分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型【阅读小火车】2022-2023学年小升初英语阅读话题易错专项练习四 Family.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:812094
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:10
  • 大小:144.07KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    阅读小火车
    资源描述:

    1、【阅读小火车】2022-2023学年小升初英语阅读话题易错专项练习四Family家人(人教PEP版)一、阅读短文,回答下列问题。 My name is Tina. I am a student in Bahu Primary School. My school is near. I usually go to school on foot. I have a happy family. My mother is an artist. My father is a teacher. He teaches Chinese. My brother is a policeman. He works i

    2、n Qingdao now. And I have a lovely baby sister. She is five years old. I love my family.读短文回答问题。1.What does Tinas mother do?_2.How does Tina go to school?_3.Where does Tinas brother work?_4.How many people are there in Tinas family?_5.Is Tina a pupil?_二、阅读对话,完成填空。Peter:Do you have a brother, John?Jo

    3、hn: Yes, I do. His name is Mike.Peter: Is he older than you?John: No, he is younger than me. He is three years younger than me. He is eleven.Peter: He is shorter than me, isnt he?John: No, he is a little taller than me.Peter: Dose he have bigger eyes than you?John: Yes, his eyes are bigger than mine

    4、.Peter: Who loves sports more, you or your brother?John: He does. He is good at swimming, running and football.1. John is _ years old.2. John is _than Mike.3. Mike has big_. 4._likes sports very much.5.Mike is good at swimming, _ and football.三 、阅读短文,判断正(T)误(F)。 Sam is my penfriend. There are five p

    5、eople in his family. His father is a PE teacher. His mother is a nurse. He has a sister and a brother. His sister is twenty minutes younger than his brother. They are all middle school students now. They are in the same school. They go to school together every day. They are all good at PE. They are

    6、American, but they can speak a little Japanese. They lived in Japan last year. They would like to China next year. I hope they will come soon.( )1. Sam is from America.( )2. His brother and sister are the same age.( )3. His brother and sister are in the different schools.( )4. They cant speak Japane

    7、se.( )5. They live in China now.四、阅读短文,判断正(T)误(F)。My name is Sam. Tomorrow is Saturday. We have no classes. My parents arent going to work,but we are going to be very busy tomorrow. My mother is going to buy something. My father is going to visit my aunt and uncle. Im going to the bookstore by bus.

    8、Then Im going to buy a dictionary. Tomorrow evening we are going to visit my grandparents and have a big dinner. After that we are going to the cinema. I think we are going to have a nice weekend.()1.Today is Friday.()2.Sam is going to the bookstore by bike.()3.Sams father is going to visit his gran

    9、dparents in the morning.()4.Sam is going to play computer games with his sister.()5.There are seven people in the article (文章)五、阅读理解,选出正确答案。Hello, everyone. My name is Johnson. Im a middle school student. I am a soccer fan(迷). I play soccer after school every day. My father is a soccer fan, too. He

    10、plays soccer very well. I like playing soccer with my father very much. We have a great collection of 15 soccer balls. But my mother and my sister dont like soccer. They only watch TV at home. They say many TV programs(节目) are very interesting. ()1. What sport do Johnson and his father like?A.Playin

    11、g soccer. B.Playing volleyball. C.Playing basketball. ()2. _ plays soccer very well.A.Johnson B.Johnsons father C.Johnsons mother()3. Does Johnson play soccer with his father?A. Yes, he does. B. No, he doesnt. C. We dont know.()4. How many soccer balls do Johnson and his father have? A.Many. B.15. C

    12、.We dont know.()5. Do Johnsons mother and sister play soccer?A.Yes, they do. B.We dont know. C.No, they dont.六、阅读短文,判断正(T)误(F)。My name is Roger. Im a 13-year-old boy. I come from America. I can speak English and a little Chinese. I like computer and football. I have a sister. Her name is Stacy. She

    13、is 11. She doesnt like football. But she thinks tennis is very interesting. She can swim, too. ()1. Roger is a 12-year-old boy.()2. Roger cant speak Chinese.()3. Roger likes football.()4. Stacy is old than Roger. ()5. Stacy likes sports.七、阅读理解,选出正确答案。My name is Dan and I have two brothers, Bob and R

    14、ay. We like hamburgers for lunch. Bob and I like French fries, but Ray doesnt. I dont like eggs for breakfast, but Bob and Ray do. I like fruit for breakfast. We really like chicken and salad for dinner. ()1. _ doesnt like French fries.A. Dan B.Bob C.Ray D.Dan and Bob()2. _ like hamburgers.A.Dan and

