分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 11

类型【壹铭高考真题】23 2018年普通高等学校招生全国统一考试(全国卷Ⅰ) 英语试卷.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:801931
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:11
  • 大小:165.47KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    壹铭高考真题
    资源描述:

    1、第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A.19.15.B.9.18.C.9.15.答案是 C。1.What will James do tomorrow?A.Watch a TV program.B.Give a talk.C.Write a report.2.What can we say about the woman?A.She&#

    2、1049011;s generous.B.She􀆳s curious.C.She􀆳s helpful.3.When does the train leave?A.At 6:30.B.At 8:30.C.At 10:30.4.How does the woman go to work?A.By car.B.On foot.C.By bike.5.What is the probable relationship between the speakers?A.Classmates.B.Teacher and student.C.Doctor and patien

    3、t.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What does the woman regret?A.Giving up her research.B.Dropping out of college.C.Changing her major.7.What is the woman interested in studying now?A.

    4、Ecology.B.Education.C.Chemistry.听第7段材料,回答第8、9题。8.What is the man?A.A hotel manager.B.A tour guide.C.A taxi driver.9.What is the man doing for the woman?A.Looking for some local foods.B.Showing her around the seaside.C.Offering information about a hotel.听第8段材料,回答第10至12题。10.Where does the conversation

    5、 probably take place?A.In an office.B.At home.C.At a restaurant.11.What will the speakers do tomorrow evening?A.Go to a concert.B.Visit a friend.C.Work extra hours.12.Who is Alice going to call?A.Mike.B.Joan.C.Catherine.听第9段材料,回答第13至16题。13.Why does the woman meet the man?A.To look at an apartment.B.

    6、To deliver some furniture.C.To have a meal together.14.What does the woman like about the carpet?A.Its color.B.Its design.C.Its quality.15.What does the man say about the kitchen?A.It􀆳s a good size.B.It􀆳s newly painted.C.It􀆳s adequately equipped.16.What will the woman prob

    7、ably do next?A.Go downtown.B.Talk with her friend.C.Make payment.听第10段材料,回答第17至20题。17.Who is the speaker probably talking to?A.Movie fans.B.News reporters.C.College students.18.When did the speaker take English classes?A.Before he left his hometown.B.After he came to America.C.When he was 15 years o

    8、ld.19.How does the speaker feel about his teacher?A.He􀆳s proud.B.He􀆳s sympathetic.C.He􀆳s grateful.20.What does the speaker mainly talk about?A.How education shaped his life.B.How his language skills improved.C.How he managed his business well.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每

    9、小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AWashington,D.C.Bicycle ToursCherry Blossom Bike Tour in Washington,D.C.Duration:3 hoursThis small group bike tour is a fantastic way to see the world-famous cherry trees with beautiful flowers of Washington,D.C.Your guide will provide a history lesson abo

    10、ut the trees and the famous monuments where they blossom.Reserve your spot before availabilityand the cherry blossomsdisappear!Washington Capital Monuments Bicycle TourDuration:3 hours(4 miles)Join a guided bike tour and view some of the most popular monuments in Washington,D.C.Explore the monuments

    11、 and memorials on the National Mall as your guide shares unique facts and history at each stop.Guided tour includes bike,helmet,cookies and bottled water.Capital City Bike Tour in Washington,D.C.Duration:3 hoursMorning or Afternoon,this bike tour is the perfect tour for D.C.newcomers and locals look

    12、ing to experience Washington,D.C.in a healthy way with minimum effort.Knowledgeable guides will entertain you with the most interesting stories about Presidents,Congress,memorials,and parks.Comfortable bikes and a smooth tour route(路线) make cycling between the sites fun and relaxing.Washington Capit

    13、al Sites at Night Bicycle TourDuration:3 hours(7 miles)Join a small group bike tour for an evening of exploration in the heart of Washington,D.C.Get up close to the monuments and memorials as you bike the sites of Capitol Hill and the National Mall.Frequent stops are made for photo taking as your gu

    14、ide offers unique facts and history.Tour includes bike,helmet,and bottled water.All riders are equipped with reflective vests and safety lights.21.Which tour do you need to book in advance?A.Cherry Blossom Bike Tour in Washington,D.C.B.Washington Capital Monuments Bicycle Tour.C.Capital City Bike To

