of food we throw away each year is safe to eat.The researchers,whose findings were published in ACS Sensors,say the sensors could also eventually replace the use-by datea widely used indicator of bei

    19、ng fresh and eatable.The sensors cost two US cents each to make.Known as“paper-based electrical gas sensors(PEGS)”,they detect spoilage gases like ammonia(a poisonous gas with a strong unpleasant smell)in meat and fish products.The information provided by the electronic nose is received by a smart p

    20、hone,and then you can know whether the food is fresh and safe to eat.4The Imperial College London researchers who developed PEGS made the sensors by printing carbon electrodes onto a special type of paper.The materials are eco-friendly and harmless,so they dont damage the environment and are safe to

    21、 use in food packaging.The sensors,combined with a tiny electronic system,then inform nearby mobile devices,which identify and understand the data about spoilage gases.Lead author Dr Firat Guder of Imperials Department of Bioengineering,said,“Although theyre designed to keep us safe,use-by dates can

    22、 lead to eatable food being thrown away.They dont always reflect its actual freshness.In fact,people often get sick from food-borne diseases due to poor storage,even when an item is within its use-by date.”“These sensors are cheap enough so we hope to see supermarkets using them within three years.O

    23、ur goal is to use PEGS in food packaging to reduce unnecessary food waste.”The authors hope that PEGS could have applications beyond food processing,like sensing chemicals in agriculture,air quality,and detecting disease markers in breath like those involved in kidney disease.24.What is the function

    24、 of PEGS according to the text?A.To improve the taste of foods.B.To improve the service of stores.C.To help people test food freshness.D.To help supermarkets store foods.25.What role does the smartphone play while PEGS are functioning?A.It acts as an electronic nose.B.It reads the data collected by

    25、PEGS.C.It helps print the gas sensors onto paper.D.It discovers the spoilage gases from foods.26.What does Dr.Firat Guder say about use-by dates?A.They can help reduce food waste.B.They are not completely reliable.C.They are based on scientific research.D.They are not accepted by the consumers.27.Wh

    26、at does the author mainly talk about in the text?A.The process of researching spoilage sensors.B.A new technology in packaging to reduce food waste.C.The application of spoilage sensors beyond food processing.D.The influence of use-by dates on supermarkets and consumers.CAt the age of 14,James Harri

    27、son had a major chest operation and he required 13 units(3.4 gallons)of blood afterwards.The blood donations saved his life,and he decided that once he turned 18,he would begin donating blood as regularly as he could.More than 60 years and almost 1,200 donations later,Harrison,whose blood contains a

    28、n antibody(抗体)that has saved the lives of 2.4 million babies from miscarriages(流产),retired as a blood donor on May 11.Harrisons blood is valuable because he naturally produces Rh-negative blood,which contains Rh-positive antibodies.His blood has been used to create anti-D in Australia since 1967.“Ev

    29、ery bottle of Anti-D ever made in Australia has James in it,”Robyn Barlow,the Rh program director told the Sydney Morning Herald.“Its an amazing thing.He has saved millions of babies.I cry just thinking about it.”Since then,Harrison has donated between 500 and 800 milliliters of blood almost every w

    30、eek.Hes made 1,162 donations from his right arm and 10 from his left.“Id keep going if they let me,”Harrison told the Herald.His doctors said it was time to stop the donations and they certainly dont take them lightly.They had already extended the age limit for blood donations for him,and theyre cut

    31、ting him off now to protect his health.He made his final 5donation surrounded by some of the mothers and babies who his blood helped save.Harrisons retirement is a blow to the Rh treatment program in Australia.Only 160 donors support the program,and finding new donors has proven to be difficult.But

    32、Harrisons retirement from giving blood doesnt mean hes completely out of the game.Scientists are collecting and cataloging his DNA to create a library of antibodies and white blood cells that could be the future of the anti-D program in Australia.28.What do we know about James Harrison?A.He saved 2.

    33、4 million poor people.B.He is to retire as a blood donor.C.He is a very grateful blood donor.D.He donates blood nearly every day.29.What is the authors purpose of writing Paragraph 4?A.To state Harrisons decision to continue donating blood.B.To introduce some babies saved by Harrisons blood.C.To des

    34、cribe how Harrisons donations come to an end.D.To praise Harrison for his cooperation with the doctors.30.What can we infer from the passage about Harrison?A.After his retirement,the Rh program will fail.B.New donors are easy to find in a short time.C.His DNA is kept in a library for future study.D.

    35、He continues to contribute to the Rh program.31.Which of the following can be the best title for the text?A.The Man with the Golden ArmB.The Blood Saving Millions of BabiesC.A Special Blood Type Donor to RetireD.A Unique Man with a Rare Blood TypeDAs an astronomer(天文学家),I am accustomed to observing

    36、the universe in quiet places.I observe galaxies in the deep universe-places so far away that their light takes billions of years to reach our eyes.Sometimes I wonder what our own galaxy looked like billions of years ago,before solar system was born.I often stare at the Hubble Deep Field(哈勃深空区)search

    37、ing for clues:galaxies colliding(碰撞),stars exploding,and stellar nurseries.Can looking to the stars bring us closer together?A couple of months ago,Betelgeuse,a bright star in the Orion constellation(猎户座)started to get dimmer and dimmer.Astronomers all over the world thought this might be a signal t

