【期中精准练】专题05:阅读理解B篇应用文类(8套)句子翻译(5套)-2022-2023学年高一下期中英语必考题型精准练(上海专用).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 期中精准练
- 资源描述:
-
1、2022-2023学年高一下期中必考题型精准练专题05:阅读理解B篇应用文类(8套)+ 句子翻译(5套)一、 阅读理解 第一套 (2022高一上海市控江中学校考期中)Want to explore new cultures, meet new people and do something worthwhile at the same time? You can do all three with the Global Development Association (GDA).Whatever stage of life youre at, wherever you go and whate
2、ver project you do in GDA, youll create positive changes in poor and remote communities.We work with volunteers of all ages and backgrounds. Most of our volunteers are aged 17-24. Now we need volunteer managers aged 25-75. They are extremely important in the safe and effective running of our program
3、s. We have such roles as project managers and communication officers.Depending on which role you choose, you could help to increase a communitys access to safe drinking water, or help to protect valuable local cultures. You might also design an adventure challenge to train young volunteers.Not only
4、will you help our young volunteers to develop personally, youll also learn new skills and increase your cultural awareness. You may have chances to meet new people wholl become your lifelong friends.This summer we have both 4-week and 7-week programs:CountrySchedule4-week programs7-week programsAlge
5、ria5 Jul. - 1 Aug.20 Jun. - 7 Aug.Egypt24 Jul. - 20 Aug.19 Jun. - 6 Aug.Kenya20 Jul. - 16 Aug.18 Jun. - 5 Aug.South Africa2 Aug. - 29 Aug.15 Jun. - 2 Aug.GDA ensures that volunteers work with community members and local project partners in places where our help is most needed. All of our projects ar
6、e aimed at promoting the development of poor and remote communities.There is no other chance like a GDA programme. Join us as a volunteer manager to develop your own skills while bringing benefits to these communities.Find out more about joining a GDA programme:Website: www.glodeve.orgEmail: humanre
7、sourcesglodeve.org1What is the main responsibility of volunteer managers?ATo seek local partners.BTo take in young volunteers.CTo carry out programs.DTo promote cultural awareness.2The programme beginning in August will operate in _.AEgyptBAlgeriaCKenyaDSouth Africa3The shared goal of GDAs projects
8、is to _.Aexplore new culturesBhelp communities in needCprotect the environmentDreceive corporate benefits4Where can you probably find this passage?AOn the website of American culture.BIn the social work section of a newspaper.COn the leaflet of a travel agency.DOn the report of an international meet
9、ing.【答案】1C2D3B4B【导语】本文是一篇应用文,是招募一些志愿者管理者的广告,并阐述了志愿者管理者的主要职责。1细节理解题。根据第四段中“Depending on which role you choose, you could help to increase a communitys access to safe drinking water, or help to protect valuable local cultures. You might also design an adventure challenge to train young volunteers.(根据你
10、选择的角色,你可以帮助增加一个社区获得安全饮用水的机会,或者帮助保护有价值的当地文化。你也可以设计一个冒险挑战来训练年轻的志愿者。)”可知,志愿者经理的主要职责是执行项目计划。故选C。2细节理解题。根据表格中4-week programmes中的最后一个“South Africa:2 Aug29 Aug(南非:8月2日8月29日)”可知,从8月开始的项目将在南非进行,故选D。3细节理解题。根据第二段“youll create positive changes in poor and remote communities(你将为贫穷和偏远的社区带来积极的改变)”和表格下面一段中的“All of
11、our projects are aimed at promoting the development of poor and remote communities.(我们所有的项目都旨在促进贫困和偏远社区的发展。)”可知,GDA项目的共同目标就是促进偏远贫穷区域的发展,即帮助有需要的社区。故选B。4推理判断题。通读全文,尤其是第三段的“We work with volunteers of all ages and backgrounds. Most of our volunteers are aged 17-24. Now we need volunteer managers aged 25
12、-75. They are extremely important in the safe and effective running of our programs. We have such roles as project managers and communication officers.(我们与不同年龄和背景的志愿者一起工作。我们的志愿者大多在17-24岁之间。现在我们需要25-75岁的志愿者经理。他们对我们项目的安全和有效运行极为重要。我们有项目经理和沟通官员这样的角色。)”可知,本文是招募一些志愿者管理者的广告,因此可能在报纸的社会工作版上能发现这篇文章,故选B。 第二套 (
13、2022上海高一复旦附中校考期中)The Comfort Inn, Ramsgate is a Victorian building located on the coast of the Isle of Thanet, overlooking the English Channel. Previously known as the famous San Glu Hotel, the Comfort Inn, Ramsgate is ranked 3 stars from AA and 3 stars from the London Tourism council. It has 44 roo