    15、ur in Washington,D.C.D.Washington Capital Sites at Night Bicycle Tour.22.What will you do on the Capital City Bike Tour?A.Meet famous people.B.Go to a national park.C.Visit well-known museums.D.Enjoy interesting stories.23.Which of the following does the bicycle tour at night provide?A.City maps.B.C

    16、ameras.C.Meals.D.Safety lights.BGood Morning Britain􀆳s Susanna Reid is used to grilling guests on the sofa every morning,but she is cooking up a storm in her latest roleshowing families how to prepare delicious and nutritious meals on a tight budget.In Save Money:Good Food,she visits a diff

    17、erent home each week and with the help of chef Matt Tebbutt offers top tips on how to reduce food waste,while preparing recipes for under 5 per family a day.And the Good Morning Britain presenter says she􀆳s been able to put a lot of what she􀆳s learnt into practice in her own home,p

    18、reparing meals for sons,Sam,14,Finn,13,and Jack,11.“We love Mexican churros,so I buy them on my phone from my local Mexican takeaway restaurant,”she explains.“I pay 5 for a portion(一份),but Matt makes them for 26p a portion,because they are flour,water,sugar and oil.Everybody can buy takeaway food,bu

    19、t sometimes we􀆳re not aware how cheaply we can make this food ourselves.”The eight-part series(系列节目),Save Money:Good Food,follows in the footsteps of ITV􀆳s Save Money:Good Health,which gave viewers advice on how to get value from the vast range of health products on the market.With

    20、 food our biggest weekly household expense,Susanna and Matt spend time with a different family each week.In tonight􀆳s Easter special they come to the aid of a family in need of some delicious inspiration on a budget.The team transforms the family􀆳s long weekend of celebration with

    21、less expensive but still tasty recipes.24.What do we know about Susanna Reid?A.She enjoys embarrassing her guests.B.She has started a new programme.C.She dislikes working early in the morning.D.She has had a tight budget for her family.25.How does Matt Tebbutt help Susanna?A.He buys cooking material

    22、s for her.B.He prepares food for her kids.C.He assists her in cooking matters.D.He invites guest families for her.26.What does the author intend to do in paragraph 4?A.Summarize the previous paragraphs.B.Provide some advice for the readers.C.Add some background information.D.Introduce a new topic fo

    23、r discussion.27.What can be a suitable title for the text?A.Keeping Fit by Eating SmartB.Balancing Our Daily DietC.Making Yourself a Perfect ChefD.Cooking Well for LessCLanguages have been coming and going for thousands of years,but in recent times there has been less coming and a lot more going.Whe

    24、n the world was still populated by hunter-gatherers,small,tightly knit(联系) groups developed their own patterns of speech independent of each other.Some language experts believe that 10,000 years ago,when the world had just five to ten million people,they spoke perhaps 12,000 languages between them.S

    25、oon afterwards,many of those people started settling down to become farmers,and their languages too became more settled and fewer in number.In recent centuries,trade,industrialisation,the development of the nation-state and the spread of universal compulsory education,especially globalisation and be

    26、tter communications in the past few decades,all have caused many languages to disappear,and dominant languages such as English,Spanish and Chinese are increasingly taking over.At present,the world has about 6,800 languages.The distribution of these languages is hugely uneven.The general rule is that

    27、 mild zones have relatively few languages,often spoken by many people,while hot,wet zones have lots,often spoken by small numbers.Europe has only around 200 languages;the Americas about 1,000;Africa 2,400;and Asia and the Pacific perhaps 3,200,of which Papua New Guinea alone accounts for well over 8

    28、00.The median number(中位数) of speakers is a mere 6,000,which means that half the world􀆳s languages are spoken by fewer people than that.Already well over 400 of the total of 6,800 languages are close to extinction(消亡),with only a few elderly speakers left.Pick,at random,Busuu in Cameroon(eig

    29、ht remaining speakers),Chiapaneco in Mexico(150),Lipan Apache in the United States(two or three) or Wadjigu in Australia(one,with a question-mark):none of these seems to have much chance of survival.28.What can we infer about languages in hunter-gatherer times?A.They developed very fast.B.They were

    30、large in number.C.They had similar patterns.D.They were closely connected.29.Which of the following best explains “dominant” underlined in paragraph 2?A.Complex.B.Advanced.C.Powerful.D.Modern.30.How many languages are spoken by less than 6,000 people at present?A.About 6,800.B.About 3,400.C.About 2,