    38、hat the star was about to explode.Though it might not happen for another 1000 years or more,still I went outside every night to check it out.I was hoping that it would explode.Imagine seeing a star shining as bright as the full moon even during the day.I started dreaming about using such an event to

    39、 remind everyone that stars produce nearly all of the chemical elements in the universe,which came directly out of the Big Bang.Everything we breathe,touch and see was made inside of stars.The iron in our blood,calcium bones,and almost the entire periodic table are products of stellar evolution.Bete

    40、lgeuse did not explode,and more recent observations note that it is actually returning to normal.But nothing is normal here on Earth now.I am beginning to realize that we did not need a star to explode to unite us.All we needed was a common problem.I am hoping that everyone on the planet is saving s

    41、ome time to contemplate(凝视,沉思)the 6universe and to realize we are not alone.No matter where we are or who we are,we are on this planet together.Since we are all made of stars,looking up at the night sky gives us a glimpse of our past and our future,and we can contemplate both together.32.Why does th

    42、e author write this article?A.To suggest us thinking about the way human beings live in this world.B.To research into the scientific mystery in the universe with readers.C.To discuss the proper relationship between human and the universe.D.To advise others to stare at a potentially exploding star re

    43、cently.33.According to the article,Betelgeuse_.A.is a star the author tracked for yearsB.will explode in ten thousand yearsC.is a normal star which is disappearingD.will produce chemical elements if it explodes34.Such an eventunderlined in Paragraph 4 refers to_.A.Betelgeuses potential explosionB.Be

    44、telgeuses getting dimmer and dimmerC.the authors checking out every nightD.a stars shining as bright as the sun35.Whats the best title of this passage?A.What should an astronomer do?B.Should we know more about the universe?C.Getting united is a problem impossible to solve.D.Looking to the stars can

    45、bring us closer together.第二节:(共 5 小题;每小题 2.5 分,满分 12.5 分)阅读下面短文,从所给选项中选出可以填入空白处的最佳选项。有两项为多余选项。FOMO stands for“fear of missing out”.It refers to the nervous or anxious feeling a person gets when they realize they are not attending a social event either because they werent invited or they just didnt f

    46、eel like going.36 This belief,in turn,can create anxiety and a sense of inferiority.FOMO bothers most teens,especially if theyre often online.One way for teens to deal with FOMO is to practice what is known as reframing(重塑)thinking.37 Here are some tips on how teens can start to reframe their thinki

    47、ng.Track negative thoughts and replace them with reasonable ones.One thing teens can do to deal with FOMO is to track their negative thoughts and feelings in a journal.38 Then,they can change their thoughts and replace the negative thoughts with something positive.39 Encourage teens to recognize tha

    48、t they have limited time and cannot possibly be everywhere and do everything.So,naturally,there will be social events that they cannot attend.But this does not mean that theyre necessarily missing out on something.Turn off the technology and do something else.Turning off the technology seems like a

    49、natural cure for FOMO.But just switching the phone off does not erase the feelings that FOMO causes.40 The key is to do something else entirely like reading a book or baking cookies anything that allows them to focus on something other than social media.A.Be realistic about availability.7B.In genera

    50、l,FOMO causes people to assume that they have a low social rank.C.Its a mental exercise designed to help them look at situations differently.D.Realize that no one lives a perfect life as described in social media.E.Teens may still worry about missing out even if theyre not in social media at all.F.T

    51、here are some negative consequences of FOMO.G.This allows them to observe how often theyre feeling negative about themselves.第三部分:语言运用(共两节,满分 30 分)第一节:(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)阅读下面短文,从所给 A、B、C、D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。I had reached the age of twenty-eight.Still,I41 whether the letter from my past would

    52、 make it to me,all these years later.It was a42 writing task from when I was eighteen.The teacher collected our letters to our future selves in self-addressed envelope with stamps and promised to43 them ten years later.But since so much time had passed,would he even44?Thinking back on the letter,I r

    53、ecalled giving my future self some advice.When youre eighteen years old,twenty-eight seems like a45 age,but I wasnt feeling as mature as I believed my younger self had46 me to be.When the letter finally reached me,I opened it47 .It began,“How much do you bet this letter will never get to you?”It con

    54、tinued to greet me casually48 we were having an IM(instant messaging)chat.As a senior in high school,facing the49 SATS and college application,my eighteen-year-old self was so50 !She was apparently not quite happy and hoped I wouldnt worry so much in the future,and that I wouldnt forget to be presen

    55、t and51 my life!Contrary to my belief,my eighteen-year-old self did not have any demands of me,or expectations I might have52to meet.Instead,she wrote,“Ill stand by whatever you do.Even if you are not the one Im imagining now,Ill support you,because maybe the person Im imagining is someone else,but

    56、youre not someone else,youre me.”I was53,and tears welled up in my eyes at this54through time.I had put a lot of pressure on myself to be the best version of myself that I could be.55,I came to realize what I would have accomplished in ten years would pale in comparison to how Id feel and who Id be.

