【难度分层 阅读策略】小学英语专项提升-话题阅读(14):旅游与交通 全国通用版(含答案和解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 难度分层 阅读策略
- 资源描述:
-
1、旅游与交通在小学阶段的阅读理解中,旅游与交通是其中一个常考话题,出行就会涉及到交通方式,放假了旅游是热潮就会考察到关于旅游的内容。通常是以短文形式讲述旅游时间,地点,交通方式,所做的事情等,然后对短文中的某些细节描述进行考查。涉及到的相关题型主要是:阅读选择、阅读判断、阅读回答问题。第一篇(基础篇)根据对话内容, 判断正 (T) 误 (F)。Lily: Hi, Mike! Where do you want to go for your summer holiday?Mike: I want to go to China with my family.Lily: How will you ge
2、t there from the U. S.?Mike: By plane. What about you, Lily?Lily: I want to go to Canada and China.Mike: And then, how will you get there?Lily: I want to go to Canada from the U. S. by plane, and then go to China from Canada by ship.Mike: Wow, its a long trip! Maybe, well meet in China. Lily: Ha ha,
3、 I hope so!1. Mike and Lily will both go to China. ( )2. Mike will go to China by ship. ( )3. Mike and Lily will both go to Canada. ( )4. Mike and Lily live in the U. S. ( )5. Mike and Lily want to meet in China. ( )【答案】1. T 2. F 3. F 4. T 5. T【解析】短文大意:莉莉:嗨,迈克!暑假你想去哪里?迈克:我想和我的家人去中国。莉莉:你从美国怎么到那里。?迈克:
4、乘飞机。你呢,莉莉?莉莉:我想去加拿大和中国。迈克:然后,你怎么去那里?莉莉:我想从美国乘飞机去加拿大,然后从加拿大乘船去中国。迈克:哇,这是一次长途旅行!也许,我们会在中国见面。莉莉:哈哈,希望如此!【1题详解】题干句意:迈克和莉莉都将去中国。根据Mike: I want to go to China with my family. Lily: I want to go to Canada and China.可知他们都将去中国,题干与对话内容相符,故答案为T。【2题详解】题干句意:迈克将乘船去中国。根据Mike: By plane.可知他将成飞机去中国,题干与对话内容不符,故答案为F。【3
5、题详解】题干句意:麦克和莉莉都要去加拿大。根据对话内容,可知莉莉计划去加拿大,麦克没有计划去,题干与对话内容不符,故答案为F。【4题详解】题干句意:迈克和莉莉住在美国。根据Lily: How will you get there from the U. S. Lily: I want to go to Canada from the U. S. 可知,麦克和莉莉都从美国出发,都住在美国,题干与对话内容相符,故答案为T。【5题详解】题干句意:迈克和莉莉想在中国见面。根据Mike: Maybe, well meet in China. Lily: I hope so ! 可知,题干与对话内容相符,
6、故答案为T。阅读策略】本篇内容考察学生对对话内容的理解。要明确谁说了什么,对应的事情是什么。可以引导学生先进行略读文本了解文章大意本文讲述的是暑假要去的地方和交通方式。然后再进行详细阅读抓住文章的细节,与具体的问题进行比对。要注意题干1和3中出现的both。学生可以根据关键词和快速寻找具体信息的方式,提高做题效率和正确性。第二篇(基础篇)阅读短文,根据短文内容判断正误。Hi, Im Liu Yang. Last weekend I visited my uncle and aunt in Hangzhou. I went there by bus. I got to Hangzhou at a
7、bout 10:00 in the morning. Then my aunt, my cousinTony and I took a taxi to the West Lake(西湖). We went there quickly because my uncle is the taxi driver. We rowed the boat on the lake. Then we went to the Taiziwan Park on foot. It was a hot day. The sun was shining in the sky. We felt hot and hungry
8、. We sat under a big tree and had our lunch. We ate bread, orange juice, hamburger, milk and some bananas. Tony saw a fish in the water. So we fed (feed喂养) the fish with bread. More and more fish swam to us and opened their mouths. We fed them. We were very happy that day.6. Liu Yang lives in Hangzh
9、ou. ( )7. Jenny went to the West Lake by train. ( )8. They had lunch under a big tree. ( )9. They fed fish in Taiziwan Park. ( )10. Liu Yangs father is a taxi driver. ( )【答案】6. F 7. F 8. T 9. T 10. F【解析】【6题详解】题干句意:刘洋住在杭州。根据Last weekend I visited my uncle and aunt in Hangzhou.可知是去了杭州没说住在杭州,表述不正确,故答案为
10、F。【7题详解】题干句意:珍妮乘火车去西湖。根据Then my aunt, my cousinTony and I took a taxi to the West Lake(西湖).可知是打的去西湖不是乘火车,表述不正确,故答案为F。【8题详解】题干句意:他们在一棵大树下吃午饭。根据We sat under a big tree and had our lunch.可知表述正确,故答案为T。【9题详解】题干句意:他们在太子湾公园喂鱼。根据Then we went to the Taiziwan Park on foot. So we fed (feed喂养) the fish with bre
11、ad.可知表述正确,故答案为T。【10题详解】题干句意:刘洋的父亲是出租车司机。根据We went there quickly because my uncle is the taxi driver.可知叔叔是出租车司机,没说爸爸,表述不正确,故答案为F。阅读策略】本文主要讲了Liu Yang上个周末去杭州叔叔阿姨家,然后去西湖太子湾游玩的经历。做此类阅读首先大体阅读一下短文,找到时间,做的事情,人物,交通方式,人物心情等。然后去分析题目,在文章中找答案。判断题,要明确题干意思。注意不同的交通方式所对应出行的地点,明确不同地点发生的具体事情。第三篇(提高篇)阅读短文,选择正确答案。On Oct
12、ober 1st, we went to Mount Wuyi in Fujian by train. It was cool and cloudy. Everything there looks nice. We stayed at a beautiful hotel. The bed was very big, and I slept well all night. On October 2nd, in the morning, we climb the mountains and went to see the waterfalls(瀑布). The air was very fresh
13、 there. The waterfalls were beautiful. We were tired, but we also happy. In the afternoon. we went on a raft(橡皮艇)trip. We took some pictures. The days we spent there were very exciting. We all really didnt want to go home. We had a lot of fun there.11. When did we go to Mount Wuyi? ( )A. On December
14、 25th.B. On October 1st.C. On October 2nd.12. How was the weather on October 1st? ( )A. It was cold and cloudy.B. It was cool and cloudy.C. It was cold and cool.13. Did we stay at a nice hotel? ( )A. Yes, we did.B. No, we didnt.C. Yes, we does.14. How did we go to Mount Wuyi? ( )A. By car.B. By bus.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-812163.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020-2021学年新教材语文部编版必修下册课件:第四单元 二、善用多媒介 .ppt