    31、400.D.About 1,200.31.What is the main idea of the text?A.New languages will be created.B.People􀆳s lifestyles are reflected in languages.C.Human development results in fewer languages.D.Geography determines language evolution.DWe may think we􀆳re a culture that gets rid of our worn t

    32、echnology at the first sight of something shiny and new,but a new study shows that we keep using our old devices(装置) well after they go out of style.That􀆳s bad news for the environmentand our walletsas these outdated devices consume much more energy than the newer ones that do the same thin

    33、gs.To figure out how much power these devices are using,Callie Babbitt and her colleagues at the Rochester Institute of Technology in New York tracked the environmental costs for each product throughout its lifefrom when its minerals are mined to when we stop using the device.This method provided a

    34、readout for how home energy use has evolved since the early 1990s.Devices were grouped by generation.Desktop computers,basic mobile phones,and box-set TVs defined 1992.Digital cameras arrived on the scene in 1997.And MP3 players,smart phones,and LCD TVs entered homes in 2002,before tablets and e-rea

    35、ders showed up in 2007.As we accumulated more devices,however,we didn􀆳t throw out our old ones.“The living-room television is replaced and gets planted in the kids􀆳 room,and suddenly one day,you have a TV in every room of the house,”said one researcher.The average number of electro

    36、nic devices rose from four per household in 1992 to 13 in 2007.We􀆳re not just keeping these old deviceswe continue to use them.According to the analysis of Babbitt􀆳s team,old desktop monitors and box TVs with cathode ray tubes are the worst devices with their energy consumption and

    37、 contribution to greenhouse gas emissions(排放) more than doubling during the 1992 to 2007 window.So what􀆳s the solution(解决方案)?The team􀆳s data only went up to 2007,but the researchers also explored what would happen if consumers replaced old products with new electronics that serve m

    38、ore than one function,such as a tablet for word processing and TV viewing.They found that more on-demand entertainment viewing on tablets instead of TVs and desktop computers could cut energy consumption by 44%.32.What does the author think of new devices?A.They are environment-friendly.B.They are n

    39、o better than the old.C.They cost more to use at home.D.They go out of style quickly.33.Why did Babbitt􀆳s team conduct the research?A.To reduce the cost of minerals.B.To test the life cycle of a product.C.To update consumers on new technology.D.To find out electricity consumption of the dev

    40、ices.34.Which of the following uses the least energy?A.The box-set TV.B.The tablet.C.The LCD TV.D.The desktop computer.35.What does the text suggest people do about old electronic devices?A.Stop using them.B.Take them apart.C.Upgrade them.D.Recycle them.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最

    41、佳选项。选项中有两项为多余选项。Color is fundamental in home designsomething you􀆳ll always have in every room.A grasp of how to manage color in your spaces is one of the first steps to creating rooms you􀆳ll love to live in.Do you want a room that􀆳s full of life?Professional?Or are you jus

    42、t looking for a place to relax after a long day?36.,color is the key to making a room feel the way you want it to feel.Over the years,there have been a number of different techniques to help designers approach this important point.37.,they can get a little complex.But good news is that there𙧅

    43、1;re really only three kinds of decisions you need to make about color in your home:the small ones,the medium ones,and the large ones.38.They􀆳re the little spots of color like throw pillows,mirrors and baskets that most of us use to add visual interest to our rooms.Less tiring than painting

    44、 your walls and less expensive than buying a colorful sofa,small color choices bring with them the significant benefit of being easily changeable. Medium color choices are generally furniture pieces such as sofas,dinner tables or bookshelves.39.They require a bigger commitment than smaller ones,and

    45、they have a more powerful effect on the feeling of a space.The large color decisions in your rooms concern the walls,ceilings,and floors.Whether you􀆳re looking at wallpaper or paint,the time,effort and relative expense put into it are significant.40.A.While all of them are usefulB.Whatever

    46、you􀆳re looking forC.If you􀆳re experimenting with a colorD.Small color choices are the ones we􀆳re most familiar withE.It􀆳s not really a good idea to use too many small color piecesF.So it pays to be sure,because you want to get it right the first timeG.Color choice

    47、s in this range are a step up from the small ones in two major ways第三部分语言知识运用 (共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。During my second year at the city college,I was told that the education department was offering a “free” course,called Thinking Chess,for three