14、ms consisting of single, double, twin, family and executive rooms. All rooms offer satellite TV and Internet access.There is a well-stocked bar, and the restaurant has a menu offering traditional dishes, with a choice of tempting starters, a variety of main courses and desserts, with a pleasant and
15、efficient waitress services. The hotel offers a friendly service with its own car park and unrestricted on-street parking nearby.Local Points of InterestThe Comfort Inn, Ramsgate is centrally situated in a quiet location overlooking the sea. The hotel is close to the town center and only 1 km from P
16、ort Ramsgate. For inland and overseas flights Gatwick International Airport is only 100 km. The local attractions include Championship Golf Courses, Canterbury Cathedral, and Dover Port. Dartford Tunnel is only 55 miles.Conference & BanquetingThe Comfort Inn, Ramsgate provides excellent conference a
17、nd banqueting facilities for 10 to 150 people. Special events include Christmas party nights, Christmas day lunch, Boxing Day Carvery, and our wonderful New Years Eve dinner and dance. In addition to the provision of food, wine, bar facilities and function rooms, the Hotel offers the following servi
18、ces: Extension of license Printing Flowers Toastmaster Bands Cabaret Cake Piano PhotographHow to Find the Comfort InnFrom the M25 highway, travelling clockwise (顺时针方向), take the M2 on to A299 and the A253 to Ramsgate, or if travelling anti-clockwise from the M25, take the M26 on to the M20, then the
19、 A249 to the M2, A299 and A 253. Once in Ramsgate, head to the harbor, then travel east until you reach the hotel.5Whats the purpose of the passage?ATo recommend the Comfort Inn, Ramsgate to readers.BTo tell readers how to get to the Comfort Inn, Ramsgate.CTo introduce the facilities of the Comfort
20、Inn, Ramsgate.DTo show the convenience of Comfort Inn, Ramsgate.6It can be inferred from the passage that the Comfort Inn, Ramsgate _.Ais 55 miles to Canterbury CathedralBwas once the famous San Glu HotelCis 1 km from the town center, Port RamsgateDwas built off the quiet Thanet coast in Victorian t
21、imes7If we travel to the Comfort Inn, Ramsgate in either direction, we will have to take _.AM2 and M20BA299 and A249CM25 and M26DM25 and M2【答案】5A6B7D【导语】本文是一篇应用文。主要介绍了拉姆斯盖特舒适酒店的相关信息及其附近的景点。5推理判断题。根据文章第一段“The Comfort Inn, Ramsgate is a Victorian building located on the coast of the Isle of Thanet, ov
22、erlooking the English Channel. Previously known as the famous San Glu Hotel, the Comfort Inn, Ramsgate is ranked 3 stars from AA and 3 stars from the London Tourism council.”(拉姆斯盖特舒适酒店是一座维多利亚时代的建筑,位于萨尼特岛的海岸,俯瞰英吉利海峡。之前被称为著名的San Glu酒店,舒适酒店,目前被评为AA三星级酒店和伦敦旅游委员会三星级酒店。)可知,这篇文章主要向读者介绍拉姆斯盖特舒适酒店的相关信息。故选A项。6
23、推理判断题。根据第一段第二句“Previously known as the famous San Glu Hotel, the Comfort Inn, Ramsgate is ranked 3 stars from AA and 3 stars from the London Tourism council.”(之前被称为著名的San Glu酒店,舒适酒店,目前被评为AA三星级酒店和伦敦旅游委员会三星级酒店。)可知,拉姆斯盖特舒适酒店之前被称为著名的San Glu酒店。故选B项。7细节理解题。根据文章最后一段“From the M25 highway, travelling clockwi
24、se (顺时针方向), take the M2 on to A299 and the A253 to Ramsgate, or if travelling anti-clockwise from the M25, take the M26 on to the M20, then the A249 to the M2, A299 and A 253. Once in Ramsgate, head to the harbor, then travel east until you reach the hotel.”(从M25高速公路,顺时针行驶,乘M2上A299和A253到拉姆斯盖特,或者如果从M
25、25逆时针行驶,乘M26上M20,然后乘A249到M2,A299和A253。到达拉姆斯盖特后,前往港口,然后向东旅行,直到到达酒店。)可知,可乘M25和M2到达酒店。故选D项。 第三套 (2022高一上海市南洋模范中学校考期中)For years, the Empire State Building in New York was recognized as the tallest building in the world, but in recent decades, many much higher structures have been built. Read on to learn
26、 more about four of the tallest skyscrapers existing today. Buri KhalifaBuri Khalifa in Dubai, United Arab Emirates, is currently the tallest building in the world. The tower is part of a new development built on a man-made lake. Burj Khalifa has a distinctive shape so that the windows look out onto
27、 the Persian Gulf. A 304-room hotel occupies the lower floors and there is an observation deck on the 124th floor. The top floor is home to a private VIP club, closed to anyone except members. Shanghai World Financial CentreThis skyscraper has the highest observation deck in the world, although the