    57、41.A.believedB.betC.doubtedD.considered42.A.hopelessB.creativeC.urgentD.tough43.A.correctB.mailC.answerD.write44.A.rememberB.understandC.mindD.remain45.A.grown-upB.happyC.made-upD.promising46.A.promisedB.convincedC.encouragedD.expected47.A.calmlyB.cautiouslyC.eagerlyD.naturally48.A.even ifB.so thatC

    58、.now thatD.as if49.A.appointingB.appealingC.approachingD.approving850.A.depressedB.ambitiousC.carefreeD.stressed51.A.enjoyB.valueC.startD.earn52.A.tried B.failed C.managed D.determined 53.A.guiltyB.touchedC.embarrassedD.nervous54.A.self-acceptanceB.self-serviceC.self-defenseD.self-concern55.A.Beside

    59、s B.Therefore C.Then D.However第二节:(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。Lao Gan Ma Food Company 56_(found)in Guiyang in Guizhou Province in 1984.Its creator,Tao Huabi,57_ face appears on each bottle of the chili(红辣椒)oil,has recently drawn public attention again.Nearly every

    60、 Chinese person knows Lao Gan Ma,a 58_(huge)popular chili oil that hit the shelves in 1996.Often 59_(use)in a terrible dish,a small spoon of Lao Gan Ma can save the dish and turn it into something 60_(taste).Lao Gan Ma found 61_(it)way into supermarkets not only in China,but also in foreign 62_(coun

    61、try)where it also has many followers.On Amazon,com,Lao Gan Ma is rated 4.9 out of 5 stars.Many foreigners claim that Lao Gan Ma is the best chili sauce they have ever tasted.Tao started her business at the age of 50,basing her recipe 63_ traditional chili oil from Guizhou.Like Grees president Dong M

    62、ingzhu,who also started her business career much 64_(late)than her peers,Tao is a good example to young people,especially women,attempting 65_(achieve)their dreams.第四部分写作(共两节,满分 40 分)第一节 应用文写作(满分 15 分)假如你是学生会主席李华,外教 Mr.Peter 下学期来你们学校教英语了,现需要学生会推荐一名助教,请为你的同学李民写一封推荐信。开头及结尾已经给出。注意:1.词数 80 左右;2.适当增加细节,以

    63、使行文连贯。Dear Peter,_Yours,Lihua9第二节(满分 25 分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Baskin was a 20-year-old sophomore at the University of South Carolina whose parents ran small restaurant.As he was the only college student in his family,his family tried their best to support him.Baskin always worked as

    64、 a waiter in the restaurant to lighten his parents burdens.He was so hardworking that many customers praised his hospitable service.His parents also appreciated and trusted him a lot.It was a busy night at the restaurant.After a few guests walked in and sat down,they ordered a bottle of the Chateau

    65、Pichon Longueville Comtesse 2001-a valuable wine worth almost 6,000.Having to serve another table,Baskin then asked a workmate to fetch the bottle.However,since the employee was new,she accidentally took the wrong bottle of wine.Instead of the wine that was ordered by the customers,she served the Ch

    66、ateau Pichon Longueville Pomerol 2001,which cost about 5,000.As the bottles and names were similar,no one noticed the mistake.Baskin didnt realize the mistake until the customers wanted to order a second bottle after finishing the first one.He checked the order quickly and understood what was wrong.

    67、He cleverly suggested they order a different one,without letting them know what had happened,which could give him time to think about how to solve the problem.Everything seemed normal,but Baskin was lost in thought.What should I do to solve this problem?he asked himself.If he didnt tell the customer

    68、s the mistake,he could keep the extra 1000 secretly.As he was also the cashier of the restaurant,no one would know what happened.1000 was the tuition fee for the whole school year and his parents neednt work hard to earn money for him.Or he could use the money to buy his favorite laptop which his pa

    69、rents couldnt afford.This extra money was really a huge temptation to him.But in this way,he would lose his honesty and dignity.注意:1.所续写的短文词数应为 150 左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Para1:While he was struggling with his options,his father came over._10Para 2:When the customers came to pay the bill,with father

    70、 s advice in mind.Baskin decided to do the right thing._1枣庄三中 2022-2023 学年度第一学期高三年级期中考试 英语试题 参考答案:第一部分:1-5 CACBA6-10 CACBB11-15 BACCA 16-20 ACAAB第二部分:阅读:A 篇【答案】21.B22.A23.C【分析】这是一篇应用文。文章介绍了大学生 4 种大学生的兼职工作。21.细节理解题。根据文章第二段的第四句话“However,as many of these positions are advertised on the windows of resta

    71、urants and pubs,going inside and asking the staff there about the positions is a much better idea.”(然而,由于许多这样的职位都是贴在餐馆和酒吧的橱窗上的广告,所以进去询问那里的工作人员是一个更好的主意。)可知,亲自询问职位是找一份服务员职位最好的方法。故选 B 项。22.细节理解题。根据第三段的最后两句“You go at any time as a regular customer and check out the services that the business provides.Yo

    72、u report back to the client and they will pay for your purchases alongside 5 10.”(作为一个老客户,你可以随时去看看这家公司提供的服务。你向客户报告,他们将为你的购买支付 5-10 英镑。)可知,神秘顾客需要反馈服务质量。故选A 项。23.细节理解题。根据最后一段的第一句“If youre a good communicator and can act professionally,a receptionist might be a great opportunity for you,which will help

    73、 you build administrative skills and experience.”(如果你善于沟通,表现得很专业,接待员对你来说可能是一个很好的机会,这将帮助你培养行政技能和经验。)可知,接待员的工作有助于培养行政技能。故选 C 项。B 篇【答案】24.C25.B 26.B27.B【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了一种可以减少食物浪费的新技术,名为“纸质电气气体传感器(PEGS)”。介绍了这种技术的工作方式以及人们对此技术未来应用领域的看法。24.细节理解题。根据第四段“The sensors cost two US cents each to make.Known as“