    15、 Bob B. Bob and Ray C. Dan, Bob and Ray D.Dan and Ray()3. _ doesnt like eggs for breakfast. A.Bob and Ray B.Dan C.Bob D. Ray()4. _ likes fruit for breakfast. A.Bob and Ray B.Dan C.Bob D. Ray()5. _ like chicken.A.Dan and Bob B.Bob and Ray C. Dan and Ray D.Dan, Bob and Ray八、阅读理解,选出正确答案。 Jane is my sis

    16、ter. She is four. She is a nice girl and my family all like her very much. She likes eating eggs, French fries and chicken, but she doesnt like eating vegetables. Thats not good for her. One day, my mother cooks many vegetables for dinner. We eat happily. But Jane doesnt have any at all. She says, I

    17、 am not hungry. I dont eat. My mother says, OK. Dont eat. After a while, Jane runs to the table and eats the vegetables. She says, They are good today. Great, dear! we say. ()1. Who is Jane?A. She is my sister. B. She is my mother. C. She is my friend.()2. Which of the following is TRUE?A. She doesn

    18、t like eating vegetables. B.She doesnt like eating eggs.C.She doesnt like eating French fries and chicken.()3. What does my mother cook for us?A.French fries. B.Hamburgers. C.Vegetables.()4. Jane says she is not _, so she doesnt eat.A.hungry B.happy C. good()5. Does Jane eat vegetables at last? A.Ye

    19、s, she does. B. No, she doesnt. C. We dont know.九、阅读理解,选出正确答案。Come and meet the family. This is a picture of my family. The tall man is my father. He is a policeman. The woman is my mother. She is an English teacher. She is a good teacher. Her students all like her. They have a son and a daughter. T

    20、he son is me. My name is Wang Lin. I am eleven. I am a student. I am at school. The girl in a hat is my sister. Her name is Wang Li. She is eleven, too. Were good students. We like our family. ()1. My father is _.A.a teacher B. a policeman C. a worker D. a doctor()2. My parents have _ children.A. 2

    21、B.1 C.3 D.4()3. My sister is _. A.12 B. in a hat C.Wang Lin D. teacher()4. There are _ people in my family.A.2 B. 3 C. 4 D. 5()5. Which is true?A.My father is not tall. B.My sister and I look the same.C.Wang Li is Wang Lins sister. D.My mother is a policeman.十、阅读短文,判断正(T)误(F)。My name is Helen,I am t

    22、welve. Im a schoolgirl. I study Chinese at school. I like Chinese very much. My family lives in Chicago(芝加哥). We have four rooms. My family is not big. There are five people-grandfather, father, mother, sister and I. My little sister, Jane is only 6 years old. She doesnt go to school. My mother is v

    23、ery beautiful, she is a singer. My father is a basketball player, hes cool! My grandfather is old and he doesnt work. I love my family very much. ()1. There are 4 people in Helens family. ()2. Helen is a schoolgirl of twelve. ()3. Jane is also a schoolgirl and she is six.()4. Helens father is a sing

    24、er. ()5. Helens grandfather is old but he still(仍然)works.答案解析部分一、1.She is an artist. 2.On foot. 3.Her brother is a policeman.4.Five. 5.No,she isnt文章大意:介绍了缇娜的家人的职业。【点评】这是考查阅读理解的题目。首先阅读文章,理解题干意思,然后在文中找到问题的相关叙述,写出正确答案。二、1.14/fourteen 2.shorter 3.eyes 4.Mike 5.running对话大意:在谈论John和弟弟Mike。【点评】这是考查阅读理解的题目。

    25、首先阅读文章,理解题干意思,然后在文中找到问题的相关叙述,写出正确答案。三、1.T 2.T 3.F 4.F 5.F文章大意:介绍笔友萨姆的家庭情况,职业,以及他们明年要来中国。【点评】这是考查阅读理解的题目。首先阅读对话,然后在对话中找到问题的相关叙述,然后判断正误。四、1.T2.F3.F4.F5.T文章大意:讲述了萨姆一家周末要做的事情。【点评】这是考查阅读理解的题目。首先阅读对话,然后在对话中找到问题的相关叙述,然后判断正误。五、1.A 2.B 3.A 4.B 5.C文章大意:讲了Johnson和爸爸爱踢足球,妈妈和妹妹喜欢在家看电视。1.【详解】根据文中I am a soccer fan

    26、.和My father is a soccer fan, too.可知,Johnson和他爸爸喜欢的运动是踢足球。2.【详解】根据文中My father is a soccer fan, too. He plays soccer very well.可知,Johnson的爸爸足球踢得很好。3.【详解】根据I like playing soccer with my father very much.可知,Johnson喜欢和爸爸一起踢足球。4.【详解】根据文中We have a great collection of 15 soccer balls.可知,Johnson和他爸爸有15个足球。5.