    48、 credits.I 41 the idea of taking the class because,after all,who doesn􀆳t want to 42 a few dollars?More than that,I􀆳d always wanted to learn chess.And,even if I weren􀆳t 43 enough about free credits,news about our 44 was appealing enough to me.He was an international grandma

    49、ster,which 45 I would be learning from one of the game􀆳s 46.I could hardly wait to 47 him.Maurice Ashley was kind and smart,a former graduate returning to teach,and this 48 was no game for him;he meant business.In his introduction,he made it 49 that our credits would be hard-earned.In order

    50、 to 50 the class,among other criteria,we had to write a paper on how we plan to 51 what we would learn in class to our future professions and,52,to our lives.I managed to get an A in that 53 and learned life lessons that have served me well beyond the 54.Ten years after my chess class with Ashley,I&

    51、#1049011;m still putting to use what he 55 me:“The absolute most important 56 that you learn when you play chess is how to make good 57.On every single move you have to 58 a situation,process what your opponent(对手) is doing and 59 the best move from among all your options.”These words still ring tru

    52、e today in my 60 as a journalist.41.A.put forwardB.jumped atC.tried outD.turned down42.A.wasteB.earnC.saveD.pay43.A.excitedB.worriedC.movedD.tired44.A.titleB.competitorC.textbookD.instructor45.A.urgedB.demandedC.heldD.meant46.A.fastestB.easiestC.bestD.rarest47.A.interviewB.meetC.challengeD.beat48.A.

    53、chanceB.qualificationC.honorD.job49.A.realB.perfectC.clearD.possible50.A.attendB.passC.skipD.observe51.A.addB.exposeC.applyD.compare52.A.eventuallyB.naturallyC.directlyD.normally53.A.gameB.presentationC.courseD.experiment54.A.criterionB.classroomC.departmentD.situation55.A.taughtB.wroteC.questionedD

    54、.promised56.A.factB.stepC.mannerD.skill57.A.gradesB.decisionsC.impressionsD.comments58.A.analyzeB.describeC.rebuildD.control59.A.announceB.signalC.blockD.evaluate60.A.roleB.desireC.concernD.behavior第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。According to a review of evidence in a medical

    55、 journal,runners live three years 61.(long) than non-runners.You don􀆳t have to run fast or for long 62.(see) the benefit.You may drink,smoke,be overweight and still reduce your risk of 63.(die) early by running.While running regularly can􀆳t make you live forever,the review says it

    56、64.(be) more effective at lengthening life 65. walking,cycling or swimming.Two of the authors of the review also made a study published in 2014 66. showed a mere five to 10 minutes a day of running reduced the risk of heart disease and early deaths from all 67.(cause).The best exercise is one that y

    57、ou enjoy and will do.But otherwise.it􀆳s probably running.To avoid knee pain,you can run on soft surfaces,do exercises to 68.(strength) your leg muscles(肌肉),avoid hills and get good running shoes.Running is cheap,easy and it􀆳s always 69.(energy).If you are time poor,you need run for

    58、 only half the time to get the same benefits as other sports,so perhaps we should all give 70. a try.第四部分写作 (共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每

    59、处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。During my last winter holiday,I went to countryside with my father to visit my grandparents.I find a big change there.The first time I went there,they were living in a small house with dogs,ducks and another animals.Last winter when I went here again,they had a

    60、big separate house to raise dozens of chicken.They also had a small pond which they raised fish.My grandpa said last summer they earned quite a lot by sell the fish.I felt happily that their life had improved.At the end of our trip,I told my father that I planned to return for every two years,but he

    61、 agreed.第二节书面表达(满分25分)假定你是李华,你的新西兰朋友Terry将去中国朋友家做客,发邮件向你询问有关习俗。请你回复邮件,内容包括:1.到达时间;2.合适的礼物;3.餐桌礼仪。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。232018年英语(全国卷)听力部分答案:15 BCCBA610 BABCC1115 ABAAC1620 BCBCA阅读理解第一节【语篇解读】本文是应用文。文章主要介绍了华盛顿特区的四条自行车骑行的相关信息。21.A细节理解题。根据Cherry Blossom Bike Tour in Washington,D.C.中的“Reserve yo