28、building itself is no longer the tallest. Construction stopped between 1998 and 2003 because of the Asian financial crisis, but it was eventually finished in 2008. The most distinctive feature in its design is the geometric opening at the top of the tower. International Commerce CentreThis skyscrape
29、r in Hong Kong stands on top of Kowloon Station, which gave its name to the original proposal for the building. The tower is not as high as in earlier plans because of regulations that prevented buildings from being taller than the surrounding mountains. A five-star hotel occupies the upper fifteen
30、floors of the building. There is an observation deck on the 100th floor and a number of five-star restaurants on the 101st floor. Petronas TowerThese towers in Kuala Lumpur, Malaysia, are the tallest twin buildings in the world. They were built on the site of the citys horse-racing tracking and an e
31、xclusive shopping centre is located at the base. The towers are connected by a sky bridge on the 41st and 42nd floors, which is the highest two-storey bridge in the world. It is open to the public, but only a limited number of free tickets are given out each day, and visitors are allowed no more tha
32、n ten minutes on the bridge.8. In which two buildings can you book a room?A. Buri Khalifa and Shanghai World Financial Centre.B. International Commerce Centre and Petronas Towers.C. Burj Khalifa and International Commerce Centre.D. Petronas Towers and Burj Khalifa.9. _ is/are shorter than it/they wa
33、s/were designed to be.A. Burj KhalifaB. Shanghai World Financial CentreC. Petronas TowersD. International Commerce Centre10. According to the passage, which of the following statements is true?A. Shanghai World Financial Centre took longer to complete than planned.B. Visitors have to pay to stay on
34、the two-storey bridge in Petronas Towers.C. International Commerce Centre is named after its investor.D. The top floor of Buri Khalifa is accessible to everyone.【答案】8. C 9. D 10. A【解析】本文属于应用文。短文介绍了现存的四座最高的摩天大楼。8. 细节理解题。本题干的关键词“book a room”,根据第一个黑体字“Buri Khalifa”哈利法塔,结合下文中的“A 304-room hotel occupies
35、the lower floors and there is an observation deck on the 124th floor. ”一家有304个房间的酒店位于较低的楼层,124楼有一个观景台。可知,在哈利法塔的较低楼层有一家拥有304个房间的酒店,这里你可以预订房间;结合“ International Commerce Centre”环球贸易广场,下文中“A five-star hotel occupies the upper fifteen floors of the building. There is an observation deck on the 100th floo
36、r and a number of five-star restaurants on the 101st floor.”一家五星级酒店占据了大楼的最高十五层。100楼有一个观景台,101楼有几家五星级餐厅。可知,环球贸易广场有一座五星级酒店,综上,可以预定房间的地方是Buri Khalifa和International Commerce Centre。选项C符合文意。故选C。9. 细节理解题。根据第三个黑体字“International Commerce Centre”下中的“The tower is not as high as in earlier plans because of reg
37、ulations that prevented buildings from being taller than the surrounding mountains.”由于规定不允许建筑物高于周围的群山,这座大楼没有以前设计的那么高。据此可知,International Commerce Centre比设计的高度要低,选项D符合文意。故选D。10. 细节理解题。根据第二个黑体字“Shanghai World Financial Centre”中的“Construction stopped between 1998 and 2003 because of the Asian financial
38、crisis, but it was eventually finished in 2008. ”由于亚洲金融危机,建筑工程在1998年至2003年间停工,但最终在2008年竣工。据此可知,上海环球金融中心的建筑工程因为金融危机停了5年,竣工时间最终在2008年完成。这比原预定的时间要晚,也就是比计划完成的时间长。选项A符合文意。根据最后一段中“The towers are connected by a sky bridge on the 41st and 42nd floors, which is the highest two-storey bridge in the world. It
39、is open to the public, but only a limited number of free tickets are given out each day, and visitors are allowed no more than ten minutes on the bridge.”塔楼由41楼和42楼的空中桥连接,这是世界上最高的两层桥。它对公众开放,但每天只发放有限的免费门票,游客在桥上的停留时间不得超过10分钟。据此可知,参观两层桥时,游客可持有限的免费门票,在桥上的停留时间不得超过10分钟。选项B和文意不符;结合第四段中“This skyscraper in H
40、ong Kong stands on top of Kowloon Station, which gave its name to the original proposal for the building. ”这座香港的摩天大楼(环球贸易广场)坐落在九龙站的顶端,九龙站就是以它的名字命名的。讲述了九龙站的名字的来历,选项C提到说环球贸易广场是以其投资者命名的。文中并未提及;结合第一个黑体字“Buri Khalifa”中“The top floor is home to a private VIP club, closed to anyone except members.”顶层是私人贵宾俱