    27、【详解】根据文中But my mother and my sister dont like soccer.可知,Johnson的妈妈和妹妹不喜欢足球,也就不踢足球。【点评】本题考查了阅读理解,首先通读短文,理解大意;其次阅读题干,根据题干信息找出相关句进行选择。六、1.F 2.F 3.T 4.F 5.T1.【详解】细节理解题。根据文中My name is Roger. Im a 13-year-old boy. 可知本题说法错误。2.【详解】细节理解题。根据文中I can speak English and a little Chinese. 可知本题说法错误。3.【详解】细节理解题。根据文中

    28、I like computer and football. 可知答案。4.【详解】推理判断题。根据文中Im a 13-year-old boy. She is 11. 可知Stacy比Roger小。5.【详解】推理判断题。根据文中she thinks tennis is very interesting. She can swim, too. 可知Stacy喜欢运动。【点评】这是考查阅读理解的题目。首先阅读对话,然后在对话中找到问题的相关叙述,然后判断正误。七、1.C 2.C 3.B 4.B 5.D1.【详解】从Bob and I like French fries, but Ray does

    29、nt.一句获取明示信息。2.【详解】从We like hamburgers for lunch.可知他们三个人都爱吃汉堡。3.【详解】从I dont like eggs for breakfast.一句获取明示信息。4.【详解】从I like fruit for breakfast.一句获取明示信息。5.【详解】从We really like chicken and salad for dinner.一句获取明示信息。【点评】本题考查了阅读理解,首先通读短文,理解大意;其次阅读题干,根据题干信息找出相关句进行选择。八、1.A 2.A 3.C 4.A 5.A1.【详解】根据文中 Jane is

    30、my sister. 可知 “Jane 是我的妹妹”。2.【详解】根据文中 she doesnt like eating vegetables. 可知Jane喜欢吃蔬菜。3.【详解】根据文中 my mother cooks many vegetables for dinner. 可知 “妈妈晚饭准备了蔬菜”。4.【详解】根据文中 She says, I am not hungry. I dont eat.可知 “妹妹说她不饿”。5.【详解】根据文中“Jane runs to the table and eats the vegetables.”,可知Jane最后还是吃了蔬菜。【点评】本题考查了

    31、阅读理解,首先通读短文,理解大意;其次阅读题干,根据题干信息找出相关句进行选择。九、1.B 2.A 3.B 4.C 5.C1.【详解】由文中The tall man is my father. He is a policeman可知。2.【详解】由文中They have a son and a daughter可知有两个孩子。3.【详解】从文中信息可以看出她11岁,叫王丽,带帽子。4.【详解】father,mother,son and daughter 一共四人。5.【详解】从文中可以看出王丽是王林的sister,其他选项不对。【点评】本题考查了阅读理解,首先通读短文,理解大意;其次阅读题干,

    32、根据题干信息找出相关句进行选择。十、1.F 2. T 3.F 4.F 5.F1.【详解】根据文章内容There are five people-grandfather, father, mother, sister and I. 可知该表述错误。 2.【详解】根据文章内容My name is Helen. I am twelve. Im a schoolgirl. 可知该表述正确。3.【详解】根据文章内容My little sister, Jane is only 6 years old. She doesnt go to school. 可知该表述错误。4.【详解】根据文章内容My father is a basketball player, hes cool! 可知该表述错误。5.【详解】根据文章内容My grandfather is old and he doesnt work. 可知该表述错误。【点评】这是考查阅读理解的题目。首先阅读对话,然后在对话中找到问题的相关叙述,然后判断正误。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:【阅读小火车】2022-2023学年小升初英语阅读话题易错专项练习四 Family.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-812094.html
    相关资源 更多
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题精品.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题精品.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题有答案解析.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题有答案解析.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题最新.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题最新.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题新版.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题新版.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题带精品答案.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题带精品答案.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题带答案(培优a卷).docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题带答案(培优a卷).docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题带答案(a卷).docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题带答案(a卷).docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题带答案解析.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题带答案解析.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题带答案.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题带答案.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题带下载答案.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题带下载答案.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题完整版.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题完整版.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题完整参考答案.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题完整参考答案.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含解析答案.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含解析答案.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含精品答案.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含精品答案.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案(轻巧夺冠).docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案(轻巧夺冠).docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案(能力提升).docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案(能力提升).docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案(综合题).docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案(综合题).docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案(突破训练).docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案(突破训练).docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案(巩固).docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案(巩固).docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案(夺分金卷).docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案(夺分金卷).docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案(典型题).docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案(典型题).docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案【轻巧夺冠】.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案【轻巧夺冠】.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案【能力提升】.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案【能力提升】.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案【精练】.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案【精练】.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案【突破训练】.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案【突破训练】.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案【研优卷】.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案【研优卷】.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案【最新】.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案【最新】.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案【新】.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案【新】.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案【实用】.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案【实用】.docx
  • 相关搜索
    关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1