    74、paper-based electrical gas sensors(PEGS)”,they detect spoilage gases like ammonia(a poisonous gas with a strong unpleasant smell)in meat and fish products.The information provided by the electronic nose is received by a smart phone,and then you can know whether the food is fresh and safe to eat.(每个传

    75、感器的制造成本为 2 美分。它们被称为“纸质电气气体传感器(PEGS)”,可以检测出肉类和鱼类产品中的氨气(一种有强烈难闻气味的有毒气体)等腐败气体。电子鼻子提供的信息被智能手机接收,然后你就可以知道食物是否新鲜和安全的食用)”可知,PEGS 的功能是帮助人们检测食物的新鲜度。故选 C。25.细节理解题。根据第五段中“The sensors,combined with a tiny electronic system,then inform nearby mobile devices,which identify and understand the data about spoilage g

    76、ases.(这些传感器与2一个微型电子系统结合,然后通知附近的移动设备,这些移动设备可以识别并了解有关变质气体的数据)”可知,当 PEGS 运行时,智能手机的作用是读取 PEGS 收集的数据。故选 B。26.推理判断题。根据第六段“Lead author Dr Firat Guder of Imperials Department of Bioengineering,said,“Although theyre designed to keep us safe,use-by dates can lead to eatable food being thrown away.They dont al

    77、ways reflect its actual freshness.In fact,people often get sick from food-borne diseases due to poor storage,even when an item is within its use-by date.”(帝国理工大学生物工程系的第一作者 Firat Guder 博士说:“尽管保质期是为了保护我们的安全,但它可能导致可食用的食物被扔掉。它们并不总是反映它的实际新鲜度。事实上,人们经常会因为储存不当而患上食源性疾病,即使是在保质期内。”)”可推知,Firat Guder 博士认为保质期不是完全

    78、可靠的。故选 B。27.主旨大意题。根据第一段“In order to help discover spoilage and reduce food waste for supermarkets and consumers,researchers have developed new low-cost,smart phone-linked,eco-friendly spoilage sensors for meat and fish packaging.(为了帮助超市和消费者发现食物的腐败现象,减少食物浪费,研究人员开发了一种新型低成本、智能手机连接、环保的腐败传感器,用于肉类和鱼类的包装)”

    79、结合文章主要介绍了一种可以减少食物浪费的新技术,名为“纸质电气气体传感器(PEGS)”。介绍了这种技术的工作方式以及人们对此技术未来应用领域的看法。可知,作者在文中主要谈到了减少食物浪费的包装新技术。故选 B。C 篇【答案】28.C 29.C30.D31.A【分析】本文是一篇记叙文。本文主要讲述的是 Harrison 因别人的献血挽救了自己的生命,因此决定 18 岁以后自己也参与献血,接下来的 60 年里,他献血近 1200 次。哈里森自然产生RH 阴性血,其中含有 RH 阳性抗体。拯救了数百万婴儿。28.推理判断题。根据文章第一段可知,James Harrison 在 14 岁时做了一次胸部

    80、大手术,手术需要血液,献血挽救了他的生命,他决定一旦年满 18 岁,就开始尽可能定期献血,由此可以推知 James Harrison 是个非常感恩的献血者。故选 C。29.推理判断题。根据第四段可知,为了保护 Harrison 的健康,他们停止了他的献血,他最后一次捐赠的血液帮助挽救了一些母亲和婴儿,由此可以推知,作者写第四段的目的是去描写 Harrison 的捐赠生涯是如何结束的,故选 C。30.推理判断题。根据最后一段的 But Harrisons retirement from giving blood doesnt mean hes completely out of the game

    81、.可知哈里森的退役并不意味着他完全退出了这场“比赛”,由此可以推知,Harrison 继续为 RH 项目做出贡献,故选 D。31.主旨大意题。根据文章主要内容和第三段的 Hes made 1,162 donations from his right arm and 10 from his left.可知,本文主要讲述的是 Harrison 因别人献血挽救了自己的生命,18 岁以后的 60 年里,他献血近 1200 次,他的右臂捐献了 1162 次,左臂捐献了 10 次,挽救了数百万婴儿,故“那个拥有金色手臂的人”能作为本文的标题,故选 A。D 篇【答案】32.A33.D34.A 35.D【分析

    82、】这是一篇夹叙夹议文。文章通过作者观察宇宙深处的星系,一颗恒星可能要爆炸,但后来又恢复正常,从而产生的联想,地球上一切都不正常了,需要有一个共同的问题使人们更加团结。32.推理判断题。根据最后一段“I am hoping that everyone on the planet is saving some time to 3contemplate(凝视,沉思)the universe and to realize we are not alone.No matter where we are or who we are,we are on this planet together.Since

    83、we are all made of stars,looking up at the night sky gives us a glimpse of our past and our future,and we can contemplate both together.(我希望地球上的每个人都能节省一些时间来思考宇宙,并意识到我们并不孤单。不管我们在哪里,不管我们是谁,我们都在这个星球上。因为我们都是由星星组成的,仰望夜空能让我们瞥见我们的过去和未来,我们可以一起思考这两者。)”可以推知,作者建议我们思考人类在这个世界上的生活方式。故选 A 项。33.推理判断题。根据第三段中“A coupl