    62、ur spot before availabilityand the cherry blossomsdisappear!”可知,华盛顿特区的樱花自行车之旅需要提前预订。22.D细节理解题。根据Capital City Bike Tour in Washington,D.C.中的“Knowledgeable guides will entertain you with the most interesting stories about Presidents,Congress,memorials,and parks”可知,在该旅行中可以听到有趣的故事,所以选D项。23.D细节理解题。根据Wash

    63、ington Capital Sites at Night Bicycle Tour中的“All riders are equipped with reflective vests and safety lights”可知,参加该旅行的骑手需要配备反光背心和安全灯。【语篇解读】本文是说明文。文章主要介绍了苏珊娜里德主持的新节目省钱,美食。其内容为如何在资金紧张的情况下做出营养可口的饭菜。24.B推理判断题。根据文章的第一段,特别是其中的转折部分“but she is cooking up a storm in her latest roleshowing families how to pre

    64、pare delicious and nutritious meals on a tight budget”可知,她最近的角色是教观众如何在资金紧张的情况下做出营养可口的饭菜。因此推测,她现在开始了一个新节目,所以选B项。25.C推理判断题。根据第二段中的“with the help of chef Matt Tebbutt offers top tips on how to reduce food waste,while preparing recipes for under 5 per family a day”可知,马特主厨在烹饪方面给予了她帮助,所以选C项。26.C推理判断题。作者在第

    65、四段中提到“The eight-part series(系列节目),Save Money:Good Food,follows in the footsteps of ITV􀆳s Save Money:Good Health.”,由此可知,作者写这一段是为了提供一些有关节目的背景信息,所以C项正确。27.D主旨大意题。通读全文可知,文章主要介绍了苏珊娜里德的新节目省钱,美食,再结合第一段中的“how to prepare delicious and nutritious meals on a tight budget”可知,D项可概括全文的内容。A、C两项以偏概全,B项无中生有

    66、。【语篇解读】本文是说明文。在依靠狩猎和采集生活的时代,语种众多。但是随着工业化、贸易、全球化等的发展,许多语种消失了。28.B推理判断题。根据第一段中的“When the world was still populated by hunter-gatherers.they spoke perhaps 12,000 languages between them”可知,在依靠狩猎和采集生活的时代,人们使用的语言种类很多。29.C词义猜测题。根据上文提到的“.all have caused many languages to disappear”和下文的“such as English,Spani

    67、sh and Chinese are increasingly taking over”可知,英语、西班牙语和汉语正在逐渐取代一些语言。由此可猜测该词的意思是“占优势的”,所以选C项。30.B细节理解题。根据第三段的第一句“At present,the world has about 6,800 languages”和最后一句中的“is a mere 6,000,which means that half the world􀆳s languages are spoken by fewer people than that”可知,B项正确。31.C主旨大意题。通读全文可知,在依

    68、靠狩猎和采集生活的时代,语种众多。但是随着工业化、贸易、全球化等的发展,许多语种消失了。由此可知,人类的发展导致了语种的减少,所以选C项。【语篇解读】本文是议论文。当我们购买了新的电子设备时,我们仍然使用旧的电子设备。其实,旧电子设备耗费的能源比新设备要多,从而损害我们的环境、浪费我们的金钱。32.A推理判断题。根据第一段的最后一句“That􀆳s bad news for the environmentand our walletsas these outdated devices consume much more energy than the newer ones th

    69、at do the same things”可知,过时的设备要比新设备消耗更多的能源,因此可推测出新设备对环境有好处。33.D细节理解题。根据第二段的第一句“To figure out how much power these devices are using,Callie Babbitt.tracked the environmental costs for each product throughout its life”可知,Babbitt和她的同事做这项研究是为了发现这些设备所消耗的能量,所以选D项。34.B细节理解题。根据文章的最后一句“They found that more o

    70、n-demand entertainment viewing on tablets instead of TVs and desktop computers could cut energy consumption by 44%”可知,B项使用的能量最少。35.A推理判断题。根据第一段中的“We may think we􀆳re a culture that gets rid of our worn technology.”以及第三段中的“As we accumulated more devices,however,we didn􀆳t throw out ou