41、乐部所在地,除了会员,不对任何人开放。选项D说哈利法塔的顶层对所有人开放和文意不符。故选A。 第四套 (2022高一上海市建平中学校考期中)Beware of Phone/Online Scams(诈骗)Have you been the victim of a phone/online seam? If you ever think that theres really no reason to worry, just remember the following statistics. 315,000 cases broken in 2015-2017 in China.More than
42、 billions of money involved. Victims of 19 years old top the list in terms of age. Victims of 18-25 years old account for 52.4% of the whole. And here in below we are sharing 4 typical types of Phone/Online scams and how to deal with them. Hello, this is XX police station, youre involved in a case o
43、f money laundering(洗钱)(or some other financial crime). We need your cooperation with the investigationPlease transfer your money into the national security account. Tip 1: If you are really involved in financial crime, police will visit your home at the first opportunity and take you for investigati
44、on. Police are not so dumb as to inform you via telephone. And there is no such thing as national security account. Hey: Wang(he may know your name). Drop by my office tomorrow morning. BTW, I will be treating some VIP clients soon. I need you to transfer some money into this account. It will refund
45、 your money tomorrow.Tip 2: Think about it. How could any boss in the world ask you for money? Meeting VIP clients without a cent in his pocket? And why doesnt he ask you to give the money to him in person? He is nobody but a scam!Youve got a package which contains illegal drugs or goods. You are no
46、w requested to call this number to contact the Public Security Bureau. (Then it all follows scenario预设). Tip 3:Public Security Bureau WILL NOT deal with cases via phone calls. NEITHER WILL they send out notification via message. (In some cases the number is disguised as authentic bank number through
47、 software). We are sorry to inform you that you have a bank overdraft. Please contact this customer service representative. His number is XXXXXXXXXX. Tip 4:DO NOT panic. REMEMBER to dial the official contact number of the back to double check. When receiving phone calls/emails from unidentified reso
48、urces, please pay special attention if the conversation involves any of the following:bank cardslucky drawTransferred to government authorities, including but not limited to police, court/judge, etc. secured accountrefund related to online shoppingNone of the above business will be carried out on ph
49、ones or via emails/unofficial website links. So you may just treat them as spams. Moreover, how to safeguard yourself? Never transfer money without face-to-face confirmation. Only do business online with those you know and trust or on the official website of the online retailer. Protect your persona
50、l information, including photo-ID numbers and copies, bank account and passwords. Dont trust website links in emails or text messages without verified sources. Never believe in Pie in the sky. If something is too good, it wont be true.11Which of the following statements is TRUE about the survey of P
51、hone/Online seams?AStatistics imply its unnecessary to worry about the situation.BThe number of those who are cheated is on the rise.CNearly one third of a million cases remain to be solved.DComparatively speaking, young adults are harder-hit age groups.12You should be alert (警惕的) to the following c
52、ases EXCEPT_.AThe police call to request your cooperation for a financial crime.BThe boss asks you to transfer money to a VIP client via phone.CAn unverified message informs you to collect a 500,000 prize.DThe official website of an online retailer advertises for a business partner.13Where does this
53、 article most probably come from?AAn email for college students.BA document for government authorities.CA law journal for E-business practitioners.DA security brochure for the public.【答案】11D12D13D【导语】本文是一篇应用文。文章介绍了电话和网络诈骗的现状和形式,举例说明了不同的诈骗类型,并且提出了需特别警惕的情况,提醒公众注意防范。11细节理解题。根据第一段后的“Victims of 19 years
54、old top the list in terms of age.Victims of 18-25 years old account for 52.4% of the whole.(19岁受害者的年龄最多。 18 25岁受害人群占52.4%。)”可知,相对而言,年轻人是受影响最严重的年龄组。故选D。12细节理解题。根据图表下方内容“When receiving phone calls/emails from unidentified resources, please pay special attention if the conversation involves any of the