    84、e of months ago,Betelgeuse,a bright star in the Orion constellation(猎户座)started to get dimmer and dimmer.(几个月前,猎户座中一颗明亮的恒星参宿四开始变得越来越暗。)”可知,Betelgeuse 是颗恒星,根据第四段中“I started dreaming about using such an event to remind everyone that stars produce nearly all of the chemical elements in the universe,whi

    85、ch came directly out of the Big Bang.(我开始梦想用 such an event 来提醒大家,恒星产生了宇宙中几乎所有的化学元素,这些元素都直接来自于大爆炸。)”可知,如果 Betelgeuse发生爆炸,会产生化学元素。故选 D 项。34.词句猜测题。根据划线词句上一段(第三段)中“A couple of months ago,Betelgeuse,a bright star in the Orion constellation(猎户座)started to get dimmer and dimmer.Astronomers all over the wor

    86、ld thought this might be a signal that the star was about to explode.(几个月前,猎户座中一颗明亮的恒星 Betelgeuse 开始变得越来越暗。全世界的天文学家都认为这可能是这颗恒星即将爆炸的信号。)”可知,这颗恒星有潜在的爆炸迹象,在根据划线词句“I started dreaming about using such an event to remind everyone that stars produce nearly all of the chemical elements in the universe,which

    87、 came directly out of the Big Bang.(我开始梦想用 such an event 来提醒大家,恒星产生了宇宙中几乎所有的化学元素,这些元素都直接来自于大爆炸。)”可以推知,划线词语即指 Betelgeuse 潜在的爆炸迹象,作者想用该事件来提醒人们。故选 A 项。35.主旨大意题。通读全文,根据倒数第二段“But nothing is normal here on Earth now.I am beginning to realize that we did not need a star to explode to unite us.All we needed

    88、 was a common problem.(但现在地球上一切都不正常了。我开始意识到我们不需要一颗恒星爆炸来团结我们。我们所需要的只是一个共同的问题)”可知,本文通过作者观察宇宙深处的星系,一颗恒星可能要爆炸,但后来又恢复正常,从而产生的联想,地球上一切都不正常了,需要有一个共同的问题使人们更加团结。选项 D“仰望星空可以让我们更加亲密。”突出主题,表达准确,适合做标题。故选 D 项。第二节:【答案】36.B37.C38.G 39.A 40.E【分析】本文是应用文。文章就如何应对青少年面临的“错失恐惧症”给出了建议。36.根据指代关系可知,空格处句子需为下文 This belief 提供指代

    89、对象,E 项“In general,FOMO causes people to assume that they have a low social rank.(一般来说,错失恐惧症会让人们认为自己的社会地位较低)”中“they have a low social rank.”正是 This belief 指代对象,且认为自己的社会地位较低会造成“anxiety and a sense of inferiority(焦虑和自卑)”。故选 B 项。37.上文提到“reframing(重塑)thinking”这一概念,C 项“Its a mental exercise designed to he

    90、lp them look at situations differently.(这是一种心理训练,旨在帮助他们从不同的角度看待情况)”是对这一概念的解释,且句中“look at situations differently”与上文“reframing(重塑)thinking”相照应,指“用另一种方式看待或思考问题”。故选 C 项。438.上文“One thing teens can do to deal with FOMO is to track their negative thoughts and feelings in a journal.(青少年可以做的一件事就是在日记中记录他们的消极

    91、想法和感受)”建议是青少年用日记的方式记录消极想法和感受,G 项“This allows them to observe how often theyre feeling negative about themselves.(这可以让他们观察到自己产生消极想法和感受的频率)”中 This 指代的正是“记录消极想法和感受”这种行为,且记录后就能观察到产生消极想法的频率,两句间有顺承关系。故选 G 项。39.根据下文“Encourage teens to recognize that they have limited time and cannot possibly be everywhere

    92、and do everything.So,naturally,there will be social events that they cannot attend.(鼓励青少年认识到他们的时间是有限的,不可能无处不在,无所不能。因此,自然会有一些社交活动他们不能参加)”可知青少年要认识到不是所有社交活动都能参加,因为自己时间有限,所以对参加社交活动的可能性要切合实际。A 项“Be realistic about availability.(对可能性要现实一点)”表达了同样意思,符合语境。故选。40.上文“But just switching the phone off does not er

    93、ase the feelings that FOMO causes.(但是仅仅关掉手机并不能消除错失恐惧症引起的感觉)”说关掉手机并不能消除“错失恐惧症”引起的焦虑和自卑,E 项“Teens may still worry about missing out even if theyre not in social media at all.(即使不使用社交媒体,青少年可能仍然会担心错过机会)”解释了其原因,因为即使关掉手机,不使用社交媒体,青少年可能仍然会担心。故选 E 项。第三部分:第一节:4145CBBAA 4650DCDCD 5155ABBAD【解析】这是一篇记叙文。作者 18 岁时做

    94、过一项创造性写作任务,老师把我们写给未来自己的信装在一个有邮票的回邮信封里,并答应十年后寄出。当作者终于收到那封信时,我急切地打开了它,结果被信中的自我接纳所感动了。作者开始意识到,与我的感受和我将成为什么样的人相比,我在 10 年内所能取得的成就将是微不足道的。【41 题】考查动词词义辨析。句意:尽管如此,这么多年过去了,我还是怀疑过去的那封信是否还能收到。根据下文 whether the letter from my past would make it to me 可知作者持怀疑态度。故选 C。【42 题】考查形容词词义辨析。句意:这是我 18 岁时的一项创造性写作任务。A.hopele