    71、r old ones”可知,文章建议人们不要再使用旧的电子设备。第二节【语篇解读】本文是一篇说明文。主要介绍在家装设计时如何选择颜色。36.B根据上文的三个问句,尤其是“Or are you just looking for a place to relax after a long day?”可知,B项可起到承上启下的作用。其中looking for构成同义复现。37.A根据上文提到的“.there have been a number of different techniques.”可知,A项可以承接上文,其中的“all of them”指的就是“a number of differen

    72、t techniques”。38.D根据本段最后一句中的“small color choices bring with them the significant benefit of being easily changeable”可知,本段介绍的是小颜色的选择。其中“small color choices”构成原词复现。39.G根据本段的第一句可知,本段介绍的是中色选择。根据下文的“They require a bigger commitment than smaller ones,and they have a more powerful effect on the feeling of

    73、a space”可知,由G项中的“in two major ways”可引出下文。40.F上文提到“你房间里的大颜色的决定与墙壁、天花板和地板有关。无论你是在看壁纸还是油漆,投入到这方面的时间、精力和相对费用都是很重要的”。F项可作为本段的总结句。语言知识运用第一节【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。作者上大二期间,跟着一位国际大师学习思维棋。作者不仅学到了下棋的技巧,而且也学到了超越课堂的生活技巧。41.B根据上文提到的“a free course”和下文的“who doesn􀆳t want to 42 a few dollars”可知,作者也想省钱,所以急于接受这个主意。j

    74、ump at“急于接受”符合语境。put forward“提出”;try out“试验”;turn down“拒绝”都与语境不符。42.C根据上文提到的“offering a free course”可知,此处应填save,意为“节省”。43.A上文作者提到他总是想学棋,结合前面表达让步关系的连词词组even if可知,此处填excited。be excited about“对感到兴奋”。44.D根据下文的“He was an international grandmaster”可知,此处指的是作者的指导老师,所以选D项。45.D指导老师是国际大师,这就“意味着”作者会跟着下棋最好者之一学习,

    75、所以选D项。46.C见上题解析。fastest“最快的”;easiest“最容易的”;rarest“最罕见的”都不符合语境。47.B此处表达作者当时的急切心情:迫不及待想见到那位老师,所以选B项。48.D根据上文的“a former graduate returning to teach”以及下文的“.no game for him; he meant business”可知,此处指的是他的这份工作。49.Cmake it clear that.“说明白;讲明白”,可看作是固定句式。50.B根据下文的“we had to write a paper.(我们必须要写一篇论文)”可知,此处指的是“

    76、通过这门课程”,所以选B项。attend“上(课)”;skip“逃(课)”;observe“观察”都不符合语境。51.C根据下文的“to our future professions”可知,此处为“apply.to.”短语,意为“把应用到上”。52.A句意:我们需要写一篇如何计划把课上学到的东西应用到未来的职业中,最后应用到我们的生活中。根据句意可知选A项。eventually “最后”;naturally“自然地”;directly“直接地”;normally“正常地”。53.C文章第一句中的“I was told that the education department was offe

    77、ring a free course”中有提示。此处为原词复现。54.B根据上文“.learned life lessons that have served me well beyond the.”中的“life lessons”可知,所以选B项。55.A根据指代关系可知,此处的he指的是作者的指导老师Ashley,所以选A项。56.D根据下文提到的“when you play chess”可知,此处指下棋的技巧,所以选D项。57.Bmake decisions“做决定”。此处意为“下棋最重要的技巧是做决定”。grade“分数”;impression“印象”;comment“评论”。58.A

    78、根据空格后面的宾语“a situation”可知,此处指“分析局势”。analyze“分析”符合语境。59.D上文提到要分析局势,判断对手在做什么,因此要在你所有的选择中评估出最佳的一步。evaluate“评估”符合语境。60.A根据下文的“as a journalist”可知,作者现在是记者。由此判断,此处填role,意为“角色”。desire“欲望;愿望”;concern“关心”;behavior “行为”都与语境不符。第二节【语篇解读】本文是一篇说明文。根据一份对医学期刊上证据的回顾,跑步者比不跑步者可多活三年。你可以通过跑步来降低早亡的风险。61.longer考查比较等级。根据后面的t

    79、han可知,所填的词要用比较级。62.to see考查非谓语动词。分析句子成分可知,所填的词做目的状语,所以用动词不定式。63.dying考查非谓语动词。of是介词,后接动词时要用-ing形式。64.is考查时态和主谓一致。句子的主语是it,时态是一般现在时,所以填is。65.than考查连词。根据前面的more effective可知,句子是比较结构,所以填than。66.that/which考查定语从句。先行词是a study,关系词在定语从句中做主语,所以填that/which。67.causes考查名词复数。cause是可数名词,根据前面的修饰语all可知,该名词要用复数形式。68.s