55、following:bank cardslucky drawTransferred to government authorities, including but not limited to police, court/judge, etc.secured accountrefund related to online shoppingNone of the above business will be carried out on phones or via emails/unofficial website links. (当收到不明来源的电话/邮件时,如果谈话涉及以下内容,请特别注意
56、:银行卡抽奖移交政府部门,包括但不限于警方、法院/法官等。担保帐户网上购物相关退款。上述业务不会通过电话或电子邮件/非官方网站链接进行。)”可知,遇到A,B,C项三种情况需警惕,故选D。13推理判断题。根据文章标题“Beware of Phone/Online Scams(小心电话/网上诈骗)”,通读全文可知,本文介绍了电话和网络诈骗的现状和形式,举例说明了不同的诈骗类型,并且提出了需特别警惕的情况,提醒公众注意犯法诈骗,由此可推知,本文很有可能出现在给给公民准备的安全小册子上。故选D。 第五套 (2022上海高一华东师范大学第一附属中学校考期中)School Spirit Is in the
57、 Bag!Now you can design your own Taft Tiger bags and backpacks.Whats in your bag?School books, homework, and gym clothes are just a few of the money items that successful students at Taft Middle School carry around every day. The right bag or backpack can help you get organized. Carry your school ge
58、ar with style and show your Tiger Pride with one of these sturdy (结实的) SCHOOL SPIRIT TO GO bags.Which bag do you need?BackpackMade with durable materials and zippersComfortable, padded shoulder strapsTwo large compartments for books and notebooksSmall zippered pouch for pens, pencils, calculators an
59、d more$20Duffle bagPerfect for holding gym clothes, shoes, and towelsLarge enough to hold up to three basketballsComes with removable shoulder straps and short handles$15Tote bagIdeal for light loadsUse it to carry a sweater and snacks for a field tripTake it to the library to carry books and resear
60、ch materials$10Satisfaction guaranteedThere is no reason to hesitate! These premium bags are a great bargain and a super way to show school spirit! SCHOOL SPIRITTO GO guarantees 100% quality; however, manufacturing errors can occur. If the bag has a defect, simply return it within 30days of receipt
61、for an exchange of equal value or a full refund. Complete satisfaction is our number one priority!How to order your bagAll orders must be placed in person and during the week of Sept. 26-30 only.1. Visit the SCHOOL SPIRITTO GO representatives in the cafeteria to see samples of Taft Tiger bags.2. Com
62、plete the order form. Be sure to include your first-period teachers name on the form.3. Submit your payment with the order from to the representatives.The bags will be delivered to the school in three weeks. First-period teachers will distribute the bags to students who placed orders.Do you have que
63、stions?Visit the SCHOOL SPIRITTO GO table during the week of September 26-30. If you would like to see pictures of bags made for other schools, visit www.schoolspirit/.Compete the form. Extra forms are also available in the school office.Order FormName: _ Grade: _First-period teacher: _E-mail addres
64、s: _ Phone number: _(E-mail address and phone number will be used only if there is a question about your order.)Select your bagCheck one box: Backpack$20 Duffle bag$15 Tote bag$10Optional:Personalization$5 Name: _Total amount due: $ _ Cash CheckDesign your bagCheck one box in each category (color sc
65、heme, text, mascot) below:Choose a color scheme:Choose text:Choose a school mascot! Solid orange with block trim Go Tigers! Official Tate Tiger mascot Solid black with orange trim Fate Tigers Taft Tiger sports mascot Orange /black tiger print with black trim Taft Nickle School Taft Tiger music masco
66、t Taft Tiger art mascot Taft Tiger drama mascot14Compared with Tote bags, Duffle bags _.Aare a little cheaperBhave small bags for tiny itemsCcan have their shoulder straps taken offDare suitable to be carried to the library15What do we know about the sale of the bags?AIt is held by Tall Middle Schoo
67、l.BIt allows students to customize bags in terms of color, text and mascot.CIt allows students to return bags without reasons.DIt includes offering free gym clothes to students.16What is one requirement for students who order the bags?AGoing to a given place to get the bags.BGiving payments to their
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-809062.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