    95、ss绝望的;B.creative 创造性的;C.urgent 紧急的;D.tough 艰难的。根据下文老师要我们给未来的自己写信可知是一项有创造性的写作。故选 B。【43 题】考查动词词义辨析。句意:老师把我们写给未来自己的信装在一个有邮票的回邮信封里,并答应十年后寄出。根据上文写信可知是邮寄。故选 B。【44 题】考查动词词义辨析。句意:但这么长时间过去了,他还会记得吗?根据上文 since so much time had passed 可知推测这么长时间过去了是否还记得。故选 A。【45 题】考查形容词义辨析。句意:当你 18 岁的时候,28 岁似乎是一个成年人的年龄,但我并没有像年轻时

    96、自己所期望的那样成熟。A.grown-up 成熟的;成年的;B.happy 快乐的;C.made-up 捏造的;D.promising 有前途的。28 岁是一个成年人的年龄。故选 A。【46 题】考查动词词义辨析。句意:当你 18 岁的时候,28 岁似乎是一个成年人的年龄,但我并没有像年轻时的自己所期望的那样成熟。根据上文 but I wasnt feeling as mature as I believed my younger self 可知是像年轻时期待的那样。故选 D。5【47 题】考查副词词义辨析。句意:当我终于收到那封信时,我急切地打开了它。根据句意可知选 C。【48 题】考查连接

    97、词。句意:它继续漫不经心地向我打招呼,就像我们在进行即时通讯聊天一样。A.even if 即使;B.so that 以便;C.now that 既然;D.as if 好像。根据句意可知选 D。【49 题】考查动词词义辨析。句意:作为一名高中生,面对即将到来的 sat 和大学申请,我18 岁的自己压力很大。根据下文 SATS and college application 可知 SAT 和大学申请即将到来。故选 C。【50 题】考查形容词词义辨析。句意:作为一名高中生,面对即将到来的 SAT 和大学申请,我 18 岁的自己压力很大!A.depressed 沮丧的;B.ambitious 有野心的

    98、;C.carefree 无忧无虑的;D.stressed 紧张的。根据上文可知作者 18 岁很有压力。故选 D。【51 题】考查动词词义辨析。句意:她显然不太高兴,希望我以后不要那么担心,希望我不要忘记活在当下,享受生活!根据下文 my life 可知希望自己多享受生活。故选 A。【52 题】考查动词短语辨析。句意:与我的信念相反,18 岁的我对自己没有任何要求,也没有任何我可能无法实现的期望。根据上文 18 岁的我对自己没有任何要求,因此也没有任何我未能实现的期望。故寻 B。【53 题】考查形容词词义辨析。句意:我感动了。A.guilty 内疚的;B.touched 感动的;C.embarr

    99、assed 尴尬的;D.nervous 紧张的。根据下文 tears welled up in my eyes 可知作者很感动。故选 B。【54 题】考查名词词义辨析。句意:我被感动了,随着时间的推移,这种自我接纳使我热泪盈眶。A.self-acceptance 自我接纳;B.self-service 自助服务;C.self-defense 自卫;D.self-concern自私自利。根据上文 Even if you are not the one Im imagining now,Ill support you 可知作者在信中进行了自我接纳。故选 A。【55 题】考查连词辨析。句意:然而,我

    100、开始意识到,与我的感受和我将成为什么样的人相比,我在 10 年内取得的成绩将是微不足道的。故选 D。第二节:56.was founded 57.whose 58.hugely 59.used 60.tasty 61.its 62.countries 63.on/upon 64.later 65.to achieve第四部分写作第一节:Dear Peter,Im Li Hua,Chairman of the Students Union.Its great to hear that you are coming to teach inour school next semester.I am w

    101、riting to you to recommend Li Min,a Senior 3 student of 18,to be your assistant.His performance was outstanding in the school years.He is a diligent boy,who can use the computer skillfully and has a gift for communicating with others.Whats more,he is one of the top ten students in our school,whose s

    102、poken English is extremely excellent.Im sure he can be helpful in your work and life in China.Therefore,I recommend him to you with all my heart.If you have any other questions about it,please contact me.Looking forward to your coming.Yours sincerelyLi Hua6第二节:Possible version:Para 1:While he was st

    103、ruggling with his options,his father came over.Seeing his mixed expression,his father asked him what was happening.Baskin couldnt help telling him the truth.His father listened attentively and gave his advice.He told Baskin he should tell the truth and admit his mistake.Baskin thought the customers

    104、probably wouldnt notice the mistake as they were not paying too much attention.His father said that he should always be honest and that way he would always be trusted.Baskin nodded seriously.Para 2:When the customers came to pay the bill,with his fathers advice in mind,Baskin decided to do the right

    105、 thing.He explained the situation to the customers and apologized sincerely for the error.The customers were surprised at this and said they hadnt noticed the mistake at all.Instead,they said that the wine they were served still tasted very good and finished by giving him a large tip.To Baskins reli

    106、ef,his father also forgave him for his mistake,saying that no harm had been done and the customers were satisfied with the service Thinking back,Baskin was grateful to his father for such good advice and also learned an important life lesson.【分析】本文是一篇记叙文。Baskin 是一个为学费在饭店打工的大二学生。一次工作当中的疏忽把 6000 块的酒误上