    80、trengthen考查非谓语动词。空格前的to是动词不定式的符号,所以此处用动词原形。69.energetic考查形容词。根据前面的is可知,所填的词要用形容词形式。70.it/running考查代词。根据句意可知,所填的词代替上文提到的running,所以用it。也可以直接填running。写作第一节During my last winter holiday,I went to the countryside with my father to visit my grandparents.I findfound a big change there.The first time I went

    81、 there,they were living in a small house with dogs,ducks,and anotherother animals.Last winter when I went herethere again,they had a big separate house to raise dozens of chickenchickens.They also had a small pond in或whichwhere they raised fish.My grandpa said last summer they earned quite a lot by

    82、sellselling the fish.I felt happilyhappy that their life had improved.At the end of our trip,I told my father that I planned to return for every two years,butand he agreed.【技巧点拨】省略介词的名词状语名词做时间状语时有every,each,this,that,last,next等词修饰,通常省略前面的介词,直接做状语。如:every day,this evening,last night等。第二节Dear Terry,Ho

    83、w are you going?In your last letter,you asked me about being a guest to a Chinese friend􀆳s home.Now,I am writing to inform you of some relevant details.To begin with,according to our tradition,you are supposed to arrive early,so that you can help the family prepare the dinner,which is meani

    84、ngful and interesting.Besides,you􀆳d better bring some gifts,like a book or a Chinese knot.What􀆳s more,when you are enjoying the meal,you need to avoid making noises while chewing food.Hopefully,these suggestions would be helpful for you.I have the confidence that you will have a great time.Best wishes!Yours,Li Hua

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:【壹铭高考真题】23 2018年普通高等学校招生全国统一考试(全国卷Ⅰ) 英语试卷.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-801931.html
    相关资源 更多
  • 人教版五年级上册数学期末测试卷完整答案.docx人教版五年级上册数学期末测试卷完整答案.docx
  • 人教版五年级上册数学期末测试卷完整版.docx人教版五年级上册数学期末测试卷完整版.docx
  • 人教版五年级上册数学期末测试卷完整参考答案.docx人教版五年级上册数学期末测试卷完整参考答案.docx
  • 人教版五年级上册数学期末测试卷完整.docx人教版五年级上册数学期末测试卷完整.docx
  • 人教版五年级上册数学期末测试卷学生专用.docx人教版五年级上册数学期末测试卷学生专用.docx
  • 人教版五年级上册数学期末测试卷含解析答案.docx人教版五年级上册数学期末测试卷含解析答案.docx
  • 人教版五年级上册数学期末测试卷含精品答案.docx人教版五年级上册数学期末测试卷含精品答案.docx
  • 人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(黄金题型).docx人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(黄金题型).docx
  • 人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(预热题).docx人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(预热题).docx
  • 人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(达标题).docx人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(达标题).docx
  • 人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(轻巧夺冠).docx人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(轻巧夺冠).docx
  • 人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(能力提升).docx人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(能力提升).docx
  • 人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(考试直接用).docx人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(考试直接用).docx
  • 人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(综合题).docx人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(综合题).docx
  • 人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(综合卷).docx人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(综合卷).docx
  • 人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(精练).docx人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(精练).docx
  • 人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(突破训练).docx人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(突破训练).docx
  • 人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(研优卷).docx人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(研优卷).docx
  • 人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(满分必刷).docx人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(满分必刷).docx
  • 人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(模拟题).docx人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(模拟题).docx
  • 人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(最新).docx人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(最新).docx
  • 人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(新).docx人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(新).docx
  • 人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(实用).docx人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(实用).docx
  • 人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(完整版).docx人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(完整版).docx
  • 人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(夺分金卷).docx人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(夺分金卷).docx
  • 人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(基础题).docx人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(基础题).docx
  • 人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(培优).docx人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(培优).docx
  • 人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(培优b卷).docx人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(培优b卷).docx
  • 人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(培优a卷).docx人教版五年级上册数学期末测试卷含答案(培优a卷).docx
  • 相关搜索
    关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1