    107、成了 5000 块的红酒。由于无人察觉这个失误,他有机会将一千元的红酒差价据为己有,但又无法忍受内心道德的谴责,这时父亲走过来了。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“正当他苦苦思索如何选择的时候,他的父亲走了过来。”我们得知,父亲指导了 Baskin 如何处理这件事情。所以第一段建议主要通过语言和动作描述 Baskin 和父亲之间的互动,即父亲如何劝说他跟客人说出事实。由第二段首句内容“顾客们来结账时,巴斯金心里想着爸爸的建议,决定做正确的事。”可知,第二段主要描写 Baskin 在父亲的指导下如何解决这一问题。解决方法可以写向客人说明事实并道歉。升华可以写诚实和自尊拥有任何事物无法比拟的

    108、价值。只有诚实才能获得内心的平静。体现人与自我和正确价值观的主题渗透。2.续写线索:困惑求助真相解释满意3.词汇激活(一个词汇要写出相近的表达)承认错误:admit his mistake/accept his mistake道歉:apologized sincerely/make a sincere apology/say sorry to【高分句型写范文中的就可以,至少 2 个高分句型】高分句型 1 Seeing his mixed expression,his father asked him what was happening.(现在分词作时间状语,且句中使用 what 引导的宾语从

    109、句)高分句型 2 Baskin thought the customers probably wouldnt notice the mistake as they were not paying too much attention.(句中使用 as 引导的原因状语从句)高分句型 3 To Baskins relief,his father also forgave him for his mistake,saying that no harm had been done and the customers were satisfied with the service(现在分词作伴随状语,且

    110、句中使用that 引导的宾语从句)7录音原文:Text 1W:How about seeing the new film at the theater tomorrow?M:Sorry.I have a GRE class every Friday,and the next day I always have to look over my notes at home.Text 2M:Hey,Katherine.Do you know any special ways to listen to lectures better?W:Well,I like to take notes.But if

    111、 the topic is difficult,I often record the whole thing.That way,I can listen to the lecture all over again and take really good notes.Text 3W:Hi,Thomas.This is Katie.I found your notebook in the library.Please come to get it back in the classroom.Or I just leave it in the teachers office in Room 201

    112、,if you dont have time now.M:Oh.Thats great,Katie!I have been looking for it all day long.Ill go to get it tomorrow morning.Text 4M:I find there are plenty of classical music CDs on the Internet.You can buy them very cheaply if you like them.W:Great.I know you very often listen to them.You can try s

    113、ome rock music,which can make you energetic and powerful.And jazz music also makes people feel relaxed.M:Mm I sometimes listen to them.Text 5M:You really have a lot of hobbies,Sarah.How do you find time to keep up with all of them?W:Thats the nice thing about being retired.I have always had a desire

    114、 to do more in the field of art,and now that I have time,I really enjoy taking art classes at the community college.Text 6M:Im terribly sorry,Tina.Ive broken your glasses.I was looking for the dictionary you borrowed from me yesterday on the desk while you were out for a break.W:Well,it doesnt matte

    115、r.Its my fault.I forgot to return it to you on time after I used it to look up some words in it.I should say sorry to you first.M:I need it badly now,so I began to search for it on your desk.I should have been careful.Ill pay for it.W:No,there is no need to pay.You treat me an ice cream after class.

    116、Thats enough.Text 7W:Good morning.Harwich Hospital.How may I help you?M:Hello,I made an appointment with Dr.Martin,but I have to make a change now.W:Oh,whos calling,please?M:Its Adam Welsh.W:Ah yes,Mr.Welsh.Your appointment is at 11:00 am on Wednesday.Is there a problem?M:Well,unfortunately I wont b

    117、e able to come tomorrow as I live out of town and Ive been cut off by last nights sudden snowstorm.Could I possibly have another appointment for the same time the day after tomorrow when the weather will hopefully be better?W:Wait a moment,please.Ill just check.Yes,thatll be fine.M:Thank you very mu

    118、ch.W:Youre welcome.Ill inform Dr.Martin of the change.Thank you for calling.Text 8M:Lets plan a trip for the summer break.8W:All right.I heard there are some little villages with beautiful scenery and interesting shops.M:Oh no.We dont have that much money to do some shopping.W:Youre right.Anyway,Id

    119、like to have a look.I just heard there are some really nice arts in the villages.The best place to find a good variety of local artworks such as paintings and handmade jewelry is Richmond.The only trouble is that there arent any places to eat.Luckily,there are some great restaurants and cafs in Rose

    120、mount 15 minutes by bike away from it.(11)And Sun Valley,which is a ten-minute walk from Richmond is also famous for its local foods.M:Great!Are there any youth hotels around there?W:Yes,theres one in Richmond.(12)But what about sleeping in a tent?We havent done that for ages and we dont have much m

    121、oney to stay in a hotel.M:Sounds fun.Text 9W:Nice to meet you,Jack.Im Mrs.Spence.Please take a seat.M:Thank you,Mrs.Spence.Nice to meet you,too.W:(13)So,youve applied to do a teaching course here.M:(13)Yes,thats right.W:Id like you to tell me,first of all,why you want to be a teacher.M:OK.Well,Ive a

    122、lways loved explaining things and helping people.(14)Im not looking for an easy jobI like a challenge!I also want to work with young people.W:And why have you decided to become a PE teacher?M:OK,playing sports is my favorite.I really believe its important for young people to do sports at school.W:(1

    123、5)Oh,mine is watching sports.Well,why is it so important,do you think?M:OK.Well,first of all,we all know its important for our health to keep physically fit.Secondly,physical exercise is good for our mental well-being.W:HmmmM:(16)Finally,playing sports teaches young people important life lessons,lik

    124、e the teamwork,which values most.W:OK.Jack.(13)Lets stop here.Ill let you know the result soon.Text 10M:In the age of mobile payments,what we really need to survive is a smartphone.But one company in the US is going to make your traditional wallets cool again,by bringing them into the digital age.(1

    125、7)Armenian firm Voltermans Smart Wallet takes security to a new level.Its fitted with different technology.In a smart wallet,there is an alarm,a GPS tracker,and even a camera.(18)If your phone and wallet become separated,the alarm will warn you so that you dont leave it behind.And if your wallet is

    126、lost or stolen,the GPS tracker can help you reach it.But perhaps the most unusual feature of the Volterman Smart Wallet is the built-in front-facing camera.“If someone dares to open your wallet without your permission,the little camera will take a picture and send it to your mobile phone,”the founde

    127、r said.(19)Once your wallet is stolen,you will find it easily by receiving the picture of the thief.The Volterman is really the worlds most powerful smart wallet.(20)Its also lightweight and thin,making it perfect for travel.No more international roaming charges(漫游费).Also,it works wirelessly.The high-tech wallet comes in three models,with the cheapest cost expected to be$169.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:山东省枣庄市第三中学2023届高三英语上学期期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-798618.html
    相关资源 更多
  • 八年级物理上册沪科版习题:期末检测卷.docx八年级物理上册沪科版习题:期末检测卷.docx
  • 八年级物理上册江西人教版习题:第四章检测卷.docx八年级物理上册江西人教版习题:第四章检测卷.docx
  • 八年级物理上册江西人教版习题:第六章检测卷.docx八年级物理上册江西人教版习题:第六章检测卷.docx
  • 八年级物理上册江西人教版习题:期末检测卷(一).docx八年级物理上册江西人教版习题:期末检测卷(一).docx
  • 八年级物理上册江西人教版习题:期中检测卷.docx八年级物理上册江西人教版习题:期中检测卷.docx
  • 八年级物理上册机械运动与声现象综合测试题无答案新版新人教版.docx八年级物理上册机械运动与声现象综合测试题无答案新版新人教版.docx
  • 八年级物理上册期末测评新版北师大版.docx八年级物理上册期末测评新版北师大版.docx
  • 八年级物理上册人教版(通用)习题:第六章检测卷.docx八年级物理上册人教版(通用)习题:第六章检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版(通用)习题:第五章检测卷.docx八年级物理上册人教版(通用)习题:第五章检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版(通用)习题:第一章检测卷.docx八年级物理上册人教版(通用)习题:第一章检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版(通用)习题:期末检测卷(三).docx八年级物理上册人教版(通用)习题:期末检测卷(三).docx
  • 八年级物理上册人教版(贵州专版)习题:第四章检测卷.docx八年级物理上册人教版(贵州专版)习题:第四章检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版(贵州专版)习题:第五章检测卷.docx八年级物理上册人教版(贵州专版)习题:第五章检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版(贵州专版)习题:第三章检测卷.docx八年级物理上册人教版(贵州专版)习题:第三章检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版(贵州专版)习题:第一章检测卷.docx八年级物理上册人教版(贵州专版)习题:第一章检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版(贵州专版)习题:期末检测卷(一).docx八年级物理上册人教版(贵州专版)习题:期末检测卷(一).docx
  • 八年级物理上册人教版(湖北专版)习题:第六章检测卷.docx八年级物理上册人教版(湖北专版)习题:第六章检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版(湖北专版)习题:第五章检测卷.docx八年级物理上册人教版(湖北专版)习题:第五章检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版(湖北专版)习题:期末检测卷(二).docx八年级物理上册人教版(湖北专版)习题:期末检测卷(二).docx
  • 八年级物理上册人教版(湖北专版)习题:期中检测卷.docx八年级物理上册人教版(湖北专版)习题:期中检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版习题:第五章检测卷.docx八年级物理上册人教版习题:第五章检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版习题:第二章检测卷.docx八年级物理上册人教版习题:第二章检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版习题:期末检测卷(二).docx八年级物理上册人教版习题:期末检测卷(二).docx
  • 八年级物理上册【声现象】易错点总结.docx八年级物理上册【声现象】易错点总结.docx
  • 八年级物理上册《第四单元 透镜及其应用》复习要点及自我检测题(无答案) 苏科版.docx八年级物理上册《第四单元 透镜及其应用》复习要点及自我检测题(无答案) 苏科版.docx
  • 八年级物理上册《第二单元 物态变化》复习要点及自我检测题(无答案) 苏科版.docx八年级物理上册《第二单元 物态变化》复习要点及自我检测题(无答案) 苏科版.docx
  • 八年级物理上册《第一章 机械运动》单元综合测试(2)(无答案) (新版)新人教版.docx八年级物理上册《第一章 机械运动》单元综合测试(2)(无答案) (新版)新人教版.docx
  • 八年级物理上册《第一章 机械运动》单元综合测试(1)(无答案) (新版)新人教版.docx八年级物理上册《第一章 机械运动》单元综合测试(1)(无答案) (新版)新人教版.docx
  • 八年级物理上册《第一章 声现象》自主训练题2(无答案) 苏科版.docx八年级物理上册《第一章 声现象》自主训练题2(无答案) 苏科版.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1